Прекратиха лицензите на данъчните складове на ”Лукойл”

Прекратява се действието на лицензите за управление на данъчни складове "Нефтохим Бургас" и Нефтен терминал "Росенец", съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Обратно в новината

Коментари - Прекратиха лицензите на данъчните складове на ”Лукойл” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

напално сте права...но парво трябва за това равенство да има дарява....а каде е тя..... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тоя Златев е превърнал рафинерията като сякаш си е вкъщи. И нали си е рожба на комунистите, нека сега им направи една тутурутка, че вече има нужда от тях..

ДАЛИ НЕ Е ЕДНА "ТЪНКА"ВРЪЗКА, ПО ПРИМЕРА НА КРЕМИКОВЦИ, ЕДНА БАНКА, С ЕДИН КОСУЛТАНТ-СКРАБАДЖИЯ, НОБЛИЗЪК НА НЯКОИ ПОЛИТИЦИ, КОИТО ИСКАТ НА ПРОМЕНЯТ ЗАКОНА ЗА ЕДНА КОНЦЕСИЯ ЗА ЕДИН СКИ КУРОРТ В БГ, ЦЕЛ ДА СЕ ПРОДАДЕ ТАЗИ КОНЦЕСИЯ НА ЕДНИ ЧУЖДЕНЦИ ОТ ВИЕНА, НО НЕ СА АВСТРИЙЦИ...! САМО ПИТАМ!

защо толкова касно напавиха това.много добре знаеха какво се варши там,а чак сега реагираха.никои не може да ми отговори защо *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А нашият народ НЕ ще му даде на ББ последна възможност

Ами ако поради това отнемане на лиценз доста хора временно останат без работа или това не е важно може би.

Сутринта прекратиха,на обяд се разбраха и малко следобяд отмениха и пуснаха баш по "герберски" типичен боковизъм, като съм казъл да не съм се заклел.

Хидро.....бог Съдът пита скъпоструващия адвокат наистина ли Доган е хидролог. -Да-а голям хидролог е .Постоянно е сниман до язовири,каскади,водни огледала и яхти в морето!

Обърни реда: първо и най-вече до и на яхтите, пък другото е за парлама ;о))

Кво стана бе ГЕРБЕРИ!? Нали уж край, точка, никакъв фандък повече за ЛУКОЙЛ! А тя каква излезе :) Вашият идол пак не сте го разбрали. Този път даже още по-бързо се отметна :) Ама наистина това правителство е същински ЦИРК. И без да си кривя душата трябва със съжаление да призная че няма и с какво друго да се замени. Тежко ни.

Сега ще видим поредната "празнота" в икономиката. Дефицит на евтино гориво. Лошото е, че става точно обратното на това, което пишат повечето хора във форума.

Виж какво сега приятел/Златев/ постъпленията от теб към нас бая намаляха. Няма вече далавера в горивото а в цигарите а ти не се пренасочи натам и сдаде първото място на :инвеститор" на ГЕРБ.. Не се сърди, хайде със здраве и ако намериш някоя нища за повече келепир се обади...

предвид, че през рафинерията минава почти всичкото гориво, което се ползва в България. И от цената на това гориво много повече от половината са данъци и акцизи - цифрата 25% макар и голяма не е чак толкова невъзможна.

хаха, чалгаризирания електорат се радва, че боко тиквата отнел нещо си на своя авер златев! айде сега да си представим, че горивото стигне 3 и нещо лв заради "недостига", през това време нефтохима ще си направи годишния ремонт и ще си вземат отпуските, и след седмица-две нефтохима пак ще заработи. дотогава стадото ще плаща по-скъпия с лев бензин (който ще бъде от складовете на нефтохима или внесен от тях), ама без да мучи и протестира, даже ще се радва, че така са "наказали" бензиновите му душмани и ще възхвалява боко. сигурен съм, че тоя гениален план не го е измислил тиквата, някой му го е подсказал!

Ами има алтернатива, бе пич: ББ и ВЗ продължават да са си авери и бензина "плавно" стига 3 лв./литър през август, например. Така по ли ти харесва?

А, къде е разликата?

нали в статията пише, че са запечатани точно складовете на Нефтохима, щото нямат измервателни уреди? от тях капка гориво не би трябвало да излезе без разрешение на митницата.

аз прочетох за запечатани 2 склада, а ти знаеш ли колко петролни бази има Нефтохим? и кой ще ги контролира, може би митниците, с шеф танов, с шеф дянков, с шеф тиквата?? абе това е все едно жената да ме накаже като не ми пуска, и ми връчи златна членска карта за публичен дом :-)

И това ще е от ден до пладне. Както с всичките останали ПиАр акцийки на Тиквата и Пъпеша до момента. Очаквайте до седмица някъде да се появи съобщение в два реда и без много шум, че лицензът е възстановен. Няма да е сефте Боко сутринта да каже едно, а вечерта обратното - сбъркал човека, подвели са го, какво толкова.

Браво и от Германия. Май най-голямата изненада идва на 3 септември. Кандидатът за президент на ГЕРБ е....

Има логика да браво. За малко да дръпнат с една крачка напред хм хмм... Как само осу осу чикиджийската го лансираха тоя идиот Вдянков. Мале мале тятъра Гроб тоя път добре стана, хареса ми как им влезе скритата реклама и въобще няма да разберат хората как им вкараха гол. Основния им спонсор вика накажете ме няма да се възпротивявам и така. Харесваш ми как ги надуши този път. Ти остави ами те ще намалят дори цената за няколко месеца все пак залъга, който ще налапат е бая голям президентския стол.

.... Кристалина Георгиева....

Да добре би било да се свият сърмите на правешките боклуци Златев и Гергов ,но в случая мярката е слещу Лукойл а не срещу Лукойл България която управлява милиционера Златев ,иначе всичко което може да смачка правешкото олигархично крадливо котило е за адмирации.Сега да измисли Дянков мерки срещу Красимирчо Гергов и бащата на Златев .

Браво бат Бойко! Давай, ние сме с теб!!!

Не вярвам на очите си, докато чета! Праешкият генералски син му се духа под опашката и той вече не е гарант за руснаците в далавераджийницата Лукойл?! Същите действия, но с отложен резултат Бойко предприе към останалите членове на това долно и изпиващо соковете на народа ни общество. Подозирах, че ще има и явни действия, когато това стане възможно. Ето ги. Мисля, че народът ще разбере съвсем скоро кой е Борисов и то в най-благоприятна за бъдещето на държавата ни светлина. Аз отдавна съм го схванал, дори без да съм никакъв гербаджия. Мен ГЕРБ не ме и интересува толкова, колкото онзи български мъж, който ще удържи на напъна и ще строши главите на тези кретени.

Ами да видим! Според мен българите повече биха се зарадвали на провала на Борисов, отколкото на успеха му. Нали знаеш поговорката "Ще си запаля къщата да изгори на съседа плевника" или "Не е важно аз как съм, важното е Вуте да е по-зле".

Хора, българи, вие глупави ли сте или на такива се правите?И койе тоя мъж бе човече? Елементарно е - Дянков каза, че цените на горивата ще паднат, обаче , ей на какво се случва - отнема се проформа лиценза на Лукойл - няма спад на цени - даже обратното, Златев си бачка спокойно щото де факто е без лиценз , а паричките къде отиват, аааа?Как може такова късогледство и неразбиране на нещата, пфууу, за пореден път ми се повръща от такива, без извинение

Лукойл излиза в планов летен ремонт, а служителите ще си ползват отпуските за тази и минали години. :)))

По принцип не действаме така,но в случая съм наредил всичко да бъде в рамките на закона

колко лицензи има Лукойл. Ш защо някои говорят че това не засягало Златев. Засяга го и то пряко. Иначе тук мозъчният тръст на Цветанов от МВР се е включил яко да ни убеждава в противното нна това което ще разберем едва след месеци. А то е че косъм няма да ним падне.

След като законът е над всичко в България (Браво, за което!), сега би трябвало да очакваме и съответните действия в Банско, пък и на много други места. Но нещо ме съмнява, че те ще се случат.

Лукойл не изнася гориво, а прави фиктивен износ, уж изнесеното гориво продава в България, а за него не плаща акциз, а освен това краде и ДДС от Бюджета за фиктивния износ.

Хубава новина! За жалост от Позитано и хората на Костов , които пишат срещу 50 кинта на ден, пак са на линия. Лесно се познават и са под еднакви псевдоними "антиБокойковист" , "антиДянков" ... също пишат с главни букви, защото са по-ниско образовани и им е написано на хАртия да не сбъркат. За съжаление другари, сте глас в пустиня и колкото и да се пънете, оставате жалки марионетки на ниска продажна цена :)

Викаш, неграмотните , пишели с главни бувки едно и също, щото били платени. КАЛИТКО какъв е тогава? Или ако прави същото, ма пише възхвали за ГЕРБ не го броим - така си е де, той и "бащицата" каза, че е "обещал да не го закача".

че сага бойко ще намали чувствително горивото. А ти?

Закъснели са, щото сега се вадят козовете преди избори. Похвално е, че са нашамарили Лукойл, надявам се след изборите да продължат по този начин. Но все пак не бих гласувал за ГЕРБ.

Новината изглежда добра. Лошото е, че тия управляващи досега нищо не са решили от раз, така че чакайте скоро да се обърнат на 180 градуса... Всичко е дим и пушилка...

Това са поредните манипулации. Сега ще бъде оправдано следващото покачване на цените на горивата с това отнемане на лиценза. Следва повече пари от акцизи в хазаната за да се закърпи сбъркания бюджет на некадърния Дянков. Същевременно ние ще викаме "Браво Бойко, бий ги яко. Само така" и ще си плащаме по 3лв литъра. Това си е договорка м/у Боко и Златев. След два месеца всичко ще е по-старому, ние по-бедни - те по-богати.

Взе ми думата от устата.

БСП-то пак не са в час. А ситуацията е проста - има нарушение, има предупрежедние, и сега просто следва санкцията, предвидена от закона. Но явно спонсорите на бСП-то са засегнати. Що се отнася до това дали да им вярваме, преди 2 години нашироко тръбяха: "Гласуваш за Бойко, избираш Костов". Пък вчера се3 оказа че бай Иван Мангъра си гласува с БСП срещу ББ. И няма и следа от извинение. Поне към собствените им избиратели.

От това което си написал, не разбрах какво има общо с горе написаното от мен.

Ами, защо го плащате, аланкоолу?!!!

защото за неплащане на данъци и такси се носи наказателна отговорност!!!

Така и децата могат да ви вземат с "кървав данък". Пак ли ще "плащате"?!

Многоуважаеми съфорумци, ако приемем, че парите от далаверите на Лукойл са отивали в БСП и сателитките й, къде ще отиват парите от далаверите на новите вносители на гориво, които следва да се появят днес и утре, ако не искаме от петък да сме само на каруци? Казвате - в бюджета, в държавата? Супер, екстра. Както влезнаха парите в бюджета от прекратяването на кражбите с ДДС ли? Тогава защо в бюджета има огромна дупка, за която и Дянков признава? Инак казано - КЪДЕ СА ПАРИТЕ?

Нека да видим от кои среди е най-големия рев - от БСП и компания. Защо ли? Сигурнои има причина - малко по малко ББ започна да им свива сармите. И за 2 години започнаха да поизгладняват. даже и чрвените милионери. И може би предимно те. А като основни спонсори на БСП те си искат комисионните. Пък в тази криза....

Добре де, като Борисов им свива сърмите и не краде, както крадеха червените бандюги, защо пари все няма и бюджета ни свири яко на червено, а?

Я свити сърми не видох! Дека са?

Бравооооооооо!!!!!!!!!!!!!! Ето така се работи,правителството за сетен път показа ,че няма невъзможни неща, или се работи по правилата или баста!!!!

Напълно подкрепям! Това е единственото правителство, което прави нещо и си държи на думата! Строи, санкционира и освен евтини скандали, няма скандали за кражби. Аз поне съм доволен, не гласувах за ГЕРБ , но ще поправя тази грешка на следващите избори.

браво ,като се има в предвид че Бойко таи чувства към Валентин Златев това показва решителността на правителството

Леле колко наивност има по света. "Таи чувства" Да не са интимни приятели? Няма чувства при тези отношения има само бизнес интереси.

Не съм фен на ББ и ГЕРБ, но много ми се иска, тази война да не е просто поредната пушилка и да бъде спечелена за благото на България. През миналата седмица руски медии открито признаха, че частната руска компания "Лукойл" е активно използван инструмент за натиск (даден е пример с рязкото вдигане на цените на горивата) на руската държава спрямо България - по въпроса за Белене и за газопровода Южен поток. По-точно и ясно от самите руснаци, досега никой не беше го казвал открито.

Ухааа, браво! Танов отнема лиценза, но за това се полага и финассова санкция, глоба!!! Надрусайте 100 милиона глоба на монополиста измамник за 10-те години далавери! Сега ще загубят и международни позиции, няма какво да изнасят в околните страни. На бургазлии ще им затегнат коланите 2-3 месеца. НАПа да хвърчи и си лови измамниците на ДДС. Танов сега каквото влиза от чужбина с какво ще го облагате?! Че ако е вътрешнообщностна сделка, няма ДДС. Кашата става сериозна... Но беше крайно необходима.

ще има ДДС, щото то се плаща от потребителя, т.е. от клиента на бензиностанцията, като зареди за 10, 20 или 50 лв., съответно 1,66, 3,33 или 8,33 лв. А далаверите с милионите ще се затруднят - за колко ли?...

Браво!Адмирации! Обаче... да не забравят, че "Пътят към ада е осеян от добри намерения".

Питам се защо бат Бойко е обещал на Мишо-бирата да не го закача (при наличие на яки митнически нарушения), а на Лукойл не е обещал ???

Аз пък да питам какво е обещавал агент Гоце на Русия. И Станишката и Р. Овч., та толкова се разлютиха руснаците. "Голям шлем" ли, "малък шлем" ли - да каже доносник Гоце. Той, обаче като плафонджия или селски белотаджия надали е чувал как се анонсира в бриджа. И сигурно си мисли че обявяването на "Голям шлем" е нещо като "Всичко коз". А то не е.

ЕЕЕЕ браво,доживяхме.Що гориво се продаде на наши хора (техни си фирми без ДДС и фактури.Крайно време беше.Сега опозицията пак ще писне.

Не е точно така, визираш само дистрибуцията, но не гледаш производството.

Уорлик, бегай с тубите до Шеврон. Помагай, че останахме без бензин.

Ха-ха-ха! Готино!

ее, ти пък сега... ще впрегнем на работа онази логистична база до Бургас. Ще ни карат бензина със самолети от САЩ или където дойде...

БРАВО ,БРАВО НА ДЯНКОВ НЕ ГО ХАРЕСВАХ ,НО САМО ТОЗИ ОТ МИНИСТРИТЕ ЕЧИТАВ.ТРЯБВА И НА ТАЗИ ДЪРЖАВИЧКА ПО ЕДША СЪ ОПРАВИТЕИН ТАКЪВ ВЪВ ВСЕКИ ОКРЪГ И

Имам познат, който силно казано, се занимава с горива. Няма бензиностанции или нещо с огромна клиентела. Като знам неговите възможности какви са и направо си представям по бензиностанциите за какви цифри иде реч, а за Нефтохим да не говорим. Тия сигурно не знаят как се казва числото, което им показва финансовите възможности.

когато е открита новата мощност през май 2010 г. (ВЖ. СНИМКАТА ГОРЕ) тогава имало ли е на кранчета с нефта измерватели. До изборите ще ги сложат ли, че Борисов да пререже лентата?

За разлика от други ББ реже и "своите" хора, когато са сгазили лука. Даже пътво от тях почва - нещо непознато до този момент в България. Така че вие не го мислете ББ, знае той какво прави. И затова избирателите гоо обичат неговите хора се пазат да не сгафят, а всички останали ги е шубе, та знае ли се.

Ама, моля Ви се хич не съм се замислила за ББ! Той да се мисли е най-добре, особенно, когато спи! Спи ли спокойно?

Добре са направили като са им отнели лиценза, след като не спазват правилата!

До скоро виждах само негативи от управлението на ГЕРБ и съм писал основно негативни коментари, но напоследък почвам да вярвам, че са първото правителество от 22 години насам, които правят нещо за България. Браво! Все така!

Да магистрали.

че малко ли е ?

абе.. доста повече от 22 години са...

От утре почвам да копам у двора . Дано поне шистов газ да намеря.

обикновенно за лоша изненада на надяващите се, началото НЕ ПРИЛИЧА НА КРАЯ. Тъй че едно е сигурно-горивата няма да поевтинеят, Лукойл ще се споразумее с държавата, ще намери благоприятен изход за себе си, държавата също ще каже че е удовлетворена. КАКВО ЩЕ СТАНЕ ТОВА ЧЕ ПОКАЖЕ КРАЯТ. Все пак сме предизборно време. Две години сякаш никой не знаеше какво става в Лукойл.

Не 2, 20 години всички знаеха какво ставаше в Лукойл и удобно си връткаха далаверите. Но да почакаме развитието на кейса и тогава да коментираме, подсказва ми циничното недоверчиво човече, скрито в мен;о)

Има нещо гнило във всички тези действия. Вместо да наложат огромна глоба на "Лукойл" и да го задължат в определен срок да си монтира устройствата, те му отнемат лиценза, като много добре знаят, че е монополист в България. Защо не дадат лиценз примерно на още 10 компании, за да има конкуренция? Всичко е с друга цел и тя много скоро ще излезе наяве. И второ- защо Митниците обвиняват "Лукойл", че част от изнесеното гориво го връща обратно без да представят никакво доказателство, а се позовават на съмнения? Ами ако излезе, че това е истина? А и нали самите митници трябва да следат какво излиза и какво влиза в тази държава? Та това са влакови композиции, а не кашон с цигари.

Глобата може да се обжалва 1000 години, и врътките да си продължават. Не е като недомислено това действие от страна на министерството.

Глобата са я сложили - ще пристигне в нечия партийна черна каса - баш за изробите ще е налична :)

баи стояне,в балгаря компаниите които се занимават с производство на горива не са много...мисля че са само три-лукоил,инса и имаше едни кам русе някаде... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Факти и данни za gрупата компании ЛУКОЙЛ В БЪЛГАРИЯ: Произвежда около 9% от брутния вътрешен продукт на България; Внася около 25% от общите данъчни постъпления в бюджета на страната; Годишният им оборот е над 3 млрд. долара, с годишна реализация в България в размер на около 2,5 млн. тона нефтопродукти; веригата ЛУКОЙЛ включва над 200 обекта (собствени и на франчайз), които държат около 26% пазарен дял при продажбите на дребно в страната; 10% дял на пазара на масла в страната; голяма част от преработените нефтопродукти се изнасят, като компанията има стабилни пазарни позиции в страните от бивша Югославия, Гърция и Турция. За какъв "монопол" пишете? Имате ли някаква разумна представа?!

Забравих колко бяха, ама или 7 от 8 или 9 от 10 склада за съхранение са техни. Те са монополисти в съхранението. Както четеш, глобяват ги заради отчетността в складовете а не за монополно положение.

къде ги видя тези 25% от общите данъчни приходи в бюджета бе ?

тъпунгери Златев няма нищо общо с рафинерията от няколко години, а именно, откакто го пипнаха руснаците, че гепи... Златев е на Лукойл България, която е дистрибутор на горивата за България... Рафинерията си е на руснаците и се управлява от руснак, а не от правешкия селянин... боли го дедовия Златев за рафинерията

Сега вече сериозно.МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ КАДЕ И В КОИ ДЪРЖАВИ ИМА ИЗМЕРВАТЕЛНИ УРЕДИ В РАФИНЕРИЯ ИЛИ В БЕНЗИНОСТАНЦИЯ.защото тук лицинза се отнема поради неспазен срок за поставяне на тия измервателни уреди. които ще се вържат с НАП.

В "някои" държави не се краде. Визирам европейски държави. А както е казал народа: "на зъл дънер - зла брадва". когато я докараме до ситуацията в Австрия или германия, тогава можем да претендираме за отношение към фирмите както в Австрия или Германия. Апропо, знаете ли колко процента от шофьорите в Австрия спират на пешеходна пътека?

Апропо, знаеш ли колко хора с твоето заболяване имат достъп до нета в Австрия? Та, ти не ми двай пример с Австрия, щото там такива като теб седят по клиники и ги лекуват.

Ето, това вече е НЕВИЖДАНО последните 22 РАЗБОЙНИЧЕСКИ години! Господ здраве да Ви дава, г-н Дянков! Вече вярвам, че това правителство ЩЕ направи България НАИСТИНА европейска страна! Напред и България на първо място!