Хиляди протестираха в Мадрид срещу амнистиране на каталунски лидери (видео)

Миналия месец Върховният съд на Испания заяви в незадължаващ доклад, че възразява на евентуалното решение на правителството да амнистира осъдените сепаратисти

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕТО ВИ "демокрация".......... КОСОВО, ЧЕХИЯ.... СЛОВАКИЯ...... А КЪВ Е ПРОБЛЕМА ЗА КАТАЛУНЯ

Каталуния е най богатата област от Испания.И основно храни останалите цървули.И искат тяхното да си е за тях , а не да дават на прошляците.И рано или късно ще се отделят.Когато някой има повече трудно ще го накараш да дава на другите.Девиза на днешното общество е :Ако имаш две ризи , вземи и тази на ближния ти , за да ти станат три.

българино - Мадрид е най-богата област не Каталуния!!!! Ти си шоредния Ганьо разбирач

Испания е държава съсдадена от 5 кралства!!! И вземи малко чети коя е най-богата област и кой кого храни. За това, че толкова много знаеш живееш в най-голямата дупка в Европа - България

ли си вярваш на написаното - 5 млн Каталуния храни 50млн Испания. Марш в училище или най - малко започни да четеш и да се информираш!!

Защо не обявят мнението на хората в Каталуния? Нали за тях и техните хора става въпрос! Както може независимост за крадците на Органи в Косово, така може и в Каталуния,Шотландия. Както СССР даде независимост на Украйна...след рефетендум,така след Референдум Крим напусна Украйна.

Schilo

Защото се знае. Не викат да са испанци!

Schilo

Ако това стане факт, ще е разумно решение за успокояване на обстановката. С "натягането на гайките", властите ще рискуват скъсване на болта и нови опити за отделяне, докато то стане факт

Дали? Заглавието.... Да не би това да е гейпарада ? .

Е съществувало Испания е нямало

какво общо има?????? Само професори тук да не повярва човек, че България е такъв кенеф, но с такива разбирачи какво друго да е!

Въпреки правописната грешка е прав. Кралство Арагон, Кралство Валенсия, Княжество Каталония и Кралство Майорка стават част от испанската държава (до 1833г. официално наричана Кастилия) едва с указите Nueva Planta от началото на XVIII-и век. Дотогава те формално са били отделни държави и като такива дори не са имали правото да търгуват с тогавашните испански(кастилски) колонии в Америка (Вицекралство Перу и Вицекралство Нова Испания, т.е. Мексико).

А въздушни удари срещу Мадрид кога?

В такъв случай Каталуния с център Барселона имат пълното право да искат да се отделят от Испания и да са самостоятелна държава. Защото са явно подтискани от централната власт. Като поробени, ще рече. Нашите борци за свобода и независимост турците са пращали в Диарбекир, нали ?

Като всички маскирани. Вече си се насрал, а ще ми протестираш :)))

Тъпите в развитите страни са така. Умните в България само може да лижат и да им текат лигите. Свободията в България не е демокрация, а анархия, мизерия и бедност

При нас всичко което не е руска диктатура е демокрация.

Може да се отдели а Каталуния и Крим не Типично западно колониално мислене.

Язък, че Боко Барселонски не го лови амнистията...

Боко ще Ви бърка още дълго време отзад. Ще сънувате кошмари дълго още. Хахахаха