Франция срути 40 ромски лагера и върна 700 души

Над 40 нелегални ромски лагера са били ликвидирани във Франция след затягането на политиката към малцинството през последните две седмици.

Обратно в новината

Коментари - Франция срути 40 ромски лагера и върна 700 души | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само се чудя защо ще ни ги пращат на нас, като имат доказателства, че крадат да ги затварят направо!

Преди доста години излезе един вестник. Наричаше се "Декорация". Досущ като "Демокрация" като заглавие и външно оформление, и разбира се пародираше първообраза си. Та, мисля си дали демокрацията във Франция не се е трансформирала в декорация. Циганите не са желани никъде. Това трябва да покаже на някой толкова загрижени за този проблем че нещата са сбъркани от самото начало. Че третирането на циганите като останалите нормални граждани е грешка. И всъщност може би точно това имат пред вид французи и датчани. Или просто формално прилагат закона, такъв, какъвто е. Ккаъвто се прилага спрямо всички останали граждани. И понеже там нямат особени скрупули за спазване на човешки права, просто ги изгонват като помияри. Но нещо не виждам тези мангали да правят ексцесии. Като в "Красна поляна", например, с колове и метални тръби. Защото те мого добре знаят че там няма лабаво. И капката, която преля чашата във Франция беше че някакъв циганин-престъпник стрелал по полицаи. Проблема с циганите е сериозен, Всъщност самите ние не си даваме смета колко е сериозен. Миналата година иазлезе едно изследване че над 50% от новородените в България на са българчета - основно цигани и турци, даже предимно циганета. Това означава само едно - след 15 години половината от 15-годишните ще са цигани. Някои от тях с по 2-3 деца. На 15-годишна възраст. Нещата стават страшни. Това е сган от необразовани елементарни екземпляри, които само знаят нещо да искат. Огромната част не полагат никакви усилия за развитие и усъвършенстване. Мечтата им е цял живот да не работят,а някой да се грижи за тях. Защото, алко наистина искаха да работят, ей колко необработваеми земи пустеят. Но никой циганин не се е меракландисал да се самонастани там - настаняват се в София и големите градове - да крадат, да просят, да проституират, да продават дрога. Че е по-лесно от това да въртиш мотиката. Французите показаха как трябва да се действа с циганите. Сега е наш ред - без предразсъдъци и без емоции - просто да направим като французи и датчани.

Напълно сагласна съм с теб, но те циганите се водят български граждани и за разлика от Франция и Дания ние не мойем да им бием шута поради простата причина че те са българи по документи.Единственото което може да стане е да ги местят от район в район и нищо повече. А никоя държава няма да иска да ни ги вземе просто защото те вече са до такава степен "разглезени" от нашите "мили"управляващи, че от тях вече не може да станат хора-културни, грамотни и т.н.

остави го този горният олигофрен. по времето на баи тошо не можеше почти да срещнеш циглак. всичките бяха навряни в гетата и не смееха да мръднат. мога да заявя че си беше екзотично да видиш мангал в централните части на градовете. а и не смееха да правят поразии че имаше кютек

Точно така! Браво на Франция! И не само те- дано всички държави от евросъюза да ни ги върнат обратно всичките мършави цигани! Нека нашите политици да берат срама пред цяла Европа, за това че не можаха за толкова много години и толкова различни правителства нито да ги "интегрират" нито да ги превъзпитат нито да ги направят хора!!! А що се отнася до нас обикновените хора (поне според мен)- ние сме си свикнали с циганите и още 1000 или 2000 парчета няма да ни направят кой знае какво впечатление, поради простата причина, че в България те са в стотици пъти в повече! Хората са го казали- "Каквато чорба си надробиш, такава ще сърбаш!" Ами сега сърбайте драги политици, а покрай вас и ние( за съжаление)

По повод това ,че тази година Истанбул е културна столица,преди 2 години се е застроил модерно бивш квартал окупиран от роми още от византийско време и се е "дубаизирал" с небостъргачи и модерна инфраструктура,но може част от изселените от там роми да са тръгнали из Б-я и ЕС с фалшиви документи....,а не са оставени там понеже и там са нарушавали реда,занимавали са се с проституция и други техни традиционни "занимания" за живот без истинско усилие за труд,и с развлечения на чужд гръб

Ако западняците - тия толерантни до идиотизъм хорица (дори отвъд идиотизма) са пропищяли от балканските роми... сметай колко всъщност добрички и толерантни сме Българите - ние си живеем от стотици години с тях.

ето това е ЕС. изнася им включват ни, не им изнася изгонват български граждани от територията си. а у нас, дойде някое френско, белгийско, датско или нам кво си келеме и ние поклони до земята и то с гръб.

А не бяхме ли вече всички "граждани на Европа"! Та всеки има право на свободно движение и живот в цяла Европа, където намери за добре - България, Франция, Англия, Германия и т.н.... Това ли са представите за "обединена Европа" на френските политици? Да ни депортират циганите обратно, при положение, че са се установили във Франция! Колкото са се настанили там незаконно, по същия начин се настаняват незаконно и в България! Нека опитат да ги "интегрират", както обичат да дават акъл, а става въпрос за няма и 1 000 мангала! Защото много е лесно да кажеш "марш от тук"! Къде е Хелзинският комитет? Или за спорове с френските власти не е предвиден бюджет?! Къде са и българските политици и гоце за да вземат адекватно отношение по въпроса? Мълчат като п...и!

Изходът е да ги третираме както българи и постепенно да намаляват, спазвайки законите. Другото е да ги разпръснем, като единици са по- лесни за превъзпитание, като маса са трудно превъзпитаеми. Колкото повече ги величаем като роми и цигани, толкова по-малко спазват правилата на обществото. Щом са тук са българи и теглят хомота, като останалите

Така нагледно се прави интеграция от държавата люлка на европеизма и идеята за ЕС, за свобода, равенство и братство. Моментът е слууучайно избран - отпускарския Август. Проблемът обаче какво да се прави с етнос без амбиции и съгласен да живее мизерно, но не и да се труди и учи остава. Единственото решение за циганите е да ги разселят и не им се разрешава да живеят на групи - така стават други хора

Когато са си при нас и ние им плащаме всички разходи мангалите са добри, но щом са във Франция вече стават лоши и крадливи. За да станат пак добри за Европа трябва да са си при нас. Да крадат нашите домове и имущество, което болшинството от нас придобиват в продължение на 25-30 години. Аз също съм потърпевш от тези индоевропейци. Разбиха ми дома и ми причиниха щети за около 1200 лева, а са откраднали два медни съда за около 50 лева, които не ползвах, но бяха сантиментален спомен от моите покойни родители.

Ама при първия скандал с циганин в България, първи французите почват да ни мелят как сме им нарушавали правата.

А те защо решиха,че ние си ги искаме . Да ги деп0ортират в Индия. Все пак това е тяхната родина, те са си интегрирани там. За какво ще се мъчат тук.

Еи сега на милицията и се такова таковата. като се замисли човек ни връщат 15 000 криминално изявени индивида и кво ще ги правим ...???

Защо така, бе франкофони? По какво вие се различавате от Адолф Хитлер, който изселваше цигани и евреи наред? Ми защо за по-евтино не си построите един-два Аушвица във Франция и не си спестите парите за "специални самолети", керосин, процедури по експулсиране, полиция и прочие?!?!?

а не си ги искаме дръж сте си ги там :)

а ние къде да ги деппортираме??? парламета и министерсвата вече са пълни, място за хрантутнице вече не остана!

Айде бе душички от кога си ви чакаме. Елате си де

Съвсем нормална реакция на французите, не разибирам защо се противите токова на действията им. Франция и Германия държат над 50% от европейския парламент, значи могат да правят каквото си поискат (като наш Бойко). Ти да видиш българите си търсим права, хелзински комитети и т.н. глупости и тъпи мнения, я да вземем първо като ни вдигнат бензина да излезнем на протести по улиците и да си избием робското мислене и после да гледаме как си решават проблемите нормалните дъжави. Ние сме роби - били и ще си останем, а те колонизатори - били и ще си останат.

Всеки би ви отговорил,че ако всеки ром,ромка и ромче спазват законите и не нарушават правата на другите ,няма да има проблем,няма да има жертви на престъпления от кражби,тормоз,мизерия от хронично ограбване и рушене или смърт....Не е добре да сплашвате,тероризирате или да сте над законите,тогава става още по-зле за всички....Много от изявените роми също са извършили тежки нарушения и злоупотреби доказано

Стига с тези правозащитни организации, писна ми от тях! Който краде, убива или застрашава сигурността в една държава трябва да бъде върнат от там, откъдето е дошъл. За да отговаря пред съответните органи за деянията си. Циганите не могат да бъдат интегрирани, все още не. Те просто не желаят това да се случи под една или друга форма. Те са цигани и толкова. В българия малцинствата не желаят да се интегрират, поне две малцинства със сигурност...

Боже , пази България и БЪЛГАРИТЕ! Като знаем какви хайлази са в МВР и как толерират мангалите, да не говорим за педерастите от външното министерство, сигурно от заминали хиляда цигани ще ни върнат две хиляди.

Нали не си мислите ,че само във Франция има български цигани . То и Саркози прилича на циганин има и доста прилика с Чарли Чаплин а както знаете и Чаплин бил циганин . То Саркози и "сестрите" ги докара тук и да не ви припомням какво се пишеше по форума как са получили апартаменти, осигуровки , колко са били нагли и т.н , та не се кефете много на Саркози . А колкото до циганите да ги връщат тук обратно в казана , няма само ние да мизеруваме тук а те да хапват френски кифлички , няма ние да миришем на Ален мак а те на Шанел . Обратно тук в мизерията !!! Казаха ,че бългаските цигани не са повече от 30- 40 човека .

СИГУРЕН СЪМ! А, научи български...

Ей, комитета от Хелзинки спи ли? В комисиите на ЕС няма ли ни един циганин или циганка да се възмути пред микрофоните? През средновековието ги бесехте и гонихте от земите си. Сега ще ни стоварите цялата си западняшка цигания, покрай нашите. Само бели слугини и сервитьори приемате от Източна Европа, така ли!? Де, сиромашя де! Така ми се иска, никой от нас да не ви работи за мижавите евра!

Конструктивно предложение: Уважаемите бг. власти да приютят депортираните роми в двореца на Доган в с. Дръндар, в хотела му в Девин, в сараите му в Бояна и т.н. това е неговият електорат! Там нагледно турския циганин Доган да ни покаже как се интегрират събратята му!

ех, евала. това е приказка. за саяление обаче ще си остане и като такава нереалистична... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

франция първо да интегрире техните мангали след това да ни дава акъл как да интегрираме наште

Призовавам всички Демократични държави като Франция например и подобни да интегрират, за да покажат как става - и така да дадат пример ка се интегрират циганите, а не само да дават акъл на другите как става а те са мите да са расисти и дискриминационни държави !!!

В момента цял Петрич кънти и не може да си почива добре познайте защо!??? Защото циганите са решили да правят сватбите си на открито! и за целта ползват мощни усвателна техника... Хуманист съм, филантроп съм, ма това вече не се търпи! За наглостта няма извинение! Вече чуствам как живея в несвоя държава...не на нас - българите, които се борихме и давахме жертви за свобода и равенство и братство, за да може един ден един тумор да ни изяде... Ми айде де! с две ръце гласувам да сме всички равни! И аз искам като петричките цигани да давам символичните 2 лева на къща за вода! в град, в който водата не е в изобилие! ... възмутен съм, но това ни е лошо на нас българите-че се възмущаваме и толова... Бог да ни пази, защото нещата отиват много на зле...съжалявам, но това е истината-виждате го с очите си!

Не си мисили, че само в Петрич страдате - навсякъде в страната където това племе е в по-компактна маса е така

спокойно и в софия в слатина чувам от съседниа квартал христо ботев свадбите. интересно е че никой не ходи да им прави актове 12-1 часа през ноща. А съм сигурен ,че аз ако пусна такава дандания моментално ще пристигне полицията.

И тази циганска вакханалия ще продължава, докато ние българите се делим по партиен признак, а не се обединим и пратим в Белене не циганите, а цялата управляваща ни вече 20 години шайка и поставим на кормилото на властта истински българи, милеещи за Родината.

Оооо , не се притеснявай ,ела във Варна ("най-добрия град за живеене") , да видиш(чуеш) какво е - в тъй наречения широк център на града , а и празненствата завършват към 01 - 02 часа с фойерверки и гърмежи.Само че това не се чува към Траката и Почивка , където са палатите на общинските съветници и кметовете..... И циганите не са нарушители на наредби и закони а са избиратели.....

Eee, ама там няма ли Хелзинкски комитет, отворено общество, ромско включване или някоя подобна простотия, която да ги защити. По добре да се върнат, че тук могат да правят каквото си посикат. Добре дошли, братя цигани!

НЯМА ПО 20 ЛЕВА - ПО 200 И ПО 2000 САМО И САМО ДА ГИ ВЪРНЕМ ОБРАТНО. ЗАЩОТО НЕ Е СИГУРНО , ЧЕ ТОВА СА НАШИ МАНГАЛИ.

По мое време работеха и се издържаха сами-циганите.Днес,капиталистите,ги нарекоха роми,закриха Родопа,птицекланниците и консервните комбинати-ето го резултата-на врата на Българина-работник!

глупости! По Тошово време вирееха най-добре и точно тогава раждаемостта им беше най-висока. И пак не си плащаха тока и останалите сметки

Това е Демокрация по западноевропейски. Ха , честито! Французи, англичани, германци - ха им нарушете правата , пук вижте какви демократични тупалки се раздават .. Много има да патят те от тази си лицемерна псевдодемокрация , но лошото е , че кръвта за спасяването на Европата от цигани, турци и друга напаст пак ще е нашата - славянската . Да можеше да им ги прехвърлим - турция да стане съсед на Англия (нали много им са мили да ги вкарват е ЕС!) , а пък циганите да им се заселят из прованса и дойчланд .. да видим каква песен ще запеят само след година-две! Аман от тия гадове дето ни се бъркат в балканската демокрация ! .. Абе , бай Тошо , как не се сети тия национално-възродителни процеси да ги беше почнал по-рано- през 50-те год.на 20 век.. ей ся щяхме да сме като Гърция - монолитна държава : няма малцинства цигани, турци , българи , македонци .. иам само Елини и гръцка реч навсякъде !! Иначе .. они си знаат ! Всяко нещо на света когато е чисто е добро и си върши предназначението . като започне да се цапа си разваля качествата и става опасноо .. (цитат ;)

днес беше доста топло. Май си слънчасал

МНОГО СИ ПРАВ!

Прав си!!!

Не е нужно да ги пращате в Индия, те циганите вече си създадоха държава в Европа, това е така наречената БЪЛГАРИЯ!!!

Аааа, какви са тези безобразия??? Как е възможно да се експулсират европейски граждани!!!