Коментари - България се раздели на две - тъмна и светла, обяви владика | Днес.dir.bg

България се раздели на две - тъмна и светла, обяви владика

Молебен за мир във време на раздори и бедствия отслужиха днес свещеници от Варненската и Великопреславска митрополия.

Обратно в новината

Коментари - България се раздели на две - тъмна и светла, обяви владика | Днес.dir.bg

Коментари

"Има нещо жестоко в прошката, ако тя не води до разкаяние на онзи, комуто са простили. Затова трябва да се прощава с любов и смирение... В това е същността на висшата нравственост като принцип на човешкото битие израз на неговото божествено начало.)"

"Покайте се момчета да не гризнете дървото изневиделица" ги призовава да слезнат на земята щото иначе може да им се наложи да падат от висините до които са се извисили напоследък което упражнение може да е ама ноооооо...гу болезнено :)

30-тина годинки майка България е "полазена" от "концентрирано зло" обитаващо обширното празно място в кратуните на "некои определени другари/господа" ... Требе да направим молебен за покаяние на гореспоменатите персони щото както се видя сами нема да се досетят дето са кривнали от правия път ... Иначе горко ни.

И още нещо. - Да простиш (т.е. да не пожелаеш да отмъстиш) е всъщност "отмъщение" от най-висш порядък, тъй като не допускаш злото в себе си (с отказа да отмъстиш), а го оставяш изцяло у онзи , който го е извършил с това, че го лишаваш от възможността да се освободи от него, като реагира на едно твое отмъщение. В това е същността на висшата нравственост. (Има нещо жестоко в прошката...)

Значи си "мазохист" - обичащ да се наказваш жестоко. Абе, ти щерка или по-млада жена имаш ли? С тези разбирания...

В Св. писание е казано: Не съди , за да не бъдеш съден. А мъдрата бълг. поговорка (от една народна приказка) гласи , на практика пояснявайки казаното в Св.писание: Кой каквото прави, на се бе си го прави. Т.е. човек сам се наказва или награждава с това, което върши. И каквото и да му сторят другите като на казание или похвала, най-голямото наказание е , което ние сами си налагаме. Оттук е логиката на правни принцип, че за едно престъпление не може да има две наказания. Но всички тези неща не се казват в църквата или в у-ще, затова човек (в това отношение българинът няма равен на себе си) става жертва на илюзията, че може да върши каквото си иска безнаказано. И раят и адът са тук долу на земята. И човек си получава заслуженото още преживе, макар и да не си дава с/ка за това...

Попе, иистинският разбивач на народа се казва Бойко някой си Борисов. От Банкя. , Недоучен, прост и тъп, нахален Бил е бедняк, с дядо курвар, застрелян от рогоносци. Отмъстителен, с бицепси и малко пипе. Омръзна ни с идиотщините си и с лентичките си, при положение, че старците ни мрат ускорено от недостиг на средства. Това явление ще ни докара такава национална беля, че циганите ще бледнеят. Вкарай му малко разум, нали си духовен пастир?

" Ако те ударят по едната страна, обърни и другата." - Тази притча от евангилието означава не да се примиряваш с обидата или насилието/несправедливостта, а да не отвръщаш на злото със зло, защото така то се умножава. Но странно защо поповете не го обясняват. Винаги има начин човек да отвърне достойно и да запази себеуважението си. Прошката, горния принцип, любовта към ближния са вселенски принципи, независимо от волята и желанието на човека. Те са дадени изначално и са в основата на светлата сила, която утвърждава живота. А отмъщението - "око за око, зъб за зъб", са нейната противоложност. В това е смисълът на посланието на Христос, като промяна на старата парадигма, заплашваща оцеляването на човешкия вид и живота, и възстановяването на изначалните и вечни принципи на битието.

Колко дълго можеш да обръщаш другата буза т. е. колко дълго можеш все да прощаваш- 22 години ли? Така "опростените" от нас /търпеливите българи/ допуснахме да ни се качат на главата всякакви престъпни елементи, примитиви и паразити в нашата мила България. Питам, докога да сме по християнски търпеливи и опрощаващи?

не си разбрал същността на това, което казва по-горе човекът.

Напълно си прав. Подкрепям те.

Митко! Ако Киро убие твоето дете, ти ще простиш ли?

А детето ти ще се съживи ли, ако не простиш? Прошката освобождава преди всичко тебе от негативни енергии, тя не отрича борбата за справедливост и не означава, че няма да искаш да се възстанови равновесието и престъпниците да не бъдат спрени. Сега разбираш ли?

Дори и да имаш известно основание за тази тъжна констатация, правейки я ти отиваш още по-надолу...

Не са комунистите, а онези , които им дърпат конците!... Я се сети кой министър рече на глас "Плюя аз на православието!"...

А къде е Църквата в цялата тази история и какво прави, за да увеличи светлата част и да намали тъмната или се занимава само с нейните си интереси?!

Църквата да прати свои попове в циганската махала - да учат циганите: Не убивай! Това трябва още сега. Да се работи с всички цигани от мало до голямо. А ако църквата не може да стори това, що не си мълчи поне!

Не богохулствай митрополитче!Само бог може да прощава! Или не! Йоан 8.5 И Ангелът взе кадилницата, напали я с огън и хвърли огъня на земята; и последваха гръмове и гласове, светкавици и трус. 16. Идете и излейте на земята седемте чаши на божия гняв. 18.6 Платете двойно според делата им 18.9 И земните царе, които са блудствали и живели разкошно, ще заплачат и заридаят, когато видят дима и изгарянето. 18.19 ... Горко на великия град...защото в един час запустя! 18.21 ще бъде сринат ......и вече няма да се намери.

"Каквото ни всичкото - такива ни и поповете" - аксиома

Хора, нека да живеем спокойно и да се радваме на живота,който е много кратък.

понеже "още-то" ми не действа, да допълня - та пребиха човека, който следчасове почина в болницата! а на дъщеря му, цигаорите казаха, че ако се оплаче, същото чака нея, съпруга и детето им!!!

Дядо ти Владика има готов отговор: "Успокой, душата си чадо мое, всички си плащат за греховете... на оня свят.

Забулва всичко тъмната страна... (Йода)

за ЦИГАНИТЕ: Варна, лято, автобусна линия 409 - циганските "бригади" на смени обират чанти и джобове... но една крадла я хванаха! всичките крадли се спуснаха към вратите, но шофьора спря и не ги отвори, а понеже беше як българин и метна един хубав бой, после опразниха всичко крадено от чантите им и ги изхвърлиха от автобуса... но! на последната спирка на Златните го чака циганска бригада за бързо реагиране и ... го пребиват, почина след няколко часа в болницата. на дъщеря му и казаха, че ако се обади или повдигне обвинение, нея, съпруга и детето им ги чака същото! е - мислете си кой какъв е, но не забравяйте този случай.

Така е, защото циганите, за които пишеш, са сигурни, че полицията и съдът нищо няма да им направят. Ето затова сега хората протестират. А властта се прави на етнически обидена.

"но шофьора спря и не ги отвори, а понеже беше як българин и метна един хубав бой, после опразниха всичко крадено от чантите им и ги изхвърлиха от автобуса.." Шофьора хубаво е спрял, но не е трябвало да им метва хубав бой, защото няма право на това. Трябвало е да закара автобуса в райното, където полицията да прибере откраднатото и съдът по бързата процедура да ги осъди на 15 дена общественополезен труд и при втори случай рецедив и ефективна присъда. "и ... го пр... ощеват, почина след няколко часа в болницата. на дъщеря му и казаха, че ако се обади или повдигне обвинение, нея, съпруга и детето им ги чака същото! е " Това вече е умишлено убийство , но при нас има двойни стандарти. Спомняте си онзи англичанин дето го осъдиха на 10 години и сравнете този случай.

ако бг е правова дарява - да! но... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Отче попе! Всички са отговорни, казваш. А всички ли вкупом влизат в рая? А? Изобщо не сме равни и отговорността ни не е равна! И освен това, какво правите вие, БПЦ, та да приобщавате циганите към православието? Ей ти 10 божи заповеди: Не кради и пр. Що не учите циганите в циганската махала на тях? А? А бе, католиците аборигени са обърнали в християни, вие - циганите са под носа ви и се правите, че не ги виждате! Има ли БПЦ план за проибщаване към християнството на друговерци? Или вие сте приели положението за даденост - ледникова епоха. В туй време из Родопите вилнеят арабски медресета! Ами, събудете се, отче! Христов воин. Що ще рече туй? Да си седиш и да чакаш миряните сами да ти дойдат в храма? Който дошъл, дошъл. А-а! Верно! Вие предпочитате да използвате лостовете на задължението, вместо сами да си размърдате задниците!

ТЪМНИТЕ СИЛИ СА ОБСЕБИЛИ И ВАС СЛУЖЕЩИТЕ В ХРАМОВЕТЕ. Превърнахте църквата в търговско дружество в което има точно определени разценки за всяка една процедура. МОЖЕ БИ НАЙ СКЪПО ПЛАТЕНАТА Е ТАЗИ ПО ОПРОЩАВАНЕТО НА ГРЕХОВЕТЕ. И при вас е заработил принципа - ПЛАЩАШ - ПОЛУЧАВАШ опрощение. НЕ ПРОШКА , А СЪД !!! Всеки трябва да получи заслуженото.

Кланове имат само мафиотите и олигархията. А антикомунстическите шизофреници подлежат на лечение в психиатрията.

ПАТИЛАНЧО шизо ши станеш ти кат застане оня с 2рога скоро отдясната ти страна журналистче тьпо от ченгелския сайт

"От както светлата половина протестира, тъмната се е покрила където й е мястото и веднага се усети - улиците са чисти, няма просяци и джебчии, няма мизерници и смръдливци. " И аз усетих, че тъмната половина вече не вижда да щъка насам натам.

НЕ ТЪМНАТА СТРАНА ЩЪКА 20 ГОДИНИ В ПАРЛАМЕНТА И ВСЕ ОЩЕ ЩЪКА.

Ако други ще поемат реда у нас, ние какво правим в ЕС?!

Щом и Българската Църква излезе с официален Акт -- наистина, "нашите " избранници трябва добре да се замислят ; И дано наистина не стигнем до "Страстите Христови" по Мел Гибсън .

Съдът за да пусне циганиа , обрал апартамента ви безнаказан, най - вероятно не е имал доказателства. Не си ли помислихте, че за по - лесно или за да прикрият някого са хванали първия циганин. Иначе мисля , че затворите са пълни с роми, защото не всички са царе. В полицията работят предимно българи и мисля , че те са виновни, дето са оставили баща ви да си търси колата и са ви се сърдили дето им отваряте работа. Що се отнася до румънските цигани, румънските власти може би не са ви съдействували. Сам казвате , че възрастните българи нито са ви помогнали , нито са извикали полиция. Нямам намерение да ставам адвокат на ромите, но вие като българин , направихте ли си труда да изберете правителсво , което да ви зашитава. И най - накрая , помислите. Турция дава 45 милиарда долара за отбрана , а ние 1 и армията им е двадест пъти по - голяма. Ако дойде някакво дясно радикално правителство и предизвика събития като в Кипър, какво ще кажете , когато турската армия поеме реда в България.

До покайващ се е горната реплика!

господине...вие на образован ром ми мязате или на турчин, който се опитва да ни плаши. Само дето драги многознайко, Турция на дали ще се яви като агресор срещу цялото НАТО (на което БГ е член). Помислете малко преди да пишете дълги безсмислени отговори в защита на един етнос, който се е превърнал в синоним на престъпността.

Ами те и Гърция бяха член на НАТО. Та не съм турчин. Една турска окупация е фундаментална заплаха. И българите не трябва да дават повод. В интерес на истината Турция дори и сега би могла да го направи , но не е в неин интерес. В момента става най - лошото , защото с невъздържани заплахи ние можем да обединим турци и роми срещу нас. А погледнато от вън , дори и в Русия осъждат някои лозунги. Помаците са етнически българи , турците са трудолюбиви , а ромите имат "алтернативни" доходи. За да можем да оцелеем трябва да изградим едно мълчаливо мнозинство от българи, помаци , част от турците и тази част от ромите , които се образоват и работят. Вероятно от малцинствата няма да е голям процента на участвуващите в това мнозинство, но те са много важни за нас. Може би ние се влияем от европейският статут на емигрантите, но не трябва да забравяме , че в България става дума за коренно население, а не за емигранти.

Прав е отеца, че България се раздели на две - богати ФЕОДАЛИ стоящи с парите си над закона, и БЕДНИ и оскотели от недоимък крепостни граждани. СРЕДНА КЛАСА НЯМА. ЗАЩО СИ МИСЛИШ КИРИЛЕ, ЧЕ ""Всички ние малко или много сме виновни за всичко," КАКВА Е МОЯТА ВИНА, ЧЕ ПРЕСТЪПНИТЕ ПОЛИТИЦИ ПРОДАДОХА БЪЛГАРИЯ НА ЧУЖДИ КОЛОНИЗАТОРИ, КОИТО НИ СМЪКВАТ ПО ПЕТ КОЖИ ЗА ТОК, ВОДА, ТЕЛЕФОН, ПАРНО И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ ???? Защо трябва да се покайвам за това , че същите тези МЕСТНИ ФЕОДАЛИ, ни възприемат като кучета които могат да мачкат когато и където си искат ??? ТЕ И НИЕ КИРЕЛЕ СМЕ НЕЩО СЪВСЕМ РАЗЛИЧНО!!! МЕЖДУ ТЯХ И НАС ИМА ЦЯЛА ПРОПАСТ. Ние и те живеем в различни измерения и виждаме живота по различен начин. Те превърнаха рая в ад и принудиха два милиона българи да напуснат отечеството си. ТЕ НЕ СА ХОРА А ДЕГРАДИРАЛИ ДО НЕУЗНАВАЕМОСТ ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА КОИТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ !!! Не прошка Кириле , а съд какъвто е имало в древния Рим. Там на площада тези същества трябва да бъдат съдени по божествения принцип - НА ВСЕКИМУ ДЪЛЖИМОТО. С каквато мяра са мерили с такава ще им се отмери и добави. Да бъде.

ти виж с какви возила, ланци и мобилни телефони движат угоените попове и тогава му задавай такива трудни въпроси! ми то БПЦ се раздели преди време, щото и тя е пълна с тъмни сили, агенти на ДС и всякаква измет

Ми виновен си приятелю защото си ги избирал като си гласувал за тях! Недей да ходиш да гласуваш, аз не гласувам, друг също няма дя гласува... ето ти нулева избирателна активност и цялото общество вкупом бие шута на една система създадена от хора с нечистоплътни помисли.

В абсолютна грешка си! Ти направи каквото трябва, а да става каквото ще стане. В светът на времепространственият континиум, мисълта действа забавено. Духовната сила на излъчилият мисълта е почти нулева и поради това не се получава желаният резултат. Има обаче и един друг начин за действието на мисълта, като РАЗУМЕН МУЛТИПЛИЦИРАЩ СЕ ВЕКТОР. /Известен е примерът на Кхан Кубрат и синовете му, когато им завещава своята мъдрост на смъртният си одър./

От както светлата половина протестира, тъмната се е покрила където й е мястото и веднага се усети - улиците са чисти, няма просяци и джебчии, няма мизерници и смръдливци.

И тук като във сагата "STAR WARS", започваме от епизод 4 - "Ново начало", обаче сме проспали "Невидима заплаха", Отмъщението на ситите (към гладните), а сега "Клонингите атакуват"....въобще Холивуд пикчърс.

Едва-ли ще стане без Завръщането на Джедаите .

Е, добре де, кои са джедаите??

Айде, ако обичат разните там свещеници да не се обажат, че всички знаем милата църква в какви топли отношения е с всяка власт

Ееех, дядо Попе. Явно гледаш отново нашия филм по БиТиВи. Безбожно е да ни цитираш без да си платиш за това! Ама къде гледат СЕМ и тия дето уж защитават авторските ни права!

... появата на две Българии - тъмна и светла. Тъмната е невидима, защото е в мрак и в нея избуяват престъпност, корупция и безнаказаност, развихрят се ирационални чувства на омраза. Другата България е светлата и в нея са вярата и културата на българския народ ...

За какво общо покаяние се говори. Да се покаят грешниците на подходящото място.

покайвам се за следното: 1, че ми обра един циганин от Русе апартамента. Хванаха го, съдих ме го и го пуснаха безнаказан. 2, че на баща ми му откраднаха колата, та сам се наложи да си я издирва 3, че две циганки ми откраднаха веднъж всичките пари за учебници и документи , когато бях в гимназията. От полицията ми се сърдеха, че им отварям работа и им се налага да пишат документи! Така и не ги хванаха. 4, че двама румънски цигани откраднаха чантата на майка ми преди 10 години, когато най-накрая бяхме събрали пари да оправим покрива на къщата си. Отново не ги хванаха. 5. че като бях още в 5ти клас и се прибирах от училище ме наобиколиха цигани и ми биха шамар с обяснение, че съм българче. Имаше възрастни българи наоколо- никой не ми помогна.

Тоя да не е джедай, бе!? :-)))

я да мълчат! по-нагла сган от поповете няма. Елате в Лондон да видите православната църква в къща за 4-5 милиона в Бейсуотър! Вярно Гръцка е, но и наши попове от Хиляндарския се мяркат там. Всеки ден по 2-3 мерцедеса возят поповете напред назад. Какво смирение, какъв мир ги гони тези тези двуличници?

Живеем и виждаме как част от свещениците забогатяха, е не чак като цар Киро, но карат луксозни коли, живеят със вили и луксозни къщи, а една служба за помен струва 10 лв. срамота, представяте ли се една бабичка, която е вярваща и трябва да се лиши и от това да направи помен заради липса на пари. Църквата също има вина за всичко , което се случва, тя не може да реши собствените си проблеми., камоли да помогне на обществото ни.

Така е много изгодно за "лошите",които крадоха и забогатяха последните 20 години. Сега,кой каквото взел-взел. Прехода завърши-забравете и простете. Не отче,нали има и ВЪЗМЕЗДИЕ. Къде е справедливостта,ако няма наказание. Нали съгрешилите отиват в АДА. Така какво излиза-простете на мутрите,крадливите политици и на цялата измет дето ни обра,окраде и ни съсипа живота. Не, нека има и възмездие. Бой се от търпеливите.Нали така е казано в Библията. Само тогава ще има справедливост,бъдеще и страх да се кради.

А мУтрополитът Кирил няма ли пръв да даде пример с покаянието? Или си мисли че това не важи за него, той е богопомазан и не се нуждае от покаяние, а ние -не. Ние пък няма да се покайваме под формата на дарения за тази БПЦ(к). А да видим, кой най-накрая и при кого ще дойде да се кае?

Изкукуригали попове ! Вижда се, че не са изтрезнели от снощната разпивка ... И защо ние да се покайваме ? По селата останаха по 5-6 бабички които още ходят на църква, та не знам докога ще съществуват там поповете .... оставят бабите по 1-2 лв., нали са с малки пенсии. Казано е : " Всички съгрешихте и вкупом излишни станахте ! " - и попове и министри и всякакви политици.

Циганите трябва да се държат в гета и да не им се дава възможност да се образоват. Ако се образоват малко по малко ще почнат да работят и да ни изместват от трудовия пазар където дори и за българите няма работа. Всеки образован циганин е заплаха за работното място на българин който работи, взел е заеми за да живее добре и си е купил апартемент, кола, плазма, маркови дрехи от мола и сега изплаща заемите. Какво ще стане с тези българи ако циганите се образоват и заемат техните работни места - тогава тези българите ще живеят на социални помощи и ще крадат като циганите.

Браво, бе готин, как само стигна до това гениално откритие!!!!!! Пак си гледкал, американски филмчета и как тез лоши янки държат негрите в гета.

А ти ми обясни какво ще стане, ако утре като с магическа пръчка всички цигани станат образовани и работни - това са 500 хил или колкото са там. От къде работа за тях? Знаеш ли колко безработни българи има и без това? И след 20 години да се образоват - и тогава пак ще има безработица. Значи българи трябва да изпаднат в тяхното положение и да крадат за да могат да живеят.

А бе ти наред ли си бе за какви образовани и работливи цигани говориш като във всички държави по света се опитват да ги ограмотят и никой до сега не е успял ,нито да ги ограмоти нито да ги направи работливи . Маймуната драги си е маймуна и от нея не е станал човек както твърди Дарвин, защото всички маймуни са имали същото време да се развият както и всички хора. С прости думи казано тъпото си е тъпо каквото и да правиш с него. Фашистите отдавна са го разбрали ,но некои умници не им верват вервай ми.

Баце ти си се побъркал с тоя мол бе, за друго мислиш ли изобщо? Кат немаш кинти за "апартемент", кола, плазма и маркови парцалки - нема да си ги купуваш. Вместо тва си се набутал допълнително със заем, въпреки че немаш кинти... Грешката си е твоя че си кух, не са ти виновни циганите.

Не бой се, не са се засилили да се образоват, това тях не ги влече ;)

Кога църквата ще призове политиците за правдивост,а не миряните за покорство ?

Майтап си правя бе мила.Аз не съм вярващ, пък и какъв брат и в какво може да ми бъде един мангал.И за какво и пред кого да се покайвам.За това че бачкам като вол,плащам всички измислени и непосилни сметки и накрая да се покайвам пред потъналата в разврат и разгул българска църква.Нема да стане.

Браво, циганите не може да са ни братя - те са по тъмни от нас, а ние сме бели. А ти работиш като вол и си плащаш всички сметки - какво ще стане ако циганините се интегрират и се образоват и циганин заеме твоето работни място - как ще си плащаш сметките. Хора с по тъмен цвят на кожата да на нашия стандарт - ужас!

Иначе казано: " Ако те ударят по едната страна, обърни и другата".

Това си е чисто шамаросване. Е кой е толкова луд да позволява това. Добротата и търпението трябва да са премерени и адресирани. Всеки човек трябва да служи и обича, но това не означава да е слуга на някой си. Ако си смирено магаре не е необходимо да позволиш да те яхнат двама.

Поповете ги спешиха и започнаха с циркаджилъка. Българската църква в този си вид е слуга на управляващите! Жалко за истински вярващите!

Дайте пример, вие свети отци представители на БПЦ! Напр. да се покае патриарха Максим и другите свещенослужители - агенти на ДС, да се покае владиката Николай - дето дигна скандал, че когато президента и премиера били в Катуница, той не бил известен - да се появи с тях пред камерите на телевизията, да се покае за връзките си с мутрите, за BMW-тата, часовниците за хиляди евро и т.н. Да се покае и владиката от Варна, всеизвестен с подкрепата за ТИМ и далаверите с църковни имоти... Да се покаят църковните служители, които като орли бдят да гасят запалените от миряните в църквите свещи - да не се хаби восъка... Покайте се църковни отци - дето едва не анатемосахте отец Иван от Ихтиман - защото направи действащ приют, дето прикривахте разпасалия се монах от Благоевкрадско... Покайте се първо вие - лицемери!

Алоооуууу, варненският владика! Кой да се покайва, бе, кишиш?!? Хлапетата ли, които дръзнаха да протестират за правото си на живот в родината си, без да бъдат газени като кучета от озверели отрепки с бусове и джипове?! Които бяха изкарани наркомани и лумпени от продажни медии и бяха бити и арестувани от тежковъоръжени жандарми и осъждани по бързата процедура от също толкова продажни съдилища?! И за които никой - нито интелигенция (писатели, музиканти, художници, учени), нито учители, нито родители не изрече И ЕДНА-ЕДИНСТВЕНА ДУМИЦА в тяхна защита, камо ли пък вие, килимявкаджиите?! Вие, които от двайсет и кусур години се дърляте и си скубите брадите за имоти, а не изпълнявате основната си функция като духовни лица: да браните вярата и да напътствате и предлагате помощ и утеха на потъналия в нищета и отчаяние народ!!! Явно това в школата на ДС не сте го учили!!! А сега сте тръгнали да ни призовавате да се покайваме! Ами направете го първо вие, пък ще си помислим дали да ви последваме!!!

Аз дядо попе ще се покая, когато първо видя църквата да се покая, щото там се краде повече и от циганите! Не може в нашата енория попа да краде повече от Ачо-цигонина! Това го няма никъде! Сраааам за нас циганорите!

Киро Циганина загроби надеждите на Цветан Цветанов и Бойко Борисов за скорошно влизане на България в Шенген. Сами са си виновни. Но ние каква вина имаме? Виновни са онези, които прикриват сега поръчковото убийство в Катуница.

Този форум не е за плакнене на душите, а изказване на конструктивно мнение! На въпроса ти отговарям така: крушката си има опашка. Ти явно не искаш да разбереш произволът , който циганите упражняват над българите, а полицията се прави, че не вижда. Изписа се толкова много за товяа по вестниците и никой не го опровергава. Какво е твоето мнение и въобще ти българин ли си или само пребиваваш тук...

Коментари - България се раздели на две - тъмна и светла, обяви владика | Днес.dir.bg

България се раздели на две - тъмна и светла, обяви владика

Молебен за мир във време на раздори и бедствия отслужиха днес свещеници от Варненската и Великопреславска митрополия.

Обратно в новината

Коментари - България се раздели на две - тъмна и светла, обяви владика | Днес.dir.bg

Коментари

"Има нещо жестоко в прошката, ако тя не води до разкаяние на онзи, комуто са простили. Затова трябва да се прощава с любов и смирение... В това е същността на висшата нравственост като принцип на човешкото битие израз на неговото божествено начало.)"

"Покайте се момчета да не гризнете дървото изневиделица" ги призовава да слезнат на земята щото иначе може да им се наложи да падат от висините до които са се извисили напоследък което упражнение може да е ама ноооооо...гу болезнено :)

30-тина годинки майка България е "полазена" от "концентрирано зло" обитаващо обширното празно място в кратуните на "некои определени другари/господа" ... Требе да направим молебен за покаяние на гореспоменатите персони щото както се видя сами нема да се досетят дето са кривнали от правия път ... Иначе горко ни.

И още нещо. - Да простиш (т.е. да не пожелаеш да отмъстиш) е всъщност "отмъщение" от най-висш порядък, тъй като не допускаш злото в себе си (с отказа да отмъстиш), а го оставяш изцяло у онзи , който го е извършил с това, че го лишаваш от възможността да се освободи от него, като реагира на едно твое отмъщение. В това е същността на висшата нравственост. (Има нещо жестоко в прошката...)

Значи си "мазохист" - обичащ да се наказваш жестоко. Абе, ти щерка или по-млада жена имаш ли? С тези разбирания...

В Св. писание е казано: Не съди , за да не бъдеш съден. А мъдрата бълг. поговорка (от една народна приказка) гласи , на практика пояснявайки казаното в Св.писание: Кой каквото прави, на се бе си го прави. Т.е. човек сам се наказва или награждава с това, което върши. И каквото и да му сторят другите като на казание или похвала, най-голямото наказание е , което ние сами си налагаме. Оттук е логиката на правни принцип, че за едно престъпление не може да има две наказания. Но всички тези неща не се казват в църквата или в у-ще, затова човек (в това отношение българинът няма равен на себе си) става жертва на илюзията, че може да върши каквото си иска безнаказано. И раят и адът са тук долу на земята. И човек си получава заслуженото още преживе, макар и да не си дава с/ка за това...

Попе, иистинският разбивач на народа се казва Бойко някой си Борисов. От Банкя. , Недоучен, прост и тъп, нахален Бил е бедняк, с дядо курвар, застрелян от рогоносци. Отмъстителен, с бицепси и малко пипе. Омръзна ни с идиотщините си и с лентичките си, при положение, че старците ни мрат ускорено от недостиг на средства. Това явление ще ни докара такава национална беля, че циганите ще бледнеят. Вкарай му малко разум, нали си духовен пастир?

" Ако те ударят по едната страна, обърни и другата." - Тази притча от евангилието означава не да се примиряваш с обидата или насилието/несправедливостта, а да не отвръщаш на злото със зло, защото така то се умножава. Но странно защо поповете не го обясняват. Винаги има начин човек да отвърне достойно и да запази себеуважението си. Прошката, горния принцип, любовта към ближния са вселенски принципи, независимо от волята и желанието на човека. Те са дадени изначално и са в основата на светлата сила, която утвърждава живота. А отмъщението - "око за око, зъб за зъб", са нейната противоложност. В това е смисълът на посланието на Христос, като промяна на старата парадигма, заплашваща оцеляването на човешкия вид и живота, и възстановяването на изначалните и вечни принципи на битието.

Колко дълго можеш да обръщаш другата буза т. е. колко дълго можеш все да прощаваш- 22 години ли? Така "опростените" от нас /търпеливите българи/ допуснахме да ни се качат на главата всякакви престъпни елементи, примитиви и паразити в нашата мила България. Питам, докога да сме по християнски търпеливи и опрощаващи?

не си разбрал същността на това, което казва по-горе човекът.

Напълно си прав. Подкрепям те.

Митко! Ако Киро убие твоето дете, ти ще простиш ли?

А детето ти ще се съживи ли, ако не простиш? Прошката освобождава преди всичко тебе от негативни енергии, тя не отрича борбата за справедливост и не означава, че няма да искаш да се възстанови равновесието и престъпниците да не бъдат спрени. Сега разбираш ли?

Дори и да имаш известно основание за тази тъжна констатация, правейки я ти отиваш още по-надолу...

Не са комунистите, а онези , които им дърпат конците!... Я се сети кой министър рече на глас "Плюя аз на православието!"...

А къде е Църквата в цялата тази история и какво прави, за да увеличи светлата част и да намали тъмната или се занимава само с нейните си интереси?!

Църквата да прати свои попове в циганската махала - да учат циганите: Не убивай! Това трябва още сега. Да се работи с всички цигани от мало до голямо. А ако църквата не може да стори това, що не си мълчи поне!

Не богохулствай митрополитче!Само бог може да прощава! Или не! Йоан 8.5 И Ангелът взе кадилницата, напали я с огън и хвърли огъня на земята; и последваха гръмове и гласове, светкавици и трус. 16. Идете и излейте на земята седемте чаши на божия гняв. 18.6 Платете двойно според делата им 18.9 И земните царе, които са блудствали и живели разкошно, ще заплачат и заридаят, когато видят дима и изгарянето. 18.19 ... Горко на великия град...защото в един час запустя! 18.21 ще бъде сринат ......и вече няма да се намери.

"Каквото ни всичкото - такива ни и поповете" - аксиома

Хора, нека да живеем спокойно и да се радваме на живота,който е много кратък.

понеже "още-то" ми не действа, да допълня - та пребиха човека, който следчасове почина в болницата! а на дъщеря му, цигаорите казаха, че ако се оплаче, същото чака нея, съпруга и детето им!!!

Дядо ти Владика има готов отговор: "Успокой, душата си чадо мое, всички си плащат за греховете... на оня свят.

Забулва всичко тъмната страна... (Йода)

за ЦИГАНИТЕ: Варна, лято, автобусна линия 409 - циганските "бригади" на смени обират чанти и джобове... но една крадла я хванаха! всичките крадли се спуснаха към вратите, но шофьора спря и не ги отвори, а понеже беше як българин и метна един хубав бой, после опразниха всичко крадено от чантите им и ги изхвърлиха от автобуса... но! на последната спирка на Златните го чака циганска бригада за бързо реагиране и ... го пребиват, почина след няколко часа в болницата. на дъщеря му и казаха, че ако се обади или повдигне обвинение, нея, съпруга и детето им ги чака същото! е - мислете си кой какъв е, но не забравяйте този случай.

Така е, защото циганите, за които пишеш, са сигурни, че полицията и съдът нищо няма да им направят. Ето затова сега хората протестират. А властта се прави на етнически обидена.

"но шофьора спря и не ги отвори, а понеже беше як българин и метна един хубав бой, после опразниха всичко крадено от чантите им и ги изхвърлиха от автобуса.." Шофьора хубаво е спрял, но не е трябвало да им метва хубав бой, защото няма право на това. Трябвало е да закара автобуса в райното, където полицията да прибере откраднатото и съдът по бързата процедура да ги осъди на 15 дена общественополезен труд и при втори случай рецедив и ефективна присъда. "и ... го пр... ощеват, почина след няколко часа в болницата. на дъщеря му и казаха, че ако се обади или повдигне обвинение, нея, съпруга и детето им ги чака същото! е " Това вече е умишлено убийство , но при нас има двойни стандарти. Спомняте си онзи англичанин дето го осъдиха на 10 години и сравнете този случай.

ако бг е правова дарява - да! но... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Отче попе! Всички са отговорни, казваш. А всички ли вкупом влизат в рая? А? Изобщо не сме равни и отговорността ни не е равна! И освен това, какво правите вие, БПЦ, та да приобщавате циганите към православието? Ей ти 10 божи заповеди: Не кради и пр. Що не учите циганите в циганската махала на тях? А? А бе, католиците аборигени са обърнали в християни, вие - циганите са под носа ви и се правите, че не ги виждате! Има ли БПЦ план за проибщаване към християнството на друговерци? Или вие сте приели положението за даденост - ледникова епоха. В туй време из Родопите вилнеят арабски медресета! Ами, събудете се, отче! Христов воин. Що ще рече туй? Да си седиш и да чакаш миряните сами да ти дойдат в храма? Който дошъл, дошъл. А-а! Верно! Вие предпочитате да използвате лостовете на задължението, вместо сами да си размърдате задниците!

ТЪМНИТЕ СИЛИ СА ОБСЕБИЛИ И ВАС СЛУЖЕЩИТЕ В ХРАМОВЕТЕ. Превърнахте църквата в търговско дружество в което има точно определени разценки за всяка една процедура. МОЖЕ БИ НАЙ СКЪПО ПЛАТЕНАТА Е ТАЗИ ПО ОПРОЩАВАНЕТО НА ГРЕХОВЕТЕ. И при вас е заработил принципа - ПЛАЩАШ - ПОЛУЧАВАШ опрощение. НЕ ПРОШКА , А СЪД !!! Всеки трябва да получи заслуженото.

Кланове имат само мафиотите и олигархията. А антикомунстическите шизофреници подлежат на лечение в психиатрията.

ПАТИЛАНЧО шизо ши станеш ти кат застане оня с 2рога скоро отдясната ти страна журналистче тьпо от ченгелския сайт

"От както светлата половина протестира, тъмната се е покрила където й е мястото и веднага се усети - улиците са чисти, няма просяци и джебчии, няма мизерници и смръдливци. " И аз усетих, че тъмната половина вече не вижда да щъка насам натам.

НЕ ТЪМНАТА СТРАНА ЩЪКА 20 ГОДИНИ В ПАРЛАМЕНТА И ВСЕ ОЩЕ ЩЪКА.

Ако други ще поемат реда у нас, ние какво правим в ЕС?!

Щом и Българската Църква излезе с официален Акт -- наистина, "нашите " избранници трябва добре да се замислят ; И дано наистина не стигнем до "Страстите Христови" по Мел Гибсън .

Съдът за да пусне циганиа , обрал апартамента ви безнаказан, най - вероятно не е имал доказателства. Не си ли помислихте, че за по - лесно или за да прикрият някого са хванали първия циганин. Иначе мисля , че затворите са пълни с роми, защото не всички са царе. В полицията работят предимно българи и мисля , че те са виновни, дето са оставили баща ви да си търси колата и са ви се сърдили дето им отваряте работа. Що се отнася до румънските цигани, румънските власти може би не са ви съдействували. Сам казвате , че възрастните българи нито са ви помогнали , нито са извикали полиция. Нямам намерение да ставам адвокат на ромите, но вие като българин , направихте ли си труда да изберете правителсво , което да ви зашитава. И най - накрая , помислите. Турция дава 45 милиарда долара за отбрана , а ние 1 и армията им е двадест пъти по - голяма. Ако дойде някакво дясно радикално правителство и предизвика събития като в Кипър, какво ще кажете , когато турската армия поеме реда в България.

До покайващ се е горната реплика!

господине...вие на образован ром ми мязате или на турчин, който се опитва да ни плаши. Само дето драги многознайко, Турция на дали ще се яви като агресор срещу цялото НАТО (на което БГ е член). Помислете малко преди да пишете дълги безсмислени отговори в защита на един етнос, който се е превърнал в синоним на престъпността.

Ами те и Гърция бяха член на НАТО. Та не съм турчин. Една турска окупация е фундаментална заплаха. И българите не трябва да дават повод. В интерес на истината Турция дори и сега би могла да го направи , но не е в неин интерес. В момента става най - лошото , защото с невъздържани заплахи ние можем да обединим турци и роми срещу нас. А погледнато от вън , дори и в Русия осъждат някои лозунги. Помаците са етнически българи , турците са трудолюбиви , а ромите имат "алтернативни" доходи. За да можем да оцелеем трябва да изградим едно мълчаливо мнозинство от българи, помаци , част от турците и тази част от ромите , които се образоват и работят. Вероятно от малцинствата няма да е голям процента на участвуващите в това мнозинство, но те са много важни за нас. Може би ние се влияем от европейският статут на емигрантите, но не трябва да забравяме , че в България става дума за коренно население, а не за емигранти.

Прав е отеца, че България се раздели на две - богати ФЕОДАЛИ стоящи с парите си над закона, и БЕДНИ и оскотели от недоимък крепостни граждани. СРЕДНА КЛАСА НЯМА. ЗАЩО СИ МИСЛИШ КИРИЛЕ, ЧЕ ""Всички ние малко или много сме виновни за всичко," КАКВА Е МОЯТА ВИНА, ЧЕ ПРЕСТЪПНИТЕ ПОЛИТИЦИ ПРОДАДОХА БЪЛГАРИЯ НА ЧУЖДИ КОЛОНИЗАТОРИ, КОИТО НИ СМЪКВАТ ПО ПЕТ КОЖИ ЗА ТОК, ВОДА, ТЕЛЕФОН, ПАРНО И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ ???? Защо трябва да се покайвам за това , че същите тези МЕСТНИ ФЕОДАЛИ, ни възприемат като кучета които могат да мачкат когато и където си искат ??? ТЕ И НИЕ КИРЕЛЕ СМЕ НЕЩО СЪВСЕМ РАЗЛИЧНО!!! МЕЖДУ ТЯХ И НАС ИМА ЦЯЛА ПРОПАСТ. Ние и те живеем в различни измерения и виждаме живота по различен начин. Те превърнаха рая в ад и принудиха два милиона българи да напуснат отечеството си. ТЕ НЕ СА ХОРА А ДЕГРАДИРАЛИ ДО НЕУЗНАВАЕМОСТ ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА КОИТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ !!! Не прошка Кириле , а съд какъвто е имало в древния Рим. Там на площада тези същества трябва да бъдат съдени по божествения принцип - НА ВСЕКИМУ ДЪЛЖИМОТО. С каквато мяра са мерили с такава ще им се отмери и добави. Да бъде.

ти виж с какви возила, ланци и мобилни телефони движат угоените попове и тогава му задавай такива трудни въпроси! ми то БПЦ се раздели преди време, щото и тя е пълна с тъмни сили, агенти на ДС и всякаква измет

Ми виновен си приятелю защото си ги избирал като си гласувал за тях! Недей да ходиш да гласуваш, аз не гласувам, друг също няма дя гласува... ето ти нулева избирателна активност и цялото общество вкупом бие шута на една система създадена от хора с нечистоплътни помисли.

В абсолютна грешка си! Ти направи каквото трябва, а да става каквото ще стане. В светът на времепространственият континиум, мисълта действа забавено. Духовната сила на излъчилият мисълта е почти нулева и поради това не се получава желаният резултат. Има обаче и един друг начин за действието на мисълта, като РАЗУМЕН МУЛТИПЛИЦИРАЩ СЕ ВЕКТОР. /Известен е примерът на Кхан Кубрат и синовете му, когато им завещава своята мъдрост на смъртният си одър./

От както светлата половина протестира, тъмната се е покрила където й е мястото и веднага се усети - улиците са чисти, няма просяци и джебчии, няма мизерници и смръдливци.

И тук като във сагата "STAR WARS", започваме от епизод 4 - "Ново начало", обаче сме проспали "Невидима заплаха", Отмъщението на ситите (към гладните), а сега "Клонингите атакуват"....въобще Холивуд пикчърс.

Едва-ли ще стане без Завръщането на Джедаите .

Е, добре де, кои са джедаите??

Айде, ако обичат разните там свещеници да не се обажат, че всички знаем милата църква в какви топли отношения е с всяка власт

Ееех, дядо Попе. Явно гледаш отново нашия филм по БиТиВи. Безбожно е да ни цитираш без да си платиш за това! Ама къде гледат СЕМ и тия дето уж защитават авторските ни права!

... появата на две Българии - тъмна и светла. Тъмната е невидима, защото е в мрак и в нея избуяват престъпност, корупция и безнаказаност, развихрят се ирационални чувства на омраза. Другата България е светлата и в нея са вярата и културата на българския народ ...

За какво общо покаяние се говори. Да се покаят грешниците на подходящото място.

покайвам се за следното: 1, че ми обра един циганин от Русе апартамента. Хванаха го, съдих ме го и го пуснаха безнаказан. 2, че на баща ми му откраднаха колата, та сам се наложи да си я издирва 3, че две циганки ми откраднаха веднъж всичките пари за учебници и документи , когато бях в гимназията. От полицията ми се сърдеха, че им отварям работа и им се налага да пишат документи! Така и не ги хванаха. 4, че двама румънски цигани откраднаха чантата на майка ми преди 10 години, когато най-накрая бяхме събрали пари да оправим покрива на къщата си. Отново не ги хванаха. 5. че като бях още в 5ти клас и се прибирах от училище ме наобиколиха цигани и ми биха шамар с обяснение, че съм българче. Имаше възрастни българи наоколо- никой не ми помогна.

Тоя да не е джедай, бе!? :-)))

я да мълчат! по-нагла сган от поповете няма. Елате в Лондон да видите православната църква в къща за 4-5 милиона в Бейсуотър! Вярно Гръцка е, но и наши попове от Хиляндарския се мяркат там. Всеки ден по 2-3 мерцедеса возят поповете напред назад. Какво смирение, какъв мир ги гони тези тези двуличници?

Живеем и виждаме как част от свещениците забогатяха, е не чак като цар Киро, но карат луксозни коли, живеят със вили и луксозни къщи, а една служба за помен струва 10 лв. срамота, представяте ли се една бабичка, която е вярваща и трябва да се лиши и от това да направи помен заради липса на пари. Църквата също има вина за всичко , което се случва, тя не може да реши собствените си проблеми., камоли да помогне на обществото ни.

Така е много изгодно за "лошите",които крадоха и забогатяха последните 20 години. Сега,кой каквото взел-взел. Прехода завърши-забравете и простете. Не отче,нали има и ВЪЗМЕЗДИЕ. Къде е справедливостта,ако няма наказание. Нали съгрешилите отиват в АДА. Така какво излиза-простете на мутрите,крадливите политици и на цялата измет дето ни обра,окраде и ни съсипа живота. Не, нека има и възмездие. Бой се от търпеливите.Нали така е казано в Библията. Само тогава ще има справедливост,бъдеще и страх да се кради.

А мУтрополитът Кирил няма ли пръв да даде пример с покаянието? Или си мисли че това не важи за него, той е богопомазан и не се нуждае от покаяние, а ние -не. Ние пък няма да се покайваме под формата на дарения за тази БПЦ(к). А да видим, кой най-накрая и при кого ще дойде да се кае?

Изкукуригали попове ! Вижда се, че не са изтрезнели от снощната разпивка ... И защо ние да се покайваме ? По селата останаха по 5-6 бабички които още ходят на църква, та не знам докога ще съществуват там поповете .... оставят бабите по 1-2 лв., нали са с малки пенсии. Казано е : " Всички съгрешихте и вкупом излишни станахте ! " - и попове и министри и всякакви политици.

Циганите трябва да се държат в гета и да не им се дава възможност да се образоват. Ако се образоват малко по малко ще почнат да работят и да ни изместват от трудовия пазар където дори и за българите няма работа. Всеки образован циганин е заплаха за работното място на българин който работи, взел е заеми за да живее добре и си е купил апартемент, кола, плазма, маркови дрехи от мола и сега изплаща заемите. Какво ще стане с тези българи ако циганите се образоват и заемат техните работни места - тогава тези българите ще живеят на социални помощи и ще крадат като циганите.

Браво, бе готин, как само стигна до това гениално откритие!!!!!! Пак си гледкал, американски филмчета и как тез лоши янки държат негрите в гета.

А ти ми обясни какво ще стане, ако утре като с магическа пръчка всички цигани станат образовани и работни - това са 500 хил или колкото са там. От къде работа за тях? Знаеш ли колко безработни българи има и без това? И след 20 години да се образоват - и тогава пак ще има безработица. Значи българи трябва да изпаднат в тяхното положение и да крадат за да могат да живеят.

А бе ти наред ли си бе за какви образовани и работливи цигани говориш като във всички държави по света се опитват да ги ограмотят и никой до сега не е успял ,нито да ги ограмоти нито да ги направи работливи . Маймуната драги си е маймуна и от нея не е станал човек както твърди Дарвин, защото всички маймуни са имали същото време да се развият както и всички хора. С прости думи казано тъпото си е тъпо каквото и да правиш с него. Фашистите отдавна са го разбрали ,но некои умници не им верват вервай ми.

Баце ти си се побъркал с тоя мол бе, за друго мислиш ли изобщо? Кат немаш кинти за "апартемент", кола, плазма и маркови парцалки - нема да си ги купуваш. Вместо тва си се набутал допълнително със заем, въпреки че немаш кинти... Грешката си е твоя че си кух, не са ти виновни циганите.

Не бой се, не са се засилили да се образоват, това тях не ги влече ;)

Кога църквата ще призове политиците за правдивост,а не миряните за покорство ?

Майтап си правя бе мила.Аз не съм вярващ, пък и какъв брат и в какво може да ми бъде един мангал.И за какво и пред кого да се покайвам.За това че бачкам като вол,плащам всички измислени и непосилни сметки и накрая да се покайвам пред потъналата в разврат и разгул българска църква.Нема да стане.

Браво, циганите не може да са ни братя - те са по тъмни от нас, а ние сме бели. А ти работиш като вол и си плащаш всички сметки - какво ще стане ако циганините се интегрират и се образоват и циганин заеме твоето работни място - как ще си плащаш сметките. Хора с по тъмен цвят на кожата да на нашия стандарт - ужас!

Иначе казано: " Ако те ударят по едната страна, обърни и другата".

Това си е чисто шамаросване. Е кой е толкова луд да позволява това. Добротата и търпението трябва да са премерени и адресирани. Всеки човек трябва да служи и обича, но това не означава да е слуга на някой си. Ако си смирено магаре не е необходимо да позволиш да те яхнат двама.

Поповете ги спешиха и започнаха с циркаджилъка. Българската църква в този си вид е слуга на управляващите! Жалко за истински вярващите!

Дайте пример, вие свети отци представители на БПЦ! Напр. да се покае патриарха Максим и другите свещенослужители - агенти на ДС, да се покае владиката Николай - дето дигна скандал, че когато президента и премиера били в Катуница, той не бил известен - да се появи с тях пред камерите на телевизията, да се покае за връзките си с мутрите, за BMW-тата, часовниците за хиляди евро и т.н. Да се покае и владиката от Варна, всеизвестен с подкрепата за ТИМ и далаверите с църковни имоти... Да се покаят църковните служители, които като орли бдят да гасят запалените от миряните в църквите свещи - да не се хаби восъка... Покайте се църковни отци - дето едва не анатемосахте отец Иван от Ихтиман - защото направи действащ приют, дето прикривахте разпасалия се монах от Благоевкрадско... Покайте се първо вие - лицемери!

Алоооуууу, варненският владика! Кой да се покайва, бе, кишиш?!? Хлапетата ли, които дръзнаха да протестират за правото си на живот в родината си, без да бъдат газени като кучета от озверели отрепки с бусове и джипове?! Които бяха изкарани наркомани и лумпени от продажни медии и бяха бити и арестувани от тежковъоръжени жандарми и осъждани по бързата процедура от също толкова продажни съдилища?! И за които никой - нито интелигенция (писатели, музиканти, художници, учени), нито учители, нито родители не изрече И ЕДНА-ЕДИНСТВЕНА ДУМИЦА в тяхна защита, камо ли пък вие, килимявкаджиите?! Вие, които от двайсет и кусур години се дърляте и си скубите брадите за имоти, а не изпълнявате основната си функция като духовни лица: да браните вярата и да напътствате и предлагате помощ и утеха на потъналия в нищета и отчаяние народ!!! Явно това в школата на ДС не сте го учили!!! А сега сте тръгнали да ни призовавате да се покайваме! Ами направете го първо вие, пък ще си помислим дали да ви последваме!!!

Аз дядо попе ще се покая, когато първо видя църквата да се покая, щото там се краде повече и от циганите! Не може в нашата енория попа да краде повече от Ачо-цигонина! Това го няма никъде! Сраааам за нас циганорите!

Киро Циганина загроби надеждите на Цветан Цветанов и Бойко Борисов за скорошно влизане на България в Шенген. Сами са си виновни. Но ние каква вина имаме? Виновни са онези, които прикриват сега поръчковото убийство в Катуница.

Този форум не е за плакнене на душите, а изказване на конструктивно мнение! На въпроса ти отговарям така: крушката си има опашка. Ти явно не искаш да разбереш произволът , който циганите упражняват над българите, а полицията се прави, че не вижда. Изписа се толкова много за товяа по вестниците и никой не го опровергава. Какво е твоето мнение и въобще ти българин ли си или само пребиваваш тук...