Известни музиканти подкрепиха идеята на ВМРО за повече български песни в ефира

Не става въпрос дали ще вземем 2 или 4 лв. повече, а за културата, която да остане за внуците ни, заяви Наско от Б.Т.Р.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съгласна съм! Българската музика е много важна за нас българите,на когото не му харесва не е българин!

Днес и вероятно само днес, за парлама, от хоризонт излъчват българска музика. Разбира се, за да ни докажат че тя не струва, пускат най-големите боклуци. На инат, това радио никога няма да се оправи. Остава само едно решение: -ДА СЕ РАЗТУРИ И ДА НЯМА И ПОМЕН ОТ ХОРИЗОНТ.

Който слуша бг музика ще получи отстъпка за нов паспорт. Допълнителен бонус, ако плати с банкноти по 500 евро! Вече предлагаме и северно-македонски, защото нашите не се търсят особено.

Не ставало въпрос за парите, а за културата!? Музиката (и като цяло изкуството) се ръководят от крайно субективни критерии, и когато някой се опитва да налага нещо 'щото така 'било редно' в крайна сметка оттича в канала. Б.Т.Р нека се съсредоточат в малки клубни изяви, където все още биха намерили някаква публика, а не да се опитват да си пробутват творчество, защото вече са забравени.

И кое определя дали една песен е българска? Певеца, текстът ако е на български или мелодията написана на български? Камелия Тодорова пееща на английски джаз,,парче" като българска песен ли ще се възприема? А чалгата с български текст , но с определено и характерно ориенталско звучене? А хоро от Дико Илиев, което е само мелодия и няма текст?

Още от утре пускайте само Азис, Мишо шамара, 100 кила, 200 кила и т.н. А ние няма да сменяме канала. Обещаваме :)

И то да е само БНРадио? БНТ да не е по-долу? А БНРадио пуска редовно и непрекъснато най-големите западняшки чалга боклуци. И на всичкото отгоре, за всяка рубрика си има по щат човек, който "избира музиката"??? Ако сложат на това място едно магаре, дали то няма да избере същия боклук? И в това радио никога не секват скандалите. И никога, ама никога не им стигат парите???

Повечето от вмро имат връзки с криминалния контингент ! Да ги пратиме на бунището !

Kenn1111

Мисля че това време мина когато задължаваха дискотеки радио и телевизия да пускат 98% наша музика.В крайна сметка пуска се това което хората искат да чуят и харесват.Ако нашите музиканти правят качествена музика тя без проблеми ще се вмести в репертоара на всяко място.

... и сигурно затова 18 държави от Европейския съюз (плюс Сърбия и Северна Македония) са приложили същото, при това не за 30%, а за много повече проценти ;)

Наско от БТР си е хванал на снимката баш това дето ще остави на внуците си.

Да те задължат да слушаш нещо е гротеско! И в момента слушам основно Z Rock и там пускат доволно БГ рок музика, но го правя защото ми харесва!

Павел, Паша - пускай довольно БГ музика, харашо тебя бъдет!

Дебел Каракачан се чуди с кого да се избърше и кой да го вкара в следващия парламент, за да продължи да се храни обилно. И си намерил сюрия тъпаци, тъпи но алчни....

Така наречените "Патриоти" в Сибир!

Точно така! Повече Криско, по-малко Бийтълс! Но защо да спрем до тук! Направо по една радиоточка във всеки апартамент и речи 24 часа, как иначе народа ще разбере колко много се грижат за него.

А азис няма ли да слушаме ?

Естествено че баздарното и некадърното разчита на държавата да го пробутват на хората!

Абе, знам аз! И искате парите да идват под формата на задължителен за всички данък, нали? Както е в Германия. По 360 евро годишно на домакинство за немското радио, телевизия и симфоничен оркестър. Независимо дали искаш да ги слушаш или не.

А иначе кой ще хрантити Дойче Веле?

Именно! Всичко е измислено одавна, брачед! Нашенските дебили само могат да копират от западните дебили.

Ами то по татово си имаше данък радио и данък телевизор освен ергенския данък.

Така де! Що да нема начи пак такъв данък и при гавазина на Тато, 30 години по- късно.

Харесва ми, идеята е супер тъпа, но ми харесва.

и наменека взе да ми харесва, но само ако пеят по български микрофони и уредби, носят български дрехи, хапват и пийват само български храни , ползват български автомобили, самобръсначки, очила, компютри и тнт!

Аз и Мариана Попова одобряваме. Ей, глада е страшно нещо. На крачка сме да ровим по кофите.

Всичко е в тубата през мобилен и друг вид нет. Радио не слушам, тв само канали "on demand". Ще ми пиете вода от чучура, но само втора употреба.

Стига глупости! Гледам, блгарски домат на цена 4 лева. Гледам, същият сорт обаче отгледан в Македония или Гърция ми е два пъти по евтин. И впрочем, кои точно са Деян Каменов , Петър Писарски, Иван Гатев , Васил Бележков ,, Васил Гюров , диджей Росен Стоев, музикантът Васил Стоев, Стойчо Иванов и Тихомир Георгиев ?!?! Не бе, кои са тези, да ме ЗАДЪЛЖАВАТ да излъчвам пък техни песни ?!?! А, че аналоговото радио си умря вече факт. Просто трупа не се е размирисал още. Първата четвърт на 21-ви век е бре! Човек си забожда телефона в AUX-а на колата и цялата световна музика му е под ръка. Какъв ти Гюров, какъв ти диджей некакъв ?!

От тия май само Васил Груев го знам, и то ако не го бъркам с друг. Но не като музикант , а като къмпингуващ клошар и радетел на бърсането с вестник сред природата.

Безплатно ли?

А бе, като ги гледам колко са "известни" май те трябва да ни плащат!

смешни жалкари! или жалки смешници! сами да си изберат

Ще слушаме песните одобрени от партията майка. Слушането на капиталистическа музика се наказва. Да ви е.ем ма.ка.а

То хубаво като идея, ама в същото време си е голяма глупост: 1. Радио се слуша основно в колата по време на задръствания и то само тези които ги мързи да си вържат телефона към аудиото на колата. 2. Има достатъчно на брой радиостанции: ако дадена песен не ти хареса не я слушаш. 3. 95% от тези които слушат музика я достъпват я в ютубето, я нещо подобно: там сам си избираш какво да слушаш. 4. Една качествена българска песен ще се слуша и пуска много повече от чуждите независимо от това дали има някакъв закон или не. Така че драги ми приятели: тук става на въпрос единствено и само за тези 2-4 милиона

И кой ще им слуша станциите тогава? Нещата не опират до това какво искат депутатате и българските изпълнители, а какво се търси на пазара! Има БГ радио и още една-две други станции, като БНР, например, където пускат доста българска музика, който иска, да си слуша тях! Интересно как ще ми наложат да слушам повече БГ музика? Нали ще си сваля това, което ми се слуша на флашка и ще си слушам, това което искам, вместо радио!

Категорично против. Българска музика е цялата чалга, напъните на разните "рапъри" и крясъците на разни антилопи. Не може да ме задължите да слушам такива глупости

Защо тоя урод се дьржи за ку..ра?Тоава ли ще остави за внуците? В бьлгарските навици, такава шибания няма. Пренесена е от задниците през Океана

то па една "култура"