Коментари - Горанов: Официална молба за еврозоната носи риск | Днес.dir.bg

Горанов: Официална молба за еврозоната носи риск

Една официална молба за членство би била рискована. Трябва да убедим нашите партньори, че трябва да бъдем част от този паричен съюз. Срок за това няма.

Обратно в новината

Коментари - Горанов: Официална молба за еврозоната носи риск | Днес.dir.bg

Коментари

Всякакво влизане в еврозоната, сега, или когато и да било в бъдеще, е не просто глупост и идиотизъм, а и чисто национално предателство. Еврозоната е просто доброволен концлагер за глупаци, изцяло разработен и управляван от Германия, разбира се..

Не искат другарите в еврозоната, че да им се наруши рахата.

Никакво евро.Как ще крадат и ще ни разиграват цирка със КТБ ако има контрол от Европейската Централна Банка?нали всичко ще стане съпоставимо.Хората ще скътат евро които политиците не могат да откраднат.Никакви такива.Само преводна рубла която знаем има свойството да се изпарява внезапно.Или левове които знаем имат същото свойство.

Браво Горанов, този път ми хареса. Еврозона- губим и остатъчният суверинитет който ни е останал. Пресен пример Гърция. Я кажи защо хървати,чехи,поляци,унгарци...не драпат за еврозоната , а и валутата им е на борсата. Ние и сега сме в еврозотата де факто. ОБАЧЕ номера е че ако не влезем и променим курса в политиката може да ни спретнат нова Виденова зима, така че умната, млад си ама поназнайваш някои работи.

Чак сега доби смисъл статията от преди няколко дена - "БАН: При ръст над 5% стигаме на 75% ЕС след 15 г."

И Кога ще сме говори бе ГОРАНЧО? - След като сме изпълнили критериите, значи сме говови или ПАК ИМА ДВОЙНИ СТАНДАРТИ?

никво евро! Тр. да приемем рублата и да влеземе в евразийския съюз, тогава ще прокопсаме )))))))))))):

Първо членство в ЕС, НАТО-мато, после едни 650 чужди войници-окупатори ни натрисват, а последната степен на поробването ни ще е въвеждането на еврото! Свобода на народа, събудете се роби! Не искаме колонизация и ЕС-робство!

руска да го еба....

И като не искате, що чините във властта барабар с тези, които го подкрепят?!;)

АТ...ака се наака с опитомени партизаци .Подкрепят и още как нали са с коалиционинните партниори с споразумени за кинти .

Докато не изринем негодниците, крадците и безродниците от управлението, няма да ни помогне нито еврозоната, нито мажоритарната система, нито ЕС, нито НАТО, нито САЩ, нито Русия, нито Тръмп, нито Путин. А Султанът потрива ръце и чака...

Когато повечето българи влязат в еврозоната, а България все още е извън какво точно ще обяснявате? Ниските доходи водят до намаляване на населението, водят до невъзможност да се влезе в еврозоната. Нямало образование, което да отговаря на пазара на труда. А не е ли по-правилно да се каже, че някой идиот е направил инвестиция като е СГРЕШИЛ, че българите са мотивирани да стават нископлатени шивачки и сервитьори? Има пазарни механизми - ако на тези пари няма шивачки, значи трябва да се увеличи предлаганата заплата, ако не е възможно да ес увеличава , защото ще се работи на загуба шивашкия цех се закрива. Изключително просто е. Никой не е длъжен да работи за жълти стотинки, защото някой е сбълкал в прогнозите и не е отчел влиянието на общшия трудов европейски пазар. На работодателите кажете, че имат на разположение трудов пазар от 500млн. човека и ако не него не могат да намерят хора значи просто плащат малко. Срещу пазара никой не може да направи нищо. Само монополистите, ама в случая с общия трудов пазар българския работодател е много, много далеч от монополист.

въобще не щемее е това е.

Всъщност, най-голямото лоби ПРОТИВ влизането на България в Еврозоната е това на банките, защото изведнъж ще лъснат безумните такси, които събират за банкови преводи. В целия ЕС всички преводи са напълно безплатни. Личните сметки обикновено нямат месечни такси. Още по-абсурдно е събирането на такси за преводи към администрацията (НАП, НОИ и т.н.). Да не говорим, че ще изчезнат и печалбите от курсови разлики при непрестанната обмяна левевро. То голяма част от фирмите вече спряха да имат сметки в лева. Държат само сметки в Евро. А за лихвите по заеми да не говорим. В момента банките в Германия и Франция отпускат 20 годишни жилищни заеми с фиксирана лихва около 1.3-1.4% годишно, при това с включена застраховка. Горанов ако иска да покаже, че прави нещо в посока приемане на Еврото, да обяви тази валута за втора национална, за да престанат банките да събират различни такси за оперции в евро и лева. В крайна сметка ЕЦБ не събира никакви такси за преводи в SEPA!

Иска ми да си прав , но не си :) След като се разделига с марката германците и минаха към евро и доходоите им паднаха с 25% ! статистика !

Значи не германците са прецакали целия ЕС, а ЕС е прецакал германците? Остави Германия, виж какво се случи в Латвия и Литва, примерно. Латвия беше почти като нас, в момента сме като бедните роднини. Особено бедните.

Товарищ Горанофф е чадо от прогресивните номеклатурни семейства възпитан в духа на марксизЪмА-ленинизЪмА и с удоволствие би ни присъединил към зоната на прогресивните валути-кубинско песо,венецуелски боливар,рубла и сев.корейски вон,а той като другарите Г. Свинара,Р.ОВЧ.,Б.Б,Цв.Цв.,ГАРГАМЕЛ и КУР-нелиа,ще продължи да си държи парата в кап.валута,злато и др. високо ликвидни активи

Международният републикански институт проведе проучване в Чехия, Унгария, Полша и Словакия, което показа, че жителите на страните все повече се противопоставят на изпълнението на задълженията пред НАТО, а възприемат Русия като партньор, съобщиха чешки медии. В Словакия 60% от анкетираните смятат, че присъствието на САЩ увеличава напрежението и задълбочава несигурността. Мнозинството от гражданите на четирите държави подкрепят неутралната позиция в отношенията с НАТО и Русия (Словакия 73%, Чехия 61%, Унгария 58%, Полша 53%). В допълнение 75% от словаците призовават за партньорски отношения с Русия в сферата на безопасността. По същия начин мислят 59% от чехите, 54% от унгарците и 35% от поляците, пише "Forum 24". Повече от една трета от запитаните в Чехия (40%) и Словакия (36%) смятат, че Европейският съюз ги принуждава да се откажат от традиционните ценности, като 41% от анкетираните в Словакия твърдят, че "Русия застава на страната на традиционните ценности". Същият отговор са дали 27% от чехите, 18% от унгарците и 14% от поляците. Властите на Унгария, Чехия и Словакия са започнали ход на сближаване с Русия, отбелязва изданието.

Фалшива новина от RT :)

такива анкети показват на политиците как да манипулират.Навик им е да манипулират понеже знаят нагласите и не им се нравят.Изпълняват чужди поръчки и обслужват лобита на които са поели ангажименти и от които са зависими.

Дай линка към тези статистики.Струва ми се повече мерак а не истина.

Излиза че нямат интерес да вдигат покупателната способност на населението. Ако влезем в еврозоната, Централната банка губи права, за да фалира банки, които дават заеми на олигарси като Пеевски и които след фалита не се връщат. Това е финансовия корифей, който въведе данък на лихвата и данък уикенд от които се очакват колосални приходи...защо не ръкопляскате....

Черна гора не е член на ЕС, но едностранно е приела за нац. валута ЕВРОТО. Значи когато искаш, има начин.

Щото са нямали друга парична единица преди това.Вместо да дават луди пари за проект , печатне и т.н. ползват еврото.Хубаво човек да е наясно преди коментира кое и как !

Как да нямаха бе! Можеха да си продължат с динарите. И пак немаше да има нужда да ги печатат - сърбите щеха да се погрижат за нужните количества :) Ама нещо не пожелаха да продължат на сръбски кинти. Що ли тъй?!?

Когато ГЕРБ бяха в опозиция при Орешарски,това момче се отказа от депутатската си заплата . "Напускам парламента - как да храня три деца с 2000 лева?" А когато са на власт,министерската заплата му стига. СТРАННО ?!

Ако беше толкова хубаво защо британците така и никога не се разделиха с паунда ?! Стига глупости !!!

Рискована ще да е за имиджа ви понеже директно писменно ще ви отговорят НЕКАДЪРНИ СТЕ.. Сам си казва че сме ПОД критериите ама говори за някаква ''молба''..Типично по гербераски - калинки сме ама искаме да станем пеперуди...

България се държи умишлено извън ЕВРОЗОНАТА в угода на мафиотите-олигарси, които при въвеждането на ЕВРОТО у нас ще изгубят контрола над левовите потоци, а от там и върху икономическите механизми в България. Далаверата с обезкръвяването на Българската икономика ще секне, а Европа не иска да се лиши от облагодетелственото си положение спрямо нас. От статията с ИЗНЕНАДА разбирам, че това е вярно. Еврото ЩЕ е като кост заседнала в гърлото на мафиотите-олигарси.

За съжаление сме далеч под равнището от 70% от БВП на глава от населението спрямо средните стойности за еврозоната

С минимална заплата от 230 евро и минимална пенсия от 01.07.2017 г от 90 евро в Еврозоната не се живее.

Тях не ги вълнува

Еб*ти финансовият корифей !!!

По повод продажбата на Дипломатически клуб "Бояна" на студенти, живеещи в общежитие и огромният банков кредит, който им е отпуснат, икономическият министър каза в едно предаване, че няма нищо смущаващо в това. Можело студентите да имат приятели в банката /цинично!/. Ами нали чрез подобни необезпечени кредити бе източвана КТБ! Сега отново ли е нормална практика? Има ли нещо като банков надзор в БГ и др.?

Кога ще ги стигнем по БВП? Това е илюзия... Ще минат десетилетия и пак не е сигурно... Така не се забогатява. По- скоро е вярно обратното, че ще забогатеем когато влезнем в шенген и еврото, щото това ще ускори незабавно растежа и ще намали разходите за лихви по кредитите за бизнеса и висенето по граници. Освен това преди да влезнем ще искат задължително да си вдигнем данъците като на запад и резултатът няма да е много безспорен

"По думите му икономическият растеж на България през последните няколко години е показал слабост на пазара на труда вследствие на напускането на страната на голям брой квалифицирани работници.." Тц, тц, тц - и що така бе, Миме, напускат тази просперираща и развиваща се икономика?!;) К'во искат тез' "алчни наемници" от родолюбивите ни бизнесмени?!

Дорде Неграмотното е на власт все, ще се отдалечавме от ЕВРОЗОНЪТЪ. ЗАЩО? Защото за там се иска добра ИКОНОМИКА, а ГЕРЪБ за СЕДЕМ ГОДИНИ, УМИШЛЕНО УМЪРТВИХА и без друго, немного силната икономика, която наследиха. С ПРОСТАЦИ и ТИКВИ, държава не се прави

Е! Не си прав, Мите - виж к'во казва Горанчо - "икономически растеж на България през последните няколко години";))

България изпълнява и трите формални критерия за влизане в еврозоната - под 3% инфлация и бюджетен дефицит и под 70% дълг към БВП. Много правилно си казал, формални, нищонезначещи критерии, ако примерно България имаше 120% брутен вътрешен продукт на човек спрямо средният за ЕС. Тогава и без тези три критерия щяха лично да ни канят да станем членове ан Еврозоната и без да подаваме молба.

pompai

Помияри скапани ,нямате интерес и за това сме ,най-бедни,най-прости,най-търпеливи и най-прецакани като народ от своите така наречени политици(крадци).

И що да се молим? Нали преди седмица еврокомисарят по икономическите въпроси Пиер Московиси рече че Европейската комисия ще представи следващата седмица, сиреч тази седмица, предложение, което ще направи примамливо приемането на единната валута за всички страни от съюза, които все още са извън еврозоната.

Примамливо за тези, които имат БВП над средния за Европа.

Е, то ако беше толкоз хубаво ръководството на ЕК нямаше да се мори да мисли как да ни го, упс, как да ни примами в Еврозоната;)

"Една официална молба за членство би била рискована. Трябва да убедим нашите партньори, че трябва да бъдем част от този паричен съюз. Срок за това няма. " Каква "молба" бе, братче? Тия от ГЕРБ докога смятат да ни лъжат, че още с подписването на договора за присъединяване към ЕС сме поели ЗАДЪЛЖЕНИЕТО да влезем в еврозоната??? Същото важи и за влизането в Шенген, с което батко ви Бойко така "триумфално" се провали! И от всички тия задължения към нас (не са само тези!) България търпи само негативи. Разбирай глоби, санкции и прочие, които ги премълчават комунистите от ГЕРБ! Ами нека, нали Горбачов призоваваше за гласност, нека да публикуват от ГЕРБ пълния текст от документите за присъединяване на България към ЕС! Ако им стиска! И тогава ще лъсне истината, ще разберем защо сме най-бедната държава в ЕС! И не са виновни от Брюксел - виновни сме ние, че гласувахме пак КОМУНИСТИ ОТ ГЕРБ да ни управляват!

Казваш,че българите нямат квалификация,твойта също липсва,защото толкова години си финансв министър ,,милион ,, безумни неща вършиш...... ПЪРВО не направи никъде реформи да намалиш ,,раздутата администрация,,.ВТОРО даде пари на данъкоплатците,да изплатиш дълговете на частна банка,като този гаранционен фонд банките тябва да го имат. ТРЕТО изтегли безумен заем и не се знае къде потънаха.ЧЕТВЪРТО Всички концесий досега и в бъдеще са са неизгодни за държавата,и не потърси никаква финансова отговорност на виновните.ПЕТО ние сме най бедните в ЕС,доходи и пенсий като в Африка.ШЕСТО. имитираш,че ,,уж,,вдигаш СРЗ за страната,реалните доходи ,особено в провинцията нямат нищо общо символични заплащания.ЗАЩО НЕ ИСКАТ ДА ИНВЕСТИРАТ У НАС.ВИЕ СЪЩО СТЕ ,,ЛОШ МАТРЯЛ,,А КАКВО ИСКАТЕ ОТ ТОЗИ БЕДЕН ОГРАБВАН НАРОД.ВИЕ ПОНЕ ЗАБОГАТЯХТЕ

Не трябва никой политик да оставя държавата ни да изостава от напредъка на европейската цивилизация , затова в този смисъл за нас еврозоната не е само икономически избор, който носи известни трудности, а преди това културен и политически избор. А след всяко враждебно изказване на Путин по отношения на България този избор става с все по- висока цена. На практика, всеки, който застава на страната на интересите на Путин е срещу постъпването на България в еврозоната, защото вече е ясно, че политици мачкат българската национална идентичност. Това е недопустимо за обсъждане и изисква дипломатически отговор, който категорично поставя да се разбере ясно, че при подлагане на съмнение на идентичността ни не можем да имаме дипломатически отношения. Погледът на Горанов е бюджетен и недалновиден, затова говори как ще убеждаваме някой, който може да е купен от наши икономически конкуренти, които по никакъв начин не искат да ни виждат богати и част от напредващите нации.

НЕ БЪРЗАЙ,ГОРАНОВ-ТЯ, ЕВРОЗОНАТА СИ ОТИВА...

Коментари - Горанов: Официална молба за еврозоната носи риск | Днес.dir.bg

Горанов: Официална молба за еврозоната носи риск

Една официална молба за членство би била рискована. Трябва да убедим нашите партньори, че трябва да бъдем част от този паричен съюз. Срок за това няма.

Обратно в новината

Коментари - Горанов: Официална молба за еврозоната носи риск | Днес.dir.bg

Коментари

Всякакво влизане в еврозоната, сега, или когато и да било в бъдеще, е не просто глупост и идиотизъм, а и чисто национално предателство. Еврозоната е просто доброволен концлагер за глупаци, изцяло разработен и управляван от Германия, разбира се..

Не искат другарите в еврозоната, че да им се наруши рахата.

Никакво евро.Как ще крадат и ще ни разиграват цирка със КТБ ако има контрол от Европейската Централна Банка?нали всичко ще стане съпоставимо.Хората ще скътат евро които политиците не могат да откраднат.Никакви такива.Само преводна рубла която знаем има свойството да се изпарява внезапно.Или левове които знаем имат същото свойство.

Браво Горанов, този път ми хареса. Еврозона- губим и остатъчният суверинитет който ни е останал. Пресен пример Гърция. Я кажи защо хървати,чехи,поляци,унгарци...не драпат за еврозоната , а и валутата им е на борсата. Ние и сега сме в еврозотата де факто. ОБАЧЕ номера е че ако не влезем и променим курса в политиката може да ни спретнат нова Виденова зима, така че умната, млад си ама поназнайваш някои работи.

Чак сега доби смисъл статията от преди няколко дена - "БАН: При ръст над 5% стигаме на 75% ЕС след 15 г."

И Кога ще сме говори бе ГОРАНЧО? - След като сме изпълнили критериите, значи сме говови или ПАК ИМА ДВОЙНИ СТАНДАРТИ?

никво евро! Тр. да приемем рублата и да влеземе в евразийския съюз, тогава ще прокопсаме )))))))))))):

Първо членство в ЕС, НАТО-мато, после едни 650 чужди войници-окупатори ни натрисват, а последната степен на поробването ни ще е въвеждането на еврото! Свобода на народа, събудете се роби! Не искаме колонизация и ЕС-робство!

руска да го еба....

И като не искате, що чините във властта барабар с тези, които го подкрепят?!;)

АТ...ака се наака с опитомени партизаци .Подкрепят и още как нали са с коалиционинните партниори с споразумени за кинти .

Докато не изринем негодниците, крадците и безродниците от управлението, няма да ни помогне нито еврозоната, нито мажоритарната система, нито ЕС, нито НАТО, нито САЩ, нито Русия, нито Тръмп, нито Путин. А Султанът потрива ръце и чака...

Когато повечето българи влязат в еврозоната, а България все още е извън какво точно ще обяснявате? Ниските доходи водят до намаляване на населението, водят до невъзможност да се влезе в еврозоната. Нямало образование, което да отговаря на пазара на труда. А не е ли по-правилно да се каже, че някой идиот е направил инвестиция като е СГРЕШИЛ, че българите са мотивирани да стават нископлатени шивачки и сервитьори? Има пазарни механизми - ако на тези пари няма шивачки, значи трябва да се увеличи предлаганата заплата, ако не е възможно да ес увеличава , защото ще се работи на загуба шивашкия цех се закрива. Изключително просто е. Никой не е длъжен да работи за жълти стотинки, защото някой е сбълкал в прогнозите и не е отчел влиянието на общшия трудов европейски пазар. На работодателите кажете, че имат на разположение трудов пазар от 500млн. човека и ако не него не могат да намерят хора значи просто плащат малко. Срещу пазара никой не може да направи нищо. Само монополистите, ама в случая с общия трудов пазар българския работодател е много, много далеч от монополист.

въобще не щемее е това е.

Всъщност, най-голямото лоби ПРОТИВ влизането на България в Еврозоната е това на банките, защото изведнъж ще лъснат безумните такси, които събират за банкови преводи. В целия ЕС всички преводи са напълно безплатни. Личните сметки обикновено нямат месечни такси. Още по-абсурдно е събирането на такси за преводи към администрацията (НАП, НОИ и т.н.). Да не говорим, че ще изчезнат и печалбите от курсови разлики при непрестанната обмяна левевро. То голяма част от фирмите вече спряха да имат сметки в лева. Държат само сметки в Евро. А за лихвите по заеми да не говорим. В момента банките в Германия и Франция отпускат 20 годишни жилищни заеми с фиксирана лихва около 1.3-1.4% годишно, при това с включена застраховка. Горанов ако иска да покаже, че прави нещо в посока приемане на Еврото, да обяви тази валута за втора национална, за да престанат банките да събират различни такси за оперции в евро и лева. В крайна сметка ЕЦБ не събира никакви такси за преводи в SEPA!

Иска ми да си прав , но не си :) След като се разделига с марката германците и минаха към евро и доходоите им паднаха с 25% ! статистика !

Значи не германците са прецакали целия ЕС, а ЕС е прецакал германците? Остави Германия, виж какво се случи в Латвия и Литва, примерно. Латвия беше почти като нас, в момента сме като бедните роднини. Особено бедните.

Товарищ Горанофф е чадо от прогресивните номеклатурни семейства възпитан в духа на марксизЪмА-ленинизЪмА и с удоволствие би ни присъединил към зоната на прогресивните валути-кубинско песо,венецуелски боливар,рубла и сев.корейски вон,а той като другарите Г. Свинара,Р.ОВЧ.,Б.Б,Цв.Цв.,ГАРГАМЕЛ и КУР-нелиа,ще продължи да си държи парата в кап.валута,злато и др. високо ликвидни активи

Международният републикански институт проведе проучване в Чехия, Унгария, Полша и Словакия, което показа, че жителите на страните все повече се противопоставят на изпълнението на задълженията пред НАТО, а възприемат Русия като партньор, съобщиха чешки медии. В Словакия 60% от анкетираните смятат, че присъствието на САЩ увеличава напрежението и задълбочава несигурността. Мнозинството от гражданите на четирите държави подкрепят неутралната позиция в отношенията с НАТО и Русия (Словакия 73%, Чехия 61%, Унгария 58%, Полша 53%). В допълнение 75% от словаците призовават за партньорски отношения с Русия в сферата на безопасността. По същия начин мислят 59% от чехите, 54% от унгарците и 35% от поляците, пише "Forum 24". Повече от една трета от запитаните в Чехия (40%) и Словакия (36%) смятат, че Европейският съюз ги принуждава да се откажат от традиционните ценности, като 41% от анкетираните в Словакия твърдят, че "Русия застава на страната на традиционните ценности". Същият отговор са дали 27% от чехите, 18% от унгарците и 14% от поляците. Властите на Унгария, Чехия и Словакия са започнали ход на сближаване с Русия, отбелязва изданието.

Фалшива новина от RT :)

такива анкети показват на политиците как да манипулират.Навик им е да манипулират понеже знаят нагласите и не им се нравят.Изпълняват чужди поръчки и обслужват лобита на които са поели ангажименти и от които са зависими.

Дай линка към тези статистики.Струва ми се повече мерак а не истина.

Излиза че нямат интерес да вдигат покупателната способност на населението. Ако влезем в еврозоната, Централната банка губи права, за да фалира банки, които дават заеми на олигарси като Пеевски и които след фалита не се връщат. Това е финансовия корифей, който въведе данък на лихвата и данък уикенд от които се очакват колосални приходи...защо не ръкопляскате....

Черна гора не е член на ЕС, но едностранно е приела за нац. валута ЕВРОТО. Значи когато искаш, има начин.

Щото са нямали друга парична единица преди това.Вместо да дават луди пари за проект , печатне и т.н. ползват еврото.Хубаво човек да е наясно преди коментира кое и как !

Как да нямаха бе! Можеха да си продължат с динарите. И пак немаше да има нужда да ги печатат - сърбите щеха да се погрижат за нужните количества :) Ама нещо не пожелаха да продължат на сръбски кинти. Що ли тъй?!?

Когато ГЕРБ бяха в опозиция при Орешарски,това момче се отказа от депутатската си заплата . "Напускам парламента - как да храня три деца с 2000 лева?" А когато са на власт,министерската заплата му стига. СТРАННО ?!

Ако беше толкова хубаво защо британците така и никога не се разделиха с паунда ?! Стига глупости !!!

Рискована ще да е за имиджа ви понеже директно писменно ще ви отговорят НЕКАДЪРНИ СТЕ.. Сам си казва че сме ПОД критериите ама говори за някаква ''молба''..Типично по гербераски - калинки сме ама искаме да станем пеперуди...

България се държи умишлено извън ЕВРОЗОНАТА в угода на мафиотите-олигарси, които при въвеждането на ЕВРОТО у нас ще изгубят контрола над левовите потоци, а от там и върху икономическите механизми в България. Далаверата с обезкръвяването на Българската икономика ще секне, а Европа не иска да се лиши от облагодетелственото си положение спрямо нас. От статията с ИЗНЕНАДА разбирам, че това е вярно. Еврото ЩЕ е като кост заседнала в гърлото на мафиотите-олигарси.

За съжаление сме далеч под равнището от 70% от БВП на глава от населението спрямо средните стойности за еврозоната

С минимална заплата от 230 евро и минимална пенсия от 01.07.2017 г от 90 евро в Еврозоната не се живее.

Тях не ги вълнува

Еб*ти финансовият корифей !!!

По повод продажбата на Дипломатически клуб "Бояна" на студенти, живеещи в общежитие и огромният банков кредит, който им е отпуснат, икономическият министър каза в едно предаване, че няма нищо смущаващо в това. Можело студентите да имат приятели в банката /цинично!/. Ами нали чрез подобни необезпечени кредити бе източвана КТБ! Сега отново ли е нормална практика? Има ли нещо като банков надзор в БГ и др.?

Кога ще ги стигнем по БВП? Това е илюзия... Ще минат десетилетия и пак не е сигурно... Така не се забогатява. По- скоро е вярно обратното, че ще забогатеем когато влезнем в шенген и еврото, щото това ще ускори незабавно растежа и ще намали разходите за лихви по кредитите за бизнеса и висенето по граници. Освен това преди да влезнем ще искат задължително да си вдигнем данъците като на запад и резултатът няма да е много безспорен

"По думите му икономическият растеж на България през последните няколко години е показал слабост на пазара на труда вследствие на напускането на страната на голям брой квалифицирани работници.." Тц, тц, тц - и що така бе, Миме, напускат тази просперираща и развиваща се икономика?!;) К'во искат тез' "алчни наемници" от родолюбивите ни бизнесмени?!

Дорде Неграмотното е на власт все, ще се отдалечавме от ЕВРОЗОНЪТЪ. ЗАЩО? Защото за там се иска добра ИКОНОМИКА, а ГЕРЪБ за СЕДЕМ ГОДИНИ, УМИШЛЕНО УМЪРТВИХА и без друго, немного силната икономика, която наследиха. С ПРОСТАЦИ и ТИКВИ, държава не се прави

Е! Не си прав, Мите - виж к'во казва Горанчо - "икономически растеж на България през последните няколко години";))

България изпълнява и трите формални критерия за влизане в еврозоната - под 3% инфлация и бюджетен дефицит и под 70% дълг към БВП. Много правилно си казал, формални, нищонезначещи критерии, ако примерно България имаше 120% брутен вътрешен продукт на човек спрямо средният за ЕС. Тогава и без тези три критерия щяха лично да ни канят да станем членове ан Еврозоната и без да подаваме молба.

pompai

Помияри скапани ,нямате интерес и за това сме ,най-бедни,най-прости,най-търпеливи и най-прецакани като народ от своите така наречени политици(крадци).

И що да се молим? Нали преди седмица еврокомисарят по икономическите въпроси Пиер Московиси рече че Европейската комисия ще представи следващата седмица, сиреч тази седмица, предложение, което ще направи примамливо приемането на единната валута за всички страни от съюза, които все още са извън еврозоната.

Примамливо за тези, които имат БВП над средния за Европа.

Е, то ако беше толкоз хубаво ръководството на ЕК нямаше да се мори да мисли как да ни го, упс, как да ни примами в Еврозоната;)

"Една официална молба за членство би била рискована. Трябва да убедим нашите партньори, че трябва да бъдем част от този паричен съюз. Срок за това няма. " Каква "молба" бе, братче? Тия от ГЕРБ докога смятат да ни лъжат, че още с подписването на договора за присъединяване към ЕС сме поели ЗАДЪЛЖЕНИЕТО да влезем в еврозоната??? Същото важи и за влизането в Шенген, с което батко ви Бойко така "триумфално" се провали! И от всички тия задължения към нас (не са само тези!) България търпи само негативи. Разбирай глоби, санкции и прочие, които ги премълчават комунистите от ГЕРБ! Ами нека, нали Горбачов призоваваше за гласност, нека да публикуват от ГЕРБ пълния текст от документите за присъединяване на България към ЕС! Ако им стиска! И тогава ще лъсне истината, ще разберем защо сме най-бедната държава в ЕС! И не са виновни от Брюксел - виновни сме ние, че гласувахме пак КОМУНИСТИ ОТ ГЕРБ да ни управляват!

Казваш,че българите нямат квалификация,твойта също липсва,защото толкова години си финансв министър ,,милион ,, безумни неща вършиш...... ПЪРВО не направи никъде реформи да намалиш ,,раздутата администрация,,.ВТОРО даде пари на данъкоплатците,да изплатиш дълговете на частна банка,като този гаранционен фонд банките тябва да го имат. ТРЕТО изтегли безумен заем и не се знае къде потънаха.ЧЕТВЪРТО Всички концесий досега и в бъдеще са са неизгодни за държавата,и не потърси никаква финансова отговорност на виновните.ПЕТО ние сме най бедните в ЕС,доходи и пенсий като в Африка.ШЕСТО. имитираш,че ,,уж,,вдигаш СРЗ за страната,реалните доходи ,особено в провинцията нямат нищо общо символични заплащания.ЗАЩО НЕ ИСКАТ ДА ИНВЕСТИРАТ У НАС.ВИЕ СЪЩО СТЕ ,,ЛОШ МАТРЯЛ,,А КАКВО ИСКАТЕ ОТ ТОЗИ БЕДЕН ОГРАБВАН НАРОД.ВИЕ ПОНЕ ЗАБОГАТЯХТЕ

Не трябва никой политик да оставя държавата ни да изостава от напредъка на европейската цивилизация , затова в този смисъл за нас еврозоната не е само икономически избор, който носи известни трудности, а преди това културен и политически избор. А след всяко враждебно изказване на Путин по отношения на България този избор става с все по- висока цена. На практика, всеки, който застава на страната на интересите на Путин е срещу постъпването на България в еврозоната, защото вече е ясно, че политици мачкат българската национална идентичност. Това е недопустимо за обсъждане и изисква дипломатически отговор, който категорично поставя да се разбере ясно, че при подлагане на съмнение на идентичността ни не можем да имаме дипломатически отношения. Погледът на Горанов е бюджетен и недалновиден, затова говори как ще убеждаваме някой, който може да е купен от наши икономически конкуренти, които по никакъв начин не искат да ни виждат богати и част от напредващите нации.

НЕ БЪРЗАЙ,ГОРАНОВ-ТЯ, ЕВРОЗОНАТА СИ ОТИВА...