Стефан Янев препоръча на банките да не правят транзакции към посочените от САЩ фирми

"Корупционната среда в България подкопава устоите на нашата демокрация, като я прави нефункционална и неефективна", каза Стефан Янев в началото на Съвета по сигурността

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ай, и тоя откри топлата вода. Ама, то от партенки, стари зелени миризливи чорапи и фатмащина България скоро ще се превърне в строевашка държава

Много се преекспонира цялата ситуация. Корупция има в цял свят и това не е от сега. Да се правим на изненадани, че видиш ли, тя се е появила сега или през последната година, две, десет е откровена лъжа и манипулация. Не просто има , а и ще продължи да има, защото тя опира до манталитет и нищо друго. Докато надделява мисленето дай да ти дам, за да станат нещата по-лесно или за да избегна отговорност, корупция ще има. България не е санкционирана, санкционирани са определени лица, така че думи като срам и унижение за държавата са неуместни и са опит да се нагнетява усещане за безнадежност и отчаяние, че всичко е толкова зле. В крайна сметка, ние гражданите не се идентифицираме с хора с престъпни намерения, а пък вие държавниците, не си позволявайте лукса да идентифицирате нашата държава със същите тези хора с престъпни хора.

И защо да не правят трнзакции след като нямат нищо общо с територията на краварите????? Стига надупване а се осветете най накрая че сме сувернна държва а не територия на сащ.

Корупция има и тя е очевадна. Обаче, В международното право и в Българското "ВСЕКИ Е НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО"! Не може чужда държава да нарушава човешките права, пък дори и на Пеевски. Каква Демокрация и какъв морал?! Явно САЩ разбират демокрацията по техен си начин. Аз предлагам да глобим GOOGLE с 2млрд. долара, за това, че прави бизнес в България и не си плаща данъци !!!

Не виждам някои знакови фирми които са собственост на Шиши. Къде с списъка е Булгартабак, Техномаркет, или медиите на Шиши? Нещо този списък е много непълен....

Докато български съд не наложи ограничения на тия фирми, фармасонинът Янев не може да дава никакви "препоръки", щото ще му скъсат Д-то от дела, и пак ние трябва да плащаме. Като за акциите с нежни имена на оня прославут апартаментаджия.

НАШИТЕ УПРАВНИЦИ ДА СПАЗВАТ БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ.....А НЕ АМЕРИКАНСКИТЕ....АФГАНИСТАНСКИТЕ И ТУРСКИТЕ ЗАКОНИ... ...ТОЯ ИМ КАЗАЛ...ОНЯ ИМ РЕКЪЛ.....ТУК ВАЖАТ САМО И ЕДИНСТВЕНО....БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ.....ДОРИ ДА СМЕ АМЕРИКАНСКА И ЕВРОГЕЙСКА ПРОВИНЦИЯ.....

Някой си Янев позори българския генералитет с жалбите, че сме (целокупният български народ и той - начело!), че сме били унизени от чужда държава?! Вместо гордо да заяви българския си дух и европейската си принадлежност (Европа вече обяви законовата си самостоятелност), този поплювко декларира, че колкото повече го унизяват, толкова повече слушка. Все едно че американците не крият презрението си към такива като него. Не знам друг български генерал, до такава степен съответен на лукова глава - както и да го облечеш в пагони и лампази, в длъжности и държавни отговорности: белиш дрехи, белиш отговорности, а то все повече се размирисва на простащина, липса на възпитание и преклонена главица. Дружки са си с някой си Радев, той не каза нищо за унижението, но го разказа със свои думи, леле. А преклонението не е пред американците, нищо че на пръв поглед е така. О, не. Преклонението е пред руската заповед да работят за смачкването на българите. Няма да им се получи. Ни на генералите (няма да кажа българските!), ни на руснаците.

Подкопава ви ИБРИКЧИЙСТВОТО нагли наглеци

Даваш ли даваш чорбаджи Янев, хубава вяра на черен негър? Страхливи васали! Нямате чест и доснойнство!

Ти луд ли си? Че утре и на теб могат да не ти транзитират заплатата или пенсията! Кошмар! Иди удари едни джуки на кожата, на Байдън!

Той пък не го знаеше това! Досега запори не е имало на Земята!

А къде бяхте до сега та САЩ трябваше да ви дърпа корупционните уши? Докато си крадяхте отстрани и не ви правиха забележки си беше ОК ама сега ви секнаха и решихте да се размърдате. Боклуци такива.

Досега бяха ГЕРБ. Тия са от 15 дни....

ГЕРБ добре а тези какво свършиха?

Па за 15 дни доста. Секнаха безразборните пари към обектите на санкции. А само те стигат за по-високи пенсии, което е работа вече на НС.

Янев, явно си тъп! Много тъп! Историята учи! Едно време гърците спорили кой да им е цар. Поканили османските турци да им помогнат в спора. Турците им помогнали, и стигнали до Виена! Не си тръгнали! И САЩ никога няма да си тръгнат!

Ами като не е имало кой друг да им помогне, какво друго им е оставало?

Какво помагат Мустафите? Божков и Пеевски кога са заемали държавни длъжности, за да са корумпирани? Вие луди ли сте?

Те дърпаха конците без да са държавни служители, това е голямата корупция! Иначе по принцип си прав, човек извън властта няма властови руесурс!

банките работят със закони препоръки се дават на близки и приятели

Банките са частни дружества, не може премиерът да им нарежда. Той само ги предупреждава, че могат да си навлекат проблеми, но не от българската държава!

САЩ имат изготвен списък на лица и институции, които нямат нищо общо със САЩ, но премиерът на НЕЗАВИСИМА държава, препоръчва на частни дружества, да изпълняват разпоредбите от списъците, защото ... държавата му не е независима, а васална ...

Някйде решили , че някой е корумпиран и нашите вдигнали крак, да ги подковават. Срам и позор, вместо да кажат на Мустафа, да ходи на консултации!

Този закон е дотам! Само наивник може да очаква американското правителство да раздава присъди, лицето А се осъжда на двайсет години, лицето Б на трийсет години, лицето С, доживотна присъда, лицето Е е невинно и т.н. Този закон служи за стена на позора, окачват снимаката на опозореното лице!

Само Бойко Борисов ! Този свят човек е единственият, който е направил нещо за България - това магистрали, пътища, саниране ... и ГЕРБ са уникална партия, защитник на демокрацията, свободата и работят за богаството на нацията! Борисов няма нищо общо с корупцията, това са грозни измами, измислени от руските шпиони, които Борисов лично залови и вкара в затвора! Бойко Борисов лично предаде информация на Херо Мустава за Божков и Пеевски и затова американското правителство наложи санкции. Ако Бойко Борисов не управлява, няма да се строят пътища, няма да дойдат пари от Европа, Меркел няма да ни подкрепя и за всички ще настъпи глад, а тези дето и без това и сега са гладни - ще загинат. Въобще - без Бойко Борисов светът ще свърши!

33 години от излитането в Космоса на Александър Александров - втория български космонавт .............. Ха да видим хамериканците къде ша нъ отведът?

Пич служебен премиере Янев, нямаш основание да препоръчваш НИЩО на банките, защото пич Янев НЕ РАЗПОЛАГАШ с НИКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА за престъпление! Какво ще предпазваш?! "Информацията от разследването на МФ на САЩ .... НЕ СЕ СПОДЕЛЯ с родните разследващи, защото няма доверие в независимостта на българските институции", е обяснила инициаторката за проверката по закона Магнитски Вера Ахнудова от НПО Ние гражданите пред Фрог нюз. Този закон няма никакво ПРАВНО действие в ЕС и България - и служебното ви правителство, Янев е СРАМ за БЪЛГАРИЯ! Как без доказателства, а ПО ПОДОЗРЕНИЯ на чужда държава, ще разгромяваш РОДНИЯ български фирми?! Проблемите с корупцията се решават по много лесен и елементарен начин вътре В и ОТ държавата България! Ако не може да се сетите как - отивайте си вкъщи на дивана. СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ СТЕ!

Някой можели да каже КАК „бедният борец срещу корупцията“ и министър на В.Р. Б.Рашков се е сдобил с 7-седем-апартамента, 2-две-къщи, 4-четери-склада,1-едно-дворно място,-1-един- фитнес и 2-две-ниви? -Сигурно преборвайки корупцията!?

Милиардите на ГЕРБДПС-Пеевски са Заключени и не могат да бъдат използвани за купуване на поредните 16 по ред избори ! Никой човек с пари не би посмял да даде пари или да помогне на ОПГ ГЕРБ повече! С едни мижави партийни субсидии ГЕРБ-ДПС са Обречени. Особен ГЕРБ ...ДПС са Религиозна- мюсюлманска партия партия с непромин електорат.

Забрави Мая, Х.Иванов, и Слави!? Първите двама финансирани от Божков а Слави получил гласове от дпс.

Не може да се очаква нещо умно от правителството на зелените чорапи.

Чакаме да махнат маските и при влизане в магазините... НЯМА никаква разлика между това да влезеш в магазин и да влезеш в ресторант, дискотека... Ако там има арабин или не.г.ър, без маска, оня може да те зарази НАВСЯКЪДЕ... Дори и да си с маска. ОНЯ ако може да ИЗДИША въздух, зад главата ти, през маската и да те зарази.. Чакаме да МАХНЕТЕ маските за българи. А чужденците да ходят НАВСЯКЪДЕ с маски, дори и ресторанти и дискотетки. Нека чужденците се гърчат, а ние да сме добре и да НЕ носим маски... С арабски маски , хората са дегизирани и НЕРАЗПОЗНАВАЕМИ... И НИКОЙ не може да ги разпознае... Също като някакви крадци !! Заради тия маски се УВЕЛИЧИХА престъпленията и КРАЖБИТЕ в България...

В България има закони, регламентиращи банковата дейност и ….закона Магнитски не е сред тях!!! Капиш зелен чорап

И Путин така мисли за Русия, ама там цвилите от удоволствие като налагат санкции. Позициите ви са като камасутра - важното е боса да ви е вътре :), а колко ще се изкривите - няма значение.

Ами той много добре препръчал, ама има и най-обиковени хора, които работят и са свързани по някакъв начин с тези фирми, тях какво ще ги правим?

Тъпи ли сте, слепи ли сте, как ще осигурите честни без збори като турци ще бъдат наети на гладусат в Турция да напълнят с турсци в българския парламент...

Това е несериозно!? Кой е зеленото чорапче Янев да казва на частни банки с кой да работят и с кой не!? Психопат

А Прасето как ще връща кредитите?

Кога е връщал, че сега да връща? В КТБ какво върна?

Само да допълня нещо подхвърлено - лица свързани с прокарването на руски интереси ,кой ли или кои са имали предвид ,дали тез дето мълчат , или тез които ясно застават на проевропейска позиция за ограничения и санкции

Заради тия пед прокуратурата, Геша и Боко, дето не ги гонеха у време, всички ще го отнесеме. Щото като фалират 5-6 големи фирми заради тоя санкции, покрай тях ще фалират още 20 - тина и ето е*а се майката на цялата мижава българска икономика.

Точно тези прогнили фирми ли са българската икономика. Мерси! Нека фалират, за да освободят място на фирми без обвързаности. Те пречат и задушават икономиката.

Служебното правителство най-накрая да се сетиш за първостепенната си задача по конституцията на Република България. Организирането и провеждането на изборите. Защото до момента разбирам че няма да може да бъдат проведени изборите по новия изборен кодекс. Или всичките ви действия бяха насочени за това изборите да бъдат провалени?

За проблемите с изборите вина носи една гербаджийска касичка, дето не и стигат 4100 български лева на машина струваща на дребно 500. Сиела Норма и е новото име, откак стана “спфтуерна компания” изживяла рязък възход от дребно специализирано издателство и то по времето на ГЕРБ.

Колкото и да се напъваш фактите са следните. ГЕРБ нямат нищо общо с организацията и провеждането на сегашните избори. Един месец преди изборите цик изведнъж се сеща че няма да му стигнат машините и иска спешна доставка. Спешните доставки са скъпи. А когато си единственият който може да изпълни тази спешна доставка цените скачат още. И това важи за абсолютно всякаква стока. и по конституция първостепенната задача на служебното правителство е да осигури провеждането на изборите-независимо какво става. Така че касичките монетките гербаджиите и всички останали си ги гледайте на листчетата защото другаде не минават.

Няма нужда да се напъвам за квото и да било. Пиша каквото знам и мисля. А това, че ГЕРБ саботира изборите, нарича конституционни процедури “преврат” и пищи от правителство съставено ит всички други политически партии без тях, си е ваш проблем. Срамна е вашата работа и недостойна. Попрочети кво съм ви писал надолу - петната ви ще стият доживот, защото престъпленията срещу собствената ви държава и нейните граждани са непростими.

Работата на служебното правителство е да организира изборите. Дори да приемем че е организиран саботаж-наклони се посреднощ и с чукове са разбили машинните-работата на служебното правителство е да направи така че изборите пак да бъдат проведени по изборния кодекс независимо от обстоятелствата. И отговорността за това е само и единствено тяхна Колкото до тебе-представям си как някога ще разказваш гордо на децата си-пък аз навремето пишех коментари срещу заплащане. Дали ще посмееш. И не е необходимо да го отричаш-самия брой на твоите коментари както и използването на определени думи и фрази е напълно достатъчен за да се види този факт. Колкото до мен -аз мога да кажа гордо на детето си че в нощта на белия автобус съм пробил полицейския кордон.

Отколешен проблем на вас, наистина платените тролове, е да проумеете, че има хора, които са независими и с позиция, и които не можете да уплашите ни с Гешев, ни с Бойко. Основната причина за това е, че сме свободни от зависимости, поради образование, бизнес ниша и нормално израстване в нея. Аз заставам зад всяка дума, която съм написал с опита си, със ценностната си система и със познанията си, от кухнята на мизериите, тъй като много от приятелите ми са подложени на рекета станал известен като “помагай” от 11 години. Свидетел съм и от първо лице на административния рекет наложен като правило от ГЕРБ в НАГ, Триадица, Красно село, а и доста други места :). И за неголяма изненада - представител съм на ИТ бранша - единствения останал само частично покварен по времето на ГЕРБ. Нашите успехи не са ваши, затова и не можахте да ни вкарате в схемите си. За сметка на това отгледахте касички като Сиела, контракс и прочие (по списък всички са в баит, някои в баском), отмъкнали над 2 млрд за електронизация, която не съществува и струва на Естония под 100 милиона. Така че, гербаджийски престъпници - дойде времето за изкарване на цялата ви антибългарска, антигражданска, антибизнес дейност да бъде осветлена и вие наказани.

Санкции Магнитски, висока инфлация, хиляди гласове от Турция за изборите а са на власт само от месец.

Мамка ви комунистическа! Какво означава препоръча?! Ей комунисти! Трабва да се санкционират! Никакви пари не трябва да получават от тези фирми! Но така ще ви спре кранчето! Комунисти!

Ми означава точно това - приема санкциите като възможна вреда върху българския бизнес и препоръчва да се избягват операции с тези фирми, подложени на санкции. Кво пак не разбрахте в ГЕРБ?

Те в банките само идиоти има и не знаят с кого да извършват операции с кого не. Апропо-чувам аз че правите някакъв свой си списък. Според българското законодателство ние нямаме закон подобен на магнитски. Така че всяка фирма с чиста съвест и напълно законно ще ви осъди за това че сте я включили в вашия списък.

Викаш брилянтите от ББР са достойни банкери изпълняващи съвестно устава и отговорно следили раздаването на публичен ресурс??

И като почнат едни съдебни дела... Кого да викаме? ФБР?

Нещо не е наред в тази Американска схема. Че нашите са бандити е ясно, но осъди ги, докажи вината им, а след това събирай и блокирай. Така някак си не върви... а бе тоя, тоя и този са еди какви си, унищожавай ги... без съд и присъда...

Изобщо не си разбрал нищо. Закона Магнитски важи само и единствено за САЩ и е вътрешен закон. Обаче забранява всякаво американско участие и връзки с изброените лица и фирми на американски граждани и фирми, включително разплащане с американска държавна валута. Ако някоя външна банка африканска, азиатска, европейска се разплати с американски долари, тя нарушава Американския суверенитет и също попада в списъка. Това се отнася и за свтрзните лица и фирми. Никой в света няма право да дава американска валута без американско съгласие. Схващаш ли?

Тоя Мульо трудно ще схване!

Радев, няма да стане твоята, идъни се- втори мандат ще видиш само в мечтите на Деса! Между другото, ИЗБОРИ ЩЕ ИМА ЛИ?

Не бийте пианиста - той толкова си може!..

Изборите смотани червени фуражки,изборите.Това ви е основната задача,ама хич не са ви на дневен ред.Да не би да ги касиране,та да повилнеете още малко?

А избори според приетия ви на пожар нов изборен кодекс ще има ли или ще ги отлагаме? или просто ще бъдат обявени за недействителни?

Другари, имате нужда от още двама членове на тоя съвет. Първо шефа на психиатрията да ви оцени! Второ, Пламен Узунов от президенството, да ви определи като токсичен боклук на Бобоков

Комунистически събор

"Юристи: Служебното правителство нарушава опасно конституцията с разширения черен списък" "Мракобесен акт на служебния кабинет"

Хунтата на фуражките заседава. Военен-милиционер-адвокат на мутрите. Какво точно могат да измислят? И що не на Бузлуджа бе другари. Или поне на Буджака

Стой та гледай, Борисов вече получи уртикария, а приближените му изпитват безпокойство и плътен ужас !

Тепърва ще ви бибипат здраво. Свършват парите за спамене!

Само така, пътя е правилен. Хунтата на Борисов превърна България в разграден двор, затова сега е нужна реактивна и ефективна намеса на служебното правителство, което вече се превърна в еталон-образец за следващото правителство. Така трябва да се действа - насочено и целеустремено. А съселите, калинките и кухите лейки на ГЕРБ да дрънчат на кухо и да вдигат врява, ПАШПАЛИГА !!! Държим здраво и да няма лабаво. А на 11.07.2021 г. ИНФОРМИРАЙ, ГЛАСУВАЙ, ДЕЙСТВАЙ ! Плътна БАСТА !!!

Стига бе Деси пиши така сложно. Другаря Радев не разбира толкова. Дай по ленински

Комунистическият следовател Рашков пребивал хора в мазетата на милицията е еталон. Данъчния измамник културист в един точно определен хотел също е еталон. Да продължавам ли с назначенията?

Да ама не. Тоя Радев се окъка и с протежето на Божков и с другите си зависимости.

Емо Фаса - веднага те познах с това - "Баста!". Как е приятелчето Вальо Златев? Джиткате ли из ловното стопанство?

Моя анализ: ДПС в сериозен ужас приклекна на Ердоган за да запази резултат и намери нов източник на финанси. Лицето и тялото ДП повече няма да го видим ни в политиката, ни в страната. Борисов малко по малко налага риториката си на жертва, очакваща възмездие, докато интелигентно го въртят на шиши е без изход. Целта е първо да остане без краденото, а после и цСЗ. И тоя път ще стане. Дотук основните потоци са дискредитирани, а чадърите им един по един се отстраняват. Следващите 5 години ще минат в разкрития на злоупотреби до приравняването на ГЕРБ до мръсна дума и свързаните с нея ще останат опетнени доживот. Борисов ще бъде осъден, но истинските мерки срещу него ще последват след като остане без касичките си. Няма и къде да избяга. Няма и как да си стигне до кеша. Чекмеджето ще се изпразни бавно, спонсорите вече се оттеглят. Скоро му е рождения ден - кюлчета ще му носят само партийните кадри :)

Тъпо брато

Кое е тъпо?

Ти си тъпото. Щото независимо от пълната безсмисленост продължаваш да повтаряш едно и също. Много добре помним кой предложи и кой назначи Пеевски. точно кабинетът на Борисов заедно с главния прокурор повдигнаха обвинения и подгониха Божков. довчера ти и колегите ти твърдяхте че Божков е честния бизнесмен на който лошия Борисов искал да му вземе бизнеса. сега изведнъж всички се скъсвате да преписвате хората които ги подгони точно правителството на Борисов към него. И накрая-американците написаха черно на бяло-приготвени пари за подкуп на лидер на политическа партия тази година. тази година няма как лидер на политическа партия да е Борисов-те са във война с Божков от повече от една година. Ха да ти е честито.

Ето това са тъпотии. Божков е в кюпа с ДП, а предложили или не пеевски не овладя данс тогава, а при вас. При вас също му бяха подарени милиарди. Неслучайно е санкциониран. Неслучайна е и визитата на ДПС при ердоган, с когото Доган е винаги бил на нож. Срина се кулата от карти на ГЕРБ. Срина се и симбиозата с ДПС. Разликата е, че ДПС ще оцелеят, а вие не.

Не ти пречеше до вчера да го обявяваш за невинен нали? Както казах и повтарям-вие се въртите на 180 градуса зависимост от това доколко ви разобличат опорните точки. Но нищо-хората помнят и на Радев приказките и на Корнелия и на Пинокио. Пък вие продължавайте да се надявате че с писане на хиляди коментари тук и там ще успеете да направите нещо.

Да обявявам Божков за невинен?? Бъркаш ме с някой :) или просто караш по опорките :)

Що не ходите за садите картофи? (Примерно.) Хем повече пари ще изкарате, хем няма да дразните с тъпотиите си.

Аз лично садя зеленчуци. Картофите не са ми в менюто :). Правя го отдавна и с удоволствие. Отдавна и следя процесите и престъпленията на ГЕРБ.

Ами разширете дейността си. Садете повече зеленчуци. Щом го правите, сигурно имате и успехи. Още повече, че Ви е приятно. А коментарите оставете - не Ви се отдават. Така ще Ви остане повече време да вършите нещо полезно, приятно и доходно.

Обсъждали са менюто в казармената столова и новата рокля на Деса Мерцедеса. I hope this situation is critical! Мунчо няма ли да им раздаде ордени,, Стара Планина " и на тях??

мерки за гарантиране на политическата стабилност - това съм го чувал често преди 1989 година

по-гадно от лойната свиня е само тиквата

А ми коменданта на Софийският гарнизон, командира на плевенският дисцип и Командването на сухопътните войски,танковите ,граничните,ракетните и Флота не влизат ли в Новия съвет по сигурността? Каква сигурност бе откачалки,ние да не сме на война ,то бива фелдфебелшина ,ама чак толкова!!

Да идва вече мутафчийски и да изрива тая смрад на руски партенки

"Виж, Радев като направи Правителство, там трябва да се съветва" "Бой по Бойко и Гешев"