Коментари - 136 българи за година станали бели роби зад граница | Днес.dir.bg

136 българи за година станали бели роби зад граница

През 2016 година 136 българи са се превърнали в бели роби в чужбина, показват данните на Националната комисия за борба с трафика на хора за миналата година.

Обратно в новината

Коментари - 136 българи за година станали бели роби зад граница | Днес.dir.bg

Коментари

имам два глупави въпроса: 1. за какъв трафик на хора става дума, след като имаме свободно движение на българи в ес и пазарят на труда е отворен? и 2. белите български роби наистина ли са "бели" ?

Шматко наистина не се замисляш! Коя българка ще отиде за същите пари които изкарва и тук. Това "бели" не интересува никой и не знам какво искаш да кажеш,има тарифа и тя е една за всички,ако откаже клиент плащаш за разкарването-айде стига обяснявах,че много професионално ще стане!:) родолюбецо.

За да станеш проститутка в Германия не се иска да знаеш език,но пак попадаш на същите строителни работници от цял Свят и разтваряш краката на всеки за 50 с алт. поне 10 талибани на ден да те минат да си купиш храна и квартира и това е гнусно ,а не работата.Предпочитам България!!!!!

хм, то и тук си имаме бели роби. колко процента от работещите са на минимална раб.заплата?

Демокрацията, Съвременното образование и Холивуд, не прощават на никого ...

Като спомена заеми..., та я кажи колко е бил дългът на държавата към `89 г и колко е сега. Да не говорим за промишленост, селско стопанство и т.н.

Пак лъжеш платено соросидче Дори да прием че истина . Как точно нормалният българин усети уж фалита на държавата..... Нямаше какво да яде спряха да му плащат заплати. Не можеше да отиде на море ?

Никой не може да те спаси от собствената ти глупост!Обикновено такива хора са без професия, не владеят чужд език, нямат идея за правата си и законите на страната, където отиват.Тръгват с идеята, че ще работят, каквото им дадат, но въобще не се и замислят, какво ли чак толкова могат, че да получат мечтаното заплащане.Точно липсата на реална самооценка води до трагичен развой на ситуацията.

Ако забележат уважаемите съграждане, дестинициите за белото робство са страни членки на Европейския съюз. Що не се обърне Баш Бойко към преАтела си Юнкер и да го пита к'о стаа в това EU?

Какво да кажем на господа козяците-еврофекали и продажници! Това е резултата на 27 години педокрация и либерастия!

Такива като баце и шашавите му партньори симонов и др. са най големите производители на роби за износ, събориха сергиите на дребни хора по морето уж убивали престъпността, стотици хора остават без препитание, голяма част стават роби някъде, всички представители в бг. на дребния бизнес са бели роби без права и защита, жертви на държавен рекет, корупция.

Робът се бори за свобода,а свободния за съваршенство.

Липсвам ли ви......... Роби на капиталистите . Естествено. Нима не ви казвахме Ама искахте банани нали

Хиляди българи са черни роби в собствената си страна.

А защо не преброите колко са червените роби в България? Само тази сутрин омбудсмана спомена за една корабостроителница.

то хиляди българи са бели роби в БЪЛГАРИЯ...

Че то и у нас поне 30% са бели роби на разни "бизнесмени"

БГ пенсионери. Онези работили над 30 год. с пенсии колкото минималната.

Започнете проверки от фирмите посредници за работа в чужбина, а не чакайте някой да се жалва! Отдавна сме роби в собствената си родина, на запад сме втора ръка европейци.

Глупости, българина е на едно ниво със западняка, така каза Каролев!

Оли Каролев, нали?

На Каролев ли? Или на 300 души,които ти казват обратното?

подмамени от хора от тяхната общност

А теекааа.... И какво стана сега? Уж в България било много зле, и за това хората бягат навън...а пък се оказа, че там било по зле... Далеч, Далеч повече от 136 са българите, които мизерстват в чужбина...но като се върнат тук в Родината, разказват колко хубаво е там... Е всеки си заслужава участта... Успех Българи !!!

ПРИ КАПИТАЛИЗМА ИМА ЕКСПОАТАЦИЯ НА ЧОВЕК ОТ ЧОВЕКА. ПРИ СОЦИАЛИЗМА Е ОБРАТНОТО. ЗА ДА БЪДЕШ РОБ, ТРЯБВА ДА ИМАШ РОБСКО ПОВЕДЕНИЕ.

Работа на пълен работен ден и отгоре срещу храна и покрив + ограничена по различни причини и методи свободна мобилност. Колко от работещите в България имат повече? Вече и оградите по границите възстановяват.

българският роб не желае свобода, той желае да си има роб

с наименованието Хан. Да не си хотел бе ждрольо. Като си такъв умник, защо не промениш нещата.

и поне милион българи са роби в България. Откога цветът на кожата се коментира в такъв контекст, в европйска държава? А, забравих, ние не сме европейска, а проевро държава в етап на прогесираща фашизация.

Някой да ми каже какви сме в БГ с тези заплати, пенсии, здравеопазване, социална политика, стандарти и т.н. и т.н. освен Роби!?! И не само това по мислене и самосъзнание сме си такива.

а преди 28 години 8.5 млн българи бяхме бели роби на русия - даваха ни по 50$ заплата, не ни пускаха никъде да ходим , избиваха ни безпощадно по концлагери и пр...

че теб са те пропуснали

Аз пък взимах по 400 лв, ти трябва да си бил пълен боклук и некадърник за да ти плащат толкова малко

Ти може да си спал с партийния секретар !

По-добре бял роб в чужбина,отколкото черен роб в Бг.....

ти си роб, където и да идеш, ще си останеш такъв. А аз съм си господар в България, е б е м ти чужбината

"....Това са мъже, подмамени от хора от тяхната общност ... " В същото време по-долу биват наричани поне два пъти "нашенци" - значи хем "нашенци" /българи/, хем от друга общност.

Ами че,ние не сме преставали да бъдем роби. Ние се раждаме такива. Само който не ни е срещнал, той не ни е поробил. Да си останат да си оправят родината,а не да бягат на май..та си. Не ми е жал за тях. Нали за това са се цанили на чуждите господари. Хак им е.....

"Свободно движение на хора, стоки и капитали" - или както там беше.

ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ КАПИТАЛИЗМА, НАРЕЧЕН ДЕМОКРАЦИЯ НЯМА. ЧОВЕК ЗА ЧОВЕКА Е ВЪЛК....

Само в чужбина ли?

това са хора без образование и владеене на език, но с претенции. заслужaват си го

И без образование и език можеш да искаш да живееш нормално. Доколкото разбирам, мъжете са имали занаят, което е доста близо, не мислиш ли? Интересно и отвлечените жени ли са имали големи претенции и го заслужават? Трафикът на хора е страшен....никой не заслужава това ... :'(

напълно сагласен, но хората трябва да мислят с главите си, не е възможно да си без език и каквато и да е квалификация и да повярваш на обещание за 2-3000 евро!

Стотици българи са бели роби в собствената си страна! Да не говорим за изкуствено поддържаното унизително ниско заплащане...

Западните общества винаги са практикували робството. Само на хартия са го отменили. Докато в България от както е създадена (поне 2 500 г.) робство е било забранено. Иронията на съдбата е, че същия този запад ще се превърне на РОБИ на африканските и арабски НАЩЕСТВЕНИЦИ. КАКВОТО ПОВИКАЛО, ТАКОВА ОТВЪРНАЛО!

Я стига се оплаквахте, няма от какво. Той Хампарцумян го каза: Радвайте се, че берете ягоди в ИСПАНИЯ, а не сечете дърва в КОМИ! И всичко е ДЕМОКРАТИЧНО, какви роби са ви патили...

" 136 българи са се превърнали в бели роби в чужбина" Ами хилядите в родната си страна! Или те са "свободни" да робуват на когото си пожелаят! На монополисти на здравната каса, нои, кат, нап, чужди корпорации, български меринджеи, олигарси, политици и много други.

Продажната върхушка ви зове- днес берете портокали, утре и банани СТЕФАН СТАМБОЛОВ И МАКЕДОНИЯ На времето както и днес Истински триумф на тази политика е срещата на българския премиер със султан Абдул Хамид II. Стамболов е посрещнат с топовни салюти и парадни церемонии, отдавани единствено на големите държавници. Политиката на австро-унгарският агент Стамболов се хвали от австро-унгарската и английската преса. Наричат го българския Бисмарк, заради русофобската му политика/ убийства без съд и присъда на русофили, депортация на Иван Вазов , преследване на екзарх Йосиф I и др./ и особено лоялното му държане към Високата порта. Стамболов се противопоставя на създаването революционни организации в Македония и Тракия - ВМРО е основана след убийството му, забранява дейността на емигрантски комитети в България, обезоръжава и предава на турските власти македонски четници. В икономиката политиката му е пълно подчинение на западния капитал, първите крупни заеми от австро-унгарски банки. Вътрешната е груб терор над опозицията - извънредни закони, ограничаване свободата на печата, полицейски мерки, скалъпени съдебни процеси, атентати и политически убийства. Страната е изправена пред гражданска война.и истерична кампания срещу русофилите /убийства без съд и присъда , депортацията на Иван Вазов , преследването на екзарх Йосиф I и др./ Страната е изправена пред гражданска война.

то щото в БГ изобщо няма експлоатация от местни и гръцки "бизнесмени"!

Циганите са белите роби. На Запад 20 лв на глас не дават

Чакаме коментари от кухоглавите толераст тролове как всички бягали на запад а не на изток.Е да видно е от статията какво им се случва и това е малък процент от истината защото не всички говорят и споделят случващото им се.

Защо не кажете за какви мъже и жени от коя общност става въпрос? Имайки предвид фенотипа на даденото малцинство, заглавието е една пародия.

западни ценности бе, радвайте се, американски свине.

Ето това представлява"раят на Запада"... Хората са си устроили живота за тях,НЕ ЗА НАС! Както и във всички подобни случаи, ние никога няма да станем равни с тях,на тяхна територия дори златни да сме! Младежите не го знаят това,а и сметка не си дават... Искат да си опитат късмета,като с тотото... Шансовете са горе-долу еднакви. Но то пък какво ли им остава,след като скапаната им Родина и това не им предлага... И ние сме си виновни,след като я разпродадохме на парче! А както е известно-думбазин частник в бюджет не вкарва,за нищо не се грижи освен за търбуха си... Лошото за нас тепърва предстои... За ония 90% де,които сме"под чертата"...

НЕ СА 136,А СА МНОГО ПОВЕЧЕ ОСОБЕННО В ГЪРЦИЯ

И милиони в България...

Коментари - 136 българи за година станали бели роби зад граница | Днес.dir.bg

136 българи за година станали бели роби зад граница

През 2016 година 136 българи са се превърнали в бели роби в чужбина, показват данните на Националната комисия за борба с трафика на хора за миналата година.

Обратно в новината

Коментари - 136 българи за година станали бели роби зад граница | Днес.dir.bg

Коментари

имам два глупави въпроса: 1. за какъв трафик на хора става дума, след като имаме свободно движение на българи в ес и пазарят на труда е отворен? и 2. белите български роби наистина ли са "бели" ?

Шматко наистина не се замисляш! Коя българка ще отиде за същите пари които изкарва и тук. Това "бели" не интересува никой и не знам какво искаш да кажеш,има тарифа и тя е една за всички,ако откаже клиент плащаш за разкарването-айде стига обяснявах,че много професионално ще стане!:) родолюбецо.

За да станеш проститутка в Германия не се иска да знаеш език,но пак попадаш на същите строителни работници от цял Свят и разтваряш краката на всеки за 50 с алт. поне 10 талибани на ден да те минат да си купиш храна и квартира и това е гнусно ,а не работата.Предпочитам България!!!!!

хм, то и тук си имаме бели роби. колко процента от работещите са на минимална раб.заплата?

Демокрацията, Съвременното образование и Холивуд, не прощават на никого ...

Като спомена заеми..., та я кажи колко е бил дългът на държавата към `89 г и колко е сега. Да не говорим за промишленост, селско стопанство и т.н.

Пак лъжеш платено соросидче Дори да прием че истина . Как точно нормалният българин усети уж фалита на държавата..... Нямаше какво да яде спряха да му плащат заплати. Не можеше да отиде на море ?

Никой не може да те спаси от собствената ти глупост!Обикновено такива хора са без професия, не владеят чужд език, нямат идея за правата си и законите на страната, където отиват.Тръгват с идеята, че ще работят, каквото им дадат, но въобще не се и замислят, какво ли чак толкова могат, че да получат мечтаното заплащане.Точно липсата на реална самооценка води до трагичен развой на ситуацията.

Ако забележат уважаемите съграждане, дестинициите за белото робство са страни членки на Европейския съюз. Що не се обърне Баш Бойко към преАтела си Юнкер и да го пита к'о стаа в това EU?

Какво да кажем на господа козяците-еврофекали и продажници! Това е резултата на 27 години педокрация и либерастия!

Такива като баце и шашавите му партньори симонов и др. са най големите производители на роби за износ, събориха сергиите на дребни хора по морето уж убивали престъпността, стотици хора остават без препитание, голяма част стават роби някъде, всички представители в бг. на дребния бизнес са бели роби без права и защита, жертви на държавен рекет, корупция.

Робът се бори за свобода,а свободния за съваршенство.

Липсвам ли ви......... Роби на капиталистите . Естествено. Нима не ви казвахме Ама искахте банани нали

Хиляди българи са черни роби в собствената си страна.

А защо не преброите колко са червените роби в България? Само тази сутрин омбудсмана спомена за една корабостроителница.

то хиляди българи са бели роби в БЪЛГАРИЯ...

Че то и у нас поне 30% са бели роби на разни "бизнесмени"

БГ пенсионери. Онези работили над 30 год. с пенсии колкото минималната.

Започнете проверки от фирмите посредници за работа в чужбина, а не чакайте някой да се жалва! Отдавна сме роби в собствената си родина, на запад сме втора ръка европейци.

Глупости, българина е на едно ниво със западняка, така каза Каролев!

Оли Каролев, нали?

На Каролев ли? Или на 300 души,които ти казват обратното?

подмамени от хора от тяхната общност

А теекааа.... И какво стана сега? Уж в България било много зле, и за това хората бягат навън...а пък се оказа, че там било по зле... Далеч, Далеч повече от 136 са българите, които мизерстват в чужбина...но като се върнат тук в Родината, разказват колко хубаво е там... Е всеки си заслужава участта... Успех Българи !!!

ПРИ КАПИТАЛИЗМА ИМА ЕКСПОАТАЦИЯ НА ЧОВЕК ОТ ЧОВЕКА. ПРИ СОЦИАЛИЗМА Е ОБРАТНОТО. ЗА ДА БЪДЕШ РОБ, ТРЯБВА ДА ИМАШ РОБСКО ПОВЕДЕНИЕ.

Работа на пълен работен ден и отгоре срещу храна и покрив + ограничена по различни причини и методи свободна мобилност. Колко от работещите в България имат повече? Вече и оградите по границите възстановяват.

българският роб не желае свобода, той желае да си има роб

с наименованието Хан. Да не си хотел бе ждрольо. Като си такъв умник, защо не промениш нещата.

и поне милион българи са роби в България. Откога цветът на кожата се коментира в такъв контекст, в европйска държава? А, забравих, ние не сме европейска, а проевро държава в етап на прогесираща фашизация.

Някой да ми каже какви сме в БГ с тези заплати, пенсии, здравеопазване, социална политика, стандарти и т.н. и т.н. освен Роби!?! И не само това по мислене и самосъзнание сме си такива.

а преди 28 години 8.5 млн българи бяхме бели роби на русия - даваха ни по 50$ заплата, не ни пускаха никъде да ходим , избиваха ни безпощадно по концлагери и пр...

че теб са те пропуснали

Аз пък взимах по 400 лв, ти трябва да си бил пълен боклук и некадърник за да ти плащат толкова малко

Ти може да си спал с партийния секретар !

По-добре бял роб в чужбина,отколкото черен роб в Бг.....

ти си роб, където и да идеш, ще си останеш такъв. А аз съм си господар в България, е б е м ти чужбината

"....Това са мъже, подмамени от хора от тяхната общност ... " В същото време по-долу биват наричани поне два пъти "нашенци" - значи хем "нашенци" /българи/, хем от друга общност.

Ами че,ние не сме преставали да бъдем роби. Ние се раждаме такива. Само който не ни е срещнал, той не ни е поробил. Да си останат да си оправят родината,а не да бягат на май..та си. Не ми е жал за тях. Нали за това са се цанили на чуждите господари. Хак им е.....

"Свободно движение на хора, стоки и капитали" - или както там беше.

ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ КАПИТАЛИЗМА, НАРЕЧЕН ДЕМОКРАЦИЯ НЯМА. ЧОВЕК ЗА ЧОВЕКА Е ВЪЛК....

Само в чужбина ли?

това са хора без образование и владеене на език, но с претенции. заслужaват си го

И без образование и език можеш да искаш да живееш нормално. Доколкото разбирам, мъжете са имали занаят, което е доста близо, не мислиш ли? Интересно и отвлечените жени ли са имали големи претенции и го заслужават? Трафикът на хора е страшен....никой не заслужава това ... :'(

напълно сагласен, но хората трябва да мислят с главите си, не е възможно да си без език и каквато и да е квалификация и да повярваш на обещание за 2-3000 евро!

Стотици българи са бели роби в собствената си страна! Да не говорим за изкуствено поддържаното унизително ниско заплащане...

Западните общества винаги са практикували робството. Само на хартия са го отменили. Докато в България от както е създадена (поне 2 500 г.) робство е било забранено. Иронията на съдбата е, че същия този запад ще се превърне на РОБИ на африканските и арабски НАЩЕСТВЕНИЦИ. КАКВОТО ПОВИКАЛО, ТАКОВА ОТВЪРНАЛО!

Я стига се оплаквахте, няма от какво. Той Хампарцумян го каза: Радвайте се, че берете ягоди в ИСПАНИЯ, а не сечете дърва в КОМИ! И всичко е ДЕМОКРАТИЧНО, какви роби са ви патили...

" 136 българи са се превърнали в бели роби в чужбина" Ами хилядите в родната си страна! Или те са "свободни" да робуват на когото си пожелаят! На монополисти на здравната каса, нои, кат, нап, чужди корпорации, български меринджеи, олигарси, политици и много други.

Продажната върхушка ви зове- днес берете портокали, утре и банани СТЕФАН СТАМБОЛОВ И МАКЕДОНИЯ На времето както и днес Истински триумф на тази политика е срещата на българския премиер със султан Абдул Хамид II. Стамболов е посрещнат с топовни салюти и парадни церемонии, отдавани единствено на големите държавници. Политиката на австро-унгарският агент Стамболов се хвали от австро-унгарската и английската преса. Наричат го българския Бисмарк, заради русофобската му политика/ убийства без съд и присъда на русофили, депортация на Иван Вазов , преследване на екзарх Йосиф I и др./ и особено лоялното му държане към Високата порта. Стамболов се противопоставя на създаването революционни организации в Македония и Тракия - ВМРО е основана след убийството му, забранява дейността на емигрантски комитети в България, обезоръжава и предава на турските власти македонски четници. В икономиката политиката му е пълно подчинение на западния капитал, първите крупни заеми от австро-унгарски банки. Вътрешната е груб терор над опозицията - извънредни закони, ограничаване свободата на печата, полицейски мерки, скалъпени съдебни процеси, атентати и политически убийства. Страната е изправена пред гражданска война.и истерична кампания срещу русофилите /убийства без съд и присъда , депортацията на Иван Вазов , преследването на екзарх Йосиф I и др./ Страната е изправена пред гражданска война.

то щото в БГ изобщо няма експлоатация от местни и гръцки "бизнесмени"!

Циганите са белите роби. На Запад 20 лв на глас не дават

Чакаме коментари от кухоглавите толераст тролове как всички бягали на запад а не на изток.Е да видно е от статията какво им се случва и това е малък процент от истината защото не всички говорят и споделят случващото им се.

Защо не кажете за какви мъже и жени от коя общност става въпрос? Имайки предвид фенотипа на даденото малцинство, заглавието е една пародия.

западни ценности бе, радвайте се, американски свине.

Ето това представлява"раят на Запада"... Хората са си устроили живота за тях,НЕ ЗА НАС! Както и във всички подобни случаи, ние никога няма да станем равни с тях,на тяхна територия дори златни да сме! Младежите не го знаят това,а и сметка не си дават... Искат да си опитат късмета,като с тотото... Шансовете са горе-долу еднакви. Но то пък какво ли им остава,след като скапаната им Родина и това не им предлага... И ние сме си виновни,след като я разпродадохме на парче! А както е известно-думбазин частник в бюджет не вкарва,за нищо не се грижи освен за търбуха си... Лошото за нас тепърва предстои... За ония 90% де,които сме"под чертата"...

НЕ СА 136,А СА МНОГО ПОВЕЧЕ ОСОБЕННО В ГЪРЦИЯ

И милиони в България...