Украинска журналистка от Одеса: Няма паника, не се готвим за война

Хората се вълнуват повече от сметките за парно, каза Аня Терзивец, бесарабска българка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сладурана сладка.

Русия може да мести войниците на свята територия където си иска, без да нарушава никакъв договор, това не е агресия. Украйна не може да мести войниците си на границата с ЛНР и ДНР, заедно с тежко въоръжение, защото нарушава т.2 от Минските споразумения, подписани от украинския, германския, френския и руския президенти. т. 2 гляси: Изтегляне на всички тежки въоръжения от двете страни на равни разстояние с цел създаване на зона за сигурност с ширина най-малко 50 километра една от друга за артилерийските системи калибър 100 милиметра и повече, зона за сигурност с ширина 70 километра за реактивните системи за заплов огън (РСЗО) и с ширина 140 километра за РСЗО "Торнадо-С", "Ураган", "Смерч" и тактическите ракетни системи "Точка" ("Точка У"):

tonk11

Ама укрите да идат да го кажат на смешника дето си го избраха. Щото според него утре почва войната. Орева света, че руснаците готвели нападение. Трупали били войски на границите.

Гражданите на Одеса не се готвят за война. Века си спомним какво стана април месец 1944г. Войските на Малиновски не са намерили нито един украински или румънски полицай. Жив, става дума... Местните ги били избесили. Сега почитателите на Бандера и Шухевич ще имат същата съдба. Само дето останалите живи "герои", които убиваха руснаци и рускини в Дома на профсъюзите и тези, дето ги прикриваха досега, ще ги дерат живи. Гарантирано!!! Жалко, че сотника Микола го свитнаха още следващия месец... Тоя същия, дето стреляше с пистолет по хората, опитващи се да бягат през прозорците, а полицаите се правеха, че не виждат и не чуват. Ама камерите видяха достатъчно.

Наистина няма паника в Одеса. Купуват се цветя, пекат се погачи, за да посрещнат Освободителната руската армия.

Изпращането пък ще е с Груз 200 - за 'преялите с погачи'..

Ами да, няма паника. Колко пъти да ви го казват. Насрали сте се от страх без причина. Както винаги де. Те господарите ви се насраха, та вие троловете ли ?

в гьобелсовите преси никак няма как да прочетете, че путин е бил в индия и китай. на китай може да ѝ дотрябва русия, когато му дойде времето да си прибере стари земи. отделно от това, нато трябва да е нужно. инак как такива левичарски плужеци, като столтенберг щяха да вземат такива огромни заплатки и да имат такива привилегии. в нормална пазарна икономика такива щяха да ровят по кофите за боклук, с тоя си интелект.

В началото на годината немците оповестиха мераците на НАТОвски генерал, от американски произход, за допълнително разполагане на "натовски" войски в някои от страните членки, като и ние попадахме сред споменатите, а Русия съвсем ясно постави своите искания към САЩ, все си мисля че цялата патклама с руското "нападение" е измислено за да могат американците да прехвърлят още свои войски в Европа... като целта на това прехвърляне не е Русия а именно Европа, защо ли, ами защото американският самолетоносач "Хари Труман" остана в Средиземно море вместо да продължи към Персийският залив, район в който се случиха няколко неща- първо хусите започнаха ракетни обстрели по пазени от американци обекти в Обединените емирства, и второ руски кораби последователно проведоха учения с иранските ВМС, после с индийските и завършиха с общо учение с китайците... които държат пункт за "базиране" точно до този на американците в Джибути. Та общо взето ако американците наистина искаха да вземат страха на руснаците трябваше да го направят там където наистина има руснаци които в момента провеждат военни операции или учения... или с други думи Сирия, Балтийско море, Арабско море или Тихия океан, в който руснаци и китайци и в момента осъществяват съвместно патрулиране на техни кораби и самолети;)

Пак ни пробутват руска тролка,за обикновена украинка.

Павел Говняшки

Павка, късопишков педерас отново ръсиш бисери и пикаеш газ Корчагин, дираджийски трол местен сред всички педерюги най-известен пак бълваш лайна и помия в отвъдното кат улична проститутка на околовръстното

По-лошо е Павка, пробутват ти теб. Погледни се как си се осрал. За това ли ти се плаща?

Кой има нужда от война,...за отклоняване на вниманието? 1. инфлацията в САЩ е 10% вече. 2. Борсовите индекси падат ... 3. Рейтингът на Байдън е едва 33% - това е най-ниското възможно ниво за действащ президент 4. 60% от хората смятат, че Байдзън не е наред с главата 5. американците бяха изгонени позорно от Афганистан - трябва им война с успех!

1, това за 10000 долара са глупости, точните суми са други, но пак от такъв порядък. Любопитното е че на фона на промяна на ценообразуването на цената на газта, по инициатива на Европа, се обмисля сериозно повишаване на тази сум с акцент на 3то дете, предложенията са за повишаване на метеринският капитал за 3то дете до 50000 евро.

как така бе? Вчера Зеленски каза за НюЙоркТаймс, че Русия ще окупира Харков... А тази казва - няма да има война! Е, как така ще стане? Хем няма да има война, хем Путин ще окупира Харков?! По- мирен път ли ще го окупира? - хахаха Кой лъже сега?!

Ние пък сме по-загрижени за Украйна.Ток,газ,горива,инфлация-ние такива проблеми нямаме.

Истерията върви само по CNN, BBC и DW.. за сплотяване на мат'ряла около Атлантика..

Вие не се готвите, но САЩ ви готвят.

+++!

Одеса е руски град и територия

истината и реалността вече много рядко съвпадат с фалшивите новини разпрострянявани от гьобелската пропаганда на третополовите лузъри от диктаторските режими на "демократите". на "толерантните" "демократи" добре отбелязано. вчера обясних точно това, което се казва от местото на събитията. и като заваляха едни минуси от военолюбиви гейуве. а те първи ще се крият под леглата ако почне война. ама нали, за това им плащат от бхк и "отворено (откъм гъза) общество", азб, dw цялото педераско войнство на вечните лузъри. да дращят утвърдените лъжи.

Добре - вие не , ама ние се готвим и правителството узаконява ваучери, които всъщност са си купони по време на война.

Винаги с EC, никога срещу Русия!!!

Такова непатриотично изказване умаловажаващо заплахата от неменуемо нападение е недопустимо, защото то внася разложение в редиците на защитниците на своята древна и в същото време вечно млада родина. Потомците на древните шумери никога вече няма да допуснат да попаднат отново под влсатта на ордата. Запазели бойният дух на великият украински пълководец, обединител на древният свят Олександр Македоненко, храбрите защитници на отечеството по скоро ще умрат отколкото да допуснат да бъдат откъснати от прогресивното човечество, където е тяхното място по право.

Всичкото ти писане е исто верно,но Христе Колумбовски си е исти македонец

Много ясно! Това е американска риторика за вътрешна употреба. БайГън, Камала и правителството им се провалиха тотално! Няма област в която да са постигнали нещо. Всяко нещо, до което се докоснат е провал! Та им трябва външен враг за да си пазят Д-тата от нападки.

Тъкмо взеха да го понаучават този диалект и той ще отпадне от световното езиково семейство.

такива ли диктатори са руснаците

Ама Бай Гън - Минутния не се знае в коя секунда каква "деменция" ще изръси...