Коментари - Иракският премиер към Турция: Броим ви за враг, ако влезете | Днес.dir.bg

Иракският премиер към Турция: Броим ви за враг, ако влезете

Премиерът на Ирак Хайдер ал Абади отправи предупреждение към Турция, че ще бъде третирана като враг, ако предизвика сблъсък в Северен Ирак.

Обратно в новината

Коментари - Иракският премиер към Турция: Броим ви за враг, ако влезете | Днес.dir.bg

Коментари

Турция като съюзница в НАТО е длъжна да защитава границите на Североатлантическия пакт, а най добрата защита е нападението!

a tozi na snimkata koy go brasne za sliva..do sega malcheshe kato pudel sega usa i iran mu kazvat da reveee... hay siktir

много банди, много военизирани групи в няколко големи държави на полуострова и навътре. това означава слаба централна власт в тези държави. Слаба власт довежда до външна намеса, като външните се мотивират, че им се нарушават интересите. А външните могат да говорят така нагло за интересите си, защото централната власт е слаба. Извод: слаб ли си, те мачкат както си искат! и от вътре и от вън

турците много си повярваха. Не ги чака нищо хубаво.

МНОГО СКОРО ТУРСКИ ТАНКОВИ ДИВИЗИИ ЩЕ НАВЛЯЗАТ В СЕВЕРЕН ИРАК !!!ТУРСКИЯТ НАЧАЛНИК ЩАБ Е НА ПОСЕЩЕНИЕ В РУСИЯ !!!ДЖУДЖЕТО НА СНИМКАТА Е ШИИТ (ИРАНЕЦ) МОЖЕ ДА СИ КВИЧИ КОЛКОТО ИСКА ,ТОЙ НЕ Е ФАКТОР !!! ФАКТОР В БЛИЗКИЯ ИЗТОК Е ТУРЦИЯ С ОГРОМНАТА СИ АРМИЯ + РУСИЯ МОГАТ ДА ИЗРИТАТ АМЕРИКАНЦИТЕ !!!

браво, точно и ясно. +100

Как така освободената от САЩ държава напада член на НАТО като Турция ? 70 годишен верен приятел на Щатите ?

не, не е вярно, търкия е с нато. каквото и каже нато, това ще стане. ако ли не, вън от нато, както си е вън от европа.

САЩ, чрез създаване на сунитски джихадисти /ИД/ се стреми да запази незаконното си право да сваля и слага режими в Близкия Изток. Русия защитава Садам, защитава базите си и се бори срещу незаконното сваляне на режими в Европа и Б.Изток от САЩ. На коя страна е истината ? Ясно на коя. Американците ще бъдат изритани от Б.Изток, защото създадоха бежанската криза за отслабването и на Европа, и на Русия

не! евреите, сиреч американците няма да оставят нафтата на други! те са алчни копелета. Още повече пък на русия. ние евреопейците много добре виждаме как задокеанските ни еврео-братя теглят чергата към себе си, вече една държава ч прилапаха, сега остава да им се даде и сирия, амаха, лакоми задници, ха!

САЩ, чрез създаване на сунитски джихадисти /ИД/ се стреми да запази незаконното си право да сваля и слага режими в Близкия Изток. Русия защитава Садам, защитава базите си и се бори срещу незаконното сваляне на режими в Европа и Б.Изток от САЩ. На коя страна е истината ? Ясно на коя. Американците ще бъдат изритани от Б.Изток, защото създадоха бежанската криза за отслабването и на Европа, и на Русия

Cамо това не е достатъчно, трябва същото да се направи с американската база в инджирлик, където беше организиран военният преврат в Tурция .Mоже би най добре ще е янките да се заменят със солдати и с техните су-31, като по този начин турските туристически агенции в офертата си заедно с посещение на античният ефесос ще включат и посещение на руска военна база в Tурция.

Като погнаха подкрепяните джихадисти от Анкара си показаха лицето на подкрепящ тероризма номер 2 в Близкия изток!

терорист си ти мръсно копеле

ИРАН е съюзник със САЩ във войната в ИРАК, а РУСИЯ пък работи с ТУРЦИЯ и ОАЕ!

а пък търкия е член на нато, а сега де!

Хе-хе-хе-хе, сега Ирак са демократична, автономна държава от никого не зависят и мога да гледат към светлото бъдеще, все пак всички им петрол вече е наконцесия, демек имн много чуждестранни инвеститори, а всички знаем че това е добре.:) За това смело могат да изказват мнение срещу Османската империя, нищо че ако си бяха останали тоталитарна държава с тъмно бъдещо и петрола си го добиваха те, османците нямаше да смеят да припарят и на 100 км от гранците им.

"Oсманска държава" ?!? добре ли си?

османците са лоши хора, ние евреопейците сме си патили от тях, затова.... в "кучи гъз"

цяла България е навряна с София умишлено а Добружата и Кърджелийско се тъпчат с Турци прилича леко прикрита офанзива

кюрдите трябва да си имат собствена държава!!! наи-много ред има в тяхната автономна област...според съобщенията по пресата.

РОмите също! Например в окръг Пазарджик си направят държави?

Една Война с Турция ще обедини Ирак и ще станат държава !

Добре е да се думкат мюсулманите! И без това се въдят като зайци.

Aбади е машата на Aмерика и Aнглия и говори по поръчка на горните му империалистически господари. Tурция вече е на ход плана C ,който според договора подписан през 1926 година и дава правото да навлезе в градовете Mосул и Kиркук. Bчера турският армейски генерал Aкар беше в Mосква и със сигурност се знае че тази военна операция на Aнкара е одобрена от Mосква.

Не проумявам защо ми изтриват коментара, но Турция е натовска държава, а границите и са постоянно обстрелвани от разни бандитски групировки от територията на Сирия и Ирак. След като години наред тези страни не са в състояние да се справят с бандитите, то съвсем законно е Турция да се намеси и да защити свещенните граници на НАТО.

След като вашите граници са "свещени", защо налитате на други свещени граници? До кога ще разигравате отоманската си карта?

Исмаилчо, какви граници в Диарбекир, бе, младеж? Защо турската авиация бомбардира турски градове? Айде, бегом у турско да правиш метани на султана!

браво исмаил . ясно и точно написано. но тези бугаре няма да те разберат защото са гола вода..

Нека кажем следното. САЩ е държава, която прогнозира своето развитие със 150 години напред. Турция е държава, която прогнозира бъдещето си с 50 години напред. А ние за съжаление, опасявам се, не можем да прогнозираме и с 4 години напред.

Турция ке падне. Яко ке падне и нема да стане веке.

Ке падне ама друг път. По скоро ромите ке претопят такива като теб.

Голям цирк драги зрители. Падишах Ердоган иска да прави империя и адски ще затрудни американските си другарчета. Сега ако турците навлязат в Ирак, местните с право могат да ги атакуват. И тогава американските самолети кого ще бомбят? Да не са изправени пред ситуация да излитат от турска база за да атакуват турски танкове

Трябва да признаем все пак рьководните качества на Османската империя.Как са успели в продьлюение на 500години да управляват Африка,Балканите,Кавказ,и арабския полуостров.Ако беше с крьв и орьжието сега има много по модерно,ако беше с пари то сега има много повечена балканите нито една велика сила не може да се задьржи повече от 25-30 години

Чети история и не пиши глупости!

Великоосманските сънища на Ердоган са известни отдавна. Та нали неговият бивш МП беше публикувал някаква книга, дето описваше каква е била империята им и как искат да я възродят. Не виждам, обаче, как ще стане това! Едва ли западните ни "партньори" ще допуснат турска експанзия на северозапад, освен ако не са съвсем откачили и са свалили гащите окончателно пред такъв долен изнудвач, какъвто е Ердоган. Русия също няма никакъв интерес от подобно развитие на събитията. Лошото в цялата тая история е, че нашите продажници ходят при тоя със свалени потури...и като нищо могат да пожертват България за да удовлетворят на мераците на султана и да си осигурят спокойствие за няколко десетилетия...докато чаршафосаните и брадати скакалци се настанят трайно на всякъде в Европа и станат мнозинство...щото нещата натам вървят...

ТРОЛ-ЦЕНТЪРА НА ГЕРБ БИЛ В ТУРЦИЯ :)))

А на БСП - в Детройт, САЩ! На "Атака" - в Подмосковието!

Айде да влиза Осман в тези арабски земи, да се слагат местните тюркмени за мухтари да се приключва арабската мъка. За сто години свобода показаха, че не могат да се самоуправляват. Само глупоси им раждат главите.

ДОСЕГА ТУРЦИЯ НИКОГА НЕ Е БИЛА ВЪВ ВОЙНА СЪС ВСИЧКИТЕ СИ СЪСЕДИ :))) ... АКО НАПАДНАТ ИРАК , НИЕ ТРЯБВА С ГЪРЦИТЕ ДА ГИ НАТИСНЕМ ОТКЪМ ГЪЗА И СЛЕД ТОВА ЩЕ СИ ГИ ПОДЕЛИМ ТЕРИТОРИИТЕ , А ТУРЦИЕ ГИ ПРОДАВАМЕ ЗА РОБИ В АФРИКА :)))

Има възможност две мюсюлмански армии да се избиват помежду си? Баах маа му това наистина ще е един малък празник.

Исляма живее някъде към 14ти век. Там всичко е възможно. Включително мюсолманин да взривява мюсолмани в името на техния Бог.

ТУРКОФИЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ ОТ ГЕРБ , РФ , ДПС И ДОСТ ТРЯБВА ДА БЪВАТ ИЗБИВАНИ :))) ...

ДПС са в коалиция с БСП и Атака. Имаше и страстна целувка между тях.

А вчера шефа на турския генщаб беше на килимчето в Кремъл. Ха сега де?

Много интересно. Както русия се бута където свари, само и само да я забележат и да се показва като фактор, така и Турция. Незнам защо така. Може би путин е приучил ердоган на някой нов трик като се виждаха последно в анкара. Интересно според руското външни министерство Еврдоган продавал ли е (все още) нефт от ИД или не? Защото си плюха в сурата.

Башар Асад помоли Русия за помощ. В Ирак никой не е молил Турция за такава. Има разлика.

Да. Помоли Русия, като и отдаде на концесия за 25 години нефтените полета на Сирия. За да го държат на власт. Това е Законо управляващия страната, който мисли за народа си. Да.

С написаното тук някои искат да повярвам, че Турция, която заедно със САЩ, С.Арабия, Катар и всички останали натовци създадоха, обучават, въоръжават и насъскват главорезите от ИДИЛ не само срещу Асад, ами и срещу мирно население, сега се бие и "обучава сунитски иракски доброволци против "Ислямска държава"! Е да, ама не! Турция дори пренася ранените главорези и ги лекува в своите болници: "Ексклузивно: тази турска болница, която се грижи за "бойците" на Даеш" е само една от множеството публикации по темата в свободните западни медии ("Exclusif: cet hôpital turc qui soigne les combattants de Daech", 15 mai 2016, Réseau International).

В тая бъркотия в този регион, където никой не може да каже кой срещу кого се бие, и Турция гледа да намаже, демек лови риба в мътна вода. На нашия хубавец първия приятел не веднъж и дваж се е извърлял колко е била велика османската империя и че иска да възвърне величието и...Така че нищо чудно сега да се опита да удовлетвори мераците си чрез отнемане парче от Ирак. Обаче си е направил криво сметките, щото там ще срешне такава съпротива от кюрдите, че свят ще му се завие. Освен всичко друго потвърждава и отдавна възникналите обосновани предположения, че действа в полза на главорезите, щото си е твърд ислямист-сунит, каквито са и те, а ония, дето се бият срещу тях са предимно шиити и кюрди. Интересното тук е как ще реагират Русия и Щатите срещу великоосманските щения на Ердоган...

САЩ подхванаха войната,сега искат голяма държава на кюрдите,турците не си дават част от територията за кюрдската държава и новата война е готова.....

Нали се сещаш с коя територия ще бъде обезщетена Турция!

с Крим

Хайде сега да видим къде е международното право,ООН,НАТО,международният съд в Хага и т.н.Кой е поканил Турция да се намесва в Ирак!?...Като зададем този въпрос,ще трябва да питаме и кой е поканил в Сирия САШ и т-н."международна коалиция"?!...А също така как се създаде Косово -без референдум,и при това след също така противозаконна /според действащото международно право/ намеса на САЩ и някои други!?...Подсказвам -международното право е мъртво.В момента действа правото на силния.И това ще продължава докато ООН е в това състояние!

Аз не защитавам Турция, понеже не харесвам президента им. Струва ми се обаче че не дооценявате определен фактор. В Турция се извършиха множество атентати, като общия брой на загиналите сигурно надхвърля 600-тин и няма страна която да позволи да се убиват нейни граждани без да преприеме ответни действия и дори война. В случая страни като САЩ, Турция, Белгия, Франция има своето неписано правило да отговорят и потърсят възмедие за нападенията на тяхна територия. Ако трябва да чакат някой да отговори за нападенията срещу тях на друга територия, съгласно международното право това може никога да не стане. Това има своите негативни последвтвия особено когато загиват цивилни.

Най сетне едно трезво мнение на фона на истерична ганъовска истерия.

ТУРЦИТЕ ВЕЧЕ ОТКРИТО ЗАЩИТАВАТ ГЛАВОРЕЗИТЕ, ЗАТОВА ИСКАТ ДА ВЛЯЗАТ В ИРАК, КАКТО РАШКИТЕ В СИРИЯ, ВОЮВАТ СРЕЩУ МИРНИ ХОРА, А ГЛАВОРЕЗИТЕ ОТ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ИМ ПОМАГАТ !!!

СЕГА КАТ СТАНЕ ТРЪМП ПРЕЗИДЕНТ И СПРАТ ПАРИТЕ ОТ КОЗЯК ТИ САМО НА ПЕНСИЯ ЛИ ЩЕ ГО КАРАШ

Наборе, къде беше когато Индепендънт, РОйтерс и другите съобщаваха как американски самолети унищожават цели села в Афганистан и всеки ден умират средно 60 цивилни от американски бомби (и това на втория месец след началото на американските бомбардировки там) ? Къде беше бе ? Ама сега голямо квичене за "злите рашки". Видял ли си кво стана в "освободена" от САЩ Либия бе? Днес излязоха данните от Световната Банка - тотален икономически колапс.

тогава нямаше интернет и дир.бг го нямаше даже

Защо ли тогава командирът на "умерените" Салим Идрис и пресаташето на ИДИЛ Абу Моса бяха заедно при Джон Маккейн? Американските генерали отдавна признаха, че техни съюзници спонсорират ИДИЛ....

Турция, както е тръгнала ще се превърне във втора Сирия! Лошото е, че ни е съсед!

Маневрите едно време. Сега със какво? Със скрап и цигани ли? Бил съм в ракетен дивизион в 3 армия и знам много добре какво беше.

От тук ше започне и горещата фаза на третата световна, която тече от 2008-а година. Турция ще запали огъня, уса ще скочи да защити Ирак, руснаците ще ударят рамо на султана ... и мелето ше е факт!

По-добре да се разширяват на юг, че ако решат на север няма кой да ги спре.

А, едното не изключва другото...

Май не мина желанието на турците да заграбят иракска земя. От една страна щеше да ги амбицира да се обърнат срещу нас, а сега може да ги кара да компенсират пропуска от Ирак с наша земя. Затова малко танкови маневри в кръг около Ямбол и Елхово няма да навреди.

Кои танкове, дървените ли?

На братската македонска армия!

Коментари - Иракският премиер към Турция: Броим ви за враг, ако влезете | Днес.dir.bg

Иракският премиер към Турция: Броим ви за враг, ако влезете

Премиерът на Ирак Хайдер ал Абади отправи предупреждение към Турция, че ще бъде третирана като враг, ако предизвика сблъсък в Северен Ирак.

Обратно в новината

Коментари - Иракският премиер към Турция: Броим ви за враг, ако влезете | Днес.dir.bg

Коментари

Турция като съюзница в НАТО е длъжна да защитава границите на Североатлантическия пакт, а най добрата защита е нападението!

a tozi na snimkata koy go brasne za sliva..do sega malcheshe kato pudel sega usa i iran mu kazvat da reveee... hay siktir

много банди, много военизирани групи в няколко големи държави на полуострова и навътре. това означава слаба централна власт в тези държави. Слаба власт довежда до външна намеса, като външните се мотивират, че им се нарушават интересите. А външните могат да говорят така нагло за интересите си, защото централната власт е слаба. Извод: слаб ли си, те мачкат както си искат! и от вътре и от вън

турците много си повярваха. Не ги чака нищо хубаво.

МНОГО СКОРО ТУРСКИ ТАНКОВИ ДИВИЗИИ ЩЕ НАВЛЯЗАТ В СЕВЕРЕН ИРАК !!!ТУРСКИЯТ НАЧАЛНИК ЩАБ Е НА ПОСЕЩЕНИЕ В РУСИЯ !!!ДЖУДЖЕТО НА СНИМКАТА Е ШИИТ (ИРАНЕЦ) МОЖЕ ДА СИ КВИЧИ КОЛКОТО ИСКА ,ТОЙ НЕ Е ФАКТОР !!! ФАКТОР В БЛИЗКИЯ ИЗТОК Е ТУРЦИЯ С ОГРОМНАТА СИ АРМИЯ + РУСИЯ МОГАТ ДА ИЗРИТАТ АМЕРИКАНЦИТЕ !!!

браво, точно и ясно. +100

Как така освободената от САЩ държава напада член на НАТО като Турция ? 70 годишен верен приятел на Щатите ?

не, не е вярно, търкия е с нато. каквото и каже нато, това ще стане. ако ли не, вън от нато, както си е вън от европа.

САЩ, чрез създаване на сунитски джихадисти /ИД/ се стреми да запази незаконното си право да сваля и слага режими в Близкия Изток. Русия защитава Садам, защитава базите си и се бори срещу незаконното сваляне на режими в Европа и Б.Изток от САЩ. На коя страна е истината ? Ясно на коя. Американците ще бъдат изритани от Б.Изток, защото създадоха бежанската криза за отслабването и на Европа, и на Русия

не! евреите, сиреч американците няма да оставят нафтата на други! те са алчни копелета. Още повече пък на русия. ние евреопейците много добре виждаме как задокеанските ни еврео-братя теглят чергата към себе си, вече една държава ч прилапаха, сега остава да им се даде и сирия, амаха, лакоми задници, ха!

САЩ, чрез създаване на сунитски джихадисти /ИД/ се стреми да запази незаконното си право да сваля и слага режими в Близкия Изток. Русия защитава Садам, защитава базите си и се бори срещу незаконното сваляне на режими в Европа и Б.Изток от САЩ. На коя страна е истината ? Ясно на коя. Американците ще бъдат изритани от Б.Изток, защото създадоха бежанската криза за отслабването и на Европа, и на Русия

Cамо това не е достатъчно, трябва същото да се направи с американската база в инджирлик, където беше организиран военният преврат в Tурция .Mоже би най добре ще е янките да се заменят със солдати и с техните су-31, като по този начин турските туристически агенции в офертата си заедно с посещение на античният ефесос ще включат и посещение на руска военна база в Tурция.

Като погнаха подкрепяните джихадисти от Анкара си показаха лицето на подкрепящ тероризма номер 2 в Близкия изток!

терорист си ти мръсно копеле

ИРАН е съюзник със САЩ във войната в ИРАК, а РУСИЯ пък работи с ТУРЦИЯ и ОАЕ!

а пък търкия е член на нато, а сега де!

Хе-хе-хе-хе, сега Ирак са демократична, автономна държава от никого не зависят и мога да гледат към светлото бъдеще, все пак всички им петрол вече е наконцесия, демек имн много чуждестранни инвеститори, а всички знаем че това е добре.:) За това смело могат да изказват мнение срещу Османската империя, нищо че ако си бяха останали тоталитарна държава с тъмно бъдещо и петрола си го добиваха те, османците нямаше да смеят да припарят и на 100 км от гранците им.

"Oсманска държава" ?!? добре ли си?

османците са лоши хора, ние евреопейците сме си патили от тях, затова.... в "кучи гъз"

цяла България е навряна с София умишлено а Добружата и Кърджелийско се тъпчат с Турци прилича леко прикрита офанзива

кюрдите трябва да си имат собствена държава!!! наи-много ред има в тяхната автономна област...според съобщенията по пресата.

РОмите също! Например в окръг Пазарджик си направят държави?

Една Война с Турция ще обедини Ирак и ще станат държава !

Добре е да се думкат мюсулманите! И без това се въдят като зайци.

Aбади е машата на Aмерика и Aнглия и говори по поръчка на горните му империалистически господари. Tурция вече е на ход плана C ,който според договора подписан през 1926 година и дава правото да навлезе в градовете Mосул и Kиркук. Bчера турският армейски генерал Aкар беше в Mосква и със сигурност се знае че тази военна операция на Aнкара е одобрена от Mосква.

Не проумявам защо ми изтриват коментара, но Турция е натовска държава, а границите и са постоянно обстрелвани от разни бандитски групировки от територията на Сирия и Ирак. След като години наред тези страни не са в състояние да се справят с бандитите, то съвсем законно е Турция да се намеси и да защити свещенните граници на НАТО.

След като вашите граници са "свещени", защо налитате на други свещени граници? До кога ще разигравате отоманската си карта?

Исмаилчо, какви граници в Диарбекир, бе, младеж? Защо турската авиация бомбардира турски градове? Айде, бегом у турско да правиш метани на султана!

браво исмаил . ясно и точно написано. но тези бугаре няма да те разберат защото са гола вода..

Нека кажем следното. САЩ е държава, която прогнозира своето развитие със 150 години напред. Турция е държава, която прогнозира бъдещето си с 50 години напред. А ние за съжаление, опасявам се, не можем да прогнозираме и с 4 години напред.

Турция ке падне. Яко ке падне и нема да стане веке.

Ке падне ама друг път. По скоро ромите ке претопят такива като теб.

Голям цирк драги зрители. Падишах Ердоган иска да прави империя и адски ще затрудни американските си другарчета. Сега ако турците навлязат в Ирак, местните с право могат да ги атакуват. И тогава американските самолети кого ще бомбят? Да не са изправени пред ситуация да излитат от турска база за да атакуват турски танкове

Трябва да признаем все пак рьководните качества на Османската империя.Как са успели в продьлюение на 500години да управляват Африка,Балканите,Кавказ,и арабския полуостров.Ако беше с крьв и орьжието сега има много по модерно,ако беше с пари то сега има много повечена балканите нито една велика сила не може да се задьржи повече от 25-30 години

Чети история и не пиши глупости!

Великоосманските сънища на Ердоган са известни отдавна. Та нали неговият бивш МП беше публикувал някаква книга, дето описваше каква е била империята им и как искат да я възродят. Не виждам, обаче, как ще стане това! Едва ли западните ни "партньори" ще допуснат турска експанзия на северозапад, освен ако не са съвсем откачили и са свалили гащите окончателно пред такъв долен изнудвач, какъвто е Ердоган. Русия също няма никакъв интерес от подобно развитие на събитията. Лошото в цялата тая история е, че нашите продажници ходят при тоя със свалени потури...и като нищо могат да пожертват България за да удовлетворят на мераците на султана и да си осигурят спокойствие за няколко десетилетия...докато чаршафосаните и брадати скакалци се настанят трайно на всякъде в Европа и станат мнозинство...щото нещата натам вървят...

ТРОЛ-ЦЕНТЪРА НА ГЕРБ БИЛ В ТУРЦИЯ :)))

А на БСП - в Детройт, САЩ! На "Атака" - в Подмосковието!

Айде да влиза Осман в тези арабски земи, да се слагат местните тюркмени за мухтари да се приключва арабската мъка. За сто години свобода показаха, че не могат да се самоуправляват. Само глупоси им раждат главите.

ДОСЕГА ТУРЦИЯ НИКОГА НЕ Е БИЛА ВЪВ ВОЙНА СЪС ВСИЧКИТЕ СИ СЪСЕДИ :))) ... АКО НАПАДНАТ ИРАК , НИЕ ТРЯБВА С ГЪРЦИТЕ ДА ГИ НАТИСНЕМ ОТКЪМ ГЪЗА И СЛЕД ТОВА ЩЕ СИ ГИ ПОДЕЛИМ ТЕРИТОРИИТЕ , А ТУРЦИЕ ГИ ПРОДАВАМЕ ЗА РОБИ В АФРИКА :)))

Има възможност две мюсюлмански армии да се избиват помежду си? Баах маа му това наистина ще е един малък празник.

Исляма живее някъде към 14ти век. Там всичко е възможно. Включително мюсолманин да взривява мюсолмани в името на техния Бог.

ТУРКОФИЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ ОТ ГЕРБ , РФ , ДПС И ДОСТ ТРЯБВА ДА БЪВАТ ИЗБИВАНИ :))) ...

ДПС са в коалиция с БСП и Атака. Имаше и страстна целувка между тях.

А вчера шефа на турския генщаб беше на килимчето в Кремъл. Ха сега де?

Много интересно. Както русия се бута където свари, само и само да я забележат и да се показва като фактор, така и Турция. Незнам защо така. Може би путин е приучил ердоган на някой нов трик като се виждаха последно в анкара. Интересно според руското външни министерство Еврдоган продавал ли е (все още) нефт от ИД или не? Защото си плюха в сурата.

Башар Асад помоли Русия за помощ. В Ирак никой не е молил Турция за такава. Има разлика.

Да. Помоли Русия, като и отдаде на концесия за 25 години нефтените полета на Сирия. За да го държат на власт. Това е Законо управляващия страната, който мисли за народа си. Да.

С написаното тук някои искат да повярвам, че Турция, която заедно със САЩ, С.Арабия, Катар и всички останали натовци създадоха, обучават, въоръжават и насъскват главорезите от ИДИЛ не само срещу Асад, ами и срещу мирно население, сега се бие и "обучава сунитски иракски доброволци против "Ислямска държава"! Е да, ама не! Турция дори пренася ранените главорези и ги лекува в своите болници: "Ексклузивно: тази турска болница, която се грижи за "бойците" на Даеш" е само една от множеството публикации по темата в свободните западни медии ("Exclusif: cet hôpital turc qui soigne les combattants de Daech", 15 mai 2016, Réseau International).

В тая бъркотия в този регион, където никой не може да каже кой срещу кого се бие, и Турция гледа да намаже, демек лови риба в мътна вода. На нашия хубавец първия приятел не веднъж и дваж се е извърлял колко е била велика османската империя и че иска да възвърне величието и...Така че нищо чудно сега да се опита да удовлетвори мераците си чрез отнемане парче от Ирак. Обаче си е направил криво сметките, щото там ще срешне такава съпротива от кюрдите, че свят ще му се завие. Освен всичко друго потвърждава и отдавна възникналите обосновани предположения, че действа в полза на главорезите, щото си е твърд ислямист-сунит, каквито са и те, а ония, дето се бият срещу тях са предимно шиити и кюрди. Интересното тук е как ще реагират Русия и Щатите срещу великоосманските щения на Ердоган...

САЩ подхванаха войната,сега искат голяма държава на кюрдите,турците не си дават част от територията за кюрдската държава и новата война е готова.....

Нали се сещаш с коя територия ще бъде обезщетена Турция!

с Крим

Хайде сега да видим къде е международното право,ООН,НАТО,международният съд в Хага и т.н.Кой е поканил Турция да се намесва в Ирак!?...Като зададем този въпрос,ще трябва да питаме и кой е поканил в Сирия САШ и т-н."международна коалиция"?!...А също така как се създаде Косово -без референдум,и при това след също така противозаконна /според действащото международно право/ намеса на САЩ и някои други!?...Подсказвам -международното право е мъртво.В момента действа правото на силния.И това ще продължава докато ООН е в това състояние!

Аз не защитавам Турция, понеже не харесвам президента им. Струва ми се обаче че не дооценявате определен фактор. В Турция се извършиха множество атентати, като общия брой на загиналите сигурно надхвърля 600-тин и няма страна която да позволи да се убиват нейни граждани без да преприеме ответни действия и дори война. В случая страни като САЩ, Турция, Белгия, Франция има своето неписано правило да отговорят и потърсят възмедие за нападенията на тяхна територия. Ако трябва да чакат някой да отговори за нападенията срещу тях на друга територия, съгласно международното право това може никога да не стане. Това има своите негативни последвтвия особено когато загиват цивилни.

Най сетне едно трезво мнение на фона на истерична ганъовска истерия.

ТУРЦИТЕ ВЕЧЕ ОТКРИТО ЗАЩИТАВАТ ГЛАВОРЕЗИТЕ, ЗАТОВА ИСКАТ ДА ВЛЯЗАТ В ИРАК, КАКТО РАШКИТЕ В СИРИЯ, ВОЮВАТ СРЕЩУ МИРНИ ХОРА, А ГЛАВОРЕЗИТЕ ОТ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ИМ ПОМАГАТ !!!

СЕГА КАТ СТАНЕ ТРЪМП ПРЕЗИДЕНТ И СПРАТ ПАРИТЕ ОТ КОЗЯК ТИ САМО НА ПЕНСИЯ ЛИ ЩЕ ГО КАРАШ

Наборе, къде беше когато Индепендънт, РОйтерс и другите съобщаваха как американски самолети унищожават цели села в Афганистан и всеки ден умират средно 60 цивилни от американски бомби (и това на втория месец след началото на американските бомбардировки там) ? Къде беше бе ? Ама сега голямо квичене за "злите рашки". Видял ли си кво стана в "освободена" от САЩ Либия бе? Днес излязоха данните от Световната Банка - тотален икономически колапс.

тогава нямаше интернет и дир.бг го нямаше даже

Защо ли тогава командирът на "умерените" Салим Идрис и пресаташето на ИДИЛ Абу Моса бяха заедно при Джон Маккейн? Американските генерали отдавна признаха, че техни съюзници спонсорират ИДИЛ....

Турция, както е тръгнала ще се превърне във втора Сирия! Лошото е, че ни е съсед!

Маневрите едно време. Сега със какво? Със скрап и цигани ли? Бил съм в ракетен дивизион в 3 армия и знам много добре какво беше.

От тук ше започне и горещата фаза на третата световна, която тече от 2008-а година. Турция ще запали огъня, уса ще скочи да защити Ирак, руснаците ще ударят рамо на султана ... и мелето ше е факт!

По-добре да се разширяват на юг, че ако решат на север няма кой да ги спре.

А, едното не изключва другото...

Май не мина желанието на турците да заграбят иракска земя. От една страна щеше да ги амбицира да се обърнат срещу нас, а сега може да ги кара да компенсират пропуска от Ирак с наша земя. Затова малко танкови маневри в кръг около Ямбол и Елхово няма да навреди.

Кои танкове, дървените ли?

На братската македонска армия!