Ще помогне ли страната ви на съюзник, нападнат от Русия?

Едва 12% от българите смятат, че страната им трябва да се притече на помощ, ако друга държава от НАТО бъде атакувана от Москва. И другаде в Европа се ослушват

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Объркали са запетаята - 1,2 са, не 12%.

АКО РУСИЯ НАПАДНЕ САЩ ИЛИ ДРУГА СТРАНА , БИХ СИ ДАЛ ЖИВОТА ЗА ДА ПОМОГНА НА БРАТСКА РУСИЯ-ИСКА ЛИ ПИТАНЕ БЕ ГОСПОДА ЖУРНАЛИСТИ?

Русия няма да нападне никоя страна член на НАТО, но член на НАТО да нападне друг член може и тогава никой няма да си мръдне пръста, както е с окупираната част от Кипър , член на ЕС и НАТО от Турция! Тя си призна единствена Севернотурската република и така е от десетилетия! Не се заблуждавайте, ако кърджалийско и хасковско станат като е територията от северна Сирия, че САЩ или някой друг ще помогни! Ще си лафят десетилетия додето не се стигне до 100% турци в окупираната територия и ще обявят Свършен факт пред Света!

"Едва 12% от българите смятат, че страната им трябва да се притече на помощ, ако друга държава от НАТО бъде атакувана от Москва." Цифрата 12% впечатлява. Очаквах повече, но явно в този сиромашки български народ акъл има поне, морал и памет. И още нещо... 12% не е кошмарното нещо за русофобите и българомразците като Соломон Паси /най-як НАТО-вец/ .... Кошмарът идва после. Ако все пак стане патаклама и те тия 12% отидат да се бият с руснаците , то всичките 100% от 12% ще преминат на другата страна барабар с полковите оркестри ..... Е те това си е вече кошмар.

'всичките 100% от 12% ще преминат на другата страна барабар с полковите оркестри ..' - с подобно самочувствие заминаха в Сирия и елитните наемници от Вагнер. Събираха ги после с лопата и кофа.

Джо дебили 80% неха дебилите сега вече са 88%....

Евангелистите се подържат!

Ако Грузия Украйна и Молдова си бяха помагали сега щяха да са цели

Българите вярват на две неща най много На руската пропаганда На телефонни измамници

а ти много умен ли си ?

Така ли отговаряш на тестове за интелигентност?

Русия пропагандира своите възгледи чрез РТ и Спутник. две държавни медии. САЩ пропагандира своите възгледи чрез стотици корпоративни и държавни медии по целия свят. Те контролират социалните медии и манипулират общественото мнение, като препоръчват на различни потребители различни публикации с които да променят тяхното мнение в ползва на американските интереси. Колкото си по-богат толкова повече пари можеш да отделяш за пропаганда. Русия печели пропагадната война не защото е много богата, а защото пропагандира истината и разобличава задколисната западната пропаганда която изглежда многократно по зловеща за населението от това че руската държава има медия на английски.

Буржоазията играе ролата на телефонните измамници в политика. Рано или късно работническата класа ще им бие шута.

С такива "изследвания" някой май опипва почвата за евентуална военна агресия на територията на Русия. В почти всяко руско семейство има загинал поне един член от последната война, когото руснаците помнят и почитат. Все още има живи съвременници от военното време, които знаят какво е било. Няма да видиш руснак да изхвърля хляб на боклука, а възрастните събират падналите трохи по покривката в длан и ги изяждат. Русия не започва войните, тя ги завършва, пазейки територията си, рода, семействата и близките си. НАТО да не се опитва да дрънка с американско оръжие по границата на Русия, докато американците гледат военните учения с европейски участници по телевизията.

"Русия не започва войните, тя ги завършва,пазейки територията си, рода, семействата и близките си" - Странно как така се случва това в Афганистан, Украйна, Грузия, Армения, Абхазия, Молдова, Корея, Виетнам, Ангола, Египет, Сомалия, Сирия, Мозамбик, Алжир.....много войни май, за толкова миролюбива държава!

Чети повече (то сляпото окато прави) и мисли, ако можеш. Глупаво е да повтаряш американските лозунги, целящи да изпратят такива като теб да умират за техни интереси по света.

До Препоръката: Май нещо не сте разбрали! Тук коментираме руската/съветска "миролюбива" политика. Ако не сте съгласни с нещо, напишете го конкретно.

събирали трохите... ама гласуват за Путин и бандюгите олигарси дети им прибраха и изнесоха по офшорни сметки не трохи а $1Трилион от износ на 'народните' ресурси.

Не е наша работа да съдим за кого и как гласуват руснаците. По-добре да се замислим за кого гласуваме ние и какви са последиците от нашето гласуване за нас и НАШАТА държва.

Как само ме сложи на място - кой съм аз да че съдя за кого били гласували великите руснаци, нищо че последните ни най-малко не се притесняват да раздават акъл наляво надясно и да си пъхат носа където не им е работа. Я виж само що Савушкинска 'продукция 'се излива по темата за американските избори.

Ужасно много ми дреме за америслямското "огорчение спрямо европейците", че някой не е готов да бъде употребен от америслямците за собствените им гнусни цели.

Дали със САЩ или без - на Гавняша никой повече няма да позволи да 'асвабаждава' и да изнася мракобесие и мизерия.

Че той "Главняша", както малоумно си се изразил, не се и опитва. "Освобождаването" и "демократизирането" е специалитет на америслямците. Пък ако се съди по статията, даже ако имаше империалистичните амбиции на америслямците, посраНАТО няма да направи нищичко по въпроса, напук на тайните ти фантазии.

Нямат имперски амбиции ъхъ, щом казваш.. След последното 'асвабаждение' не само че забравиха да си тръгнат, ами днес с типично руска наглост ни обвиняват че сме били 'нахлебници' и заради нас (!) бил фалирал великия и прекрасен СССР. Не им желаем злото, само да си приберат пипалата и да ни оставят на мира.

"Едва 12% от българите смятат, че страната им трябва да се притече на помощ, ако друга държава от НАТО бъде атакувана от Москва." Ако приемем, че числото 12 е статистически значимо за всички слоеве от българското население то неминуемо човек си задава въпроса: Наистина ли между българските мъже на призивна възраст от 18 до 55 години ще се намерят 12 % кръгли идоти?!?

До Бачо Кольо: Бачо, как мислиш, трябва ли НАТО да се притече на помощ на България, ако тя евентуално стане обект на "свещенния гняв" на Русия?

145 ти е шпионския номер, разкрит си, пиле ! провокатор ниеден фащски !

До Прасето: Ха..ха! Значи Украйна може, Молдова може, Чечня може а България не може! Защо така бе Грух? По какво се различаваме от другите? Или ти се мислиш за много специален и заслужаваш повече "братската обич" от другите?

"Готовността да се защитаваме взаимно чезне - и в този смисъл задължението по член 5 губи стойност" Дааа, мъкаааа...Вселенска НАТОвска мъка А аз ще си позволя да добавя: Готовността да се защитаваме взаимно чезне право пропорционално на усилията на НАТОвските ястреби да нагнетяват у хората антируско истерия.

верно! Защо? Защото Русия не напада. Тя излива свещен гняв. Нъл тъй?

Още не съм станал жив класик, а вече ме цитираш. Поне сложи кавички...

Абе кво воюване?! Няма да воювам срещу никого - ще права като премиера Борисов. Той кво ни заяви - Ако започнат да ни стрелят с тежки оръдия и аз ще хвана на някъде да бягам. Аз от него ще вземам пример - той ми е еталон за евроатлантическите ценности.

Ако Путин продължава да активизира нелегални елементи да пречат на България ще се намерят много хора да стрелят по руски войници, както стана през 1916г.

1. Въпросът е манипулативен. Русия няма намерение да напада когото и да е. Този въпрос има за цел да предизвиква антируска истерия. Но ако все пак някоя НАТОвска държава провокира Русия и съответно предизвика свещения и гняв, то наистина ще стане много интересно да проследим какво ще направят пазиБоже съюзниците от НАТО. 2. На мен 2/3 от българските граждани , които са против каквато и да е намеса на България срещу Русия не са ми интересни. Далеч по-вълнуваща е осталата 1/3. Тия убавци какво ли ще направят? Ще грабнат пушка на рамо и ще отидат да защитават свободата и демокрацията в полетата на Смоленск срещу Кантемировската дивизия и при Ростов на Дон срещу 58-ма армия. ?!? Искам да видя едно отделение от храбри НАТОвски бойци, водено от ексминистър Даниел Митов, с членове синовете на Иво Инджев, на Соломон Паси и на други убедени борци срещу руската заплаха... ...майтап, бе Уили...

Бачо, май си много зле с географията. А и историята изглежда не ти е любима наука. Тия дивизии и армии, дето ги размахваш след 1990 г. са убивали само руснаци и бивши граждани на СССР и НИТО ЕДИН натовец. Считам, че България трябва да е солидарна с всяка държава, жертва на агресия, дори агресорът да е Русия. Нямам спомен, някой да е нападал СССР/Русия от 1941г насам, но обратните случаи са поне десетина.

Важното е, че ти си добре и с историята, и с географията. И че си готов още днес да нарамиш пушката, да се разделиш с любимата и невръстните си дечица и да поемеш на Североизток. Пожелавам ти да победиш Руското мечка! Дерзай, смели НАТОвецо!

Оказва се, че и литературата ти куца. Или си силен само в руския език. Някъде да съм написъл, че подкрепям агресия срещу Русия, че да "поемам на североизток"? Бих искал само да знам, коя държава е нападнала СССР/Русия след 1941 г. но ти явно не МОЖЕШ да ми кажеш!

малко. Къде пращаш войски на Дон? Въпроса е ако Русия нападне някого ще помагате ли? Ама то като ти вървят руски филми в главата... И пардон, аз за разлика от повечето русофили чета каквото пише, а не субтитрите на филма, Русия не напада ами излива свещен гняв... Изби рибата направо.

Сега на Турция ли симпатитизирате /+/ или на Сирия /-/ .

Войника го каза. Всички войници ще напуснат армията.

па едни войници... То па една армия...

САЩ са непоколебими в подкрепата на доброто управление и борбата с корупцията. „Ние сме готови да назоваваме лицата, които участват в корупционни практики. Искаме да се уверим, че хората са наясно, че САЩ застават твърдо и уверено в подкрепа на доброто управление, прозрачността, отговорността и ролята, която хората, заемащи публични длъжности, играят за гарантирането на доброто управление“, подчертава дипломатът. Попитан дали се очаква да бъдат обявени имената и на други хора, включително такива на по-високи позиции, той подчерта, че не иска да предпоставя конкретни решения, но допълни: „Но мога да ви кажа, че забраните за виза и пътуване са важен инструмент за борба с корупцията“.

Като включат името на Тиквун ще ги призная, сега е само един пърдялник срещу Русия а не корупция

В балканския регион и по-специално на Западните Балкани има засилена злонамерена дейност от страна на Русия. Това заяви в интервю заместник-помощник държавния секретар на САЩ по европейските и евразийските въпроси Матю Палмър за „Свободна Европа“. Палмър, който е и специален пратеник за Западните Балкани, пристигна на посещение у нас в понеделник заедно с друг висш американски чиновник – първият заместник помощник секретар във финансовото министерство на САЩ Пол Ахърн, като двамата се срещнаха в понеделник с премиера Бойко Борисов. „Със сигурност руската активност е нещо, на което обръщаме голямо внимание. Притесняват ни намеренията на Русия по отношение на Западните Балкани“, коментира Палмър.

И без друго САЩ си правят каквото си искат и не се съобразяват с никого. НАТО както каза един е политически и не само труп...

Ние сме с братска Русия и комунистически Китай, където е съсредоточена световната икономика. Никой не ни е питал искаме ли да влизаме в нато.

сега като са на път да се сбият Турция и Сирия на чия страна ще застане Русия. Че там не се замерят с анкетки. Такава борба за мир пада че войните може да засрами.

Аз ще се притека с изути гащи,... Апетитен съм и ще имот клоня вниманието

Да си припомним че когато Германия поиска същото от България, цар Борис отказа и заплати затова с живота си! Защо сега трябва да е различно?

Това лято в Поморие бях нападнат от Русия. Предадох се без да се съпротивлявам. Не изпитвах никаква необходимост от намеса от страна на НАТО

Трябвало е да призовеш натовските сили на помощ...Нашите закрилници, бойни джендъри. Другият път като те нападне Русия, не се сражявай сам, а стоиш на място и чакаш нашите задокеански съюзници да ти помогнат..:-)))))))))))

Ти си капитулирал сам пред Русия, вместо с помощта на храбрите джендъри от НАТО. Ми не е честно. За кво плащаме членство там ?

Рашките пък са пияни пидори.

Неееее...в това поне могат да са напълно сигурни !!!

САЩ враг на България.

Русия да си гледа беднотията, да остави България намира

До кога моча ще пречи на хората да минават по алеята

Русия враг №1 На България

Никога в България не е имало комунисти, всички искаха да вкусят от благата на царската власт С Червената армия начело и убиеца от три преврата Кимон Георгииев шепа хора организираха рферендум и унищожиха царска България. Станахме васали на Москва. СССР можеше да изпрати танковете във всеки един момент до 1989г Предпочитахме да не мърдаме много да не ни влезе по навътре Сега Използваме всеки един удобен момент да си върнем на руснаците Но и те не си поплюват, успяха да сложат техен човек за Президент на България с помоща на русороба Миланов. Не мога да разбера как някои хора защитават руското робство в България

Днес нали сме васали на ФАЩ. Радвай се. Какво пак дъвчиш Русия...?

Свобода, независимост, дори афтокефална църква... все лоши работи според роденият да пълзи.

Ми че тя Русия от край време си води война срещу България. Тролове. Фалшиви новини. Жълто вестници. Костинбродски аферки. Постоянни атаки и унищожение. За туй не можем да отлепим от дъното

Хаха Русия ви пречи да се отлепите от дъното.. хахаха...ми ФАЩ що не ви ли помага да отлепите? Май още по-на дълбоко заорахте с новите господари...Нали са новите ви братя и господари...? Май само изнасят бг капитали, докато се бъркат в съдебната и изпълнителната ни власт...

Молдова. Украйна. Грузия. Вече си изпатиха и изгубиха свои земи.

След учение на НАТО, в което участвуват и украйнски части, Грузинските и украйнски военни водени от американските си инструктори нападнаха руският контингент осигуряващ спазването на примирието между Южна Осетия и Грузия... По този въпрос Евросъюза недвусмислено заяви: кой каквото си е забъркал да бъде така добър да си го сърба сам.

На Турция не помагам, 500г ни мачкат и няма да го забравим никога.

САЩ да го духа.

ми в самият въпрос се крие отговора! ще помогните ли на съюзник? ми разбирасе, че да! няма да помогнеш на врагът си, нали?!

яяя, няколко русолюбци ще помагат на врага, вместо на своите??! ми тогава щатите разчитат на помощта ви бе неумници!!

що да ти помагам когато правиш опити не само да се самоубиеш ами и да изтрепеш всички около тебе!?

Не пише къде е правена анкетата, но екипът на Атлантическият Клуб в България е от 11 човека + може би онова нещо, което ни беше президент. Ето Ви 12%, ако броя на анкетите е бил общо 100, нещата заспиват.

Е,това обяснява защо цялото НАТО е поръчало само 37 000 комплекта униформи като за руска зима;)

Никой нормален човек не желае война, а тези от НАТО, само за война и за въоръжаване мислят! Спрете да дрънкате оръжия и да провеждате глупави анкети!

някой е намерил куп вестници „Работническо дело“ от преди 40г. и черпи вдъхновение. Или май директно преписва?

И тия 12% ще са първите избягали, а да не говорим че ако братушките нагазят те първи ще им целуват ботуша. Аз лично с русняците проблеми нямам, а и искрено се съмнявам , че някога ще имам.

Колко войни за руско присъствие по света е водила Русия (СССР)след 1945 г. , а колко локални войни за глобално присъствие са водили САЩ ? Нямат година ,даже месец без агресия или война на САЩ след 1945г. Истинта е жестока като войната ,затова изводите си направете всеки сам за себе си.Не виждам нормален българин да се бие срещу Русия . Цар Борис трети проумя този факт и на прати българи на Източния фронт ,както това направи краля на Румъния.

е просто истина. И двете империи като всички други в историята не са се спрели да воюват докато не се разпаднат въпреки че естествено и те и слугите им няма да се съгласят. Щатите са напред с материала разбира се но не по причина че руснаците страдат от миролюбие. Просто американцит са икономически много по-мощни и могат да си позволят повече подобни авантюри. Всъщност едната от теориите за икономическият крах на СССР е че в опите си да надвоюват с американците и грохнаха изтощени и се разпаднаха в резултат на това. Сега руснаците влизат в същата надпревара и да видим дали пак няма да настъпят мотиката тъй като принципно освен възобновения ентусиазъм и някои козметични привидности нищо принципно не са променили в държавата си напротив. По малки са нямат инерцията от ВСВ и имат повече конкуренти в непосредствена близост с не по-малко амбиции а Китай примерно и с дори доста по-големи възможности.

Но да обясняваш на дърво и русофил, все едно да учиш слон на висш пилотаж, с една дума кауза пердута!

Срещу тумора русия няма смисъл никой да се бие. Те сами си се избиват. Справка ВСВ - 30 млна убити руслямци и после Сталин им пръска главите на още 20 млна. Първобитно племе!

Пи ли си хапчетата, ония розовите???

Ако ние не помогнем на съюзник, нападнат от Русия, кой тогава ще ни помогне когато Русия нападне нас, тоест България? Тогава и другите ще кажат, ами българите да се оправят сами, нека ги окупира Русия. Нас какво ни пречи?

Това никога няма да се случи. Ако ни искаше Русия отдавна да го е сторила. А и ТЖ ни предлагаше, но те не ни искаха.

Ако Русия нападне вас , а ти категорично не си Българин , ние ще дадем едно рамо ;))) Всички на Балканите сме против орките , от векове , до окончателното им унищожение със или безсатанато :)))

какой тва жуже, дето било сцепило зад ни ците на соросите, и те сега реват от него ? соросите не бяха ли най силните, пък сега чита, чи тва лошо жуже ги било претаковало много лошо ?

Дойчевелето трябваше да предвиди реакицята на българите БЕЗ ДА ОПИРА ДО ДОПИТВАНЕ: БЪЛГАРСКИТЕ БОЙЦИ СЕ ОТКАЗАХА ДА СТРЕЛЯТ ПО МИШЕНИ, ИЗОБРАЗЕНИ КАТО РУСКИ ВОЙНИЦИ август 05, 2017 "На ученията на силите за бързо реагиране на Североатлантическия Алианс Noble Jump, които се извършиха през юни тази година в Румъния, местните организатори поставиха дървени фигури на руски войници като мишени. Българските военнослужещи решително се отказаха да стрелят по „братушките”, заявявайки, че „БЪЛГАРИТЕ НЕ СТРЕЛЯТ ПО РУСНАЦИ”.

Аз съм български професионален войник. Няма да се бия за никого и срещу никого, и най вече срещу Русия. В армията съм на държавна работа, спокойна без напрежение. Ако стане напечено - НАПУСКАМ. Политиците да идат да се бият.

А би трябвало точно срещу Русия да се биеш и изпълниш своя граждански и общочовешки дълг. Забрави ли 45 годишната руска окупация на страната ти? Която ни върна с един век назад в развитието ни?

Върви да се биеш ти. Хората не щат !

А ти що не идеш да се биеш срещу Русия, да изпълниш своя граждански и общочовешки дълг. И при "45 годишната руска окупация на страната" се живееше мноооооооого по добре (питай баба си). И не сме се върнали назад, а сме дръпнали във всички сфери напред.

войник - по-ведомост, българин по паспорт... А реално какво си в същност? Паразит някакъв дето като бълха прескача от тяло на тяло.

едно е сигурно- руската армия няма да нападне в петък....башибозука от руската армия ще ходи на джамия..ха.ха.ха

Schilo

Е, значи и ти можеш спокойно да отидеш на намаз.

какво е това? я изнеси лекция за мохамеданството !

винаги съм се съмнявал че си руски помак-сега съм сигурен

Schilo

Я, не знаеш? Ходжата ще те набие. Може и друго да ти направи, ама доколкото разбирам, ти се молиш за това.

Сергей Шойгу монголец ли е или е тюрк..ха.ха не е руснак нали?

Schilo

Министър на отбраната на РФ е. Това е достатъчно. А бе, Щерев, да те питам, що в последно време само на латиноамерикански имена налитам, като чета за американската армия?

ха.ха.ха а колко % са руснаците в твоята любима армия..ха.ха

Е какво им е на латиносите? Знаеш ли колко са надарени? Да можех да съм близо до тях!

Schilo

Не знам, по статистиката сте вие. Но едно е факт- че всичките са руски граждани.

какви граждани в руската кочина..ха.ха крепостни селяни

Руснаците не ми допадат. Виж турците страшно ги харесвам. Много са готини.

Schilo

Ей, много разбирате от кочини, бе! Тия цървули и свине не ги забравяте. Където и да заживеете. Ама така е, живота ви е минал с тях.

И другаде в Европа се услушвали , а ;)))) На целия континент , желаещите да се бият за затанато са под 5 / пет / процента ;)))) Точно толкова са и дебилите на континента , едва ли е съвпадение :))) Със здрве ;))