Първото обвинение срещу Цветанов вече е внесено в съда

Прокуратурата спази обещанието си и успя в последния ден на юли да внесе в съда обвинителния акт срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Той пък заяви, че е жертва на организираната престъпност.

Обратно в новината

Коментари - Първото обвинение срещу Цветанов вече е внесено в съда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гледа от снимката така, сякаш иска да каже: Кой? Аз ли? Мен ли търсят от съда? Дали ще ме осъдят? Ще лежа ли в затвора? Ако лежа, колко ще лежа? Такива едни натрапчиви въпроси бръмчат в неговата глава.

Веднаж влезеш ли в МВР, не може да не се омърсиш...

..оная работа! Досега осъдени няма, няма и да има, даже и да има ОСТАВКА!

та нали Цветанов уж беше много подслушвал, сега пък го обвиняват, че не дал разрешение за подслушване???????? Скалъпено обвинение и поръчкова прокуратура......

Тоя съд не го плаши и съд него оправя. Опавя го само един, дето ако му кажа името, пак ще ме изтрият! П-----и. Те затова го махнаха де, и затова ми трият коментара...

Тук явна пишат симпатизантите на БСП, ха хаа жалки сте!Първо той сега ще доказва дали е виновен или не!За това в което го обвиняват е невинен но виж двете катерушки и пързалката сигурно си ги е взел за вкъщи хахаха-ха !Жалко когато има толкова заблудени хора подигравате се на Бойко Борисов , че режел ленти и правел пътища и магистрали ее аз да ви попитам вас след 1989 г БСП освен да унищожи всичко което Тодор Живков създаде какво направиха хайде кажете?Защо нямаме икономика?Защото се унищожиха всички предприятия и няма производство .Днес има само частни фирми в които имаш задължения а права никакви!ГЕРБ допуснаха грешки в управлението си но БСП ДПС СДС НДСВ така добре са ни оправили че младите хора бягат в Чужбина защото тук няма работа ,добре хората с Висше образование трудно се реализират да не говори ме за тези със Средно.Герб за момента е единствената алтернатива срещу БСП защото с този 1 млр . заем и с строителството на АЕЦ Белене така ще ни заробят ,че и децата ни ще плащат ако останат в България!Като сте патриоти хайде кажете в Турция имали българска партия ?А тя участва ли в управлението ?Не няма !Сергей Станишев какъв е по народност?Руснак е уж еее кои ни управлява сега чужденци които ни мислят само ,,доброто"Едните 5 века са ни държали под робство на така и трябва защото сме овце щом и сега търпи ме и говори ме празни глупости за Цветанов Борисов а не се замисляме че от Златоград надолу вече почти няма българи а само турци и роми от Разлоh натам е същото и говорят на турски уважаеми ,,патриоти" и ,,националисти "!Българките ако не платят 1000 лв за раждане може и да останат на масата а ромите не плащат ток ,вода ,получават помощи от нашите пари защо не го кажете това а мълчите а?

А този какво прави все още в НС след като вече е подсъдим?

ЯЯЯ, КАКЪВ ПОДПЛАШЕН ПЛЪХ..

Кой се уплаши от Пеевски....да не би ЦЦ и ББ - ааа, не бе, няма за какво, пък и те са смелчаци, че и от съд не се страхуват!

Престъпниците на съд и в затвора!

до Май 2014 ни господина Б. Борисов ще е в съда!

До май догодина червените боклуци ще са изхвьрлени от парламента, и ще се борят да вземат повече от 20 % на предсрочните избори..... :-)

Да е Цецко в затвора! Следва подпис и печат!

Е, НАЛИ Я ПРЕБОРИ "ОРГАНИЗИРАНАТА?!?"

А ДАЛИ НЯМА НЕЩО ВЯРНО В ТВЪРДЕНИЕТО НА ЦВЪЦВЪ ..?????? ЖЕРТВА НА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ ....

Върховенството на закона е основен принцип в правовата държава- т.е. пред закона ВСИЧКИ- и политици, и обикновени граждани ТРЯБВА да са равни!

Брей как по негово време нямаше противоречие ? Да не говорим как наляво и надясно се лепяха етикети "криминално проявен"

Браво г-н Цветанов само така.Това е единствения начин ГЕРБ да бъдат елиминирани от политическия живот.Апелирам медиите задължително всеки ден да публикуват по едно

Айде бе,докога ще го чакаме този криминално проявен Грозник.

Цецо крадецо вика, дръжте крадецо!!!

той друго неможе да каже освен че е жертва на организираната престъпност. Ами г-н Цветанов мойте уважения но имахте 4 г. да преборите тази престъпност. А вие какво направихте? отстранявахте конкуренти като Трактора, Брендо и сплашихте Братетата като го надупчихте целия. Иначе как така без протекция стрелеца ще се покрие или измъкне от страната? Като гледам само вас и Борисов не стрелят

Цецо е същия като маската от Убиствен Пъзел (Saw). Пуснете търсене в google и ще видите. Такава прилика рядко се среща.

Я ГО ВИЖТЕ - ТОЯ НЕПРИЛИЧА НА ЧОВЕК - А КВАЗИМОДО! УЖАС - И ТОВА МИ БИЛО МИНИСТЪР НА МВР - НО ЕКС МИНИСТЪР И СЛАВА БОГУ?!!!! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И НЕЙНИЯТ НАРОД!

лелеле ги познава веднага по външния вид.

лично аз смятам, че на квазимодо приличат Пикаещият във фонтана, Сер-Гея, масларката, майчето, Дърдърката и т.н. нагли и крадливи твари, които с многооого пари и козметични операции продължават да са грозни и гнусни. Но, хара разни и предпочитания- различни

Каквото повикало-такова се обадило. Като дойде на власт ББ и ЦВЦВ пращаха маскирани да арестуват обикновени граждани с камери и белезници, обвиниха Станишев, МАсларова, Цонев, А.Петров, .... искаха да ги вкарат в затвора. Сега се смениха ролите просто. Жалко, че няма великодушие, християнска прошка, мъжество да признаеш грешка и да се покаеш. Нищо добро не ни чака от тези или другите.

Га дойдеш у кауша, тогава ще разбереш, че наистина си жертва, особено с туй физкултурно задниче!

Тире - много важно! Невинен ще излезе, сигурация!

Мисля че който си върви по правия път няма проблем с полицията.тези дето така злобно се напъват явно нещо не им е чиста работата.

Закон за МВР Чл. 59. (1) Полицейските органи регистрират лицата, които са привлечени като обвиняеми за извършено умишлено престъпление от общ характер. Чл. 172. (2) Служителите на МВР не могат да членуват в политически партии, да осъществяват политическа дейност, да изразяват политически възгледи, както и да предприемат ДРУГИ ДЕЙСТВИЯ ПО СЛУЖБА, С КОИТО СЕ НАРУШАВА ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ИМ НЕУТРАЛИТЕТ .

Вие с това постване може и да се дипломирате?

Фактите сочат че това е политическа чистка но контра делото ще е извън Б-я всички са сещат къде и тогава сигурно ще има и обещетение и Цветанов може да увеличи апартаментите и пак някой ще се пука от яд .

Може да сте "запознат" с материалите по досъдебното и обвинителният акт, само ако сте от кантората на колегата Менков.Иначе няма как да сте запознат с автентичните описани материали:) Що се отнася до твърдението Ви - нека съдът да каже дали обвиненията на прокуратурата са несъмнено доказани. Знаете, че имате право на въззив - какво толкова, но дори след постановяване на осъдителна присъда , влязла в законна сила от законен съдебен състав, за Вас пак няма да е виновен Вашият клиент- тогава съдът ще е "корумпиран, пристрастен и "кривосъден'", нали;)

ДЕПОЛИТИЗАЦИЯ НА МВР, А? КОГО ЛЪЖЕТЕ- ГАРГИТЕ ЛИ?

И още нещо за МВР , докато цветанов е бил негов министър -правен свят - Привилегировани МВР не е правило полицейска регистрация на обвиняеми политици - "...В информационните масиви на МВР няма данни за полицейска регистрация на Сергей Станишев, Емилия Масларова, Раиф Мустафа, Николай Цонев, Валери Цветанов, Волен Сидеров, Атанас Атанасов, Стефан Софиянски, Митхат Табаков, Гюнай Сафер, Щерьо Щерев, Петър Ангелов, Фидел Беев и др. Всички тези лица имат общото качество, че са били привличани като обвиняеми по реда на НПК и са заемали висши държавни длъжности. И, макар че Законът за МВР изрично повелява да се извършва полицейска регистрация на всички привлечени като обвиняеми за извършено умишлено престъпление от общ характер, това не е било правено за по-първите хора....Докато беше министър, Цветан Цветанов не намираше нищо нередно в тази уредба, за което говори не само фактът, че самият той е издал въпросната наредба в качеството си на министър. Нещо повече, той охотно се позоваваше на данните от полицейската регистрация и ги цитираше публично след всяка полицейска операция, като безспорен аргумент за виновността на задържаните и уличени лица. Днес става ясно обаче, че и по негово време МВР не е изпълнявало закона по отношение на по-видните обвиняеми, като въобще не е поставян въпросът за тяхната регистрация...."

На каква организирана престъпност е жертва Цветанов, та нали той твърдеше, че е счупил гръбнака на организираната престъпност.

На мен ми вижда доста странно да упрекваш ГЕРБ че са лъгали на изборите и когато самите те поискаха касирането им, останалите решиха че всъшност изборите са били напълно редовни. Същото нещо и с Цветанов, че бил подслушвал незаконно през цялото време, а сега му се повдига обвинение че не е подслушвал когато е трябвало. Много от обвиненията към тях са от този тип, и за съжаление, въпреки правните основания, аз не ги намирам за една ясна и достойна позиция като цяло.

Господин Панов, по смисъла на Закона за специалните разузнавателни средства /ЗСРС/, министърът на вътрешните работи, е ЗАДЪЛЖЕН да разпореди прилагането на СРС от подчинената му Специализирана дирекция "Оперативни технически операции" /СДОТО/, САМО след като е налице дадено от надлежен съд Разрешение по мотивирано Искане направено от изчерпателно изброени в ЗСРС органи. Неизпълнението на това задължение е престъпление по служба и възпрепятстване на правосъдието. В случай, че министърът на вътрешните работи даде разпореждане към СДОТО за прилагане на СРС без да е налице разрешение от съд /извън наличието на неотложност (хипотезите са изчерпателно изброени в ЗСРС), са която са законовоопределени условията и срока за получаване на последващо Разрешение/, то той извършва злоупотреба с власт. Общото е, че и в двата случая извършва престъпления, а наличието на користни подбуди е само утежняващо вината обстоятелство, което прави осъществените състави на престъпления квалифицирани, за които се налагат по-тежки наказания. В тази връзка обвиненията срещу г-н Цветанов не са за времето, през което е подслушвал или не /както Вие твърдите/, а за законността на дадените от него властнически разпореждания- в единия случай за подслушване без разпореждане от съд, а в другия- за неподслушване, при наличието на легитимни разпореждания. Тук няма място за политически аргументи, а само за юридически- надявам се, че правите разлика.

Евгени Диков: Има достатъчно събрани доказателства срещу Цветан Цветанов, за да бъде внесено делото в съда 31 юли 2013 15:35 Агенция "Фокус" Преценката на Прокуратурата е, че има достатъчно доказателства срещу Цветан Цветанов, за да може делото да бъде внесено в съда. Това заяви на пресконференция изпълняващият функцията градски прокурор на София Евгени Диков, по отношение на внесения обвинителен акт срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, предаде репортер на Агенция Фокус. По думите на Диков доказателствата, които са събрани, за да бъде повдигнато обвинение, и да бъде внесено това производство в съда, сочат, че всички доказателства са събрани, и е обоснована неговата виновност. По отношение на изказването на Цветан Цветанов, че е жертва на организираната престъпност Евгени Диков заяви трудно бих могъл да споделя, че е жертва на организираната престъпност. Ванина НЕДКОВА

Затвор за престъпницитеееее!!

ЛЕЛЕ ще приберат дясната ръка на Бойко на топло

Яка полицейщина имаше при Цв ЦВ

Що сега да не би да е по малко ??? или май сега вече сме полицейска държава много прост народ е българския - ето ви сега ДПС атака и БСП , защото предишните настъпиха адски много хора по мазола от дългогодишната недосегаема организирана престъпност

Ако се цели да се унищожи Герб чрез Цветанов и други мероприятия- това са похватите на червените мафиьоти,които по-всякакъв начин се стремят да отвлекат вниманието по набоели проблеми и тяхните собствени грешки. Може и да успеят. Хвърли на глупаците малко стръв и те са готови да лаят. Ама да мислят защо се прави това? Не! Всеки човек е невинен до доказване на противното. Това е законово обусновано определение. Не може от трибуната да се вика така по-хората. Парламента не е съд.Това не е демократичен прийом. Станишев все говори за правова и демократична държава. И се подсмихва -циник.Не може да се касират изборите-щото било прецидент в целият европейски съюз. Не може да се внесе вето от президента-щото пак е прециден. Абе няма ли закони и конституция . Значи нищо не може да се промени щото досега не е правено.Ами веднъж ще се случи пък нещо за първи път. Иначе тази примиримост и апатия няма край.

Уважаема, пише се "ГЕРБ", а не "Герб","мафиоти", а не "мафиьоти", "прецедент", а не "прецидент", нито "прециден". И да - Има Конституция. И да - има закони (и подзаконови нормативни актове, които ако са наредби, се издават от министрите). Конституцията , законите и подзаконовите нормативни актове са за всички и трябва да се спазват. Друг е въпросът кой,кои от тях, и дали въобще са ги чели. А още по-друг е въпросът дали тези, които са на власт се съобразяват с върховенството на Закона или действат като краля-слънце. Това действие всички гледахме през мандата на ГЕРБ, когато искаха и действаха да се сложи под ботуш и съдебната система.

Да го преследват до дупка и да си получи заслужената присъда, голямааааа

Цв Цв физкултурника ще води физзарядката в затвора

Нагъл тип - бил жертва. Обърна България на полцейска република

Що сега каква държава е ??????? много лесно се манипулира прост народ

ПРИЧЕСКАТА МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ ЧЕ Я ИМА НО МУ ЛИПСВА ПИЖАМАТА

СЕГА ТРЯБВА ДА ГО ПОСЛЕДВАТ И ИФ. ББ.

Кажете чао на Цецо Пръча защото отива право зад решетките !

Мдааа- скри се ник "Иречек"- усети се, че се е издал и не иска да ми отговаря на простичките въпроси;) Искам да знам- защо според американските мекерета в България т.нар. дела с обществен интерес би следвало да се разглеждат или по други материални и процесуални закони, а не по реда на НК и НПК, или пък да са изцяло незаконни -т.е. да не се подчиняват на никакви закони. Интересно - как тогава ще се постанови законна присъда по тях? Факта, че настоящият казус с цветанов е дело с обществен интерес не обосновава изключение. Американците да са чували нещо за принципите на правовата държава- върховенство на закона и разделение на властите? Или някак си не е удобно да си признаят и расовата дискриминация в САЩ срещу "белите" си граждани, и полигамията в няколко техни щата; и безконтролното подслушване на граждани в САЩ.... А после - ние, българите, сме били простите, а?;)

Аре бе кога ше го вкарат тоя калъф вътре откога съм приготвил бутилка шампанско а я гръмна в негова чест.

Както съдиш, така и ще те съдят.

Айде бе, ник "Иречек"- какво замлъкна - хайде обясни ми,как едно доказателство, негодно за съд/ понеже не е взето по законосъобразният начин, разписан САМО в НПК/, ще произведе правно действие в съдебната фаза на наказателното производство и ще доведе до доказване на вината на подсъдимото наказателно отговорно лице? Нали съм с диплома от рабфака, а ти си спец по наказателно право- мноооого ги разбираш нещата;)

Вижте писанията на този ник "Иречек ( нерегистриран ) 31.07.2013 14:06...Аксиома номер 1 на демокрацията:"Борбата с мафията не може да се води с демократични (законови) средства...." и пак ми говорете, че не е американско мекере! КРБ Чл. 4. (1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната. (2) Република България гарантира живота, достойнството и правата на личността и създава условия за свободно развитие на човека и на гражданското общество. Чл. 5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат. (2) Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие. (4) Международните договори, ратифицирани по конституционен ред, обнародвани и влезли в сила за Република България, са част от вътрешното право на страната. Те имат предимство пред тези норми на вътрешното законодателство, които им противоречат. България е страна по ЕКЗПЧОС - това би следвало да е ясно на американските поддръжници.Както и да е- след като считат, че т. нар. дела с обществени интерес се подчиняват на някакви други закони, а не на НК; НПК; ЗСВ ; КРБ -= е абсолютно ясно каква е целта на драсканиците им:) Дошли да ни "демократизират", видите ли;) ТЪПАНАРИ!

Другарю Цацаров, Ние ,редовите комунисти от Н-Първична Партийна Организация,написвайки това Кърваво писмо /Канлъ хабер/със сълзи и сополи на очи, Ви молим, да решите скоро и други наболели за обществото проблеми,като например: 1.Немедленно връщане в родината на политическите изгнаници и революционери, братя Галеви,които се скитат гладни голи,боси и окървавени в далечна чужбина.Нашата агентура провери в Браила-няма ги,трябва да са или в Монако или в Акапулко. 2.Спешно освобождаване на народните хъшове от гербаджийският Диарбекир-нагли дедесари,килъри,октоподи,контрабандисти,заменкаджии,медузи,начковци,дамбовци,златни,брендовци,пътни пирати,банкоматите,сводниците,наркотрафикантите и много други. 3.Строг съд ,пълна конфискация на имуществото и публичен разстрел в тила на новите генерал Вълков и полковник Кочо Стоянов хитлеристите Борисов и Цветанов!! Спомете си как прогресивните сили се разправиха със Стамболов,регентите, Буров,Муравиев и всеотдайно следвайте техният светъл пример. 4.Имате пълно съдействие от всички завеждащи отдели от АГИТПРОПА на Партията:другарите-Дачков,Дайнов,Капута,М.Лайнара,Патрашкова,Учиндолеца ,Веска Тимова,Тошо Тошев,Биволарите и др. 5.Светкавично отпускане на поборнически пенсии на гореспоменатите Херои,за пълно съдействие по въпроса, търсете нашите законотворци от Парламентарния Триумвират на Мъдреците-финансиста Кутю,енергетика бат Сали и авиатора Лаков! Дано самият дух на Свети Ленин благослови стоманената Ви левица за да се стовари върху гербаджийскот иго! Горенаписаното написваме саморъчно и е подписано с кръвта на едно милиционерско заптие!