Коментари - МВФ: Забавяне на растежа в България, недостатъчни реформи | Днес.dir.bg

МВФ: Забавяне на растежа в България, недостатъчни реформи

МВФ повиши прогнозата за икономическия растеж до 3% за 2016 г., но очаква забавяне в средносрочен план до 2,5 на сто заради недостатъчните структурни реформи.

Обратно в новината

Коментари - МВФ: Забавяне на растежа в България, недостатъчни реформи | Днес.dir.bg

Коментари

МВФ са шайка части лица, които контролират света. Явно нещо искат от България и то е най-вероятно, тоталното ни унищожение т.е всичко да се даде на концесия за 99 г. за без пари т.е да ни колонизират ... да ни изкупят земята и накрая да ни изгонят от България и та да бъде просто някаква буферна територия ... Като и клекнем или клекнат нашите полити тогава рейтинга ни се вдига ... Това е реалността ... !!!

Проблемът на България е т.нар. столица. Там се изсипаха 2 млн нищоправци, които за 5 стотинки не произвеждат нищо, освен лайна в канала. То и канал няма в районите на мутробарока. Тези тунеядци получават пари за чиновническия произвол на свръхадминистрацията и това убива развитието на държавата. Оставиха нивите и градините на дедите си да пустеят на село и тупат гърдите - "софиянец, софиянец"... А хлябът се прави там, на нивата!!! Но ще дойде Видовден и гладът ще ги накара да напуснат осраните панелки в столичните гета и да се върнат към истината и реалния труд. Иначе България загива!!!

К,ви рИформи в тази кочина? Добре са партийците, робовладелците и бюджетните хрантутници. За останалото мор.

може ли една държава нищо да не прави и това нищо да се забавя?

България е в ужасен и непрекъснат упадък! дори хората стават все по-големи боклуци! за останалото да не - да не говорим! вън запада от балканите!!!

Във връзка с тези явления..... Лауреатът на Нобелова награда за икономика Джоузеф Стиглиц в книгата си Цената на неравенството пише: Подобно на лекарите през Средновековието, които вярваха, че пускането на кръв ще доведе до подобрения, но когато пациентът не се подобряваше, те твърдяха, че е необходимо още едно пускане на кръв, икономистите, които пускат кръв през XXI в., няма да се колебаят. Те ще настояват за още повече икономии и ще намерят хиляди извинения защо при първите мерки не са постигнали резултатите, които са очаквали.

Какви реформи, какви пет лева. Това са РЕФОРМАТОРИТЕ и ГЕРБ. Те реформи не са дошли да правят. А да папат. Това е МВФ да си гледа неговата паничка и ако желание да ни финансира, но друго не.

вън Европата от балканите! така няма да има кои да ни краде и ша имаме и растеж! истински растеж!!!

НА МВФ НИКОГА НЯМА ДА МУ БЪДЕ ДОСТАТЪЧНА КРЪВТА, КОЯТО СМУЧЕ ОТ ВАС. ТОЙ ЩЕИСКА ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ, ДОКАТО НЕ Я ИЗСМУЧЕ ВСИЧКАТА!..И ДОКАТО НЕ ВИ НАПРВИ НА ПАРЦАЛИ ВСИЧКИТЕ!

Вече така се реформирахме, че скоро ще се разформироваме.

"МВФ доклади все едни и същи 27 години за България: Приватизация бла бла бла светло демокраси бъдеще бла бла бла Корупция бла бла бла светли либерални стандарти бла бла бла структурни реформи бла бла бла консолидиран бюджет бла бла бла недостатъчна пазарна либералност и прозрачност бла бла липса на либерални и атлантически икономически ценности бла бла САЩ пример за вас бла бла недостиг на ЕС ценостти бла бла светло икономическо обозримо недефинирано бъдеще бла бла бла НО никога МВФ не споменават за "пазарния непрозрачен механизъм за ТЕЦ Мариците и договора за плащането на неконсумиран ел.ток от потребителя и за контрол и одит по концесията на Дънди"

А за Лукойл и Белене?

Ама вие не знаете ли, че ООН, МВФ, Световната банка са все еврейски отрочета. Илюминатите ги създават тези организации именно да въведат новия световен ред. ООн е политическата маша, а другите две са финансовата. Така са хванали повечето държави по света за гушите, че няма мърдане. Изпълнителят на пъклените им планове е световният жандарм САЩ.

парите се взимат от МВФ чиновниците и политиците а след това ги връща народа чрез вода топлото и тока (поскъпват )а имено това е загуба на суверенетет за простия народ като българския

симо

Освен неканените емигранти накрая пратиха и РЕЗА БАКИР да ни доначука....Не ,че НЕ знаем дежурната песен--консолидиран бюджет, РАСТЕЖ/под съмнение.,КОРУПЦИЯ/винаги на разположение/ и още няколко трески на светлото ни демократично лице....Най - доброто доказателство за напредъка ни е момичешкият побой , гаврата и естествено доброто използване на ФАЦЕБУКА.....Все пак напредваме с хай-тек технологиите.Ама това май не е влязло в доклада/както и милионите бедни/...Хм ,е трябват още реформи и пръстови отпечатъци.

Казват ни хората, но от алчност на някои българи ще страдаме всички. Вярно е, че икономиката не е равномерно разпределена из страната, но това го измислиха американските чифути с техните експерименти дали ще оцелее или не, ако ни лишат от образование, ако на циганите им се дават просто ей така едни пари и после искаме да ги дисциплинираме.... е няма как да стане, трябва мързеливия да гладува, за да се хвани да работи или пък да учи. И корупцията ни довършва, но нали всичките политици се бранят като един, за да крадат зверски..... Ех Европа, защо спиш или се правиш, че не виждаш нищо.

Присъединявам се към теб.

Погрешно съм смятал, че на толкова бавно-развиващи се управляващи можело да се забави още повече развитието, но очевадно, че може. Пък и приватизацията под кръглата мас(к)а продължава да върви с особени темпове. Неравната борба с бедните продължава, понеже въпреки, че те измират от само-себе си - веднага на тяхно място се появяват нови други. А ако не се повят от само-себе си те биват създавани планомерно и съзнателно. Наместо обаче да сменят само чипа на народа, те го заменят изцяло с такива без абсолютно никакъв чип. мвф има ли прогноза какво ще стане с активите на ктб?

Единствената държава в историята на цивилизацията, гласувала по времето на Костов, Закон за ликвидация в парламент е България. Разруха , фалит и колония за 25 г. американско робство....

Съжалявам, но аз виждам многовековна човешка история, но цивилизация в тази световна история не намирам. Има тук-там отделни припламвания на разум, но това са по-скоро изключения, отколкото правила. Тоталната кражба и тоталното разложение не може да се извърши само от един. Това е дело на много сериозна престъпна банда от нихилисти, терористи, безверници и национални продатели.

Дайте малко конкретика, какво трябва да се направи? Приватизация на БЕЗ, БДЖ, ВиК Сектора, и т.н. на фирми близки до нас...

а на ако беше великия Костов нямаше е така

помаче малко лъжливо ,костов изпълняваше заповедите на тиквата и герп докато се освободи място за нарцис боко,в дъното на всичко стоят герп

Социалисти и еничари от Батака газ пикаят.

българската държавност е на изкуствено дишане,което се поддържа от валутният борд на българският лев към еврото,членството във нато и европеиският съюз,еврофондовете,напускащите и напусналите българия,корупцията,контрабандата и сивата икономика и имунната система на нашето статукво-съдебната система!

ГЕРБ тегли заеми-ама заеми.Невероятен за 27г.,Държавен дълг.Брутно. Младите бягат.Работещите намаляват. КОЙ ще плаща ГЕРБ дълговете,КОЙ!? По всякакви прогнози,периода 2020-2024г.,ще са адови за Фиска.Излизат за плащане луди суми по Дълга. И никой не го еня,кой ще плаща.

Споко бе хора 2020 теглим 32 милиарда и всичко е ок.

На новата територия на ЕС - България,докато управляват НОМЕНКЛАТУРАТА и Батко и Кака от наше село,МВФ да не търси квалифициран персонал.

Оттук може да започне началото на края на приповдигнатия ентусиазъм ......

Какъв икономически разстеж като нямаме индустрия?

Може да нямаме индустрия, но имаме икономика. Затова не пише индустриален растеж, а икономически !

"И каква е структурата на икономиката ни-растящи външен дълг и субсидии по европейски проекти до края на 2020 те това е отчитания растеж,а след 2020?."

Към редакцията: Заглавието на статията не отговаря на съдържанието, къдете се казва, че МВФ повишава на 3% прогнозата си за ръст през 2016 а това е сериозен ръст. Добре би било да списвате малко по-професионално материали си.

КАКЪВ Е ПЛАНЪТ ЗА ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВОТИЕ НА БЪЛГАРИЯ? НИМА ИМА ПО-ВАЖЕН ВЪПРОС ОТ ТОВА ПОСЛЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ? МАЙ ПОЛИТИЦИТЕ НИ ОЩЕ НЕ СА СИ ОТГОВОРИЛИ ДОРИ НА ТОЗИ ОСНОВЕН ВЪПРОС! А ИМАТ ПРЕТЕНЦИИ И ИСКАТ ДА УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ.

Както казва г-н Борисов: Работете като германците и ще получавате техните заплати!

симо

Личи,че си от ГЕРБ......

А защо щом слушаме за всяко нещо МВФ и СБ има рискове пред България ??

И това след седемгодишното управление на ПП ГЕРБ? Не го вярвам! Бойко внася милярди от контрабандата!

Внася, ама в свои лични сметки!

все по-трудното намиране на квалифициран персонал от фирмите - не е вярно това- квалифициран персонал вече има и той е от авганистан -на талибаните им трябват цели а не работа

"риска" за България е:- да НЕ СЕ ПОДДАДЕ на натиска на ЕС да приеме "еврото"!!!!!! Приемайки "еврото" от Държавния финансов резерв на България ЩЕ И З Ч Е З Н А Т 20 МИЛИАРДА ЕВРА ,които ще ПОТЪНАТ в "общата" европейска "хазна"!!!!!!!!!Валутният "борд" ТРЯБВА да остане и еврото -ДА Н Е се приема каго разплащателна система!!!!!!

от где ги знаеш тез неща бре-ако се приеме еврото стандарта на живот на мнозинството от българи ще се вдигне и ще са ограничат парите на тролчета като теб

Явно Сте много малък или недоучен!!!!!

Обясни ми по просто как ще ми се вдигне стандартът на живот след като влезе еврото? Ако не си запознат заплатите ще ги приравнят автоматично в евро или ще продължа да получавам 400лв но в евро но цените по магазините и услугите няма да ги приравнят а само ще сменят надписите от лв в Е. Така че грубо сметнато моята покупателна способност ще намалее около 2 пъти а това по никакъв начин няма вдигне стандартът ми на живот , напротив - ще стане 2пъти по мизерен от до сегашният.

ПИПО

Не се отказват евреите от МВФ, докато не ни поробят на 100% няма да се откажат. "Един евреин намерил пари на пътя, броил, броил....не стигат". Така са те.

Да ,ИМА,без ДЪРЖАВА,с ДАЛАВЕРАДЖИЙСКО,КРАДЛИВО правителство,водено от човек-СЛЪНЦЕ-ДРУГАРЯ Бойко Борисов огряващ НАВСЯКЪДЕ,НУЖЕН както ВЪЗДУХА и ВОДАТА на ВСЯКО живо НАШЕ същество,..............ТОЛКОВА

1. Липса на правосъдие 2. Корупция на всички нива 3. Зарита в пясъка глава за хората, които плащат осигуровки на минимална заплата, но ще очакват максимална пенсия 4. Хората с доброто образование от соца вече са пенсионери. Следващото поколение пише България с малка буква и поне две грешки, при това на шлюкавица. Не ги искат и за бране на малини във Великобритание, а и те не искат да работят. 5. Енергетика - там има истинска дългова бомба Но най-важното си остава Съд и Прокуратура - без тях нищо друго няма смисъл.

ти да не се казваш Ирина-Бокова :)

"Недостатъчни реформи" - разбирай има още за прихватизация - БДЖ, АЕЦ, няколко топлоцентрали.

МВФ много внимава, заплатите у нас да бъдат най-ниски, затова квалифицираният персонал се изнася към по-добре платени работни места. МВФ знае, че докато сме в периферията на ЕС икономическия растеж няма да има. Нали всичко у нас се прави с общоевропейско решение?! А онзи ден ЕК спуснали директива, производителите на краве мляко да намалят доставките си. Защото, кой ще купува западняшките битови техники и пластмасови храни, ако имахме български предприятия?! МВФ много добре знае, че растеж на икономиката се прави само с производство и пазари. Няма да стане с хотелиерство, ресторантьорство и секретарство.

администрацията навсякзде чака да бутнеш пари,иначе не те оправят,особено в съда .....

Основната причина икономиката на България да е толкова зле са ... МВФ и СБ. Колкото по делеч от тях - толкова по-добре.

Фирмите ще започнат да намират кадри, когато дават адекватни възнаграждения. Иначе, свят широк, добрите специалисти се търсят навсякъде. При добри условия в БГ-то, някои дори биха се върнали тук.

Г-н Бойко,няма страшно.Такъв трети стълб,са ни подготвили,с него ще ни оправят.Проблем с високо квалифицирани работници,ще ни се реши проблема,нали на южната ни граница вече чакат,обучените главорези.

Само на Третия манда на Бойк расте нормално, и вече е като бобено зърно! Г.Злотева съопщава, а Бетонска не пита, това, бобено зърно, за кого по- напрет?

какви реформи, какво икономическо развитие, къв растеж бе? България умира и е на командно дишане, крепим се на внос и на еврофондовете. Без производство, без селско стопанство, без търговия и продажба ама свободна , а не под диктата на тоя и онзи господар няма никакво бъдеще за умиращата ни държавица!

Абе доколко Реза Бакир ще каже нещо свестно за България и доколко ще се опита да ни закопа още?

И какво още ?!? Оказа се, че най-голямата заплаха за бюджета били ..... мизерните ни пенсии ? Браво ! Гениално откритие .

Ех къде е сега социалистическата мощна индустрия създадена със съветски съвременни технологии Къде сега са ни целите проводници

При моите синове

Тука е. Проводниците са китайски

" все по- трудното намиране на квалифициран персонал от фирмите" Фирмите като дават все по-неадекватни заплати, така ще е. Растеж по документи, все по-слабо потребление, все повече затворени магазини!

"...все по- трудното намиране на квалифициран персонал...", но това не пречи заплатите да не мръднат нагоре! Съвсем ще останете без кадри! След това и да искате няма на кого да дадете! Хора не останаха!

"Тук става дума не само за антикорупционно законодателство, но и за неговото ефективно прилагане." На кого го разправят тия от МВФ? - На най-корумпираните в България.

Всичко това дето го бръщголеви тоя е дрън дсрън, та пляс. Когато една ужасно изостанала икономика, като нашата, отчита някакъв мижав растеж от 2-3%, то си е едно нищо. Все едно е една пенсия от 200 лева да се увеличава със същият процент и ние да се хвалим с това. Що се отнася до някакви реформи, то такива не е имало и няма да има. Управляващата мафия да се реформира, хайде де. Че защо и е това, когато и така си и е добре? Страната ни като цяло е със затихващи функции и всички много добре го знаят това. По абсолютно всички показатели, ние сме на последно место. Негативните тенденции са трайни и необратими. В провинцията царуват феодални порядки. Сериозните хора с качества или са вече в чужбина или гледат нататък. Една обич към родното място не е достатъчно да ги задържи. Пред очите на нашето поколение, България се топи и изчезва. Нямам думи. На умиращ кон трева не му трябва. Също и на България подобни съвети

КАК ЩЕ ИМА РЕФОРМИ В БЪЛГАРИЯ КОГАТО НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА НИ СТОИ ЕДИН ПОЖАРНИКАР КОЙТО ХАЛ ХАБЕР СИ НЯМА ОТ ИКОНОМИКА.ЧОВЕК КОЙТО НЯМА ЕДНА КНИГА ВКЪЩИ.КОГАТО НА КЛЮЧОВИ МЕСТА СА СЛОЖЕНИ БИВШИ ЧЕНГЕТА ОТ ДС ИЛИ ТЕХНИ ДОВЕРЕНИ ЛИЦА.КОГАТО ИМА КОМУНИСТИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ КОЯТО САБОТИРА РЕФОРМИТЕ.КЪДЕТО ИМА СИЛНА КОМ.ПАРТИЯ ИМА СЛАБА И БЕДНА ДЪРЖАВА.КОГАТО ИМАМЕ ЖУРНАЛЯ КОИТО СЛУГУВАТ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ.ЗАТОВА СМЕ НА 138 МЯСТО ПО СВОБОДА НА СЛОВОТО.

Ярина...По добре пожарникар от колкото-дупедавец!...

Коментари - МВФ: Забавяне на растежа в България, недостатъчни реформи | Днес.dir.bg

МВФ: Забавяне на растежа в България, недостатъчни реформи

МВФ повиши прогнозата за икономическия растеж до 3% за 2016 г., но очаква забавяне в средносрочен план до 2,5 на сто заради недостатъчните структурни реформи.

Обратно в новината

Коментари - МВФ: Забавяне на растежа в България, недостатъчни реформи | Днес.dir.bg

Коментари

МВФ са шайка части лица, които контролират света. Явно нещо искат от България и то е най-вероятно, тоталното ни унищожение т.е всичко да се даде на концесия за 99 г. за без пари т.е да ни колонизират ... да ни изкупят земята и накрая да ни изгонят от България и та да бъде просто някаква буферна територия ... Като и клекнем или клекнат нашите полити тогава рейтинга ни се вдига ... Това е реалността ... !!!

Проблемът на България е т.нар. столица. Там се изсипаха 2 млн нищоправци, които за 5 стотинки не произвеждат нищо, освен лайна в канала. То и канал няма в районите на мутробарока. Тези тунеядци получават пари за чиновническия произвол на свръхадминистрацията и това убива развитието на държавата. Оставиха нивите и градините на дедите си да пустеят на село и тупат гърдите - "софиянец, софиянец"... А хлябът се прави там, на нивата!!! Но ще дойде Видовден и гладът ще ги накара да напуснат осраните панелки в столичните гета и да се върнат към истината и реалния труд. Иначе България загива!!!

К,ви рИформи в тази кочина? Добре са партийците, робовладелците и бюджетните хрантутници. За останалото мор.

може ли една държава нищо да не прави и това нищо да се забавя?

България е в ужасен и непрекъснат упадък! дори хората стават все по-големи боклуци! за останалото да не - да не говорим! вън запада от балканите!!!

Във връзка с тези явления..... Лауреатът на Нобелова награда за икономика Джоузеф Стиглиц в книгата си Цената на неравенството пише: Подобно на лекарите през Средновековието, които вярваха, че пускането на кръв ще доведе до подобрения, но когато пациентът не се подобряваше, те твърдяха, че е необходимо още едно пускане на кръв, икономистите, които пускат кръв през XXI в., няма да се колебаят. Те ще настояват за още повече икономии и ще намерят хиляди извинения защо при първите мерки не са постигнали резултатите, които са очаквали.

Какви реформи, какви пет лева. Това са РЕФОРМАТОРИТЕ и ГЕРБ. Те реформи не са дошли да правят. А да папат. Това е МВФ да си гледа неговата паничка и ако желание да ни финансира, но друго не.

вън Европата от балканите! така няма да има кои да ни краде и ша имаме и растеж! истински растеж!!!

НА МВФ НИКОГА НЯМА ДА МУ БЪДЕ ДОСТАТЪЧНА КРЪВТА, КОЯТО СМУЧЕ ОТ ВАС. ТОЙ ЩЕИСКА ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ, ДОКАТО НЕ Я ИЗСМУЧЕ ВСИЧКАТА!..И ДОКАТО НЕ ВИ НАПРВИ НА ПАРЦАЛИ ВСИЧКИТЕ!

Вече така се реформирахме, че скоро ще се разформироваме.

"МВФ доклади все едни и същи 27 години за България: Приватизация бла бла бла светло демокраси бъдеще бла бла бла Корупция бла бла бла светли либерални стандарти бла бла бла структурни реформи бла бла бла консолидиран бюджет бла бла бла недостатъчна пазарна либералност и прозрачност бла бла липса на либерални и атлантически икономически ценности бла бла САЩ пример за вас бла бла недостиг на ЕС ценостти бла бла светло икономическо обозримо недефинирано бъдеще бла бла бла НО никога МВФ не споменават за "пазарния непрозрачен механизъм за ТЕЦ Мариците и договора за плащането на неконсумиран ел.ток от потребителя и за контрол и одит по концесията на Дънди"

А за Лукойл и Белене?

Ама вие не знаете ли, че ООН, МВФ, Световната банка са все еврейски отрочета. Илюминатите ги създават тези организации именно да въведат новия световен ред. ООн е политическата маша, а другите две са финансовата. Така са хванали повечето държави по света за гушите, че няма мърдане. Изпълнителят на пъклените им планове е световният жандарм САЩ.

парите се взимат от МВФ чиновниците и политиците а след това ги връща народа чрез вода топлото и тока (поскъпват )а имено това е загуба на суверенетет за простия народ като българския

симо

Освен неканените емигранти накрая пратиха и РЕЗА БАКИР да ни доначука....Не ,че НЕ знаем дежурната песен--консолидиран бюджет, РАСТЕЖ/под съмнение.,КОРУПЦИЯ/винаги на разположение/ и още няколко трески на светлото ни демократично лице....Най - доброто доказателство за напредъка ни е момичешкият побой , гаврата и естествено доброто използване на ФАЦЕБУКА.....Все пак напредваме с хай-тек технологиите.Ама това май не е влязло в доклада/както и милионите бедни/...Хм ,е трябват още реформи и пръстови отпечатъци.

Казват ни хората, но от алчност на някои българи ще страдаме всички. Вярно е, че икономиката не е равномерно разпределена из страната, но това го измислиха американските чифути с техните експерименти дали ще оцелее или не, ако ни лишат от образование, ако на циганите им се дават просто ей така едни пари и после искаме да ги дисциплинираме.... е няма как да стане, трябва мързеливия да гладува, за да се хвани да работи или пък да учи. И корупцията ни довършва, но нали всичките политици се бранят като един, за да крадат зверски..... Ех Европа, защо спиш или се правиш, че не виждаш нищо.

Присъединявам се към теб.

Погрешно съм смятал, че на толкова бавно-развиващи се управляващи можело да се забави още повече развитието, но очевадно, че може. Пък и приватизацията под кръглата мас(к)а продължава да върви с особени темпове. Неравната борба с бедните продължава, понеже въпреки, че те измират от само-себе си - веднага на тяхно място се появяват нови други. А ако не се повят от само-себе си те биват създавани планомерно и съзнателно. Наместо обаче да сменят само чипа на народа, те го заменят изцяло с такива без абсолютно никакъв чип. мвф има ли прогноза какво ще стане с активите на ктб?

Единствената държава в историята на цивилизацията, гласувала по времето на Костов, Закон за ликвидация в парламент е България. Разруха , фалит и колония за 25 г. американско робство....

Съжалявам, но аз виждам многовековна човешка история, но цивилизация в тази световна история не намирам. Има тук-там отделни припламвания на разум, но това са по-скоро изключения, отколкото правила. Тоталната кражба и тоталното разложение не може да се извърши само от един. Това е дело на много сериозна престъпна банда от нихилисти, терористи, безверници и национални продатели.

Дайте малко конкретика, какво трябва да се направи? Приватизация на БЕЗ, БДЖ, ВиК Сектора, и т.н. на фирми близки до нас...

а на ако беше великия Костов нямаше е така

помаче малко лъжливо ,костов изпълняваше заповедите на тиквата и герп докато се освободи място за нарцис боко,в дъното на всичко стоят герп

Социалисти и еничари от Батака газ пикаят.

българската държавност е на изкуствено дишане,което се поддържа от валутният борд на българският лев към еврото,членството във нато и европеиският съюз,еврофондовете,напускащите и напусналите българия,корупцията,контрабандата и сивата икономика и имунната система на нашето статукво-съдебната система!

ГЕРБ тегли заеми-ама заеми.Невероятен за 27г.,Държавен дълг.Брутно. Младите бягат.Работещите намаляват. КОЙ ще плаща ГЕРБ дълговете,КОЙ!? По всякакви прогнози,периода 2020-2024г.,ще са адови за Фиска.Излизат за плащане луди суми по Дълга. И никой не го еня,кой ще плаща.

Споко бе хора 2020 теглим 32 милиарда и всичко е ок.

На новата територия на ЕС - България,докато управляват НОМЕНКЛАТУРАТА и Батко и Кака от наше село,МВФ да не търси квалифициран персонал.

Оттук може да започне началото на края на приповдигнатия ентусиазъм ......

Какъв икономически разстеж като нямаме индустрия?

Може да нямаме индустрия, но имаме икономика. Затова не пише индустриален растеж, а икономически !

"И каква е структурата на икономиката ни-растящи външен дълг и субсидии по европейски проекти до края на 2020 те това е отчитания растеж,а след 2020?."

Към редакцията: Заглавието на статията не отговаря на съдържанието, къдете се казва, че МВФ повишава на 3% прогнозата си за ръст през 2016 а това е сериозен ръст. Добре би било да списвате малко по-професионално материали си.

КАКЪВ Е ПЛАНЪТ ЗА ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВОТИЕ НА БЪЛГАРИЯ? НИМА ИМА ПО-ВАЖЕН ВЪПРОС ОТ ТОВА ПОСЛЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ? МАЙ ПОЛИТИЦИТЕ НИ ОЩЕ НЕ СА СИ ОТГОВОРИЛИ ДОРИ НА ТОЗИ ОСНОВЕН ВЪПРОС! А ИМАТ ПРЕТЕНЦИИ И ИСКАТ ДА УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ.

Както казва г-н Борисов: Работете като германците и ще получавате техните заплати!

симо

Личи,че си от ГЕРБ......

А защо щом слушаме за всяко нещо МВФ и СБ има рискове пред България ??

И това след седемгодишното управление на ПП ГЕРБ? Не го вярвам! Бойко внася милярди от контрабандата!

Внася, ама в свои лични сметки!

все по-трудното намиране на квалифициран персонал от фирмите - не е вярно това- квалифициран персонал вече има и той е от авганистан -на талибаните им трябват цели а не работа

"риска" за България е:- да НЕ СЕ ПОДДАДЕ на натиска на ЕС да приеме "еврото"!!!!!! Приемайки "еврото" от Държавния финансов резерв на България ЩЕ И З Ч Е З Н А Т 20 МИЛИАРДА ЕВРА ,които ще ПОТЪНАТ в "общата" европейска "хазна"!!!!!!!!!Валутният "борд" ТРЯБВА да остане и еврото -ДА Н Е се приема каго разплащателна система!!!!!!

от где ги знаеш тез неща бре-ако се приеме еврото стандарта на живот на мнозинството от българи ще се вдигне и ще са ограничат парите на тролчета като теб

Явно Сте много малък или недоучен!!!!!

Обясни ми по просто как ще ми се вдигне стандартът на живот след като влезе еврото? Ако не си запознат заплатите ще ги приравнят автоматично в евро или ще продължа да получавам 400лв но в евро но цените по магазините и услугите няма да ги приравнят а само ще сменят надписите от лв в Е. Така че грубо сметнато моята покупателна способност ще намалее около 2 пъти а това по никакъв начин няма вдигне стандартът ми на живот , напротив - ще стане 2пъти по мизерен от до сегашният.

ПИПО

Не се отказват евреите от МВФ, докато не ни поробят на 100% няма да се откажат. "Един евреин намерил пари на пътя, броил, броил....не стигат". Така са те.

Да ,ИМА,без ДЪРЖАВА,с ДАЛАВЕРАДЖИЙСКО,КРАДЛИВО правителство,водено от човек-СЛЪНЦЕ-ДРУГАРЯ Бойко Борисов огряващ НАВСЯКЪДЕ,НУЖЕН както ВЪЗДУХА и ВОДАТА на ВСЯКО живо НАШЕ същество,..............ТОЛКОВА

1. Липса на правосъдие 2. Корупция на всички нива 3. Зарита в пясъка глава за хората, които плащат осигуровки на минимална заплата, но ще очакват максимална пенсия 4. Хората с доброто образование от соца вече са пенсионери. Следващото поколение пише България с малка буква и поне две грешки, при това на шлюкавица. Не ги искат и за бране на малини във Великобритание, а и те не искат да работят. 5. Енергетика - там има истинска дългова бомба Но най-важното си остава Съд и Прокуратура - без тях нищо друго няма смисъл.

ти да не се казваш Ирина-Бокова :)

"Недостатъчни реформи" - разбирай има още за прихватизация - БДЖ, АЕЦ, няколко топлоцентрали.

МВФ много внимава, заплатите у нас да бъдат най-ниски, затова квалифицираният персонал се изнася към по-добре платени работни места. МВФ знае, че докато сме в периферията на ЕС икономическия растеж няма да има. Нали всичко у нас се прави с общоевропейско решение?! А онзи ден ЕК спуснали директива, производителите на краве мляко да намалят доставките си. Защото, кой ще купува западняшките битови техники и пластмасови храни, ако имахме български предприятия?! МВФ много добре знае, че растеж на икономиката се прави само с производство и пазари. Няма да стане с хотелиерство, ресторантьорство и секретарство.

администрацията навсякзде чака да бутнеш пари,иначе не те оправят,особено в съда .....

Основната причина икономиката на България да е толкова зле са ... МВФ и СБ. Колкото по делеч от тях - толкова по-добре.

Фирмите ще започнат да намират кадри, когато дават адекватни възнаграждения. Иначе, свят широк, добрите специалисти се търсят навсякъде. При добри условия в БГ-то, някои дори биха се върнали тук.

Г-н Бойко,няма страшно.Такъв трети стълб,са ни подготвили,с него ще ни оправят.Проблем с високо квалифицирани работници,ще ни се реши проблема,нали на южната ни граница вече чакат,обучените главорези.

Само на Третия манда на Бойк расте нормално, и вече е като бобено зърно! Г.Злотева съопщава, а Бетонска не пита, това, бобено зърно, за кого по- напрет?

какви реформи, какво икономическо развитие, къв растеж бе? България умира и е на командно дишане, крепим се на внос и на еврофондовете. Без производство, без селско стопанство, без търговия и продажба ама свободна , а не под диктата на тоя и онзи господар няма никакво бъдеще за умиращата ни държавица!

Абе доколко Реза Бакир ще каже нещо свестно за България и доколко ще се опита да ни закопа още?

И какво още ?!? Оказа се, че най-голямата заплаха за бюджета били ..... мизерните ни пенсии ? Браво ! Гениално откритие .

Ех къде е сега социалистическата мощна индустрия създадена със съветски съвременни технологии Къде сега са ни целите проводници

При моите синове

Тука е. Проводниците са китайски

" все по- трудното намиране на квалифициран персонал от фирмите" Фирмите като дават все по-неадекватни заплати, така ще е. Растеж по документи, все по-слабо потребление, все повече затворени магазини!

"...все по- трудното намиране на квалифициран персонал...", но това не пречи заплатите да не мръднат нагоре! Съвсем ще останете без кадри! След това и да искате няма на кого да дадете! Хора не останаха!

"Тук става дума не само за антикорупционно законодателство, но и за неговото ефективно прилагане." На кого го разправят тия от МВФ? - На най-корумпираните в България.

Всичко това дето го бръщголеви тоя е дрън дсрън, та пляс. Когато една ужасно изостанала икономика, като нашата, отчита някакъв мижав растеж от 2-3%, то си е едно нищо. Все едно е една пенсия от 200 лева да се увеличава със същият процент и ние да се хвалим с това. Що се отнася до някакви реформи, то такива не е имало и няма да има. Управляващата мафия да се реформира, хайде де. Че защо и е това, когато и така си и е добре? Страната ни като цяло е със затихващи функции и всички много добре го знаят това. По абсолютно всички показатели, ние сме на последно место. Негативните тенденции са трайни и необратими. В провинцията царуват феодални порядки. Сериозните хора с качества или са вече в чужбина или гледат нататък. Една обич към родното място не е достатъчно да ги задържи. Пред очите на нашето поколение, България се топи и изчезва. Нямам думи. На умиращ кон трева не му трябва. Също и на България подобни съвети

КАК ЩЕ ИМА РЕФОРМИ В БЪЛГАРИЯ КОГАТО НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА НИ СТОИ ЕДИН ПОЖАРНИКАР КОЙТО ХАЛ ХАБЕР СИ НЯМА ОТ ИКОНОМИКА.ЧОВЕК КОЙТО НЯМА ЕДНА КНИГА ВКЪЩИ.КОГАТО НА КЛЮЧОВИ МЕСТА СА СЛОЖЕНИ БИВШИ ЧЕНГЕТА ОТ ДС ИЛИ ТЕХНИ ДОВЕРЕНИ ЛИЦА.КОГАТО ИМА КОМУНИСТИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ КОЯТО САБОТИРА РЕФОРМИТЕ.КЪДЕТО ИМА СИЛНА КОМ.ПАРТИЯ ИМА СЛАБА И БЕДНА ДЪРЖАВА.КОГАТО ИМАМЕ ЖУРНАЛЯ КОИТО СЛУГУВАТ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ.ЗАТОВА СМЕ НА 138 МЯСТО ПО СВОБОДА НА СЛОВОТО.

Ярина...По добре пожарникар от колкото-дупедавец!...