Коментари - При земетресение няма сигурно място в сграда, казват Podcast слушателите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ChatGPT, кое е най-сигурното място в сграда при земетресение? Най-сигурното място в сграда при земетресение е под надлежно изработен масивен проход, като под маса, кресло или стол. Важно е да се избегнат възли и предмети, които могат да се срутят и да повредят. Препоръчва се да се запазят вътрешността на сградата, за да се избегнат повредите от външността.

подкаст идва от подка

Не е срамно човек да има богата обща култура, така няма да пише тъпи постове! Подкаст (на английски: podcast) е асинхронно радиопредаване, излъчвано по Интернет. Подкастовете са аудио- или видео файлове, достъпни за автоматично сваляне (download) от Интернет. Потребителите имат избор да ги слушат (или гледат за видео) на компютър или на плейър (MP3 player). Това позволява подкастите да се слушат по всяко време. Удобството на този формат допринася за неговата все по-голяма популярност. Подкаст се появява като дефиниция за пръв път през 2006 г. За създаване на подкаст не е нужно скъпо оборудване. Необходим е добър микрофон и възможност за „качване“ на записа в интернет пространството. Подкастът има най-често водещ, който е и главната действаща сила на предаването. Форматът и темите са разнообразни – чрез интервюта или монолог се достига до теми за личностно развитие, предприемачество, култура, технологии, бизнес, политика, общество, спорт, наука и др.

В Япония като падне сграда от земетресение, архитекта и няколко инжинера си правят харакири. Изглежда си вършат работата добре там, защото и при доста силни трусове обикновено няма жертви

Много зависи от сградата.

При старото строителство преди 30 години когато не се правеше икономия на желязото и бетона и всички стени се изливаха на място/едроплощен кофраж/ и бяха все носещи стени сградите бяха много по устойчиви на земетресение. При сегашното строителство се прави икономия на желязо и бетон и няма навсякъде цели носещи стениима а само на определени места , а на други места са заместени с колони между които има пълнеж от неносещи материали и затова сградите не са толкова устоичиви както старите сгради при коиито всички стени са носещи. При едно земетресение в Свищов през миналия век един висок блок на партера на които е имало стол при земетресението целия се е срутил понеже горните етажи, въпреки че са били със цели носещи стени, са се носели на партера не от цели носещи стени а от отделни колони междду които е имало неносещ пълнеж.

Да е жив вожда и бащата на нацията!

след като сградата се срути? В общия случай няколко бетонни плочи падат върху тебе. В най-добрия - само една... Единственото, на което можеш да разчиташ е плочата над тебе да се счупи и/или зачекне някак си, при което да образува кухина, в която евентуално да оцелееш... Отделно трябва да се надяваш сградата да не се срине бързо, а някак си постепенно да се килне, за да не изпиташ удар, все едно падаш от 8-ия етаж...

Сигурно място има в добре построена сграда. При такива разрушения, трябва да се бесят главните архитекти, бивши и настоящи и шефовете на строителни фирми, извършили престъплението.

най-добрата защита е превенцията! А не след трагедията да се търсят "виновни"...

В София разни откачалки започнаха да строят небостъргачи върху глини. Ще е особено забавно, не ако, а когато удари по-силно земетресение. Глината се втечнява и високите сгради плуват като пирони в кисело мляко.

Ти и от строителство ли разбираш, освен от стотиците други теми под, които коментираш. Форумния професор по всичкология.

Не, от строителство не разбирам. Това е аматьорското ми мнение. Разбирам от фундаментални науки.

Мани го тоя. Избива някакъв комплекс, че много знае, а е обикновен заядливец! С лопата да ги ринеш...

Така е, и все пак ако нямаш време да излезеш и отдалечиш на безопастно место, има места, който може да застанеш за да имаш по-голям шанс да оцелееш.

Най-сигурното място в сградата е извън сградата.