Сакар след пожара - десетки обгорели животни и 4000 декара унищожена гора

Огънят тръгна от незагасена цигара, горя дни наред, природозащитници спасяват животните

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И забрана на турски тирове да минават през територията на БГ. Мразя ТУРЦИЯ!!!!!!

3 години затвор за такива големи щети - и за природата и за хората, на мен ми се струват малко. На колко защитени видове им намаля и без това малката популация. А пък фермерите ако няма да бъдат субсидирани, поне няма да бъдат санкционирани. Санкционирани за какво? И в крайна сметка нито ще има 3г. затвор, нито субсицци. Пък природата и хората да се оправят сами, кой както може. И който докогато издържи ...

В САЩ, доказаните терористи ги заточват в затвора в Гуантанамо, а не им подаряват дворци с морски плажове!

Има ли друга държава с министър-председател доктор на пожарникарските науки !!!, който трети мандат да не намира за нужно да осигури летателна противопожарна техника ?

Бог вижда и ше накаже виновните. Дори и наказаните после да си траят, това не променя нещата.

Как така от изхвърлена цигара да изгорят огромни площи/ Цигарата сама изгасва и няма вероятност да подпали трева. Какъв ужас - правителството да прави такива страшни умишлени пожари за да получат пари от ЕС.

Вероятноста някой местен да е драснал клечката, я за да разчисти някое пасище, я заради стърнище е в пъти по-голяма.

Ами през интервала между "цигарата все още е активна" и "цигарата изгасна сама" може да запали сухи треви. На сухите треви им трябва толкова малко за да лумнат .... А там има много сухи треви. Намълно възможно е да е от цигара, не се случва за първи път. Но в този случай или много късно са забелязали пожара, или са реагирали прекалено късно.

Щом цигарата сама изгасва, би ли провел следния експеримент и да ни опишеш след това резултата от него - хвърли една незагасена цигара у вас върху килима.....

Колко удобно пожарите ще прикрият неправомерната сеч за нелегален износ на дървесина о герберастите. Пожарите са съвсем умишлени.

"всички засегнати фермери ще бъдат обезщетени." А после? После какво ще правят там - в изгорялалата пустош? Какво ще правят с това еднократно обезщетение без мисъл и план за възстановяване на околната среда? На пасищата и горите? Нищо! Да вземат това "обезщетение" и да го наврат обратно в алчното гърло, от което е излязло, та да се задави дано и да отърве всички от неадекватното си и вредоносно присъствие на тая земя!

Неизгасена цигара, ама друг път! Как все незгасени цигари и то от овчари и пъдари констатират? Не им вервам нито дума, умишлени са тези палежи. В Кресненското дефиле миналата година пак беше цигара /уж/, нарочиха един беден пастир-циганин и му съсипаха животеца и на его. Нищо, че пожарът гореше от две страни. Но няма КОЙ да каже истината за пожарите всяко лято. Като няма свински и птичи грип и чума, намериха друг начин да унищожат поминъка на хората!

Защо неизвестен извършител? Нали се знае, че фаса е изхвърлен от турски тир. На границата няма ли камери?

Ревизоро трябва да организира бързо залесяване, това прилича Сакар, а на Сахара...почвата се запустинва и подпочвените води се загубват...- още един към огромните екологични катастрофи в България - от изтровени реки, от препречени и пресушаване от векове реки, до тонове токсичен неаполитански боклук с диоксини, заровен и горен в България....миналата 2019 също толкова неидентифицирани очевидно краварски самолети пръскаха с геонжинерни отрови - алуминий и барий...че аз не знам как сме живи още тука, да добавя и не,склонните торове с които се обработва храната в земеделстеото и които избиха всички пчели в България...

След като язовир Студена вече е пълен, защо не отпушат пресушената Палакария, отклонена към Белмекен в Самоковска област....Коритото на реката е абсолютно сухо, последиците за прелетните птици, гнездещи всяко лято в района е пагубен....също и за хората от района настъпи безводие - в село Ярлово....

Нали цигарите ги правеха от специална хартия точно за такива случаи...

пшещи по-долу са забравили как ХИЛЯДИ животни там са КЛАХА ХУМАННО!! А след две години се оказа, че ДВЕ зарезени животни.. Причина за посочване на на цяло стадо за клане СА СИ ЖИВИ И ЗДРАВИ.. А приноса на това хуманно клане върху обилната пожароопасна тревна маса довела до голямата площ на пожара.. Що ли не я отчитат?

е сега виновника да вземе една лопата и да залеси двойно повече площ унищожена природа. Но за съжаление това няма да стане тъй като живием в реален,а не идеален свят:((

В идеалния свят нямаше да има пожар. А това копеленце дето е запалило гората, трябва след като залеси два пъти по голяма площ да му бъде зявряна лопатата в задника. Ама не откъм дръжката.

За същаление на 1 нормален , мислещ човек се падат 4 слабоумни простака, супер опасни за живота в държавата....това са тези които не само хвърлят гадове на 40 градуса в гората, но и тези които ще ви сгазят на пешеходната пътека и ще избягат...и още куп гадости произтичат от тези токсични слабоумни простаци всеки ден

Изгоряли дървета трябва да се залесят отново. Ако трябва да се пусне телефон за събиране на средства. Все нещичко ще се събере.

Мюсюлманина причинил това ще бъде ли съден?

аз пари за един въртолет не намерих, но за магистрали и мацки намерих и имам по чекмеджетата

Вина има, виновни няма... няма и да има.