Историкът Виктор Комбов пред Dir.bg: 200 заптиета са охранявали Левски по пътя към бесилото

Ключови документи, преведени наскоро, разкриват нови детайли за Апостола на свободата

Обратно в новината

Коментари - Историкът Виктор Комбов пред Dir.bg: 200 заптиета са охранявали Левски по пътя към бесилото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Днес е ден за почит на най - великия БЪЛГАРИН-Васил Левски! ПОКЛОН!!!! И само няколко факти за размисъл: 1-В туски архивни документи преди няколко години се откри, че турската администрация е знаела с врапиращи подробности за дейността на Левски и основаните от него комитети, почти година преди "предателството" на Димитър Общи!? 2-Историята /написана от комунисти/премълчава за присмото на граф Игнатиев с което се отчита пред шефовете си в Русия , за "УСПЕШНИЯ" край на процеса срещу Левски!? Та какво да мисля? КОЙ е имал интерес Левски да бъде обесен!?

Децата в българските училища трябва да УЧАТ и да ЗНАЯТ за Мюсюлманското робство, което сме преживели ние, българите в продължение на 500 години Българите Християни нямали право да стават чиновници, нито да служат в армията.Показанията на един мюсюлманин в съда имали повече тежест от твърденията на трима християни. Сред турците дори се ширело мнението че да лъжесвидетелстваш срещу гяурин е добро дело. Българин НЕ можел да притежава къща в Мохамеданска махала, нямал право да язди кон, нито да носи оръжие, освен със специално разрешение за това. ЗАБРАНЕНО било да се обличат в цветни дрехи от скъпи тъкани и кожи, да носят високи калпаци. На нарушителите отнемали дрехите и ги биели с тояги по стъпалата. Опасни за носене били червените и особено зелените одежди, защото този цвят е свещен за Исляма. Ислямистите поробвали САМО немюсюлмани: военнопленици, въстаници, понякога и деца, заради неплатени данъци. Децата затваряли в плетени кошове, които натоварвали върху конете- както се носят птици на пазар. Ислямистите навързвали мъжете и жените, един за друг с въжета или железни вериги и така като добитък ги отвеждали в големите градове. Там имало тържища за роби. Купувачи,можело да бъдат САМО Мюсюлмани.Те оглеждали внимателно нещастните хора, събличали ги голи, спорели за цената, разделяли деца от родители, брат от сестра. Хиляди БЪлгари били поробени и пръснати из огромната Османска Ислямска Империя. Техните имена откриваме по документи в Крит, Кипър, Испания. РОбството в Българските земи се запазва до Освобождението на БЪлгария- 1878 г. А Робството в Османската империя се запазва чак до Първата Световна война. Сър Хенри Моргентау, който служил като посланик на САЩ в Константинопол( Истанбул) от 1913 до 1916 г., твърди в своята „История на посланик Моргентау”, че имало банди, които продавали бели роби по време на неговата служба. "НИкой, който притежава един РОБ, НЕ е беден", гласяла една Ислямска поговорка. Ето защо всеки Мюсюлманин мечтаел да си има роби, които да работят вместо него и да го издържат. Мюсюлманин разполагал с живота на своя роб. Султан Мехмед Втори наредил да отсекат главата на негов роб, за да покаже на Италианския художник, който го рисувал, как се свиват шийните мускули. Когато при Турски Кадия( съдия) доведат българин, несправедливо обвинен от Богати турци, за да си придаде важност, Кадията подръпвал от наргилето си. Но той вече е взел решение в полза на своите, ислямисти. Кадиите( турски съдии) си затваряли очите, когато Мюсюлманин ограбвал или убивал гяури( българи). Думите Бакшиш( подарък) и РУшвет( подкуп) са турски. Ахмед ДОган е трябвало да го гръмнат още при Освобожението на БЪлгария- 1878 г да вземат парите на всички араби и турци, да ги вържат с вериги и да подскачат по пазарите като мечки. Но и сега НЕ е късно да утрепят Ислямския Шпионин и да му вземат това, което тоя е откраднал от нас, българите.

явно дядо ти е бил роб, за това и ти си роб! и роб ще си останеш ! роб на невежеството си!

Великият Българин ...Васил Левски е предаден ..арестуван ..осъден и екZекутиран с любеZното съдействие на Тюрмата на Народите Русия ! ще попитате Zaщо ..веднага ви отговарям : и децата zнаят / надявам се / ..че Дякона на Свободата се е борил Zа Чиста и Свята Република БГ и той не го е криел ..а го е мечтал и проповядвал ! Кратко Лирично отклонение : кой би се боял най много от Чиста и Свята република ..ами Империята ..Императора ..Za тях това е най голямата опасност и страшна политичекса прокаZа ..самия факт ..че Джингиби е Zaклет републиканец ..оZначава ..че Za него Руската Империя е точно толкова опасна и неприемлива ..колкото е и Османската Империя . точно това го е превърнало в мишена на двете Имперски Сили Русия и Османия ..руската агентура в БГ е получила депеша и Zадача да открие и предаде на Османските Власти нашия най голям български Герой и го е превърнало в сакрална жертва с покаZeн нечестен съдебен процес и страшната смъртна присъда ..Zaбележете ..те не само го екZekутират ..но и скриват лобното му място ..т.е. къде е гробът му ..Za да не могат неговите съратници/последователи и всички българите да го почитат и тачат !

Из цяла България трябва да СЛУШАТ българската народна песен- "" Песен за Паангюрските въстаници"".... Как сме убвали араби и негри, за да се освободим !!! Преди 2-3 години, разни турци даваха ПОДКУПИ на Боклук Борисов да ги прави Шефове на Полицията и все още НЕ са ги махнали тия турски Заптии- в полицията в България...

И за финал на статията за Левски който се е борил за свобода имаме насаждане на робско мислене с изречението че не трябва да се борим за освобождаване на България, със смисъла - трябват повече робски действия и робска активност, и в никакъв случай да не се опитваме да се освободим от сегашните ни поробители. Да ходиме да гласуваме за мутрите и да им пулним гушите най покорно, докато живеем в мизерия окрадени от тях

Нацоонален герой е цар Борис III . Обичал България , пазил българите .

Чета по-долу поплювковците, дето плюят по Левски бъклвайки змии и гущери и не мога да повярвам , че има такива идиоти. Много е лесно сега да пишете измишльотини за него и гаднотое, че не е жив и не може да се защити. Как не ви е срам да посегните на такава светиня като Левски ? До там ли я докарахме? Бог е казал, не съдете , за да не бъдете съдени. Всеки , ще си получи заслуженото един ден и вие хулещите, ще си го получите!

И кой освободи България ? Комитета ли ?

АМИ ИМПЕРИЯТА СЕ САМОРАЗПАДНА И БЬЛГАРИ-ГЬРЦИ -СЬРБИ-ТУРЦИЯ И Т.Н. ОСТАНАХА СВОБОДНИ.

Ти да не си изследвал османските архиви. Съмнявам се, че си чел и тефтерчето му. Най-вероятно ще кажеш че е фалшиво.

от какво да я е освободил??

КОМУНИСТИЧЕККАТА ЛЬЖА ПРОДЬЛЖЬВА. БЬЛГАРИЯ Е БИЛА ЧАСТ ОТ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ. ВСИЧКИ В ИМПЕРИЯТА СА ЖИВЕЕЛИ В МИР. ВСИЧКИ СА ИМАЛИ ЗЕМИ И ЖИВОТНИ И СИ ПЛАЩАЛИ ДАНЬКА. КАКТО ВСИЧКИ ЖИВЕЕЩИ В ИМПЕРИЯТА И БЬЛГАРИТЕ СИ ПЛАЩАЛИ ДАНЬКА. А ЛЕВСКИ ПРОСТО Е ЗАДЬРГАН ЗАРАДИ К.АЖБА.

лъжата става все по мазна и гнусна! по този начин само принизявате опита та левски за някакво измислено "народно дело" левски е заловен заради обира на хазната, нещо не чувано в цялата история на османската държава! в самия обир участват доста хора, но само трима са свързани някак с "делото на левски" от всички участници в "комитетите" е обесен само васил иванов кунчев, и то основно заради убийството на онова българче! и не са го водили 200, а 2 заптиета, нищо че след пет години ще ги докарате до 2 000!! когато залавят левски в къкрина, те не знаят кой е, затова го карат първо в ловеч- 17 км от ловеч го карат във велико търново - 83 км от велико търново го карат в софия- 220 км! кой идиот си мисли, че някой ще повярва, че държавата е вдигнала 200 души да разхождат един престъпник, защото васил иванов кунчев е престъпник според законите на държавата в която живее, впрочем това което е правил е престъпление и в България от създаването и та до днес, та кой ще вдигне 200 души за разхождат един престъпник 320 километра ???

кунчеф е бил лайно и женкар изнасилвач. крадец и убиец убивал само българи=

Интересен народ. Иванчо Величков Хаджипенчович е член на русенския градски меджлис от 1868 до 1877 година, участник в правителствената съдебно-следствена комисия, която издава смъртната присъда над Васил Левски. След Освобождението пък е избран за депутат в Учредителното събрание и член на Държавния съвет и Върховния съд на Княжество България. Да вземат да кръстят някоя улица или училище на името му, а?

Заптиета...но българи предатели...са били

И да се стараят предателите, не могат да замажат фактите. Руските имперски служби предават и снабдяват османците с данни за Левски и организацията. Всички тия изкопани уж от тук оттам случайни документи са за да се прикрие фалшификацията на българската история под диктовката на москва.

Само той ни остана.....всичко друго е пепел... Толкова смел, красив,умен,жертвоготовен,безсребърник,стратег,харизматичен,ловък,атлетичен,любят,мразен несправедливостта,демократ,хуманист Няма личност толкова близо до идеала ...няма А дали това те е съвършения човек,е няма такива.. Това е Левски.Нашият Левски

Ейн.... псевдо-патриоти(сиреч, на знаещи що е патриотизъм).... Трикольорът над дворната ви врата не ви прави ПАТРИОТИ.....!?!? Подкрепяйки курвите, вие сте курви!

Псевдо поборници те, да четат история и да анализират!

а снимчиците къртят на кадрото от букурещ кунчев е сниман панаирджйската - всеки можел да се нагласи даже с дрехи на султана /ателието е такова дава дрехи и гримират клиента/ а подпряната Ловджийска бутафорна пушка умилява,,, на снимката с брат си който е много по заслужил и е бил достоен мъж кунчев мяза на 裏тка както и на други снимки много ретуш за да изглежда някак си по добре. кунчев е една позорна надценена фигурка кунчев е крадец и Убиец като питат младите- хем не е имало робство хем нац хероя бил революционер хем обесен като крадец и убиец на българи Недостоен за апостол и нац, герой. нито 1 грош от грабежите не е отишъл за рев. дело. той за герой е назначен от вазов. Не бил скромен и добродетелен отровил е свещеник на сватба Какво е налагало да обират Халача - издържащ 20 деца за да учат в чужбина? Отделно той почти няма заслуга за рев. комитети когато отива те с а били създадени ,Каравелов го натирва в ловешко за да го държи далеч от похотливата си жена. за това е и обесен иначе 15 г заточение, има описан разход за костюм шивача е питал с какъв плат оня казал с Най скъпия/за всичко има документи , в тефтера в писма , в показания на свидетели/ Натрапването на този индивид показва колко лицемерни са т.н историци. ако крадеца и убиеца е символ какви ще с а му следовниците!? никога не се срещал с Ботев и той не го е харесвал. ето на бързо за тъпите един простичък линк http://bolgari.org/xristostoianov:skakvolevskiepodobyrotkaramanski_-h-472.html http://pavelnik.blogspot.com/2017/11/23-1872.html .......... и да триете факти са тва

Всички просташки обиди към личността на Левски, които си изредил по-долу се отнасят в пълна сила за теб, а не за него. Освен това си тотално неграмотен що се касае до история. Ти си убиец и крадец на история заради лъжите и внушенията, които си написал за Левски. Ти си бутафорна личност жадуваща 5 минута слава в някакъв форум като пробутваш провокативни простотии. Докато БРЦК председателстван от Любен Каравелов, този наистина кабинетен революционер и той всъщност се е снимал с бутафорни четнически одежди, е развивал някаква мудна, кабинетна, "революционна" дейност без никаква ясна връзка с положението в България, Левски е обикалял българските земи да създава революционни комитети и да буди съзнанието на заспалите за националната идея широки народни маси. Левски е бил участник в Легията на Раковски, бил е четник и знаменосец в четата на Панайот Хитов и т.н. Защо му е да се снима с бутафорни четнически дрехи, пред кого да се хвали с такава снимка. По-добре учи история, за да не се излагаш да пишеш подобни глупости. Е ако пък ги пишеш умишлено с ясното съзнание, че са лъжи, тогава случаят ти е още по-тежък. Тогава манталитетът ти не е много по-различен от ония неграмотни мангали-ученици, които преди 7-8 години бяха препикавали портрети на български възрожденци и революционери в едно от училищата в Сливен.

Винаги соросопитеците имат по някой подготвен текст за Левски и само чакат да излезе статия за него, за да го пейстнат отдолу :) Пич, Левски се е борил за свободата на такива като теб. За да можете свободно да си продадете задните части на унгарско-еврейския спекулант! Без Левски нямаше да имаш какво да продаваш. Защото щеше да си собственост на добрия султан.

да даваш тук трибуна на всякакви измамници лузери и идиоти е първа радост за дирлайнарите!

М-м да, въпросите станаха много и също толкова неудобни........ Левски е поборник.... Безспорно, но не решаващ...... Един от... всички.... България няма "ГЕРОИ" предизвикали осво- бождението ѝ...... Няма.... Фалшиви идоли... продължават да ги "произвеждат"...... Фалша не ражда самочувствие, самосъзнание.......... Ражда срив......

Хей, сърбите сами се освободиха от турци те и имат плеяда герои... Гърците също.... Ние само един "Левски"...!?!? И все пак ни ОСВОБОДИХА.... БРАТУШКИТЕ... На Левски организацията не сработи...!?!? И все пак, защо само той..........!?!?!?

Това е като по учебник на БКП. Ами Раковски. Георги Бенковски, Хаджи Димитър, Стефан Караджа, Петър Берон, Васил Априлов, Неофит Рилски, Иларион Макариополски, Любен Каравелов, Панайот Хитов, Петко Киряков, Тодор Александров, Гоце Делчев, Яне Сандански, Софроний Врачански, Райна Попгеоргиева, Климент Охридски, Наум Преславски. Тия какви са? Ами тия 30 000 опълченец дали живота си какви са. Толкова са и руските в 13тата Руско турска война. Ако не бяха опълченците на Шипка да задържат османската армия руснаците и тази руско турска щяха да загубят!

трябва бързо да се заличи крадеца и убиеца като нац. герой убил при ГРАБЕЖ за 500 гроша обаче в тефтера на 38 стр, е записал костюм от Австрийски плат 2000 гроша... бил е конте и измамник

Да ти... Майката

Русофилските роби най го мразят него после себе си

лъже най нагло във всички документи и свидетелства убиеца и крадец кунчев е воден от 2/две /заптиета коняр и 1 каруца. сега не е ли украинец тоя кунчев че модерно...

Levski e naii-velikiqt balgarin za vsichki vremena,prirodno inteligenten,rodolyubec i humanist,za sajalenie dnes balgarina e daleche ot negovite idei za “chista i svqta republika”.Badete sigurni,che ako turcite ne bqha go obesili,to balgarite sami shtqha da go ubiqt.

а България да го духа…- думи от русофил

Не лъжир, олигофрен.

Тва са ваши думи

Това не съм го чел. Ако е писано - писал го е глупак. Но пък се опитвам да си припомня кой представител на американската администрация каза фак ... на Европа. А ние сме в Европа. Ще ми припомните ли името?

Левски е бил предаден от любимите ви руснаци. Това всички го знаем…дори и русоробитенго знаят но всеячески се опитват да го изтрият от историята.

Ние българските историци и на месечината ще се качим и от там също ще донесем доказателства за величието на Васил Иванов Кунчов.Ищахът за търсене и ихтибара ни се нарушава само от едно нещо, а именно: Много трудно ни е да обясним как тогава /1872 - 1873 г./ За политическа дейност и престъпления срещу устоите на Османската империя не са съдили на смърт, а на заточение от различен срок до до живот. Ей туй нещо много препятства нашата деятелност по възвеличаването на горепосочената особа и дирението на още нови документи.

Радвай се че си анонимен иначе с кеф щях да ти пречукам шибания руски гъз Дееба и малоумни изчадия живеят в България

проблема е че си продавате за пореден път държавата,

Защо дервиш оглу мехмед дарява 500 гроша ,от квитанцията за получени дарения се вижда ясно ,че турците са помагали на ЛЕВСКИ, а сега де,

А убитият от Кунчев по време на грабеж Стойчо Гиргинов няма ли да го почетем някога?

Браво на този историк! За огромно съжаление, голяма част от българите не знаят добре историята ни, също и голяма част от политическите партии (ПП, ГЕРБ, ДПС и ДБ) се опитват да подменят историята ни и да ни накарат да се отречем от националните ни герои и се опитват да подменят събития (например отмяната на националния ни празник). Явно някой има интерес от цялото това нещо...

Най се шашардисах, когато прочетох, че кметът на Батак е бил българин. Егати робството!

Ако Русия превземе украйна и копейките вземат властта в България, ще наричат този период от историята ни "Европейско робство". Същата работа...

Робство не, но подчинение, ограбване, геноцид.

Много е интересно като се чете. Турски закони. Турски лири Робство Сега имаме европейски закони Скоро европейски лири Следва Робство

Е гледай по европа изкарваме 2300двро на месец…това са 4600лв…ти колко заплатка взимаш в България???

На заплата си и се хвалиш. Моят доход е доста по-голям и то в БГ.

..ясно…значи крадеш от България ч, правиш България по бедна и се хвалиш с това??? Браво браво русофилчо

Abu Talib

Едва ли ще се намери ирадето с което Султана помилва Левски. Алеко Константинов е знаел това и е възнамерявал да го каже на целия свят по време на втора фаза от номинирането му за доцент при СУ в публично заседание и във връзка с неговата дисертация за помилването. Той бил наясно, че наложената ни конституция през 1879 г. не е демократична както турската при която Султанът има права на помилване. Кой е инсперирал Султана за подобна демарши не се казва все още. Но може да се предполага, че сегашният е поел ангажимента да не се разкрива тази истина за помилването на Левски само за това че разгадали преврат срещу него. Може даже да се окаже, че са жертвани невинни поданици, само и само превратът да изглежда нормален. А задачата е била да се отклони в крайна сметка Турция от НАТО. А че има разлики в рождените дати на Левски е обяснимо поне за мен: лесно се вади кръщелно свидетелство и то ще съдържа датата 1837 г. По-моему нарочно е избран псевдоним Левски. Има един ВАСИЛЕВСКИ -поляк вземал дейно участие в американската революция. И като се вземе предвид акта на договора от Систова с клаузи подготвени предварително от КОНГРЕС в Зимнич на 04 Август 1791 г. Според него в учредения на 05 Август 1791 г. град Систова по мирния договор между Австрия и Турция няма как пашата от Русе да се оплаква от тайното общество в Свищов от 1853 г. Само ВАЛИДЕ ХАНЪМ е имала пълните права върху поданиците от новия град и никой друг нито Султана. Така именно започва нашето възраждане при дейно участие на САЩ и Франция за пълното отпадане на булата на пирата папа с която делегирал права на Турция да администрира територия България за срок от 500 години смитано от падането на Търново. Тоест, без наша официална власт?!

Интересна статия. Развенчава доста митове, които сме си изградили за Левски през годините.

...говорих с един българин, който бил член на някаква неолиберална НПО. Това, че е джендър няма значение. Та той ми обясни надълги и нашироко истинската история на България. Та от него разбрах, че от петвековно турско робство ни е освободила младата държава САЩ. Тръгнали са на 05.7. 1776 г., т.е. на.следващия ден след създаването си. Прекосили са Атлантическият океан с индиански лодки (пироги) и са акостирали на френския бряг през 1873 г. После са се придвижили 4 години пеша. Размножавали са се по пътя. Тъй като са свикнали да яздят мустанги, а за съжаление на наша територия такова животно няма, са възседнали кочове, предоставени им от благодарното българско население и са атакували ордите на Сюлейман, Осман, Вейсал и други паши, въоръжени с лъкове, томахавки и ножове от бизонски зъби. Турците се изплашили от кочовете и панически са се оттеглили в покоите си в Истанбул.

Какво очакваш с тая измишльотина да постигнеш платено руско тролче?

Комбов, това ще е следващата ти разработка. Давам ти жокер какво ще ти спуснат, да натрупаш предимство пред останалите сороспии.

САЩ ни освободиха от руско робство. Вечна слава за Роналд Рейгън.

А всички тия, дето се МЪЧАТ да петнят името на Апостола - в онези времена щяха ДА БЪДАТ ПЪРВИ, УДАРИЛИ ЧЕЛО в краката на ПОРОБИТЕЛИТЕ, щяха да са ПЪРВИ ДОНОСНИЦИ, и щяха да са ПЪРВИ, ПРЕДАЛИ ГО НА ВЛАСТТА, защото мишите им сърца само за това стават!!!5-10 години след като ви погребат НИКОЙ НЯМА ДА ВИ ЗНАЕ И ПОМНИ, защото сте плъхове и скотове и в ежедневието си, и в главата си!!

Кви поробители бе робе? Били сме част от най-могъщата империя. От 50 държави, които са били част от нея, само ние го наричаме "робство" защото са ни "освободили" "братушките".

Ненормален.

Тоя Комбов защо не си каже, че "намерените' от него документи и снимка на Апостола НЕ СА НАМЕРЕНИ ОТ НЕГО, а от един турски учен - Дженгиз Йолджу, през 2015 година!Турският учен пише статия, публикува я през 2015 г, а през 2016 г. качва снимката на Апостола в профила си в социална мрежа и Дореа Чаушева и тоя, Комбов, се АКТИВИРАТ БЛАГОДАРЕНИЕ на техния турски колега!А нашите се изкараха, че едва ли не ровили с месеци из архивите и били намерили документите. Типична черта на пиш,ман учени - да си приписват чужди заслуги!!!!..Чете малко, бре...

Съдът на Османската Империя е бил най-уважаваният по това време и е бил еталон за правораздаване на цяла Европа и целия цивилизован свят. Същото е и за Архивите и, които и до ден днешен изумяват учените с подробността си. Няма никакви тайни относно процеса срещу Кунчев. Просто отказваме да приемем срамната историческата истина, защото ни промиват с фалшивия му образ от най-ранна детска възраст.

Намерили кой да плюят вагнеровците

Ще ви разкажа една история. Да кажете какво мислите! Ахмед от Разград, не може повече да търпи българското робство. Краде коня на чичо си, парите , напуска ходжата и отива в Саудитска Арабия. Да учи за войник. После се връща с чети и става знаменосец. Нетърпимостта към българските власти е толкова силна, че вече не може да стои повече и да гледа как българин бесней над бащино му огнище. Земите, които са владени 500 последователни години.

Ще люсна едно шкембе. изчезвам. Писна ми да ви отварям очите. Прости и невежи серсеми.

Значи казваш братушките ни наложи ли фалшивия герой левски , дето се е борил за свободна и независима от твоята русия България. За да скрият кои по-точно истински герои рудоотстъпнико??? А писмото на левски дето заплашва каравелов задето смята да докара руските орди в България? И то ли е измислица на братушките? И ми е много интересно след като руските тролове плюят по левски-как така се получава че хем руснаците го били измислили руснаците плюят по него??? Проблемът на продажниците като вас, е че левски не го е вършил за лично облага и е отчитал всеки грош в касата. Това продажниците като вас не могат да го проумеят.

Комбов, ама ти освен менте се оказа и центаджия????

Не се заличават с платени коментари.

Погребан е от цигани в позорните гробища и за това никой не знае къде е гробът му. Ако знаех къде е щях да отида и да се изпикая върху му.

с кеф бих та побил на кол, и бих та депозирал пред ул. „Козяк“ 16, 1408 ж.г. Южен парк, София...

Това е най-обикновен руски трол-за справка всяка една статия за русия и украйна.

Айде да се срещнем някъде! Ще ми доставиш удоволствие да те ликвидирам, жалък човекоподобен урод!

Убил и един поп! Човекът е бил невинен

Той Ахмед Доган, ще се окаже по голям революционер от Васил Кунчев!

Осъден е от двама българи, турчин и евреин. Единият от двамата българи е хаджи Иванчо Пенчович, който след освобождението открадва парите събрани за паметник.

Защо водещите платена руска пропаганда толкова мразят левски????

Точно обратното е. Кунчев е руска креатура, създадена по време на окупацията на "Задунайска губерния".

Васил Иванов. Конте. 2500 лири за костюм. И къде, ще го облича? Иначе безработен пък не излиза от кафенетата и хотелите/хановете/

Най-много ме кефет пичовете с татусите с образа на кунчев. Татуирали са си мутра, обесена за убийството на българче по време на грабеж на друг българин.

Каква мутра е Васил Левски бе?