Намериха тялото на 14-годишното момиче, което се удави във Варна

Спасители отново призоваха да не се влиза в морето при червен флаг

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

каква полиция? червения флаг е препоръчителен! всеки сам избира дали да се къпе. а от спасители няма нужда - те са там защото е задължение на концесионера да ги назначи. а и концесионерите са там само да крадат

Така е. Всички правила в България са само препоръчителни, пък всеки избира дали да ги спазва.

Да. Ако си умен трябва да забележиш, че не е за къпане и плуване, дори и без червен флаг. Ако не - живота си е твой!

Плажна полюция, формените идиоти ще се отебат и ще натрупат пачки..

niamalo e nadzor na roditeli ? kade sa bili ??????? face book i instagram sa po golemi ubici s tiahnite EXTREME SELFI

Съжалявам за детето, дано почива в мир. Съболезнования на всички близки.

Не разбраха ли вече хората, че в Черно море през август се влиза с с щурмови платна от 450г/кв.м. нагоре! Гадно тогава е това море и особено неподходящо за неможещи да плуват добре. Още от първи клас трябва да се учат децата на полезна география и климатични особености.

Глупости, тези дни навътре в морето беше тава по световните разбирания - широка спокойна вълна 0,5 - 1 м и 6-10 м/с вятър без пориви, вечер съвсем тихо. Платната за силно време се наричат щормови, от щорм. Не е от щурм.

БАРАТОЧКА

Тия дни...преди 12-ти август. След това ще има да взимаш да беше спокойно.

Печели посмъртно наградата Дарвин! Честито!

Млади хора! Бъдете по-внимателни в морето . И тогава няма да има такива трагични случаи.

Не ми се обяснява повече на материала какъв е и как реагира и съди избирателно!!! Поне не и в тази тема където се поувлякох и се извинявам. Още веднъж да почива в мир момичето.

Това показва, че трябва а се спазват правила: червен флаг - никакво влизане в морето; червен светофар - никакво минаване; 50 км - 50 км. Иначе ще са ни виновни спасители, катаджии, лекари, а бе всички други, само не и нарушителите.

Спасителите имат само минута време да спасят човек, ако морето вече го е погълнало.

Най-лесно е за населяващите територията да минат по най-краткото и удобно съпротивление-имало червен флаг,детето било...от уважение не било българче т.е не познавало цветовете,родителите му нз си кви били...!!! Ми то,ако ще и да има от белия най-белия нюанс флаг,то този "спасител" като блее пак ще се удави бре!!! Пази Боже от Спасители,ама материала гледам пак за нов такъв се озърта!! Ясно,детето е виновно,че се удавило и злепоставило "спасителите"!!!

Ти като видиш червен флаг и си мислиш, че твоите атакуват явно.

Те неговите умряха отдавна. Сега реагира на оранжево :)

На плажовете в чужбина при червен флаг няма спасители. Влизаш в морето на твоя отговорност.

На спасителите трябва да се забрани изобщо да влизат в морето при над 4бала вълнение! Никой не е длъжен да влиза в ада, да вади нарочни или безумни самоубийци.

Идеално, но тези дни вълнението не беше 4 бала. Морето не беше бурно, но имаше силен прибой. В други случаи морето може да ври, но да няма прибой - при север - северозапад и подобни ветрове.

Като ги виждам и спасителите какви са?!

Каквито - такива! По-добре да ги има, отколкото да ги няма. Заплатите им са смешни, а отговарят за живота на хората и по цял ден се разправят с тъпаци. Ако мислиш, че е лесно да се намери спасител по нашето Черноморие, жестоко се лъжеш.

Поклон за спасителите, че са извадили другия пубер с огромен риск за живота си.

Само плажна полиция липсва за да се доизгонят туристите

Ами като сте такива миндили и не слушате така ще е!

А съдебна медицина и погребалните бюра способстват за привличането ? Я скокни но психиатъра .

Спасителите определено носят вина и трябва да се замислят. Не за това, че не са я спасили, а за червените флагове, които вдигат стига леко да се накъдри водата. Точно като в приказката за лъжливото овчарче, само че пострада дете, а не те. Видя се, че този ден морето е било наистина опасно за неопитни, но ако предните дни са забранявали достъпа до водата за щяло и нещяло, нормално е да не им обърнат внимание.

Това, че вълните са леко накъдрени, не означава, че няма мъртво вълнение. Червен ли е флагът - предупреден си.

При мъртво вълнение прибоят е много силен, а спасителите наистина прекаляват с флаговете. При лек следобеден бриз и вече обявяват бедствие!

Спасителите ясно са показали, че има опасност за живота! Ама какво да направят, че тъпанарите не вдяват?!! Не могат да им наливат акъл в кухите кратуни.

точно при мъртво вълнение е гладката, " мазна " вълна .

Точно така е, в България за най-малкото вдигат червен флаг. Ако водата е като огледало, флага е жълт. Изобщо не съм бил на централен варненски плаж когато къпането е било разрешено. Спасителите са едни тюфлеци мързеливи и безполезни. Да отидат да видят колегите им какво правят по атлантическото крайбрежие например, където редовно има големи вълни, а освен плуващи, във водата има и сърфисти, гмуркащи се и т.н. В България спасителите гледат да се скатаят, а като стане беля, все другите виновни.

Морето е жестоко с глупавите. Търсела си е белята и я намери.

Естествената глупост ще победи изкуствения интелект.

Само олифофрени тука,св Петър пасти да яде,дебил е хвалба за Вас,нещо повече от естествено състояние!!!

Ами то и ти си тука.

А някой представя ли си следната ситуация: ---- Всички тийнейджъри от компанията тръгват да влизат, само въпросното момиче не иска и те вкупом започват да му се подиграват, че е страхливо, че се цепи от групата и т.н. И накрая точно то се дави... Това фантастика ли е или е една реална ситуацията, която като нищо може да възникне? Затова не съдете, вие НИКАКВИ не сте, че да раздавате присъди! Семейството и ще си тегли теглото с вас или без вашите коментари! АМАН!

Ти явно следваш стадото без да мислиш и си пъзльо. Ако им е кеф да скачат от балкона, пръв ще литнеш?!!!

Между другото червениоят флаг не впечатлява никого (колкото червеният сфетофар). Едно време спасителите слагаха черен флаг, а от него хората повече се респектират.

горкото дете.Съболезнования на родителите

Ясно е, че мащаба на трагедията е голям и родителите ще си теглят теглилото. Ясно, е че детето е нямало никаква работа във водата, както и останалите. Спасителите не са вездесъщи, и те са хора- ситуацията на плажа се е развила за секунди. Как да премерим кой крив кой прав? ---- 100% родителите е ТРЯБВАЛО ПО-ЗДРАВО ДА НАБИЯТ КАНЧЕТАТА НА ДЕЦАТА СИ - ГОВОРЯ ЗА ВСИЧКИ РОДИТЕЛИ, не само на загиналото дете, ЗАЩОТО ВСИЧКИ ТЕ СА БИЛИ ВЛЕЗНАЛИ ВКУПОМ ВЪВ ВОДАТА, ПРИ ЧЕРВЕН ФЛАГ, повтарям - ВСИЧКИ ДЕЦА, НЕ САМО УДАВЕНОТО!!!! ----- Само ЕДНО НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА - защо сте толкова осъдителни , сякаш вие НИКОГА, АМА НИКОГА НЯМА ДА : - СБЪРКАТЕ, - ДА СЕ ПОДВЕДЕТЕ, - ДА ПОДЦЕНИТЕ, - ДА ИГНОРИРАТЕ, - ДА НЕ ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ, - ДА НЕ ПРЕЦЕНИТЕ ДОБРЕ, и т.н. ?? Коментиращите в дир,бг толкова ли сте безгрешни? ся какво - ще предложите публичен линч ли? Щото то само това остава да направите!! Греха за коментарите ви ще ви тежи, прочетох ги почти всички и наистина сте прекалили. ---- А това за "естественият подбор" ме накара да си повърна обяда. Съжалявам за човека който го е написал.

Голяма тирада, голямо нещо. Ти да си виждал циганин да набива канчето, както казваш, на 13-14 г. си дете? Те им търсят съпрузи на тая възраст ти ми говориш за възпитание, а по-кротко и не викай, ако разбираш какво ти пиша.

Никой не може да ми забрани да вляза в морето, ако ще и черен флаг да вдигнат и 10 метрови вълни да блъскат, но отговорността си е изцяло моя!

В белите държави полицията ще ти хвърли един як бой за да си наясно с какви права разполагаш

от глупаци и чалгари

Ами не. В белите държави спасителите ще те попитат какво ще правиш и ще преценят по думите ти доколко си наясно с нещата. Съответно ще ти докладват къде какво има - къде вълните са добри са плуване, къде за сърф, къде има течение, къде е по-приятно... и после ще те наблюдават известно време за да се уверят че всичко върви нормално.

Като си е твоя отгворността, защо очакваш някой да те спасява, ако попаднеш в трудна ситуация? С безотговорно си поведение поствяш в риск спасителите си, заради чалга ценностите. Подпиши заявление, че не искаш да те спасяват, дай го на спасителите и си свободен да се давиш на воля.

Къде видя да е написал човек, че иска или някой друг е длъжен да го спасява?!! Нищо подобно - написал е, че човек САМ отговаря за постъпките си и никой друг не му е виновен, длъжен и пр. Станала е трагедия. На охраняем плаж невъзпитани хлапета пренебрегват маркировката и предупрежденията на спасителите. Спасителите са си свършили работата, те са там в случай на инциденти, а не за бавачки на инфантили и не в позицията на психолози, които предотвратяват самоубийства.

На нас не ни трябва война, ние сами се давим, загиваме по пътищата, избиваме се по кръчмите, коляме се по селата.

Добре,ясно - спазването на правилата или умението да плуваш - кое е по-важно, без кое не може?

ха, дядо ми казва - дави се който може да плува.. който не може го е страх да влезе и нема как да се одави :)

Дядо ти явно не е виждал море. Живея край океан, и досега всички, които са са удавяли, не са умеели да плуват - обикновено разни туристи дето си мислят, че океана им е до колене. Който може да плува (ама наистина!), знае как да се спаси. ЗНае и кога да не влиза във водата.

Съболезнования на семейството!

Ако си бяха научили детето да разпознава жълто и червено, и да спазва правилата, нямаше да са почернени сега.

Разбрах колко са виновни спасителите, че не са спасили детето, но не разбрах каква е отговорността на родителите и дали те се чувстват виновни, че при червен флаг са допуснали децата им да влязат в морето. Жалко за детето!

Влизайте на червен флаг, минавайте на червен светофар - Бойко е виновен!

Браво,пак трило,няма шанс,наистина!!! Аее!!!

То като ви слушам и чета,и вчера четох коментари,то само някакви безгрешници в територията бре,само светци някакви,а тези са "спасители" и съвсем друг е въпроса,ако е било дете на друг,сещате се ама без да ми излизате,че то нииикога нямало да влезе хаха,жалки лицемери!!!

Виж какво, пич, имам колеги, на които децата им звънят по телефона, за да ги питат може ли това и онова, и ако не им се разреши, никъде не отиват. Не говоря за моите деца и какво аз правя като родител, а за други хора - просто наблюдение. А тези идиоти казват, че били на работа и детето не го знаели къде е. Както и че не познавало жълто и червено - ами да го бяха научили! Е, сега светът ще им е крив. За мен са получили каквото са заслужавали! Жалко за детето, но с естествения подбор няма как да се преборим. Както и с естествената глупост!

Българинът не признава правила и не ги спазва!

Да така! И ето какъв пример дава този манталитет на децата!

Удавената и останалите които са се къпали са циганчета.

Господ да го прости момичето.

а кой определя какъв флаг да се вдигне. всеки ден е червен , няма значение какво е вълнението.....

Спасителите, на око. И се презастраховат заради неопитните плажуващи, с което пък им отнемат възможността да придобият опит с морето. Глупашки вариант на параграф 22.

Не е на око, пич! Хората си познават бреговата ивица и знаят кога да вдигат червен флаг. Той не се вдига само когато има вълни, а и когато има подводни течения и дънни ями, но на такива професори всезнаещи като теб едва ли ще е възможно да се обясни!

Точно така е! Обаче виж стадото колко минуса ти е натряскало. Българите масово не умеят да плуват, а и не им се дава никаква възможност от малки да свикнат да са в открити води. Спасителите пък ги мързи да гледат, и слагат всеки ден червен флаг. Колко пъти без никаква причина забучват червено флагче, за да не им развалят разни плажуващи рахатлъка.

Па не видите ли , че Путята прай дънните ями и пуща мъртвото вълнение тука!

Натовско крайбрежие...

То за това се казва "спасител" да спаси на някой живота,а не реквизитор да сменя само флагчета с различен цвят и си свършил работата вече!!! Да почива в мир момичето.

Стани ти спасител тогава! Ама не можеш - само приказваш, чешеш се където не те сърби и даваш мнения!

си бил голям тъпак бре

Само ти не разбра, че спасителите са извадили едно от момчетата и за пиклата не е имало време, все пак не са супермени.

Жалко за детето. Но да попитам колко удавени в морето са извадени от водолази? Това не е язовир. Винаги изплуват някъде, случва е се и да е много далеч от мястото на удавяне. В такава ситуация не трябва да броим парите, но все пак има ли смисъл от подобни операции?

Ами има - за родителите, които няма да повярват, че детето им се е удавило докато не видят с очите си. За тях е от огромно значение и от тази гледна точка - какво значение има цената?!

На Бяло море флагът винаги е бял т.е. зелен, а морето е толкова синьо....

Синьо, щото там още СДС са на власт.

Който не скача е с червен флаг:))

Пък на Червено море флагът винаги е зелен, т.е. бял, пък морето е толкова пембяно ...

Хора! Морето се "обърна", внимавайте! Родена съм на море, израсла съм на море, тренирала съм плуване години на ред - и едно ми е набито в главата: на черен ( сега е червен) флаг и на пълен тумбак в море не се влиза!!!

Даа, правилно щеше да черен флагът, както преди! Траурно, на смърт - да е ясно за какво иде реч! Тая нова цветова индикация, не се възприема достатъчно сериозно, уви.

Сърф кога да се кара според теб, при тихо море ли? Или бодиборд? Аааа, да...ти си израсла на карето, но не знаеш какво са тези неща :) Не давай съвети, ако е така.

Това правило важи за плуване, а не за плаване;) Но пък достатъчно аджамии съм виждала и от двата вида...;)

На българското крайбрежие не може човек да кара сърф ако има спасители наоколо - личен опит. Все някой започва да се кара, че морето било бурно и не трябвало да се влиза. Докато на нормалните плажове по света именно спасителите са едни от най-добрите сърфисти и много добре знаят, че вълните са необходимо условие за много водни спортове.

Това на края ми хареса.. плажна полиция ! Каква ще е униформата - само помислете... НА брега ли ще е тази полиция или във водата с лодки и джетове...

Плувни гащета с чифте пищови от лявата и дясната страна! Остави, размечтах се!

Бурно море удавяне 50/50 плюс дънни ями давене 90/10

Сега близките да платят разходите по издирването, защото тълпата не е спазила забраната за влизане !

и защо изобщо трябва да вадят някого насила от морето и да си рискуват техния живот заради малоумници? Има ли червен флаг - спокойно да отиват да почиват спасителите. След като хората не се притесняват за живота си, защо някой друг трябва да ги мисли? Да мрат и това е..

НЕ виждам, защо трябва да ги вадят насила от морето. Като искат да се давят, да си се давят. Слагаш червен флаг. Казваш му един път учтиво, че не е безопасно да се къпе и по-добре да излезе и го оставяш на спокойствие. След това телата сами си изплуват.

А шофьора на джипката, дето удари линейката намериха ли го?

Тоя е от батките трябва лично Борисов да разпореди