Затвор и глоба за ислямски воали в Италия

Две години затвор и парична глоба от 2000 евро е наказанието, пред което ще се изправят мюсюлманите в Италия, осмелили се да излязат на улицата забулени.

Обратно в новината

Коментари - Затвор и глоба за ислямски воали в Италия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

по-добре късно отколкото никога. Светския начин на живот налага и поведение и облекло и мода. Който не му харесва трябва да прецени къде да се настани за да живее удобно, да не му се нарушават правата и си избира облеклото по религиозни виждания. В Иран, Саудия и др. страни от екстремния ислям и европееца/та са принудени да спазват правата, порядките и облеклото. Защо не и в светските държави да не се спазват тези норми. Иначе за какви норми и за каква религия говорим, като ще пречиш и дразниш обществото. Или се приобщаваш или ислаш гражданство в ония страни където религията е закон а не право и убеждение. И без емоции всичко ще си отиде на мястото. Има много примери за това. Пътувайте в един самолет от Саудия, Иран до Европа и ще видите как се променят образи 30 минути преди да кацне самолета на европейско летище. Другото е само инат, покорност и понякога потискане на жените, които не са долюбвани от аллах защото са нищожества.

въпросът не е в забрадките и кръстовете, хамди. а в това, че тази доктрина се отнася към половината от човечеството като към скотове, дори по лошо - като към стока, която се купува! и която няма никакви права, пардон, има едно право - да понася безропотно грозното насилие от собственика си!

хамди, е ти ме разби с това виждане и съблазняване. ми нали всички сме хомо сапиенс, сиреч човек РАЗУМЕН. КВО СЪБЛАЗНЯВАНЕ КВИ ВЪЗБРАНИ БЕ ЧОВЕЧЕ РАЗУМНИ. МИ ТО ТИЯ ЗАБРАНИ СА ПО-ХАРАКТЕРНИ ЗА ДОБИЧЕТА БЕЗСЪЗНАТЕЛНИ, ДЕТО НЕ МОГАТ ДА СЕ СДЪРЖАТ. МИ НАЛИ ЗАТОВА СМЕ РАЗУМНИ ТА ДА СЕ КОНТРОЛИРАМЕ. АМА ПУСТИ НАГОН! ВАС АРАБИТЕ ЕДИНСТВЕНО НАГОНЪТ ВИ КОМАНДВА, ТВА ВИ Е СМИСЪЛА НА ЖИВОТА. И ДАВАЙ СЕГА ДА НАЛАГАМЕ ВИЖДАНЕ СЪБЛАЗНИ И Т.П. ПРОСТОТИИ! няма що - чудна интерпретация на мъжкия пол от страна на исляма. смях!

нищо лично, господин хамди, но вие правите една основна принципна грешка: дефинирате исляма като религия. това не е верно. ислямът още от самото си зараждане е идеология. а днес той се е превърнал в идеологическо чудовище, и заплашва цивилизацията повече от комунизма.

леле колко се уплаших! хамдито ни плаши с размирици. да, ама умря марко...

истината е в изказването на desert (11.12.2009 г. 13:12ч.)! точно, ясно и завидно емоционално. препоръчвам на всички да го прочетат поне три пъти и тогава ще схванат иронията на ситуацията.

ало внедрения хамди! това за родината го разправяй на туземците в амазонската джунгла. и най-вече стига си лъгал че си българин! или не помниш преди колко време те разобличиха. абсолютно професионално!

продължавам: проблемът на тази идеология (защото това в никакъв случай не е религия!) е, че не се развива. замръзнала е в 10 в. и не мърда! и не само това, в онези общества нищо не се развива - нито наука, нито изкуство, нито литература, нито спорт. смях в залата! цивилизованият свят е на светлинни години пред тях. никога няма да го стигнат, защото са неподвижни и невъзприемчиви към прогреса. и понеже това е човеконенавистническ доктрина, тя трябва, също като фашизма, расизма и т.н., ДА БЪДЕ ОБЯВЕНА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ СВИКА НОВ НЮРНБЕРГСКИ ПРОЦЕС. КАРТАГЕН ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗРУШЕН!

da.az sam balgarka i jiveq v DUBAI,e nikoi ne me zadaljava ama si gledat ina4e i ima protivnici mnogo,moje da si slagat zabradki ,ama 4ak hijab ili hadis(cqlostno pokritie) e prekaleno za evropeiska darjava ,6te spazvat na6ia zakon,naprimer Dubai i Kuweit kadeto sa6to imam ka6ta,oblekloto ne e zadaljitelno,no vij v SAUDITO,tam nqma 4udenka nqma nikoi brate zabulva6 se i tvae,nestava jena da kara kola,da hodi sama i drugi gluposti,e az ako otida tam trqbva da se zabulq,ama te pogazvat moite 4ove6ki prava nali?ama ne im dreme za moite prava,taka 4e da az iskam da napravat takav zakon v Italy,za6toto i italiankite v saudito se zabulvat nqma na4in,togava i te 6te gohat nornalno v evropata,ako ne da se glasuva zakon za seliq svqt,vsi4ki da hodat kak iskat,va e nai dore,ama na muslems ne im otarva taka,te iskat samo tqhnoto si i tvae ,drugite da piqt voda,i da vi kaja 4e v korana ima protivore4iq,uj da uvajavat drugi religii ama posle pi6e ako e evrein ili hristiqni.ne,i to se i vijda,po otno6enieto v drehite ili po to4no zadaljenieto,ina4e az ne sam rasistka,samo ako se naloji;)

Не искам никакви фереджета, Бойко да ги забрани, нали сме европейци, това е отживелица от 14 век!

Тези хора не ходят с тюрбани и чалми, защото за мъжете това не е задължително. Според Исляма забранена за гледане зона от мъжкото тяло е от колената до под пъпа - т.е. тази зона трябва да бъде покрита и да не се вижда за да не съблазнява жените. Препоръчително, а не задължително е и оформянето на брада. Докато при жените разрешени за виждане от чужди очи са само китките на ръцете, глезените на краката и лицето, но без косата - т.е. при тях това облекло е задължително. Като важно е да се отбележи, че това задължение им е вменено от Създателя (посредством Свещения Коран), а бащите им, съпрузите и братята им са отговорни да съблюдават това спазване. А между тези учени за които споменах в предишния си пост има и доста жени и те както можеш да предположиш са забрадени. Беше станал скандал с опита да забранят на една професорка от Кеймбридж да води лекции забрадена, но после и разрешиха защото всички студенти излязоха в нейна защита. Ще поровя и може да намеря името и, че съм го забравил, но това можеш и сам/сама да провериш. Пак ще уточня за да е сигурно че съм разбран правилно - покриване на непозволените за виждане части от тялото е задължение от религията и спазването му е неразделна част от нейното изповядване. Или с други думи, ако се забрани на жените да покриват тези части от тялото им се забранява да изповядват Ислям, което е наружение на едно от основните човешки права записано в Хартата за човешките права. И ако Италия въведе подобен закон, то той ще бъде оборен от международния съд за правата на човека и ще бъде отменен. Надявам се за всички да е станало ясно, че носенето на забрадка не е парадиране, натрапване или каквато и да било демонстрация (каквато представлява носенето на кръст, закото можеш да изповядваш Християнството и без да слагаш по дрехите си или на врата си уреда за мъчение на неговия пророк).

Една или няколко птички пролет не правят... Знам, че има много образовани и интелигентни хора, изповядващи исляма. Въпросът е мнозинството какво е. Защо тези професори не тръгнат с чалми и тюрбани, защо не си вземат по 4 жени и т.н. Всяка религия трябва да се приема като лично духовно състояние, а не да се налага някакво облекло, някакви порядки и т.н. Това вече не е религия, а някакъв деспотизъм от средновековен тип... Убеден съм, че повечето жени, носещи забрадки, не биха ги носели ако имаха право на избор и бяха израстнали в една свободна и толерантна среда.

До коментатора от (08.10.2009 г. 10:13ч.) Проблемът НЕ Е в това какви хора изповядват Исляма. Ислямът е световна религия и се изповядва от над 1.5 млрд. души по целия свят. Сред тях има професори, академици, световноизвестни учени - е има разбира се и слабообразовани (както и във всяка религия). Проблемът е че медиите тенденциозно отразяват дадени събития, манипулират общественото мнение и създават антиислямски настроения. Спомняш ли си преди няколко месеца когато едно откачило лапе в Германия изпозастреля сума народ в едно училище. В новините обърнаха повече внимание на един атентат в Афганистан (в който бяха загинали по-малко души) където все пак се води несправедлива война и е нормално хората да се защитават по някакъв начин. А ако някой измисли друг начин да противодейства на американската военна машина нека го направи достояние на всички нападнати от тях народи - изведнъж ще спрат всички атентати. Но мисълта ми е, че медиите натрапчиво и тенденциозно отразяват нещата и излиза, че всички мюсюлмани носим Калашников и по няколко гранати когато се разхождаме. Ако те интересува темата порови се малко в Интернет и ще видиш, че Исляма е религията, която привлича най-много последователи в наше време. Освен знаменитостите(които поне според мен го правят да привличат внимание) Исляма се приема от много учени. Особено от тези занимаващите с история, философия, ориенталистика и др. Пример за това в България е проф. Цветан Теофанов, който е преподавател по арабистика в Софийския университет и по време на работата му по превода на Свещения Коран (единствения одобрен и от Главно мюфтийство превод) вниква в същината на Исляма и го приема за своя религия. Такива примери колкото искаш, стига разбира се да искаш да ги знаеш.

Май повечето пропускат подробността които закриват лицето. Но ако наистина има равни права за всички, примерно трябва да забранят и на католическите свещеници да ходят с расо. ))))

Проблемът не е в това, че някои хора изповядват исляма, а в това какви са тези хора. Има много жени, които изповядват тази религия, без да са забулени. Забрадката е един символ, тя е върха на айсберга, тя символизира подчиненото положение на жената, нейната социална и психологическа ограниченост. Тя не е толкова религиозен, колкото културен и поведенчески символ. ЕС се среми към създаване и поддържане на общество от свободни и просветени хора, а забрадката е символ на ограничена свобода и невежество...

Ama ,che golemi dumi kazani ama ,che rabota to zabratki to chudesiyi.pa krastove .i neznam si kvo.vie druga rabota nyama te li si vmesto da sedite tuka po saitovete i da se opluvate edin s drug.moga edno da vi kaja.che turcite v BG ne se zabulvat taka kakto arabite ili tem podobni Darjavi v koito jiveyat muslumani.s edna zabratka nishto ne e stanalo.I balgarkite nosyat zabratki da vzemat i na tyah da im zabranyat da nosyat togava zabratki.kat gi gledam horata si jiveyat mirno i krotko bilo to smeseno naselenie .bilo samo tursko ili samo balgarsko.vseki si jiveye normalno v priyatelski nachela.sega tiya pederasi smotani ot parlamenta poklashtat nehstata taka ,che da sazdavat naprejenie mejdu horata.no kato si pomislya samo kvo e bilo i po kakvipatishta horata sa minavali.i tva shte go prejiveyat.shte go prejiveyat no shte ima bum.nyama da stoyat kakto sa sedeli predi s krasteni ratce i bez da kazvat nishto.To ako tva se sluchi v BG shte vidite kolko mnogo razmiritci shte ima.i shte pochnat horata dase biyat edin s drug tva go pomnete i jal e na vseki nezavisimo koy kakav e po bay Toshovo vreme nyamashe takiva gumna.horata po spokoyno si jiveyeha.i vseki beshe raven sas vsichko sega.may taya demokratciya i toy shiban Evro vi vlezna v gaza zdravo.te parva shte vidime oshte kakvo li ne shte vi servirat ot Evroto pak kat se prieme i Evroto kato valuta togava shte duhate supata.dano se razturi tva Evro ,che dana izhvarlyat ot Evropeyskiya sauz taka i taka e tragnalo za edno za nikade.

Ама чак като им го набутаха. А нашия няма да дойде даже когато ни резнат тиквите. Национална простотия, пардон , толерантност.

EU da napravi zabranata za voalite povsemestna. Taka shte se izbegne naprejenie v durjavite sus smeseno naselenie. Nali osven tova suzdavame i edna evropeiska identichnost. No zasega EU ne go pravi. Fakt.

Ето такива коментари като предишните (71 на брой - т.е. всичките преди моя) раждат омраза и ненавист. Как пък нито един не се усъмни в правотата на такъв закон, който между другото още не е влязъл в сила. И как пък всички бързат да го приложат и у нас. На всички коментатори ще напомня простия факт, но може би точно поради простота му се забрявя от простите хора, че мюсюлманите в Италия са предимно емигранти. От всички около милион и половина мюсюлмани в Италия италиански граждани са едва 150 000, а то тях италианци по произход са може би не повече от 10 - 15 000 души. А в нашата родина приблизително същия брой мюсюлмани са български граждани по рождение, а половината сме и българи по произход - следоветално ситуацията е коренно различна. България е колкото родина на българите християни, толкова и на българите мюсюлмани - ние не сме дошли от някъде и ако тук накърняват правата ни да може да се завърнем по домовете си, каквто е случай в Италия. И ако на някой малоумник му хрумне в България да въведе подобна рестрикция на всичи би трябвало да е ясно, че ще се създаде сериозно напрежение в страната и повод за размирици. Защото ако ще се забранява да се ходи със забрадки по улиците, то трябва да се забрани и носенето на кръстове. Моля ви, мислете малко преди да коментирате дадена тема. Благодаря ви предварително. Благодаря ви и от името на моите и вашите деца, които ще живеят в спокойна и демократична страна, в която не се допуска накърняване на правата на нейните граждани с различна вяра.

БРАВО!!!

ше се сетите, гаспада западняци, ама вече ще бъде късно и рязания ще бъде вътре! когато се сетите да сте расисти, то раса няма да е останала!

Законът трябва да бъде еднакъв за цялата евриопейска общност!

Следваща стъпка: Коранът трябва да бъде забранен, като да бъде обявен за криминална книга.

ЕВАЛА!!!

Свалям им шапка на папагалите за това! Най-после една държава да реагира както трябва. Всички трябва да ги подкрепим! В нашите страни ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ НАШИТЕ ЗАКОНИ, да се говори нашият език и да се обличат като европейци, а не като буби. Ако не искат да се интегрират...Анадола ги чака!

Браво! Дай Боже и у нас това да стане, а на който не му харесва са си отива в страната в която се намира неговата религия! Защото Европа е Христова територия!

ПОДКРЕПЯМ ! ИТАЛИАНСКИЯТ ИЗБИРАТЕЛЕН ЗАКОН , КОЙТО ТРЕТИРА МАНГАЛИТЕ КАТО НОМАДИ БЕЗ ПРАВО НА ГЛАС , СЪЩО ПОЛУЧАВА ГОРЕЩОТО МИ ОДОБРЕНИЕ !

хитро и доходоносно

Виждам, че българина вижда светлина в тунела. Сега и тук да въведат такъв закон и егати кефа...ракийката, салатката и турска музика (патриотично речено чалга) ВРЪти капата българино!!! П.С. Все още не ми е ясно защо БГНЕС цитира какво пишат ИСПАНСКИТЕ медии.

Съвършено правилно. Закона трябва да бъде приет във всички страни членки на Европейския Съюз. Абсолютно задължителен и за нашата страна. Престъпниците и крадците ходят с качулки покриващи голяма част от лицето и не може да се види кой е. Да се забрани и носенето на качулките скриващи лицето. Честните хора ходят с открито лице.

Не знам как, ни мисля, че забулването се налага насилствено. Тези жени би трябвало да се борвт против домашното и друго насилие. Забрадката не е свързана с религиозната принадлежност поне на турците живеещи в БЪлгария. Техните сънародници в Турция, страната от която са родословните им корени, не се забулват !!! Ето защо, наглият Доган не би трябвало да може да защити противопоставяне на този закон. Аз също съм на мнение, че щом не ти харесват порядките в страната, в която търсиш по-добър живот, страната, в която нагото ползваш всичко създадено от собствените й граждани, най-нормалния ход е да идеш там където се чувстваш добре в собственото си блато. Другото е цинизъм - консъмираш стандарт на живот и искаш да насаждаж нови порядки в това общество !!!!!!!!!!!!111

Да,бе...Достатъчно е да видите как реагира на едно търсене като italy+hidjab+prohi чичко Google : ITALY: POPE PROTESTS AGAINST FRENCH HIJAB BAN.Дали пък не е партенка?

Abe hora, arabite (bogatite) sa edni ot nai-golemite klienti na avtomobilnata industria. A te kato trygnat iz evropa imat opashka ot 5-6 zabuleni podobia na Batman. Ako priemat tazi zabrana, znachi, che i te shte sprat da kupuvat. Ne znam kak shte gledat na tova politizite - parichki syshto triabvat.

КАЗВА СЕ ЩЕ БЪДЕ ПРИЕТ. И ТО МАЙ СТАВА ВЪПРОС ЗА МЪЖЕ, АМА ВИЕ НЕ ЗНАМ КАК ГО СВЪРЗАХТЕ ТОВА С НАШАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ? К ХОРАТА ПИШЕЩИ ГЛУПОСТИ ВБЛОГА СА ВИЖДАЛИ ЗАБУЛЕН МЮСЮЛМАНИН НА УЛИЦАТА, И КАК РАЗБРАХТЕ, ЧЕ Е ТАКЪВ? ХЕМ ЗАБУЛЕН ХЕМ СТЕ МУ НАДНИКНАЛИ В ПАНТАЛОНИТЕ ...

Смях се от сърце, права си:)

ДО СТИВСТЕФАНОВ (07.10.2009 г. 12:41ч.) Не ставайте по-католици от папата! Как не ви омръзва всеки ден да пишете едни и същи глупости! ПИТАМ ВИ КОГО, ОТКЪДЕ И КАК ЩЕ ИЗГОНИТЕ НА ЮГОИЗТОК? ГОЛЕМИ СТЕ КОМПЛЕКСАРИ ЕЙ, МУТИРАЛИ

Не става само с ядене, трябва и акъл Слушат нашите управници рекламите и гледат тъпо. Мислете, бе хора. Учете се. Ама досега как щеше да стане тази работа, като на власт няха ДПС-то с тяхната политическа проститутка Станишко начело. И още нещо. Живо ме интересува дали в демократична Италия може да има такова животно като Мюсулман-демократи партия . Или съюз, няма значение. И интересно как биха се отнесли към него нормалните италанци. Ако въобще някой би се осмелил да направи такова нещо, де. Тя работата е ясна - който иска намира начин. Който не иска търси причини (и обикновено ги намира). Сега му е времето и в България да се приеме такъв закон като в Италия. Ама точно същият, дума по дума. Пък да видим кой ще се оплаква в Старсбург и в Люксембург. Или на арменския поп. Свобода, да. Демокрация, да. Но слободия и анархия, както им се иска на някои. И ако някой си пресдатвя косовския или босненския сценарий тук, няма да му мине номера. В една страна членка на нАТО и ЕС никой няма да допусне такова нещо. Видя се как се разправиха с такива елементи във Франция. А в Германия въобще не се стигна до там. Е, там полицията бие, и то яко, ама сигурно така трябва. Така се прави! Искаш нещо, обмисляш го и го правиш. Още повече когато има обществена подкрепа за това. А който иска да ходи с фереджета - в Афганистан. Или в Иран. Където му душа сака.

Нека нашите сегашни и минали управляващи да се поучат от италианските власти.Ние само дето не се надупваме на тези с рязаните инструменти за да ги ползваме за изборни далавери.Крайно време е, да се наложи ред в това и всеки да знае , че щом живее в България е български гражданин , трябва да спазва българските закони и да си плаща данъците.Като искат да са турци да си ходят в Турция.

да дойдат тия италианци да оправят и нас да видим паметници ли ще градят или с фереджета ли ще ходят

слава тебе ГОСПОДИ!!!!НАЙ- НАКРАЯ ЕВРОПЕЙЦИТЕ СЕ УСЕТИХА!!СЕГА ОСТАВА И НАШИТЕ ГЛАВОЧИ ДА СЕ УСЕТЯТ! И НАКРАЯ НАШИЯТ ФАНТОМАС ДА СЕ ПОСПРЕ ДА ОТКРИВА И ДА ВИДИ НА КЪДЕ ВЪРВИ БЪЛГАРИЯ!

Изпратете Азерови там да вдигат паметник. Берлускони ще им се зарадва много.

Хайде и тука така! Омръзна ми тази азиатска дивотия!Само да не разбере моя хасанчо-талибанчо,че ще ме пребие от бой!

И аз искам тук да се въведе такъв закон.Хем държавата ще забогатее,хем под забулките няма да се крият разни педераси.Нали затова са въвели тези забулки-обрязаните са всичките с обратна резба и така се крият.Голям разврат е тази религия,от опит ви казвам.

Bravo na italianzite! Tzjala Evropa trjabva da gi posledva!

Браво! Италианските управници най-после вникнаха в това, което им обясняваше години наред покойната вече Ориана Фалачи /книгата й Силата на разума, посветена на опасностите, които носи ислямизирането на Италия и на цяла Европа, бе издадена и на български през 2008 г./. Във Франция също намериха куража да забранят мюсюлманските забрадки в учебните заведения. Това няма нищо общо с расизма, той е свързан с расата, а не с религията. Расата няма значение, но религията има - тя е съвкупност от ценности, които налагат на изповядващите я определено поведение и начин на живот. В християнска Европа не могат да се налагат мюсюлманско поведение и начин на живот. На когото не му харесва, да иде да живее там, където те са норма и са задължителни. Когато отидеш в чужд дом, се съобразяваш с реда в него, а не му налагаш някакъв си твой ред, който при това е неприемлив за домакините. Това е задължително за всички и навсякъде. Тогава няма да има сблъсък на цивилизациите, който идва малко в повече при постоянния сблъсък на икономическите и политическите интереси.

спомняте ли си как разрушиха циганското гето в един от градовете, че чак полиция трябваше да пази циганите , докато се изнасяха с каруците?? Това е народ, който си отстоява правата, а ние тук сме смазани от всякакви закони и забрани, обвинения в расизъм и какви ли още не безумия

Браво!

БРАВО! ТАЗ ГОДИНА В ЕВРОПА, А ДОГОДИНА И У НАС (АКО НЕ НИ ПОТУРЧАТ ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ДПСТУРЦИЯ)

Edno naistina evropejsko reshenie!Inache shte zaprilichame na ulicite na Blizkiq iztok..

Ето колко хитро е напраевно-забранява се заедно с маски и други,затрудняващи идентификацията облекла-нито дума за религиозна принадлежност,следов няма шанс да ги съдят за това.Нашите обаче са прости,селски галоши и кога ли ще стигнат до това прозрение не е ясно.