Коментари - Панета: САЩ могат да ударят Иран по-силно, отколкото Израел | Днес.dir.bg

Панета: САЩ могат да ударят Иран по-силно, отколкото Израел

13 600-килограмовата бомба "Бункер Бъстър", предназначена да унищожава добре укрити дори под бетоново покритие подземни цели може да бъде използвана срещу Иран. Евентуална американска военна атака би нанесла по-сериозни поражения, отколкото удар на израелските сили, заяви министърът на отбраната на САЩ Лион Панета, цитиран от АФП, цитирана от "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - Панета: САЩ могат да ударят Иран по-силно, отколкото Израел | Днес.dir.bg

Коментари

Когато някой предприеме действия срещу Израел задето имат ядрено оръжие напук на международните закони, тогаз ми хвалете тия организации за защита на човешките права, животи и прочее глупости.

Това не е точно така.Уловката , е че Бог изтребва тези градове с хората и добитъка в тях ,не защото израилтяните са евреи , а защото са подписали договор с него да му служат.Как?Като спазват 10 те Божи заповеди дадени на Мойсей и всички закони ,които той им повелява за живота.Именно неверието им ,че Бог ще срази тези големи градове ,за да ги посели на тяхно място е причината евреите да са наказани с 40години скитане из пустинята.А защо тези големи ,и добре устроени градове ще бъдат дадени на едни бивши роби.Най-вече защото израелтяните/тогавашните/за заявили ,че ще спазват законите на Бога.

А ако се затрудняваш да намериш съответните пасажи не се притеснявай. Там са си. Просто не са много популярни.

Точно тук се крие истината.Поздравявам ви.Защо Бог е изтребил тези градове?Ще отбележа само без дългите обяснения в Библията МЕРЗОСТИТЕ ПРЕД БОГ идоли и кумири и да им се кланяте/мюзик айдъл ,били айдъл ит.н./ работа в събота/от 17ч в петък до 17 ч в събота/ неподчинението пред родителите убийството/имаш право на отмъщение и кръвнина/ прелюбодеяние/наказанието е убиване с камъни/ кражбата ,лъжата срещу ближния ,пожелай имотите и съпругата на ближния, Грехове отвратили Бог от тези хора с градовете и затова той ги дава не тези ,които ще спазват неговия закон.Хомосексуализъм,содомия,мъже в женски дрехи,жени в мъжки дрехи,спане с роднини,ядене на нечисти неща/свинско,заек и т./,необрязване,немолене на Бог.Лъжене,крадене ,хазарт,доходи не от труд.Ползване на имота на другите или сирака или вдовицата ,чрез измама.Негостоприемност.Отделяне от рода и роднинските взаимоотношения.Аборт.Секс извън рамките на брака ит.н.Това е тънкостта.Неверник не е човек българин или иранец или американец.Неверник е човек извършващ мерзостите на Бог.Тогава се приема ,че той не е равен с вярващия.Вижте нашето общество и разберете защо ако не дай си Боже има криза,няма да имат угризения да ни избият.Точно заради тези пасажи в Библията.Мразят исляма,защото той е същия като тях.Ако го опорочат/измислените терости/пак не се чувстват виновни.Защото човек или общност,винаги се ръководи от идеи.Това е ужасната истина и затова пиша,мъчно ми е за България.Превръщайки се в мерзост/чрез държанието си/.,защото всички произхождаме от Адам и Ева .Бидейки мерзост Богу ти даваш повод да бъдеш пожертван,защото си недостоен.Бъдете духовни същества,Защото кротките ще наследят земята.Това е причината така агресивно да ни покваряват.

Бойци и командири, спорим излишно кой кой е и какво може. Това се вижда и с невъоръжено око. Иска се мозък, а американците го имат! Ние имаме само лозунги и очакване на светлото бъдеще и тънем в мизерия и безмозъчност. Кого лъжите? Себе си...Технологично и във всяко отношение те са векове пред нас...Уви!

Не са и никога НЯМА ДА БЪДАТ! Но имат да изкупуват много голяма национална карма и затова още доста ЩЕ СТРАДАТ!

абсолютно съм съгласен, това е рекет на мръсни мутри срещу независими страни.

Лаф от времето на соца: "Срещу тях да бягаме, никога няма да ги стигнем"...(за американците става дума)

Да, щото те тичат в обратната посока, като м гледаме кризите, БВП и пр. "успехи" на "славния им капитализъм", бележещ връх след връх в производството на "велики", по-велики и още по-велики бомби и масови убийства на хора по държавите им, които великите щати нападат по списък. Много фешън са тез, няма що.

Аре да си одиме, омразнахме на Земята, айде да се изтрепеме и да ни нема!

пи4/ке какви ги приказваш, там пише само че евреи или християни или мюсюлмани са все срещу българското . толкова. ти кое не си схванал. като ще плюеш евреите плюи и другите - еднакви са. все срещу бългрщината

Другари, спорим излишно кой кой е и какво може. Това се вижда и с невъоръжено око. Иска се мозък, а те го имат! Ние имаме само лозунги и очакване на светлото бъдеще и тънем в мизерия и безмозъчност. Кого лъжите? Себе си...Технологично и във всяко отношение те са на хилядолетия пред нас...Уви!

Кои бе?

Е тука си в грешка брато! Болшинството от тях са "БЕЗМОЗЪЧНИ ЗОМБИТА"(лично преживяване и опит) и точно такава е целта, в това да се превърне целият свят! Не технологиите ще управляват НОВИЯТ СВЯТ!

Да се смята, че християнството е създало добродетелите на българите е като да смяташ, че някой е станал висок от игра на баскет . Височината е предпоставка за баскета, не е негово следствие. За казионнит, наложени мнения- няколко факта: БГ държавата попада под византийско робство скоро след наложеното християнство/ християнска Европа не е помогнала на християнска БГ срещу турците// Гопод- ар бог-ар ясно показва отношението на славянските народи, към господаря бог-ар- станало е господ бог. А книжниците , с изпълнители християнските гърци, чутото Вулгарос го отъждествяват с лошо и недодяланост. Езичник е човек предпочитащ некнижнически , а речеви средства за общуване, а не асоциациите насадени впоследствие от книжниците мюсюлмани, евреи или християни. Затова си вижте елементарните фонетични правила звуковете как варират и променят. Освен история според територията има и история на народа. Народ се определя според светогледа му, от който светоглед пък се образуват порядки и традиции.

християнските ценности са в основа на нравственноста и то не само в балгария, а вав всички хрятиянски даржави.докато даржавите са християнски , господ ще ни помага и виждате каде е наи развита науката, културата и всичко останало.но откакто европа започна да се обраща от християнските си ценности и разчита само нанякакав "морал и нравственост" вече няма нито постиженя в нито една от гореизброените сфери. и ние ако изоставим господ и тои ще ни изостави и просто ще озчезнем , а на наше място ще са мюсулманите, които не си оставят вярата.

европеиската цивилизация т. н. "християнските ценности "се крепи на две основи: евреиския морално-етичен кодекс и гръцката демокрация.

САЩ са изритани от Афганистан от рошави небръснати диваци от 14-ти век. И денс тях ги стрелят из засада баасистите на Хюсеин. Спомените от 50-те години на ХХ век, когато ЦРУ беше цар на заговорите, са неактуални. Но в главите на американските лидери те са пресни и подклаждат опасни илюзии. Не може да се воюва против фанатици и видимо ненормални хора в арабския свят. При първия изстрел ние - българите - американски съюзници на книга - спираме колите си и забравяме за шофирането. Бензин- йок. Отделно ужаса от разрушаването на София, което ще завърши цикъла на сгромолясването на държавата ни на мутри и айдуци на власт.

Личи че си Пипи без чорапче и че въобще си боса, пък и гола, и гладна...Не ги мисли американците, защото чатиш благодарение на техния мозък, а не на твоя, взрян в залязлото светлото бъдеще на соца!

Daniel_Djakson

Не знам дали пипи е боса ама ти май не вдяваш че иранските ракети могат да ни праснат без много усилия а и като гледам каква армия и ПВО имаме ха ха резултатът е повече от ясен. София ще се покрие с трупове.

Чували ли сте какво ще стане, когато най- простичко , без да се интересува от силните вълнения и емоции на женски съзли и 'мъжки' пияни хорца едно бог-арско детенце с име Котраг примерно попита: 'Тате , какво е Мохамед/Христос'' и като му отговорят ''- Ами, това е нещо измислено, като Батман.' -нормално е детето да се сети, че като няма Батман ги няма и лошите герои от филмчето. Тук е същото има Христос- има и евреи, лоши да , но има виртуално поне съществуване. Няма Христос- ,се замиля човек, че и евреи няма и... по - страшното за някои: няма и свети земи и/или свят народ итн. На фона на християнската и мюсюлманска маса евреите са много по- напредничави хора. На фона на изконната българщина обаче са като , жабчето и коня дето го подковавали. Но от11в. духовно робство трудно се разбира, че истинската добродетел на българите не е от християнството.

хайде, хайде, не настройвате хората с-щу евреите.Внушението за правдивост на християнството е отличното оръжие за правене на духовни еничари.Ислям и християнство са създадени с цел да поддържат изкуствено настроението срещу евреите, а последните да се възползват от това. Човек като погледне ясно и по човешки на нещата разбира, че системата е така създадена, че на фона на мюсюлмани и християни, вреите да са винаги отгоре. Формално не евреи са избили милиони в името на книжните измислици - ислям/християнство. Нима старите богари са видяли някакво ново добро от християнството? А римската империя- християнството я разрушава, НО не прави хората по- добри.Насадено и внушавано е, как християнството е добро.

не си ли сбъркал с баба яга?

Америка и Израел само това си мечтаят:да стигнат нивото на България. Абе то целия свят си мечтае да достигне такова ниво! Боже ,Боже ,защо не си прибереш вересиите!

нататък следват истински "интересните" и красноречиви закони, които може да откриете и сами в интернет

Само да допълня, че радикалната ортодоксална партия, изповядваща тези идеи, в момента е в коалиционното правителство, управляващо Израел.

Иванчо тази партия управлява в Иран!

Закон 60 За евреина е строго забранено всяко удоволствие или полза от храма на християните, например да се разхожда през лятото в неговата сянка, да слуша музиката на органа или да гледа прекрасните му рисунки с цел да им се наслаждава. Закон 61 На евреина най-строго се забранява да си строи дом до капището на акумите. Но когато той вече има такъв дом, който се намира непосредствено до поменатото капище, и този дом бъде разрушен, тогава при новата постройка евреинът е длъжен малко да се отдалечи от капището, а промеждутъкът да запълни с човешки изпражнения.

Закон 54 Равините за забранили да се яде хляб, изпечен от християни, и въобще каквото и да било, приготвено от християни, или да се пият при него спиртна напитки, понеже от това могат да възникнат обществени (социални) контакти и приятелски отношения. Само където няма еврейски хлебар, там се позволява да се купува от хлебар християнин, но съвсем не от частно лице, понеже тогава вече няма сериозен повод за такива опасения (за възникване на контакти). Въпреки това на евреина е разрешено да държи акумка (християнка) за готвачка, когато последната готви под надзора, ръководството и в присъствието на еврейка, сякаш в сътрудничество с нея. Закон 55 На евреина не е позволено да търгува с нечисти неща (напр. с прасета, вещи от храмове и т. н-, както ще видим по-нататък), но да се отнемат от акум (т.е. не чрез покупка, а чрез взимане под формата на изплатен измислен дълг) е разрешено, тъй като винаги е добро дело, когато се отнема нещо от акум.

Закон 51 Животно, убито от акум или от евреин, който е станал християнин, трябва да се разглежда от евреите като мърша. Закон 52 На евреина е забранено да коли животно, което още няма 8 дни от раждането си. И когато дойде акум да продава на евреина животно и започне да твърди, че последното е на повече от 8 дни от раждането си, тогава евреинът не бива да му вярва, защото акумите са лъжци и измамници. Закон 53 Забранено е на евреин да вземе нохриф (християнка) за кърмачка (или дойка), когато може да има еврейка, защото природата и характерът на кърмачката обикновено се прехвърлят на детето; от нохриф детето оглупява и приема лоши качества.

Закон 42 Забранява се да се играе с евреин на хазартни игри, т.е. да бъде лъган при игра на карти или зарове, иди на други, допускащи мошеничество, игри, защото всичко това е грабеж, а да се ограбва евреин е забранено. С акум е разрешено да се играе хазарт. Закон 43 Когато евреин е продал нещо на християнин и е взел повече, отколкото то струва, и идва друг евреин при християнина и му казва, че стоката не струва толкова, вследствие на което акумът върне стоката обратно, тогава вторият евреин е длъжен да плати на първия (на продавача) разликата между стойността и цената, за която е била продадена на християнина. Също така - когато евреин е заел пари на акум при висока лихва и при акума идва друг евреин и му предлага пари при по-ниска лихва, тогава вторият евреин е роша (т.е. безбожник) и с длъжен да възмезди първия с разликата, която той би могъл да надвземе от акума, ако последният не би взел пари от втория евреин.

Закон 38 Когато евреин купува от крадец и продава купеното на друг евреин и идва трети евреин и твърди, че купеното е негова собственост, и си го вземе, тогава продавачът е длъжен да върне на купувача неговите пари. Но ако при купувача дойде акум и каже, че купеното е негова собственост, то не му се връща. Ако той се жалва от тях в съда (на акумите) и получи своята вещ по съдебен път, то продавачът не е длъжен да върне парите на купувача (тъй като този, който го е купил от крадеца, не е сгрешил, понеже купеното е имот, заграбен от християнин). Закон 39 Когато евреин е монополист прекупвач (който е откупил от държавата правото на монопол в цял град или на още по-обширен окръг за определена сума), тогава друг евреин не бива да му причинява загуба (например чрез заграбване или контрабанда); но когато прекупвачът е акум, тогава това е позволено и е все едно да не плаща своите дългове на християните, което, както ние вече видяхме по-горе (Закон 37), е разрешено.

Закон 36 Когато евреин дължи пари на акум и този акум умре, то на евреина е забранено да връща парите на неговите наследници, естествено при условие че никой друг акум не знае за това, че евреинът е длъжник на умрелия акум. Но когато (поне) един християнин знае за това, тогава евреинът е длъжен да плати парите на наследниците, за да не казват акумите - евреите са измамници. Закон 37 На евреина е забранено да краде каквото и да било както от друг евреин, така и от гой, но може да измами гоя, например изигравайки го при сметките (на халдейски е употребена същата дума както по-горе та уф = измамвам), или му се разрешава да не му плати дълга си, само че трябва да бъде внимателен дотолкова, че деянието да не се разкрие и с това да не оскверни името Господне.

Закон 31 На евреина строго е забранено да мами своя ближен и за измама вече се счита, когато той го лишава от шестата част на ценностите. Който е измамил свой ближен, той е длъжен да върне всичко обратно. От само себе си се разбира, че всичко това има смисъл единствено сред евреите. На евреина е позволено да измами акум, като той не е длъжен да връща на акума онова, с което го е измамил; защото в Св. писание е казано - Не мамете вашия ближен брат; акумите не са ни братя, а напротив, както се видя по-горе (Закон 25), те са по-лоши от кучета. Закон 32 Когато евреин дава под наем дом на друг евреин, тогава се позволява на трети евреин да дойде и да даде повече, отколкото първия наемател, и да наеме дома за себе си. Когато хазяинът е акум, тогава нека бъде проклет (този израз на халдейски е мемуда т.е. той не може да ходи в синагогата дотогава, докато равинът не го освободи от проклятието) този, по чиято вина акумът получава повече приходи.

Това ли било причината, най-секретната книга да е Талмуда, а да ни пробутват Библията и Корана?

Закон 28 Когато евреин има работа с акум и дойде друг евреин и измами акума, все едно по какъв начин - чрез измама при мерене, теглене или при смятане, тогава двамата евреи трябва да си поделят такава изпратена им от Йехова печалба. Закон 29 Когато евреин изпрати при акума куриер, по който да върне дълг, а последният, когато пристигне, забележи, че акумът е забравил за този дълг, тогава пратеникът е длъжен да върне тези пари на евреина, който го е изпратил; като изпратеният не трябва да се оправдава, като казва, че с това (т.е. плащането на пари на християнина) желае да почете името божие, за да говорят акумите виждате ли, евреите все пак са порядъчни хора. Нещо подобно той може да направи само със своите пари; да раздава чужди пари той няма право.

Закон 26.Когато евреинът има магазинер, с когото е сключил сделка, че всичко, което той намери, принадлежи на собственика, и служителят е измамил акум, като го е накарал повторно да плати вече погасен от същия този акум дълг, или пък му е надписал сметката и т. н,, тогава тази печалба принадлежи на собственика, защото такива печалби трябва да се разглеждат като намерени вещи (собствеността на християнина се смята от евреите като никому непринадлежащо имущество, поради което евреите могат да взимат колкото им се удаде). Закон 27. Когато евреин изпрати при акума за пари пратеник и този измами акума, взимайки от него повече, отколкото е трябвало, тогава разликата принадлежи на куриера.

Закон 23. За свидетели могат да се считат само тези, които се наричат хора. Що се отнася до акума или пък до евреин, станал християнин и който е още по-лош от акум (по рождение), то те никак не могат да се смятат за хора, от което следва, че и техните свидетелски показания са лишени от всякакво значение. Закон 24.Когато евреин държи в ноктите или в ръцете си акума (на халдейски изразът е мааруфия, т.е. одира, непрекъснато мами, не пуска от ноктите или ръцете си), тогава е позволено и на друг евреин да иде при този акум и да вземе назаем от него, като на свой ред го измами така, че накрая християнинът да изгуби всичките си пари. Основанието е в това, че парите на акума са имущество, което не принадлежи на никого и първият (евреин), който ги пожелае, има пълното право да ги вземе.

Закон 21.Не подобава на евреин да бъде свидетел на страната на акум против друг евреин. Затова, когато акум иска пари от евреин, а евреинът отрича своя дълг към него, тогава на друг евреин, който знае, че акумът е прав, му е забранено да бъде свидетел в негова полза. Когато евреин е нарушил това предписание и е станал свидетел на страната на акум против евреин, тогава Бейтдин (религиозен съд под председателството на главния равин) е длъжен да го изключи от общността (т.е да го анатемоса).

Закон 16. По време на Халхомод (еврейски празник през пролетта и есента) всяка търговска дейност е строго забранена, по изключение се разрешава са се дава заем на християнин, понеже да се вземе от християнина лихва е приятно за Господ Бог по всяко време. Закон 17. Когато някъде се появи чума, вследствие на което много хора станат жертви на епидемия, тогава евреите са длъжни да се събират в синагогата и без да се хранят и без да пият, всеки ден да се молят Йехова да се смили над тях и да ги избави от чумата. Когато чума се появи сред животните, тогава това не бива да се прави с изключение на случаите, когато тя възникне при свинете, понеже техните вътрешности наподобяват тези на хората, а също, когато чумата се появи сред акумите, защото и тяхното телосложение прилича на човешкото.

Закон 13. На еврейската акушерка е не само разрешено, но тя е длъжна да помага в шабаш на еврейка и при това да върши всичко, което при други обстоятелства би осквернило шабаш. Обратното, да се помогне на акумка (християнка) се забранява, дори когато това е възможно да се направи, без да се осквернява шабаш, понеже тя (християнката) трябва да се разглежда като животно. Закон 15. В празниците, когато е забранена всякаква работа, е забранено и готвенето; на всеки е разрешено да приготви само толкова, колкото му е необходимо за ядене. Все пак когато трябва да готви за себе си, позволено е да приготви и малко повече храна, отколкото е необходима за самия него, дори ако допълнителното количество е предназначено за куче, защото сме длъжни да даваме живот и на кучетата. Добавянето на храна за акум е строго забранено, понеже не сме длъжни да му даваме да живее.

откъси от 100 закона на Талмуда Шулхан Арух. В това приложение публикуваме това, което щателно се укрива от погледа на акумите (християните) и гоите (неевреите) и което се крие от световната общественост зад безсмислените и лъжливи оплаквания от мнимото преследване на евреите. Закон 6. Евреин, станал акум (християнин), е проклет до такава степен, че даже когато той жертва в синагогата свещ или нещо подобно, то е забранено да се приеме. Закон 11. По време на шаваш (или сабат, т.е. събота) на евреина строго се забранява да купува или да продава. Като изключение му се разрешава да закупи от акума къща в Палестина (дн. Израел) и в този случай е позволено дори да се напише документ, за да може в Палестина (Израел) да има един християнин по-малко и един евреин повече.

Евентуалната американска военна атака ще доведе до краят на господството на САЩ над светът! И ТЕ ГО ЗНАЯТ! Ако го предприемат значи са решили да турят край на ВСИЧКО и ВСИЧКИ!

Ако те го "предприемат, значи са решили да турят край на ВСИЧКО и ВСИЧКИ!", няма да има логика в ник "2013_". А и причината е им известна, 7 секунди преди да изпълнят заповедта за взривяване на Планетата, бутоните им ще се "телепортират" - ще са "невидими" и недействащи. Поне ти, "2012", се надявам да разбереш за що иде реч.

Относно "взривяването на планетата",това няма да им бъде позволено да го направят. То е под контролът на "ДРУГИ СИЛИ"! Но глобалното прочистване на "добитъка" е все още е в техните възможности! Има и други ИГРАЧИ, все още невидими на сцената! Важното е ЧЕ НАБЛИЖАВА кулминацията на ПИЕСКАТАи шоуто ще става ВСЕ ПО ЗАБАВНО! Е зависи от гледната точка де!

прекаляваш с ръкоблудството , това води до затъпяване. между другото прочети за отношението на исляма към друговерци ако не си спомняш нещо от историята. или в училище пак си бил изтощен и неконцентриран?

KGB, що вече пишеш под други никове, бе? Свиха ти сърмите ли? :) Или те е срам колко глупости си наговорил досега? Тази дума - "ръкоблудство", само ти я употребяваш :) Това, че ислямистите също не са цвете за мирисане, е факт. Между другото ислямистите в Либия твоите хамериканците ги доведоха на власт. Сега същото искат да направят и със Сирия. Само че ги е шубе - руснаците доста здраво са ги въоръжили :)))

Аз предлагам да пуснат напалм върху нарко полетата във всички мюсюлмански държави няколко години подред! Ама нещо не им се връзва с политиката на американците!

Това, че като излитат от тук американските самолети ще се нагълтаме със отрови е най-малкия ни кахър. Работата е там, че автоматично се причисляваме към отбора на агресорите, т.е. на тези, обявили война на Иран и съответно последният ще има пълното право, а и няма да има друг избор, да гледа на нас като вражеска цел със всичките произтичащи от това последствия за нас. Като казвам "нас" имам предвид целокупния български народ, а не еврейските слуги и национални предатели от правителството и парламента.

ако самолетите излитат от тук,значи да ударят самолетите или базата ще е цел номер 1.Нещо като това ,че първи убиват картечаря.Студено е.Представете си ,какво ще стане с нас.Дано няма война.

Човече,нима не си разбрал още,че петролът и власт над Света са в основата на всяка смъртоносна инвазия на САЩ над отделни държави. диктат и намеса само от личен интерес. Видях преди време как с измама,беше избран президента на Иран и колко хора изби по улиците от протеста на народа,но това си е само тяхна работа.И тук от 20години измират всеки ден от какво ли не вкл. и убийства,а с тази престъпност,за какъв прогрес говориш,освен,ако си син на депутат,министър,може да си прогресирал...България вече е Америка по ЗЛОТО

Е добрата новина е, ЧЕ СКОРО ВСИЧКО СВЪРШВА! Пита се само дали ЩЕ СТАНЕ С НАС ИЛИ БЕЗ НАС?

Питаш се, дали ЩЕ СТАНЕ С НАС ИЛИ БЕЗ НАС? Отговорът може да ти се стори йезуитски, но е: ЩЕ СТАНЕ С ВСИЧКИ НАС, НО САМО ПО НАША ВОЛЯ, ИЗБОР. А за добрата новина, благата вест, може да прочетеш в статията "Човешкото мислене и светът след 2012 година" от Никола Събев.

Ще го прочета Талмуда, след като ти прочетеш Корана. Не забравяй, че Иисус е бил евреин, православни ми християнино.

и разпънат от евреи.Нали това е бил един от призивите против евреите,убийте ги защото те гониха,мъчиха и разпнаха Иисус.Не ни манипулирайте,писачите в този форум вредят на евреите.Техните господари да си нагледат безмозъчните слуги.

простотията ходи по хората. от обща култура поне да беше чул че това са го направили римляните.

Вече съм напълно убеден, че КГБ работи за американското посолство. И понеже САЩ се управляват от евреи, по съвместителство защитава и израелските интереси. А всички останали за него са низши, нямащи право да имат собствени интереси и мнение първобитни държави. Французите са "нечистоплътни франсета", италианците - "мързеливи жабари", индийците - "мангали", африканските чернокожи - "маймуни", руснаците - "комунета". А американците и евреите са "богоизбрани". По принцип в природата такова нещо като нашия КГБ не съществува. Защото дори американците не обичат вече евреите. Това е просто неопровержимо доказателство, че му плащат, за да пише тук под 5000 ника.

Тоест имам предвид нашия знаменит екземпляр KGB, както сте се досетили :)

може за евреите, може и за всички останали ,които са нормални. ама не и фанатизирани исламисти които вярват че с свършека на света чте доиде техния махди и не им пука от нищо. а ти не се прави на наивен , прочетох ти коментарите и явно имаш да си връщаш за нещо или на евреи или на американци!

Пич, пич, спокойно, размишлявай бавно... В този регион само 1 държава трябва да има ядрен потенциал, евреите вече имат и точка. Нито една ислямистка държава не бива да се сдобива с такова оръжие!

До: tel aviv Напълно, безрезервно и изцяло те подкрепям!!! Аз също предпочитам хиляди пъти да ни командват САЩ и Израел отколкото чалмосаните брадати цигани! На трети март ще ти кажа какво видях: На нашия блок, който е на 9 етажа и се състои от три входа, имаше едно единствено българско знаме по средата на блока! Смятай на колко души население се пада по едно знаме!

робска сган..

хм... не знам къде е истината... чета какво сте писали тук - да,прави сте за Америка и Израел, че много се правят на отворени, и искат те да владеят света, но от друга страна - не е ли по-добре ТЕ да го владеят, отколкото другите... Аз съм бил в Израел, и съм очарован-модерна,прекрасна страна,толкова обичана от народа си-на всеки балкон, на всяка кола се вее знамето им.... Колко българи шофират с развято знаме от задния прозорец на колата си? Не знам в Иран как е, но в Израел много ми хареса, аз съм съгласен те да ни командват. То, и без това, от нас нищо не става - виждате 22 год до къде ни доведоха....

А задаваш ли си въпроса кой ни доведе дотук? Като гледам разсъжденията ти обаче едва ли си близо до правилния отговор, а той е, че сме в това безпомощно състояние именно заради твоите любимци от САЩ и Израел, които чрез своите български слуги от "прехода" разбиха една средноразвита европейска социална държава и почти унищожиха народа ни.

Ами я си бягай в родината.Цял свят мрази евреи и американци и явно има защо.

Не ме разбирайте погрешно, но защо по дяволите всички тук реват в защита на аятоласите! Всички ли сте рязани пушки не мога да разбера! Не подкрепям война в Иран, но ако тия чалмосаните наистина се сдобият с ядрено оръжие могат да предизвикат апокалипсис. Аз бих избрал по-малкото зло - конвенционална война и смазване на Иранската програма пред една бъдеща ядрена война...

не си запознат само повтаряш-евреите също са обрязани.

Чети внимателно! Евреите не са чалмосани...

Синко,ядреното оръжие е могъщ фактор за възпиране .Та и едно въпросче.Как може Израел или Пакистан да да имат ядрено оръжие , а друга държава не (ако приемем ,че става въпрос за разработване на ядрено оръжие ,а не за ядрена енергетика)

До: OZZY Много точно определение: Само позитанчета могат да пишат подобни идиотизми! От техните аргументи следва, че трябва веднага да се обрежем, да нахлупим чалмите и да бием чело в земята в прослава на Аллаха за да не ни нападнат! Няма да забравя как гледах видеорепортажа от изстрелването на първата иранска космическа ракета: С фанатични възгласи "Аллах акбар!" повтаряни до припадък!

а ти не си ли обрязан?Правоверните евреи ги обрязват на 8 ден.Ако не си от тях ,явно си им само куче.И явно те държат гладно ,че много лаеш.Та войната е зло,в нея умират ,хора ,хора биват осакатявани ,насилвани и т.н.Войната е зло.

На позитанчетата и техните каки и батковци им е кръвта да се кланят някому - преди на СССР, сега на Русия, защо да не се кланят и на Иран? Ето затова презирам българските комуняги - те обичат да са слугинаж. Нямат грам достойнство.

jizast

Време е чалмалиите да гризнат дръвцето

Дръвцето ще гризнат всички народи ,включително и краварите когато започнат да пристигат самолетите с ковчези

Не те ли притеснява че бензина може да стане 5 лева? :)

Двата най-кръвожадни и безскруполни международни бандита САЩ и Израел за пореден път се готвят да размахат голямата тояга с аргументи, че ги застрашавали ??? страни , които са хиляди пъти по-слаби от тях. Въпросните бандитски държави имали право да притежават ядрени оръжия и да удрят безмилостно военни обекти и мирно население, след което понякога дори елегантно се извиняват за мирните жертви. А , видите ли, белязаните жертви нямали право да се защитават от такъв тероризъм и затова могат да бъдат превантивно бастисани, за да мируват. Тази философия е по-нагла от хитлеризма.

Колумбе.Колумбе -да ти е*ем любопитството

ахмадинаджад престава си няма на каква подкрепа се радва в този български саит. цивилизованите страни еднозначно се обявиха против ядрен иран, в добавка и арабските емирати, които умират от страх пред възможноста иран да е атомна държава. само тъпите червено-кратунковци са готови да подкрепят всякакви ислямски краини фанатици стига да са против америка ,израел, запада, с една дума срещу всичко прогресивно. граждани на страна дето се води уж христянска , уж европеиска и член на нато симпатизират на някакъв мангал. на иран- една от наи-богатите на нефт държави -и е много нужна атомна енергия. а и по една случаиност заедно с нея разработват и ракети за далечни разстояния. цион

Коментари - Панета: САЩ могат да ударят Иран по-силно, отколкото Израел | Днес.dir.bg

Панета: САЩ могат да ударят Иран по-силно, отколкото Израел

13 600-килограмовата бомба "Бункер Бъстър", предназначена да унищожава добре укрити дори под бетоново покритие подземни цели може да бъде използвана срещу Иран. Евентуална американска военна атака би нанесла по-сериозни поражения, отколкото удар на израелските сили, заяви министърът на отбраната на САЩ Лион Панета, цитиран от АФП, цитирана от "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - Панета: САЩ могат да ударят Иран по-силно, отколкото Израел | Днес.dir.bg

Коментари

Когато някой предприеме действия срещу Израел задето имат ядрено оръжие напук на международните закони, тогаз ми хвалете тия организации за защита на човешките права, животи и прочее глупости.

Това не е точно така.Уловката , е че Бог изтребва тези градове с хората и добитъка в тях ,не защото израилтяните са евреи , а защото са подписали договор с него да му служат.Как?Като спазват 10 те Божи заповеди дадени на Мойсей и всички закони ,които той им повелява за живота.Именно неверието им ,че Бог ще срази тези големи градове ,за да ги посели на тяхно място е причината евреите да са наказани с 40години скитане из пустинята.А защо тези големи ,и добре устроени градове ще бъдат дадени на едни бивши роби.Най-вече защото израелтяните/тогавашните/за заявили ,че ще спазват законите на Бога.

А ако се затрудняваш да намериш съответните пасажи не се притеснявай. Там са си. Просто не са много популярни.

Точно тук се крие истината.Поздравявам ви.Защо Бог е изтребил тези градове?Ще отбележа само без дългите обяснения в Библията МЕРЗОСТИТЕ ПРЕД БОГ идоли и кумири и да им се кланяте/мюзик айдъл ,били айдъл ит.н./ работа в събота/от 17ч в петък до 17 ч в събота/ неподчинението пред родителите убийството/имаш право на отмъщение и кръвнина/ прелюбодеяние/наказанието е убиване с камъни/ кражбата ,лъжата срещу ближния ,пожелай имотите и съпругата на ближния, Грехове отвратили Бог от тези хора с градовете и затова той ги дава не тези ,които ще спазват неговия закон.Хомосексуализъм,содомия,мъже в женски дрехи,жени в мъжки дрехи,спане с роднини,ядене на нечисти неща/свинско,заек и т./,необрязване,немолене на Бог.Лъжене,крадене ,хазарт,доходи не от труд.Ползване на имота на другите или сирака или вдовицата ,чрез измама.Негостоприемност.Отделяне от рода и роднинските взаимоотношения.Аборт.Секс извън рамките на брака ит.н.Това е тънкостта.Неверник не е човек българин или иранец или американец.Неверник е човек извършващ мерзостите на Бог.Тогава се приема ,че той не е равен с вярващия.Вижте нашето общество и разберете защо ако не дай си Боже има криза,няма да имат угризения да ни избият.Точно заради тези пасажи в Библията.Мразят исляма,защото той е същия като тях.Ако го опорочат/измислените терости/пак не се чувстват виновни.Защото човек или общност,винаги се ръководи от идеи.Това е ужасната истина и затова пиша,мъчно ми е за България.Превръщайки се в мерзост/чрез държанието си/.,защото всички произхождаме от Адам и Ева .Бидейки мерзост Богу ти даваш повод да бъдеш пожертван,защото си недостоен.Бъдете духовни същества,Защото кротките ще наследят земята.Това е причината така агресивно да ни покваряват.

Бойци и командири, спорим излишно кой кой е и какво може. Това се вижда и с невъоръжено око. Иска се мозък, а американците го имат! Ние имаме само лозунги и очакване на светлото бъдеще и тънем в мизерия и безмозъчност. Кого лъжите? Себе си...Технологично и във всяко отношение те са векове пред нас...Уви!

Не са и никога НЯМА ДА БЪДАТ! Но имат да изкупуват много голяма национална карма и затова още доста ЩЕ СТРАДАТ!

абсолютно съм съгласен, това е рекет на мръсни мутри срещу независими страни.

Лаф от времето на соца: "Срещу тях да бягаме, никога няма да ги стигнем"...(за американците става дума)

Да, щото те тичат в обратната посока, като м гледаме кризите, БВП и пр. "успехи" на "славния им капитализъм", бележещ връх след връх в производството на "велики", по-велики и още по-велики бомби и масови убийства на хора по държавите им, които великите щати нападат по списък. Много фешън са тез, няма що.

Аре да си одиме, омразнахме на Земята, айде да се изтрепеме и да ни нема!

пи4/ке какви ги приказваш, там пише само че евреи или християни или мюсюлмани са все срещу българското . толкова. ти кое не си схванал. като ще плюеш евреите плюи и другите - еднакви са. все срещу бългрщината

Другари, спорим излишно кой кой е и какво може. Това се вижда и с невъоръжено око. Иска се мозък, а те го имат! Ние имаме само лозунги и очакване на светлото бъдеще и тънем в мизерия и безмозъчност. Кого лъжите? Себе си...Технологично и във всяко отношение те са на хилядолетия пред нас...Уви!

Кои бе?

Е тука си в грешка брато! Болшинството от тях са "БЕЗМОЗЪЧНИ ЗОМБИТА"(лично преживяване и опит) и точно такава е целта, в това да се превърне целият свят! Не технологиите ще управляват НОВИЯТ СВЯТ!

Да се смята, че християнството е създало добродетелите на българите е като да смяташ, че някой е станал висок от игра на баскет . Височината е предпоставка за баскета, не е негово следствие. За казионнит, наложени мнения- няколко факта: БГ държавата попада под византийско робство скоро след наложеното християнство/ християнска Европа не е помогнала на християнска БГ срещу турците// Гопод- ар бог-ар ясно показва отношението на славянските народи, към господаря бог-ар- станало е господ бог. А книжниците , с изпълнители християнските гърци, чутото Вулгарос го отъждествяват с лошо и недодяланост. Езичник е човек предпочитащ некнижнически , а речеви средства за общуване, а не асоциациите насадени впоследствие от книжниците мюсюлмани, евреи или християни. Затова си вижте елементарните фонетични правила звуковете как варират и променят. Освен история според територията има и история на народа. Народ се определя според светогледа му, от който светоглед пък се образуват порядки и традиции.

християнските ценности са в основа на нравственноста и то не само в балгария, а вав всички хрятиянски даржави.докато даржавите са християнски , господ ще ни помага и виждате каде е наи развита науката, културата и всичко останало.но откакто европа започна да се обраща от християнските си ценности и разчита само нанякакав "морал и нравственост" вече няма нито постиженя в нито една от гореизброените сфери. и ние ако изоставим господ и тои ще ни изостави и просто ще озчезнем , а на наше място ще са мюсулманите, които не си оставят вярата.

европеиската цивилизация т. н. "християнските ценности "се крепи на две основи: евреиския морално-етичен кодекс и гръцката демокрация.

САЩ са изритани от Афганистан от рошави небръснати диваци от 14-ти век. И денс тях ги стрелят из засада баасистите на Хюсеин. Спомените от 50-те години на ХХ век, когато ЦРУ беше цар на заговорите, са неактуални. Но в главите на американските лидери те са пресни и подклаждат опасни илюзии. Не може да се воюва против фанатици и видимо ненормални хора в арабския свят. При първия изстрел ние - българите - американски съюзници на книга - спираме колите си и забравяме за шофирането. Бензин- йок. Отделно ужаса от разрушаването на София, което ще завърши цикъла на сгромолясването на държавата ни на мутри и айдуци на власт.

Личи че си Пипи без чорапче и че въобще си боса, пък и гола, и гладна...Не ги мисли американците, защото чатиш благодарение на техния мозък, а не на твоя, взрян в залязлото светлото бъдеще на соца!

Daniel_Djakson

Не знам дали пипи е боса ама ти май не вдяваш че иранските ракети могат да ни праснат без много усилия а и като гледам каква армия и ПВО имаме ха ха резултатът е повече от ясен. София ще се покрие с трупове.

Чували ли сте какво ще стане, когато най- простичко , без да се интересува от силните вълнения и емоции на женски съзли и 'мъжки' пияни хорца едно бог-арско детенце с име Котраг примерно попита: 'Тате , какво е Мохамед/Христос'' и като му отговорят ''- Ами, това е нещо измислено, като Батман.' -нормално е детето да се сети, че като няма Батман ги няма и лошите герои от филмчето. Тук е същото има Христос- има и евреи, лоши да , но има виртуално поне съществуване. Няма Христос- ,се замиля човек, че и евреи няма и... по - страшното за някои: няма и свети земи и/или свят народ итн. На фона на християнската и мюсюлманска маса евреите са много по- напредничави хора. На фона на изконната българщина обаче са като , жабчето и коня дето го подковавали. Но от11в. духовно робство трудно се разбира, че истинската добродетел на българите не е от християнството.

хайде, хайде, не настройвате хората с-щу евреите.Внушението за правдивост на християнството е отличното оръжие за правене на духовни еничари.Ислям и християнство са създадени с цел да поддържат изкуствено настроението срещу евреите, а последните да се възползват от това. Човек като погледне ясно и по човешки на нещата разбира, че системата е така създадена, че на фона на мюсюлмани и християни, вреите да са винаги отгоре. Формално не евреи са избили милиони в името на книжните измислици - ислям/християнство. Нима старите богари са видяли някакво ново добро от християнството? А римската империя- християнството я разрушава, НО не прави хората по- добри.Насадено и внушавано е, как християнството е добро.

не си ли сбъркал с баба яга?

Америка и Израел само това си мечтаят:да стигнат нивото на България. Абе то целия свят си мечтае да достигне такова ниво! Боже ,Боже ,защо не си прибереш вересиите!

нататък следват истински "интересните" и красноречиви закони, които може да откриете и сами в интернет

Само да допълня, че радикалната ортодоксална партия, изповядваща тези идеи, в момента е в коалиционното правителство, управляващо Израел.

Иванчо тази партия управлява в Иран!

Закон 60 За евреина е строго забранено всяко удоволствие или полза от храма на християните, например да се разхожда през лятото в неговата сянка, да слуша музиката на органа или да гледа прекрасните му рисунки с цел да им се наслаждава. Закон 61 На евреина най-строго се забранява да си строи дом до капището на акумите. Но когато той вече има такъв дом, който се намира непосредствено до поменатото капище, и този дом бъде разрушен, тогава при новата постройка евреинът е длъжен малко да се отдалечи от капището, а промеждутъкът да запълни с човешки изпражнения.

Закон 54 Равините за забранили да се яде хляб, изпечен от християни, и въобще каквото и да било, приготвено от християни, или да се пият при него спиртна напитки, понеже от това могат да възникнат обществени (социални) контакти и приятелски отношения. Само където няма еврейски хлебар, там се позволява да се купува от хлебар християнин, но съвсем не от частно лице, понеже тогава вече няма сериозен повод за такива опасения (за възникване на контакти). Въпреки това на евреина е разрешено да държи акумка (християнка) за готвачка, когато последната готви под надзора, ръководството и в присъствието на еврейка, сякаш в сътрудничество с нея. Закон 55 На евреина не е позволено да търгува с нечисти неща (напр. с прасета, вещи от храмове и т. н-, както ще видим по-нататък), но да се отнемат от акум (т.е. не чрез покупка, а чрез взимане под формата на изплатен измислен дълг) е разрешено, тъй като винаги е добро дело, когато се отнема нещо от акум.

Закон 51 Животно, убито от акум или от евреин, който е станал християнин, трябва да се разглежда от евреите като мърша. Закон 52 На евреина е забранено да коли животно, което още няма 8 дни от раждането си. И когато дойде акум да продава на евреина животно и започне да твърди, че последното е на повече от 8 дни от раждането си, тогава евреинът не бива да му вярва, защото акумите са лъжци и измамници. Закон 53 Забранено е на евреин да вземе нохриф (християнка) за кърмачка (или дойка), когато може да има еврейка, защото природата и характерът на кърмачката обикновено се прехвърлят на детето; от нохриф детето оглупява и приема лоши качества.

Закон 42 Забранява се да се играе с евреин на хазартни игри, т.е. да бъде лъган при игра на карти или зарове, иди на други, допускащи мошеничество, игри, защото всичко това е грабеж, а да се ограбва евреин е забранено. С акум е разрешено да се играе хазарт. Закон 43 Когато евреин е продал нещо на християнин и е взел повече, отколкото то струва, и идва друг евреин при християнина и му казва, че стоката не струва толкова, вследствие на което акумът върне стоката обратно, тогава вторият евреин е длъжен да плати на първия (на продавача) разликата между стойността и цената, за която е била продадена на християнина. Също така - когато евреин е заел пари на акум при висока лихва и при акума идва друг евреин и му предлага пари при по-ниска лихва, тогава вторият евреин е роша (т.е. безбожник) и с длъжен да възмезди първия с разликата, която той би могъл да надвземе от акума, ако последният не би взел пари от втория евреин.

Закон 38 Когато евреин купува от крадец и продава купеното на друг евреин и идва трети евреин и твърди, че купеното е негова собственост, и си го вземе, тогава продавачът е длъжен да върне на купувача неговите пари. Но ако при купувача дойде акум и каже, че купеното е негова собственост, то не му се връща. Ако той се жалва от тях в съда (на акумите) и получи своята вещ по съдебен път, то продавачът не е длъжен да върне парите на купувача (тъй като този, който го е купил от крадеца, не е сгрешил, понеже купеното е имот, заграбен от християнин). Закон 39 Когато евреин е монополист прекупвач (който е откупил от държавата правото на монопол в цял град или на още по-обширен окръг за определена сума), тогава друг евреин не бива да му причинява загуба (например чрез заграбване или контрабанда); но когато прекупвачът е акум, тогава това е позволено и е все едно да не плаща своите дългове на християните, което, както ние вече видяхме по-горе (Закон 37), е разрешено.

Закон 36 Когато евреин дължи пари на акум и този акум умре, то на евреина е забранено да връща парите на неговите наследници, естествено при условие че никой друг акум не знае за това, че евреинът е длъжник на умрелия акум. Но когато (поне) един християнин знае за това, тогава евреинът е длъжен да плати парите на наследниците, за да не казват акумите - евреите са измамници. Закон 37 На евреина е забранено да краде каквото и да било както от друг евреин, така и от гой, но може да измами гоя, например изигравайки го при сметките (на халдейски е употребена същата дума както по-горе та уф = измамвам), или му се разрешава да не му плати дълга си, само че трябва да бъде внимателен дотолкова, че деянието да не се разкрие и с това да не оскверни името Господне.

Закон 31 На евреина строго е забранено да мами своя ближен и за измама вече се счита, когато той го лишава от шестата част на ценностите. Който е измамил свой ближен, той е длъжен да върне всичко обратно. От само себе си се разбира, че всичко това има смисъл единствено сред евреите. На евреина е позволено да измами акум, като той не е длъжен да връща на акума онова, с което го е измамил; защото в Св. писание е казано - Не мамете вашия ближен брат; акумите не са ни братя, а напротив, както се видя по-горе (Закон 25), те са по-лоши от кучета. Закон 32 Когато евреин дава под наем дом на друг евреин, тогава се позволява на трети евреин да дойде и да даде повече, отколкото първия наемател, и да наеме дома за себе си. Когато хазяинът е акум, тогава нека бъде проклет (този израз на халдейски е мемуда т.е. той не може да ходи в синагогата дотогава, докато равинът не го освободи от проклятието) този, по чиято вина акумът получава повече приходи.

Това ли било причината, най-секретната книга да е Талмуда, а да ни пробутват Библията и Корана?

Закон 28 Когато евреин има работа с акум и дойде друг евреин и измами акума, все едно по какъв начин - чрез измама при мерене, теглене или при смятане, тогава двамата евреи трябва да си поделят такава изпратена им от Йехова печалба. Закон 29 Когато евреин изпрати при акума куриер, по който да върне дълг, а последният, когато пристигне, забележи, че акумът е забравил за този дълг, тогава пратеникът е длъжен да върне тези пари на евреина, който го е изпратил; като изпратеният не трябва да се оправдава, като казва, че с това (т.е. плащането на пари на християнина) желае да почете името божие, за да говорят акумите виждате ли, евреите все пак са порядъчни хора. Нещо подобно той може да направи само със своите пари; да раздава чужди пари той няма право.

Закон 26.Когато евреинът има магазинер, с когото е сключил сделка, че всичко, което той намери, принадлежи на собственика, и служителят е измамил акум, като го е накарал повторно да плати вече погасен от същия този акум дълг, или пък му е надписал сметката и т. н,, тогава тази печалба принадлежи на собственика, защото такива печалби трябва да се разглеждат като намерени вещи (собствеността на християнина се смята от евреите като никому непринадлежащо имущество, поради което евреите могат да взимат колкото им се удаде). Закон 27. Когато евреин изпрати при акума за пари пратеник и този измами акума, взимайки от него повече, отколкото е трябвало, тогава разликата принадлежи на куриера.

Закон 23. За свидетели могат да се считат само тези, които се наричат хора. Що се отнася до акума или пък до евреин, станал християнин и който е още по-лош от акум (по рождение), то те никак не могат да се смятат за хора, от което следва, че и техните свидетелски показания са лишени от всякакво значение. Закон 24.Когато евреин държи в ноктите или в ръцете си акума (на халдейски изразът е мааруфия, т.е. одира, непрекъснато мами, не пуска от ноктите или ръцете си), тогава е позволено и на друг евреин да иде при този акум и да вземе назаем от него, като на свой ред го измами така, че накрая християнинът да изгуби всичките си пари. Основанието е в това, че парите на акума са имущество, което не принадлежи на никого и първият (евреин), който ги пожелае, има пълното право да ги вземе.

Закон 21.Не подобава на евреин да бъде свидетел на страната на акум против друг евреин. Затова, когато акум иска пари от евреин, а евреинът отрича своя дълг към него, тогава на друг евреин, който знае, че акумът е прав, му е забранено да бъде свидетел в негова полза. Когато евреин е нарушил това предписание и е станал свидетел на страната на акум против евреин, тогава Бейтдин (религиозен съд под председателството на главния равин) е длъжен да го изключи от общността (т.е да го анатемоса).

Закон 16. По време на Халхомод (еврейски празник през пролетта и есента) всяка търговска дейност е строго забранена, по изключение се разрешава са се дава заем на християнин, понеже да се вземе от християнина лихва е приятно за Господ Бог по всяко време. Закон 17. Когато някъде се появи чума, вследствие на което много хора станат жертви на епидемия, тогава евреите са длъжни да се събират в синагогата и без да се хранят и без да пият, всеки ден да се молят Йехова да се смили над тях и да ги избави от чумата. Когато чума се появи сред животните, тогава това не бива да се прави с изключение на случаите, когато тя възникне при свинете, понеже техните вътрешности наподобяват тези на хората, а също, когато чумата се появи сред акумите, защото и тяхното телосложение прилича на човешкото.

Закон 13. На еврейската акушерка е не само разрешено, но тя е длъжна да помага в шабаш на еврейка и при това да върши всичко, което при други обстоятелства би осквернило шабаш. Обратното, да се помогне на акумка (християнка) се забранява, дори когато това е възможно да се направи, без да се осквернява шабаш, понеже тя (християнката) трябва да се разглежда като животно. Закон 15. В празниците, когато е забранена всякаква работа, е забранено и готвенето; на всеки е разрешено да приготви само толкова, колкото му е необходимо за ядене. Все пак когато трябва да готви за себе си, позволено е да приготви и малко повече храна, отколкото е необходима за самия него, дори ако допълнителното количество е предназначено за куче, защото сме длъжни да даваме живот и на кучетата. Добавянето на храна за акум е строго забранено, понеже не сме длъжни да му даваме да живее.

откъси от 100 закона на Талмуда Шулхан Арух. В това приложение публикуваме това, което щателно се укрива от погледа на акумите (християните) и гоите (неевреите) и което се крие от световната общественост зад безсмислените и лъжливи оплаквания от мнимото преследване на евреите. Закон 6. Евреин, станал акум (християнин), е проклет до такава степен, че даже когато той жертва в синагогата свещ или нещо подобно, то е забранено да се приеме. Закон 11. По време на шаваш (или сабат, т.е. събота) на евреина строго се забранява да купува или да продава. Като изключение му се разрешава да закупи от акума къща в Палестина (дн. Израел) и в този случай е позволено дори да се напише документ, за да може в Палестина (Израел) да има един християнин по-малко и един евреин повече.

Евентуалната американска военна атака ще доведе до краят на господството на САЩ над светът! И ТЕ ГО ЗНАЯТ! Ако го предприемат значи са решили да турят край на ВСИЧКО и ВСИЧКИ!

Ако те го "предприемат, значи са решили да турят край на ВСИЧКО и ВСИЧКИ!", няма да има логика в ник "2013_". А и причината е им известна, 7 секунди преди да изпълнят заповедта за взривяване на Планетата, бутоните им ще се "телепортират" - ще са "невидими" и недействащи. Поне ти, "2012", се надявам да разбереш за що иде реч.

Относно "взривяването на планетата",това няма да им бъде позволено да го направят. То е под контролът на "ДРУГИ СИЛИ"! Но глобалното прочистване на "добитъка" е все още е в техните възможности! Има и други ИГРАЧИ, все още невидими на сцената! Важното е ЧЕ НАБЛИЖАВА кулминацията на ПИЕСКАТАи шоуто ще става ВСЕ ПО ЗАБАВНО! Е зависи от гледната точка де!

прекаляваш с ръкоблудството , това води до затъпяване. между другото прочети за отношението на исляма към друговерци ако не си спомняш нещо от историята. или в училище пак си бил изтощен и неконцентриран?

KGB, що вече пишеш под други никове, бе? Свиха ти сърмите ли? :) Или те е срам колко глупости си наговорил досега? Тази дума - "ръкоблудство", само ти я употребяваш :) Това, че ислямистите също не са цвете за мирисане, е факт. Между другото ислямистите в Либия твоите хамериканците ги доведоха на власт. Сега същото искат да направят и със Сирия. Само че ги е шубе - руснаците доста здраво са ги въоръжили :)))

Аз предлагам да пуснат напалм върху нарко полетата във всички мюсюлмански държави няколко години подред! Ама нещо не им се връзва с политиката на американците!

Това, че като излитат от тук американските самолети ще се нагълтаме със отрови е най-малкия ни кахър. Работата е там, че автоматично се причисляваме към отбора на агресорите, т.е. на тези, обявили война на Иран и съответно последният ще има пълното право, а и няма да има друг избор, да гледа на нас като вражеска цел със всичките произтичащи от това последствия за нас. Като казвам "нас" имам предвид целокупния български народ, а не еврейските слуги и национални предатели от правителството и парламента.

ако самолетите излитат от тук,значи да ударят самолетите или базата ще е цел номер 1.Нещо като това ,че първи убиват картечаря.Студено е.Представете си ,какво ще стане с нас.Дано няма война.

Човече,нима не си разбрал още,че петролът и власт над Света са в основата на всяка смъртоносна инвазия на САЩ над отделни държави. диктат и намеса само от личен интерес. Видях преди време как с измама,беше избран президента на Иран и колко хора изби по улиците от протеста на народа,но това си е само тяхна работа.И тук от 20години измират всеки ден от какво ли не вкл. и убийства,а с тази престъпност,за какъв прогрес говориш,освен,ако си син на депутат,министър,може да си прогресирал...България вече е Америка по ЗЛОТО

Е добрата новина е, ЧЕ СКОРО ВСИЧКО СВЪРШВА! Пита се само дали ЩЕ СТАНЕ С НАС ИЛИ БЕЗ НАС?

Питаш се, дали ЩЕ СТАНЕ С НАС ИЛИ БЕЗ НАС? Отговорът може да ти се стори йезуитски, но е: ЩЕ СТАНЕ С ВСИЧКИ НАС, НО САМО ПО НАША ВОЛЯ, ИЗБОР. А за добрата новина, благата вест, може да прочетеш в статията "Човешкото мислене и светът след 2012 година" от Никола Събев.

Ще го прочета Талмуда, след като ти прочетеш Корана. Не забравяй, че Иисус е бил евреин, православни ми християнино.

и разпънат от евреи.Нали това е бил един от призивите против евреите,убийте ги защото те гониха,мъчиха и разпнаха Иисус.Не ни манипулирайте,писачите в този форум вредят на евреите.Техните господари да си нагледат безмозъчните слуги.

простотията ходи по хората. от обща култура поне да беше чул че това са го направили римляните.

Вече съм напълно убеден, че КГБ работи за американското посолство. И понеже САЩ се управляват от евреи, по съвместителство защитава и израелските интереси. А всички останали за него са низши, нямащи право да имат собствени интереси и мнение първобитни държави. Французите са "нечистоплътни франсета", италианците - "мързеливи жабари", индийците - "мангали", африканските чернокожи - "маймуни", руснаците - "комунета". А американците и евреите са "богоизбрани". По принцип в природата такова нещо като нашия КГБ не съществува. Защото дори американците не обичат вече евреите. Това е просто неопровержимо доказателство, че му плащат, за да пише тук под 5000 ника.

Тоест имам предвид нашия знаменит екземпляр KGB, както сте се досетили :)

може за евреите, може и за всички останали ,които са нормални. ама не и фанатизирани исламисти които вярват че с свършека на света чте доиде техния махди и не им пука от нищо. а ти не се прави на наивен , прочетох ти коментарите и явно имаш да си връщаш за нещо или на евреи или на американци!

Пич, пич, спокойно, размишлявай бавно... В този регион само 1 държава трябва да има ядрен потенциал, евреите вече имат и точка. Нито една ислямистка държава не бива да се сдобива с такова оръжие!

До: tel aviv Напълно, безрезервно и изцяло те подкрепям!!! Аз също предпочитам хиляди пъти да ни командват САЩ и Израел отколкото чалмосаните брадати цигани! На трети март ще ти кажа какво видях: На нашия блок, който е на 9 етажа и се състои от три входа, имаше едно единствено българско знаме по средата на блока! Смятай на колко души население се пада по едно знаме!

робска сган..

хм... не знам къде е истината... чета какво сте писали тук - да,прави сте за Америка и Израел, че много се правят на отворени, и искат те да владеят света, но от друга страна - не е ли по-добре ТЕ да го владеят, отколкото другите... Аз съм бил в Израел, и съм очарован-модерна,прекрасна страна,толкова обичана от народа си-на всеки балкон, на всяка кола се вее знамето им.... Колко българи шофират с развято знаме от задния прозорец на колата си? Не знам в Иран как е, но в Израел много ми хареса, аз съм съгласен те да ни командват. То, и без това, от нас нищо не става - виждате 22 год до къде ни доведоха....

А задаваш ли си въпроса кой ни доведе дотук? Като гледам разсъжденията ти обаче едва ли си близо до правилния отговор, а той е, че сме в това безпомощно състояние именно заради твоите любимци от САЩ и Израел, които чрез своите български слуги от "прехода" разбиха една средноразвита европейска социална държава и почти унищожиха народа ни.

Ами я си бягай в родината.Цял свят мрази евреи и американци и явно има защо.

Не ме разбирайте погрешно, но защо по дяволите всички тук реват в защита на аятоласите! Всички ли сте рязани пушки не мога да разбера! Не подкрепям война в Иран, но ако тия чалмосаните наистина се сдобият с ядрено оръжие могат да предизвикат апокалипсис. Аз бих избрал по-малкото зло - конвенционална война и смазване на Иранската програма пред една бъдеща ядрена война...

не си запознат само повтаряш-евреите също са обрязани.

Чети внимателно! Евреите не са чалмосани...

Синко,ядреното оръжие е могъщ фактор за възпиране .Та и едно въпросче.Как може Израел или Пакистан да да имат ядрено оръжие , а друга държава не (ако приемем ,че става въпрос за разработване на ядрено оръжие ,а не за ядрена енергетика)

До: OZZY Много точно определение: Само позитанчета могат да пишат подобни идиотизми! От техните аргументи следва, че трябва веднага да се обрежем, да нахлупим чалмите и да бием чело в земята в прослава на Аллаха за да не ни нападнат! Няма да забравя как гледах видеорепортажа от изстрелването на първата иранска космическа ракета: С фанатични възгласи "Аллах акбар!" повтаряни до припадък!

а ти не си ли обрязан?Правоверните евреи ги обрязват на 8 ден.Ако не си от тях ,явно си им само куче.И явно те държат гладно ,че много лаеш.Та войната е зло,в нея умират ,хора ,хора биват осакатявани ,насилвани и т.н.Войната е зло.

На позитанчетата и техните каки и батковци им е кръвта да се кланят някому - преди на СССР, сега на Русия, защо да не се кланят и на Иран? Ето затова презирам българските комуняги - те обичат да са слугинаж. Нямат грам достойнство.

jizast

Време е чалмалиите да гризнат дръвцето

Дръвцето ще гризнат всички народи ,включително и краварите когато започнат да пристигат самолетите с ковчези

Не те ли притеснява че бензина може да стане 5 лева? :)

Двата най-кръвожадни и безскруполни международни бандита САЩ и Израел за пореден път се готвят да размахат голямата тояга с аргументи, че ги застрашавали ??? страни , които са хиляди пъти по-слаби от тях. Въпросните бандитски държави имали право да притежават ядрени оръжия и да удрят безмилостно военни обекти и мирно население, след което понякога дори елегантно се извиняват за мирните жертви. А , видите ли, белязаните жертви нямали право да се защитават от такъв тероризъм и затова могат да бъдат превантивно бастисани, за да мируват. Тази философия е по-нагла от хитлеризма.

Колумбе.Колумбе -да ти е*ем любопитството

ахмадинаджад престава си няма на каква подкрепа се радва в този български саит. цивилизованите страни еднозначно се обявиха против ядрен иран, в добавка и арабските емирати, които умират от страх пред възможноста иран да е атомна държава. само тъпите червено-кратунковци са готови да подкрепят всякакви ислямски краини фанатици стига да са против америка ,израел, запада, с една дума срещу всичко прогресивно. граждани на страна дето се води уж христянска , уж европеиска и член на нато симпатизират на някакъв мангал. на иран- една от наи-богатите на нефт държави -и е много нужна атомна енергия. а и по една случаиност заедно с нея разработват и ракети за далечни разстояния. цион