Коментари - Българската история доминира в програмите за 5 - 10 клас | Днес.dir.bg

Българската история доминира в програмите за 5 - 10 клас

Доминиращото между 5-и и 10-и клас е националната история. Ще се учи за раята, за еничари и хайдути. "Съжителството" не е използвано за политическа система.

Обратно в новината

Коментари - Българската история доминира в програмите за 5 - 10 клас | Днес.dir.bg

Коментари

да запознаят децата и с понятията "прост матриял", " аз съм прост, и вие сте прости " и др. от този род и да се съпоставят с понятията "рая" и "гяур"

Всичко е за замазване на очите на простия български народ! Относно понятията "рая", "еничари" и "хайдути", които щели да се въведат, няма ли да се въведе и да се запознаят децата с най обидното понятие, казвано от турците за българин - "гяур"!?

съжителството с турците ,тогава и сега,е процес на мирен живот.

Мирен процес като Батак? Или това е било междуселска свада?

Голяма простотия значи! Да не би образованието да се върти само историята и един конкретен период от българската? Ами всичко останало? Ето, 5500 деца са напуснали страната само за първия учебен срок. Те ми се занимават с някакви си номинали и лингвистики! Идиоти! Освен как да откраднат за нищо друго не мислят! Но лошото е, че и да искат не могат, защото са некомпетентни. Ако пък не видиш ли някой компетентен се докопа до по-висок пост веднага гледат да го отстранят и успяват. Защото некадърниците са мнозинство и взаимно се подкрепят, за да не изтърват кокала!

Няма ли най-после да влязат в учебниците и фактите за руското робство и платеното стократно така наречено освобождение.

Ти ли го плати? Да принципно НАродното събрание е гласувало, че трябва да платим едни пари, но нито сме се напъвали да връщаме ,нито са се напъвали да ни ги искат и така докато Ленин опрощава всичко.

Всичко що е младо се готви да учи и живее на Запад.С история и литература няма да задържите безработните и гладните!Икономиката...

А съвременното поколение няма ли да научи, че през септември-декември на 1944 г. българи убиха 20 000 човека - цвета на нацията, за лагерите, в които изгниха банкери, учени интелектуалци. Нима тези хора и техните семейства не бяха мъченици. А ги мъчиха и убиваха не турци, а българи. Гледайте филма Народния дом на терора.

Френската революция колко човека изби, но е донесла демокрацията на Франция, а :-)))))

Така де донесла демокрация, а при нас дойде соца. ;)

А на тебе няма ли да ти омръзне сТо пъти да дращиш едно и също.!.? А няма ли да ВИ научат ,че на министъра на БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА името трябва да е ПЕТЪР или СИМЕОН , а не ВЕЖДИ РАШИДОВ .!. Виж се кой те управлява чалгонии,и тогава квичи.!.

A ти руско чучело какво правиш в българския форум? Pублите ли ти спряха че наваксваш а? фашист кремълски = путлeраст.

Какъв цвят на нацията? Погледни сегашния цвят на нацията? Бойко, Кунева, Пеевски, Домузчиев и подобни. Както и куп предатели тип Ненчев, Плевнелиев, образователният министър преди, социоложката от МВР и Местан. Само че тогава е имало фашизъм. Резали са глави и са отваряли лагери като в Белене. Нищо че се опитвате да го прехвърлите на комунистите. Това е преди тях и само са запазили някои от лагерите - примерно 3. Както и например министър председатела Стамболов вероятно е очистен от царчето, както и 25 министъра. Как ги наричаше - цвета на нацията!

Фашизъм викаш имало :))

като иде реч за хадуци,рая,чорбаджии,язе предлагам на воеводата за по правдоподобно и истинно,народното събрание да се именува- аидушко сборише,а народните 240 представители- хаидушки представители на четите от бизнеси!

само си говорим, какви сме родолюбци, а на 3 март ще хукнем да почиваме в Гърция и Турция, ще заведем и децата си.

А защо не учим за Илия Минев героят антикомунист, за ге.Иван Колев победил Русия, за ген.Луков истински велик българин, защо?

какво точно геройство е направил ? КОлев е спечелил една битка а България губи войната и е първата страна напуснала войната.

Проблемът на българина винаги е бил, че не си познава историята.Русия не по-малко е погазила българщината от Турция.Българинът беше обработен до неузнаваемост.Четете и знайте.

за периода от 500 най черни говдини в историята на БЪлгария.

Ами ние сме съвременници на онова и на това време. И да, никога не се почувствахме "рая" повече отколкото сега. Защо? Отговори си сам на този въпрос, Братко.

Хехе, значи това бил проблемът на българина, че не си познава историята? Айде да се образоваме тогава в исторически план! Официалната ни сегашна религия ни е била "внесена" от Византия и наложена чрез политически натиск. Българите са били принудени да изоставят изконната си религия и да приемат византийската. 1335 години история, от които 700 (над 50%!) под чуждо владичество, съотв. византийско и османско (т.е. несъществуваща като държава България). Своеобразен рекорд от не една, а ДВЕ национални катастрофи и две Световни войни, в които сме неизменно на погрешната страна. Редовно българинът е "освобожаван" от други държави, като след последното голямо "освобождение" следва съвременна българска история, която е един безкраен низ от чужди князове и царе, политически интриги, политически убийства, преврат след преврат, опити да се дестабилизира политическата с-ма за извличане на собствена облага, и после още едно "освобождение", пак от страна на предния освободител, след който следва период на тоталитаризъм. от който някакси се "освободихме" сами и сега се радваме на слънчева демокрация. Та като гледам, точно това му проблемът на българина, че не си познава историята, г-н историк!

То официално религиите все са внесени от някъде ;) Ирландците са още по-зле, и какво? На губещата страна са били и Германия и Австро Унгария, и какво? Всъщност какво изобщо искаш да кажеш бе човече? ;)

А това, че бяхме рая на СССР през руското робство няма ли да се изучава?А комунистическите концлагери унищожили цвета на нацията ни?Само турското ли ще изучавам?

е че други, а не комунистите измислят лагерите. Т. Живков ги премахва. А първите в България датират още от царско време.

Ти научи за турското, па сетне ела да питаш за комунизма

Трябва да се изучава руската окупация на България и отнемането на националния суверенитет след 1944г.Това е свързано с потъпкване на българщината и патриотизма.

земи си прочети историята и не се излагай! Никой не ти е взел суверенитета 1944 г. Властта минава в смесеноправителство от най различни партии ,а БЪ;гария е монархия до провеждането на референдум през 1946.

Референдума е незаконен.

А руското робство след 1944г. и комунистическите концлагери на БКП и КПСС няма ли да изучават?

Който мине през обучение по история и литература в българското училище без да излезе непоправим идиот , е или за Нобел или ауаутист. Там ще научи, че държавите възникват, като св премине река, че Кирил и Методий били пратени от Византия да учат Моравия на българска писменост, която още не е възникнала , че Ренесансът, Реформацията и френската революция са богомилски движения , нациите са от средновековието, възраждали сме се през робството и какво ли още не.Което не го пише в учебника, ще му го кажат и така над 500 часа занимания с нещо , което е по-лошо от неграмотност, защото е антиграмотност и поднесено от хора , които го преподават единствено, щото не им е стигнал бала за друго. После и 1000 часа в университета не стигат , за да се поправи вредата.

Така, така нека децата да учат и да знаят, че са деца на роби на турците, че те са роби на турците и нека турците учат, че българчета са им роби! Това е българщината - да си турски роб и низша рая! Че се раждаш да служиш на турския бей!

Браво. Доживях да видя малко българщина в тази държава.

Видял си, ама не точно българщина, а наакани гащи! Видяха дебелия и, че правителството ще си иде заради навеждането към Турция и смениха курса.

Крайно време е наистина да се махнат патриотарщините от учебната програма. Никой няма нужда от т.нар. патриотизъм, който само промива мозъците на марките. Българската литература не струва и трябва изцяло да се замени със западна и американска. А от часовете по история следва да отпадне османското владичество и да се учи изцяло за черното руско робство, върнало България с векове назад и за зловещата роля на кървавата империя на злото в историята на България, а не да се учи за разни там кланета и потурчвания(чиято достоверност е твърде спорна). Както и да се изучава Георги Марков.

отиди си пий хапчетата и недей да се появаваш повече тук - ако знаеш колко си жальк и гаден

Соросоидно реститутче, побързай за тоалетната да освободиш гениалните си мисли, които напират под теб. А после върви та се хвърли в някоя тоалетна да ни освободиш от великото си присъствие.

Най-обикновен руски агент-провокатор е, но тъпите комундета не се усещате!

Робство или не,ние сме се борили 500 години !!!Колко жертви сме дали !!! Има народи които са все още поробени.Народ без история не е народ.Ние сме едни от първите на балканите , много преди западните " Доминиращи " нации които да даже не са и съществували.Така че не си оставяите магарето в блатото....Правителството да работи под Натиск !!!Да отвори предприатия и да привлече инвеститори, да отвори работи места !!! Не да обикаляме Европа като скитници и да ни ритат!!!

Направо сме се спукали да се борим,мдаааа. Голям виц!

да има само един канал за 6 часа и да се дават манифестации и руски военни филми!

Завод. Над него облаци от дим. Народът прост, животът тежък, скучен. .Живот без маска и без грим озъбено, свирепо куче. Малко е лозунг поезията на Вапцаров, но пресъздава духа на епохата!

Комунистическа му работа - бездарникът, когото сте цитирали първо е терорист, второ е шпионин на чужда държава и накрая е комунист. Крайно време е да се приеме закон за преследване на комунистическата пропаганда и "творчеството" на този некадърник да попадне под ударите му

Вапцаров не е бил комунист, но е бил приятел лично с Царя и много други видни личности.

Ами правилно, браво, да се знаят тези работи иначе ще ни затрият.

страна и глупостите, които пишете са срамота.

един прекрасен град,може само да завиждате

само за Истанбул и Анкара, даже и Бурса , Измир и Анталия са много по-хубави градове от София! Само че Ердоган ще съсипе това!Той връща Турция назад!

Цариград и половин Турция са български територии населени с българи.

турция трябва ще бъде превърната на радиоактивно стъкло преди нещо ново да се появи там след много години. А Реформатор е полуграмотен и платен предател на Род и Родина та си

захариев, човекоподобно чучело, лично бих ти дал едно радиоактивно стъкло но съм човек и живея за да им амир на земята. да предпазя земята от такива кремълски фашизирани влечуги, желаещи разруха и пиене на човешка кръв. наи-големите сатрапи- кръволаци във Cвета: Kим чен ун, путин, Aсад.

Ще се учи за раята(народът прост), за еничари (българите в ДПС) и хайдутите(от ГЕРБ).

така е турчеещите се турци и българи трее се асимилират кой нище с куфара и кутиката вазелин да отлитат на юг

Подкрепям, но за съжаление българите стегнаха куфарите и отидоха на северозапад а турко-мангал се множи като хлебарки и много скоро българите ще сме малцинство.......турските сериали по водещите телевизии са ФАКТ

Очевидно е, че Радан е изпял всичко! Сега медиите на Пеевски трябва да започнат кампания срещу ДСБ! Да се пише, че е гей, че е луд, че е прост и избирателите да бъдат отблъснати!

България я прави некой де живее другаде..бой ша ядеш и нема го продадеш. има нища, де не требе да ги изскаш . султан нкав.

просто не разбирате. децата са по различни от предишни не разбирате дори и колко са бързи.. или го позволявате.. да не намерите нещо у дупето...от кражба от родители? само питам.

бе това руснаците в какъв свят живеете бе ? бе вие изобщо хора ли сте ? ми децата ти са като тебе , бе из...род ! но те не са виновни , а ти !

бе ти какво искаш от индивид роден и израсъл в комуналка ?

5 клас - антична история - 68 часа 6 клас - средновековна история -68 часа 7 клас - българска история - 72 ч. 8 клас - не се учи история 9 клас - нова и съвременна история - 144 ч. 10 клас - българска история - 126 ч. Равносметката е 68+68+144= 280 ч. обща история 72+144= 228 ч. българска история Тия наистина ни вземат за будали! никога в българското училище не се е учило толкова малко родна история. Заличаването на националното съзнание е основна задача на МОН и соросодните обръчи от фондации, асоциации и други антибългарски уж НПО!

Само Украйна, смерть комунистам!

доста сталинистка сган имало в БГ!

а децата ще учат ли , че тия дето уж са ни освободили от османско иго през 1878г са били крепостни , по долу от добитък , до 1907г ?

наистина царят , след фиаското на руко японската война премахва крепостничеството , но по руски си начин ! разрешава им да се откупят !!! да се купиш сам себеси , от помешчика !!? после , ми освобождават ги през 1907г ! 1917 г ги оземляват ! след пет години с бой и трепане , пак ги закрепостяват , и до днес !

Господа коментиращи кравари, кажете вие от какво ни освободихте ! . . . може би от заводите и фабриките ни които бълваха качествени стоки, от селското ни стопанство, което захранваше половин европа с качествени плодове и зеленчуци и с качествено месо и мляко, от армията ни, от която се страхуваха доста по-големи армии от нашата . . . ?! Предатели мръсни . . .

немам нищо по убаво от син , кой можи да дарява. колко и да има. и да плаща говедото. ненужно.

Предателите пак намират как да сменят темата от Турското робство и да плюят против Русия, ама не е тук мястото точно . . . !

При честванията за 3-ти март гледайте изказването на президента,да видим,дали ще каже,че сме били под османско робство или ще каже,че сме били под владичество или съжителство!!!! Гледайте и слушайте предателите!

са спорове между българи и българи!Трябва да се покаже уважение към Русия, независимо от съвременното политическо положение! То все един ден ще се промени, уважението към Русия е вечно, но не и преклонение!

И за руските кавали да учат!

всем болельщикам ЦСКА ! ЦСКА на всегда !

тва болелщи.... бе това болест някаква ли е ?

Видите море армейских знамён? Ветер поёт: "ЦСКА - чемпион!"

Авторы против бандеровщины и капиталистов! Мы за Сталина и Социализм!

Изгонете ме от България, от това да гледам олигофрени всеки ден! Не става въпрос аз да се махна, искам да ме изгонят, като недостоен за простотията ни!

не ползвай огледало , и няма да видиш олигофрен в България !

умрях от смях, колко остроумно! Такъв хумор няма и лорд Оскар Уайлд!

Деца, учете за турското присъствие и съжителство. Учете и за савецкото освобождение на 9ти септември. И за руснаците-братушки. Нека станем руско-турска губерния-виалет.

глупако, самото поставяне на равенство между двете показва колко си не доклатен... пардон, недоучил

като се считате за много образовани /което не е вярно/, защо поне не си намерите работа, да не ви се смеят децата на заплатката?

И НА ТАЯ ТЪПОТИЯ ТРЯБВА ЛИ ОТГОВАРЯМ

Раята трябва да се тренира! До вчера е била подчинена на Султана, сега е под пряко ръководство на Путлер и КГБ. Никакъв поглед настрани!

Ти си от тези християни, които първи са сложили феса и са клали другите българите повече и от турците!

И да си туркиня, която идва в България като студентка, събува гащите на втория ден и като разпасана го прави без пари къде с когото свари. А после се въща удома и слага бурката, ужким нищо не е било.

на БГ е че не се опита да приобщи тези хора хуманитарно, а не чрез милиция и смяна на имена, това ги капсулира, отврати ги от нас! А вижте как Гърция и Турция направиха от българи, гърци и турци! Говори български, но казва че грък, и се гордее че е грък!

Грешката е че няма закон за всеки, който се опитва да омаловажи зверствата на турците, да влиза за 10 години в затвора, отнемане на българско гражданство и изгонване от държавата!

изгонване от България е нещо като награда!

вярваха че ще се чустват ,,български,, граждани!!! за другите две страни като не знаеш не говори!!! нашите бяха първите ,,толерасти,, в европа!!! мислеха си че ще излезнат от ,,капсулата,, си!!! смяната на имената стана за да не сме ,,първото,, косово на балканите!!! чети и учи!!! почети за ,,демирел,, , ,,кенан еврен,, и т.н.!!! в гърция имаше затворени раиони до две хилядната година в тракия!!! при нас след 1985 година!!! и сега ,,бурките,, в комотини са повече от тези в цялата ни страна!!!

Вече сте банални с тва робство!История та си е история,фактите са си факти,но стига с тва САМО СЪЖАЛЕНИЕ,бе хора!Човешкият живот не е имал голяма стойност по онова време като цяло! В империята е имало строг ред и йерархия .пълно подчинение на висшестоящия!Ред и дисциплина религиозни и морални канони! Ето причините за успешното завладяване на толкова държави! Които ,между другото,не знам да настояват на термина РОБСТВО като че ли тва ще подобри сегаш ното им положение...

Още по-важни от учебниците са ръководствата за учители, т.е. какво да втълпяват на децата, на какво да акцентират, кое е важното. Ето ключовите думи: 1981 г. - "героизъм", "национално самочувствие"; !!! 2004 г. - "съжителство на различни етнически и религиозни общности", "мултикултурна среда на живота през XIX и XX l век", "стимулиране на "емпатията" (приемане на различните).!!!

на булгария и липсва една година в повече кум непулнолетието...

От 2004 г. до днес днес, децата учат че, Османската империя е "мозайка" - имаме урок на име "Мозайката от общности в българските земи". В него четем за съжителство, общуване, обща немотия, разговори на чаршията, "взаимно уважение на религиозните празници". . Думичката "рая" отпада от специалните термини, няма я. Четем, че "хората от всички вероизповедания плащат данъци", липсва информацията от 1992 г., че християните плащат повече. Няма го и изречението за накърненото човешко достойнство от 1992 г. "Съжителството" е разширено, като българите "говорили родния си език, пазели обичаите, празнували християнски празници, пеели песни", не се споменава никой да им пречи. Много любопитен е урокът "Свободна България". В него се разказва за Руско-турската война през 1877-1878 г., но дума няма, че е победила Русия.

СЪЩАТА ЦИГАНИЯ НО ПО АМЕРИКАНСКИ - ТРЯБВАТ ФАКТИИИИИ ДЖАГАЛОВ

,,.. Ще се учи за раята, за еничари и хайдути..,,!!! ,,раята,, са народът!!! ,,еничерите,,-властимащите!!! ,,хаидутите,,-,,умерената опозиция,,!!! още не са ,,излезли,,!!!

Коментари - Българската история доминира в програмите за 5 - 10 клас | Днес.dir.bg

Българската история доминира в програмите за 5 - 10 клас

Доминиращото между 5-и и 10-и клас е националната история. Ще се учи за раята, за еничари и хайдути. "Съжителството" не е използвано за политическа система.

Обратно в новината

Коментари - Българската история доминира в програмите за 5 - 10 клас | Днес.dir.bg

Коментари

да запознаят децата и с понятията "прост матриял", " аз съм прост, и вие сте прости " и др. от този род и да се съпоставят с понятията "рая" и "гяур"

Всичко е за замазване на очите на простия български народ! Относно понятията "рая", "еничари" и "хайдути", които щели да се въведат, няма ли да се въведе и да се запознаят децата с най обидното понятие, казвано от турците за българин - "гяур"!?

съжителството с турците ,тогава и сега,е процес на мирен живот.

Мирен процес като Батак? Или това е било междуселска свада?

Голяма простотия значи! Да не би образованието да се върти само историята и един конкретен период от българската? Ами всичко останало? Ето, 5500 деца са напуснали страната само за първия учебен срок. Те ми се занимават с някакви си номинали и лингвистики! Идиоти! Освен как да откраднат за нищо друго не мислят! Но лошото е, че и да искат не могат, защото са некомпетентни. Ако пък не видиш ли някой компетентен се докопа до по-висок пост веднага гледат да го отстранят и успяват. Защото некадърниците са мнозинство и взаимно се подкрепят, за да не изтърват кокала!

Няма ли най-после да влязат в учебниците и фактите за руското робство и платеното стократно така наречено освобождение.

Ти ли го плати? Да принципно НАродното събрание е гласувало, че трябва да платим едни пари, но нито сме се напъвали да връщаме ,нито са се напъвали да ни ги искат и така докато Ленин опрощава всичко.

Всичко що е младо се готви да учи и живее на Запад.С история и литература няма да задържите безработните и гладните!Икономиката...

А съвременното поколение няма ли да научи, че през септември-декември на 1944 г. българи убиха 20 000 човека - цвета на нацията, за лагерите, в които изгниха банкери, учени интелектуалци. Нима тези хора и техните семейства не бяха мъченици. А ги мъчиха и убиваха не турци, а българи. Гледайте филма Народния дом на терора.

Френската революция колко човека изби, но е донесла демокрацията на Франция, а :-)))))

Така де донесла демокрация, а при нас дойде соца. ;)

А на тебе няма ли да ти омръзне сТо пъти да дращиш едно и също.!.? А няма ли да ВИ научат ,че на министъра на БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА името трябва да е ПЕТЪР или СИМЕОН , а не ВЕЖДИ РАШИДОВ .!. Виж се кой те управлява чалгонии,и тогава квичи.!.

A ти руско чучело какво правиш в българския форум? Pублите ли ти спряха че наваксваш а? фашист кремълски = путлeраст.

Какъв цвят на нацията? Погледни сегашния цвят на нацията? Бойко, Кунева, Пеевски, Домузчиев и подобни. Както и куп предатели тип Ненчев, Плевнелиев, образователният министър преди, социоложката от МВР и Местан. Само че тогава е имало фашизъм. Резали са глави и са отваряли лагери като в Белене. Нищо че се опитвате да го прехвърлите на комунистите. Това е преди тях и само са запазили някои от лагерите - примерно 3. Както и например министър председатела Стамболов вероятно е очистен от царчето, както и 25 министъра. Как ги наричаше - цвета на нацията!

Фашизъм викаш имало :))

като иде реч за хадуци,рая,чорбаджии,язе предлагам на воеводата за по правдоподобно и истинно,народното събрание да се именува- аидушко сборише,а народните 240 представители- хаидушки представители на четите от бизнеси!

само си говорим, какви сме родолюбци, а на 3 март ще хукнем да почиваме в Гърция и Турция, ще заведем и децата си.

А защо не учим за Илия Минев героят антикомунист, за ге.Иван Колев победил Русия, за ген.Луков истински велик българин, защо?

какво точно геройство е направил ? КОлев е спечелил една битка а България губи войната и е първата страна напуснала войната.

Проблемът на българина винаги е бил, че не си познава историята.Русия не по-малко е погазила българщината от Турция.Българинът беше обработен до неузнаваемост.Четете и знайте.

за периода от 500 най черни говдини в историята на БЪлгария.

Ами ние сме съвременници на онова и на това време. И да, никога не се почувствахме "рая" повече отколкото сега. Защо? Отговори си сам на този въпрос, Братко.

Хехе, значи това бил проблемът на българина, че не си познава историята? Айде да се образоваме тогава в исторически план! Официалната ни сегашна религия ни е била "внесена" от Византия и наложена чрез политически натиск. Българите са били принудени да изоставят изконната си религия и да приемат византийската. 1335 години история, от които 700 (над 50%!) под чуждо владичество, съотв. византийско и османско (т.е. несъществуваща като държава България). Своеобразен рекорд от не една, а ДВЕ национални катастрофи и две Световни войни, в които сме неизменно на погрешната страна. Редовно българинът е "освобожаван" от други държави, като след последното голямо "освобождение" следва съвременна българска история, която е един безкраен низ от чужди князове и царе, политически интриги, политически убийства, преврат след преврат, опити да се дестабилизира политическата с-ма за извличане на собствена облага, и после още едно "освобождение", пак от страна на предния освободител, след който следва период на тоталитаризъм. от който някакси се "освободихме" сами и сега се радваме на слънчева демокрация. Та като гледам, точно това му проблемът на българина, че не си познава историята, г-н историк!

То официално религиите все са внесени от някъде ;) Ирландците са още по-зле, и какво? На губещата страна са били и Германия и Австро Унгария, и какво? Всъщност какво изобщо искаш да кажеш бе човече? ;)

А това, че бяхме рая на СССР през руското робство няма ли да се изучава?А комунистическите концлагери унищожили цвета на нацията ни?Само турското ли ще изучавам?

е че други, а не комунистите измислят лагерите. Т. Живков ги премахва. А първите в България датират още от царско време.

Ти научи за турското, па сетне ела да питаш за комунизма

Трябва да се изучава руската окупация на България и отнемането на националния суверенитет след 1944г.Това е свързано с потъпкване на българщината и патриотизма.

земи си прочети историята и не се излагай! Никой не ти е взел суверенитета 1944 г. Властта минава в смесеноправителство от най различни партии ,а БЪ;гария е монархия до провеждането на референдум през 1946.

Референдума е незаконен.

А руското робство след 1944г. и комунистическите концлагери на БКП и КПСС няма ли да изучават?

Който мине през обучение по история и литература в българското училище без да излезе непоправим идиот , е или за Нобел или ауаутист. Там ще научи, че държавите възникват, като св премине река, че Кирил и Методий били пратени от Византия да учат Моравия на българска писменост, която още не е възникнала , че Ренесансът, Реформацията и френската революция са богомилски движения , нациите са от средновековието, възраждали сме се през робството и какво ли още не.Което не го пише в учебника, ще му го кажат и така над 500 часа занимания с нещо , което е по-лошо от неграмотност, защото е антиграмотност и поднесено от хора , които го преподават единствено, щото не им е стигнал бала за друго. После и 1000 часа в университета не стигат , за да се поправи вредата.

Така, така нека децата да учат и да знаят, че са деца на роби на турците, че те са роби на турците и нека турците учат, че българчета са им роби! Това е българщината - да си турски роб и низша рая! Че се раждаш да служиш на турския бей!

Браво. Доживях да видя малко българщина в тази държава.

Видял си, ама не точно българщина, а наакани гащи! Видяха дебелия и, че правителството ще си иде заради навеждането към Турция и смениха курса.

Крайно време е наистина да се махнат патриотарщините от учебната програма. Никой няма нужда от т.нар. патриотизъм, който само промива мозъците на марките. Българската литература не струва и трябва изцяло да се замени със западна и американска. А от часовете по история следва да отпадне османското владичество и да се учи изцяло за черното руско робство, върнало България с векове назад и за зловещата роля на кървавата империя на злото в историята на България, а не да се учи за разни там кланета и потурчвания(чиято достоверност е твърде спорна). Както и да се изучава Георги Марков.

отиди си пий хапчетата и недей да се появаваш повече тук - ако знаеш колко си жальк и гаден

Соросоидно реститутче, побързай за тоалетната да освободиш гениалните си мисли, които напират под теб. А после върви та се хвърли в някоя тоалетна да ни освободиш от великото си присъствие.

Най-обикновен руски агент-провокатор е, но тъпите комундета не се усещате!

Робство или не,ние сме се борили 500 години !!!Колко жертви сме дали !!! Има народи които са все още поробени.Народ без история не е народ.Ние сме едни от първите на балканите , много преди западните " Доминиращи " нации които да даже не са и съществували.Така че не си оставяите магарето в блатото....Правителството да работи под Натиск !!!Да отвори предприатия и да привлече инвеститори, да отвори работи места !!! Не да обикаляме Европа като скитници и да ни ритат!!!

Направо сме се спукали да се борим,мдаааа. Голям виц!

да има само един канал за 6 часа и да се дават манифестации и руски военни филми!

Завод. Над него облаци от дим. Народът прост, животът тежък, скучен. .Живот без маска и без грим озъбено, свирепо куче. Малко е лозунг поезията на Вапцаров, но пресъздава духа на епохата!

Комунистическа му работа - бездарникът, когото сте цитирали първо е терорист, второ е шпионин на чужда държава и накрая е комунист. Крайно време е да се приеме закон за преследване на комунистическата пропаганда и "творчеството" на този некадърник да попадне под ударите му

Вапцаров не е бил комунист, но е бил приятел лично с Царя и много други видни личности.

Ами правилно, браво, да се знаят тези работи иначе ще ни затрият.

страна и глупостите, които пишете са срамота.

един прекрасен град,може само да завиждате

само за Истанбул и Анкара, даже и Бурса , Измир и Анталия са много по-хубави градове от София! Само че Ердоган ще съсипе това!Той връща Турция назад!

Цариград и половин Турция са български територии населени с българи.

турция трябва ще бъде превърната на радиоактивно стъкло преди нещо ново да се появи там след много години. А Реформатор е полуграмотен и платен предател на Род и Родина та си

захариев, човекоподобно чучело, лично бих ти дал едно радиоактивно стъкло но съм човек и живея за да им амир на земята. да предпазя земята от такива кремълски фашизирани влечуги, желаещи разруха и пиене на човешка кръв. наи-големите сатрапи- кръволаци във Cвета: Kим чен ун, путин, Aсад.

Ще се учи за раята(народът прост), за еничари (българите в ДПС) и хайдутите(от ГЕРБ).

така е турчеещите се турци и българи трее се асимилират кой нище с куфара и кутиката вазелин да отлитат на юг

Подкрепям, но за съжаление българите стегнаха куфарите и отидоха на северозапад а турко-мангал се множи като хлебарки и много скоро българите ще сме малцинство.......турските сериали по водещите телевизии са ФАКТ

Очевидно е, че Радан е изпял всичко! Сега медиите на Пеевски трябва да започнат кампания срещу ДСБ! Да се пише, че е гей, че е луд, че е прост и избирателите да бъдат отблъснати!

България я прави некой де живее другаде..бой ша ядеш и нема го продадеш. има нища, де не требе да ги изскаш . султан нкав.

просто не разбирате. децата са по различни от предишни не разбирате дори и колко са бързи.. или го позволявате.. да не намерите нещо у дупето...от кражба от родители? само питам.

бе това руснаците в какъв свят живеете бе ? бе вие изобщо хора ли сте ? ми децата ти са като тебе , бе из...род ! но те не са виновни , а ти !

бе ти какво искаш от индивид роден и израсъл в комуналка ?

5 клас - антична история - 68 часа 6 клас - средновековна история -68 часа 7 клас - българска история - 72 ч. 8 клас - не се учи история 9 клас - нова и съвременна история - 144 ч. 10 клас - българска история - 126 ч. Равносметката е 68+68+144= 280 ч. обща история 72+144= 228 ч. българска история Тия наистина ни вземат за будали! никога в българското училище не се е учило толкова малко родна история. Заличаването на националното съзнание е основна задача на МОН и соросодните обръчи от фондации, асоциации и други антибългарски уж НПО!

Само Украйна, смерть комунистам!

доста сталинистка сган имало в БГ!

а децата ще учат ли , че тия дето уж са ни освободили от османско иго през 1878г са били крепостни , по долу от добитък , до 1907г ?

наистина царят , след фиаското на руко японската война премахва крепостничеството , но по руски си начин ! разрешава им да се откупят !!! да се купиш сам себеси , от помешчика !!? после , ми освобождават ги през 1907г ! 1917 г ги оземляват ! след пет години с бой и трепане , пак ги закрепостяват , и до днес !

Господа коментиращи кравари, кажете вие от какво ни освободихте ! . . . може би от заводите и фабриките ни които бълваха качествени стоки, от селското ни стопанство, което захранваше половин европа с качествени плодове и зеленчуци и с качествено месо и мляко, от армията ни, от която се страхуваха доста по-големи армии от нашата . . . ?! Предатели мръсни . . .

немам нищо по убаво от син , кой можи да дарява. колко и да има. и да плаща говедото. ненужно.

Предателите пак намират как да сменят темата от Турското робство и да плюят против Русия, ама не е тук мястото точно . . . !

При честванията за 3-ти март гледайте изказването на президента,да видим,дали ще каже,че сме били под османско робство или ще каже,че сме били под владичество или съжителство!!!! Гледайте и слушайте предателите!

са спорове между българи и българи!Трябва да се покаже уважение към Русия, независимо от съвременното политическо положение! То все един ден ще се промени, уважението към Русия е вечно, но не и преклонение!

И за руските кавали да учат!

всем болельщикам ЦСКА ! ЦСКА на всегда !

тва болелщи.... бе това болест някаква ли е ?

Видите море армейских знамён? Ветер поёт: "ЦСКА - чемпион!"

Авторы против бандеровщины и капиталистов! Мы за Сталина и Социализм!

Изгонете ме от България, от това да гледам олигофрени всеки ден! Не става въпрос аз да се махна, искам да ме изгонят, като недостоен за простотията ни!

не ползвай огледало , и няма да видиш олигофрен в България !

умрях от смях, колко остроумно! Такъв хумор няма и лорд Оскар Уайлд!

Деца, учете за турското присъствие и съжителство. Учете и за савецкото освобождение на 9ти септември. И за руснаците-братушки. Нека станем руско-турска губерния-виалет.

глупако, самото поставяне на равенство между двете показва колко си не доклатен... пардон, недоучил

като се считате за много образовани /което не е вярно/, защо поне не си намерите работа, да не ви се смеят децата на заплатката?

И НА ТАЯ ТЪПОТИЯ ТРЯБВА ЛИ ОТГОВАРЯМ

Раята трябва да се тренира! До вчера е била подчинена на Султана, сега е под пряко ръководство на Путлер и КГБ. Никакъв поглед настрани!

Ти си от тези християни, които първи са сложили феса и са клали другите българите повече и от турците!

И да си туркиня, която идва в България като студентка, събува гащите на втория ден и като разпасана го прави без пари къде с когото свари. А после се въща удома и слага бурката, ужким нищо не е било.

на БГ е че не се опита да приобщи тези хора хуманитарно, а не чрез милиция и смяна на имена, това ги капсулира, отврати ги от нас! А вижте как Гърция и Турция направиха от българи, гърци и турци! Говори български, но казва че грък, и се гордее че е грък!

Грешката е че няма закон за всеки, който се опитва да омаловажи зверствата на турците, да влиза за 10 години в затвора, отнемане на българско гражданство и изгонване от държавата!

изгонване от България е нещо като награда!

вярваха че ще се чустват ,,български,, граждани!!! за другите две страни като не знаеш не говори!!! нашите бяха първите ,,толерасти,, в европа!!! мислеха си че ще излезнат от ,,капсулата,, си!!! смяната на имената стана за да не сме ,,първото,, косово на балканите!!! чети и учи!!! почети за ,,демирел,, , ,,кенан еврен,, и т.н.!!! в гърция имаше затворени раиони до две хилядната година в тракия!!! при нас след 1985 година!!! и сега ,,бурките,, в комотини са повече от тези в цялата ни страна!!!

Вече сте банални с тва робство!История та си е история,фактите са си факти,но стига с тва САМО СЪЖАЛЕНИЕ,бе хора!Човешкият живот не е имал голяма стойност по онова време като цяло! В империята е имало строг ред и йерархия .пълно подчинение на висшестоящия!Ред и дисциплина религиозни и морални канони! Ето причините за успешното завладяване на толкова държави! Които ,между другото,не знам да настояват на термина РОБСТВО като че ли тва ще подобри сегаш ното им положение...

Още по-важни от учебниците са ръководствата за учители, т.е. какво да втълпяват на децата, на какво да акцентират, кое е важното. Ето ключовите думи: 1981 г. - "героизъм", "национално самочувствие"; !!! 2004 г. - "съжителство на различни етнически и религиозни общности", "мултикултурна среда на живота през XIX и XX l век", "стимулиране на "емпатията" (приемане на различните).!!!

на булгария и липсва една година в повече кум непулнолетието...

От 2004 г. до днес днес, децата учат че, Османската империя е "мозайка" - имаме урок на име "Мозайката от общности в българските земи". В него четем за съжителство, общуване, обща немотия, разговори на чаршията, "взаимно уважение на религиозните празници". . Думичката "рая" отпада от специалните термини, няма я. Четем, че "хората от всички вероизповедания плащат данъци", липсва информацията от 1992 г., че християните плащат повече. Няма го и изречението за накърненото човешко достойнство от 1992 г. "Съжителството" е разширено, като българите "говорили родния си език, пазели обичаите, празнували християнски празници, пеели песни", не се споменава никой да им пречи. Много любопитен е урокът "Свободна България". В него се разказва за Руско-турската война през 1877-1878 г., но дума няма, че е победила Русия.

СЪЩАТА ЦИГАНИЯ НО ПО АМЕРИКАНСКИ - ТРЯБВАТ ФАКТИИИИИ ДЖАГАЛОВ

,,.. Ще се учи за раята, за еничари и хайдути..,,!!! ,,раята,, са народът!!! ,,еничерите,,-властимащите!!! ,,хаидутите,,-,,умерената опозиция,,!!! още не са ,,излезли,,!!!