Франс прес: Как Русия е шпионирала Хилари Клинтън и се е намесвала при вота в САЩ

От вчера се знае малко повече за начина, по който руснаците са действали срещу над 300 души от Демократическата партия на САЩ и предизборния екип на Клинтън

Обратно в новината

Коментари - Франс прес: Как Русия е шпионирала Хилари Клинтън и се е намесвала при вота в САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

с 33 компютъра и 10.000$ за реклама във фесйбук Русия манипулира изборите в САЩ

ааа ще се сетят! Това първо, второ няма доказателства, че не са ѝ опрашили и частният сървър на Клинтъница. Само по себе си това е достатъчно да не може да стане президент. Принципно не ми пука за американците, но дано това послужи за добър урок на всички кандидат вождове да внимават какво правят щото лошите дебнат на всяка крачка он-лайн.

Отговорът на въпроса, защо му е на Путин Тръмп, е ясне за имащите сиво вещество в главите си. първо на първо, по финансовите закони на СССР, нямаше задължителен данък"отбрана" който несъмнено да сочи на всички, че се води мирна политика.Следователно, Варшавският договор беше и си остава нападателен орган, което им е пределно трудно да признаят от Россия.А можеха още про времето на вито Горбачьоне да кажат, че това е бил таен договор още от 14 май 1945 г. Немерили са някакъв начин, ама това не е правилният начин да признаят завоевателната политика на онзи грузински мангал.

какъв договор бълнуваш бе човек??? КОГА (съветска) русия се е договаряла с подопечните ѝ държави?

какви ли не лупинги само и само да се разпусне НАТО.На този информационен фон, мога само да предположа, че много преди изборите и преди да се кандидатира Доналд Тръмп, от россия са го харесали, пратили са някой, а най-вероятно Вито Горбачьоне, за да му предложи покрепа, а в замяна- разпускане на НАТО.Публикуването на общо 300 имейла не влияе пряко против Хилари.То е планирано да се случи, но ефектът е ДА СЕ ЗАГОРОВИ за НАТО, и какво мисли Доналд Тръмп. по въпроса.Народът чете какмо мисли Тръмп, не искат война и предпочитат него! мадам хилари няма защо да се ядосва, не губи заради това.Гласовете все пак са повече дза нея.Системата на избори е дефектна и може би трябва да се промени. Излишни са тези електори по щатове, напъбно излишни.Някога може и да са били необходими, но сега както се разбра, пречат на мнозинството да има свой представител.така че трябва да се прегрътне тази хапка, САЩ трябва да имат президент и толкова.

Това за Гуцифер отдавна е развенчано като тъпа манипулация от самите западняци.

И тази тема е налазена от 2-3 български мурзилки, захранени от КГБ с фейк-новини. Гнус ме е от вас!

Има фейк новини в тази публикация. Много. не са от КГБ ама нейсе, познал си наполовина.

Хилъри Клинтон още не може да се примири, че катастрофално загуби президентските избори. И Хитлъри, като истински американски политик, злобее и си отмъщава.

Когато нязмаш факти и си търсиш враг, започваш с лъжите и внушенията. Жалка политика.

И тия, някой им се е из.кал в гащите! И се мислят за велики?!...

Наистина, остана най-важният въпрос: Защо му е на Путин да си избира Тръмп?! Не ни натрапвайте този сценарий! Знаем как се печелят избори в България. И все пак.....при следващия вот, ако не спечели "правилната" партия, сърдете се на Путин, още повече, че предстои въвеждане на електронното гласуване,..... смятайте, Путин вече е решил кой да бъде следващия премиер на България и сега е момента то да се забрани.

сменяш Путин с Тръмп и си познал. Все пак, НАТО не е Русия, и базите не са руски.

Когато си президент на САЩ, хората помнят много време избрания, защото всеки ден го виждат по банкнотите.В новите времена тази система на пропаганда не води пряко до мирна политическа обстановка или миротворческа политика. Според мен, достатъчно е всяка национална валута да отразява свояти си НЕПРИКОСНОВЕНА ТЕРИТОРИЯ. Но това следва да се реши в новото ООН!!Може и предварително като показно,стига някоя страна да задели малко пари за отпечатването на новите си банкноти.

не е ли очевидно вече защо му Тръмп на Путин? Не... очевАдно!!??

САЩ вече са наполовина изкукали (за всичко им е виновна Русия), Англия ги следва по петите, сега остава и Франция да поеме по същия път....къде ли ще му излезе края на това?

С толкова малки ресурси - такива значими резултати ;) Между другото никой не критикува ръководството на Демократическата партия за мръснишките номера спрямо Сандърс. Явно подобно мислене и действия идеално се вписват в евроатлантическите ценности ;) За почти нормалната Килъри Клинтън е ясно - тя нали твърди ,че САЩ били изключителни и предопределени от Бо.а. Аман от кретени и ненормалници :)

В подробно описаната операция на активното мероприятие на руснаците липсва финалното й развитие: група български цигани с куп фалшиви документи обикалят САЩ и гласуват многократно за Тръмп, а семействата им в Б-ия получават от емисари на Нинова купища рубли плюс кебабчета и бира на корем!

Имаме групичка тъпанари с претенции да владеят света...а не могат да овладеят дори собствената си свинеферма...която е разиграна най-ахмашки с фишинг трикове, които 14-16г. ученици хакери ползват за завладяване на чужди акаунти в социалните мрежи. Но не това е главното...акцентът е, че тия мунчовци действително са нарушавали всички морални правила, прецаквали са се един други, постъпвали са безчовечно и зверски в чужди страни...това са едни истински екскременти на световната политика. Най-вероятно са ги хакнали жадни за слава местни момчета, на които им е омръзнало от либерасти, масони и еврейщина.

ха-ха.... то щото сред републиканците няма ни един масон и не играят в една "лига" с "световният еврейски заговор".... за либерастите нищо няма да казвам, че така или иначе няма.. абе ще го кажа, пък вие си ползвайте речник: "момчетата" дето им е омръзнало от либерасти са все отбор юнаци, разбрали-недоразбрали, но мразещи всичко и всички различни хора. Общо взето хора с естествена, вродена индеферентност към лоботомия.

Тези всичките данни, факти и разкрития са ясни от доста време. За мен не е голяма болка и че Хилъри не е спечелила, а Тръмп, общо взето като оставиме легендите и пропагандата, предимни за тъпоглави запалянковци или платени тролове, НЕ ПО ВРАТ, А ПО ШИЯ щеше да е победата на Клинтън, ако се гледа панорамната картина! Което явно обаче е много сложно и невъзможно за схващане от редица дебили (и от двете страни), които трябва да опростят нещата, за да си ги обяснят (с еднодименсиалния си поглед и мислене) Но все още не се дава официален отговор на най-важният въпрос - И ЗАЩО МУ Е БИЛО НА Путин да ПОДКРЕПЯ ТОЧНО ДОНАЛД ТРЪМП ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ!!! Ето, на този въпрос целият свят и всички американци чакат отговора, ОФИЦИАЛНИЯ ОТГОВОР!

Как защо?! Че то е ясно като бял ден! Дъмп е пълен идиот, поставен начело на тази свръхдържава държава той направи всичко възможно да я дестабилизира и да настрои целия свят срещу себе си и срещу страната си. Путлер е бил наясно какво ще се случи и отлично си изигра картите. След като Дъмп си замине , на Щатите ще са им нужни години да изрият авгиевите обори на това президентство.

Блаженни са вярващите че американския президент управлява Америка.

мислех те за по-информиран. стига с тия мантри, че президентът на Русия има нещо общо с вашия избор на президент на САЩ. Това е някаква масова психза. Толкова ли не вярвате в избирателната си система?

Не ми говори само за избирателната система и за вярата ми в нея, че ти е бедна фантазията ако започна да обяснявам детайлно, с безброй примери и факти - може с дни и седмици така да описвам и изброявам! И не ми говори за вяра, в какво съм вярвал или не съм, КОГАТО И КОЕТО ГО ЖИВЕЯ! Защото вярата е за гупаците, аз това, което го знам нямам нужда да го вярвам (или не)! Ако изобщо схващаш какво казвам. Някой ден мога да разкажа личните си премеждия и преживявания, вкл. с "избрани от хората" лица с власт и такива, които ги финансират, и ще ви се изпраят ушите - дори ме се замислям дали да не послучам приятели, които ме съветват да напиша книга...

не го е подкрепял - това си е ваш избор.

Когато преди време дори и микроскопичната Малта предявила претенции към Русия за намеса в изборите им стана ясно, че стадната психоза на деградиралия западен елит придоби характер на епидемия на неуправляеми плитки мозъци. Те дори не са способни да осъзнаят, че губят репутацията си като държавници и изявленията им губят стойност, тъй като започнали да повтарят един след друг едни и същи нескопосани и безсмислени лъжи.

Деградацията на някои западни политици в никакъв случай не е по-голяма на тези в Москва през годините и десетилетията им! Не че това оправдава когото и да е било...

Само един съд може да каже кой е виновен. След като в случая с Хитлъри Клинтон липсва съдебно решение, значи всичко е измислица и лъжа!

А ти чакаш решение?Разследването е точно имената са публикувани едно към едно!Ти мислиш,че само руснаците са големи хакери,е сори!Проблема ,е че са минали са границата отвсякъде ,в чужда държава и не зас друго ,а защото синчето от оредизборния щаб поиска помощ,поканени са,то ,не че без покана няма да опитат,но случая е прецедент!Това не е нормално да се случва по този начин!

Леелее маалееей, ма ти още живееш в 90- те и четеш само в-к "Демокрация". И да те питам, ти в пощата на САЩ ли работиш? Значи ти прие телеграмата от синчето и я препрати в Москва до Путин. Сляшай, като не ти действа едно хапче, пий две бе, будала.

мен живо ме интересува, докато " ..... Русия е шпионирала Хилари Клинтън ...... " дали са снимали под полата! За един приятел геронтофил питам.

елана е пирамида !

Всички видяхме с очите си неадекватното състояние на Хилърито в предизборната кампания - залитания, тикове, ръкомахания, и чухме с ушите си неупрявляемия й кикот... Американците може да са прости бачкатори, но не са луди, за да гласуват за болно бабе.

Да,Хилъри се поизноси,кампаниите са тежки,като се почне още от съпруга й!И все пак е политик с опит,има и доста закони във времето от нея които са полезни за хората!Лично съжалявам за Сандърс ,който беше срещу магнатите, техните облекчения,лобизъм и други неща,имаше съвременни виждания и механизми!Но Тръмп е още по голямо недоразумение,то е видно,че е бос отвсякъде,като си внъшава,че е обут.

закопа Сандърс - дъртата ненаситн за власт усойница.

ох, няма ли край с това глобално клинтънско тролене.

Въпроса е принципен,не става въпрос дали е за Хилъри!Днес за Хилъри,утре за друг!Така,че да се вземат мерки!Това е външна намеса в чужда държава по време на избори.Е така ли да остане?

Ха ха - как се ядосват демократите, когато хората виждат искинското им лице - лицемерие, лъжи и кражби ! А иначе пред медиите са винаги усихнати и загрижени ... Ако беше честна и не манипулираше - нямаше от какво да се страхува, че ще разкрият кореспонденцията и ! И причината за загубата не е в и-мейлите, а в желанието на хората в сащ да променят безобразното демократично управление, което постави правата на педали, педофили и паразитиращите малцинства над тези на обикновените работещи хора, които ги хрантутят !

това е атака срещу активната политика на тръмп!

Значи, проблема не е тя, че е ИЗЛЪГАЛА, МАНИПУЛИРАЛА изборите, извършила ВОЕННИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, а че Русия я е разкрила... Излиза че Русия трябва да бъде наказана, защото е заловила ноякой които е извършил престъпления спрямо човечеството а и собсвения си народ?

Kak pak ne se umoriha s tezi tapizmi....

https://www.bbc.com/russian - а те това е за >>> , ако знае руски

И какво разкриха хакнатите имейли на Демократическата партия!?Ами, че ръководството на партията не е било неутрално,а е подпомагало и е дало де факто служебна победа на вътрешнопартийните избори на Хилари Клинтън,срещу Бърни Сандърс,идола на младите,събиращ десетки хиляди на своите митинги.И възмущението,защо е разкрита тази тайна,а не това,че е истина.

нищо чудни след някой ден да излене новина че руски хакери са направлявали страпона на хилари

През Прас прес за Франс прес - е те па точно такова нещо не може да бъде - Рус Прес да прасне най - великото прасе на свето;-)

Като си сложиш "прес" в името, не те прави Франс Прес. Схващаш ли?

Готово, сега вече съм Франс Прес, ако съм схванал де;-)

,,..“Политиците днес са социалдемократи, утре са просто демократи, вдругиден са комунисти и накрая синдикалисти. Или пък днес са демократи, утре са в Немската национална партия и след това в индустриалната партия. Такива хора винаги ни объркват със същността си. Ние сме си поставили една цел и ще е следваме фанатично и без да проявяваме милост. Да ги закопаем всичките до един в земята!” – Адолф Хитлер..,,!!!

"... което предизвиква ОСТАВКАТА на ПРЕДСЕДАТЕЛКАТА НА ПАРТИЯТА заради разкриването на НЯКОИ ВЪТРЕШНОПАРТИЙНИ ТАЙНИ" !! Що за "вътрешнопартийни тайни" могат да бъдат толкова обществено СМРАДЛИВИ, та разкриването им да налага такава оставка?

Няма разузнаване в света,което да не се стреми да се добере до секретна информация,била и в електронен вид.Американците подслушваха дори телефоните на Меркел,германците правеха същото със своите съюзници.И събраната информация се използа по преценка.Но ако руснаците имат ресурс в електронното разузнаване единица,китайците най-малко стократно.И голяма част на икономическия им просперитет се дължи на това.А да си спомняте,че САЩ официално обяви,че създава досие на всеки жител на планетата!?

Килъри е забравила че...,, колкото повече го... бъркаш ,... мирише повече...,,??? ,,Осраният си е осран,, Не е дипломатически толерантно изказване но за такива личности...!!!

Не ме гледай, чадо, кви ги върша, а слушай какво ти говоря! Та, и Килърица, тъй.

О,тя Клинтън и американскте магнати,преса,електронни медии и интелигенция,социологически агенции,толкова бяха убедени в нейната победа!Тогава руснаци въобще не се споменаваха.И когато Тръмп,започна да печели щат след щат,и победи,ударът беше със силата на ядрен взрив.Те го смятаха за карикатура,бита карта.И станалите за смях търсят оправдание,особено след бума на американската икономика.Чернокожите този път не решиха изборите,твърде много гняв се е натрупал в белия американец.

Ако на подобни изфабрикувани приказки се казва че се ''знае нещо'' значи оглупяването на ''интелектуалците'' е повсеместно ....Надай се джанъм някой да ти каже истината от властващите или от подчинените им служби..

Ами тогава сащ да си закрият многобройните мутренски организации след като няколко ''руски шпиони'' им объркали изборите и те взели че се усетили на половината мандат на ''избрания'' президент.. Стига вече идиотщини защото освен да доказвате американския си идиотизъм вземете та погледнете реалността в страната си ...

Похлупено мляко, котката не го пие. Килърито е решила да мами собствените си съпартийци, а са я хакали всякакви и руснаците са били част от тълпата, ако изобщо са проявили интерс към тази истерична бабишкера.

Даже няма да го чета...

Доста БЪЛГАРИ сте така, просто вярвате на Путлер. Така не боли глава от мислене!

Тя твоята щото се къса от главоболие от велики мисли. Стигат ли центчетата за хапчета, а?

Няма нищо велико в това хакване, нормален фишинг. Грешката е, че Демократите не са очаквали такава намеса и не са внимавали. Това може да бъде направено и от дете, ако има подходящите програми. То де факто повечето хаквания деца ги правят. Истината е, че всички трябва да минат в новите времена и да са компютърно грамотни. Дори и политиците.

Не им ли омръзна да дъвчат едно и също с години,дами и господа -знаещи,можещи,проспериращи,крайно време е да се преустройвате,стига с тая евтина пропаганда,ние обикновените хора не сме овце и /все още,за разлика от много политици/имаме здрав разум и добра ориентация...времето на "жълтата"преса отдавна отмина и ако си мислите ,че със историйки изсмукани от пръстите ни впечатлявате дълбоко се лъжете- будите единствено отвращение примесено с известна доза отегчение...

.., нужно на дебил, като тебе за да се “ибеди”’ че руснаците наистина са манипулирали общественото мнение в Щатите (то твоето съветско мнение няма как да се манипулира, защото си е циментирано с твърдата вяра, че Путин е нормално избран, дрмократичен лидер и не дава никакви директиви за хакване и тровене)?!

само 12 арестувани и изправени пред съда. това не е пропаганда

Истината е, че глобалният либерален лагер в света е в дива паника от това, което се случва и има да се случва... А защо е именно в паника? Тръмп се среща с Путин по собствена инициатива. Защо бърза, какво иска и какво ще предложи не е трудно да се предположи. На фона на предстоящия срив на фондовите борси и последователните много важни избори за Конгрес и след това за Белия дом в САЩ, на Тръмп му е необходимо да си гарантира стабилност и да се застрахова от неприятни ситуации в световен план или поне там, където такива биха му изиграли много лош номер. И докато срива на борсите не може да му бъде лепнат като петно, защото при тях ситуацията е критична от 2008г. и това всички го знаят, то извънредно събитие, /предизвикано от човешка ръка, с цел Тръмп да бъде злепоставен/, организирано някъде в Евразия, Големия Близък Изток или около Корейския полуостров би му изиграло много лоша шега. Та, за да си гарантира липсата на неприятни изненади на Тръмп му е необходимо съдействие от Москва и от Пекин. И ще го получи! Осъществяването на този плана обаче, означава, че Москва и на Пекин трябва да поемат определени отговорности, а това автоматично означава да им бъдат предоставени зони за отговорност и влияние... И това е първото нещо, което предизвиква дива ярост у либералите-глобалисти, защото автоматично отменя дневния им ред и вместо досегашната глобализация /изцяло обслужваща само техния интерес/, стартира процеса на регионализация. Но, за да получи, Тръмп трябва да даде! Какво ще даде Тръмп? Или по-скоро какво може да даде? Първото естествено е оказване на икономическа подкрепа, а второто е ... зони на влияние... Ето какво се случва и има да се случва. И какво предизвиква отчаяние в либералния лагер и мотивира същият този либерален глобален елит да предприеме всичко възможно, за да спре Тръмп, преди той да го е унищожил. Не се съмнявам, че Тръмп ще успее, светът е поел по нов път на развитие!

Добре, изнесли са данни и мейли на обществеността. Но те не са манипулирали мейлите, тоест само са изнесли истината за това, което е ставало в щаба на Хилари. Демократите по-скоро би трябнало да се засрамят от това, което се е случвало...

Тази, която най-искрено танцуваше, когато изродите убиха един легитимен държавен ръководител, унищожиха една съвсем нормална държава, искаш да се засрами? Човече, ти на кой свят живееш, та очакваш от този изрод такова човешко чувство!?!?!

Ако наистина Русия има акъл и ресурс да направи това - евала. Даже не разбирате, че сами признавате превъзходството й, докато отричате, че има такова.

Ресурсът който има, всъщност са парите които са заплатили на истински хакери.

Което потвърждава горното - имат ресурс да се месят, нали така?

Да се отрича руската намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г. е все едно да кажеш на черното, че е бяло. Доказателствата вече са прекалено много. Каквото и да си говорим за качествата на американците едно нещо не може да им се оспори: захванат ли се да нищят някой проблем, който според е тях е много сериозен за националната им сигурност, докарват разследването докрай. В случая и водещият разследването Робърт Мълър е човек с много солидна репутация. А има и логика: руснаците имат мотив - те също се грижат за своите национални интереси по света като САЩ и се месят като тях в различни събития в много държави по света. Намесиха се и в изборите в Германия и Франция през 2017 г. макар и в по-малка степен и без особен успех. И за тези намеси има достатъчно доказателства. За добро или лошо Тръмп беше избран за президент с решителната намеса на: - руснаците - действията на компанията Кеймбридж Аналитика, наета от хора на Тръмп За разлика от американците, англичаните станаха за смях с разследването на аферата Скрипал, където не бяха представени никакви достоверни доказателства за съпричастност на Русия и нейните служби. А глупавите и неграмотни тролове /и американски, и руски/, които се скъсват да дращят глупости под всички статии в Дира вкл. и под тази бих посъветвал на първо време да научат по-добре правописа и граматиката на българския език. След това ако може и малко да си вдигнат капацитета по темите, които коментират, защото иначе ще си изгубят тролската си работа в най-скоро време. И най-скопеният в умствено отношение трол трябва да има минимум грамотност и познания по темата, за да троли успешно, нещо което липсва в 99 % от тролските коментари. Примери за елементарни грешки в постовете по-долу: - в Финландия вместо вЪВ Финландия - симити вместо сЕмити - радиколит вместо радикУлит За просташкия език в коментарите пък няма изобщо какво да говорим, повечето са на ниво на пристанищни хамали.

По-скоро ГЛУПОСТИ, меко казано, но доказателства за сега поне няма. Но за неграмотната част от българското население всяка глупост може да квалифицира като доказателство...

..решителната намеса на ФБР заради частния сървер на Клинтън. Както и арестуваните английски агенти в Италия, членове на определена масонска ложа, които са предавали на американски сървър цялата информацоя от следени с години коресшонденции на италиански ръководители, регионални служби, банки, синдикати, и какви ли не..ама тия неща с доказателствата не се публукуват за четящи само български. А Кеймбридж Аналитика е била наета и от Клинтън, а и на много други избори.

Поредната порция приказки от 1001 нощ! Изнесена в навечерието на съдбоносната среща Тръмп-Путин от либералния лагер с напразната надежда, че нещо може да променят...

Интересна логика! Разследваш този дето е разспространил истината за престъпника а не престъпника. Него го оправдаха.

Причината е друга! Американците предпочетоха да изберат за президент дядо, а не баба!

И какво толкова са си писали по електронната поща тези, че едновременно да даде власт в ръцете на "ГРУ" и да отврати избирателите? Неистови напъни да се прецака затоплянето в отношенията САЩ - Русия и да се върнат славните времена на онези ценности. ЦРУ и другите "служби" на САЩ трябва да бъдат тотално прочистени. А от това което чувам, че става в щатите, следващият път Тръмп няма да има нужда от предизборна кампания.

Дира се присъединява към фейк-нюзарите явно... и с тоз джендърски изглед.... жалко