Нотариуси искат достъп до данни на МВР

Нотариалната камара на България е депозирала в МВР молба за достъп до информационната му система и възможност за проверка на данните от личните карти, за да се предотвратят измамите с недвижими имоти.

Обратно в новината

Коментари - Нотариуси искат достъп до данни на МВР | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

живеещ в България (21.08.2009 г. 09:07ч.) ... а аз искам да депозирам молба до съдебната система да вкара в затвора нотариусите съучастници в измами ... и да не им дава достъп до никаква информация ако може... prawilno ,da gi sadjaT naderd s moshennizite , da ne mogat da raschetat na edin narkoman falshiwata lichna karta

как проверяват ли4ните данни по тел. вси4ки ванкови институции да имат един които е председател на камарата на нотариусите и тои да одговаря има имеили има факс и хиляди електронни патища идва продава4а и купува4а сверяват се данните като за тази цел щте има оттдел този които одговаря за тези нещта

Какъв достъп бе ? Тези полудяха ли? Та половината от тях са за зад решетките. По едно скенерче на всеки, сканират се картатите и на двамата( на най- високата резолюция ), изображението се изпраща по електронен път в МВР. Тези в МВР сравняват снимката и данните и връщат отговор. ( Примерно: Съвпадение има или няма) Защото може и купувачът да е фалшив и по някяква схема да прехвърли имота още един път с цел по- трудно проследяване. Или пък да го продаде ( в КЕШ ) на трето лице - което не подозира нищо.... а да не говорим че в повечето нормални държави нотариална мафия не съществува - защото няма нотариуси. (НЯМА И НУЖДА ОТ ТЯХ)

четох последния брой на в-к Уикенд и въпросната статия, за жалости има и други ужасяващи статии. А що се отнася за достъп до данни на МВР, мисля че това е абсурдността, дори граничи с лудост. Не може Сульо и Пульо да има достъп до данните, никой не гарантира, че въпросните нотариуси не са в комбина с някакви други / а и не само нотариуси/. Преди време си изразявах мнението неколкократно за ДАНС - имаше някакви полемики за контрол над агенцията, за достъп - тогава мнението ми беше същото. Считам, че достъпът до определени данни в такива организации като МВР, ДАНС, прокуратура, трябва да бъде СТРОГО регламетиран. Все пак това са органи, които би трябвало да ни гарантиран някаква сигурност. Какво ще стане и ако местния нотариус злоупотреби с моите данни, че той може и на улицата да ме остави / да пази Господ/

а защо тогава и на мене не ми дадат достап до личните данни,но и банковите сметки на народа, аз обещавам само ще проверявам за измами ;) хихи

Част от моя имот бе закупен от нотариус, чрез роднини. Сега ме притиска с обаждания и заплахи за да получи целия имот. Така, че за мен е ясно какво иска тяхното сдружение. Не им вярвам

да им дадат достъп, за да разбират кой документ е фалшив и кой истински, но по такъв начин, че да не могат да злоупотребяват. Защото, както знаем от практиката, и нотариусите като цяло не са цветя за мирисане.

Отдавна някои нотариуси имат декодери, чрез които четат данните от личните карти. Когато тя е фалшива, данните й не светват в ултравиолет. Лесно, просто и евтино.

За да може повече наивници да изгорят, за това искат достъп. И без това до сега не сме чули за наказан нотариус, за подпомагане на престъпление.

Оле те нотариусите са другите престъпници след МВР разбира се :)

предлагам достъпа да една форма в която нотариусът попълва данните от личната карта и система връща валидна (и снимка) / невалидна

Трябва да имат система помежду си за проверка на пълномощни и договори, а не да ровят в МВР данните. До МВР могат да имат частичен достъп на принципа данните на ЕГН ххх това ли са или не и от МВР системата да получават отговор да, не, а не да ровят каквото си искат.

takiwa danni ne trebwa da im se dawat sashtoto ne se snae kolko sa korumpirani i e opasno

Каква фалшива карта бе? За прехвърляне са нужни и други документи и справки в което няма начин да не е замесен и нотариуса така че да не се правят на ощипани нотариусите и колко невинни били след като са извършили документно престъпление с цел осигуряване имотна облага другиму чрез престъпление !!! За това си има специален член в НК!!! Нотариуса да влезе в затвора !!! Къде блее прокуратурата!!!?

Нашите нотариуси се вживяват като бизнесмени, забравили са, че са просто едни канцеларски мишки, които вършат държавна работа. В по-голямата част от света нотариуси няма, няма и нужда да има.

Вкарайте вълка в кошарата. Голяма част от тези, са престъпници.

АКО ТОВА СТАНЕ ФАКТ, ЩЕ Е ГОЛЯМА ГРЕШКА!

Четете последния брой на в-к УИКЕНД където има ужасяваща статия защо е несменяема изп. дир.на АГЕНЦИЯ по ВПИСВАНИЯ - Даниела Митева .Това не е единичен случай в това министерство разкъсвано от скандали за корупция и конфликт на интереси!

Laina

Тия са вече държава в държавата http://no