Коментари - Папата прочете молитва в новата православна катедрала в Букурещ (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Румънската църква не е пълна с бивши агенти на ДС и руски шпиони бе господа. Румънците отиват напред в Европа по всяко направление. А нашата църква ще я запомня с отказа да говори с Папата и с отказа да стане майка на македонската патриаршия. Какви комунистически идиоти!

В Румъния, както и в България папата не пропусна да осъди комунистическите режими, но удобно пропусна османския режим, на когото Ватиканът удобно помагаше в грабежа и геноцида на Балканите. Ясно личат целите на папата.

Антихристът и кур ще целуне дори!!!

разбира се че добре им дойде на католиците падането на православните балкани под турско робство, те винаги са мразели православните, както и сега, а целта сега им е "обединение" но с доминация на католицизма, с правилата на католицизма, а нашата лоша църква виждате ли не приема подадеданата ръка т.е. това им е "обединението" на католиците - затриване на православието.

1. нашата църква говори с Папата - дори патриархът се срещна с него. Намаше просто обща литургия, но и в Румъния няма такава. 2. БПЦ иска да стане майка на македонската патриаршия, но онзи в Цариград е против. Самите македонци поставят странни условия... Я най-добре не се изказвай, че си бос по темата!

Ватикана помагала на геноцида? Тъп, по-тъп, чугунена глава!

В клубовете на БСП ли ти го казаха това?

само така!

Добре, че нашата Църква не се поддаде на подобни предложения.

как може - анатема

като Николайчо ролекса

Кире Гундяев запавядвя така

Комунистите мразеха църквата. И сега я мразят. Тъпи са ти опорните точки, постарай се да ги освежиш.

Да, а мюфтията се хилеше мазно до папата в София.

И православен патриарх целият в бяло като папа. Чел съм прозорливи старци монаси - гърци, руснаци, които казват, че от 100 клирици 99 ще отидат с Антихриста и един ще остане с Христос. Ще се сбъдне древното пророчество, че Църквата ще остане от един епископ, един презвитер и един мирянин.

Има една малка подробност, която убягва на писалите под статията. Официалната религия във Влахия е католицизма. Обаче болшинството от власята са православни. Преди няколко години искаха да правят референдум и да сменят католицизма, но май нищо не стана. Все пак власята са в болшинството си чисти българи, защото векове наред това си е била наша земя. Затова и голяма част от населението им са в правата вяра.

Ти мислиш ли че някоя църква може да спре обединение на Македонската и Българската патриаршия ? Трябва да си много прост. Оня от Константинопол преди 100тина години буквално продава Охридската архиепискотпия (македонската църква) на Сръбската църква. Наще не трябва изобщо да им пука за оня, особенно сега когато той е в разкол с Москва. Ама това сме Българите вече, за един хуй не ставаме.

Просто румънските попове не ги е страх от патриарх Кирил.Агента от КГБ.Псевдодуховника.

Браво ! Прекрасен пример за приятелство между двама равностойни духовни водачи.

Да се разберем! От кога на църквите им казват катедрали? И това мамалигарско кюре, вормално ли е?

Ааааа не е честно, в Румния ще посети роми а у нас не! Това си е дискриминация. Най-добре е и да пренощува в някоя ромска къща, така със сигурност ще се приближи до живота на истинския християнин.

Интересно защо папата не ходи при протестантите и да им предлага да се обедини и с тях. Истините са две: - протестантите са богати (вкл. и страните им) и мноо по-работливи и съвестни от католиците - без обединение и с протестантите няма единна църква Пък и като е прочел Отче наш, това не значи че е имало съслужение.

Що не се гръмнеш! 87% от румънците са ПРАВОСЛАВНИ!!

Редактори на dir.bg, обяснете ми какво е православна катедрала????? Има ли и католически църкви???

Ето и румънския Патриарх го е приел папата както нашия Патриарх. И те са си връчили подаръци. Папата се е натъртил и неговия медальон да целува. На папата на всякъде му е една и съща речта и действията. И пак за миграцията на бежанците. Иии много искат да напълнят Балканите с тая арабска сган. Не ги искаме както и папата не ни интересува.

Само дето целта не е да паднем в католическите лапи а в мюсюлманските. Затова е този натиск да приемем добрички впкавички мигранти. Искат отново да върнат границите на османската империя. А папата само се прави на хрисим а той мръсни игри играе срещу православните държави.

Католиците в Румъния са всъщност българи. Избягали по време на турското робство. Някои са се върнали по видинско. Ама колконо ще да си чете молитвата Отче наш, няма да приемем мигрантите.

Папата що не иде по сръбско? Там няма да го допуснат да стъпи от самолета на сръбска земя. В сърбия са много по добре от нас. Не им е нужен тоя скапан евро съюз. Да ги направят джендъри, да ги напълнят с мигранти и да им отнемат децата.

Всичките опорки на малоумниците в един коментар