17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най после нещо адекватно!

БРАВО

По дилемата повече незаконни оръжия или повече цигански кражби предпочитам незаконните оръжия

Добра новина. За тези, които искат да влезе в затвора за незаконно оръжие, ниска, че годините нерви по делото са го наказали достатъчно. Одобрявам присъдата.

Браво! Най-после хубава новина!

одобрявям..докога цигански тормоз

Явно докторът има огромни връзки, защото по закон трябва да влезе в затвора. Нормативната уредба на това престъпление се намира в чл. 339, ал. 1 НК и текстът му гласи: “Който придобие по какъвто и да е начин, държи или предаде другиму взривни вещества, огнестрелни, химически, биологични или ядрени оръжия, боеприпаси за огнестрелни оръжия или пиротехнически изделия, без да има за това надлежно разрешение, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години.“ Ако се касае до взривни вещества, огнестрелни, химически, биологични или ядрени оръжия, боеприпаси за огнестрелни оръжия или пиротехнически изделия, които са в голямо количество, наказанието е лишаване от свобода от три до десет години. И не ми спорете ТРОЛОВЕ, това е извадка от НК.

Хайде сега се напрегни и прочети многотомната съдебната практика. Принципно за притежание на нерегистрирани оръжия се дават условни присъди при чисто съдебно минало. Ако се ставаше юрист с извадки от лекс.бг нямаше хората да си губят толкова години от живота за следване, стаж, придобиване на правоспособност и специализиране в отделен клон на правото.

Условна се дава , ако е с чисто досие и не го е използвал. И иконописеца, дето се жалваше, че бил невинен и се защитавал отнесе 1 година ефективно към присъдата заради незаконното оръжие

П.П. Не коментирам налице ли е неизбежна самоотбрана или превишаване на нейните предели, защото не съм запознат с доказателствения материал по делото и ще си е чиста спекулация. Но да се знае, че след расизма най-мразя циганите /изкл. работещите от тях, "Плъха" не е такъв/.

Приятелю, аз никъде не съм споменал че съм юрист. И за твоя информация, не съм. Само цитирах члена и алинеята. Как се решава едно дело е в ръцете на съдебният състав,и в зависимост от солидността на връзките които подсъдимият има. Това е реалността в България. И ти го знаеш по добре от мен. Само че целта ти беше да ми "натриеш носа " а не да кажеш истината по съвест. Мен не ме интересуват томовете със случаи, защото в повечето случаи това са дела и съдебни решения не в съответствие със закона, а по усмотрение на съдебният състав. Не забравяй това е България. Законите са за бедните и слабите. За богатите, и хората с връзки, е друго. Само си помисли как би реагирал ти ако убитият беше твой близък, и убиеца така си го освободят? Щеше да мислиш съвсем различно нали? Лека и спокойна нощ ти желая. Аз самия не обичам крадливи цигани, но не обичам и мазни тарикати които нарушават закона жестоко и биват оправдани.. Не е справедливо, законът би трябвало да е еднакъв за всички.

При определени обстоятелства съдът може да реши да даде условна присъда, НК Чл. 66. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., попр. бр. 31 от 1982 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. относно влизането в сила - ДВ, бр. 26 от 2004 г., в сила от 01.01.2004 г.) Когато съдът налага наказание лишаване от свобода до три години, той може да отложи изпълнението на наложеното наказание за срок от три до пет години, ако лицето не е осъждано на лишаване от свобода за престъпление от общ характер и ако съдът намери, че за постигане целите на наказанието и преди всичко за поправянето на осъдения не е наложително да изтърпи наказанието.

явно законът трябва вече да се доработи.Ако циганина ти вкара една ножка и си до там. Ебем ти и неизбежните самоотбрани, като оня идва подготвен да убива, А ТИ ГИ ЧАКАШ ДА СА ДВАМА И ПОВЕЧЕ или подобна глупост, за да можеш да защитиш себе си и семейството си. Нападението продължава и когато мангала бяга със заграбеното.

Браво!!

Колко много гнусни крадливи недоразумения има в тоя форум. Нещо ви тресе, че хората почнаха да си бранят собствеността ли? Дойде Видовден за много от вас. И мен са ме грабили и крали. След 2-та открадната кола заложих един прекрасен подарък за следващия мераклия. Вече го чакам с нетърпение. А някой да ми влезне в апартамента или къщата, особено посреднощ - директно го копам и ще го водят безследно изчезнал. Търпях, търпях, занулихте ми половината живот - бачкал съм за нищо, някой отпадък да дойде и да ги присвои. Полицията - или работи с тях или ги мързи и нищо не става от тях. Това е реалността. Е, приспособих се.

по-полека с ракиите , че се превъзбуди

Корав българин........ на 6 ракии. Лягай да спиш, че утре ще те тресе страшен махмурлук. То нямаше да останат крадци от ербапи като теб.

Неизбежната самоотбрана свържва в мига, в които доктора стеля. След това доктора поне 5 пъти е нарушил закона. Премества трупа, прикрива следи, лъже свидетелства, възпрепятства следствието,чрез фалшива информация,иьползва незаконно оръжие. Да, неизбежнс самоотбрана, но за всичко след това трябва да лежи. Само че, ако искаме да имаме обективен, и точен съд

Браво на съда. Браво на доктора. Масово оръжие и неприкосновеност на дома.

Тази ситуация е колкото справедлива, толкова и несправедлива! Преди години, не знам, дали помните иконописецът, който влезна в затвора, защото уби един наркоман. Въпросния крадец беше тероризирал цял блок и квартал със системните си грабежи и човека уж да го сплаши, взе че го уби. Получи нелека присъда за годините си и той наистина беше в позицията на неизбежна самоотбрана. А , в сегашната объркана ситуация, лекарят е изцяло невинен. Не защитавам нито един крадец, дори от години настоявам да се промени закона за частната собственост. Просто спрямо иконописеца и другите хора, които вбъдеще ще са в неговата ситуация, това решение е несправедливо. Защото ако вие сега убиете , някой който е влезнал във вашия дом, ще лежите колкото тези, които умишлено и целенасочено са убили човек. Някакси усещам двоен стандарт - едните могат да убиват, за да се защитят, другите не могат! Законът за неизбежната самоотбрана е доста нелеп- ако насреща имате човек с нож, вие също трябва да се с нож , за да се зачете самоотбрана, в противен случай ще сте чист убиец ако го застреляте.

Да си поговорим за краставицата. Дълъг коментар, който няма общо със спора тук.

Доста от коментиращите май не правят разлика между домашна незаконна ракия и незаконен пистолет - щом толкова упорито защитават доктора.

Не човек, за тях е абсолютно оправдано да нарушаваш закона, стига да не им пречи лично на тях. Даже не им е проблем, че плъхът е крал, проблемът им е че е циганин.

Добре , че си ти да кажеш какъв им е пробелмът :) П.С. Тури един ник БЛМ

Бих искал да си закупя незаконна огнепръскачка с цел извършване на дезинфекция и дератизация предимно срещу мишки и плъхове. Уважаемият окръжен в Пловдив би ли ме оневинил, просто аз извършвам дезинфекция?! Как спят тези хора?!

Съдът трябва да ви даде удостоверение, че сте дебил !!!

Чета и не "вярвам" на ушите си !!!! Има съд и то български, и даже някой съдия е преценил, че с това дело ще подскаже на циганите, че вече не може да се граби и убива масаово по селата за 20 лв скътани от пенсията, после малко в ареста и айде пак в катуна. Това дело е едно доста добро начало и начин да се спре масовота кражба от цигани, наркомани и пропадняци. БРАВО !

Чудесно, сега ще си купя пистолет с изтрити номера, незаконен, разбира се и с него ще мога да застрелям всеки нещастник, който се навърта около гаража и двора ми. Уважаемия съд, с тази оправдателна присъда даде легитимация на всеки да притежава незаконно огнестрелно оръжие и да убива с него без да се страхува от съд и присъда.

не около, а в спалнята Ви Ако си купиш поздравления

Спалнята му е през една улица? Защото крадецът е застрелян извън спалнята, къщата, гаража и двора!

Най-добре си купи въже да се обесиш !

Това трябва да стане норма ! Частната собственост е неприкосновена! Отначало ще боли ,но с времето всичко ще си дойде на мястото...!? Абсурд е - хем виновен ,хем жертва...!? Щом е нарушител е жертва ,но сам на себе си !

Браво. Малко нормалност в нашата страна

Доктора в затвора!!! Убива човек с незаконно оръжие, опитва се да прикрие престъплението, това си е направо за 5 години затвор. Сега циганите ще осъдят България в Европейския съд, ще получат хубави парички, а в България ще почнат престрелки с незаконни оръжия.. Явно здрави връзки има доктора..

Това сериозно ли. Близките на убития да съдят държавата в Страсбург. Утре всеки ще започне да стреля през две-три улици от дома си, защото някой е пикал в гаража му. С незаконно оръжие, с опит да прикрие следите си. Доктор, положил хипократова клетва. Абсурдистан!

това ли измисли, като оправдание на всички нагли грабежи?

Браво ! Добро начало !

на съда и на доктора! Предотвратил е още много престъпления.

Браво! Првилно решение.

Той - плъха там работа няма

Браво Пловдив!

Абе браво на българския съд, ама притежание и използване на незаконно оръжие носи от 3 до 5 години затвор. А на доктора условна присъда. Много интересно. То и аз бих му отцепил една лопата на крадеца така или иначе и да го погребват.

не, не е задължителна реална присъда.

А лопатата законна ли трябва да бъде?

Лопатата не е на разрешителен режим. Хе хе Бой по Тиквата на циганина, и като дойде полицията казваш че си го подгонил и той е паднал..

Хубаво, че всички изпадат в екстаз, че стрелецът е оправдан и в конкретния случай не е имало невинни жертви, НО този човек не е изпозвал нож, лък или ЗАКОННО притежаван пистолет. Стрелял е с незаконен пистолет и цяла вечер е обикалял , да си прикрива следите, а не е повикал полиция след, като се е защитил

И какво от това? За оръжие не трябва да се иска изобщо разрешително. Всеки има право да се защити. Преди44та пистолети и револвери са се продавали без разрешително.

Прочети малко закони, и пак се върни.

Пияният от Троян, който стреля по новогодишното хоро с НЕЗАКОННАТА си преправена пушка те подкрепя..... само че той отнесе 2.6 г, ефективно

Пълен позор. "Неизбежна самоотбрана" от шест метра с огнестрелно оръжие срещу невъоръжен човек, и то незаконно оръжие. После и опит за прикриване на престъплението. С такива купени съдилища ще си караме по комунистически като в рассия още дълго време.

ми да. отбранявал е себе си и имуществото си. кафа от злоупотреба с 'неизбежна'. вече е бил вътре.

Вряк вряк. Щатен врякалник не се наврещя ей.

Бате , иди в някоя зала по бокс , борба , мма и се пусни на "невъоржен "

Ще се пусна с незаконния си патлак. Ти ли ще си невъоръженият?

Гербо-депесари, кажете нещо за купените от Радев съдилища!

Чета и не вярвам на очите си! Имало правосъдие в България. Добрата новина на деня! Дай Боже да станем най-накрая нормална държава. С право на защита на живота и здравето си. С право на защита на собствеността и достойнството си.

кое е добрата новина ? че е убил и е оправдан ? или че е лекар а убития наркоман ? или че съда е обезстойностил живота на втория щото не е внасял в джоба на политиците ?

на соросоидната хранилка си нали?

Правото на защита и неприкосновеност на имота, здравето ти и живота от наркомани и прочее плъхове! Оценяване на приносът ти към общиството - измерено не с какво си откраднал и с какво си се надрусал – а с образованието и труда ти! това Е ДОБРАТА НОВИНА!

това че ти повдигнах удобна топка за забиване , не означава че си прав , живота има безброй нюанси и НИКОЙ няма право да го отнема , теб те е грижа за материалната част от собственоста и стойноста за да се величаеш с придобивките / много често са за сметка на чужди живот и здраве / но се оправдаваш с закона , да не го закъсаш някой ден и да се чудиш от какво е

Браво на българския съд!!!

Разбира се, че беше самоотбрана. НЕ "БИЛО", било, много знаете клавиатурните пплъхове все. Ако влязат да изнасилват и да грабят в дома ти и ти да имаш пистолет, НЯМА ДА ГО използваш ли?

Време е да направят възможна самозащитата при положение, че крадеца е влезнал в имота ти

Така ще пострадат голяма част от електората на герб.

Ренгенологът си беше за затвора отвсякъде. Беше си викал приятел да бършат кръвта, лъжесвидетелстване , циганинът го нападнал в дома му, после в гаража ...

за затвора са отрепки като тебе.

Можело е да освети имота, СОТ, куче пазач. Да застреляш крадец ,не е героиство

Застрелването на крадец или толераст не е престъпление.

И да си сотаджия не е професия

специалист на тебе влизал ли ти е некой в двора в 03.00 да краде,добре че каракачанката скъса синджира щото и мене щеха да дават по тв.

тъпото е, че според дебилите от БХК ако каракачанката го изпапка, пак ти ще си виновен, щото не си обезпечил (на крадеца) достатъчно здрав синджир. така че да може да краде необезпокояван,. найс а?

могъл е и да бъде пречукан от дрогирания. за това не мислиш? или и ти си от дебилите, които с 'имало е макар и нищожен шанс' да узаконяват де-факто забраната на самозащитата? какво, да го чака да види дали ще го убият, и после да стреля? и още нещо: дори да беше в затвора, е жив. много хора, много пенсионери и не само, не са живи.

Съда му е ударил рамо,но иначе е прав . Неизбежна отбрана от 6 метра

...ако г-н Плъха си бе упражнявал професията и до днес колко щяха да са ограбените и пребити самотни пенсионери ? ...ако г-н Плъха се прехранваше с почтена работа денем, в онази нощ щеше да си е със семейство и днес щеше да си е жив и здрав. ...АКО българското правосъдие не оставяше на свобода престъпниците-рецидивисти с по над 10-15 ''висящи''..... Ако правилата и законите у нас не бяха само на хартия, а справедливостта за нарушителите бе неизбежна, сигурно животът на всички ни би бил една идея по-спокоен . АКО...

Доктора е прав подкрепям го.

Циганин рецидивист на 2 м под земята.Това е най-успешното лечение.Браво докторе !!!

Това го решава държавата, а не ти. То щото много решават като теб да са съд и екзекутор та затова има трупове в бидони.

Браво! Правото възтържествува!

Правото е разтегливо понятие... Днес терорист номер 1 за ЦРУ,след 10 години Президент и посрещане в белия дом. Днес партизанин,утре Председател на държавата

Човека се е целил в гъза на Плъха ,но понеже не е престъпник не е улучил Е И?

Браво на доктора! Една отрепка по-малко, която да краде!!!!

преди години имаше случай в Америка как кметът и началникът на полицията награждават 80+ годишна баба, застреляла крадец, който прескачал оградата й. тук свестните верно за луди ги смятат - вместо да го наградят този лекар за постъпка в полза на обществото, сума ти години го разкарват по измислени дела за някакъв човешки отпадък!

Абе в София на детска площадка в квартал Белите брези, дрогиран бандит извади нож на човек, който не реагира по никакъв начин. Малко след това отново извади ножа , като се затича с цел да убие мъжа, само, че тогава господина моментално извади пистолет ,това вече се случи на улицата, животното се свлече на земята и започна да хленчи. И както става в България, придошлите полицаи задържаха човека, а дрогирани в престъпник остана на площадката, при децата.......

Браво на Доктора. Ако не беше го убил, плъха щеше да граби и заплашва още много хора до днес. Можеше и да убие някого. Та Доктора ни е спасил от един излишен гризач, вредител. Няма как да не одобря

Убил вредител ! Това не му е работа ! Трябва да бъде похвален за добре свършена !

И като всяка напаст трябва да се требе. Само за този сезон терминирах 32 мишки и 4 плъха. Човекът е имал проблем с 1, един е отстранил. Ако пуснеш един плъх, той или ще се върне или ще отиде при съседа. Такъв е живота.

Плъховете са вредители и се отстрелват. ;) А дори когато се наложи да се стреля, се стреля в ... краката.

Да ти влезе в къщата и ти хубаво си помисли и се прецели.До тогава ше те е ограбил и наебал

Самоотбрана - дрън, дрън! Беше си чисто убийство !!! Отначало доктора сипеше лъжа след лъжа. У къщата му влязъл, децата изплашил, жената изплашил ....Агитираше колега да лъжесвидетелства. Няма жена, няма деца. Сам е бил.Не му е влязъл в къщата, а в гараж. И при това - не в неговият гаража ! Доктора е тръгнал да убива. Като че ли в болниците малко ги трепят. И каква самоотбрана, когато си застанал с пистолет срещу "кокошкар" ? Че аз така мога да убия всеки. Ще го гръмна пред блока, ще го замъкна в мазите, и ще кажа че е влязъл да краде. Спукай го от бой ( ако си ербап), рани го, ама чак да го убиеш........

"И каква самоотбрана, когато си застанал с пистолет срещу "кокошкар" ?" .... ма той като ти влезне в къщата , се представя , че е кокошкар ли , визитки , афтобиография ? И не , не е кокошкар а рецидивист ,

Автобиография*

Е да де, ама НЕ ТИ Е ВЛЯЗЪЛ В КЪЩАТА !!! В гараж, и то не в твоя.

Единият пиян, другият дрогиран. Чудесна компания са били...

и аз пия като съм вкъщи. ама не ходя да крада дрогиран.

Правилно решение. Трябваше отдавна да бъде взето. Едно от малкото добри решения на наш Съд последните години. Още такива и ще се върне доверието в съда. Който познава манталитета на крадците и ромите, знае че те правят тези престъпления защото си мислят че ако бъдат хванати ще им се размине в съда. Както се вижда, вече не е точно така. Хайде още няколко такива гръмнати крадци и оправдани собственици - ще намалеят кражбите, всички знаем.