Коментари - Историкът Виктор Комбов пред Dir.bg: 200 заптиета са охранявали Левски по пътя към бесилото | Днес.dir.bg

Историкът Виктор Комбов пред Dir.bg: 200 заптиета са охранявали Левски по пътя към бесилото

Ключови документи, преведени наскоро, разкриват нови детайли за Апостола на свободата

Обратно в новината

Коментари - Историкът Виктор Комбов пред Dir.bg: 200 заптиета са охранявали Левски по пътя към бесилото | Днес.dir.bg

Коментари

Какъвто народа такъв и героите му - Левски, развратник, изгонен от манастира защото налитал да ебе монахините, убиец, рекетьор, издаден от съселяните му, и неслучайно не спасен от хората си. Днес всяка средностатистическа мутра от 90-те ги прави същите. И неслучайно човекът, пратил го на бесилото е бил доста високопоставен в Румелия и по-късно в обединеното княжество България - Иванчо Хаджипенчович, започнал живота си като османски управник и приключил го като български велможа, в най-лошия случай депутат. - Ботев - пияница, женкар, хулиган, с конфликтно поведение, изгонен от руснаците, въпреки че е пратен на тяхна стипендия, изгонен от Калофер, изнемогващ в Румъния, изхранващ се с дращене по вестниците(днес на това му се вика руски трол) отвлякъл кораб и организирал въоръжена разбойническа група - Вазов - отявлен развратник умрял на дърти години върху гола ученичка Какъвто народа такива и героите му.

Браво на това момче историк! С огромно съжаление трябва да призная, че вероятно тези българи, писали историята ни с кръвта си, ще останат само в музеите. Толкова усилия се хвърлят да се забрави и заличи паметта българска. Това, което ни е запазило като народ хилядолетия, си отива. А най- тъжното е, че си отива идеята и примерът за този висок морал, служене на другите и личната саможертва.

Каква руска воля, председателят на съда е бил българин, състава му също е от българи

Един платен руски трол пише простотия, след това сам си отговаря и си мисли, че не е напълно прозрачен и елементарен.

Навмекваш, че е било невъзможно да се организира и проведе освобождаването му? А дали е имало толкова заптиета около каруцата, когато са го пратили от Търново към София, или само бай Сали е придремвал с камшика на капрата, а още няколко местни челебии са следвали с досада и с по една кремъклия каруцата докато влъхвите от огромната юнашка мрежа са умували дали, къде и как да нападнат евентуално, та са пропуснали момента? Мисли, момче, и не хвърляй псевдонаучни бомби в пресата! Че понякога голата истина може да се окаже много неудобна....Той и един наперен професор някога твърдеше в едно жълто книжле на Университетското издателство, че Апостола бил едва ли не женкар, нямало начин според него един млад и красив мъж да обуздае хормоните си и да е нямал приятелка, та я потърси и "намери" в Етрополския манастир, където Левски се криел и си угаждал сладострастно....Същият "учен" преди това беше написал, че макар и бидейки за известно време на три морета, от българина не излязло моряк и не ставал за такъв, а виж - гъркът бил пример за това! И то в момент, когато за негова зла научна участ, във Варна бяха открили цял прабългарски корад тип викингски дракар от ствола на огромно дърво! Лоша работа. Та по-кротичко, а най-добре слбед още малко време, като поузрееш и доучиш нещата.Знам, не е приятно да се ровиш млад и сам из подземията и прашните архиви тук или във Ватикана, но опитай, може пък да научиш нещо!??

съгласно турските разбирания и сегашните евроатлантически "ценности" Левски е терорист а за нас винаги ще е един от великите българи загинал за Свободата на България от робцтво то на башибозука

Доста си прав,но всяка нация трябва да има свои национални герои.

Ти си баси купата лей байо. За съглашение не си изключение.

Василе....прости на руските и американските подлоги... всички те ще горят в ада. Да живее България!

В.Левски „Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв! Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!

200 зБъиетааа) Направо 2000 беее овчи)на 200 членове на некво селско отборче каде рагнало да краде империята!аре наш у горатааа! Мйекащите румелийци да не се обаждат,мърш на юг маму ви селячка!

Тези нови факти въздигнаха Левски още по високо ! А българите сме си същите - русофили, англофили, гръкомани.... и най малко българи!

Съгласно българомразецът граф Игнатиев е терорист!

Боязлив и удобен на статуквото текст. Не може да се пише за Левски без да се спомене за конфликта му с руската дипломация подготвяща бъдещата война на българска територия. Българката Революционна Организация е била силно антимонархическа по своята същност. Двамата най-твърди антимонархисти - той и Ботев са имали меко казано сложни отношения с руския имперски двор. И двамата намират смъртта си при изключително странни обстоятелства преди края на освободителната война. За това беше забранено да се говори и пише дълги години. Явно този млад историк препрочита да се хареса на старите академици вместо да търси и публикува истината.

"В съзнанието на всеки българин той е Левски, Дякона, Апостола." Я да видим сега, какъв е Левски в съзнанието на турчеещиъе цигани. Това е основната разлика между българите, и българските граждани.

българите трябва да започнат да си помагат един на друг. трябва да се заимства от еврейския модел на кръгова икономика и социални дейности.

ФАШИСТИТЕ И БПЦ НЕ ОБИЧАХА СВЕТИ ВАСИЛ ОТ КАРЛОВО И СВЕТИ ХРИСТО ОТ КАЛОФЕР .... ЗАЩОТО БЯХА КОМУНИСТИ РЕПУБЛИКАНЦИ :)) ...

Евроатлантически тролщини. Русия започва да подготвя войната чак след въстанието. Дотогава никакъв нишан за война не е имало- просто Русия е била слаба и не е искала конфронтация с англичаните и французите заради Османската империя

Напоследък се нароиха историци, кото боравят със "Смятам, че", "Някъде се виждало", "Никой не би си позволил", "Никой не би рискувал". Това не са исторически факти, получени в резултат на обективен анализ на документи. Провождането на Левски с две заптиета е исторически факт. Известен още от Освобождението. Някои подобни историци оспориха и смисъла на Народе???? в тефтерчето.... Опитите да скриете малодушието, овчедушието и предателския характер на българина с измислени историйки и холивудски похвати е комичен.

Що турчолята ги е било толкоз страх от Левски, нали е бил окован във вериги?

Избрахме си грешният човек за национален герой. Както винаги. Конте, рекетьор. Даже не знаем кога е роден. Онзи ден ходих в едно село, турско, извадиха тефтери от 1897 година. Кой е роден и кои са родители и роднини. Помолих само да ги пипна, но не ми разрешиха

Левски не е удобен за русофилите

Стопанинът на къщата ми каза: „Левски е в плевнята.“ Яз влязох и видях там Левски в червени дрехи. Той ме накара и аз да облека едни червени дрехи. Тръгвайки оттам двамата заедно, ние отидохме до къщата, която нападнахме. На дъсчената ограда имаше два отвора, дигнахме ги и влязохме вътре. Аз останах в двора [и] стоях до вратника. Дяконът се качи горе [и] взе парите, слезе долу и каза: „Тия пари са малко, да почакаме стопанина на къщата!“ Чакахме от шест до девет, стопанинът на къщата не дойде. Дойде слугата му. Щом ни видя; той започна да вика, Левски го хвана за яката и го завлече вътре, аз чаках при вратата, за да не дойде някой.

ЩОМ АТАТЮРК .... СЕ Е ВДЪХНОВИЛ ОТ ВАСИЛ ЛЕВСКИ И ХРИСТО БОТЕВ .... ЗНАЧИ СА БИЛИ ПИЧОВЕ :))

е пич въобще?

Само 200 ли бяха заптиетата на агент Паскал докато охраняваше Радев в пътя му към паметника на Левски? ЛИЦЕМЕРИЕ.

на 27 декември 1872 г. Левски е изправен пред следствената комисия, нейният председател Али Саиб паша му казва: - Кажи ми нещо, Джингиби, знаеш ли защо от Къкрен до София те пазеха само 3 заптиета? - Не знам, ага. - Аз така заповядах, можех да пратя 300, а те бяха само 3. И знаеш ли защо? За да могат твоите апапи да им скочат отгоре и да те освободят. Видя ли, никой не ти помогна, а се кълняха в тебе. Ха, да видиш сега, Джингиби, за кой народ си тръгнал курбан да ставаш.

Много тъпа статия!. Сега в навечерието на 100 годишнината някакъв експерт ни изкарва страшни тайни от документи, които намерл,и в един момент:говорело се,че 200 души го пазили ..... Просто напишете,че е хубаво да си имаме национален герой,за да ни повдига самочувствието

На този ден когато сме били под турско робство е обесен Васил Левски борец за свобода

А преди три години бат Бойко ни честити този ден, а т.нар. български народ не реагира. Същият народ, който не можа да събере 50 гроша за адвокат на Апостола.

Може ли да го постваш в оригинал от където си го прочел?

Виктор Комбов е секси сладур, възбужда ме!

разбира се. Ха ха ха. Руски ватник!

150 години и някой още ги е страх от Апостола на свободата и така си трябва

Разсъждавате наивно или просто така ви е по-удобно. Цялото т.н. българско Възраждане е силно повлияно от тогавашните руски имперски интереси и планове за разширяване на територии и влияние. Това започва още в 18в. Паисий Хилендарски пише История Славянобългарска след завръщането си от Руската Империя. Книгата му е удобна от гледна точна на руската доктрина. Веднага след това няколко други български монаси-историци я отричат и публикуват друга история базирана на оцелели ръкописи от втора българска държава. Една шепа хора в България знаят за това. Още от основаването си БРЦК разчита на финансиране от Русия. Как си вярвате че Русия започва да проявява интерес чак след някакво въстание не ми е ясно. Дори на дете трябва да му е ясно че отношенията с Русия са по-отдавна и по-дълбоки.

Ти просто напиши ,че си руски трол.

"Сериозен скандал се развихри тази вечер при почитането на 147-ата годишнина от обесването на Васил Левски в София. На официалната церемония, която се проведе пред паметника на Апостола на свободата в столицата присъстваха президентът Румен Радев, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, кметът на София Йорданка Фандъкова, лидерът на БСП Корнелия Нинова, депутати и много други, но вместо преклонение на глави и отдаване на заслужена почит към Дякона, България стана свидетел на изключително грозна и мерзка сцена." Из "Грозен скандал пред паметника на Васил Левски в София. Нинова и Радев поведоха фанатизирана агитка" https://www.flagman.bg/article/208064

Как се е справя с всичко, което пишат за него-при тогавашното ниво на пътища, транспорт, средства за комуникация, кога е успявал да напише всичките си писания, показвани днес!? Въпроси логични, но не еретични........

Е ти как разбра, че не се показват. Да не искаш да минат през твоята махала държейки балончета че да ги забележиш по-лесно. На кой му дреме за съществуването на руски трол като теб.

Тъпаци, кой е Левски бре? Турски източници били чели... Абе вие след 10 години потомки на тюрките ще ни изкарате бе!? Левски е бил, е и ще бъде име със световна значимост! Да ама това се премълчава, щото трябва да сме слуги, тъй както Левски е писал. Тъпаци, Турците са го съдили, дори 7 да са имали показания и 100% доказателства! Искали са да го освободят, оневинят...НО българите там в съда, също като тези в тая статия бълват лъжи за да го затрият и убият щото ще им спре далаверата. Левски е жив, Ботев е с него и пеят песни за България. Те са живи докато 7ма поне един БЪЛГАРИН да ги носи в душата си! Да живее България!

Не е използвал руския боклук с който ти се придвижваш и асоциираш. Този танк е като да имаш 2 гюлета вързани за топките. Добре,че Левски не е знаел какви малоумници ще народи майка България след 120 години. Можеше да имаме друга история ако си беше казал. Да бе, и за кво го правя?

стига с тия левски и ботев, бе! прочетете им историите и ще видине че са фалшиви и са създадени от запани агенти и зомбита и платените слуги на запада! крайно време е да започнеме да говорим историческите истини, а не западни пропаганди!

стига с тия турци, бе! турците и турция ги измилсиха западнящите в началото на 20-ти век! прочетете тая история, бе!

Докато убиецът на Стойчо Гиргинов по време на въоръжен грабеж ви е апостол на свободата, така и ще си останете роби.

Знаеш ли моето момче как се установява исторически факт? С документи например. Хайде да ми покажеш документите, или да ми кажеш къде да ги намеря, където пише за двете заптиета? Защото другарю един такъв като тебе, в стремежа си да се подмазва на партията беше написал книга с имената и адресите на няколкостотин деца партизани избити от гадните фашисти. Обаче интересно-в документите на българската работническа партия и българската комунистическа партия броя на партизаните е по-малък от избитите според господина деца партизани. Знам че си мразите историята ама не се излагайте толкова много. Защото според това дето всички знаят-поп кръстьо бил предал левски. Само че в историческите документи пак друго пише. Но пък беше част от комунистическата пропаганда за да ни обяснят колко са лоши свещениците и колко е лошо да почиташ бог.

Майка ти у вас ли е ?

Документи за дтаващото по това време намираме почти изцяло само от турските архиви и тук там от някой чужд посланик. И дали турските архиви се пазят в България как си мислиш??? Или че българските историци имат напълно свободен достъп по всяко време до абсолютно всички турски архиви???? Да не говорим че все още масово не се знае какво е ставало през втората световна война-хем това е най-описаната и най-документираната война.

Ами като няма документи, как го набедихте за герой? Неговите съвременници го презират, защото си е бил обикновен грабител. Ботев пише за него преди да го е опознал. Захари Стоянов обаче го е познавал добре...

Левски е осъден на смърт за убийство на дете при въоръжен грабеж. Бил е мизерник и чапкънин. Аре бегайте с тия измишльотини. 200 заптиета...по това време в София е имало 4-5 заптиета а мястото където е обесен е "там близо край град София". Ще изпия една ракия и ще си поръчам проститутка.

Не виждам нищо в тези "открития", което да променя историята. Обирът при Арабаконак и предателството на Димитър Общи са пряката причина за залавянето на Левски. Дори в статията се казва, че турците намират неговата снимка в резултат на арестите, които извършват след обира. Едно е да знаеш, че съществува някаква революционна организация, ръководена от някой си Левски, а друго е да имаш показания на вече заловени членове на тази организация и снимка на човека. Но понеже е годишнина, дай да кажем нещо, което изглежда да значително!

Коментари - Историкът Виктор Комбов пред Dir.bg: 200 заптиета са охранявали Левски по пътя към бесилото | Днес.dir.bg

Историкът Виктор Комбов пред Dir.bg: 200 заптиета са охранявали Левски по пътя към бесилото

Ключови документи, преведени наскоро, разкриват нови детайли за Апостола на свободата

Обратно в новината

Коментари - Историкът Виктор Комбов пред Dir.bg: 200 заптиета са охранявали Левски по пътя към бесилото | Днес.dir.bg

Коментари

Какъвто народа такъв и героите му - Левски, развратник, изгонен от манастира защото налитал да ебе монахините, убиец, рекетьор, издаден от съселяните му, и неслучайно не спасен от хората си. Днес всяка средностатистическа мутра от 90-те ги прави същите. И неслучайно човекът, пратил го на бесилото е бил доста високопоставен в Румелия и по-късно в обединеното княжество България - Иванчо Хаджипенчович, започнал живота си като османски управник и приключил го като български велможа, в най-лошия случай депутат. - Ботев - пияница, женкар, хулиган, с конфликтно поведение, изгонен от руснаците, въпреки че е пратен на тяхна стипендия, изгонен от Калофер, изнемогващ в Румъния, изхранващ се с дращене по вестниците(днес на това му се вика руски трол) отвлякъл кораб и организирал въоръжена разбойническа група - Вазов - отявлен развратник умрял на дърти години върху гола ученичка Какъвто народа такива и героите му.

Браво на това момче историк! С огромно съжаление трябва да призная, че вероятно тези българи, писали историята ни с кръвта си, ще останат само в музеите. Толкова усилия се хвърлят да се забрави и заличи паметта българска. Това, което ни е запазило като народ хилядолетия, си отива. А най- тъжното е, че си отива идеята и примерът за този висок морал, служене на другите и личната саможертва.

Каква руска воля, председателят на съда е бил българин, състава му също е от българи

Един платен руски трол пише простотия, след това сам си отговаря и си мисли, че не е напълно прозрачен и елементарен.

Навмекваш, че е било невъзможно да се организира и проведе освобождаването му? А дали е имало толкова заптиета около каруцата, когато са го пратили от Търново към София, или само бай Сали е придремвал с камшика на капрата, а още няколко местни челебии са следвали с досада и с по една кремъклия каруцата докато влъхвите от огромната юнашка мрежа са умували дали, къде и как да нападнат евентуално, та са пропуснали момента? Мисли, момче, и не хвърляй псевдонаучни бомби в пресата! Че понякога голата истина може да се окаже много неудобна....Той и един наперен професор някога твърдеше в едно жълто книжле на Университетското издателство, че Апостола бил едва ли не женкар, нямало начин според него един млад и красив мъж да обуздае хормоните си и да е нямал приятелка, та я потърси и "намери" в Етрополския манастир, където Левски се криел и си угаждал сладострастно....Същият "учен" преди това беше написал, че макар и бидейки за известно време на три морета, от българина не излязло моряк и не ставал за такъв, а виж - гъркът бил пример за това! И то в момент, когато за негова зла научна участ, във Варна бяха открили цял прабългарски корад тип викингски дракар от ствола на огромно дърво! Лоша работа. Та по-кротичко, а най-добре слбед още малко време, като поузрееш и доучиш нещата.Знам, не е приятно да се ровиш млад и сам из подземията и прашните архиви тук или във Ватикана, но опитай, може пък да научиш нещо!??

съгласно турските разбирания и сегашните евроатлантически "ценности" Левски е терорист а за нас винаги ще е един от великите българи загинал за Свободата на България от робцтво то на башибозука

Доста си прав,но всяка нация трябва да има свои национални герои.

Ти си баси купата лей байо. За съглашение не си изключение.

Василе....прости на руските и американските подлоги... всички те ще горят в ада. Да живее България!

В.Левски „Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв! Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!

200 зБъиетааа) Направо 2000 беее овчи)на 200 членове на некво селско отборче каде рагнало да краде империята!аре наш у горатааа! Мйекащите румелийци да не се обаждат,мърш на юг маму ви селячка!

Тези нови факти въздигнаха Левски още по високо ! А българите сме си същите - русофили, англофили, гръкомани.... и най малко българи!

Съгласно българомразецът граф Игнатиев е терорист!

Боязлив и удобен на статуквото текст. Не може да се пише за Левски без да се спомене за конфликта му с руската дипломация подготвяща бъдещата война на българска територия. Българката Революционна Организация е била силно антимонархическа по своята същност. Двамата най-твърди антимонархисти - той и Ботев са имали меко казано сложни отношения с руския имперски двор. И двамата намират смъртта си при изключително странни обстоятелства преди края на освободителната война. За това беше забранено да се говори и пише дълги години. Явно този млад историк препрочита да се хареса на старите академици вместо да търси и публикува истината.

"В съзнанието на всеки българин той е Левски, Дякона, Апостола." Я да видим сега, какъв е Левски в съзнанието на турчеещиъе цигани. Това е основната разлика между българите, и българските граждани.

българите трябва да започнат да си помагат един на друг. трябва да се заимства от еврейския модел на кръгова икономика и социални дейности.

ФАШИСТИТЕ И БПЦ НЕ ОБИЧАХА СВЕТИ ВАСИЛ ОТ КАРЛОВО И СВЕТИ ХРИСТО ОТ КАЛОФЕР .... ЗАЩОТО БЯХА КОМУНИСТИ РЕПУБЛИКАНЦИ :)) ...

Евроатлантически тролщини. Русия започва да подготвя войната чак след въстанието. Дотогава никакъв нишан за война не е имало- просто Русия е била слаба и не е искала конфронтация с англичаните и французите заради Османската империя

Напоследък се нароиха историци, кото боравят със "Смятам, че", "Някъде се виждало", "Никой не би си позволил", "Никой не би рискувал". Това не са исторически факти, получени в резултат на обективен анализ на документи. Провождането на Левски с две заптиета е исторически факт. Известен още от Освобождението. Някои подобни историци оспориха и смисъла на Народе???? в тефтерчето.... Опитите да скриете малодушието, овчедушието и предателския характер на българина с измислени историйки и холивудски похвати е комичен.

Що турчолята ги е било толкоз страх от Левски, нали е бил окован във вериги?

Избрахме си грешният човек за национален герой. Както винаги. Конте, рекетьор. Даже не знаем кога е роден. Онзи ден ходих в едно село, турско, извадиха тефтери от 1897 година. Кой е роден и кои са родители и роднини. Помолих само да ги пипна, но не ми разрешиха

Левски не е удобен за русофилите

Стопанинът на къщата ми каза: „Левски е в плевнята.“ Яз влязох и видях там Левски в червени дрехи. Той ме накара и аз да облека едни червени дрехи. Тръгвайки оттам двамата заедно, ние отидохме до къщата, която нападнахме. На дъсчената ограда имаше два отвора, дигнахме ги и влязохме вътре. Аз останах в двора [и] стоях до вратника. Дяконът се качи горе [и] взе парите, слезе долу и каза: „Тия пари са малко, да почакаме стопанина на къщата!“ Чакахме от шест до девет, стопанинът на къщата не дойде. Дойде слугата му. Щом ни видя; той започна да вика, Левски го хвана за яката и го завлече вътре, аз чаках при вратата, за да не дойде някой.

ЩОМ АТАТЮРК .... СЕ Е ВДЪХНОВИЛ ОТ ВАСИЛ ЛЕВСКИ И ХРИСТО БОТЕВ .... ЗНАЧИ СА БИЛИ ПИЧОВЕ :))

е пич въобще?

Само 200 ли бяха заптиетата на агент Паскал докато охраняваше Радев в пътя му към паметника на Левски? ЛИЦЕМЕРИЕ.

на 27 декември 1872 г. Левски е изправен пред следствената комисия, нейният председател Али Саиб паша му казва: - Кажи ми нещо, Джингиби, знаеш ли защо от Къкрен до София те пазеха само 3 заптиета? - Не знам, ага. - Аз така заповядах, можех да пратя 300, а те бяха само 3. И знаеш ли защо? За да могат твоите апапи да им скочат отгоре и да те освободят. Видя ли, никой не ти помогна, а се кълняха в тебе. Ха, да видиш сега, Джингиби, за кой народ си тръгнал курбан да ставаш.

Много тъпа статия!. Сега в навечерието на 100 годишнината някакъв експерт ни изкарва страшни тайни от документи, които намерл,и в един момент:говорело се,че 200 души го пазили ..... Просто напишете,че е хубаво да си имаме национален герой,за да ни повдига самочувствието

На този ден когато сме били под турско робство е обесен Васил Левски борец за свобода

А преди три години бат Бойко ни честити този ден, а т.нар. български народ не реагира. Същият народ, който не можа да събере 50 гроша за адвокат на Апостола.

Може ли да го постваш в оригинал от където си го прочел?

Виктор Комбов е секси сладур, възбужда ме!

разбира се. Ха ха ха. Руски ватник!

150 години и някой още ги е страх от Апостола на свободата и така си трябва

Разсъждавате наивно или просто така ви е по-удобно. Цялото т.н. българско Възраждане е силно повлияно от тогавашните руски имперски интереси и планове за разширяване на територии и влияние. Това започва още в 18в. Паисий Хилендарски пише История Славянобългарска след завръщането си от Руската Империя. Книгата му е удобна от гледна точна на руската доктрина. Веднага след това няколко други български монаси-историци я отричат и публикуват друга история базирана на оцелели ръкописи от втора българска държава. Една шепа хора в България знаят за това. Още от основаването си БРЦК разчита на финансиране от Русия. Как си вярвате че Русия започва да проявява интерес чак след някакво въстание не ми е ясно. Дори на дете трябва да му е ясно че отношенията с Русия са по-отдавна и по-дълбоки.

Ти просто напиши ,че си руски трол.

"Сериозен скандал се развихри тази вечер при почитането на 147-ата годишнина от обесването на Васил Левски в София. На официалната церемония, която се проведе пред паметника на Апостола на свободата в столицата присъстваха президентът Румен Радев, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, кметът на София Йорданка Фандъкова, лидерът на БСП Корнелия Нинова, депутати и много други, но вместо преклонение на глави и отдаване на заслужена почит към Дякона, България стана свидетел на изключително грозна и мерзка сцена." Из "Грозен скандал пред паметника на Васил Левски в София. Нинова и Радев поведоха фанатизирана агитка" https://www.flagman.bg/article/208064

Как се е справя с всичко, което пишат за него-при тогавашното ниво на пътища, транспорт, средства за комуникация, кога е успявал да напише всичките си писания, показвани днес!? Въпроси логични, но не еретични........

Е ти как разбра, че не се показват. Да не искаш да минат през твоята махала държейки балончета че да ги забележиш по-лесно. На кой му дреме за съществуването на руски трол като теб.

Тъпаци, кой е Левски бре? Турски източници били чели... Абе вие след 10 години потомки на тюрките ще ни изкарате бе!? Левски е бил, е и ще бъде име със световна значимост! Да ама това се премълчава, щото трябва да сме слуги, тъй както Левски е писал. Тъпаци, Турците са го съдили, дори 7 да са имали показания и 100% доказателства! Искали са да го освободят, оневинят...НО българите там в съда, също като тези в тая статия бълват лъжи за да го затрият и убият щото ще им спре далаверата. Левски е жив, Ботев е с него и пеят песни за България. Те са живи докато 7ма поне един БЪЛГАРИН да ги носи в душата си! Да живее България!

Не е използвал руския боклук с който ти се придвижваш и асоциираш. Този танк е като да имаш 2 гюлета вързани за топките. Добре,че Левски не е знаел какви малоумници ще народи майка България след 120 години. Можеше да имаме друга история ако си беше казал. Да бе, и за кво го правя?

стига с тия левски и ботев, бе! прочетете им историите и ще видине че са фалшиви и са създадени от запани агенти и зомбита и платените слуги на запада! крайно време е да започнеме да говорим историческите истини, а не западни пропаганди!

стига с тия турци, бе! турците и турция ги измилсиха западнящите в началото на 20-ти век! прочетете тая история, бе!

Докато убиецът на Стойчо Гиргинов по време на въоръжен грабеж ви е апостол на свободата, така и ще си останете роби.

Знаеш ли моето момче как се установява исторически факт? С документи например. Хайде да ми покажеш документите, или да ми кажеш къде да ги намеря, където пише за двете заптиета? Защото другарю един такъв като тебе, в стремежа си да се подмазва на партията беше написал книга с имената и адресите на няколкостотин деца партизани избити от гадните фашисти. Обаче интересно-в документите на българската работническа партия и българската комунистическа партия броя на партизаните е по-малък от избитите според господина деца партизани. Знам че си мразите историята ама не се излагайте толкова много. Защото според това дето всички знаят-поп кръстьо бил предал левски. Само че в историческите документи пак друго пише. Но пък беше част от комунистическата пропаганда за да ни обяснят колко са лоши свещениците и колко е лошо да почиташ бог.

Майка ти у вас ли е ?

Документи за дтаващото по това време намираме почти изцяло само от турските архиви и тук там от някой чужд посланик. И дали турските архиви се пазят в България как си мислиш??? Или че българските историци имат напълно свободен достъп по всяко време до абсолютно всички турски архиви???? Да не говорим че все още масово не се знае какво е ставало през втората световна война-хем това е най-описаната и най-документираната война.

Ами като няма документи, как го набедихте за герой? Неговите съвременници го презират, защото си е бил обикновен грабител. Ботев пише за него преди да го е опознал. Захари Стоянов обаче го е познавал добре...

Левски е осъден на смърт за убийство на дете при въоръжен грабеж. Бил е мизерник и чапкънин. Аре бегайте с тия измишльотини. 200 заптиета...по това време в София е имало 4-5 заптиета а мястото където е обесен е "там близо край град София". Ще изпия една ракия и ще си поръчам проститутка.

Не виждам нищо в тези "открития", което да променя историята. Обирът при Арабаконак и предателството на Димитър Общи са пряката причина за залавянето на Левски. Дори в статията се казва, че турците намират неговата снимка в резултат на арестите, които извършват след обира. Едно е да знаеш, че съществува някаква революционна организация, ръководена от някой си Левски, а друго е да имаш показания на вече заловени членове на тази организация и снимка на човека. Но понеже е годишнина, дай да кажем нещо, което изглежда да значително!