Коментари - Седем огнища горят в България: Как изпускаме духа от бутилката? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вижте, какво се случва след вчерашният ден - тълпи, без маски, младежи с бутилка бира в ръка и неспазване на абсолютно никаква дистанция за съжаление, защото допреди дни България се справяше по един от най - добрите начини в Европа и резултатите за справяне с коронавируса бяха добри. Сега, с отслабването на мерките ще се разчита на самосъзнанието на гражданите, НО .... ДАНО, ДАНО се получи, защото това, което се вижда по улиците и в общественият транспорт - говори съвсем друго. Явно хората мислят, че опасност няма вече и всичко е по старому. Българите сме силни и разумни хора и граждани, но понякога и безотговорни и дано сега да проявят съвест и да помогнат и на себе си, и на другите и заедно да победим тази коварна непозната за света болест!!! Премиерът и генерал Мутафчийски / щабът, като цяло / направиха и невъзможното, за да оцелеем и да бъдем живи - ние, нашите родители, нашите деца - СЕГА Е НАШ РЕД И НЕКА ДОКАЖЕМ, ЧЕ ИМАМЕ ОТГОВОРНОСТ КЪМ ВСИЧКИ, КОИТО СПАЗВАХА МЕРКИТЕ И ДА ПРОДЪЛЖИМ ДА СЕ ВСЛУШВАМЕ В СЪВЕТИТЕ НА ПРЕМИЕРА Г-Н БОРИСОВ И НА ПРОФЕСОР Д-Р МУТАФЧИЙСКИ, КОИТО ПОВЕЧЕ ОТ МЕСЕЦ И ПОЛОВИНА МИСЛЯТ И СЕ ГРИЖАТ ДЕНОНОЩНО ЗА ДОБРУВАНЕТО И ЖИВОТА НА ГРАЖДАНИТЕ. ИСКРЕНА ПРИЗНАТЕЛНОСТ КЪМ ДЕЙСТВИЯТА НА ЩАБА , НО СЕГА ВСИЧКО ЗАВИСИ ЕДИНСТВЕНО И САМО ОТ НАС - ГРАЖДАНИТЕ ДА ОПАЗИМ ПОСТИГНАТОТО ДОСЕГА И ЗАЕДНО ДА ПРОДЪЛЖИМ НАПРЕД, СПАЗВАЙКИ ПРАВИЛАТА И ПРЕПОРЪКИТЕ, КОИТО НИ СЕ ДАВАТ!!!

Няма да се спрете да внасяте страх с тоя измислен вирус. Как пък не му помня главата на тоя народ че го клатят кат слаба свиня с измислени болести. Някой простак видял ли е един болен? Не мога да повярвам, че толкова народ се хваща на тая въдица. Че и вече коментират колко заразени къде имало огнища, как влизащите в страната внасят зараза. Безмозъчни телевизионни бройлери. Цитирам проф.Иво Христов. Зараза има но не от някакъв вирус. Заразата се казва наивност, конформизъм и апатия. Най-голямата чума на 21 век. Носете си маските дебили, става все по зле. И виновните сме аз ти и всеки който гледа телевизия и не задава въпроси. А въпроси много.

Цитат:"Някой простак видял ли е един болен?" Щом Вие не сте видял болен, няма кой друг да види. Къде искате да ги видите-на мегдана да лежат, по улиците изпонападали? Било е в средните векове, по чумни времена. Днес , болните са в болница.

внасянето на заразата от чужбина е на 4-то място ? Мога да поспоря. Практиката показва, че И ДОСЕГА ГОНИМ ЗАРАЗЕНИТЕ В ПРОВИНЦИЯТА ПОСТФАКТУМ, след като сме ги изпуснали на границата. А, там е най -лесно и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се хванат. Нали това беше целта на това да се (полу)затворят границите и придвижването в страната ? Не се справихме с това. Прибавете тук и това, че се знаеше за слабото място - пламване на огнища в провинцията, с които трудно ще се справим, ЗАЩОТО ЗДРАВНАТА СИТЕМА ТАМ Е НАЙ-УЯЗВИМА. Е, сега имаме огнища и там, но ... РАЗХЛАБВАМЕ МЕРКИТЕ ! Хрумва ми само една ситема за справяне, по която работим - проба-грешка !

ГРЕШКА НЯМА! Изтребителите на народа или ще изпукат от вируса или ще се загробят барабар с народа. Ной-напред обаче ще пострада електората ГЕРБ, от COVID 20, защото през 2021 година освен избори, ще има и преброяване ("на дивите зайци")

Аман от тъпи заглавия насаждащи страх, психоза и колективна вина.

Кой съм аз, че да преча на хората да умират като викам да се пазят?! Лично моето мнение е, че мерките трябва да продължат строго и да се изпълняват прилежно , докато не стане 23-25 градуса навън, за да може хората да дишат чист въздух и да изхрачат натрупваните секрети. Смятам, че хората, които се залежават са заплашени от заболяването. Смятам, че създаването на среда, която е наситена с вируса намалява шансовете за оздравяване. Иначе казано много се бърза да се пуска народа да пътува. Може да се изчака още три дни и после вирусът от топлото време няма да може да се проявява така страховито. Понеже четох една статия с интервю на д-р Мангъров, смятам че този човек има бръмбъри в главата си и не оценява, че среда изпълнена с вируси не е като среда , в което има един два вируса. В единия случай голямото количество вирус навлиза и се загнездва в белите дробове, а в другив случай ворусът умира по- лесно и по трудно навлиза в белите дробове. Изглежда по- малкото вируси по- бавно се дели/размножава и това е до един момент, когато може лесно да се размножава. затова има такъв инкубационен период. Твърдя, че вирусът умира в самота. Това означава, че средата , в която се намира способства неговото делене , функциобиране и смърт. Ако средата е благоприятна той се дели много по- лесно и обратно. Затова изолацията и липсата на други вируси убиват единия вирус. Съчетанието на стерилна среда с лекарства лекува. При правилно поставяне на тялото нещата дават по- благоприятен изход. Затова ако се дава възможност на вируса да вилнее, жертвите ще водят до стотици и хиляди нови жервти. Затова тезата на груповия имунитет не се прояви , а умряха хиляди, които иначе нямаше да умрат.

най-опасната пандемия в бг е мизерията

Голем СИ! Случайно да си завършил ПСУ пернишки вободен университет, специлност вирусология, психология и астрология.

Някой направил ли си е труда да изследва жителите на Видинския квартал "Нов Път"? А някой питал ли се е откъде е дошла заразата във Видинската болница? https://news.bnt.bg/bg/a/41216-90otkyshtitevromskijakvartalaunovpytauvyvvidinsa_nezakonni

Ние българите,по голямата част, сме неблагодарни и неразумни хора.Не е необходимо да гледаме какво правят другите държави. Карантина ,Кпп и строг контрол ни е необходимо!

Мисирката Ананиев зарази Враца.

Мисирек!

Мисирката е горда птица докато не я изриташ не полита.

Вносът на зараза от четвърто, би трябвало да бъде на първо място. Заедно с добавката, че никой не повдига въпроса защо пристигащите се оставят който както може свободно да се придвижи до местожителството си - дори и от този момент вече да спазва карантината. Това продължава и ще продължава, защото нито се говори, нито се мисли, нито е действа в тази посока. А в добавка отмяната на ограничителните мерки в пиков период е много вероятно наистина да изпусне духа от бутилката. Дано се окажа лош пророк, но това диктува логиката.

Логиката се диктува от правителствената програма след 1988 година, за изтребване на българския народ.

Благодаря за двата минуса. Да идете бързо на Козяк 13 и да си вземете 30-те цента - шекела.

Като чета коментарите разбрах, че ние българите освен от футбол и политика, разбираме и от вируси. Евала!!!

Ти не си никакъв българин, защото си с ромска жилка. Ще разбереш що е то вирус, едва когато отидеш на аудиенция при Свети Петър.

Ружди, евала (както казваш ти) не казват българите, а едни кюрдо-турчеещи се сигани. Така, че марш в катуна неук полуиндиец!

Кой ще понесе отговорността за заразата пламнала в завод Мизия град Плевен?

се казва. Иска болни да са волни!

Смеехте се, но Ще напълним зала Армеец. Мисията на Мангъров ще се изпълни. Симидчиев, Костов, ако оживеят, ще са милионери. Икономиката наистина ще се разкапе, защото хем, ще лекува болни, хем няма да работи.

Елементарно е :))) Всички огнища на " зараза " са от смрадливите гета . Пример със София : 870 " заразени " , от тях 869 са от факултета , орландовци , западен парк , захарна фабрика , баталова воденица .... и т.н. вонящи цигански коптори . Перманентен военен режим за коняците и всякакви зарази ще изчезнат ,, пък и битовата престъпност ще падне поне с 90 % ....

Пич, елементарен си , ние имаме най-много цигани в Европа , пък сме от най-малко заразените, по твойта логика би трябвало да сме първи . Ай стига безумия, вирусът не признава цигани -българи, днес бях в 5 малки магазина, от 8 продавачки по щандове и каси една не беше със сложена маска и ръкавици и нито една не беше циганка, нито управителите , нито собствениците.

Кво цигани,самите българи са дебили , според едно изследване 79 процента от българите смятат, че вирус няма или е слаб грип. Почти 80 процента -митичното число на Иво Христов. По долу ти пишат, че Бойко е планирал и платил само 500 теста за 2 месеца, по 8 на ден , за да се отчита нисък процент болни и да се прави на спасител, докато вирусът върлува, а сега ще се измъква, като обвинява разни групи потърпевшо за собственото си нехайство и егоцентризъм и подлост . Такава низост и гнъс и от най-долния мангал трудно може да се очаква . Не бъдете глупаци да му се връзвате на пропагандата, докато той си дело 4.5 милиарда с олигархията и се гаври с вас.

Олигархията си изпълнява своята "ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД" от 1988година. Обаче България с най-много цигани и най-малко починали, ще се поздрави след края на пандемията с най-много починали, дори изпреварвайки Великобритания, и най-малко останали живи цигани сред българския народ. На война, като на война. (а ла гер, ком а ла гер)

Нещата са изпуснати отначало. Първата работа е да се тества , за да е ясно какво се случва и да се вземат мерки. Нищо подобно не беше направено , защото на Бойко му пука само за собствения имидж , а много тестове значи много болни, което не му е изгодно . Съдете сами . Всички данни са официални , ако искате ще ви изпратя и връзка към тях. Първият тест във ВМА е от 2 февруари. За един месец до 5 март са направени общо 200 теста или по средно 6 на ден . Към половин месец по-късно към 20 март тестовете се увеличават общо на 5000 хиляди , но ...от тях само 500 са държавни пари и планирани от държавата , останалите са дарения, т.е държава планирала за месец и половин 500теста или само по 11 на ден. Тогава постъпват 10 хиляди теста само от Киро Гела и Тиков , плюс още хиляди и към 5 март тестваните са към 15 хиляди общо от началото февруари, от тях 10 хиляди са само от Гела и Тиков плюс предишните 5000, т.е държавата нищо не е тествала. Общо цифрата на планираните от държавата тестове са 500 за два месеца от 02.02 до 05.04 или е планирала и финансирала средно 8 теста на ден , Бойко е похарчил само 50 хиляди лева за тестване за 2месецс , при положение, че е получил разрешение за 2,7 милиарда от ЕС за борба с вируса. Това е рядка гавра и цинизъм . Очевидно не се тества , за да се изкарат случаите и починалите малко и Бойко да изглежда спасител, докато вирусът се шири навсякъде, което се показва от непропорционално големия брой болни лекари сега , над 10 процента, нещо характерно за страни с много болни и пълни болници , като Италия и Испания, а България уж почти няма болни . Няма и мъртви от вируса, защото не се тестват живите, камо ли мъртвите, те не са били тествани и са погребани с диагноза друго заболяване , като обаче са заразили много лекари, както се вижда от непропорционално големия им брой -180 от 1600 заразени сега . Че Бойко андит всеки го знае, но се очакваше поне по време на епидемия да обърне някакво внимание на проблема и хората, а не на собственото его и да тества, за да се вземат мерки. Нищо подобно, престъпно нехайство и манипулация , непукизъм за епидемията , за което се надявам да бъде съден някога. Сега ви настройва със статия като тази срещу самите жертви все едно те са виновни за неговата безхаберност и егоизъм . Не бъдете лапнишарани.

Статията е сравнително добра.

ЦИГАНИН В ХОТЕЛ, ЧЕ ТОВА Е КАТО БОМБА В ГАЗОВА БУТИЛКА!

Ако небяха циганите,вируса щеше ли да заобиколи България? До колкото знам в Банско нямаше цигани скиори.Добре че ги има ,иначе кой щеше са ви бъде виновен за всичко лошо което се случва в държавата.

Болен от COVID-19 е имало в Италия още през декември, във Франция съшо е регистриран мъж с ковид още през декември, но чак сега са го потвърден случая. Миналия месец италиански учени намекнаха, че в Италия заразата може да е била още от октомври. А в Китай е имало случай още през септември. Вирусът си е обикалял земното кълбо свободно още преди някой да му хрумне за Короната. Толкова за специалистите, разбиращи вирусите.

постоянно се връщат болни хора от чужбина и сеят зараза най-безотговорно, няма ли как да се спре това докато не отмине вируса

Ще се смени, но когато гробарите бъдат погребани заедно с вируса.

Заразените бройки за София по квартали и етническа и друга принадлежност. Имаме право, така ли е ?

докарва само за последният месец пълни автобуси от Испания с "ягодари".Ха познайте основно какви са и дали има и болни!

Доц.Мадуров го каза ясно Докато в огнището та епидемията не изпукат ,,сухите съчки,,. Засега сме добре. Електоратът на БСП е твърдо 20%. Не хора, а жИлязо.

Доц.Мадуров го каза ясно Докато в огнището та епидемията не изпукат ,,сухите съчки,,. Засега сме добре. Електоратът на БСП е твърдо 20%. Не хора, а жИлязо.

Докат дойде и реда на тоз преди тебе да опърди кайсиите, в ГРОБИЩАТА щот пенсионерите му бъркали у гъзо!!!!!

Веднага казвам, Сичкия сиган в карантина forever.

вчера в кауфланд слушам разговор между 2 семейства около 50-60г..едните викат абе трябваше да сме под карантина,ама дойдохме да напазаруваме,другите отговарят то и ние..щото завчера синът ни се върна от германия ама....затова ще има не огнища,ами пожари в скоро време...

тая Антония Чорова.Ами мисирка,пардон джурналистка от бясно"дясната" палитра,т.е от "красивите и умните".Пише само в леви и т.нар."градски десни" сайтове.Тъй,че нищо ново под слънцето.

Ци ганите възпламениха България. Мисля, че това беше ясно от самото начало.

Още първите, които умряха в пирогов бяха цигани заразени от техен роднина гурбетчии. За това от Нощ си мълчат за реалния внос на болестта, да не насаждат етническа омраза. Много лесно можеха да решат проблема, като от границата ги настанят всички пристигащи в България в карантинни центрове или в празните хотели по морето. Защото него направиха не знам?

Не знаеш, защото не си чел нищо по въпроса за "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД"' демек дебилите и циганите.

Престъпно нехайство на МВнР. Първите заразени във всеки град (Бургас, примерно) бяха нашенци, прибрали се от чужбина. Поне две седмици не стигнаха, да им се отворят очите, ами продължават да пускат през границата куцо и сакто, все едно не сме държава, а разграден двор.

Някой вече го каза... пАзЕтЕ се:)))!

Сега е времето Щаба да каже при какви условия биха затегнали ОТНОВО мерките , както и да обясни какво налага да събираме болните от цяла Западна богата Европа и да сеем заразата в България.

Ти луд ли си? Ако три дни подред в различни градове започнат да падат хора като круши от короната, веднага ще върнат поне половината мерки и КПП-тата за тези градове.

Кой не забрани Великденските служби да се отслужват в присъствието на богомолци? Даже Папата не си позволи това нещо. Политиците си въобразяват, че българските избиратели имат къса памет.

НЕ СЪМ ПОЛИТИК И ПАМЕТТА МИ НЕ Е ДЪЛГА КАТО ВАШАТА, НО ПОМНЯ, ЧЕ ДВА! ДА ДВА ПЪТИ ПРАВИТЕЛСТВОТО/ЩАБЪТ СЕ ОПИТВАХА ДА УГОВОРЯТ ВЪРХУШКАТА НА ПРАВОСЛАВНАТА НИ ЦЪРКВА ДА ПРОВЕДАТ ЦЪРКОВНИТЕ РИТУАЛИ ПО ПРАЗНИЦИТЕ БЕЗ ПРИСЪСТВИЕТО НА БОГОМОЛЦИ. НО ТЕ НЕ ПОСТЪПИХА РАЗУМНО КАТО В ГЪРЦИЯ, КИПЪР Ш Т.Н.

Кви огнища горят бе.Аз съм велик пожарника и шъ ги огъсъ сичките.Аз ,аз ,аз ,аз ...

Добро утро и добър ден!

Хайде стига сте надували свирката с този вирус. ВТРЪСНА НИ. Край всички става формално, след като обирчиите рестьоранторе ще си слагат васите на 1.5 м. от къде на къде аз- ще пазя разстояние 2 м.

Тук можем да бъдем железни-няма да ходим по заведения.

Каква гражданка си се кръстила, с тоя правопис по-добре се пиши пещерняк, три реда, половин час не можем да ги разчетем.

Гражданко,дано те вирус пипне,да видиш как се бере душа да дишаш.

че си пълна глупачка?

Забелязахте ли как дир.бг обърна посоката - допреди няколко дни, нмеците бяха, че мерките са излишно строги. Сега посоката е друга - оле-ле изпускаме духа от бутилката. И кой е виновен - естествено властта (и в двата случая). Прочее, тази госпожа, сътворила статията коя е? Специалист по вирусология, хигиена... или е журналистка, специализирана по намеци, инсинуации и тенденциозно представяне на фактите?

Я да се изтъпани "слънцето-Борисов" и с гъгнив-гърлен глас и лексика на селско-кръчмарско ниво да обясни на тулупите как така се разпространи заразата.Нали на всеослушание разправяше как такива стриктни и навременни мерки като в България никъде няма.Как чужди политици го хвалели и го милвали по главицата.Нека разясни как изтеклите от България "мозъци" се завръщат в България и безконтролно се разхождат из страната сеейки зараза.

Сложих ти минус само заради името дето си сложил... иначе си прав.

Аз пък ти сложих минус щото ти слагаш на хората безсмислени минуси.

Всеки има право на своя оценка.Има една поговорка "не расото прави човека монах".Ценя вашата оценка и откровеност

Колега, какво знаеш за waffen ss?

Ако нашите евродепутати не направят нищо по въпроса за болнична и медицинска евросолидарност , повече няма да гласувам на евроизбори. Да си се избират сами.

Нема страшно,пътувайте си бе,после Бойко ви виновен.

ББ можеше да направи едно нещо - да координира Външното и Вътрешното министерство. Не може едните да ги събират от кол и въже и да ги вкарват безконтролно през границата, а другите тука да ги търсят, след като тръшнат цялта рода и цялото село, а после и болници, и доктори накуп. То не бяха маршрутки, по 10 човека в кола, то не бяха самолети.

Ало, Дирници, коректори нямате ли? "...Държавната фабрика за шивачки в Плевен обаче беше изпусната,...." Не бях чувал за фарбкиака за шивачки, нов Дирника се наблюдава и такава!

матраци с МЕД. защото са удобни.

С мрънкане по социалните мрежи, тръшкане и хейтене...така го изпуснахме. Нали искаха всички да е както преди. Да не са затворени, всичко да работи и живота да си върви по старо му. ...нали било само прост грип, защо да са ограничавани. Е сега....нека си върви...

А сега ще трябва да разбереш, че са ти внушавали лъжа. После ще искаш да разбереш кой и защо го направи. За да не се случи пак.

броят на заразените броят на заразените медици до днес е 182 души, като голяма част от тях са под карантина и все още или не са изследвани или нямат положителни тестове. до днес е 182 души, като голяма част от тях са под карантина и все още или не са изследвани не са изследвани а полюцайчета военни и друга сган изследвани

Не се зане как децата го прекарват, не пишете глупости, всичко е до имунна система, имаше деца с двустранна пневмония, това да не е чудо, казано ви беше, вирусът слиза бързо надолу към белите дробове, характерно за коронавирусите

Само оставките на тия некадърници са малко! Съд и дълъг затворнически живот за управляващите ни калинки, начело с Буда!!!

На майка ти футката тъпако, нали сложиха КППта и пак десетки хиляди коли със стотици хиляди тъпаци като теб се юрнаха навън, половината с фалшиви декларации, пък после ББ ви е виновен. Има една приказка "Кой ми сра в гащите?".

Даваха някакви репортажи как по списък проверявали по три пъти хроата под карантина. Само дето не показват, че полицай в гетото не смее да влезе, а по затънтените села има хора под карантина с по три катастрофи, алкохолен далириум и обикаляне на заведенията. За каквъв контрол говорим, кой се контролира и кой го контролира? Май цяла България е заложник на някакви гетоизирани представители на еми-грант-ския етнос. Щабът и РЗИ-тата тотално се провалиха, за да не ограничат нечии права държат цялата държава заложник. Защо не покажат колко от заразените са от гетата, и вече май става ясно и на запад, че много от заразените са разни емигранти, а не коренното европейско население, като изключим възрастните хора

Да ,станахме заложници на самолети и цигани и няма край!!!!!

Ами хората са заети да проверяват декларациите от КПП-тата! Откъде да ти намерят още, та да контролират карантинираните? Пък то си е и опасна работа това. Рискова! И определено неблагодарна! Ти да знаеш на кой циганин са написали фиш за глоба, а дори да има, кой от тях е реално платен? А в декларациите има хляб! Те са на платежоспособни българи и глобите са събираеми!

Нашата загадка... Област Плевен 165 от 270 000 население --> 6,1 човека на 10 000 Област Видин 156 от 84 000 население --> 18 човека на 10 000 Област София град 750 от 1 286 000 --> 5,8 човека на 10 000 ... и за какво са ви КПП-тата? Ако не бяхте изхвърлили пробите от Видин щяха да са пак около 6 / 10 000. НАВСЯКЪДЕ Е ЕДНАКВО, ГАЛОШИ!!!!

какво искаш да кажеш, колега по лична карта? Защо спря само до тези три области, не ти излиза сметката с другите ли?

интересно защо фараона Буда ,не е хванал от този вирус?Госпожа Меркел си сложи ваксина за имунната система.Явно те имат някаква ваксинация,а нас ни пускат към заразата от цигани и работници от чужбина.

си сложи ваксина с/у пневмококи...демек да не хваща мневмония....но за беля лакерят, който й би ваксината, се оказва заразен с вируса...Та затова тя беше карантинирана...

За толкова години не си спомням да познавам циганин със слаб имунитет

А саполив циганин виждал ли си? А от хепатит дали боледуват знаеш ли?

Още в началото ген. Мутафчийски каза, че няма да казва кой е болен и с какъв социален статус/етнос е. Беше ясно, че това са хора от гетата, идващи си от чужбина, прогонени от епидемийте на запад, тъй като остават без доходи и им е време да дойдат при родата, да ядат агне ида правят купони в нарушение на карантината. Още в началото трябваше строги и безкомпромисни правила именно към тези населници, дошли от Индия. Пуснахме ги и сега им гледаме сеира, но остават анонимни и безнаказани.

Не само сме ги пуснали през 17 и 18 век ,но и замисълът на османската власт е била преди априлското въстание българите да се избият защото са християни и на тяхно място да се заселят цигани.