17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това пък какво значи .Ако има заповед да спрат -спират.В противен случай ,полицията отива и ги попилява от бой.Полицията трябва да бие ,коклкото повече ,толкова по-добре.Е, хубаво е преди това да имат готовност за прием на пациенти в травматологията и ортопедията

След като сградата е наполовина построена, а Върховния съд се е произнесъл този районен кмет някой му набутва малко пари и почва рекета над строителя. Аз ако бях прокурор него бих проверил първо.

Понятие "строително разрешително" или "разрешително за строеж" не съществува в закона. Съществува само разрешение за строеж. Това е измислица на високообразовани журналисти и преводачи бъркащи силициева със силиконова долина. Така бабите са кръстили натурален акт нотариалният акт.

Очертава се Артекс да съди България на международна инстанция и простия български народ да плати стотици милиони неустойки,а Златен век да се построи! Аз живея точно до строящата се сграда и искам да се построи заедно с всичките ми комшии,никои не е против сградата освен шепа корумпирани боклуци,на които всичко пречи на тоя свят! Покрай тази сграда и другите инвеститори ще се откажат да инвестират,в каквото и да е,защото тук всеки може да ти се намеси в бизнеса и да го затрие!

Простия народ си иска гетото и панелките,иска да няма никакво развитие,ама да са високи заплатите им,да не се строи нищо,да не се произвежда нищо,ама заплащането да е,като на запад,е няма как да стане...

Да се произвежда ДА, НО НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА, А САМО СЕ СТРОИ. В София вече няма въздух, а в провинцията из празните строежи се разхождат лисици и котки. "Работа, работа и пак работа."

Няма какво да се очаква ... има закони , не очаквания ! Ако имат валидно разрешително и им спрат строежа - тогава могат да предявят иск и най-вероятно ще го спечелят още в българския съд. Ако се окаже че нямат валидно разрешително - могат да се оплачат само на армениския поп ! А международен съд - откъде-накъде и за какво по-точно ? Има съдилища в България , които са компетентни и могат да се обърнат към международен съд (каквото и да значи това за теб) само ако българските съдилища откажат да отсъдят. ПС До сега не познавам някой израстнал в Лозенец (аз лично съм израстнал там), който да иска това недоразумение да остане ... нито един ! Виж някое ново парвеню продало преди 3-4г нивата на дядо си , за да дойде НА София да го смята за изключително изискано и да бъде построено.

Българския съд на няколко пъти реши в полза на Артекс! Искаме София да се развива,а не да стане пустиня,като провинцията!

Похвално само дето за съжаление се сещам за Дон Кихот и вятърните мелници. Проект за толкова много милиони в България няма как да не се случи. Надявам се гражданското общество да ме оправдае като след Х години построеното се събори и държавата или общината не плати нито лев неустойки,а евентуално само разходите по събарянето, защото ако това стане фирмата със сихурност ще фалира, но всяка стотинка ще е добре похарчена, защото следващите ще имат едно наум.

Факт е , че шансът е малък, но трябва да се направи всичко възможно да изчезне това недоразумение на Кръста. Ако се знаеше предварително как ще окепазят и Японския ...

Строежът беше спрян с мотиви , които даже и начинаещ студент по право би могъл лесно да оспори в съда. Т.е. целта на Боко не е била друга освен да мине време, случаят да се помотае в съдилищата , докато скандалът с раздадените апартаменти отшуми, а след като фирмата си спечели делото в съда роежът да може да се довърши. Не е случайно че главния архитект на София мълчи като риба, същото правеше и доскорошния шеф на ДНСК, които досега 100 път трябваше да кажат валидно ли е разрешението или не.

Евала, Коце! Само така!

Гетата - пълно с незаконни постройки. Подпорни стени хотели на плажа, незаконни огромни сгради никнат под път и над път, а обикновения балък да ходи и да троши нерви, пари и време за тоя дето духа. Цирк.

Втория закон на комуниста гласи, че по-големите и по-богати комунисти могат да засенчват по-малките и глупави комунистчета, когато и където си поискат.

и като спре златен век да се прехвърли на itower. после и на други обекти - часни, държавни, общински, не е като да няма такива, които са се възползвали от прословутата поправка... предизборни дрънканици. идиот.

А МОРСКИЯ ДВОРЕЦ НА ДОГАНЯ? С НЕГО КАКВО СТАНА? РИСТЮ КОГА ЩЕ НАПРАВИ НЕЩО ПО ТЕМАТА? И ТОЙ КАТО ТОЯ НЕБОСТЪРГАЧ МАЙ, ДРЪНКАНЕ И ПОСЛЕ НИЩО!

Развáли му се мотора на лодката, а и времето е лошо, тая година десант няма да има !

НЕ Е ЛЕСНО, КОГАТО ВСИЧКО КОЕТО СИ ДРЪНКАЛ С ГОДИНИ СЕ ОКАЖЕ ПЪЛНА ГЛУПОСТ. АКО СПРАТ СТРОЕЖА, ПОСЛЕ СТОТИЦИТЕ МИЛИОНИ НЕУСТОЙКА НА ФИРМАТА ЩЕ Я ПЛАЩА БОЙКИКЕВ, НАСКО ГНОМА И ТОЗИ КМЕТ-ЕКСПЕРТ. ЩОТО ЕДНО Е ДА СЕ ДРЪНКА, ДРУГО Е КОГАТО СЕ НАМЕСЯТ АДВОКАТИТЕ! АПРОПО, КАКВО СТАНА С РОСЕНЕЦ И ДВОРЕЦА НА ДОГАН? КАКВО ВИ Е УСЕЩАНЕТО ПО ТАЯ ТЕМА?

Доста трудно ще е да се спечелят иск за неустойка, ако се окаже че се строи без разрешително. В такъв случай от Артекс ще трябва да плащат огромни глоби на общината и да разрушат сами построеното до момента (или да платят на общината да го разруши).

Този малоумен кмет е от ДеБъ.

Всички червени шаврантии мразят ДБ!

КАК МРАЗЯТ. МИ ЧЕ ТО РИСТЕТО БОЙКИКЕВ, МАЙКА МУ Е РОДЕНА В МАСКВА, А ДЯДО МУ Е КОМУНИСТ-СТАЛИНИСТ. ТЕЙКО МУ ПЪК Е БИВШ ДИРЕКТОР НА ЗАВОД ПРИ БАЙ ТОШО.

Още един дето смятал. А някакво усещане има ли? Може би и звездите му говорят? Хайде да припомним че точно съдът постанови че строежът е спрян незаконосъобразно. Също така точно съдът постанови, че единственото незаконно в строежа са едни два етажа мисля дето надвишавали общата височина за района. И сега кметът предлага прокуратурата да наруши закона и да не се съобразява със съдебното решение защото той бил смятал. Но пак явно това е новото нормално. Усещания предположения този мислел оня смятал трети предполагал.

абе комета на Лозенец е достоен член на болшевишкото движение ,всичко ново и различно да се срине и да се изравни с останалата некомпетентна реалност.Само че кмета няма да извади пари да плаща обещетение за клевети и простотии които се сипят от лоши и нискообразовани хора ,БРАВО НА АРТЕКС,БРАВО за това ,че предлагат истински съвременни проекти.

А решение на проблема с инфраструктурата после ще предложат ли? Защото не е ясно как ще се стига до въпросния съвременен проект без пътища с капацитет да поемат бъдещия трафик. Ще нстане истински ад.

... едно безумие.

Многоетажна сграда в Лозенец, дето вади очите от далеч без разрешение за строеж и изобщо без изрядна документация? И ся ко? Бутаме и наново? Както е по закон, щото нали сме правова държава с върховенство на закона ... та ще се наложи да гърмим ... или да обещаем арматурата на индианците и да ги пратим да къртят носещата колона

И какво казва закона!!!!

ПРОБЛЕМА Е, ЧЕ ДОКУМЕНТАЦИЯТА И РАЗРЕШИТЕЛНИТЕ ИМ ЯВНО СА ИЗРЯДНИ. РАЗНИТЕ ОЛЮШКОВЦИ ОТ ДБ КАКВО ГОВОРЯТ, СИ Е ТЕХЕН ПРОБЛЕМ. НАЙ-МНОГО ОТ АРТЕКС ДА ИМ ОТВОРЯТ ДЕЛА ЗА КЛЕВЕТА. ПРОСТО ТОВА МЕТЧЕ ДРЪНЧИ ГЛУПОСТИ, ЗА ДА ХВЪРЛЩ ПРАХ В ОЧИТЕ НА ИЗБРАЛИТЕ ГО ПСЕВДО-АРИСТОКРАТИ ОТ КОЗЕНЕЦ

И как разбра , че явно са изрядни ... те твърдят че са , местните власти че не са ... Та как ти разбра че са ?

Да го сринат със земята този паметник на корупцията . Там си е място за 8 етажна сграда. В случая, за да компенсират рушветите към алчни политици са увеличили етажността . Да се задавят дано !

ама кой да го срине? нещо по-конкретно?

Може и 8 етажа под земята още по добре??????

Ква сграда, я направо една колиба да сковеш... На идиот какво да му разправяш.

Вкс взели подкупа на кмета

Ако това стане и после строителя осъди общината, ние ще плащаме политическите недоумици на този кмет.

На какво основание - че са си свършили работата и са спрели незаконен строеж (това ако се окаже че нямат разрешително ) ?

Вместо да се занимава с този строеж, да вземе да си довърши детската градина!!!!