17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Питам вас: Колко човека в България могат да си позволят такива животоспасяващи консумативи, на подобна стойност от 15-20000 лева? 5-10% от населението?!? КОЛКО?!?

bahur

Ама разбира се, че не става дума за ПАРИ, не сме си го и помисляли, хаха! Нищо, важното е да има пари за охраната на Шиши - по половин милион на година! Една аортна клапа струва 2-3000 лева. Толкова ли е скъпа? Охраната на НСО за Шиши струва 7000 НА ДЕН, това са 2-3 аортни клапи НА ДЕН! Идиоти!

compere

Аз съм пациент=страдалец в условията на днешната здравна рИформа, започнала 1999-2000 година. Жив съм все още, защото трябва да съм ЖИВ СВИДЕТЕЛ пред Господ българина, за зулумите на "занаятчийската задруга"-мафията в бели престилки. А истината е, че който има пари и власт само той ще живее. Но животът си тече, всичко се променя и ще започнат хората да оздравяват от само себе си, което ще остави без работа некадърните лекари защото няма кого да има да рекетират. Идните пациенти ще оздравяват, а тези които им поверяват животът си в техните ръце ще бъдат преселвани скоропостижно в един по-добър свят. Въпрос на не много време е, ЛИКВИДИРАНЕ БЕЗВЪЗВРАТНО НА АЛОПАТИЧНАТА (тази с химичните лекарства) МЕДИЦИНА.

Скапана чиновническа държава ! Това е положението ! Не е въпроса че са уморили женицата , а че ординаторка я гледала на ехото - ай сиктир бе ! И ако я беше гледала специалист , сигурно на свински тръс щяхте да докарате клапата ! Идиоти ! Направихте от здравеопазването далавераджийница ! Това чели ли сте го бе маскари - КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Чл. 28. Всеки има право на живот. Посегателството върху човешкия живот се наказва като най-тежко престъпление. Чл. 52. (1) Гражданите имат право на здравно осигуряване, гарантиращо им достъпна медицинска помощ, и на безплатно ползване на медицинско обслужване при условия и по ред, определени със закон. (2) Здравеопазването на гражданите се финансира от държавния бюджет, от работодателите, от лични и колективни осигурителни вноски и от други източници при условия и по ред, определени със закон. Със ЗАКОН , а не с наредба на министъра или шефа на касата !

Значи и да бяха поискали тази клапа от болницата все тази, защото в статията пише, че комисията се събира веднъж седмично. Що за идотшина, става съпрос за спешни случаи и кой ще я чака тази комися да се събере, па да умува дали има смисъл на тази болница и за този пациент да се отпусне клапа. Ужас и безумие, че на всичко отгоре и нарушения били намерили и лекуващите лекари им криви на чиновниците от здравната каса.

Стават пациенти на Свети Петър! А 40 години са плащали осигуровки, с които да се лекуват цигани в спешна помощ! Най смотана държава в света сме, едни плащат, други ползват. Защо ни вземат осигуровки?

По принцип сте прав/а, но на практика осъзнавате ли колко малки са осигуровките (,както са малки и заплатите и т.н.) и какво реално биха могли да покрият в случай на болест..няма как да стане...Като човек, който от 3 000евро заплата в Германия, ми отдържат около 300евро за ЗЗ, а въпреки това с еналага да плащам,а в условията на планов преглед и да чакам със седмици! Проблемът е комплексен :(

Ами значи ви удържат 10% в Германия, в България този процент е по-висок. Значи един работещ българин плаща повече в България отколкото в Германия. Защо тогава не го лекуват в България? Нали смисълът от осигуровките е да се трупат суми за тези, които имат нужда от лечението, а не да се разпределят на калпак.

Мой човек, нали затова плащат всички, но по-малко, защото не всеки е болен. Това е все пак идеята. Иначе да ги разтурваме тея идиоти дето само лапат заплати и всеки да си плаща когато му е нужно. Тогава вече който не може си заминава директно и никой не му е виновен. Сега обаче тези които вземат осигуровки са длъжни да плащат.

За съжаление клиничните пътеки и т.н. Търговски дружества болниците докараха здравеопазването дотук. Защото да има болница трябва да има бюджет и пари. Иначе няма и сапун как да се купи. Щастието за частните болници е, че хем каста плаща хем в 90% и пациента плаща. И всичко е ОК. Сестри заплати 1500 лв и 600държавни болници. Заплати на лекари 6:1 за частните болници. Затова фалират държавни болници, а не частни.

Какво трябва да прочетем между редовете - жената е прегледана първоначално, не са установени правилно показания, преглефана е от некомпетентен специалист, болницата не подържа необходимите материали, не е направен опит да се вземат от друга болница и т.н. Прокураурата следва да повдигне обвинения в немарливост, несправяне със служвбните задължения, злоупотреби и предумишлено убийство. Аман от далавери и "божества" в бели престилки, които определят кой да живее....

Копат ги.

Ами у нас няма ред,закони. само се краде. Цаца и ти само плямпаш. Ко чакаш,спази конституцията и в кауша виновните. Страх те е.

Не е заведено. Няма проблем, щом няма писмо, молба, просба. Жалба няма и да има, защото , ако няма човек няма да има и жалба... Нали така?

Идва времето чужди консултанти да си дават мнението за лечение.С операция опасно, без операция още по лошо.Интересно е и за лекарите без специалност за които се споменава, какви дейности поемат.

Това е университетска болница Св. Йоана. Всички лекари са със специалност. Само студенти и др.обучаващи се са без специалност. Оставили са жената да се упражнявят върху нея.

"Света Екатерина" в София извинявам се!

На колко години е тази пациентка? Някой чувал ли е?

65год.

Какво става ли? Просто умират.

Аз този въпрос не си го задавам. Бил е в болница и ...след това при мене!

Помирисват вкуса на демокрацията и си отиват "щастливи"...

"Какво става с пациентите, които не могат да доплатят за скъпи изделия" Отиват в един по-добър свят! Свят без НЗОК, болести, бедност, мизерия, и най-вече без Бойко.

Спомнете си, първото правителство на Борисов иззе 2 млрд излишък на касата, и сега, ако натрупат повече пари, правителството ще ги прибере в общия бюджет. Същото стана и с пенсионните вноски, как да има пари.

АКО НЯМАШ ПАРИ, НЯМА ЖИВОТ... ТАКА Е ВЪВ ВСИЧКИ ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ... ПИШЕ СЕ, ГОВОРИ СЕ, ОБЕЩАВА СЕ, ОПРАВДАВАТ СЕ С ТОЗИ ИЛИ ОНЗИ, ДА СЕ МОЛИМ НА БОГ ДА НЕ НИ СТИГА ... НЯМА ОПРАВИЯ!

А едно време дори и да искаш да платиш, няма как...лекарствата от соц страните един чавдар драгойчев оперираше сърце и броя на операциите беше равен на броя на леталните изходи от тях.

На тебе да не са ти правили операция на уя, та си оцелял и ..много знаещ ?

И ако плати,изделието ще се намери веднага?!

Имаше едни 100 милиона зимата, с които можеха да се купят клапи за всички нуждаещи се. Но едни дебели и мързеливи чичковци блокираха Орлов мост и казаха "Наши са" . Не че с тия пари сега ловят повече престъпници, убийците и крадците си върлуват, а и гледаме какви сеири правят по улиците. Но хората си умират.

Баш парички са чакали, в момента в който се появят парите ще поръчат клапата която ще е платена от НЗОК а пък едни 10 бона айде у джопчето. За това няма заявка за клапа, чакали са парички.

Ох, така нежно го казваш "парички", явно ти потича слюнка от устата.

Как клапата ще е платена от нзок като те намаляват цените . Анание ,а

комисията заседава ежеседмично и нямало искане..../клапата не чака......и жената си умира/дрън/дрън

Това е резултат от инициативата на министъра финансист. Той иска икономии и измисля,че тия клапи касата трябва да ги плаща по 2 хил.лв. примерно. Все едно както има коли по 10 хил.лв.примерно великият финансист минист решава че и Мерцедес ще струва също 10 хил лв. Всеки знае че не може да е така. А пък ако се разболее този или негови близки, знаете ли как ще искат най качествените т.е. най скъпите изделия а не най евтините. Това е икономията на финансиста. Той дори като икономист не знае, че не може Дачия и Мерцедес да струват колкото той каже.

Така е, но когато става въпрос за коли на власта се купуват само бмв-та и мерцедеси. иначе сме стиснати на клапите и ловко прехвърляме проблема в чуждата градина.

Не щат плужеците да се возят в Дачия, дебилите нйедни... Много нежни им били задниците

Защо не кажат коя е болницата....защо я крият ?

Не знам дали крият болницата но великия Иво петров няколко пъти повтори името й.Става дума за държавна болница.Т.е.той казва не ходете там,елате в частната болница,където ако кихнеш и ти подадат хартиена кърпичка ще ти я калкулират като позлатена покривка.Бог да ни пази!

Много странен въпрос-"Какво става с пациентите,които не могат да си доплатят.....? Ами нищо не става,то е пределно ясно. Ако имат късмет-оцеляват,въпреки НЗОК.Повечето си отиват.Уж,на по-добро място. Питайте "великият бюджетар",Кирил Ананиев,какво става.Питайте и Влади Горанов-какво става или как се гради имение за милиони.

Уфф. Нищо не си разбрал. Това е много скъпа манипулация със скъп консуматив, щадяща болния обаче. Другият вариант е стандартна операция с отваряне на гръдния кош, която била противопоказана за бабата, защото нямало да издържи. Ами в другите държави, белите е същото. Който има пари, е със щадящата операция,, който няма, със стандартната.

В такъв случай става въпрос за, причинена смърт, зарада несвършена работа. Къде е прокуратурата и кога най - накрая ще почнат да им вземат правата да "лекуват" на тези лекари и да си плащат за злините, които причиняват, дали с незнание, немърливост, а дай си боже и нарочно.

като се обърне каруцата пътища много -казва народа -можело да я спасят ама тя взела че умряла но това се разбрало пост мортем- но ако беше от племето на мароканските скакалци(сещайте се - на цвят са като тях и откъдето минат нищо не остава) щяха да набият някой лекар и щяха да вдигнат вои до небето че са им нарушени правата а правата им са като на всеки гражданин с български паспорт но държавата отдавна е абдикирала от нас

Не е ставало дума за пари......тия верват ли си?

Била изследвана от неспециалисти. Хвърлили са я жената на обучаващи се палета и никой не се е поинтересувал от нея. Иначе в отделението всички са със специалности. Това е положението!

Освен два на два едва ли има друг отговор на този въпрос:((((и това се наблюдава от много време:(((

За такива работи държавата е отделила 97 млн лв за година. А,можеше да спасява всички,ако беше отделила 200 млн лв.Ама, нали трябва да се хрантутят като невидели, не отделят!

Че аз днес ще се потретя май - за спокойствието на българската "Изпедерастеност" ще дават 180 000 лв., колкото на ДЕВЕТ НОРМАЛНИ БЪЛГАРИ, за да живеят. Срам ... и Срам....

Плащат си погребението.

Сраaмно е за коментара, който направих за Д-р Георгиев от Русе да се слагат минуси. Но Съдбата си знае работата - така да знае този, който ги слага.

Не ти вярват, аз също. Сигурно е добър лекар, но 4 операции, и повече от 30 пациенти, физически е невъзможно. Аз също попадам все на добри лекари, но не ми се е налагало операция, да не дава Господ.

ако някой е работил и внасял осигуровки цял живот, не може да му се отказва никакво лечение. когато е можел-давал е, когато има нужда-трябва да му се даде! лошото е, че проблемът винаги се разводнява и заслепени от справедливия си гняв при такъв един случай, забравяме за почти милионната армия от абсолютни паразити, които също ще имат претенции и за лечение и за скъпи консумативи, и за търкаляне в болници, родилни и спешни отделения и за линейка на секундата и дори за бой над лекарите! всички сте ги виждали в болниците и в спешното на пирогов, всички знаете за какво става дума! против съм да се говори общо-паразитите само товарят системата и я източват, а имат същите претенции, като работещите хора. нямам предвид наистина болните, наистина немощните, нямам предвид децата, но имам предвид кърлежите, които цял живот лев не са внесли в здравна каса, бидейки здрави като пЪнове, но често с лъжливи телкове, а претенции им-за милиарди!!! не става така...

Не са заявили клапа, защото от 01.04.18 г. касата покрива само част от нея. Другата част се доплаща от пациента. Естествено е, че след като жената не е имала тези 10000 лв. да доплати, то и те не са предприели нищо да поръчват такава със съгласието на НЗОК. За този проблем лично проф. Начев предупреди в началото на април. Никой не реагира - нито касата, нито МЗ. Те самосиндикално са взели тези решения, че за скъпоструващи консумативи за кардиологични операции, касата вече ще покрива само част от стойността. Ако която и да е болница закупи и плати сама такъв консуматив, ще остане за сметка на бюджета й. После ги санкционират, че нарушават бюджитната рамка и изпадат в неплатежспособност или закриват отделения и на края самата болница. Трябва бой по главите да тези от НЗОК, дето приемат такива грешни решения.

От 1 април нови цени на здр.каса ама то се разбра чак на 3-4 април.И настана една суматоха и объркване

Има един ЛЕКАР в Русе. Венцислав Георгиев - Уролог, Хирург. Имах проблем и му се обадих по телефон взет от интернет. Не ходя по Доктори много и не знам "практиките". Не бях се и записал. Каза ми - елате утре, и ще чакате докато ви приема. Отидох в 17 часа. Имаше към 30 човека, че и повече. Докторът ме прие към 23 часа. Докото чаках разбрах, че през деня е направил 4 операции. Беше спокоен, вежлив и ме прегледа изключително обстойно. Не се въздържах и го попитах - Докторе имате изморен вид, а така спокойно преглеждате. Каза ми - такава ми е Професията, не каза "работата". И пари не взе. Бях изумен, след мен имаше още 3-4ма. Излекува ме. И си казах - че аз Шлиман да бях, такава "Троя", като д-р Георгиев нямаше да "изровя". Д-р Георгиев следващата година се оказа Доктор на Годината в Русе. И си викам -значи има и такива ЛЕКАРИ, почти като Троя...

си остава.Не се е стигнало до пари,защото жената е подписала празна декларация. Това го отчитат като нарушение,а не че трябвало да доплати хиляди.

Я, радостни вести! Проверката е установила нарушения. Жената може спокойно да се завърне сред живите. Добре, че направиха проверка! Хайде, и повече проверки след смъртта, че виж какви грешки стават, ама поправими все пак!

Аортната клапа била много скъпа и затова я нямали на склад! Какво удобно извинение! А какво пречи МЗ да закупи 5-10 клапи, които да държи на склад и при нужда съответната клапа да се изпраща на съответната болница ? За какво е тая държва, която не може да държи на склад 10-на аортни клапи или каквото и да е ?!? Анархията е пълна и никой не го интересува нищо!

Какво ставало ... странен въпрос. Ами УМИРАТ. 180 000 лв за Педерасти. Това са 9 спасени БЪЛГАРИ. Толкова е просто ....

Не се лекуват, а ако е тежко заболяването може да има и смърт, важното е да има пари за охрана на гей парада, за да не се изложим пред чужденците.

Ами то такива празници, онакива празници, освобождение, Великден, Гергьовден, 1-ви май, 24-ти май и прочие. А трябва да ходим до Малдивите, до Бали, в Гърция, на Слънчака и кога да поискаме такава клапа?

Директорът.... Генчо Начев е фейс с невероятно самочустние и самоповярване. Невероятно в игрите,корумпиран.Той "пациенти"не познава,като понятие.Той познава пътеки и финикийски знаци."Рибата се вмирисва откъм главата"е рекъл Народът. Генчо-О С Т А В КА!!!

Затова пък консултация при него е 700лв. А и той е човека, който отмъкна болница Св Екатерина от проф. Чирков.

Много са ограничени тия лекари извън специалността им, те са едни асоциални индивиди , напълно неспособни да общуват нормално с други хора....не са си направили труда от високомерие ли от що ли дори да уведомят НЗОК, че има пациентка , нуждаеща се от такава клапа.....щото им е под достойството на тия "светила на медицината" да общуват с други хора ....

Имате нужда от помощ. Модерната психиатрия вече лекува вашето състояние.

Естествено с доплащане :)