Преброяването вече ще е и по интернет

Пробно преброяване на населението в три области в България ще бъде извършено през септември, като ще се използва за първи път и електронен преброителен формуляр.

Обратно в новината

Коментари - Преброяването вече ще е и по интернет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

одобрявам интернет гласуването

Бабиното, на колко годинки си бил през 1990 г., от когато работя на компютър? Или през 1996, от когато ползвам интернет, а? Сигурна съм, че освен да чатиш (и то неграмотно), друго не знаеш...

че само ти си виждал интернет? Знаеш ли, че компютрите са създадени много преди ти да се родиш, а болшинството тук са в нета от времето когато си пълзял под масата. То имало нет и следователно е велико. Посерко!

Отворила се е възможност за обществена поръчка, намерила се е наша фирма, що пък да не блеснем като свръх иновативни. Ама дето ще се опорочи цялото преброяване, голяма работа. Нали това е целта, да се види колко хора са тук. Не ми е известно някой от познатите ми в чужбина да е извън България "за статистиката", също няма някой от тях, който да няма Интернет за да се включи в пребррояването.

Пак ще стане мармалад и перушина... Чрез вписване при преброяване през интернет ще могат да се впишат като постоянно живущи много хора с двойно гражданство, неизвадени от отчет ЕГН-та на покойници и после това ще стане основа на данъчните списъци със заложени фантоми. Новото, вече поостаряло правителство не направи нищо по въпроса с промяната на избирателния закон въпреки големите си приказки. Не е направено много и по въпроса за синхронизиране на информацията между Есграон, граничните пунктове, общините и ЦИК. Далеч не всички интернет потребители имат електронен подпис за да удостоверят надеждно самоличността си и е нормално електронният подпис да не залегне в начина на преброяване.

"Тото 2" - пробно теглене.