Шефът на БДЖ: Несериозно е да се твърди за умишлен фалит на железниците

Националният жп превозвач има 103 млн. задължения по втория облигационен заем

Обратно в новината

Коментари - Шефът на БДЖ: Несериозно е да се твърди за умишлен фалит на железниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за ония ремонти на локомотиви на оная измислена фирма? оставка, съд и ...!

Дир. бг праща ли написаните коментари на височайшите първи наши управленци? На Президента? На Премиера? Просто питам. Някога важните събития в страната през деноношието се събираха и сутрината началниците ги четяха и размишляваха, вземаха решения. Наричаха ги сводки. Например, ако една представителна извадка от тези коментари цъфне сутрината на бюрата на Премиера, на Президента, или в пакета важни новини на техните компютри и те я прочетат, може и да има ефект. Иначе...кучетата си лаят...керванът си върви... Тези коментари по най-важните, проблемни въпроси задължително трябва да стигат до първите ръководители на Държавата. В тях има много мъка, но и голямо желание да се оправят работите в България. Да работим, да живеем и да се радваме, че сме българи, че живеем тук, в България. Моля, ръководството на Дир.бг да се погрижи за нашето предложение.

А,не е умишлен ,а предумишлен. Реформирайте го още това БДЖ.Разпарчетосайте го ,да има място за родата и всички калинкит от гроб.Бок..ци некъдърни,даже доблест нямат да си признаят ,че за нищо не стават,само да крадат.

А,не е умишлен ,а предумишлен. Реформирайте го още това БДЖ.Разпарчетосайте го ,да има място за родата и всички калинкит от гроб.Бок..ци некъдърни,даже доблест нямат да си признаят ,че за нищо не стават,само да крадат.

Калинко Проскубаняшки - гадост.

Този е пристигнал в студиото с бързия влак.

дето организирате? Те с каква цел са?

скоро да си минавал край огледало? вагоните дето пускате са за брак :)

Защо ли той е несменяем вече три мандата, а БДЖ става все по-зле? Кой източва БДЖ? ЗАЩО НИКОЙ НЕ Е ОСДЕН ДО СЕГА??!!

с иванчева! Като се освободи ... тогава - т.е. никога :)

днес някакъв несретник се хвърлил под влака. във влака е имало....40 пътника! дори за автобус са недостатъчни! после бдж фалирало!? ми ще фалира!

Ние у дома доматите с колите ги ядем! Защо най-натоварените пътнически линии бяха премахнати? Защо се возим във влакове на 40 години, а не в нови комфортни и надеждни влакове. Има един много лесно решим проблем с пренаселването на София и той е качествен и надежден жп транспорт. Всички действия и решения все още не са довели до перфектна жп услуга, тогава как ще ни убедите в тезата си?

Никой няма интерес дружеството БДЖ да бъде закрито(дори автобусните фирми)! Както и преди така и сега БДЖ е превърнато в един мастодонт, който да смуче пари, а не да изпълнява основната си цел - стратегически пътнически и товарен превозвач. Обаче вече близо 8 години управлява едно "ръководство", което се е превърнало в политически протекторат, и никой не смее то да бъде изобличено. Според мен има и по-достойни мениджъри за българската железница.

Само като го видях, и моментално му повярвах.

на този образ сакото му е като да е прано на ръка, и току що свалено от простора, а прическата е....ми няма прическа! вероятно си е скубал косите от зор при предварителният разговор! и това е шеф на бдж!???

Още един Гербаджийски израз!

KOИ има интерес от фалит на БДЖ ;1-во място ТОВА са транспотртните фирми от обрьчите на ДПС-Герб-нИоин Ивкони Метро и др на2-ро място това е авера наТиквоча ВалЬо Златев -ЛУКОИЛ и разни гербаджаи с фирми за доставка на горива ГАЗ МЕТАН и др като бащата на транспортния герб министьр Жеч0 Станков

Разбира се, че има умишлен фалит". Щом фирмата "ЖП ПРОВОЗИ" е на печалба, а "БДЖ" е на загуба, това значи че едната "източва" другата, тоест печели на неин гръб. Уж и двете ползват ЖП инфраструктурата,... но явно по различен начин!

през 2016 г. "Товарни превози" беше на печалба! Дори и нея взеха да източват по разни схеми с даване под наем на вагони и локомотиви и разпродажба. Далаверите в Ж.П.-то са много и от дълги години. Имаше един случай дето купиха скъпо стари вагони, а после продадоха нови на безценица.

Пича пропусна да каже,пък и никой не го пита кои са кредиторите.Не са банки!

Ха! Несериозно било! Че това се знае от години. Най-после гробарите успяха, значи.

Несериозно е да се мисли и говори за всичко що е държавно, че се води умишлено към фалит.

Абе на запад няма нищо общо с тук - влаковете са бързи, чисти и точни. Ама билетите за тях са по 20-50 евро. Като цената зависи и от това кога си купиш билета. Но пък средните заплати там са по 2000-3000 евро и това позволява да се плащат такива пари за влаковете. Накратко - ако средната заплата в София е 1000 лв., то една цена на билет за влак 10-20-30 лв., колкото са цените на автобусите е нормална. Но тази цена не стига за издръжката на БДЖ. Това, което държавата може да направи, е да повиши плащанията за пенсионери и ученици като си покрива разходите за услугата, че БДЖ ги вози. Т.е. Да плаща доста повече.

Това, което държавата ТРЯБВА да направи, е да повиши плащанията за превоз на товари. Сега са ниски. Големият дял за поддръжка на ж.п. инфраструктурата се поема от пътниците. Като не си наясно, не давай съвети.

Значи например в Швейцария също са много скъпи билетите, обаче всички (хайде почти) швейцарци имат карта за 50% намаление. И се скъсват да пътуват. Пътува се всеки ден ама много. За работа, за удоволствие, за лични нужди. Ние сме 1/3 планинска страна, така че ЖП транспортът е особено подходящ като скоростна и рентабилна алтернатива на автотранспорта, особено на тесните пътища в планините в Южната/Югозападна част на България. Те се пънат магистрала да строят в пролома(Струма), щото ясно защо - щото има кинти за крадене от ЕВропата. Тук инфраструктура има. Липсват композиции и мениджмънт.

Този чиновник не го ли е срам , явно всеки който е гербер и влезе в номенклатурата им първо го оперират от наглост , срам и простотия. Че то и филм по БТВ показаха за безстопанствеността в БДЖ , за назначените футболисти на синекурни длъжности , за прахостничеството и престъпното ремонтиране на влаковете от подставена фирма.И това ако не е умишлено водене към фалит , здраве му кажи. А този е един некомпетентен некадърник-нищо повече.

Тоя ще свърши в панделата!

да бе да , то и здравната каса не се точи , нито се краде от магистралите ,нито се краде от железниците , а пък чиновниците са неподкупни , а ма не и в българия

Напълно сериозно е. Знаем че умишлено се води към фалит БДЖ. Причините са доста на брой като едни от най-важните са, че я искат на частно, искат я за да вземат каргото през Босфора заедно с новия "Един път" / "Нов път на коприната" на Китай, както и да не бъде конкуренция на свтобусните превози. Така както и да се съсипе критична държавна инфраструктура. Да разсипниците от 20+ години не се свенят да разбият и това. Приватизацията е много деликатен казус в случая, защото тук не сме Англия и е трудно да се има доверие на бъдещ евентуален купувач! Отидете и вижте в "белите" страни от Централна и Западна Европа дали са така зле влаковете?

БДЖ на високо и ниско ниво са крадци! От краденето на нафта до фиктивни и неосъществени но пък затова супер скъпи ремонти на локомотиви и вагони. Вие не само крадете долни и лицемерни мерзавци, вие убивате хора! Бъдете щастливи, че живеете и осъществявате мръсната си и абсолютно криминална дейност в държава която неможе да ви потърси отговорност, но да си знаете доста от вас трябва да са в затвора за доста дълго време. Презирам ви чистосърдечно!

Yann

Тоя говори пълни глупости! Скоростта на трасетата на влаковете в България е изчислена до 120км/ч още по бай тошово време. Изключения разбира се има, като искърското дефиле по линията София - Варна. Въпреки това, при оптимизация на престоите по гарите, пътуването от София до Варна може да св сведе до 8часа, колкото е и с автобус. Проблема е в качеството. Няма качествени и чисти вагони. Вагон-ресторантите са пълен майтап, ако изобщо съществуват, а това би било предимство пред автобусите. И тук проблема е мениджмънт и планиране. Когато приватизираха завода за вагони в Дряново пак не се мислеше. А можеше да произвежда вагони за страната, а защо не и за външния пазар? Тоя олигофри не разбира нищо от управление. Поредния калинко.

София Варна е 6,5часа с автобус

Yann

В най-добрият случай е 7 часа. Пример: Биомет 0:30ч. от автогара София пристига във Варна в 7:30ч. Да не говорим, че БДЖ може да се оптимизира за същото време. А и няма нужда от престой където и да е по пътя, както автобусите.

Тъпото копеле само се опровергава----късно е да подава отставка----Бою Симитлията ще го обезглави публично!;)))))))))))(

YCBM

Кражби, източване, прехвърляне между няколко други фирми и така. Няма да се оправят докато не ги опандизят и да им вземат откраднатото. Управляващите или която и да е от свинете в парламента няма да направят нещо защото всички лапат. А на тоя наркотист от снимката с кеф да му смачкаш кофата

Къф е тоз наркоман на снимката бе .. батенце да беше поизтренял ли малко преди да те снимат :)

Защо е този още на работа? - Бойко кога ще го уволнишшш??? Нека някои да поеме отговорност все пак...

В цял свят ж.п. превозите са печеливши, само в Б-г то са на загуба! Защо ли!? Ами кражба ... голяма кражба! Схеми с държавните поръчки, завишени разходи по обслуждане на линиите и вагоните....схеми, схеми, схеми...река от пари се влива в джобовете на водачите ни от ГРОБ !!!

Доколкото аз знам не са печеливши, просто се субсидират от държавите по ред причини. Освен това в държавите, където има силно развит и ефективен ЖП транспорт (като Германия), той не е особено евтин. Но пък точно в Германия е за предпочитане да се ползва влак вместо кола, стига да има удобна линия, спестява се много чакане в задръствания. Проблемът с БДЖ е че постоянно се наливат пари, постоянно се краде, а в същото време липсват инвестиции, които да направят този вид транспорт ефективен и атрактивен за потенциалните клиенти.

Виж кво нерегистриран, понеже живея в Германия, ще ти кажа, че Германия не продава и не раздържевява железниците си, защото са страшно печеливши!! Та за туй иде реч... пък ти в знак на преданост към Боко и компания можеш хем мин...е или пък сон...т да си направиш!!!

Наглец!!! Колко пари давате за футбулни отбори? БДЖ е като пробита каца - отвсякъде тече а тези кражби ги плащаме всички ние както е видно от поредния подарък с нашите пари.

Да им се направи проверка на доходите на тия управляващи БДЖ.

Проверка на доходите и на всички кондуктори, контрольори, началник влакове, на всички служители, които обслужват БДЖ Пътнически превози, защото всичките те са свързани в схемата за кражба с неиздаване на билети, а прибират парите в джобовете си от пътниците-тарикати, като цигани, студенти, ученици и всеки друг, който знае, че може да се вози без да плаща цялата стойност на билета. При всяко мое пътуване съм свидетел на такава кражба, която се извършва от кондукторите без притеснение само на крачки около мен от няколко пътника. А преставете си колко парички прибират кондукторите от целия влак/композиция/ по целия маршрут!?

Владимиров, спрете кражбите! Репликата на кондукторите е: Ще пишем ли билет? Няма значение, че ги въртите по различните БДЖ направления в цялата страна. Това е отработена схема. Аз си позволих миналата година във влака да поискам за проверка билета на една циганка, защото забелязах как кондуктора прибра парите в джоба си. А тя ми показва билет издаден от компютър, излезе от купето и се скри в тоалетната. Когато настоях пред кондуктора да направим заедно проверка, настана голяма суматоха във влака. Попита ме каква съм та искам проверка, пък аз съм нямала право да искам проверка и т.н. Той също някъде се покри и до последната гара, до където бе и моя маршрут, кондуктора повече не се появи във влака. Но ме бе посочил на всички бдж служители, които се намираха във влака и всеки се опитваше да разбере каква съм, от къде съм. А там при Вас са по-големите кражби. Една част от тях, показват и по телевизиите журналистите от направени разследвания, ама кучето си лае, а кервана си върви.

На тоя първо да духа дрегера, после кръвна проба за наркотици и чак след това да му обследват доходите!

разбихте,унищожихте БДЖ, спряхте най-използваните и удобни направления,тези,които останаха.. чакаш с цели часове връзката,защото тя винаги закъснява, кондукторите са нелюбезни,сърдити на целия свят,даже и затова,че нямаш стотинки,за да си платиш точно билета,на много от по-малките гари НЯМА как да си купиш билет.. закъснения,закъснения.. а влаковете са мръсни и неподдържани,тоалетните вонят и показват,че ние сме в България... ей господинчо,събуди се !

Купете му един гребен , какъв е тоя развълнуван диригент ?!

Чиста проба корупционна и крадлива,скандална,нагла,гербаджийска схема. Ние,данъкоплатците,ще наливаме едни пари в структура,която съвсем умишлено и злонамерено се източва.Понеже са ненаказуеми,са и арогантни.Давайте кинтите-ние пак ще ги приберем,където трябва. БДЖ е като ЕРП-тата.Дружество,с национално и стратегическо за България,значение. Но,в ръцете на ГЕРБ,в частност,Московски-Владимиров и здрава хранилка за"правилните хора". Премиерът на Западните Балкани мълчи.Министърът от ресора-тоже.Като комунисти на разпит са.Не човек,а желязо,направо релса. Няма такова нагло бездобразие-ачик,ачик съшито с бели конци,ограбване на Народа.

БДЖ - една от "визитните картички" за некадърното управление на държавата!

Защо не се качат пушещите и сеещи смърт тирове на ж.п. платформи от граница до граница. Що за лицемерие да ни говорят за ФПЧ, дизели, войни по пътищата и др. подобни бози. Така ще има работа и за БДЖ и замърсяването рязко ще намалее.

Владимиров има политически чадър и затова не се притеснява от прокурорските проверки в БДЖ.

Това, което вече 8 години "мениджърското ръководство" в БДЖ източва по разни схеми, сега Държавата ще го взима от данъкоплатеца за да спасява заплатите на администрацията в железницата.

Несериозно е да се твърди, че някой умишлено води железницата към фалит. Точно обратното е. Имам познати, които работят в системата на БДЖ и те казват, че вече дори и частните влакове са закупени и само чакат БДЖ да сдаде багажа. По думите им, всичко е планирано 30г. стъпка по стъпка.

Ами според теб,тези фирми,които сега правят ремонтите,какво ще правят с техниката която закупиха след ,като приключат ;) А и м.д. от 2020г. и частните фирми ще могат да участват в търговете за Пътнически превози....Така,че в общи линии БДЖ и НКЖИ да го духат . Така стоят нещата

Тоя Льольо на снимката до кога ще прави гражданите, които не са в системата на БДЖ на маймуни. Защо не каже, че всяка година БДЖ получава по 350 милиона държавна субсидия? Защо не каже, че без тази субсидия за една година камък върху камък няма да остане от БДЖ? И сега се е изтъпанчил и иска допълнителни пари извън тази субсидия, защото няма пари за заплати (както сам каза "...добре че платихме заплатите този месец, но за другия ни трябва помощ"). Защо ли? Защото в администрацията на БДЖ в София работят 5000 човека и заплатите не са никак малки - 1500-2000 лева на месец. Плюс ваучери за храна, безплатни карти и т.н. В системата на БДЖ е като в КАТ и в Митниците - персонала напуска само посмъртно. Никой не пуска кокала докато е жив.

Ей Рошко, в тази държава са ставали и стават много АБСУРДИ , за които все се казваше че е ''несериозно'' , ама на ставаха и ще стават , та едно БДЖ е едва ли кой знае колко невероятно !!! Затова директорите навсякжъде са такива като теб , само по столчетата и плямпат колко било ''не сериозно'', и докато успееш да се срешиш БДЖ няма да го има !!! Това е Булгаристан и тук всичко е възможно и НАсериозно , щом някой ще напълни джоба - На кого ги разправяш ?!

Тук тънкия момент е - “ще въстановят парите, когата отдадат летище София на концесия”. Защо една от малкото печеливши структури в България трябва да се отдава?

Kalin

Понеже няма разумно обяснение защо трябвада се даде на концесия летище София коетое печелившо и то много печеившо се търси оправдание.И оправданието идва чрез БДЖ.Виждате ли ние не искаме ама нямаме друг избор.Трябва да харижем нещо печелившо за да спасим БДЖ.Затова и БДЖ се третира така че да изглежда че е яко закъсало и неможе да се спаси.Но колкото и пари да се налеят там ако не се оправят нещата няма и как да се спаси.Всичко е временно.Ако имаше разумна държава вместо да налива пари от летището щеше да подкрепи БДЖ и да го изправи на крака.каква е разликата от къде ще дойдат парите?Разликата е че летището ще е дадено на някой който е платил на някой за да стане това.

Парите дадени за БДЖ са по малко от парите за моабети и ремонти, за председателството. Единственото, което ще получим от това председателство, са изтупване праха от рамото и неискрени хвалби за Борисов. БДЖ все още е държавно, наше с една дума и ако парите бяха за него щеше да има повече положително, отколкото това хавалипръцко председателство.

Напротив, съвсем сериозно е! Това нехайство от 2009 г. е видимо пагубно и води към „приватизация”. Извинявам се, това не е нехайство, а целенасочено унищожение.

Напротив, съвсем сериозно е! Това нехайство от 2009 г. е видимо пагубно и води към „приватизация”. Извинявам се, това не е нехайство, а целенасочено унищожение.

Напротив, съвсем сериозно е! Това нехайство от 2009 г. е видимо пагубно и води към „приватизация”. Извинявам се, това не е нехайство, а целенасочено унищожение.

Ако не може да се говори за умишлен фалит,значи си толкова крадлив и бездарен,че на мига трябва да си ходиш!Но най-вече,крадлив.И НОВА ТВ,и ОФФ нюз,направиха потресаващи разследвания за върла корупция,нагласени ОП,източени милиони левове.Какво още правиш извън Затвора,Шефе?

С тези изказвания този "шеф" показва, че няма представа в кой свят се намира. За 10 години можеше да преструктурира БДЖ-то да не е на загуба, дори може на печалба да се докара. ЖП транспортът в Европа е предпочитан, защото е удобен, бърз, в центъра на градовете, чист и се дофинансира от товарните превози. У нас отделиха печелившите товарни превози, за да крадат печалбата. Пътническият транспорт е мръсен, миризлив, бавен, опасен и затова никой не иска да го използва, а се предпочитат чистите автобуси. Сега щели да намаляват автобусите насила, за да накарат хората да използват БДЖ. А когато хората пътуват по празниците с БДЖ, не осигуряват достатъчно места, блъсканици, закъснения, отврат. Шефа на БДЖ трябва да си ходи незабавно, защото не знае как да управлява такава фирма, или изпълнява поръчка за фалита ѝ.

От София до Благоевград има и бързи влакове, но от Благоевград до Петрич и с.Кулата всички влакове са пътнически и спират в Благоевград и в Кресна на по две места/спирки/, и спират дори и на ж.п спирки, където и откъдето пътници не слизат и не се качват - спирка Стара Кресна, спирка Яворов. Само международния влак София-Гърция и обратно е бърз, а по Бай Тошово време същият беше експресен.