Издателската група "Просвета" осигури за всички училища в страната достъп до дигиталните варианти на печатните учебници по всички предмети, съобщиха от издателство.

Това, което ученикът само трябва да направи, е да влезе в сайта на издателството , да избере желания учебник по желания предмет и да кликне върху бутона за ползване. Не е необходима регистрация. Скоро линкове към електронно четимите учебници ще бъдат качени на специална платформа в страницата на Министерството на образованието и науката, откъдето също ще може да се четат и ползват.

Въвеждането на дигитални копия на учебниците е с цел олекотяване на ученическите раници, от една страна, а от друга, за да станат уроците по-интересни, разнообразни и достъпни за децата.

Електронно четимите учебници имат напълно идентично съдържание с това на одобрения печатен учебник и така учениците могат спокойно да оставят книжния вариант в училище, а после вкъщи да учат по електронния вариант чрез своя смартфон, лаптоп или таблет, поясняват от издателството.