17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой е луд да ражда по време на червената чума.

При правителствата на ГЕРБ раждаемостта се покачваше. При служебното управление на Радев и CO. раждаемостта падна,но за сметка на това инфлацията,скъпотията,мизерията скочиха нагоре. Да ви е честита промяната. За още пет години да му дадем власт да ни затрива.

Засега баби много, но деца няма, а този празник беше актуален когато децата бяха повече от бабите.

Е, бабин ден с брой на родени деца ли да го отбелязваме?! По-добре да се види бабичките с колко са се увеличили (каквото е името на деня)...

Нямаме baby-boom, но затова пък имаме баби-бум.

лекарите и сестрите, които са в тази благородна специалност! Да ви се увеличат заплатите на всички ви желая! И раждайте деца, смело, пък може това да е начина да преборим лошата орисия!

Извода е, жените трябва както в Афганистан да загубят всякакви права и да закриват лицата си(че мъжете се плашат),да си седят в къщи и само да раждат. И още трябва да се внесат мъже от Африка, Индия и Афганистан защото нашите мъже само висят тука по цял ден и пишат коментари, а като наближат Събота и неделя когато жените очакват нещо, нашите герои или са пияни, или ходят "за риба".. Трябва да се "затворят" кокошките, и да се внесат нови Петли, че нашите не стават.

и жените, и мъжете. И лоши, свадливи. Нямат сили за друго, освен да щракат по ЖИ ЕС ем-а.

Спаднала раждаемостта - коалицията на промяната обещава да повдигне и раждаемостта ,както повдигна пенсиите, доходите , най-вече вдигна инфлацията, повишиха и щетите - умрелите в болниците с добре управляемата ковид криза , повишиха си и заплатите -своите и на своите … Какво още искате, всичко върви по плана за подмяната.

- покачване на възрастта на майките поради всеобщото желание за реализация, възможностите за намиране на добра работа и сериозни доходи", обясни лекарят. - Пълни глупости. Просто българките ги мързи на умиране, същото е и с българите. Жените искат само да правят неангажиращ секс с някоя 'батка' от фитнеса, или някой колега, или някой по тиндър, или комшия, без значение. ВЪпросът е да има някой на една ръка разстояние за ежедневно 'почесване', нищо повече. Иначе си чоплят телефона по цял ден, мързелуват.. неангажираните жени са станали по-големи животни от мъжете. Има и такива, които гонят кариера, но я постигат с много свирки, неспане и нагласяне и... докато се усетят са станали на 44 с хубава кола, самостоятелно жилище, чаша вино вечер, но сама.

Много правилен и изчерпателен коментар! Браво.

Е, не си прав за доста точки... Примерно, има двойки, в които единият прави компромис заради другия и чака години наред(и нито кръшка, нито глупости прави) защото другият не бързал да има деца (това, мъжът), има и от жените, но И МЪЖЕТЕ го имат този "синдром" на отлагането, защото първо искат да се нает едно хубаво с която ом падне и искат да се НАЖУВЕЯТ и тогава да мислят за потомство, а в доста случаи ако имат и постоянни партньорки, това не е добре за последните защото биологичният часовник работи различно от този на мъжете!. Случва се често и да има несходство в партньорите и в един момент се разделят и става една въртележка от очаквания и до късмет и от двата пола да си намерят правилния човек! Затова, вземи първо мисли, преди да говориш несериозни неща и тия простотии можеш само от твоята позиция да говориш, а не от името на всички защото никой не те е оторизирал да говориш от тяхно име!!

В случая не трябва да се говори за стар и нов стил. Стар и нов стил се отнася за църковните празници. Бабинден не е църковен празник, а народен. Така както Петльовден няма стар и нов стил, има един и той е на 02.02.

Бабин ден е народен празник, който обаче се празнува след Християнските Празници по стар стил - Богоявление по стар стил и един ден след Празника, посветен на свети Йоан Кръстител - Ивановден по народно. Днес е всъщност истинският 8 Януари. Петльовден е на 20 Януари, който се пада на 2 Февруари.

Стар и нов стил, стар и нов календар, юлиански и григориански календар - всичкото това е едно и също. Това че някои църкви карат по единия, а други по другия календар, не е само тяхна привилегия. Просто за тоя празник, щото е традиционен отпреди въвеждането на григорианския календар, явно хората са запазили старата дата...

В България да имаш дете си е направо геройсто. Нищо не е уредено, мизерия и тн знаете. За това е такава разждаемостта. Може да имат майките по 3 години право на майчиство,но въпреки това жените не чустват сигурност, не чусват спокойствието, което е необходимо. Притесненията са прекалено много за жените, даже и за мъжете, които пречат. Няма стабилност, няма уреденост, няма детски градини, а дори и да има условита са ужасни. Как да имаме деца в тази мизерия в която сме затънали ? Да ги обречем и тях на това ли ?! Или да ги направим емигрантчета. :(

Би бил прав, ако в цялата човешка история всичко беше ок, трябва да се има в предвид, че колкото и да е зле в бг сега, ние жиявеем в пъто по-дорбе от всики хора от преди 100г в цялата история

100 години. Ако мислиш, че фалшивата скъпа храна, от която нямаш жизнени сили, и си болен, е добър живот, добре.

А какво според вас е обяснението, че не само бедните, но и много богатите хора нямат много деца? Някои богати мъже имат по 3-4 деца, но обичайно от няколко жени и децата средно на 1 жена пак не са много.

Нали на 8 януари се празнува?

Има два празника - народен, т.е. Бабинден и един официален - Ден на родилната помощ.

а кога отбелезваме дедов ден, на макрона- лузъра! все пак е омъжен за дедо си!

Ето това е началото на промяната!

Промяната е почна Бойко. 2009та година 80000 раждания. Тоя дойде и почна геноцида. Всяка година по-малко и по-малко. Особено виден е геноцида с детските градини. В смисъл, от 10 години да се говори за това и нищо да не се прави... е не е ли геноцид?

Да се ражда при Мунчо и Кирчо на власт си е рисково. Току виж решили да си правят експерименти с бебетата и да ги подаряват на Пфайзер като суровина.

Раждаемостта намаля двукратно по време на 12-годишното управление на толупа. Статистически е доказано.