Изографисаха Александър Македонски като християнски светец

Александър Македонски, изобразен като християнски светец, близо 300 години преди появата на християнството, е изографисан в новия храм на Радовиш – „Света Троица”, съобщиха македонски медии.

Обратно в новината

Коментари - Изографисаха Александър Македонски като християнски светец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Александър Македонски и неговият баща са гърци,а Кирил и Методий,Климент Охридски , Свети Наум са славяни.Александър Македонски не е говорил с конете си на славянски език.Това да е ясно на сърбоманите-"македонци".

Да са Ви живи и здрави Албанците, пък скоро и Албанец президент на Македония. Честито.

И техните мутри са простаци. Да вземат архонт да направят Ристю Гуштера. И той работи в пералния бизнес.

Да пази Господ!

Вие не знаете ли, че и Юстиниян Първи е накедонче!!!! На площада - музей има и негов паметник, в "доказателство' на ова! И ова е достатъчно да "стане'' македонец!

На така наречените македонци умът им е айран от глупости, безумия, политически и исторически лъжи. Дали ще ги е срам децата им от толквоа простотии накуп?

Абсолютно!На по-младите макета,като дойдат тук студенти,бързо им стават ясни някои неща.Та затова и се натискат за българско гражданство..

александар велики е правилното,това другото е измишлиотина на грцки е александрос о мегас

Не знам колко е правилно,но мисля,че собствените имена на всички езици по света се пишат с главна буква! :-)

В Дантевата Божествена комедия всички почтени хора от древността, които са починали преди 1 година от Новата ера седят в първи кръг на Ада, защото не познават Християнството. Там е и Аристотел, който е преподавал на Александър Македонски. Греховните като Брут и Касий са в 9-ти кръг. Алчния Сашко е поне за 4-ти.

Фердинанте, почети малко - светите братя Кирил и Методий, светите просветители Климент и Наум са с български корени и произход, от България тръгва просветителската им мисия сред останалите славяни. С цел да се отрече българския принос в културата и историята на Европа, разни безродници ги обявявиха за някакви имагинерни "общославянски" учители, за да се размие произхода и принадлежността им към България, те са преди всичко и на ПЪРВО МЯСТО български просветители, с български корени и произход, от България тръгва просвещението на останалите славяни, на БЪЛГАРИЯ славянският свят дължи и азбуката си, и християнската културата и изкуство! Освен това защо мълчиш за ЦАР САМУИЛ и за присвояването му от мадеконците???

Всъщност славяните дължат своята вяра култура и азбука на Византия както между другото и България която става проводник между Византия и другите славянски народи. Глаголицата е писана по византийско поръчение във византийски манастир в Анадола.

Не измествай темата - Визатнийци ли написаха кирилицата? Св. Климент и св.Наум и техните ученици, тръгнали от България да носят азбуката на другите славяни, византийци ли са? Каква е заслугата на Византия? И не на последно място - защо мълчиш за Цар Самуил? И той ли е византиец? Трябва да си много, ама много антибългарин, за да отричаш ролята на България в епохата на средновековието! Да не си случайно византиец?

Глаголицата не се използва от никой славянски народ, никъде.

Българите нищо не дължим на Византия - Вярата си дължим на Цар Борис, който покръства българите въпреки съпротивата и интригите на Констатинопол и Рим. Културата и писмеността дължим на Светите братя Кирил и Методи, създавали кирилицата. Светците Климент, Наум, Ангеларий и мн.други просветители я разпространяват първо в българските земи, от тук - в целия славянски средновековен свят и въпреки византийските претенции за триезичието и нагъл отпор срещу кирилицата, на която се превждат светите писания независимо от пречките, създавани от Византия, българо-славянският език става един от християнските езици, на които се води християнското богослужение. Всичко това - ВЪПРЕКИ ВИЗАНТИЯ! А за изкуството да не говорим - българското средновековно изкуство - икони, стенописи, художествени изработки на накити и предмети, е уникално и самобитно, не ни е "дадено" от византийците, и с нищо не отстъпва на византийското - дори напротив!

А ти къде прочете, че св. св. Кирил и Методий са българи и са пиали нещо за българите. Те са на византийска служба и работят за византийския император. И ако са родени в Солун т.е. който и преди и сега е в МАКЕДОНИЯ са по скоро македонци, но не и българи.

Щом са на служба във Византия, в солун, който забележи сега е в македония, значи той е македонец. Мда, логика , та дрънка:)

Единственото място ,къдетоо се споменават какви са е във Византийски летописи и там се наричат Българските братя,това е е динственото място,запомни няма друго,където се споменават,че са БЪЛГАРИ,НЕЗНАМ ЗАЩО СИ ПРЕИНАЧАВАТЕ НЕЩАТА ,Самите Гърци казват,че Кирил и Методий са Българи ама Макетата не Македонциа са хахахахахах

Всички средновековни източници - гръцки и български / вкл.Житието на св.Климент/, категорично сочат, че двамата братя са българи. Това се потвърждава от многобройни исторически изследвания на български и западно-европейски учени, доказващи българския им произход. Няма място да ти цитирим всички източници - много са. Отвори си нета и чети. Но това май не те интересува, говориш като отявлен антибългарин.

Това е светотатство, нямащо никаква положителна връзка с християнството. За съжаление, явно мутро-явленията ги има и в Македония. А самият Александър Македонски е македонец, колкото аз съм потомствен китаец...

И защо да не е македонец. Значи ако си роден в Китай и си цар на Китай и ти викат китайски то тогава не си китаец, интересно какъв си?

Господ бил създал три народа на земята - МАДЕДОНИОДИ, НЕГРОИДИ И МУЛАТИ .... Други нема. Значи ние българите /заедно с всички други европейци / се числим към мулатите.

Аз например съм роден в София. Значи по всички македонски параграфи моята народност е ... шоп.

Ами поотвори учебниците по история и ще разбереш защо. Народите, населявали тези земи по времето на Ал. Македонски не са същите хора, които са днес там. Все едно ние да кажем, че сме траки или римляни...

Бесни и луди македонци - сърбомани - умора нямат!

Тези вече подмениха историята , Европа им призна езика , единтичноста и народноста , сега остана и христянството да подменят

ако си сменят планетата всичко ще си дойде на място

При бялата ложа водачът винаги се жертва,за да живее в душите на хората.Всички Учители са били избити и Буда и Орфей и Христос.Това са Велики Учители.И обратното ,когато водачът живее и се избиват милиони хора заради него,те не са от най великите.Такива личности са създавали империи,които после пропадат.

Алоуу - нито Буда, нито Конфуций или Лао-Дзъ са избивани, нещо май пак практикуваме приложна религия.

Те поне са се идентифицирали като македонци ... а ние хвърляме боб за да знаем славяни ли сме, гундури, траки или едикви си сме ...

Много си прав !!!

Ми дай да се обявим за марсианци и да измислиме марсианска история...

Не може ! Марсианци започва с "М"-значи е запазена марка на СлавноВелика МакедонИя и нейните...л...пардон, чедА!

никога нито александар македонски, нито баща му филип са имали нещо общо с измислената днешна македонска "нация"!

А нашата неизмислена "нация" с кого има общо?

Ами непрекъснато съществува като самоопределяща се държава от 681 (или там някъде) до сега, като изключим 2-3 завладявания, от които сме се освобождавали. Не виждам да има много държави, в Европа и по света, които да имат толкова ясна следа за толкова дълго време. Къде са ти съмненията? Или просто си ламандаркаш, както повечето български простаци обичат да првят, още повече, че е анонимно. Нямате ли срам пред огледалото от глупостите, които ви идват на ум, бе, тъпани?

Първо - българската нация никой не би поставил в кавички, защото тя е най-старата нация в Европа, запазила името си и държавата си над 13 века. И рабира се, че не е измислена - чети малко история, глупако!

Ама му викат Гущеров. Какво чуждестранно име само "Ристе"..... Да не случайно "Христо"? Не, нали? И аз така си помислих.

Александър Македонски е бил един завоевател, убиец на хиляди свои и чужди, в името на егото си. И съдбата го наказа. Никакъв християнин и светец не може да бъде един поробител, насилник и болен за слава и власт тиранин.

санитар...

Името Александър Македонски е познато на всеки грамотен човек по света! А ти въобще имаш ли си име, сульо?

Че то и на Хитлер е познато ...

Още много имаш да читеш...Александър е бил завоевател, НО не да плячкосва само, а е създавал култура и поминак! Той е преобразил света и след него - всичко има друго развитие...

Остава да кажеш че е бил и православен християнин...

Създавал култура? За кого и на кого? А поминъкът му е бил да трепе.

Аве на тоя червен македонски олигарх, станал "бизнесмен" с чужди пари и куфарчета, някой да му шепне един съвет: да вземе да постави и икона на св. Йосип Броз Тито!

Пак гърците са едни гърди пред нас - вижте как бранят своите светини - Александър и Филип от "македонските" претенции. А защо БЪЛГАРИТЕ СИ МЪЛЧИМ за съседските посегателства към Кирил и Методи, Климент и Наум, Цар Самуил и мн.други? КЪДЕ е държавата за защити БЪЛГАРСКИТЕ ЦЕННОСТИ? Това е държавно предателство!

Да дадем на македонските божества нашите най-красисиви девици, преди да сме си навлекли гнева им.

не девици искат те:Д ,а млади мургави теляци

Ето това е пример за истински българин СКОПен от сърби - глупав, лъжлив и крадлив.

Не е достатъчно. Да обяват за МЕКЕДОНСКИ християни и светци и Аристотел, Питагор, Сократ и т.н., а после и фараоните Хеопс и Рамзес - МАКЕДОНСКИТЕ ФАРАОНИ! Стигайки накрая до Адам и Ева - първите МАКЕДОНЦИ и хора на свата и до самия Господ Бог - НАЙ-ВЕЛИКИЯТ МАКЕДОНЕЦ!!!

Вярно е - казвал се е Исус Ристевски!

Абе малоумнико, ти се казващ ГуЩеров, не Гуштеров, тъпак с тъпак!!!

Историята познава и други такива напъни но истината не може да бъде изопчавано до безкрай. Отрзезвяването идва рано или късно.

Това Югозападните българи хептен изтрещяха...