Музикаутор с жалба до ЕК, защото у нас не работи регламента за частното копиране

Мария Габриел сезирана от десет международни организации в подкрепа на българското дружество

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гнусни ненаяли се гадове. Като съм си купил диск преди 30 години и ще го въртя на пръста си като вече няма плеъри ... Гарантирайте ми вечно вграждане на ЦД в компютри и коли мама ви дева

Ало, българите от всички морета, разбирате ли какво всъщност се казва в тази новина? На български това звучи така - тия пишемерги се жалят, че България не е въвела данък върху празните носители, които си купувате, за да запишете детето си на рожденния му ден?!!! И това всичкото с доводите, че "навсякъде в Европа било така"... и "откъде да сме сигурни, че записвате ваше видео или изпълнение на китара, а не някоя песен на известен изпълнител... Значи купуваш си диск, С ПЛАТЕНИ ПРАВА!!! Плащаш веднъж данък на тези пешемерги, и ВТОРИ ПЪТ те облагат с данък, че хипотетично ти можеш да си го презапишеш!???? васо гюров и синът на емил димитров са хепи! 1.6млн лв е струвала издръжката за заплати, командировка и осигуровки през 2017г на музикауторс!

да дойдат да ми проверят флашката.... и метчика ще им извадя...

"Музикаутор" да мрат от глад, мръсни, алчни, мързеливи и шиб.ани в червата дребни човечета без нищо в кухите кратуни!!!

Какви са тези половинчати работи? Защо само музикаутор? Регистър на дружествата за колективно управление на права по чл. 40 от ЗАПСПРегистърът на дружествата за колективно управление на права по чл. 40 от ЗАПСП се състои от 6 списъка на дружества за колективно управление на права както следва: Музикаутор - за правата на авторите на музика и текстове. Структурата отговаря на изискванията на закона; Профон - за правата на изпълнителите и продуцентите на звукозаписи. Структурата отговаря на изискванията на закона ; Театраутор - за правата на авторите на сценични произведения. Структурата отговаря на изискванията на закона; Филмаутор - за правата на авторите и продуцентите на филмови и аудиовизуални произведение и техните записи .Структурата отговаря на изискванията на закона; Копи БГ - за правата за компесационно възнаграждение. Структурата отговаря на изискванията на закона; ЕАЗИПА - за защита на изпълнителски, продуцентски и авторски права. Структурата отговаря на изискванията на закона;

фак оф мюзикавтор

Армутлиева не се наяде..... Все пак не ми е ясно: радиото веднъж плаща на изпълнителите и втори път кафенето плаща, че е пуснало радио на клиентите. Това не е ли двойно данъчно облагане, което на теория е забранено от закона?

С хард диск може да претрепеш някой. Брои ли се за хладно оръжие? За един преател питам.

Мюзикаутор са ракът, закачил се за индустрията. След като удушиха самата музика, сега искат данъци да взимат.

заличени! От къде накъде ще им се плаща за празни дискове и флашки?! Маричков, самозванци и крадци сте! Отчислявате от свтовни изпълнители и автори, покажете на кои сте превели и една стотинка, бе наглеци!

В Русе от миналата седмица се правят проверки на магазини и се налагат глоби за пуснато радио или телевизор, ако собственикът не покаже платен данък.

Не става въпрос за това. По същество тези искат държавата да налага данък върху празни СД-та, флашки, дискове и т.н., защото е възможно някой да копира музика върху тях от например "оригинално" СД. А после тези данъци да им се превеждат, а те да ги разпределят. Един вид, щото е много вероятно да опъна комшийката, жена ми предварително да ми отпери един шамар.

Ти за един шамар ли си ?