Коментари - Министър: Учениците да имат и нови умения - предприемачество и креативност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

предприемачество по учебника на черепа, митъо очите, маймуняка и други именити предприемачи

Каква креативност.....първо трябва да могат да четат и пишат и да са с поне минимално развити мозъци, което е вече задължение на родителя (0-7г.). Всичките след набор 90 са масово със затъпели погледи, което се дължи на недоразвитите им мозъци.

Има бъдеще и светлина в тунела за нащето образование,слад като Министъра на МОН сподели своите бъдещи проекти!И едно пожелание-стига с това разделение на стари и млади,всички сме УЧИТЕЛИ,мобже би трябва да съм виновна, че съм стара, или пък младите да си казват -с тия заплати няма да ни задържат!Нека да има за всички достатъчно ,за да живеем НОРМАЛНО,защото и ние плащаме сметки и имаме деца!

Не е ли по-добре да почнат с четмо и писмо, пък после - креа... как го каза ?

защо са им нови умения като нямат стари такива, а и без това добре си живеят, знаеш не знаеш студент ставаш и диплома получаваш

Образованието ни е назад с десетилетия, децата учат скучни и ненужни неща, които безпроблемно може да намерят в интернет, ако някога случа в живот им случайно им потрябват. Затова излизат от училище и нямат никаква преспектива с общите знания, които получават. А, четенето на романи и рецитирането на поезия не е признак на знания, преди около 100 години е означавало, че можеш да четеш, защото други видове литература са били кът. Да знаеш столиците на всички държави в света или къде в България има залежи на въглища, проверяваш в интернет, ако ти трябва. Да знаеш всички дати в Българската история, че даже и световна, но да не знаеш, защо са се случили събитията. Основното което не ни е наред, са хората е мислене от преди 50 години, но за съжаление, масово преспективните, можещи и амбициозни хора, заминаха за чужбина.

знанието е прозорец към света ама ти откъде да знаеш

Ти си пълното олицетворение на новото поколение - празна глава, на която не й трябва нищо, освен да пълни червото, спи, сере и ебе селянката. И да ходи до магазина за хляб с Народната си кола.

Стига с тези глупави думи като "креативност"!!! Нали днеска е празник на създателите на азбуката на която пишем!Нали се гордеем ,че имаме свой език? Толкова ли е трудно да се напише българската дума ,вместо "креативност" Този глупав човек не е за министър на образованието!Може да го назначат за " министър без портфейл и образование" в кабинета! Там повечето са такива! Също ми е "любимо" когато по "национални медий" вместо да кажат убиец ,казват "килър", има още много примери но това мисля,че е достатъчно за да се види нивото на "журналисти" и министри!!!

тоя да не е близнак на киро домусчиев

Сакън, не ги учете да работят .Култивирайте само самовлюбени преуспели младоци, надути като пуяци и тъпи като галоши.

За чеп за зеле не стават днешните ученици. Излизат от училищата прости и не са виновни нито учителите, нито родителите. Просто не им се учи! Един ден ще съжаляват, но ще е късно.

Образованието и моралът са алфата и омегата на развитието и просперитета. Учителите не са виновни. Системата ги смазва. Замени професионалната свобода на учителите с бюрокрацията; решаването на задачи и съчиненията-разсъждения на учениците с лотария - тестовете. "Просветеният" президент Р. Плевнелиев апелираше към студентите "да бъдат първо смели, после образовани", защото "успешните бизнесмени винаги са смели, но не винаги необразовани"... Въпрос на ценности и приоритети...

Обаче видът на министЕрО кРъти мивки, вани и тоалетни казанчета..... ВрЪО е!!!

Що какво му е на вида на човека? Ти да нямаш по-добър вид? Най-вероятно си грозна селска мутра с лилави венци и без грам грамотност. Затова цивилизованите и нормални хора не ти харесват и те дразнят, нали?:)

Познал е как изглеждаш по просташкия език, който държиш. Не си човек.

Честит да е 24 МАЙ-най-големият празник на българщината- ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКАТА ПИСМЕНОСТ И КУЛТУРА. Честито и на Българското Министерство на образованието и на науката, на всички хора, които работят за по-добри резултати на нашата образователна система. Ще си позволя да оспоря, че предприемачеството и творчеството са, едвали не нови умения за усвояване и разучавани от нашите ученици в българската образователна система. Българите открай време са били предприемчиви в своите начинания, а в по-ново време това са доказали и Добри-Фабрикаджията с първата, за османската империя, модерна текстилна фабрика в Сливен, нашите известни градинари, дали своя принос за така търсеното българско зеленчукопроизводство в много страни на Западна Европа. Да не забравяме и търговията на мускалите с прочутото в цяла Европа българско розово масло. По-скоро, на дневен ред пред всички деятели на образованието у нас стои големият проблем, на първо време, да направим всичко възможно да преодолеем голямото изоставане в подготовката на професионално образовани и обучени по най-високите критерии млади кадри. Нуждата от тях за старите и за новите предприятия, за малките и по-големи производствени фирми е огромна. Нека не живеем с илюзията, че набързо можем да си доставим от чужбина такива. Единствената добра възможност за това е НАШАТА ОБРАЗОВАТЕЛНА СИСТЕМА, С НАШИТЕ ДОБРИ УЧЕНИЦИ. Имаме, макар и занемарени и изоставени традиции в организирането и в работата на много добрите наши професионални училища. Те трябва да бъдат възстановени и издигнати на по-високо равнище, за да бъдат в пълно съответствие с най-новите изисквания на новата индустриална техника и технологии. За всичко това се изисква голяма воля, знания и упоритост на голяма част от нашата производствена интелигенция. И същите качества трябва да притежават и екипите за координация на тази огромна дейност от Министерството на Образованието и Науката. Да пожелаем здраве и сили на хората, от които очакваме всичко това да се случи, за да се поздравим в най-скоро време с първите випуски от образовани и отлично обучени по най-модерните индустриални технологии млади кадри.

Абе, не трябва ли първо да усвоят българския правопис, да се научат да обичат книгите и да четат, след това да се научат да мислят, пък чак после да говорим за "умения" и "компетентности"? Опааа, това не е необходимо, за да са добри избиратели! За такива е необходимо да имат фалшивото убеждение, че притежават някакви въображаеми "умения"!

Абе аре бе, к'во сте се задули тука да ми се хвалите, колко сте грамотни в страната на бойко, цецо-гуменката и ромите .. и к'во от това като пишете без грешки, като че няма да отидете да си платите чинно фалшивите си сметки на топлофикация.....оФце, ама грамотни....ама оФце, ама грамотни

Днешните млади не четат, а ровят в телефоните си и натискат бутони - дотам им стига акълът. Вчера в метрото видях млад мъж да чете електронна книга и изпаднах в умиление. Един млад човек срещу цяло стадо бизони, снабдени със смартфони.

Със такъв олигофрен за министър на образованоето каква култура и какво образование искаме!?

"...но и новите умения - предприемачески умения и креативност, и може би най-важното умение - да учи..." :))))) ...Браво, баш даскале----се пак си споменал ученето!:))))))

Парите следват ученика ... тъпа логика! Това води до абсурди, при които в името на парите се избутват идиоти и им се раздават дипломи. Води до това, че ученици в реномирани училища, които пет години са си скъсвали ... от учене, имат по-ниски оценки от такива, които едва говорят български и трудно събират 2+2. И това се отразява и на висшето образование. В общи линии - или трябва да се затегнат мерките и да се наложат единни стандарти, или образованието ни ще продължи да девалвира, докато най-сетне и в Европа спрат да ни признават дипломите. А парите - те трябва да се харчат по предназначение.

Ами с учители, които са всичко друго, но не и компетентни какво очаквате? И какво толкова зависи от учителя, ако смея да попитам? Така или иначе, който иска да научи нещо, си го учи сам! И друго, тия дето сега са учители у нас най-често са тотално неуспяли във всичко друго и по неволя са станали учители. Всичко що е кадърно е или на Запад или е в бизнеса! Ама вижте им само ретардиралите, тотално изпразнени от воля за живот физиономии.... чуйте им само приказките от които личи, че тия хора са още в 19ти век... вижте им преподавателските подходи... Абе ужас... И после искат заплати... Ми няма заплати за такива! 700лв, колкото да не умреш от глад и толкова! Аако иска повече, ми да се научи да прави нещо полезно!

А ти какво полезно правиш бе, ретардил...неграмотен и тъп продукт на асоциацията на български бизнес си ти

Ми аз поне го правя за частния бизнес и е работа на шефа да ме оцени какво правя и колко да ми плаща! Не съм хрантутник на държавна службица, където само да отбивам номера!

Ще ви кажа какво слушах на един такъв урок по предприемачество, финансиран от асоциацията на т нар. бизнес в бг - пропагандираха, че не ти трябвало работа на постоянен трудов договор, било добре да работиш и по няколко часа , без да ти плащат осигуровки за стаж и здраве....хаха

в училище не е редно да се учи "предприемачество" - това е много вредно за нацията - спекуланти и сега има в изобилие; в училище трябва да се създават трудови навици, а фирмите след това ще си ги обучат на уменията

когато вярвахме че си правиш ЕТ, залагаш си апартамента бачкаш като луд със семейството.... и те фалират едни момчета. Хиляди фалираха.,ентусиазмът отиде на кино. Никой не вярва че без протекция се просперира.

Господин министъре, предприемачество идва от семейно възпитание, не от училище, за пример мога да дам отваряне на хранителен магазин, всички, които познавам - собственици на хранителни магазини имат стандарт над средния, спестявания големи, купиха имоти, независимо, че не се искат бакалатури и магистратури и докторантури - хората си имат парички, открий такива паралелки - да те учат как се управлява магазин.

Да, можеш да го отвориш твойто магазинче посредата между Лидъл, Фантастико, Била и Кауфланд ..ще станеш милионер особено в държава в която клиентите ти са учители, учени, медицински сестри с по 500 лв заплати...тъпак

Урок първи - изтегли кредит с висока лихва от банката на Цветелина Бориславова Урок втори - отвори например собствена аптека Урок три - ако дупетат като магарешки не е наблизо и не те фалира, щото е той е преди тебе в тоя бизнес, нали разбираш, и е натрупал вече милиони с престъпен износ на платени от държавата лекарства, тогава поздравления за тебе....работи си в аптека и плащай данъците директно по сметката за заплатата на премиера-слънце... Урок четири - ако някой дупетат или негов роднина те фалира, иди в предаването на абсурди по БНТ при Валя ахчиева

а какво точно е кревативността ? по креватите да се въргалят младите? и да се обичат вероятно...

Предприемачеството и креативността са хубави умения по принцип. Лошото е, че по нашите земи тези умения са естествено изродени в корупция и престъпност.

Уважаеми г-н министър, наистина ли не разбирате, че политиката в образованието, ПАРИТЕ СЛЕДВАТ УЧЕНИКА е абсолютно порочна и превърна образователната ни система в ПОРЕДНОТО ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО.Та има ученици, завършили средно образование и не могат да четат бре драги ми министре.Или не разбирате от образование или сте ПОРЕДНОТО ТЪПО ГЕРБЕРАСТКО ПАРЧЕ.Образователната ни ситема трябва да работи на принципа ПАРИТЕ СЛЕДВАТ КАЧЕСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО, ПОЛУЧЕНО И УСВОЕНО ОТ УЧЕНИКА.Не е хич сложно ноооооооо не е за ГЕРБЕРЮГИ.Съжалявам, че точно на този светъл български празник произнасям обидни думи но това е реалността - С ПЪЛЕН ЧЛЕН, в образователната ни система.

ей, тъпанар, първо се научи да слагаш пълен член и после давай акъл, смешник!

Все пак говорим на празника на българската писменост и култура, но така и не разбрах какви умения трябва да имат учениците: "...предприемачество и ...какво още ?"

Ще тегли кредит с убийствени лихви.Няма да може да го изплаща,защото АКУЛИТЕ са го лапнали преди да започнал и после ,,терминалите,,за да върне кредита.Само бла,бла и нищо нормално за начинаещи и умни млади хора.Циганко мутренска държава.Убиха ни вече 30год.Съхранена е толкова години азбуката ,а те съсипаха образованието

Ти ми дай ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ, пък чекай да съм креативен....

Ако се вгледаме в "успелите" българи главните умения които са нужни са тарикатлък, шуробаджанащина и гьонсуратлък.Почвайте да ги преподавате, че то уж няма недостиг от такива кадри ама се си е друго да има повечко.

И подкупни приятели в съдебната система ще ти трябват...иначе като строителен предприемач няма как да отстраняваш в затвора кметове, дето ти пречат на предприемачеството

Тъжно е, че една чиновническа мишка от министерството на финансите е седнал на стола на Вазов. Господин Послушко, не разбиращ от нищо, но изпълняващ разпоредби и директиви.... Боже, пази България

Г-н Министър, айде стига общи приказки, ами споделете какви мерки ще предприемете срещу некадърниците в подопечното Ви министерство дето са "сътворили" безумния тест на матурата по български език!Какви и кога?!?

Ако беше само този "инцидент" с мед да ги намажеш. Ами учебниците, дето ги одобряват през куп за грош? Важното е да са поне 10 кила годишно, а това че колкото повече килограмите, толкова по-малко остава в главите е без значение, щом се въртят печатниците и пара пада в джобовете.

10000000000000000 плюса

Фактор,е ясен ,,да направите децата ни тъпи и негеамотни,,С тези убийствени програми,където децата трудноасимилират написаното от академици ,за тях ,а не за деца които незнаят и буквите още.Само ви питам,,ЗАЩО ПОВЕЧЕТО ОТЛИЧНИЦИ ,ХОДЯТ НА ЧАСТНИ УРОЦИ ЗА ДА УСВОЯВАТ МАТЕРИАЛА ПО ЛЕСНО,,ИМА НЕЩО ,,УМИШЛЕНО СБЪРКАНО,ЗА ДА ИЗЛИЗАТ ДЕЦАТА ВСЕ ПО НЕГРАМОТНИ.Защо децата от етноса станаха още пи неграмотни.Оправете си учебните програми,а не само учителите да обвинявате.Но с ,,калинките и алчноста,,погубихте цял един народ.,,Но Господ ще даде заслуженото,амин

Абе откъде ги намират такива, бе. Хем ошмулени, хем тъпи. Само с такива се напълни навсякъде по началническите постове. "Креативност" е съграждане, съзидание, бе тъпан, дето трябва да ръководиш образованието. Вземи си изчисти министерството от малоумни и продажни душици, налагащи безумни учебни програми.

Е, всеки трябва да се огради с "хранени" хора. Колко си разбират и съвестно вършат работата - много важно - важното е да са лоялни, с когото трябва.

С конкурс ги назначават. Роднина - милиционер.

М астии О лигофрени Н екадърници

Г-н, Министър!!! Първо - сринахте образователната система до степен да бълва 80% дебили годишно. Второ - на вай-важният фактор в образованието му Е-хтеМ. И трето от надрусан тези 80% дебили как очаквате предприемачество и креативност, аджеба? Та вие самите сте гьонове, бре!!!

Креативност , а гу"син мнистере ?!!!! Има си прекрасна Българска дума - СЪЗИДАТЕЛНОСТ ! Честит ти празник и наблегни на личното образование :)))

Създавам и създавам са малко различни, но иначе съм против тия плъхове налазило по сградите министерствата и прояждащи ксто чума българия

Абе направете ги мошеници като вас и готово. Няма нужда на мошеничеството да казвате креативност.

А тоя реши да се покаже най-накрая! Гусин министре, време беше, че откак управлявате не се виждате никакъв! Кеде бяхте вчера и онзи ден, когато стана скандала с матурите /там чакаме и други такива изпълнения, с матурите по другите предмети/. НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ?!? ДЕЦАТА ХОДЯТ НА УЧИЛИЩЕ ЗА ДА СЕ НАУЧАТ: ДА ЧЕТАТ ДА ПИШАТ ПРАВИЛНО ДА СМЯТАТ ДА НАУЧАВАТ, ФАКТИ, КОИТО ДА СА ИМ ПОЛЕЗНИ В ЖИВОТА /Т.Е. ЗНАНИЕ/ ДА МОГАТ ДА РАБОТЯТ С ТЕКСТ И ДА ПРАВЯТ АНАЛИЗИ ДА СЕ НАУЧАТ, ЧЕ В ДЪРЖАВАТА НЯМА ПО-ВИСОКО МЯСТО, ОТ ТОВА НА УЧИТЕЛЯ!!! и ред други неща! Вие какво направихте за да ги научите на тези неща? НИЩО!!! Единственото което правите с тъпанарските си реформи е да водите нацията към умишлено затъпяване! В УЧИЛИЩЕТО СЕ ПОЛУЧАВАТ БАЗОВИ ЗНАНИЯ, А КОЙТО ИСКА ДА СТАВА ПРЕДПРИЕМАЧ СИ ИМА УНИВЕРСИТЕТСКИ ПРОГРАМИ ЗА ТОВА!!!! Все по-прости ставате, все по-безхаберни, и все повече ви личи, на всички лумпени в МОН!!!

Човек, вие които създавате законите и определяте правилата, сте толкова неграмотни, че е срамно дори да се изказвате по тези теми. Законът за академичното израстване направо убива с неграмотността си. Пък такъв правилник сте съставили, че всели БЕЗ научно изследване може да ни каза как да пишем и решаваме задачи. Вие сте толкова зле, че ако знаете, няма да се изказвате ВЪОБЩЕ!

Земи са отрепи, г'усин пореден министър-дърдорко! От българското училище излизат 90% тъпи кифли и овнета, които освен за продавачки и общи бичкии за нищо друго не стават. И няма как да е иначе при учителски заплати 600 лева. Там където са били по 1-2 ромчета от цигански произход сега са над половината от учениците, а българчетата се вциганяват все повече. Пълно е с пенсионирани учители, които заемат местата на младите. За чистачки се назначават любовници на директорите и те дават оценка на учителите. Учениците реват и се гонят като павиани по коридорите. Почти са безсловесни, милите. Някои учителки идват пияни на работа и разправят на учениците, че Лора Яворова била "голяма куротрошачка". Други играят кючек в час на принципа: Като няма прокопсия, плюл съм в тая професия.... Тъжно!

Учителите по креативност и предприемачество от банките ли са -как се казват уроците - " как да тегля кредити с плаваща лихва, за да почна собствен бизнес" хахахаха

Дааа, демоКРАДЦИТЕ убиха комунизъма, през който държавата строеше заводи и икономика и сега какво - ще учат и карат всеки ученик на креативност да си строи всеки сам по един завод за себе си.....те отгоре генералите- пожарникари само ще ядат данъците им, "управлявайки" ги

Няма нищо по-хубаво от това вместо да си наемен работник да имаш собствена фирма. Надявам се детето ми да се научи, не да работи, а да прави пари.

ми обяснява толкова. То "правенето на пари" не е за всеки. Все някой трябва да поработва, че да има добавена стойност. Разбира се, би било много добре трудът на всеки да е оценен подобаващо. А не като в оня виц - "абе, брато, то за 700 лева заплата се учи 5 години, бе". Истината е , че в момента образованието в България е много зле. Главно заради разни креативни и предприемчиви писатели и издатели на учебници и помагала. А също и заради предприемчиви учители, даващи частни уроци.

Като изтеглиш един заем от банката за да почнеш твой бизнес , почнеш да работиш, работиш , работиш и събота, и неделя , щото няма на кой друг да разчиташ, ще пуснеш обяви да назначиш някой , ще се побъркаш от всякаквите клинични случай , дето ще ти се изредят, ще вземеш по някое време да се разболееш, щот не си терминатор, и като си човека-бизнес и сам, кой ще ти плаща кредита, изхвърчаш и от ипотекираното си жилище и бизнеса ти фалира и сметките ти към ЧЕЗ, топлофикация и мобилните оператори ще са вече няколко хиляди - и ще свършиш в затвора....По тия причини хората работят обединени в големи предприятия, болници и т.н.....та като се разболее един да не фалира и затвори цялото предприятие .....ама тъпака си е егоист к тъпак и те така

Голямо откритие направил, все едно да кажеш, че храната е най важния фактор за да си сит. Апропо за да е добро средното образование трябва маса университети да се закрият, щото сега всеки идиот знае, че и да учи и да не учи, с двойка ще го приемат във вуз, където само да си плаща...ще гепи диплома за ВИШО образование...

Те пишат: Слънчев бряК вместо Недков - НедкоФ образование - образУвание Те са креативни нали? Първо НИ научете да пишем! Казвам НИ научете- всички ученици! НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ БЕ минестрество на неграмотниците!

Какво означава думата "министър"? Но вместо да е слуга на народа и по-специално на учителската гилдия, те са му слуги! Даже и заложници! Пожизнено! Като крепостните селяни в царска Русия някога или като роби-гребци, приковани в трюма на триерата да гребат и бичът на копоя да плющи по гърба им. Докато изкарат там. Лошото е, че вече няма кой да се излъже и да ги смени. Ха-ха. Но момчето не е виновно. Какво може да направи, не за това са го турили на стола. От него нищо не зависи, меко казано. Но да оставим мътилката в този празничен ден. Мили млади хора, развивайте кариерата си не вертикално /все по-меки кресла и широки бюра/, а хоризонтално - ъпгрейдвайте се, трупайте диплома след диплома, ходете на опреснителни курсове, не загърбвайте всяка възможност да научите нещо ново в бранша си! Другото е от Лукаваго и "бошлаф", както казваше един национален литературен герой, който проявява и днес учудваща жизненост и издържливост!

Креативност, кретенизъм, алъш-вериш, все тая. От изсъхналите чиновнически мозъци в МОН кой знае какво няма на научат децата. Запуши я!

МИНИСТРЕ, СТАНИ И СИ ТРЪГНИ, ТУК НА ТОВА МИНИСТЕРСТВО МУ ТРЯБВАТ КАЧЕСТВЕНИ И РАЗБИРАЩИ ОТ ТОВА ХОРА... ПРОВАЛ! НЯМАТЕ ЛИ СРАМ?

Егаси малоумниците - доведоха родителите до мизерия, робство,безработица, преподават на учениците в часове за видове безработица (дадоха ги по новините)....сега пък ще пълнят главите на деца с " предприемачество"....и какво ще им внушавате - всеки лекар със собствена болница , всеки журналист със собствен вестник, всяка шивачка със собствена фабрика.... тъпаци без мозък, осакатяващи и подрастващите

учители и родители менте гарантират за ученици менте .след като учениците откриват грешките на МОН ,значи парадоксът е явен ,неоспорим и добре замазан от некадърните ни" управляващи"!

Няма как народ, скаран с търговията да очаква младите да станат предприемачи. Когато възрастните престанат да мечтаят някой да им вдигне заплатата тогава и децата ще възприемат предприемачеството.