Коментари - Братоубийствени борби в Украйна, има убити и ранени | Днес.dir.bg

Братоубийствени борби в Украйна, има убити и ранени

Двама бойци на крайнодясното украинско движение "Десен сектор" са убити, трима полицаи са ранени и един цивилен, който почина в болница.

Обратно в новината

Коментари - Братоубийствени борби в Украйна, има убити и ранени | Днес.dir.bg

Коментари

Аз мислех, че бойците от западна Украйна се борят за европейски ценности, демокрация и т.н. А то се оказа, че се борят за пазар на цигари и дрога. Ми то сега ще е много трудно да се измисли как Путин е виновен за тези убийства.... Направо затрудниха западните медии в момента!

То бива тъпизам, промиване на мозъци, ама айде стига толкова а? Какви братоубийствени войни сред нацисти и бандити?

Като в България, но украинците са по сериозни и не са толкова миролюбиви. Може и да свършат работа и да създадат добри условия за живот. Без бой нищо не става.

Той Путин е виновен

Десняците искат солунската митница в украински вариант - Мукачевската митница. За това си заслужава да дадат малко фира тез нови "демократи"(всъшност терористи).

Мила картинка! Проевропейските и проамерикански фашисти се бият с проевропейски и проамерикански нацисти за пазар на дрога! А така "обещаващо" започваше добре замислената война на Америка с Русия с ръцете на укровските зомбита....

то в бг по време на воината на мутрите имаше към 200 показни убииства кво остава за украина,тръгнали са с боина стъпка по нашия път

фашаги се колят с други. Ма то това не е ново. Едно време нали СС са спретнали "ноща на дългите ножове" на СА.

абе дирника! борбата между мафиоцки групи ли наричате "Братоубийствени борби в Украйна"

Хе, тези от десния сектор са политически неграмотни. Мислеха си че ще ги оставят да съществуват. Само че в тоталитарната държава няма място за две мафии.

е всичко, случващо се в Украйна. Останалото са подробности.

Още не станали съвсем Сирия или Либия, но и това ще стане. Много опасно е че става в Европа но на кой му пука за редовия жител на славянска Украйна . Важното е да се стрелят , взривяват , убиват. Американските интереси навсякъде по света водят до това положение но печалбите са тях с нашия туземски манталитет.

Както навсякъде по света, където са се намесили "миротворците", отвъд океана.

Джон Маккейн нарече киевските власти дебили В интервю с кореспондент на РБК Жана Немцова, на въпроса за инцидента в Мукачево, Маккейн заяви: "Чакате от мен обвинения по адрес на Русия? Не и този път. Киев допусна това, което не трябваше да допуска! На тези дебили не може да се има доверие!". На въпроса какво трябваше да направят киевските власти, Маккейн каза единствено "Трябваше да си учат уроците в училище"

Абе как така Укро армията като стреля по украинци на изток в Донбас - това е борба с терористи, а като стрелят на запад срещу украинци от Десен сектор - това е братоубийствена война ! Дира ,вие да сте чували от американците за ДВОЕН СТАНДАРТ а ???

Как работи европейският модел - в Източна Европа уж се възприе демокрацията от западен тип, а се оказва, че следва мизерияа понякога и анархия, а в недемократичния източен свят се оказва, че има повече стабилност и просперитет. Където се е намесвал Запада - разруха и хаос, където не е, нещата изглеждат по-добре.

Казах ви преди време че от това повче държава няма да излезе има си хора които могат да живеят в демокрация и такива които немогат, на тях им трябва диктатура за да има мир. Арабеските са такива и сами виждате резултатите от "дмократизирането" украинците са същите както и руснаците... и ние спадаме в тая категория и затова 30 години вече не сме мръднали на милиметър и идоли и управляващи са ни оявлени и доказани престъпници, даже цяла Европа неможе да ни превъзпита и оправи, факт!

Чакай ти Европа да те превъзпитва.......

БATKO

Хехехе, бандитската държава ще противодейства на бандити, ами нали са едни и същи. Не случайно най-големия мафиот в историята на мафията в сащ е украински еврей - Майер Лански.

Какви бойци бе, това са обикновени крими типове - отрепки, боклуци, утайката на обществото.

Братоубийствена война се води отдавна от държавата, ама вашата превръзка е по-горе от тая на бандюгата на снимката. Ревете за фашисти и контрабандисти, а убитите и осакатени деца от същите тези "братя" не виждате.

ДЕ-МО-КРАЦИЯ,ДЕ-МО-КРАЦИЯ...

КОЛКО СА ДОВОЛНИ ХАМЕРИКАНЧЕТАТА, КАК ПОТРИВАТ РЪЦЕ В ЦЕНТРАЛИТЕ НА ЦРУ И ФБР, ЧЕ И МОСАД,ЧЕ И НА МН.ДР.МЕСТА ?! КАК ДОБРЕ ИМ ИДВАТ ТЕЗИ БРАТОУБИЙСТВЕНИ ВОЙНИ, ТАЗИ РАЗРУХА НА ЦЕЛИ ДЪРЖАВИ И КОНТИНЕНТИ, НАПЪЛНО В ТЕХЕН ИНТЕРЕС ?!

Разтече се марципана и оцапа яко! Сега кой ще чисти, и дали е марципан оцапаното :)

Айдее уйде хорса у ривъра. Сега украинското президенче каво ще прави ??? ще вика Русия на помощ ли?

симо

А,бе ,с какво са пълнени курабийките на нюланд.....

Изглежда,че тия от Десен сектор ще станат Десен сиктир!

Сега тия в Домбас се превиват от смях. Хунтата в Киев ще сби с фашистките банди на десен сектор. Накрая ЕС ще моли Путин да иде да изчисти мръсотията

зЕми тез фашисти..

Какви са Десен сектор, се знае и от умрелите, въпреки, че ЕС и САЩ си затварят очите. Това са фашистки, организатор на Майдана, убиха стотина човека там, и осигуриха държавния преврат. Избиват и изтезават от 2 години безброй хора, изгориха в Одеса около 80 човека. Търгуват с наркотици и човешки органи. Документирано от правозащитни организации, знае се и от Катрин Ащън - бившата министър на външните работи на ЕС. Но, разоръжаване, наказания и т.н. няма и няма да има, въпреки, че вече са неудобни, защото става ясно - САЩ и ЕС застават зад чисто фашистки организации!!!!

Вече има и развитие. Фашистите от десен сектор директно заплашват с преврат. Ама нали са на хранилка на САЩ

симо

...значи САЩ ЗАПЛАШВАТ С ПРЕВРАТ.

Правосеките не са идеално тъпи-все пак имат инстинкт за самосъхранение. Бързо са решили следното уравнение: "АТО+ДНР+ЛНР= фашистки тор за украинския чернозем" и в момента са заети с решаването на другото: "Контрабанда+мирно население= добра продължителност на живота сред девушки,сало,амфетки и водка" Да крадеш обаче от на Опрашенков парите /контрабанда,май прешъс;-)/ може да се окаже фактор,който да приравни първата част на второто с втората част на първото уравнение.

в които е имало повече социализъм не може да има демокрация. При тях може да има или еднолична диктатура (по-добрия вариант) или анархия. Най-страшното предстои, ако диктатурата на Путин се срути.

Украйна има вече сериозни проблеми с т.нар. свободни батальони. Те имат някаква връзка с управлението на укр. войски на ниво командири, но до там. Вътре никой не може да им каже как да воюват, как да се държат с местното население и т.н. Мародерстват, самонастаняват се в изоставени апартаменти и после вземат каквото им падне и най-добре да не те видят изобщо ако си млада жена /в районите на бойните действия/. На входа на Потьомската лестница в Одеса има от Десен сектор, с камуфлажно облекло, забити знамена и там някакви масички с мацки, да те запишат доброволец.

Винаги така става - и в Либия, Сирия стана същото. Сега след като победят ИД и в Ирак ще се случи нещо подобно защото кюрдските милиции са много силни и ще обявят независим Кюрдистан. Единственото неизвестно е дали ще вземат и от Турция територия.

ако Турция завземе "Кюрдистан" май ще ти бръкнат дълбоко ,,,,,

Правий сектор се"изкриви". Превърна се в е евроГейския ИДИЛ ( или МИНДИЛ) :)

И ти се пишеш багаин, а си нещо като дьонме.

Очакваше се ! Помоща на САЩ ,означава да няма стабилна държава и и икономика. Видяхме какво направиха в арабския свят и на много други меса , кадето е имало слугуване за САЩ и на други държави ,вече няма там държави .България е пример , вече е само във геогравското понятие ,но не е и държава . Бог да прости България ,лека и пръст

Събитията тръгнаха доста динамично, а дир-а цял ден не обновява материала си. Войната тръгва към еврогейските граници. Унгария усилва охраната си по границата с Украйна. Бойците от Десния сектор напуснали вече позициите си в Донбас. Около Киев и на други важни точки са организирани блок-постове на Десния сектор...

Бандитските престрелки, откога ги наричаме, "братоубийствени". Вероятно от ДИР-а са големи фенове на "десния сектор", разстрелвал и горял живи хора.

МОЯТ ОТГОВОР ДО КОМЕНТАТОР 777. Работех и живях с руснаци и украйнци заедно, повече от 20 год. на четири континента. Аз поне не съм забелязал някаква сериозна проява на умраза или че са различни народи. Само някакви добронамерени анекдоти на тема "Хохол". Както ние ги имаме за шопите. При това положение, след като съм пил вода от извора толкова години, мисля, че няма по компетентен от мен коментатор, по темата. И още-в Цинцинати, Охайо, жевеех близо до "македонската" църква "Свети Илия". Там само един твърдеше, че е истински македонец. Всечки други твърдяха, че са българи от областа Македония.. Това някак си не се връзва с мнението на съвременните македонски ръководители.

Написаното не е доказателство за "любовта" между руснаци и украинци, но все пак благодаря за обяснението. А и аз имам някои преки наблюдения, но за тях - друг път. :))

Все повтарям един рефрен - най-лошото на социализма беше онова, за което някои си спомнят с носталгия - липсата на грижи. Идеология и препитание наготово създадоха поколения наивници, които прегърнаха "евроидеята" и "демокрацията" с абсолютно същата нагласа като комунизма. Ето от това страдаме - про-западните идиоти не знаят за какво викат и за съжаление това важи дори за поне едно поколение невидяло социализъм. Онова, на което комунистите викаха "капитализъм", а сега му викат "демокрация" е нещо много просто - всеки да си гледа интереса, с всичките позитивни и негативни последствия. То не може да се възпява - това звучи абсурдно дори и за дете, не може да се гледа с блеснали очи - защото няма идеология и обещания зад него - а просто индивидуален прагматизъм. За съжаление етикета "свобода" се лепна за наивниците и те забравиха на каква същност служи тая свобода - нужна съставка за такъв начин на живот....

и доста тъпо мнение!просто капитализма от последните 20 год. на миналия век не работи през този! На него му трябва задължително противник и той мазохистично го търси! Както го търси току виж ни лашнал в ядрения апокалипсис!На него му трябват пазари,но след като Горби им даде невиждани такива,западните капиталисти не можаха да ги опазят ,ама хич от комунистическия и прагматичен Китай ,който в днешно време се оправя най добре!Така ,че аман от сложни мнения!Всичко е просто -глобализацията не облекчи Запада ,а го затрудни неимоверно!

симо

Може нарочно да е търсено.В рисковите зони нормата на печалба е го-о-оляма.А нали знаш,че АЛЧНОСТА Еводеща....

Правый сестор ги е шубе да се бият срещу армиите на ДНР и на ЛНР и затова отидоха в украинската провинция да избиват мирни хора.

Браво на САЩ! ПАК УСПЯХА! Ще има да се трепят украинците! Браво на негъра! Голям ИЛИЗИОНИСТ Е! ЕВАЛА!

О,Бонго си мисли:Укропите като ги е шубе да скачат на руснаците, значи трябва да се трепят помежду си.Важното е трепане да има! А аз ще им продавам гърмящи банани,портокали и лимонки -и на едните ,и на другите! :)

Така се полагат основите на демокрацията, пък може и Путин да им е виновен.

нормално-плъховете се самоизяждат. характерно е за тях.

Анализатор: Украйна е бананова република, но без банани - Майданът не стана люлка на демокрацията в Украйна, а повтори сценария за щурма на Партийния дом и на Парламента в България Четете още на: link

или революцията в Русия

Първо беше Сашка Белия... сега има още уроди

Чака ни нова вална от самоубийства. Ще има да се самоубиват десняците с по два изстрела - един в слепоочието и втори (контроле)н в тила...

Коментари - Братоубийствени борби в Украйна, има убити и ранени | Днес.dir.bg

Братоубийствени борби в Украйна, има убити и ранени

Двама бойци на крайнодясното украинско движение "Десен сектор" са убити, трима полицаи са ранени и един цивилен, който почина в болница.

Обратно в новината

Коментари - Братоубийствени борби в Украйна, има убити и ранени | Днес.dir.bg

Коментари

Аз мислех, че бойците от западна Украйна се борят за европейски ценности, демокрация и т.н. А то се оказа, че се борят за пазар на цигари и дрога. Ми то сега ще е много трудно да се измисли как Путин е виновен за тези убийства.... Направо затрудниха западните медии в момента!

То бива тъпизам, промиване на мозъци, ама айде стига толкова а? Какви братоубийствени войни сред нацисти и бандити?

Като в България, но украинците са по сериозни и не са толкова миролюбиви. Може и да свършат работа и да създадат добри условия за живот. Без бой нищо не става.

Той Путин е виновен

Десняците искат солунската митница в украински вариант - Мукачевската митница. За това си заслужава да дадат малко фира тез нови "демократи"(всъшност терористи).

Мила картинка! Проевропейските и проамерикански фашисти се бият с проевропейски и проамерикански нацисти за пазар на дрога! А така "обещаващо" започваше добре замислената война на Америка с Русия с ръцете на укровските зомбита....

то в бг по време на воината на мутрите имаше към 200 показни убииства кво остава за украина,тръгнали са с боина стъпка по нашия път

фашаги се колят с други. Ма то това не е ново. Едно време нали СС са спретнали "ноща на дългите ножове" на СА.

абе дирника! борбата между мафиоцки групи ли наричате "Братоубийствени борби в Украйна"

Хе, тези от десния сектор са политически неграмотни. Мислеха си че ще ги оставят да съществуват. Само че в тоталитарната държава няма място за две мафии.

е всичко, случващо се в Украйна. Останалото са подробности.

Още не станали съвсем Сирия или Либия, но и това ще стане. Много опасно е че става в Европа но на кой му пука за редовия жител на славянска Украйна . Важното е да се стрелят , взривяват , убиват. Американските интереси навсякъде по света водят до това положение но печалбите са тях с нашия туземски манталитет.

Както навсякъде по света, където са се намесили "миротворците", отвъд океана.

Джон Маккейн нарече киевските власти дебили В интервю с кореспондент на РБК Жана Немцова, на въпроса за инцидента в Мукачево, Маккейн заяви: "Чакате от мен обвинения по адрес на Русия? Не и този път. Киев допусна това, което не трябваше да допуска! На тези дебили не може да се има доверие!". На въпроса какво трябваше да направят киевските власти, Маккейн каза единствено "Трябваше да си учат уроците в училище"

Абе как така Укро армията като стреля по украинци на изток в Донбас - това е борба с терористи, а като стрелят на запад срещу украинци от Десен сектор - това е братоубийствена война ! Дира ,вие да сте чували от американците за ДВОЕН СТАНДАРТ а ???

Как работи европейският модел - в Източна Европа уж се възприе демокрацията от западен тип, а се оказва, че следва мизерияа понякога и анархия, а в недемократичния източен свят се оказва, че има повече стабилност и просперитет. Където се е намесвал Запада - разруха и хаос, където не е, нещата изглеждат по-добре.

Казах ви преди време че от това повче държава няма да излезе има си хора които могат да живеят в демокрация и такива които немогат, на тях им трябва диктатура за да има мир. Арабеските са такива и сами виждате резултатите от "дмократизирането" украинците са същите както и руснаците... и ние спадаме в тая категория и затова 30 години вече не сме мръднали на милиметър и идоли и управляващи са ни оявлени и доказани престъпници, даже цяла Европа неможе да ни превъзпита и оправи, факт!

Чакай ти Европа да те превъзпитва.......

БATKO

Хехехе, бандитската държава ще противодейства на бандити, ами нали са едни и същи. Не случайно най-големия мафиот в историята на мафията в сащ е украински еврей - Майер Лански.

Какви бойци бе, това са обикновени крими типове - отрепки, боклуци, утайката на обществото.

Братоубийствена война се води отдавна от държавата, ама вашата превръзка е по-горе от тая на бандюгата на снимката. Ревете за фашисти и контрабандисти, а убитите и осакатени деца от същите тези "братя" не виждате.

ДЕ-МО-КРАЦИЯ,ДЕ-МО-КРАЦИЯ...

КОЛКО СА ДОВОЛНИ ХАМЕРИКАНЧЕТАТА, КАК ПОТРИВАТ РЪЦЕ В ЦЕНТРАЛИТЕ НА ЦРУ И ФБР, ЧЕ И МОСАД,ЧЕ И НА МН.ДР.МЕСТА ?! КАК ДОБРЕ ИМ ИДВАТ ТЕЗИ БРАТОУБИЙСТВЕНИ ВОЙНИ, ТАЗИ РАЗРУХА НА ЦЕЛИ ДЪРЖАВИ И КОНТИНЕНТИ, НАПЪЛНО В ТЕХЕН ИНТЕРЕС ?!

Разтече се марципана и оцапа яко! Сега кой ще чисти, и дали е марципан оцапаното :)

Айдее уйде хорса у ривъра. Сега украинското президенче каво ще прави ??? ще вика Русия на помощ ли?

симо

А,бе ,с какво са пълнени курабийките на нюланд.....

Изглежда,че тия от Десен сектор ще станат Десен сиктир!

Сега тия в Домбас се превиват от смях. Хунтата в Киев ще сби с фашистките банди на десен сектор. Накрая ЕС ще моли Путин да иде да изчисти мръсотията

зЕми тез фашисти..

Какви са Десен сектор, се знае и от умрелите, въпреки, че ЕС и САЩ си затварят очите. Това са фашистки, организатор на Майдана, убиха стотина човека там, и осигуриха държавния преврат. Избиват и изтезават от 2 години безброй хора, изгориха в Одеса около 80 човека. Търгуват с наркотици и човешки органи. Документирано от правозащитни организации, знае се и от Катрин Ащън - бившата министър на външните работи на ЕС. Но, разоръжаване, наказания и т.н. няма и няма да има, въпреки, че вече са неудобни, защото става ясно - САЩ и ЕС застават зад чисто фашистки организации!!!!

Вече има и развитие. Фашистите от десен сектор директно заплашват с преврат. Ама нали са на хранилка на САЩ

симо

...значи САЩ ЗАПЛАШВАТ С ПРЕВРАТ.

Правосеките не са идеално тъпи-все пак имат инстинкт за самосъхранение. Бързо са решили следното уравнение: "АТО+ДНР+ЛНР= фашистки тор за украинския чернозем" и в момента са заети с решаването на другото: "Контрабанда+мирно население= добра продължителност на живота сред девушки,сало,амфетки и водка" Да крадеш обаче от на Опрашенков парите /контрабанда,май прешъс;-)/ може да се окаже фактор,който да приравни първата част на второто с втората част на първото уравнение.

в които е имало повече социализъм не може да има демокрация. При тях може да има или еднолична диктатура (по-добрия вариант) или анархия. Най-страшното предстои, ако диктатурата на Путин се срути.

Украйна има вече сериозни проблеми с т.нар. свободни батальони. Те имат някаква връзка с управлението на укр. войски на ниво командири, но до там. Вътре никой не може да им каже как да воюват, как да се държат с местното население и т.н. Мародерстват, самонастаняват се в изоставени апартаменти и после вземат каквото им падне и най-добре да не те видят изобщо ако си млада жена /в районите на бойните действия/. На входа на Потьомската лестница в Одеса има от Десен сектор, с камуфлажно облекло, забити знамена и там някакви масички с мацки, да те запишат доброволец.

Винаги така става - и в Либия, Сирия стана същото. Сега след като победят ИД и в Ирак ще се случи нещо подобно защото кюрдските милиции са много силни и ще обявят независим Кюрдистан. Единственото неизвестно е дали ще вземат и от Турция територия.

ако Турция завземе "Кюрдистан" май ще ти бръкнат дълбоко ,,,,,

Правий сектор се"изкриви". Превърна се в е евроГейския ИДИЛ ( или МИНДИЛ) :)

И ти се пишеш багаин, а си нещо като дьонме.

Очакваше се ! Помоща на САЩ ,означава да няма стабилна държава и и икономика. Видяхме какво направиха в арабския свят и на много други меса , кадето е имало слугуване за САЩ и на други държави ,вече няма там държави .България е пример , вече е само във геогравското понятие ,но не е и държава . Бог да прости България ,лека и пръст

Събитията тръгнаха доста динамично, а дир-а цял ден не обновява материала си. Войната тръгва към еврогейските граници. Унгария усилва охраната си по границата с Украйна. Бойците от Десния сектор напуснали вече позициите си в Донбас. Около Киев и на други важни точки са организирани блок-постове на Десния сектор...

Бандитските престрелки, откога ги наричаме, "братоубийствени". Вероятно от ДИР-а са големи фенове на "десния сектор", разстрелвал и горял живи хора.

МОЯТ ОТГОВОР ДО КОМЕНТАТОР 777. Работех и живях с руснаци и украйнци заедно, повече от 20 год. на четири континента. Аз поне не съм забелязал някаква сериозна проява на умраза или че са различни народи. Само някакви добронамерени анекдоти на тема "Хохол". Както ние ги имаме за шопите. При това положение, след като съм пил вода от извора толкова години, мисля, че няма по компетентен от мен коментатор, по темата. И още-в Цинцинати, Охайо, жевеех близо до "македонската" църква "Свети Илия". Там само един твърдеше, че е истински македонец. Всечки други твърдяха, че са българи от областа Македония.. Това някак си не се връзва с мнението на съвременните македонски ръководители.

Написаното не е доказателство за "любовта" между руснаци и украинци, но все пак благодаря за обяснението. А и аз имам някои преки наблюдения, но за тях - друг път. :))

Все повтарям един рефрен - най-лошото на социализма беше онова, за което някои си спомнят с носталгия - липсата на грижи. Идеология и препитание наготово създадоха поколения наивници, които прегърнаха "евроидеята" и "демокрацията" с абсолютно същата нагласа като комунизма. Ето от това страдаме - про-западните идиоти не знаят за какво викат и за съжаление това важи дори за поне едно поколение невидяло социализъм. Онова, на което комунистите викаха "капитализъм", а сега му викат "демокрация" е нещо много просто - всеки да си гледа интереса, с всичките позитивни и негативни последствия. То не може да се възпява - това звучи абсурдно дори и за дете, не може да се гледа с блеснали очи - защото няма идеология и обещания зад него - а просто индивидуален прагматизъм. За съжаление етикета "свобода" се лепна за наивниците и те забравиха на каква същност служи тая свобода - нужна съставка за такъв начин на живот....

и доста тъпо мнение!просто капитализма от последните 20 год. на миналия век не работи през този! На него му трябва задължително противник и той мазохистично го търси! Както го търси току виж ни лашнал в ядрения апокалипсис!На него му трябват пазари,но след като Горби им даде невиждани такива,западните капиталисти не можаха да ги опазят ,ама хич от комунистическия и прагматичен Китай ,който в днешно време се оправя най добре!Така ,че аман от сложни мнения!Всичко е просто -глобализацията не облекчи Запада ,а го затрудни неимоверно!

симо

Може нарочно да е търсено.В рисковите зони нормата на печалба е го-о-оляма.А нали знаш,че АЛЧНОСТА Еводеща....

Правый сестор ги е шубе да се бият срещу армиите на ДНР и на ЛНР и затова отидоха в украинската провинция да избиват мирни хора.

Браво на САЩ! ПАК УСПЯХА! Ще има да се трепят украинците! Браво на негъра! Голям ИЛИЗИОНИСТ Е! ЕВАЛА!

О,Бонго си мисли:Укропите като ги е шубе да скачат на руснаците, значи трябва да се трепят помежду си.Важното е трепане да има! А аз ще им продавам гърмящи банани,портокали и лимонки -и на едните ,и на другите! :)

Така се полагат основите на демокрацията, пък може и Путин да им е виновен.

нормално-плъховете се самоизяждат. характерно е за тях.

Анализатор: Украйна е бананова република, но без банани - Майданът не стана люлка на демокрацията в Украйна, а повтори сценария за щурма на Партийния дом и на Парламента в България Четете още на: link

или революцията в Русия

Първо беше Сашка Белия... сега има още уроди

Чака ни нова вална от самоубийства. Ще има да се самоубиват десняците с по два изстрела - един в слепоочието и втори (контроле)н в тила...