17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Необходимо е сериозно да се прави обучение - реално за даване на първа помощ….това би било соааило много животи…

пред тази жена! Това е достоен и истински ЧОВЕК ! За съжаление са все по малко,а в политиката виждаме точно противоположни индивиди.

Браво на Снежка. Дано се оправи детето! Дай Боже!!!

Браво на тази храбра жена!

абе историята и е добра ама накрая не пропусна да каже че е от възраждане без да я пита никой

При пострадал от мълния чувала съм от баба си че човекът се заравя в земята защото земята изтегля пораженията от мълнията.Дано се събуди момичето и да няма увреждания. Знам че ще започнат коментари от рода на ,, ти да не си изкукала ,, който има възрастни хора живи да попита.

Анонимната,ти си една от многото простаци,които съм изпитвал и са ми отговаряли като баба ти-да закопаеш ударен от мълния или ток в земята!Айде сега,да те светна теб и останалите дебили: 1)Електричеството ПРОТИЧА през човешкото тяло,то НЕ ОСТАВА в него-това не ти е батерия на телефон! 2)Обикновено при токов удар мускулите се съкращават и дишането спира,умрелите от токов удар остават в поза "боксьор".Ти искаш да закопаеш човек със спряло дишане.Обикновено,в зависимост от вида на почвата и влажността ѝ,специфичното ѝ тегло е около 1200-1600 кг/м3,т.е.,дори да закопаеш такъв пострадал само с една количка почва,това значи да го натовариш с поне 80-100 кг отгоре! Е,как ще оживее такъв закопан,дори и да е имал минимален шанс преди това?!Що не идеш на плажа и да се закопаеш,за да видиш какво е? Простаци,чалгари,силиконки и назобени дебили-спрете да ръсите простотии! А иначе-поздравления за хладнокръвната постъпка на притеклата се на помощ жена!

Че повечето от ударените от мьлния след това ги заравят в земята

Когато не ги кремират може би ...

Respect!

Респект към тебе, Снежана! Бог да те поживи!

Трябва да са обучени да дават първа помощ.

.

Браво на жената! Тя също е и председател на Възраждане в Приморско! Заради такива хора Възраждане заслужават да спечелят изборите! Единствената партия която мисли за народа

Не политизирай, човешката няма цвят.

Има има. Хората правят партиите не партиите хората. Ако в една партия е пълно с отрепки дори да е с най-честите и святи идеи няма да има значение.

мисли ама за руския народ

Мойте кадри са обучени да хващат ШАРНИ

Снежана Йорданова е председател на Възраждане Приморско....Браво и успех на изборите.

Е слънчоглед партия. Тази кикимора колко партий смени .

Много ва но уточнение, няма що

Без значение какво работиш в Англия , дали си на договор или не, си длъжен да изкараш курс Първа помощ. Работешите в здравната система - разширен със сертиикат. Кога в Бг ще се въведе това полезно обучение?

Работя в Англия и това не е вярно. Никой не ме е задължавал да изкарам курс за първа помощ. Виж в Бг като изкарах шофьорския курс без документ за изкаран курс за първа помощ шофьорска книжка не може да се издаде….

И аз съм карала курса в България, ама първата помощ беше проформа - само го подписваха, без да се прави каквото и да е! Едва ли моята група е единствената.

И аз като всички карах курс към БЧК в шофьорските курсове и не знам абсолютно нищо.За 1 ден и 1 тест не можеш да асимилираш информацията, камо ли да се научиш да прилагаш това, което си чул. Никой няма време за допълнителни курсове и затова добре би било вместо вечните предизборни интервюта и дебати с писналите на всички политици БЧК да направи една ТВ поредица за оказване на първа помощ или да качи някакви такива филмчета на сайта си или в тубата. Ако вече има - прекрасно, аз не съм в час, но след тази случка ще се поинтересувам.

Ама по времето на бай Тодор това го учихме и тренирахме в училищата после дойде Костов и всички почнаха да си говорят с теменужките. Сега пък и това не правят. Между другото тогава в училищата имаше лекар и сестра.

Se taia

Ех този Костов бе, сигурно и за войната във Виетнам е виновен...

Че кой друг?

Хайде хващай и ти към Северна Корея, писна ми от ограничени хора. И на тоя Костов му виновен! Сигурно и за времето той е виновен. Като си го учил всичко това по бай Тошово време, можеш ли го, защото и ние имахме някви безумни часова по онова същото време по военна подготовка, но аз оръжие не искам и да погледна, а и там не видях. В интерес на истината подобни неща, обаче, по онова време не помня да сме учили. Всъщност и на шофьорските ми курсове, преди Костов нямаше БЧК, а след Костов вече май има ....

Браво на жената! И в гимназиите вместо да ги занимават със сексуално образование и поквара да ги учат как да реагират в подобни ситуации.

Едното не заменя другото просто трябва да се върне старото образование по биология и военно обучение. Да учат за атомни бомби калашници и земетресения и вулкани, наводнения пожари...

Уверявам те, че в гимназиите учениците преподават сексуално образование на учителите :).

Тази достойна жена,а и онези достойни хора,помогнали при произшествието на автомагистрала "Тракия" трябва да бъдат наградени поради човещината си. През последните тридесет години "българските" институции раздават медали на чужденци,които ни поробиха,а на тези Българи,които доказват чест житейска някой ще се сети ли да ощастливи и мотивира ? ВСЕКИ ЧОВЕК ,КОЙТО СПАСЯВА ЖИВО СЪЩЕСТВО ЗАСЛУЖАВА ПУБЛИЧНО ОБЩЕСТВЕННО ПРИЗНАНИЕ!

Респект към тази жена, спасила човешки живот! Благословена да е!

със сърдечен масаж и без ще оживееш, нямаш ли да живееш и 1ч да го правиш няма живееш.

Когато пресичаш улица оглеждаш ли се? Щот ако имаш да живееш дори и да те блъсне кола пак ще оцелееш! Егаси дебила честно!

Божинка, ти ли си? По словореда те познах!

Браво на госпожа Снежана Йорданова!

Боко не се опря на някое дърво та барем господ да го гръмне !

избягва да го прави, щото дърветата падат. просто по-умният отстъпва.

Не пожелавай на друг това което не искаш да се случи и на теб.

Адекватна реакция.Браво.Всеки трябва да има минимум познания за такива ситуации.”Сърдечният масаж “ е на пръв поглед лесна ,но за да бъде ефективен се изискват умения и познания.Затова и в спешнната помощ почти през 6месеца се правят тренировки.А в гимазиите учениците ги обучават .”Обдишване” уста в уста ,в този случай не е нужно достатъчно е притискане на гръдният кош за подържане най вече на мозъчното кръвообръщение.А “Масаж”достатъчно силно и в правилен ритъм-и то само в случай че пулс не се установява.Ако такъв има и от масаж няма нужда.Обдишване като дойде линейката -имат маски ако трябва интубация. На публични места трябва да има дефибрилатори,както е по Света.Но в Бг има риск голяма част да бъдат откраднати.Дано се оправи момичето ,и да няма сериозни мозъчни увреждани след аноксията.

За последните два дни два случая, при които смелостта и съобразителността човешка спасяват човешки животи и двата случая в региона на Бургас Първият случай при аварията и след това запалването на автобуса, пълен с хора шофьорът който съобразява и успява да спаси всички и втория случай с тази жена. Поклон и пред двамата .Прави ми впечатление, че където и да има бедствия, наводнения или нужда от помощ винаги чувам за доброволци които са от Пловдив и от Бургас. Браво.

три случая са- и лекарите, които са помагали на сръбските деца- Аз лично съм впечатлена, че на територията все още са останали и нормални и добри хора, защото в София почти няма.

София не е ли в територията .... Стига вече с това делене! Има много добри хора в цялата страна, всъщност не мисля, че българите сме толкова лоши, просто сме озлобени от мизерията си, но сме си и виновни за нея, въпреки това, когато стане напечено, до сега не знам случай, в който да не сме си помагали, наистина.

Да така е, и този случай също показа масова адекватност и съпричастност на хората, озовали се там. Мога само да добавя ,че все пак са имали късмет че са пътували по автомагистрала "Тракия " в Южна България а не се е случило в Северна. Съжалявам за това, което пиша но си спомням влаковата катастрофа преди години на гара Червен бряг как зяпачите снемаха клипове и си викаха един на друг: 'снимай снимай виж какъв пожар гледай колко е хубаво "а хората вътре горят и никой не помогна, съжалявам но това са факти.

Браво! Точно така се действа в такива моменти. Сърдечен масаж. Ако момичето остане със запазена мозъчна функция, ще е благодарение на тази жена.

Ето това са героите.

Браво, възхищавам й се. Много хора изпадат в паника при такива гледки и дори могат като бонус да си глътнат езика. Не обвинявайте с лекота. Аз пък като си представях как са правили сърдечен масаж и се сетих за Удо Ланге, може би от там са счупените ребра.

Браво, преживявал съм подобен момент с дъщеря ми която си глътна езика, преди това от телевизията съм гледал как играчи си гълтат езиците и какво се прави, но никога не ми се беше случвало, но успях да я спася. Поздравления за адекватната намеса на дамата.

Да е здрава жената! Дано и момичето се оправи. Живей, момиче! Дръж се!

Гледах интервюто с тази смела българка! Браво! Дано да сме повече толкова добри хората!

И моето мнение е, че всеки гражданин трябва задължително да полага изпити и да кара курс за оказване на първа помощ. Но не проформа...каквито са курсовете при шофьорите в момента...гледахме как един учител масажира и обдишва кукла от 3 м разстояние...как се учи само с гледане..

навремето имаше в училище. Учеха ни да превързваме рани и други дребни неща.

Браво, дано момичето оцелее. Дайте някаква материална награда на тази жена, от такива като нея имаме нужда. Крадци си имаме предостатъчно.

Първо, поклон пред жената. Сърдечен масаж в продължение на почти 30 минути и борба за човешки живот е усилие и натоварване, което малко хора в този форум биха понесли. Включвам и себе си. Гледах интервюто в сутрешния блок по Нова. Освен сърдечния масаж, жената е давала указания и на приятеля на пострадалото момиче как да я обдишва. Противно на всеобщото схващане изкуственото дишане не е просто да надуваш пострадалия като балон. Също така жената е обръщала момичето на няколко пъти, защото по хранопровода на момичето се е надигало стомашно съдържание, което е можело да я задуши. И нещо интересно - в края на разказа си жената каза нещо от рода на "Аз съм от местния клуб на Възраждане". В този момент водещата просто отскочи все едно нея я е ударил гръм, обърна се към камерата и загърби жената все едно първата се е стопила във въздуха. Интересно дали щеше да вземе интервюто, ако жената беше започнала с това, вместо да го остави за на края. Съмнявам се. Ето това са българските "свободни и независими" медии! Може да си спасявал човешки живот в продължение на 30 минути, но ако не си в списъка на одобрените, все едно, че не съществуваш.

Няма значение от кои си ! Правилната реакция в такава ситуация говори що за човек си ! Евала на тази женица ! Онзи дето е викал неволята дано си научил урока !

Аз смятам, че мястото и времето не са подходящи за политически изявления. Жената е поканена за човещината и, а не за политическите си убеждения. Правилно са я отрязали!

Същото мисля и аз, говорим за постъпката ѝ в критичен момент, за което Евала, а не за политическата ѝ принадлежност. Да използваш подобна ситуация за предизборни агитации, някак не ми се връзва.

Журналистката е отскочила, защото е много стрескащо да видиш интелигентен човек да подкрепя възраждане. Браво на жената, страхотен подвиг.

един ден,когато бг отпътува в небитието, на такива интелигентни сееелене като Вас,освен чикии да дялкате,друго няма да ви остане да правите (и понеже сте идиот,предварително да ви кажа, че не съм "възражданец" )

това пък тъпаците, които не ги подкрепяте, сте много ...

И отново - поклон пред уменията на жената. Това, което се питам е дали, ако беше споменала, че е член на ПП водещата щеше да реагира така нервно. И защо ви учудва, че интелигентна и активна жена може да бъде член на "Възраждане"? В България има много интелигентни, образовани и дейни хора, които не залитаме нито на запад, нито на изток. И които нямаме истинско представителство в политиката. Всичките са на заплата някъде. Еми като няма друго и Възраждане става. Не съвсем. Не изцяло. Горе-дору. Там някъде. Дайте нещо по-добро!

Ами вие сам/а сте си отговорили, всеки е залитнал на някъде, но това не е без значение. Смешно е да припознавате възраждане като българска партия, те са руски поклоници. Как си представяте да се изправят срещу проблемите на българите и да отстояват българсия интерес пред интересите на Русия? А ако все още вярвате, че може да дойде нещо хубаво от Русия явно сте с промит мозък.

Ако се отнасяме с Русия и всеки друг с точната доза респект, уважение и ТВЪРДО ОТСТОЯВАНЕ НА ХРИСТИЯНСКИТЕ, СЕМЕЙНИ И НАЦИОНАЛНИ ЦЕННОСТИ, добро можем да получим и дадем почти навсякъде и отвсякъде. Дали ни харесва или не, през 1877-1878 българската земя беше напоена с кръвта на няколко десетки хиляди руски и съюзнически войници, заедно с нашите борци за свобода и опълченците. Дадоха животите си за нашата свобода. Дали можехме да се освободим сами? Може би, но Бог е отредил да стане с водещото участие на руския войник. Иначе можеше българите да ходят с чалми до 1-вата световна война. А можеше и досега да ги носим. Аз чалма НЕ ИСКАМ. Затова руските жертви няма да бъдат забравени и трябвада сме благодарни, но без да сме заслепени. За съжаление, в последствие политиката на Александър III е антибългарска, в опит да ни покаже кой е шефа. Същото е и с глупостите на Николай II, а за Ленин и Сталин да не говорим - мрак и ужас. Не че Фердинанд не е направил маса простотии, за да усложни положението още повече. Така че, има за какво да сме благодарни на руския народ, а за другото - правилното е да се действа все едно имаш мечка насреща. Не я дразни и не стой твърде близо. Трябва балансирана политика, а не глупостите, които правят управниците ни в последните години

Политиката на Александър III не е антибългарска, тя е в отговор на антируската ни политика след освобождението - добре знаете че загърбваме Русия и се ориентираме към католическия запад - Франция, германия най-вече, особено Стамболов. Ако проследиш какво са правили тежи държавици към нас и Русия ще си наясно защо Русия не одобрява този курс. Защо нищо не казвате за сащ като след ВСВ държи за гушата целия запад, канада, австралия и прочие и няма мърдане. Така или иначе католиците разбиха цялото православие с падането ни под турско робство, и сега се мразим, какви почести за папата, какъв го търси в България?, и плюене по Кирил, а именно Русия спасява православието, това е огромна заслуга, можеше да вземе католицизма, да се сдуши с католиците и ние още да сме част от Османската империя.

Браво на жената, за бързата и адекватна реакция! Само желание да помогнеш в такива моменти не е достатъчно. Малко хора могат да реагират бързо и адекватно под стрес.. Момичето е имало късмет, че тази жена е била наблизо. Дано успее да се възстанови!

Браво на жената! Достойна!

Велик човек е тази жена. Респект и уважение.

Първо блъскат колата им. След това Всевишният удря и светкавица . ....

На Снежана Браво! Но ме съмнява младежа да се е справил с обдишването.! Има си хватка!

Браво на жената! Поклон!!!

Днешните деца са пълни олигофрени и тотално неподготвени за живота. За тях всичко е телефони и прочие тъпотии.Ма как при гръмотевична буря ще застанеш под дърво вместо да влезеш вътре в колата да попълваш протокола.

Който е сложил минус да ми яде кура!

Очертава ти се силен ден. Дотук са минусите са 8.

Вие дърти тъпаци съсипахте държавата, а плюете по младите. 30 минути линейка чакат. Дъртите 90 процента сте малоумници. Няма държава да сте оставили без огромни дългове.

Евала на жената. Иска се сърце за тая работа.

Колкото повече хора като жената оказала първа помощ на момичето толкова по-добре за България.

Браво да сте жива и здрава

Приятеля не е ли карал курс в БЧК след като шофьор ?! Вместо да вика да се беше опитал да и помогне !!! Вече всичко проформа ! Курсовете за СУМПС , Курсовете на БЧК !!! ГТП !!! Крайно време е да се вземат мерки и това да свърши !

На прост човек акъл не се набива, а знаеш какво. Те тия 18годишните само за 2мин могат да концентрират на нещо....

винаги ще наметите нещо негативно в позитивното. Два вашта мама тролска скапана. Нещастници. Само мрънкате!

Илиян Илиев

Вземи прочети приказката за неволята ! Явно младежа не е чел и затова е викал неволята !

През 1995 г., когата карах курсове за шофьор нямаше никакво БЧК. Стига вече сте се правили на многознайковци, честно писна ми от такива, като вас, вечните критикари, които са гении във всичко .... Всъщност, жалки комплексари, сори, но на подобно изказване, като вашето няма как да кажа нещо различно.

Илиян Илиев

Ти си болен човек ! Винаги е имало курс към БЧК ! Явно си купил СУМПС !

Хахахахаха, оооох, много ми става смешно, когато някой ме класифицира без нищо да знае за мен - хахахаха. Ами, болен човек не съм, по - скоро ти си такъв, като те чета. Ами нямаше курсове към БЧК и не книжката ми определено не е купена, помня си курсовете - на лада Самара без серво, помня къде ми свърши изпита - пред басейн Спартак в София /не те знам от къде си/, помня и как ченгето /тогава не бяха още ДАИ, сега не знам кой изпитва/ се обърна към мен и ми каза, че криволича леко по трамвайната линия, затова два пъти ме е прекарал по един и същи маршрут, като втория път всичко било ОК и ме пусна ... Не, книжката ми не е купена и БЧК нямаше.