Мъж загина, а дъщеричката му е в тежко състояние, след като кола се запали в движение

По първоначални данни пожарът е възникнал вследствие на техническа неизправност в газовата уредба на автомобила

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никога не съм чул някой с бензинова кола да мрънка за цената и качеството на бензина. Все мрънкат тия с газта и нафтата.

Дизел само дънки.

Баце те някои олигофрени и до бензиностанцията търсят да палят по цигара... прост, беден и измъчен народ.

Е как да не запалиш то бензиностанция без пепелници няма. Даже в някой бензиностанции вътре има една дето стои на висок стол с минижуп и предлага едни фъшкии за пушене, а на самата каса дето се слагат монетите обикновено стои кутия цигари и запалка. Касиерките съм ги питал е как така един път не видях шоколад да сложите оная ми вика ами шефа

Абе до сега не съм виждал табели в закрити паркинги да пише, че е разрешено за фабрично монтирани газови уредби. Що ли всички газови уредби са в един кюп и той е забранено за коли с газ.

Това е в резултат на неграмотна работа и стари маркучи и връзки. Иначе газта яко мирише, значи е станало внезапно. Хората са ошашавени от тая жестока експлоатация и мизерно заплащане, нямат време е средства да си обърнат внимание на себе си.

Е да де ама в маркучите има едни клапанчета и като избие някой маркуч сачмите затварят магистралата. Не би трябвало да има як теч.

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

не се отваря !!!

Дали е цигара, дали е кабел или нещо друго, въпросът нееднократно поставян от мене касае изправността на газовата система, уплътнения и маркучи. Често ми се случва -работи вентилатора и в колата ми почва да мирише на газ, а аз карам на дизел. Случвало ми се е да кажа -Колега, колата много мирише на газ! а той -То защото е горещо, като е студено не мирише!

Е ми на много хора не им мирише защото има COVID 19.

Смятай ако вентилаторът е постоянно токов с четки.

газово+заключване на вратите при движение . аз не съм чул за дете паднало от кола при движение , но изгорели в заключена кола не е като да няма, затова поемам риска да карам с отключени врати

Съвсем наскоро имаше някаква катастрофа с изпаднало от колата дете и попаднало под колата. В статията почти няма подробности и не мога да си представя тоя какво е правил, та не е спрял веднага и първо да извади детето си.

излетяло беше през прозореца мисля, така или иначе децата са вързани с колани, а и колата предупреждава ако някой отвори врата.

Не се научиха някои хора като имат газова уредба да забравят за пушене в колата.

За това дете, няма ли реаномобил за Пирогов?

Военна болница във Варна има клиника по изгаряния. Най-добрата и обслужва всичко изгорено и сварено на изток от Велико Търново.

За всяко гориво(енергия) за автомобила също. Бензин или дизел-според теглото и разхода, скоро и според закона. Апропо във ВСВ немските танкове са бензинови! Гледах изгорял бензинов автомобил почти до резервоара-пълен до горе(и това било решаващо) и неизбухнал. Газта е вече друга бира-силно възпламеним продукт и наказва, ако се лакомиш и не поддържаш в "бутилката" санитарен обем. Много се радват на литиевите автомобили, но и там си караш почти върху бомба. Та..., Манталитета е решаващ: -дали всекиму е отредено да има автомобил(автомобили) на стойността на смартфон? -дали като джитка в междуселието е по-безопасно? -дали икономичното е икономия? -дали е съгласен да кара скопено МПС и да го псуват, че кара по инерция?

Ако беше толкова зле, защо има автомобили фабрично на газ. Няма никакъв проблем с газта, а с този който си поддържа автомобила. Ако е немърлив и на дизел и на бензин може да се запали. И идеята на газта не е само икономия, а и по-малко замърсяване на въздуха. Щото доста съм ги виждал нафтовите печки по пътя и то не толкова стари. Купуват се едни скъпи марки и после почват да се махат ДПФ филтрите, щото иначе трябва да се сменят и ела да видиш с нашата нафта какво става

ясно, значи всички дето карат дизел са опрятни като немски войници , защото не съм чул за нито подпалил се дизел

Не изпадайте в крайности и четете внимателно какво пишат хората. Никъде не съм писал "всички", а "доста". Има съществена разлика. И аз съм чувал за подпалени автобуси и камиони, а те доколкото знам са на дизел

Карам рав4 автоматик (харчещ около 15-17/100 градско каране и толкова извънградско при 150-160км по магистралата)културно поставен газов инжекцион от водеща марка, поставен в официялния им сервиз в Дружба (София). Вече 120 000км абсолютно никакви проблеми - смяна филтри на всеки 10 000км и на 80 000 инжектори на газовата (филтри 35лв, инжектори 250лв). Ако карах на бензин разходите за 100км щяха да са: +- 32лв/100км (2,13лв x 15л/100km), а на газ е 12,8лв/100км (+- 0,85ст литър) За 100 000 навъртени километра съм спестил доста: на бензин за изминатите километри сумата за гориво би трябвало да е 32 000лв за 100 000км (колата е избита многократно). За газ съм дал 12 800лв за същите километри + 1500лв за бензин. Със спестените средства съм посетил доста места -всеки има право на избор :) При културно поставен инжекцион на автомобил, чийто двигател позволява, а не гаражни изпълнения- не виждам проблем. Отделно ако колата ти харчи 10 или под 10/100 и минаваш под 20 000км на година - няма абсолютно никакъв смисъл да се слага.

Ами ако беше си взел Нисан Кашкай автоматик щеше да ти харчи 5/100 бензин или 4/100 дизел и нямаше да се занимаваш с глупости. В града пак харчи толкоз защото е със старт стоп система.

Равката я закупих за 8200лв преди 7 години (2002г) е. Кашкайте бяха по 18000. Няма как да даде 5/100 градско в София (а и където и да е) 4х4 бензинов Кашкай. Нито 5/100 при 160км по магистралата. Градско под 10 не го виждам При нормално каране (до 110) Равката харчи 10. Няма да влизам в обяснения и защо взех Рав(2001-2006) (много по-истинска, по-здрава и проходима от кашкая)

Ух не бе говорим за J11 2017 не за J10 от миналия век

Ай сега не ми казвай, че я караш 4х4 със 160 км/ч. Ще харчи като ламя ами. Туй 4х4 е само ако ще караш по листа и то до 60км/ч. През останалото време валовете на полуоските пак се въртят и ето ти 2л отгоре.

Ако следите внимателно запалилите се коли в България, ще забележите,че ...преобладават ''самозапалили'' се дизелови/включително автобуси и бусове/ . След това са тези на ГАЗ и на бензин. Факт!

следим ги, няма такова нещо

Няма значение какъв вид е автомобилът, а какви нерегламентирани и некачествени направени поправки има от незнайно кого! Слагат се газови уредби от кой ли не. Освен това се карат коли без да се следи дали всичко е наред. Трябва да сме отговорни! С какво е виновно това малко детенце?

Да Да ... Диззел ще се запали ама ... друг път (татко ще ти купи колело, ама друг път) Изгорал дизел е само и е3динствено от проблеми по ел.инсталацията, която имат всчики автомобили.

Много е яко, когато някой изръси глупост и накрая напише "Факт!" Направо тая глупост става реална, почти колкото физичен закон.

Икономията - майка на мизерията. Или беше обратно? В този случай май си е точно обратно.

Бог да го прости човекът. Дано детенцето да се оправи. Но с този балкански манталитет - газчица в колата за по-тънкач, така стават нещата. Особено има доста мазохисти, които лично съм виждал по бензиностанции - газчица на поршета, AMG-та, M5-ци и т.н. Човек може да избяга от село, но селото никога не бяга от човека.

Не е до манталитет, а до беднотия. Ако имаше нормален стандарт на живот и адекватна заплата, щеше ли да се цигани за газово?

Не е адължително да имаш автомобил, при положение, че не можеш да го поддържаш!

И аз карам шкодичка. Малко по-друг модел от fabia, с чипче 330 к.с., но никога няма да сложа газ. Вярно е, харчи си 100 октана бензин, но всеки си прави сметката, все пак.

Естествено, че няма...на tsi да му боднеш газ е тъпо. Камо ли на vrs-a ти (предполагам такова караш(може би Октавиан). Но ако беше 1.6 mpi що да не му забодеш да се возиш за 8лв/100км градско..

В Германия държавата дава субсидия ако си сложиш газова уредба н аколата. Целта не е икономия на пари, а намаляване на вредни емисии...

така е, но в БГ-то на никой (или почти на никой) не му пука за вредните емисии, газовата се слага караш по-евтино....поне аз нямам приятел/познат, който да си е газифицирал колата за екология...

Газовата уредба е най-тъпата автомобилна идея.

Скапва се двигателя защото газта няма смазочни свойства.

Глупости. Само при двутактовите машини бензинът е смесен с масло. При четиритактовите автомобили смазването на двигателя няма нищо общо с бензина.

Моята газова уредба не е проверяване никога. А бутилката е на 12 г. На техническите прегледи - никакъв проблем. Преди време исках да я проверя, ама нямаше къде. Сега , май има, и ще трябва да сменя бутилката. Става въпрос за град............Сигурно така е и в други населени места.Особено в по малките.

Ето затова никоага не съм слагал газова. Спестените пари за какво ще ги харчи сега ?!

Хора, купувайте си нови, изправни и немодифицирани коли! Стига с тези експерименти! МОже някой невинен да умре заради вашата глупост!

Не е така! Просто ако ще слагате АГУ, гледайте да е в читав сервиз и не пестете от поддръжка. Газта има специфичен мирис, няма начин този човек да не е усетил. При авария отбиваш и пробваш да отстраниш повредата. Ако не става, превключваш на бензин. Всичко друго е руска рулетка. Не бива да даваш на бай Митю параджията от съседния гараж да ти орави газовото, защото ей това може да стане. В Германия също слагат АГУ. Обаче, само сертификацията му е около 800 евро. Като ти го сложи газаджията, идва ТЮФ-аджия, който ти тества всичко, следи дали са сложени сертифицирани части и един маркуч да не си подвел правилно, или един винт да е на криво - всичко на ново. Профилактика на година - задължителна. От това не се пести. А ако пестиш, при авария действаш отговорно.

Разбирач го даваш уж, но не знаеш, че усетът за миризмата на газ бързо се притъпява и че почти всички бг-коли на газ си миришат на... газ.

Искаш да кажеш, че има сервиз, в който работят хора, които знаят повече от инженерите на коя да е автомобилостроителна компания? Хахахахахаахахахахахахах... Не и в България където 99.99% са самоуки и нямат представа от елементарни неща. Просто ръчкат и ако стане! Дори "оторизираните" сервизи са помия!