Коментари - Папата прочете молитва в новата православна катедрала в Букурещ (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Папата що не иде по сръбско? Там няма да го допуснат да стъпи от самолета на сръбска земя. В сърбия са много по добре от нас. Не им е нужен тоя скапан евро съюз. Да ги направят джендъри, да ги напълнят с мигранти и да им отнемат децата.

Всичките опорки на малоумниците в един коментар

Католиците в Румъния са всъщност българи. Избягали по време на турското робство. Някои са се върнали по видинско. Ама колконо ще да си чете молитвата Отче наш, няма да приемем мигрантите.

Ето и румънския Патриарх го е приел папата както нашия Патриарх. И те са си връчили подаръци. Папата се е натъртил и неговия медальон да целува. На папата на всякъде му е една и съща речта и действията. И пак за миграцията на бежанците. Иии много искат да напълнят Балканите с тая арабска сган. Не ги искаме както и папата не ни интересува.

Редактори на dir.bg, обяснете ми какво е православна катедрала????? Има ли и католически църкви???

Ааааа не е честно, в Румния ще посети роми а у нас не! Това си е дискриминация. Най-добре е и да пренощува в някоя ромска къща, така със сигурност ще се приближи до живота на истинския християнин.

Да се разберем! От кога на църквите им казват катедрали? И това мамалигарско кюре, вормално ли е?

Браво ! Прекрасен пример за приятелство между двама равностойни духовни водачи.

Интересно защо папата не ходи при протестантите и да им предлага да се обедини и с тях. Истините са две: - протестантите са богати (вкл. и страните им) и мноо по-работливи и съвестни от католиците - без обединение и с протестантите няма единна църква Пък и като е прочел Отче наш, това не значи че е имало съслужение.

Просто румънските попове не ги е страх от патриарх Кирил.Агента от КГБ.Псевдодуховника.

Има една малка подробност, която убягва на писалите под статията. Официалната религия във Влахия е католицизма. Обаче болшинството от власята са православни. Преди няколко години искаха да правят референдум и да сменят католицизма, но май нищо не стана. Все пак власята са в болшинството си чисти българи, защото векове наред това си е била наша земя. Затова и голяма част от населението им са в правата вяра.

Що не се гръмнеш! 87% от румънците са ПРАВОСЛАВНИ!!

И православен патриарх целият в бяло като папа. Чел съм прозорливи старци монаси - гърци, руснаци, които казват, че от 100 клирици 99 ще отидат с Антихриста и един ще остане с Христос. Ще се сбъдне древното пророчество, че Църквата ще остане от един епископ, един презвитер и един мирянин.

как може - анатема

Добре, че нашата Църква не се поддаде на подобни предложения.

само така!

разбира се че добре им дойде на католиците падането на православните балкани под турско робство, те винаги са мразели православните, както и сега, а целта сега им е "обединение" но с доминация на католицизма, с правилата на католицизма, а нашата лоша църква виждате ли не приема подадеданата ръка т.е. това им е "обединението" на католиците - затриване на православието.

В клубовете на БСП ли ти го казаха това?

Комунистите мразеха църквата. И сега я мразят. Тъпи са ти опорните точки, постарай се да ги освежиш.

Само дето целта не е да паднем в католическите лапи а в мюсюлманските. Затова е този натиск да приемем добрички впкавички мигранти. Искат отново да върнат границите на османската империя. А папата само се прави на хрисим а той мръсни игри играе срещу православните държави.

Антихристът и кур ще целуне дори!!!

като Николайчо ролекса

В Румъния, както и в България папата не пропусна да осъди комунистическите режими, но удобно пропусна османския режим, на когото Ватиканът удобно помагаше в грабежа и геноцида на Балканите. Ясно личат целите на папата.

Ватикана помагала на геноцида? Тъп, по-тъп, чугунена глава!

Да, а мюфтията се хилеше мазно до папата в София.

Румънската църква не е пълна с бивши агенти на ДС и руски шпиони бе господа. Румънците отиват напред в Европа по всяко направление. А нашата църква ще я запомня с отказа да говори с Папата и с отказа да стане майка на македонската патриаршия. Какви комунистически идиоти!

1. нашата църква говори с Папата - дори патриархът се срещна с него. Намаше просто обща литургия, но и в Румъния няма такава. 2. БПЦ иска да стане майка на македонската патриаршия, но онзи в Цариград е против. Самите македонци поставят странни условия... Я най-добре не се изказвай, че си бос по темата!

Кире Гундяев запавядвя така

Ти мислиш ли че някоя църква може да спре обединение на Македонската и Българската патриаршия ? Трябва да си много прост. Оня от Константинопол преди 100тина години буквално продава Охридската архиепискотпия (македонската църква) на Сръбската църква. Наще не трябва изобщо да им пука за оня, особенно сега когато той е в разкол с Москва. Ама това сме Българите вече, за един хуй не ставаме.