Следят дали теглим филми без пари

България е на първо място по интернет пиратство в ЕС, алармира европейският директор на международната Федерация на звукозаписна индустрия Фрeнсис Мур.

Обратно в новината

Коментари - Следят дали теглим филми без пари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

точа си и колкото мога повече а като дойдат и ако дойдат компа ще им го подаря ама и ще ги съдя за щети на лично имущество апа може и да го отнесат а да видим дъртите педали като авко и други да ги видим

и за коко и за цялата пасмина дет плаче за авторски права като ми направят кино в провинцията а не старите кина да станаха дискотеки на мутрите да ми го духат я сииии и по натам го знаете

тракера е регистриран в пакистан -използва боксове в индонезия - яворе ела да ме хванеш за к... - на компа си имам само и единствено новата 7ца лицензирана и на български - да го ду... кука пробита

Дайте му на българина да съдийства и да адвокатства и му гледайте сеира ..... какво правораздаване ще падне,особено за авторски права.Ама много сме се загрижили за чуждите права бе,чак МВР се е ангажирало.Вместо Европа да гледа правораздаването ни в какъв батак е те са се загрижили ние да им пълним гушите за това че те разпространяват безплатно музика и филми, а искат нас да ни обвинят за това че гледаме и слушаме безплатно.По-важното е че имаме много по-важни закони за авторското право за интелектуална собственост което право охотно не се спазва и от Европа и от България.Не е важно авторството на песни и филми по-важно е авторството в областта на науката и техниката.Първо за това авторство да се загрижи Европа защо не ни се спазва нашето авторство!!!Защо Европа не ни плаща за наше авторство в науката и техниката... защо МВР не обърне внимание и да подпишем споразумение с Европа да спазва нашата интелектуална собственост в областта на научните открития.Това е по-важното а не да дали простака слуша чалга и гледа филми в маршрутките.

НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КАСИ...

Едни въпроси мъ глождят. Ако скоча до магазина и си купъ идин филм съвсем легално, мога ли да гу гльедъм със жината или за нея отделно требе да купим, ъ? За да не ощетяваме автора, разбира се. И колко пъти мога да го гледам? И само на мойто DVD ли?

Сезирайте българската пиратска партия.

и коко е травестит, но никой нищо не му казва! И с право - природна даденост си е гълолизството!

Абе кво сте ревнали - това, че крадеш от друга нация не те прави по-малък крадец. 300 коментара все в смисъл - що не ни давате да крадем. Ами първо гледането на най-новите касови холивудски филми НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Второ - има безброй безплатни програми. Нищо не ви пречи да си бачкате под Линукс с Опен Офис например. Ако сте много умни можете да си напънете мозъците и вие да измислите нещо. Ако няма пиратство, току виж сте изкарали някой лев. Ама нали е по-лесно да се крадне. И за кого ще гласувате на следващите избори? За някоя мутра дето ще пусне всички крадци от затвора, ама нали ще си теглите филми, кво ви интересува, че ви обрали гащите от балкона.

Явно не си прочел всички коментари. По-основният въпрос е защо нас ни изкарват крадци N:1, като дори при цялата численост на нация ни не можем да се мерим с пиратството в държави като Германия, Франция, Великобритания, Испания, Италия. Може ли да кажеш че 60% от 7,5 млн. е повече от 35% от 80 млн? Съвсем отделен въпрос е,че например в България никога не е имало промоция на софтуер например по 20$. Същият тук никога не е падал под 100лв.

Тук се иска нещо уникално - В БГ има поговорна: не е луд, който яде баницата, луд е който му е дава. Себа се прави допълнение - престъпник е този който яде баницата , някой ако ви дава баница, бягайте, да не отнесете глоба. Нямам коментар.

Аз като пийна една, ми е все тая - от това, какво тегля: че нямам салата, мезета - свикнал съм да тегля! Пък и пари не ми искат - щот нямам. И акъл - тоже. Тегля.... и то-без пари. Така съм си свикмал.

Френсис Мур да налапа моя ...

Ами да кажем че си купя лицензиран софтуер но се окаже че той по някакъв начин е уязвим към хакерски атаки ,та питам аз за какво си дадох парите? Кой ще ме обезщети? Купя си албум на някой изпълнител но от него оглушея или пък ми въздейства зле на психиката ..та къде са моите права? Теглете Open source OS i software така поне няма да ви е яд че сте дали лев за този дет го духа.

Ауу добре че дават "листовдиг" по т-вито! Иначе с къф зор трябва да го тегля или ме е еня за вече непродаваемите чалгоСтии... Само така! НапрИед! В акция! Много ще бъде успешна за кампанията, особено за нас братята... като се развихрим с тарамбуките... музика на живо и екшан от майлата, щот алиме се сърди на асан че не и дръпнал новата версия и трябва да му го покаже на живо... Ееех, неволиии!

При предната подобна акция не се ли оказа, че едно (май повече бяха, но както и да е) министерство бе в топ даунлоудърите? Ако бъркам поправете ме. Явно това е нов план за справяне с кризата. Грубо да кажем, че в БГ има 1 милион (те са повече, но да приемем, че са 1 милион) компютри, от които се сваля музика, филми, софтуер. Що не вземат да сложат по една глоба от 100 лева да речем. 1 х 100 100 000 000 лева само от пиратството. Явно има останало нещо от турското робство, щом почнахме (то тия тикви в парламента де) да си отваряме бузките на всеки, който иска. Аман бе. Една БГ метъл група (SJK ако помня правилно) се бяха оплакали, че не обикновенните хора са тези дето ги ограбват, а дистрибуторите. Бяха казали, че са пуснали СД-то си на 7-8 лева за продажба, но като отишли в магазин то било на 3-4 пъти по-висока цена. Да вземат да оправят проблемите на държавата и тогава да се дупят на който искат!!! А относно това за 100 000 съкратени. Искам лично да се извиня на всеки по отделно (моля дайте си адресите и телефоните). Извинявам се, че съм свалил 1 филм и 1 албум (примерно) и заради това си мое деяние сте останали без работа. Дали скоро няма да се появи една пиратска партия както в Швеция (май там бяха). Като нищо ще станат мнозинство в парламента....

Кептън,Пиратска партия вече е учредена и в България.Моля, проверете в Гугъл.

На някои ще им се наложи да си сменят гащите,т.е - прокситата... Аз сери али НЕ гледам! Немам време за губене:)

Awe 6e si teglim film4eta myzika i taka natatuk kolkoto si iskam!Dokato ima zamunda i arena ,nema dawam pari !Ewala na zamunda i arena!!!

не че нещо ще промена ако се изкажа ама айде...лиза ми шпека за вашите промени. Какво ще ме вкарате в панделата като си свалям торенти ли? а случайно да си спомняте статистиката колко % от трафика се прави от министерствата. Ами че скапаняците(държавни служители) имат компютри 3 пъти по силни от тези които им трябват? Ами че може да ги научите да щракат по Линукс и да не се дават МНОГО пари за M$ за бози и за офиси A? Нещастници!

Само в интернет могат да се намерят камерни филми и некомерсиална музика.Доста хора са принудени да дърпат,не от цигания,а поради обстоятелствата,че в България няма алтернатива на масовото и се задоволяват еднотипни вкусове.

Тези,Еврокомисари,не,са,във,4ас,Именно,Европеиския,Парламент,Прие,Закон,Като,всеки,потребител,Които,тегли,филми,ЗА,себе,си,Да,няма,никакъв,проблем???

Едни от главните виновници това да се случва са самите торент сайтове, като Аренабг и Замунда. Вместо да ограничат достъпа до сайтовете и тракерите само за потребители от България, те са ги пуснали без никакви ограничения. По този начин автоматизирани софтуери засипват доставчиците постоянно с мейли за потребители свалящи торенти, а международни агенции се хващат за главата, след като влезнат в някой от сайтовете. Естествено е да се упражнява натиск върху правителството на високо ниво, след като са се позиционирали гордо в интернет под надслов Вижте ни от цял свят какви торент сайтове имаме и колко сме велики. . Лакомо дупе... Сами си копаят гроба. Технически запознатите ще ме разберат, за другите не знам.

Не мога да се съглася напълно :) защото торент сървъра не съдържа нелегален софтуер музика филми и етц. :) + това е нейде си в Зимбабве.Там такава информация не се съхранява реално ;) Утре като минем на споделяне в пощите или чрез куриерските фирми тях ли ще гонят?

Темата с тракерите е дъвкана доста, но ще я предъвкаме отново. Тракера може и да не съдържа нелегален софтуер, но благодарение на него ти можеш да изтеглиш дадена информация. Тракера знае къде се съдържа и как се стига до информацията. Същата работа като Напстър, Директ Кънект и др. Ако си запознат със законите, ще знаеш, че точно за това се хващат всички. В случая на всички им е ясно, че тракерите са български и се поддържат от българи, поради което няма голямо значение къде се намират физически. Единственото, което трябва да направи МВР е да подхване собствениците, които са в България. Но ако се виждат само в България, тогава може да си работят необезпокоявани. МВР няма да си мръдне пръста без натиск.

Вие вчерашни ли сте бе юзъри неразумни!!! Те двамата са от едно котило с Бойко. Той като беше главен секретар спря торентите ,за да се подмаже на Американците. Така ,че мислете и разсъждавайте хубаво!

ТОВА ВЕЧЕ Е СМАЧКВАНЕ НА НАШИЯ НАРОД. КАЗВАТ НИ - ВИЕ СТЕ БЕДНИ, НЕ МОЖЕТЕ ДА ИМАТЕ ПРОГРАМИ, НЕ МОЖЕТЕ ДА ГЛЕДАТЕ ФИЛМИ.... УНИЗЕНИ СМЕ. НЕ ИМ ЩА ЕВРОПАТА. БЕЗ ТЯХ ЖИВЕЕХМЕ ПО-ДОБРЕ. ПЪК И ДА НЕ МИ СЕ ДУЯТ- НИЕ ПОНЕ НЕ СМЕ ИЗМИСЛИЛИ ГАЗ-КАМЕРИТЕ И КУ-КУКС КЛАН. НЕ ПУША, НЕ СМЪКВАМ МУЗИКА И ФИЛМИ - НЯМАМ ВРЕМЕАОВА, НЕ ПОЛЗВАМ НЕЛИЦЕНЗИРАН СОФТУЕР, НО...... ОБИДНО МИ Е ОТ ТЪПАШКИТЕ ПРИКАЗКИ...

Моя интернет доставчик се казва The Pirate Bay. Майка е пират , Татко е Пират, Даже кучето ни се казва Череп. Кво да направя че съм се родил в семейство на пирати????

ти приятелю от къде си теглиш филмите бе??? СИГУРЕН СЪМ ЧЕ И ПЦ-ТО ТИ Е ПЪЛНО С ИГРИ ЗА КОИТО НЕ СИ ПЛАЩАЛ. или ми казваш че ходиш до магазина. А ПЪК И АЗ ЛИЧНО АКО ИМАМ ПРИМЕРНО ФИЛМ (КУПЕН ЛЕГАЛНО) ВМЕСТО ДА СЕ РАЗКАРВАМ ДА ГО НОСЯ ДО НЯКОЙ ПРИАТЕЛ-СПОКОЙНО ЩЕ ГО БУТНА В НЯКОЙ ТРАКЕР ЗА СВАЛЯНЕ. АКО НЯКОИ ВИДИ ПРОБЛЕМ ДА КАЖЕ

Хумор,сатира,забава-това е нашата държава! На ексколониалните държави нещо не им става и пробват да стоварят от болната глава на здрава! Все в Изтока проблем се припознава,че западния бизнес не успява! Хумор,сатира,забава - и у нас и на запад май друго не става! :))))

Бездруго всички канали на сателитите бълват серийните им скапани филми. Да не мислят, че ще им купуваме скапаните филми за да ги гледаме по един път и после да обират праха в някой шкаф? Щом няма без пара няма и да ги теглим да видим кой ще им гледа високохудожествените измислици.

Ползвайте Linux. Безплатен е, оригинален е, ъпдейти идват редовно. Новия убунту даже прилича на уиндоус, но е много по-сигурен. Майната му на майкрософт.

Ууууубунту ли? По-добре Дебиан, Центос или някоя по-малко фуклива издънка. 10.04 на убунту се очертава по-голяма простотия от 8.04

Глупости говориш... 6 години си тегля от интернет филми и музика и програми и никакви проблеми. А в Германия аз се сещам само за един или два случая на съден и осъден за теглене на мп3.

Че то аз от български торенти не тегля... Да правят квот щат - резултатътще го видят на следващите избори. Само да не си помислят, че само деца теглят торенти. Румен Петков така го бяха излъгали. Хе-хе...

Стига бе, аз неплатени глоби на КАТ имам поне 7-8 и вече им изтича давността, никой не ме търси за нищо. Изтрепват се по улиците и няма и един осъден. А те тръгнали да ми гонят пиратството. Теглете си на воля и да не ви пука. В БГ никога не може да бъде наложен контрол над подобно нещо. Западняците като са олигофрени да си плащат, че ние да не сме по тъпи от тях? Те един Pirate Bay толкова години не можаха да спрат... Цъфнали сме и сме вързали, че и пиратството ще гоним. Ай сиктир джанъм.

Е там ти е грешката ти си лежи на това, че никой няма да те закача. Ама като вдигаха цените пак ли на това лежеше?

Напрееед,на абордаж!Теглете кой каквото му душа иска...Френсис дгд!!!

Един бивш вътрешен министър направи грешка като реши да се справи с торент тракерите. Тогава рейтингът му, а и този на тогавашното правителство бързо паднаха. Г-н Цеци, миналото е повод да си вземете поука. Тръгването срещу торентите е като да забраниш на българина да си вари ракийката. И в двата случая губиш.

Що целият МС барабар с президенството не се качат на самолет Ту 154 и да тръгнат за Русия. На татък всички знаете какво ще се случи - ще се срещнат с бивши полски президент.

kato ni puskat turski bozi i razni kretenizmi po efira kak da ne teglim hubavi filmi ????????????

Сега разбрах защо арабите са запалили Александрийската библиотека - книгите там са били в разрез с авторските и сродните им права.

Недейте да гласувате такива глупости, и без това няма начин да спрете технологичния прогрес, можете само да отлагате, но нищо няма да излезе. Само ядосвате хората!

Пак пеете старата песен и даже не на нов глас! Бедни сте били, да ви вдигнели заплатите, ограбвали ви! Интересно откъде намирате пари за вещи - телефони, печки, плазми, коли, дрехи! И те са доста скъпи, но не ги крадете! Искате свободно споделяне, но всъщност вие НИЩО НЕ СПОДЕЛЯТЕ! Нищо ВАШЕ! Нищо за което да сте се трудили! Просто си разменяте краден труд, чужд труд! Никой не ви задължава да купувате - това не са хляб, вода, лекарства! Ако наистина нямате пари то такива неща би трябвало да крадете, а не 3Д Макс! Плюете компаниите, но пък умирате да крадете продуктите им - това си е живо двуличие! Истината е че крадете не тях, а тия които си плащат за софтуера - без тях нямаше да има аванта! Защо не направите нещо - филм, музика, софтуер и да го дарите безплатно! Истината е много проста - егоизъм и алчност! Дори да ви дадат 10000 евро заплата нищо няма да ви накара да дадете пари за нещо, което го има на аванта и то без никакъв риск!

Спестявам имам :) Линукс е свободен има всичко вече и е open source :) Рева да защото бабата и дядото двамата заедно взимат 420 лв. пенсия и кое по напред да си платят те питам??? А те не са ли хора не искат ли и те развлечения ;) или да си седят гладни та да нахранят Гейтс или Лили Иванова майната ви на измекярското ви мислене и алчното ви безочие за проблемите на бедните хорица!

О, не си прав! Назначи ме на 5000 евро заплата, не 10 000 и ще видиш как ще си купя всичко, даже два пъти!!!

Шъ замоля ЦЦ, Банс, МДБОБ итн. при евентуална акция "ПИРАТИТЕ", да не ми разбиват вратата, а да ползват звънеца, ще им отворя и ще им дам доброволно флашката от ГБ свалена музика, да я дадат на тая Мур ли е ква ли е да си я завре къде й е кеф...............

Ако гледам порно в нета, и за това ли ще ме преследват!? Сигурно и такъв закон ще измислят

ГЕРБ мощно се опитват да стопят подкрепата за тях, и успешно, ама ББ не е тъп, предполагам няма да настъпи народа там където хич не му е работа и не помага на никого освен на тлъстите търтеи да спрат нета въобще като са толкова образцови, ще си решат всички проблеми

тука ако барнете много ще се объркате....може да си спомните протестите само заради затварянето на арена.бг, пипнете ли филмите смятайте се пътници - то само това му остана на народа

Не е въпрос само на доходи, а на принципи. Европа не трябва да реве че теглим, а трябва да спре да предоставя пиратски материали, защото в България нито се снимат филми по кината, нито се краква софтуер на конвейр. Проверете малко най-големите пиратски групи и с "изненада" ще установите че една българска няма. Прочетете малко за warez "сцената" и ще видите че основните групи винаги са били от хора, които имат достатъчно пари, просто е приятно да се разбива защитата на даден продукт и да се състезават за бързина кой що го направи първи. Целта на групите никога не е била публичност, или да ощетяват някого, само за да може сульо и пульо със скъсаните гащи да теглят на поразия по цял ден. Всъщност повечето групи дори са против p2p разпространението. Трябва да се преследват тези, които правят пари от подобен вид материали - платени сайтове (data.bg), платени торенти и т.н.

Видяхме я Цеца по ТВ-то тази вечер, как подписа нещо, което, защото е тъпа като тапа не беше чела и не знаеше, че има ДВА анекса към него, с които се съгласява от мое и ваше име тъпата му куха, полицейска и нискоинтелигентна мутра! Срамота! "Какво пише в анекс едно и две ли? Къде са тези анекси? Няма такива!", който не вярва да си пусне репортажа в сайта на бТВ.

Тия дето искат заплати като в Европа да отговорят дали ги заслужават с труд, квалификация или професионализъм. Дълбоко се съмнявам, половината коментари са в работно време. На простия бачкатор булгаристанец вечно някой друг му е виновен за мизерния живот, който води.

Виж как си написал името си горе и тога ва съди и казвай кой е прост и кой не.

Абе гларус, ти мислиш ли си, че средния европеец, който взима 1500-2500 евро е нещо много по от средния Българин? Не за друго, но познавам доста такива европейци. А да не говорим, че в Белгия помощите за социално слаби са 1000 евро.

Абе смешник, къде мислиш се прави оутсорсинга на софтуер на половин Европа? Аз ще ти кажа в БЪЛГАРИЯ!

От кога МВР се занимава с чужди интереси,те немогад да се справят с интересите на държавата.Сега ще ми нарушават личните права за да защитават интересите на Корпорациите,които така или иначе са бъкани с пари.

Сигурен съм че господ (дето даже не съществува) ще те чака да те накаже че си свалял нелегален софтуер.Сигурен съм че този закон е бил на счупената плочка... и по ред е бил много близко до този не убивай. Въпреки "злите" пирати ЕДИН човек за 10-тина години направи 40 милиарда с отвратителен, бъгав, монополизиран софтуер.Пиратите му попречиха да направи още 10 отгоре. И НА МЕН МИ СЕ КЪСА СЪРЦЕТО ЗА ТОЗИ ЧОВЕК...... Ти си прав - "простотията няма граници" и ти си доказателство за това.Продължавай да живееш в перфектният капиталистически свят - където богатите живеят на гърба на бедните и непрекъснато се оплакват, че бедните им дишат въздуха. Тук говорим за фирми с милиарди активи ако не си разбрал... въпреки че и Гошо Номер 5, който записва диск с музика не иска да го пиратсват нищо че няма да даде и лев данък. Значи за едни може за други не. Болен здрав носи.

беден 4овек жив дявол

Това правителство, що не си прегледа болната глава, що не лекува хроничните държавни болести, ами се занимава само с простотии. Ама то полицаи и пожарникари с какво друго да се занимават... Ние "крадците" и "пиратите" теглим не оригинали, а разни формати и то избирателно, за да възпитаваме децата си със стойностни руски, български и чужди филмчета, освен книгите, отколкото да зяпаме тъпо турски сериали и новобългарски"ама много оригинални", като Стъклен дом -еееееееееееее ами учили сме и подобни дисциплини , но липсата на оригиналност в репликите, то едно вяло рецитиране.... , как да не теглим избирателно, като не искаме да се опростачваме Бойко, не се сърди,ама на цигарите ми посегна, айде спрете се и се спрете с тези смешни имена с които кръщавате акцииите си-много е тъпо...

Бързо търсене в Гугъл за цена и се получава следното: Щатите - Win 7 Ultimate - $119.90 България Microsoft Windows 7 Ultimate 32bit 12 оферти, Предлаган в 10 магазина, Цена от 358,23 лв до 417,39 лв Става въпрос за фреш инсталация, не ъпгрейд. Офертите са към момента. Какъв е курсът на долара моля? Или го возят с гребна лодка през Атлантика и трябва да плащат на гребците?

Наглостта е безгранична! От една страна ние сме най-бедни в Европа, от друга страна софтуерът се продава на цени като в Европа + печалба + ДДС + курса в лева. Никога в България не е имало Уинодус 7 за 99$. От друга страна ни обвиняват, че сме пирати номер 1. Ами то самото твърдение е смешно. Кой ни обвинява. Ами че нали тези 2-мата само като сметнеш числеността на населението на държавите им към тези 35%, които твърдят, и числеността на България и нейните 60% се вижда, че първите крадат като за световно. Обаче наглостта граници няма. Идва някакъв си чужденец и вика вие сте виновни. Но не са виновни те. Виновни са българските политици, че нямат елементарно родолюбие за да реагират адекватно при такива неоснователни твърдения! Ами кимат и гъзове подават.