Правителството с нова концепция за наказанията за следващите 5 г. - засилва се пробацията

Необходима е актуализацията на размера на глобите, настояват авторите на проекта

Обратно в новината

Коментари - Правителството с нова концепция за наказанията за следващите 5 г. - засилва се пробацията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Държава - мечта! Щом стандарта на живот в мизерният затвор е по-висок от живота в демокрацията? До тук ни докара успешното правителство на ГЕРБ!

Тея дето са ги писали такива глупости, цигaнu да ги разnoрят!

Наказанието трябва да е пропорционално на престъплението и липсата на сраведливост и равнопаставеност ще доведат до самоправство . Мутренските времена Сезон 2 се завръщат - Сценарист Барни Ръбъл и Лъчо Мозака

A nishto ne kazvate za GILOTINATA? Nali tia napravi FRANCIA Republika i dovede do LIBERTE, EGALITE, FRATERNITE!

"Променените обществено-политически и социално-икономически условия, включително в световен мащаб, извеждат нови предизвикателства за справяне с престъпността...". Променили, променили, колко да са се променили тия условия? От 10 години все същите безмозъчни мутри управляват страната. Какво му е промененото? Може би в отношението към хората? Първо бяха "лош материал", после "дебили", а сега стана модерно да им викат "мисирки" и тулупи" ! И най важното - стадото си е все същото! Навело глава, преживя подхвърлените трохи по празниците (коледа и Велик ден), и примирено очаква смъкването на поредната кожа от гърба му.

Да точно глобите и пробацията трябва да се актуализират, а не примерно наказанията при отнемане на живот или пък промени към закона за старите присъди, така че да имат тежест към новите! Пробацията пък ми звучи като по голяма безсмислица на условната присъда. И навярно никой не я прилага защото няма кой да организира групи по "общественополезен труд, срещи с пробационен служител(че то ние имаме ли такива служители и такава структура?), обучителни курсове, програми за въздействие" извън затворническите.

Место нова концепция нов голям затвор, защото след пробация върналите се уж на пазара на труда, след месец вече са за затвора. Ще намажат дебело филията адвокатите. Не разбрахте ли че морковът е по скъп от тоягата. Нали сме бедни.

"....В концепцията се препоръчва за престъпленията, свързани с наркотици, които са с ниска обществена опасност - за държане на дрога от наркомани, да не се пренебрегва пробацията...." Хахахаха! Чакайте утре да кажат че и употребата на наркотици при управление на МПс също е със ниска обществена опасност. Всичко свързано с наркотиците е с висока обществена опасност защото след себе си води до системна успотреба , разпространение и смърт на още много хора. За сведение на " умната глава " Барни Ръбъл за нарко-трафик и разпространение в Обединените Арбабски Емирства дават смъртна присъда а ако имаш добър адвокат с добри връзки може да го докараш ако имаш и голям къдмет най-много до доживотен затвор. За отняманата на доживотен затвор без право на замяна там вече коментара е излизшен. Като цяло тази концепция е един средно-голям към голям буклук

Това са небивалици... Със сигурност ако в този анализ са участвали външни лица, те са направили пачки. Тези глупости, които са написали не са нищо ново. Това са най-вече адвокатски писания, които са изцяло несъстоятелни, и които нямат никаква подкрепа от обществото. Това са никому ненужни упражнения, пардон, по-скоро нужни са само на престъпниците и на хората, които не признават законите на страната. Просто ужас, че такива нелепици ги създава българското правителство.

да им дават награди направо НЕЩАСТНИЦИ

Нейсе разбрах какво е това "пробация" и обществено полезен труд! Аз го знаех като ангария, ама те са го завъртели така да не се стряскат толкова хората!

Те вместо да увеличат строгостта на наказанията се чудят как да ги намалят...Е, няма такава държава.

Поредното слабоумие, увеличаване на пробацията и премахване на най-строгото наказание. Тотален кретенизъм, а не стратегия. Дефакто поощряват мангалите и престъпницште, като облекчават наказанията им и това на фона на безнаказаността, която цари и към момента...Щели да увеличават глобите, ама кога бай мангал или мура ще я плати. Вземете отменете всички наказания и мирясайте, ние знаем как да се оправим с всичката плява.

Пробацията малко ми прилича на дърпане на уши. Няма голям смисъл, но си се направил на важен като си ги издърпал...

Време е наркодилърите и наркобароните, колкото и пари да носят - да започнат да бъдат вкарвани за много години в затвора - като в САЩ и Турция, а не да бъдат регистрирани и да бъдат пускани - като в Мексико или Колумбия, на които прилича България.

пробацията за наркоманите убийци ли бе

Педофили от всички страни заповядайте в булгариа