Учениците до 7 клас вече имат достъп до е-учебници

Учениците от първи до седми клас вече могат да използват електронно четими учебници.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега съвсем ще ги изолират от книгата!Таблетът си е таблет,а книгата си е книга!Те следва да се допълват,а не да се заменят. Освен това трябва да си кажат тук думата медици,психолози и др.,за да не изпищим на умряло след няколко години от вредните последици на лъченето.А същественото в обучението не е нито таблета,нито учебника , а взаимодействието между учителя и ученика,при водещата роля на учителя.Така,че това ,което е нужно на българското училище е УЧИТЕЛ от възрожденски вид,а не тройкаджии завършили педагогически специалности,защото не били приети никъде другаде, "завършили"Шуменски ,ЮЗУ и Бургаски "университети"!Няма да се получи с тези "учители", ако ше и НАСА да влезе в нашите училища!Доказателство единствено-масово посещаване на частните уроци във всички класове.Какво показва това?Че няма качествено училище!?

една наистина добра новина!!!!! дано скоро и за другите издателства да стане...

и къде по-точно да ги оставят в училище като нямат свои стаи и шкафчета? иначе лошо няма да са качени, но не решава проблема с раниците.

Похвално е, но . . . . . . . . . като ще е гарга, нека е рошава. В този си вид, задължително трябва да имаш нет и т.н. Пуснете всичко по нормален начин, спокойно да си го изтеглиш, както си е в ПДФормат, да си го имаш на телефона или таблета и т.н. Няма смисъл от усложняването, както е в момента. Всичко пак може да се свали, само ще затрудняваме и родителите, и учениците . . . . . . няма смисъл. Вероятно МОН ще трябва да се донамеси още малко, или просто и плати, но вижте как е в другите страни . . . . . Чудесно е начинанието, но не усложнявайте нещата, колкото е по-просто едно нещо, толкова повече има смисъл от него. УСПЕХ. НАПРАВЕТЕ ГАРГАТА РОШАВА

Аз лично като ученик учебник не си спомням да съм носил в училище. Учебниците ми седяха вкъщи за да прочета ако нещо съм пропуснал в час. По изключение съм носил ако съм решил , че трябва нещо да прочета преди часа, защото не съм учил изобщо. Все си мисля, че училището се посещава за да чеуш какво обясняа учителя, а не за да четеш от учебник. Нали говорим за училища, а не за читални? И преди да решите, че не съм научил нищо - завърших с 6,00, на приемния изпит в университета изкарах 6,00. Та не знам защо тормозите децата да носят учебници в училище и да имат тежки раници.

Значи, има си цяла наука как за всяка детска възраст по колко минути на ден да се прекарва пред дисплей, а тези и ел. учебници направили, да не би случайно мамините синчета да се озорят от носене на раници. А че ще се зомбират още повече и ще си останат с недоразвити мозъци - какво значение има, давай да гоним от 90 на 100% дебили.

Ами то за възрастните има ограничения колко трябва да работят седмично, има ограничения колко тежко могат да носят и на какво разстояния. Ама като стане въпрос за деца и смятате, че е нормално да учат по 60 часа седмично и да пренасят тежък товар с километри. Вие за хамали работохолици ли мислите да подготвяте децата си?

Кой ти говори за 60 часа? Ще цитирам по памет, но за 9-12 клас умственият труд трябва да бъде поне 6 часа на ден, а стоенето на дисплей - максимум 1 час. Интересно аз как не съм се разглобил от носене на раница? Натоварванията закаляват децата и това е нормално, а не като сегашните путаранчовци, дето малко сняг да захвърчи и почват да пищят и не смеят нищо да кажат на "жените" си, а само им слугуват.

И коя е тая наука, господин разбирач? Щото науката още не може да докаже дали кинескопите са вредни или не. Но пък аграрите сте изключително наясно от вредата на всичко съвременно.

Науката се казва "Хигиена", господин аграрино. И понеже едва ли знаеш значението, ще ти обясня безплатно, че не става въпрос за хигиена като да си миеш гъза, а има хигиена на умствения труд, на дрехите, обувките и др.

Скръб и мъка, качили ги на някаква търд парти система, и даже не се отваря с интернет експлорър...

Какво е това "интернет екслорър..."? Ползвай браузер.

Не е третопартийна системата :-) А три-партийна :-) Просвета плаща на СИЕЛА, СКАЙКОД и БИ ДЖИ ЕС едни 550 000 лева - поне са си написали проекта: link

Запетайката

Голяма работа голямо нещо:)))))Това че ги качили да знаете е ''неизмерим труд'' от тяхна страна сякаш не са ги имали преди печат на дискове..Чудите се с какво да се похвалите на ''слепите'' сякаш българи които не сте успели до сега да идиотизирате достатъчно с реформите си..

Да бехте махнали от линка запетаята, че да се отваря, а?