Кризата се отразява най-зле на младите, най-големият страх е колко ще продължи

Учените от СУ с проучване как ни се отразява и какви са страховете ни заради извънредното положение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това някаква новина ли е? В началото се посочва един период на изследването, а в края - друг. И числата Ви се разминават. СУ работи ли в момента? Младите хора са изплашени и тревожни, но одобряват мерките. Браво! Защото мерките ги правят все по-несигурни и по-тревожни Има логика!... Ама Вие си пишете. По коментарите разбирам, че никой не Ви чете. Хората използват възможността да си кажат болките. Ама то и тях никой не ги чете. И те така. Обаче светът ще се промени. Дано!

Поколенията X, Y, Z, с големите претенции и малкото покритие, свикнали на бързи кариерни скокове... притеснени ще са.

Сега като вземат страха на младите и ще ударят бингото.

честно главата ме боли..чета по цял ден от началото на епидемията и слушам мидии..трябва да спра..жизненоважно е

Прочетете за Event 201 в интернет и ще разберете как сме манипулирани, как накаква клика на богоизбраните е решила да пренареди света за сметка на нашия живот и бъдещето на децата ни...

Какъв Event 201, хората от 100 години говорят за Нов световен ред, маса известни политици са си го използвали това определение, но населението се е вторачило в парцаливите слугинажни медии и попива всяка тяхна манипулация. Между другото Новият световен ред е описан много по-отдавна в Библията в последната й глава Откровение. На еднодоларовата банкнота в основата на прословутата пирамида има надпис Novus ordo seklorum. Готвят ни за световен концлагер и за чипосване ако още не сте наясно и се чудите какво става.

изречението "Независимо от извънредния характер на ситуацията, участвалите в изследването не я преживяват като силно стресираща." направо ме разби! Как се опитват да замажат и изкривят резултатите от собственото си изследване!

Не знам защо всички се опитватда ни натякват, че соед кризата нищо няма да бъде същото! Ами поколенията, преживели I и II световни войни? Те да не би да са си променили начина на мислене? Друго обаче е опасно - властимащите да не се изкушат сега и да почнат да въвеждат извънредно положение за щяло и нещало, да почнат да преследват обикновени хора, използвайки този инструмент. Или някой разпасал се местен феодал(ка) като в Стара Загора да не въведе вечерен час заради собственато си безхаберие.... Бдете, хора, беше казал Юлиус Фучик!

Не се замисляте и за това не разбирате. По време на тези войни не се е налагало установяване на подобен затворнически контрол на населението, който да дава право на държавата да смаже всеки, който не се подчинява на системата. Сега мислите, че тези мерки са за месец / два. А сега си представете че останат трайно? Под предлог че сме заплашени от ново избухване на този вирус или друг подобен, държавата да следи как отиваме на работа под строй през КПП- та, хората да нямат права да напускат границите на собствените си държави, да нямаш право да отидеш в болница преди да си минал лабораторно тестване ( при което ти взимат ДНК ), всички обекти за развлечение да нямат право да отворят, защото са заплаха за националното здраве ( ресторанти, кафета, кина, магазини ). Представяте ли си такъв живо - между работата и дома, охраняван от армията, следен от полицията. Е само да кажа, че сме на една крачка от това и най- вероятно това е световната цел.

Напротив мисленето на хората се е променило драстично... 1944 в концлагерите на Европа, европейци са убивали и правили опити върху хора и деца ... 2015 Европа кани емигранти, знайни и незнайни от къдели не ... и европейците търпеливо се съобразяват с културните им особености. Но съм съгласна, че много властимащи ще се опитат да спекулират със страховете и несигурността на хората ... за да им отнемат права ... за това трябва да бъдем много бдителни!

Може поколенията преживели световна война да не са променили тотално начина си на мислене, прекалено стари са били, но децата им са били вече тотално различни и то точно заради войната ! А за “хора бдете” си прав, но не на всички нас ще се наложи да бдим, а само на преживелите пандемията...

До бре де тук 80% против парламента? Как тогава въобще съществува този парламент??? Комнтарите срещу статуквото са преобладаващи... как тогава се задържа и ни управлява??? Какво ни пречи за да го променим?

Парламента представлява само 20% от народа, защото другите 80% не гласуваме за идиоти.

В ученическия жаргон завършващите 12 класници тази година са нарекли випуска си "КОРОНАВИПУСК" 2020.

От всички европейски държави ние сме единствената , в която има Щаб,Контра-Щаб и оповестяване през час на починалите.ТАКА СЕ ПРАВИ В БАНАНОВИТЕ РЕПУБЛИКИ И КЪДЕТО ИСКАШ ДА ДЪРЖИШ В СТРАХ И ПОДЧИНЕНИЕ НАРОДА СИ.Следващата стъпка е да предават директно погребенията на починалите.При откачено управление и това може да се очаква.Дори в Северна Корея няма такова нещо.Там просто отричат коронавируса да е проникнал при тях и пеят песни в прослава на Вожда.Това е по-добре отколкото да искаш да вкараш цял народ в един безкраен филм на ужаса.

Няма погребения - в нормалните държави направо ги кремират,ама тука едва ли,стри екарисажа на цяла България.

Значи не може човек да изпрати близките си по християнски, а задължително трябва да бъдат изгорени като кучета. Щото в "нормалните" държави така правели. Престанете вече да използвате ситуацията за да въвеждате извратения си ред.

това поколение дето растне ще се нарича 'поколението КОР'

ей боклуци , разрешете ходенето в парка майка ви мръсна . вероятността да се зарази човек там клони към 0 . и забранете на закрито обществено място да се ходи без маска !! ако ще 3% да защитава (а то е доста повече !) пак си струва .

Няма как да стане това с парковете, защото там от край време се събират разни цървули на големи групи да пият бира. За съжаление покрай тях и другите го отнасят. Аз например живея до парк и на никого не преча, като се разхождам с детето. Но последния ден преди забраната беше направо митинг, което обезмисля мерките. Така че тук са прави, колкото и да не ни харесва.

В парковете би трябвало да има охрана и да се предотвратява събирането на алкохолици, наркомани, скитнически групи и прочее. Но хората трябва да имат нормален достъп до парковете, не пишете глупости да заработвате тук.

Софи Маринова разбива ген. Мутафчийски и КОРОНАВИРУС https://www.youtube.com/watch?v=zD5pSCUmBH4

Само не е ясно защо по-горе има снимки на деца. Под млади деца ли трябва да се разбира и няма ли разлика между двете възрастови групи?

''...социалната изолация само се отлагат събитията във времето, но не се постига колективен имунитет. "Хората така или иначе ще го преболедуват – абсолютно. Ако храните илюзия, че няма да се случи, много се лъжете, не сте в час. Просто това рано или късно ще се случи'' Мога само да допълня ,че съм в предпенсионна възраст .

при вече стотици мутации на вируса е мечта. Обаче ако се бяха оставили хората на свобода, щяха да се насадят на голямо количество вируси, даже от различни щамове и да се увеличи драстично смъртността и при по-млади и здрави хора - пример Ломбардия, Великобритания, САЩ. Напротив в други области на Италия, където започна по-късно епидемията и се взеха ограничителни мерки, смъртността се запази в по-малки бройки и само при много възрастни и болни хора. С течение на времето вирусът губи своята агресивност дори в тези област, в които от милиони население има по 2-3000 заразени. Което оборва теорията за колективния имунитет при този вирус и показва ползата от ограничаване на контактите. (Специални наблюдения над развитието в Италия - досега.)

аз съм 'младеж' до 29 години, паника няма, но гняв да. искам си баровете, писна ми!!

искаш ама няма преносител такъв : )

Че пий си у вас, кой ти пречи...

Който ял, ял, баце. От сега нататък, здраво бачкане треба ...