Коментари - Морски дронове са повредили голям руски десантен кораб в залива на Новоросийск (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Потъва, големият кораб потъва!

Даже и потъна вече.

Има в Кремъл един психопат Нисък и грозен. Истинска гад. Луд комплексар с мъничък член. На Хитлер и Сталин верния фен. Бивш жалък чиновник от КГБ. Случайно на власт дошло джудже. Реши, че е цар и нов император Петър Велики, пожизнен диктатор. Страната на злото щом оглави Започна с Курск и така се разкри. Последва Армения, Грозни, Беслан, Грузия, Сирия, Беларус, Казахстан. Терор там цъфти надлъж и нашир Трови, убива, други праща в Сибир. Посмее ли някой да му опонира Намира начин да го ликвидира. Немцов, Литвиненко, Березовски, Скрипал, Навални, Ходорковски. Политковская, Юшченко, Магнитски Как загина президента Качински? Народът му беден, харчи за бомби. Безаналогов дебил, кърваво зомби. Хибридни войни все му в главата. Мечтае за нов СССР на земята. Прати последно орки в Украйна Идиота до гуша затъна в лайна. Нацисти привижда. Поредна лъжа С ядрена зима заплаши света. Изнудва с газ, нефт, ток, горива с оръжие, тор, зърно, висока цена. Руши градове, язовири, даже АЕЦ Жени, старци, деца да избива е спец. Този път преигра и сега ще боли Усети че губи. Идат сетните дни Чака го съд, куршум, отрова, въже Навярно от своите бясното псе.

До 77 ........

специално за цвилещите от умиление русороби : https://www.marklines.com/en/statistics/flash_sales/automotive-sales-in-russia-by-month гледайте какви са продажбите през 2021 г. , колко са паднали през 2022 г. и тогава пак се подмокряйте от кеф заради ръста през 2023 год. Всъщност по-скоро не ви остава нищо друго освен да посегнете към самагона и бояршика :)))

Сега покажи и печалбите на Русия от петрол от началото на СВО.

Ето как работи свиниферма кремлеботов - нацисти и проститутки : Https://www.instagram.com/p/B8bVJuQF33t/?igshid=ybeq1l6q70v2 Троловете руски Нямат кинти за закуски Мамицата им проклета По големи к*рви са от лозановата Николета Защо комунизма няма да се върне: 1. Никой от ръководството на бсп не се вози в руска кола. 2. Няма руски комбайни. 3. Няма руски трактори. 4. Няма руски автобуси. 5. Няма руски влакове. 6. Няма руски компютри. 7. Няма руски монитори. 8. Няма руски телевизори. 9. Няма руски перални. Няма нищо руско. Има глупаци които все още гласуват за бсп САЩ уверено заявиха, че скоро ще бъде готов вируса срещу тъпите русофили. Той нямало да атакува мозъка, защото русофилите такъв НАПЪЛНО ОТСЪСТВА. Проруските идиоти Тънат в лайна Живеят в лайна Вярват в лайна В главите си Имат лайна Яжте лайна Лайнари

Индия и Китай рязко намалиха покупките на руски петрол 12.07.2023 г Ориент експресът на руските петролни компании, който доставя милиони барели за Индия и Китай, внезапно се провали. Доставките на петрол до ключови купувачи на азиатския пазар паднаха рязко през юли и в резултат на това общият обем на износа на петрол от Русия падна до минимум за шест месеца. Русия изчерпва петрола. Краят на империята? youtube.be/MsJOzZpNu10 Руската петролна индустрия сдава душа на Бога youtube.be/sNNIvsW3tYU

"В. "Велт": През зимата Западът ще принуди Украйна за спиране на огъня"

Ето как работи свиниферма кремлеботов - нацисти и проститутки : Https://www.instagram.com/p/B8bVJuQF33t/?igshid=ybeq1l6q70v2 Троловете руски Нямат кинти за закуски Мамицата им проклета По големи к*рви са от лозановата Николета Защо комунизма няма да се върне: 1. Никой от ръководството на бсп не се вози в руска кола. 2. Няма руски комбайни. 3. Няма руски трактори. 4. Няма руски автобуси. 5. Няма руски влакове. 6. Няма руски компютри. 7. Няма руски монитори. 8. Няма руски телевизори. 9. Няма руски перални. Няма нищо руско. Има глупаци които все още гласуват за бсп САЩ уверено заявиха, че скоро ще бъде готов вируса срещу тъпите русофили. Той нямало да атакува мозъка, защото русофилите такъв НАПЪЛНО ОТСЪСТВА.

Лъжливите посерковци - мужици по стар навик лъжеха, че са неутрализирали всички дронове. Няма по-долно и лъжливо от мужика.

Китай ще присъства на срещата в Саудитска Арабия относно мирния план на Украйна, Русия не е поканена АЛЕКСАНДЪР ШУМИЛИН — ПЕТЪК, 4 АВГУСТ 2023 г., 17:01 ч. 20039 Китай ще присъства на срещата в Саудитска Арабия относно мирния план на Украйна, Русия не е поканена ЛИ ХУИ, СНИМКА ТАСС Китай потвърди, че ще присъства на срещата за мир в Украйна, която ще се проведе в Саудитска Арабия на 5-6 август. Източник: съобщение на китайското външно министерство Ли Хуей, специален представител на китайското правителство по евразийските въпроси, ще посети Джеда по покана на Кралство Саудитска Арабия, за да участва в среща по украинския въпрос. Китай е готов да работи с международната общност, за да продължи да играе конструктивна роля в намирането на политическо решение на кризата в Украйна“. Подробности: Русия не беше поканена на тази среща. По-рано беше съобщено, че Европейският съюз очаква участието на представители на около 40 държави на неформална среща в Саудитска Арабия в края на седмицата, на която ще бъдат обсъдени начините за постигане на мир в Украйна. The Wall Street Journal съобщи за срещата в Саудитска Арабия в Джеда на 5-6 август, по-късно ръководителят на канцеларията на президента Андрий Йермак потвърди информацията.

няма и да има зърнен път.

я руский военньiй корабль, сложит оружие и сдаться! руский военньiй корабль иди на хой!

Интересно какъв ще е отговора на Русия. Дали украинския екстаз няма да им излезе солено. Справка - Змийския остров.

Това е отговор на една държава, която е нападната без причина....а за другите бъдещи държави и държавици ще си говором, ще видиш.

Без причина ? Я пак помисли.

След Змийския остров очен болшой кораб мАсква потъна ;)

"В. "Велт": През зимата Западът ще принуди Украйна за спиране на огъня"

Мечтай си.

Руснаците, кораба ще си го поправят и много други ще си построят, но УСрайна няма кой да я оправи вече, защото е тотал щета благодарение на краварите и техните евро-подлоги! ...А тъпите и прости папагали тук, може да си крякат, колкото искат. Това нищо не променя от фактологията.

Украйна ще и се помогне и ще се оправи. За блатните територии няма надежда. Алкохолизъм, кражби, тотална деградация и нищета.

САЩ помогна на демократизиран Ирак?

Както поправиха "Масква" ли???? Или просто ще запишат поредния кораб към подводния си флот :) :) :)

Ще го поправят колкото вкараха в строя самолетоносача си Адмирал Кузнецов. За ватата дето не обича военната история напомням, че съветските големи десантни кораби от проект 775, какъвто е Оленегорский горняк са построени в корабостроителницата в Гданск, Полша. Преди тежките кораби на черноморския флот ги строяха в Миколаив, Украйна. Там са построени и самолетоносачът Адмирал Кузнецов и крайцерът Москва (Слава), който украинците потопиха. Русия няма възможности да строи или да извършва сериозни ремонти на тежки кораби в Черно море. Тя вече не може да строи големи океански кораби (по руска класификация кораби 1-ви ранг) никъде. Най-големият кораб построен по време на царстването на обнуленият им гений на геополитиката са фрегатите проект 22350 Адмирал Горшков, чието водоизместване е 3 пъти по-малко от това на Дилбар – построената в Германия яхта на Алишер Усманов, близък приятел на обнуленият гений.

Марш към дъното при масква!

В руските вестници пишат, че "Оленегорский горняк " е отбил атаката на дронове. Но в BBC са публикували видеото на атаката дрона.( https://www.bbc.com/news/world-europe-66402046) И едните са прави и другите. Десантния кораб "Оленегорский горняк " е отразил атаката на дрона, като пияния Павка Матросов прикрил амбразурата на картечницата. С голи гърди.

Цитат: "По предварителни данни корабът е получил повреда в един от отсеците. Съобщава се, че повредата не е критична, скоро корабът ще бъде ремонтиран и върнат в експлоатация." Е, съжалявам укропитеци, че пак останахте разочаровани!

Кузя още го прявят а никои не го беше удрял :) Предстви си това колко време ще го оправят може би докато в България настъпи светлия комунизъм :):)

Както винаги съм казвал, на война се лъже много. На СВО явно даже още повече. Затова винаги съветвам да се разсъждава само върху сигурните факти. А те не казват нищо ласкателно за великая и могучая. Да нямаш напредък и даже да си в отбрана, срещу по-малък противник, който дори няма авиация и флот, за които да си струва да се говори си е голям срам. Както и да го погледнеш е така. А това пък говори за некадърно командване и демотивирани бойци. Затова и смятам, че Украйна ще е крайния победител в тази война.

поне се вижда, на кои лъжи се връзваш, шаранче просто...

Явно само ти знаеш, че са превзели Киев . Или че 8 месеца се биха са едно село.

Въпросния кораб изобщо не е бил обстрелван, а се е намирал в док за планов ремонт ! Пълен фейк !

Тъка ли? А планови ремонт в морето ли е?

Не се излагай, за това го дърпат на буксир към дока, в който вече се намира?!?

Не е лесно в един и същ 'окоп' с такива тъпаци, а? :)

к'во не ви е ясно , човека казва че е в дока за ремонт. Просто са го изкарали малко на вода , да го видят откъде тече. Белязали са дупките , сега като го върнат в дока - ще ги запушат. Така се прави ! Като не разбирате,не пишете че се излагате !

Това е разликата от България че при демокрацията се допускат и хора с различно мнение. Затова и публикува мнение на този човек. Само че то си е точно това- мнението на този човек какъвто и ще да е. Същите като него говорят точно обратното но точно ти и останалите предатели дето водите платена руска пропаганда всекидневно преди те всеки път че това е лъжа не било можело да стане и така нататък. Я сега ти дето толкова обичаш Русия би ли ми казал къде да намеря статия в руска медия че Русия е загубила войната още при нападението над Украйна? Къде да видя някъде в руските медии изказвания противоречащи на официалната кремълска пропаганда??? Нали Русия била хубава и свободна страна? Къде е мнението различно от мнението на Путин?

да бе, допускат се. Частни сайтове за избиване на инакомислещите.

Има руски повредени кораби ! Украински здрави има ли ?

Е доста е смешно да губиш кораби от страна дето даже няма флот, а?

Искаш да кажеш, че САЩ или нагло-саксонците нямат флот ли бе, говньо?!... Защото дрончето е тяхно, ако не си разбрал. Укрите такива играчки изобщо нямат...

Е нали ги бяха прехванали и унищожили? Пак ли стана, че са ги унищожили с корпус? Хахаха, анало-говнет. Айде при мацква да стане на подводница.

Кораба отива на ремонт.

украинска епопея е това ... всеки ден сантиметър към победата .. с камъни и дърве ... и телата хвърчат а и не чаках никой да идва с гръм ... знаят си че ако чакат някой са обречени.

според мен една боя само му трябва и е като нов

Може да го обосерът

1. Не, няма да нападаме Украйна, вие за какви ни мислите?! 2. Нападнахме, ама защото местните страдат много от хунтата и ги освобождаваме. 3. "Москва" не е потънал, всичко върви по план. 4. Някой е пушил на борда, за това ни потъна флагмана. 5. Керченския мост е здрав, нищо му няма. 6. Ако пак ни нападнат мостчето, ще ги нападнем с ядрено оръжие. 7. Нищо ни няма на корабите в Новорусийск. 8. Той малко е поел водя, ще го оправим скоро ...

9.Край на зърнената сделка. 10. Изпратете още леопарди. 11. Изпратете още резерви за украинската армия. 12. Крайна да почва да благодари на Полша. 13. Украинският военен министър признава за "надценени" очаквания от контранастъплението.

14. Няма край на зърнената сделка - Ердоган пак звъня 15. Изпратете още комбайни, че не остана какво да снимаме като разбит леопард. И трактори може 16. Няма контра настъпление. Ако имаше 2 пъти дневно щяха да гърмят складове,мостове, бази и кораби а не само по-веднъж като сега. 17. Великата обосрация върви по план - вече смърди навсякъде

Крайно време е да ни пуснат руската телевизия,та да се посмеем малко .Всички разбраха,че пропагандата им не струва и две копейки.

Е, руснаците е хубаво да си оставят вратички при подобни ситуации - може да се каже - до момента няма данни за щети и прочее. Като заявиш, че си свършил работата добре, а се окаже, че си я свършил като кучето на нивата, задникът ти лъсва оцапан рано или късно. Сега чакам другото - голям резил ще е(защото с Москва един път го направиха), тоя кораб да потъне - просто защото казаха, че вече са го изтеглили на сух док. Ако да успели да го направят, за два месеца ще е като нов, но ако потъне по пътя, ще се докажат като лъжци, които не се учат от собствените си грешки.

ама ти допускаш, че путлерските пропагандисти не казват истината ли? и ти ли бруте

Инженерче

За да достигнеш истината, трябва да подлагаш всичко на съмнение, и да разбереш, че нещата не са само черни и бели. От наблюденията ми, украинците лъжат за норматив(на седмицата по 4-5 пъти свалят всички обекти, изстреляни от Русия, а само кажете колко порта работят в момента), а руснаците лъжат отвреме-навреме. Но когато го направят, го правят качествено - т.е. както в случая качествено стават за резил.

Предател и руска подлога. Думите на руския депутат че Русия ще предизвика размирици в България и ще го използва като повод за нападение над България, били означава ли че България ще нападне Русия....... Ами да когато Русия нападне някого това означава че нападнатия е нападнал Русия нали другарю предател?

Пак ли се надрусахте рано рано?

Или ти твърдиш че путинския депутат лъже? Или ти предателя забрави че преди няколко коментара написа че България щяла да напада Русия??? Или ти предателят забрави как тъпо и упорито твърдеше че подводницата трябва да изплава за да изстреля ракети че и на всичкото отгоре над 20 плюс са си беше сложил. И продължаваше да настояваш на лъжата си въпреки че ти пуснах линк за статия за руска подводница изстрелваща ракети из под водата. Прекалено си жалък и съвсем скоро някой от посолството ще те продаде като мръсен парцал какъвто си.

Твърдя, че говориш несвързано заради прекаляване с наркотиците. И те съветвам да ги спреш :).

След удара по руския окупатор,Радев наложи вето и съзира КС за посегателство върху работодателя му

Кораба е аут за месец_два , вероятно има и щети по машинно отделение При следващ удар,паниката в Новоросийск ще е голяма Следва порт Кавказ

"В. "Велт": През зимата Западът ще принуди Украйна за спиране на огъня"

Когато си върнат територията.

"Нещата се развиват зле за Киев във войната в Украйна - поне ако се съди по собствените му твърдения, че иска да си върне отново всички територии, завладени от Русия. В момента нищо не подсказва, че това може да бъде постигнато, пише германският в. "Велт"."

Статия в DeWalt описваща мнението на един човек. Да ти дам стотина статии дето обясняват как Русия ще загуби какви всъщност са загубите на Русия и каква мизерия е настанала в Русия? Включително и стати от дивелт??? О извинявай забравих всяка статия дето не ти пасва на платената пропаганда задължително е лъжа нали?

Интересно, за какво ли в Медийната среда, са похарчили над 100млн. долара САЩ в България за последните 4 години? Сигурно не е за платена пропаганда…

Какво ми врещиш на мен, троле? Пиши на германците и им обясни, че техният "Велт" лъже, пък ти знаеш по-добре. А когато само един човек, военният министър на Крайна, каза, че очакванията от великото контранастъпление са надценени, тогава какви статии показваше?!

Течат преговори между САЩ и Китай за нов световен ред. Ако се договорят, каквото се договорят това ще бъде. Другите ще козируват.

с комунистически Китай? В Кравария са зажъдняли за жълт кур...

И защо? До голяма степен запада вече не зависи енергийно от Русия. Това беше една от ползите от войната - диверсификация и алтернативни доставки.

Джендър, пак си прекалил с тревата !?

Не падайте духом, другари комунисти и русофили!

Значи довечера за благодарност ще пуснат светлинно шоу над украинските пристанища.

Да, така се получава. Украйна удря военни кораби, а държавата-терорист русия удря зърнени силози.

Корабът е въоръжен с 2 сдвоени 57-милиметрови артилерийски системи АК-725, 2 пускови установки на РСЗО А-215 "Град-М", 4 пускови установки на преносима ЗРК "Стрела-2". Да, ама файда иог, както казват нашите южни съседи. Ако иде при Масква, файда йог. Ще стреля по рибите.

възможно ли е пак да са пушили .. щото тоя кораб много прилича на крайцера москва докато го караха на буксир. подозрително идентична щета с тази от цигара имам предвид

Не, тук най-вероятно катера, натоварен с експлозиви е направил отвор в корпуса и вода е заляла някои от отсеците. За това има и такъв крен. А и наклона съвпада с посоката от удара, пубкикуван от украинците, така, че всичко е точно. При Москва беше друго - 4 ракети, от които две в кораба. Е да, ама такъв кораб трябва да го пазиш поне с 3 допълнителни защитни съда, защото е като буре с барут. Той така си и гръмна де, и повлече 18 от екипажа.

Предателите като тебе и твоето Възраждане се готвите да продадете черноморието на руснаците? Ще вдигате разминете заедно с руските агенти и ще настояват за руска окупация?

Путягата избива от година и половина украински деца ,жени ,старци ..Разруши 30 % от градовете ,блокове ,жилища ,къщи, училища ХИТЛЕР НИКОГА НЕ Е РАЗРУШАВАЛ ГРАДОВЕ И ЖИЛИЩА !!!!! Путин ,ТРЯБВА, да го нарежат на парчета на Червения площад ,за назидание на всички изро.ди по света ,вкл. България ...

Рашките да бяха мирно седяли,не биха гуй сосали!

Трябва да изгоним руснаците от Черно море!

От талива генерали като тебе, ще останем и ние без излаз на море…

Не ни мисли вата , България е в ЕС и НАТО !

Тъй като гледаш това какво ще ти помогне? Аааа да, ще се сбъдне мечтата ви да ни разделят с Турция. Армия трябва, не ЕС и НАТО.

Значи да посмятаме - араби с чалми и без образование събориха кулите близнаци в Ню Йорк!!! Цялото НАТО се радва, че успели да килнат един кораб и да счупят едно платно от мост с няколко нива…

Само руските подлоги и български предатели възпалената терористи африкански диктатори и всякаква подобна паплач. Сутринта ти и останалите предатели твърдеше че щети и поражения няма

Тц. Вие твърдяхте, че има, ама още не ви бяха пратили линкове :).

След потвърждението че има повредени руски бойни кораби???? Нали нямаше предателю?

Предатели сте слугите на тия дето разрушиха София. А дали има повреди по някой кораб е все тая, война е. Смешното е, че твърдяхте, че има видео преди да излезе - а това значи, че сте подконтролни на чужди служби, отрепки.

БааааГу , рашистите още ползват Стрела 2 та чак и на установка я базирали .... Не случайно миналата седмица на корабния парад бяха извадили да се пофалат безаналогови кораби от времето на Екатерина :)))

моста :)

путлер дали си дава сметка колко лесно може да му спрат износа на газ и петрол ... що за идиот бомбардира силози като цялата му икономика е 2 газови тръби ... които бяха 4. ако беше той на мястото на украинците вече штеше да е думнал танкер в черно море и предизвикал катастрофа

Ето ти малко прясна информация по въпроса, малоумнико недоклатен: Световната банка е актуализирала оценката си за световния БВП за края на 2022 г. Руската Федерация се превърна в петата по големина икономика в света. В същото време Руската Федерация стана и първата държава в този списък на Европа, изпреварвайки Германия. Данните са публикувани на сайтовете на Световната банка и Международния валутен фонд, анализирани са по паритет на покупателната способност. Представената информация е коригирана с помощта на оценки на световната икономика за остарели базови години на БВП, както и оценки на неформалната икономическа дейност. Световната банка казва, че данните за всяка страна с рейтинг D или E вероятно ще бъдат по-ниски от данните с рейтинг A, B или C. Това е след корекция. Русия е с оценка C. Днес първите пет държави в света по БВП са както следва: 1-во място — Китай ($31,559 млрд.), 2-ро място — САЩ ($23,149 млрд.), 3-то място — Индия ($15,875 млрд.), 4-то място — Япония ($5,675). милиарда), 5-то място — Русия (5,510 милиарда долара). Германия е на шесто място с $5,011 млрд. Следват Индонезия ($4,811 млрд.), Бразилия ($4,288 млрд.), Турция ($3,696 млрд.) и Франция, която затваря десетката ($3,533 млрд.). В същото време Великобритания не успя да влезе в топ 10. Както се казва "еее, меее, т'ва е положеното!". Просто факти! Толкова, по въпроса, колко са "слаби и нищожни" Русия и съюзниците й. Забележително е, кои са на 1-во, 3-то и 5-то и 7-мо места. Все членки на БРИКС... NICE, A?! ... А за руския боен кораб не се безпокойте. Вече е изтеглен за ремонт. Нанесените щетите са поправими. Скоро пак ще му се радвате! ;-) ПРИЯТЕН ДЕН, зомбита!

Първо, другарю лъжец това е БВП по ППС, което забрави да споменеш или пък не знаеш какво означава, което и в двата случая не говори добре за теб и второ сравняваш икономики с десетократни разлики в населението. Айде сега размени замени населението на Индия, Китай, Русия и останалите бантустанци с това на Велиобритания например като съответно намалиш с толкава пъти и БВП на тези държави и какво ще получиш умнико, nice, а? Що всички комунисти и русофили сте все лъжци, идиоти или и двете, бе?

Бехте ги отблъснали, ама сега друго се вижда

Типичното напоследък "една жена каза"

БРАВО УКРАЙНА !!!!! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ СЛАВА НА УКРАЙНА НАШИТЕ ГЕННИ БРАТЯ ...

Бахти и дроновете, ударили на другия край на Черно море. Ба мааму кво правят украйнците. А у нас мъжете бият жените си :|

Танковете, корабите... не са това, което бяха ! Евтин дрон може направи поражения за милиони !

да, руснаците всеки ден го доказват на усраиците....

едните тролчета се радват, другите отричат.... скъпи мои - в Новоросийск се товари нефта, дето се разтоварва в Бургас. Не знам дали помните началото на 90-те, когато по радиото ни информираха всеки час, докъде точно е стигнал поредният танкер, понеже нямахме капчица гориво и респективно си имахме режим на тока. Така че като затворят пристанището там, ще го д...ме ние.

Е и, нефт може да дойде и от другаде.

споко в украйна няма криза ти си седнал да се притесняваяш ... дори с цистерни от турция да го вкарват с повече от 10 процента няма да се дифне ... плаши си както плаши за газа ама приказката за лъжливото овчарче я знаеш

сякаш цените на основните продукти не скочиха 4 пъти. сигурно е от изобилие на енергия.

А още по-лошото за орките е, че украинците им обещаха да довършат започнатото с Кримския мост....Пък, каквото са обещали....Нали знаете какво ще се случи, другари ? Той може и сам да падне де. Като се знае какви цървули са го строили....

Те и перемога обещаваха.

Не са я обещавали за три дни, като един други хвалипръцковци.....Орките може да са некадърни, но са многобройни Не мож' ги изтреби бързо....