Спасителните екипи откриха тялото на 14-годишното момиче, което вчера се удави в морето при червен флаг на плажа във Варна съобщи bTV. То е изплувало към 11 часа близо до Рибарския плаж, на около 600 метра на север от мястото, където изчезна, уточниха от полицията пред "Фокус".

Снимка: БТА

През нощта акцията беше прекратена, а рано тази сутрин издирването беше подновено с катер. Към водолазите от Гражданска защита се включиха и Военноморските сили.

Снимка: БТА

Бурното море наложи спасителите да се завържат с въжета, за да не бъдат завлечени. Специалистите обясниха, че морето е с много дънни ями на дълбочина от 2 до 5 метра. Има и силно течение, което затрудняваше операцията.

На всички плажове във Варна днес влизането в морето отново е забранено. Спасители обясниха, че в продължение на няколко дни флагът е бил червен и въпреки това туристите постоянно влизат във водата. Те казват, че са безсилни, тъй като мнозина не спазват разпоредбите им и влизат в морето. И вчера, когато момичето - влязло да се къпе със свои приятели без родителски надзор, се удави, е имало много нарушители и няколко души са били спасени, включително едно момче.

От дълги години спасителите призовават за създаването на плажна полиция, тъй като те нямат правомощия да вадят насилствено хора от морето.