Коментари - И накрая винаги печели Германия | Днес.dir.bg

И накрая винаги печели Германия

Германският триумф снощи не оставя никаква възможност освен Линекер да повтори думите си от 1990 с вдигнат показалец и вперени в камерата очи: “И накрая ...”.

Обратно в новината

Коментари - И накрая винаги печели Германия | Днес.dir.bg

Коментари

не винаге. Втората световна война я загуби.

Искам да станем провинция на Германия. Тогава най-после отново можем да кажем, че сме били на световно по футбол. Ами то Бавария звучи почти като България. Г-жа Меркел да забрави за онзи търтей от Банкя и да вземе да се поразходи из целокупния български народ, за да види какви прекрасни данъкоплатци можем да бъдем.

Меси не се е държал олигофренски, а нормално за диагнозата си на аутист. Така че не обиждай гениалния футболист

Сега погледнах. Не бях прав. Има синдром на Аспергер и това го оневинява разбира се. Но пък останалите му съотборници нямат такъв синдром така че поне те можеха да зарадват привържениците си и да им благодарят за това, че цяло световно си дават парите в Бразилия и ги подкрепят.

Продължавай да четеш, може и твойта диагноза да откриеш-ненормалник.

Фамозният гол на Марио Гьоцке узакони германския триумф на световното първенство.

Меси се държа като пълен олигофрен след мача. Загубил - загубил. Голяма работа. Толкова твой сънародници са там. Вдигни тази златна топка да ги зарадваш бе серсем. Поне малко да се зарадват. Хората искат да се здравист с него като минава нагоре, той се дърпа все едно са прокажени. Такава идиотщина и в България няма. Все пак си втори, не си последен.

Бундесверът отново прегази футболния свят. А на финала германците издържаха всичко. Издържаха и италианския рефер и аржентинските футболни грубияни на терена. И пак победиха ....

Що сте още в България? Що не пишете по немските форуми? Айде на автобусите и към Deutschland, като ви е по-добре там.

евтините роби са добре дошли навсякъде! Arbeit macht frei! да не сте забравили!

Evtini ama vseki spored akala si - v Germania se pe4eli dobre i zivota e v pati po-dobar! V BG ste si robi a uz ste si v rodinata

Slava Bogu ve4e sam v Germania umniko! Tanete si v mizeriata i zlobeite! Deutschland über alles! MOJATA BALGARIA E NE TOVA PODOBIE NA DARZAVA V MOMENTA, A RODITELETE MI I SPOMENITE. Balgaria ne zasluzava decata si!

Всички емигранти се оправдавате, че чакате някой да ви направи "ХУБАВА" България и вие евентуално да се върнете наготово. Една държава се прави от народ, а не от измекяри, но вие не сте от български род, а говорите за България. Хубава или не това е моята родина. Едно време като е била под робство, народът да не е емигрирал - не, борил се е за свобода и по-добро бъдеще. Ако всички бягаха нямаше да я има днес.На кой му стиска да се бори?

Тази журналистка с този стил на писане направо може да тръгва към немското посолство и да ду.а на всички подред.

направи ми всилно впечатление как снощи след тази заслужена победа нямаше присъщите за държави като Б-я бомбардировки,крещене по нощите истерии и непремерени действия. Мда манталитет ли и ли култура или и двете. Все пак днес е работен ден, даже колегите са сдържани без еуфория но горди от победата. Всичко това кара човек да се позамисли...

всички трябва да ахнем от умиление, "колко велика е Германия" щото едни ритнитопковци взеха световната купа ли? Айде мерси на, а на журналистката и пожелавам да поживее и поработи в Германия и тогава да пише такива високопарни фрази.

В Германия успешно работят и живеят десетки хиляди български инженери, математици, лекари, физици, химици, работници, техници,..., като не малко от тях са дипломирани в Германски Университети.

слугуват приятелю! А,тези без образование робуват. Тръгвай натам, като ти е толкова по-добре!

не бях чел по-мазна и лакейска статия. Все едно годината е 1978 СССР е спечелил световното по футбол и чета работническо дело. Като задължително присъства как трябва да се поучим от съветските другари. Времената се променят, лакеите си остават.

Айде, холан. Чак пък толкова. Взеха си поука германците от една тежка загуба от Франция-5 или 6/0 преди няколко години. Поканиха испанец да им покаже тайните на испанския футбол и успяват. Учат се. Това е положителното.

По-лекичко с тези превъзнасяния. Вярно, че немците взеха купата, но с нищо не бяха по-добри нито от Гана, нито от Алжир, французите си ги биха по-инерция, а накрая аржентинците изтърваха 3-4 100% ви възможности. Единственото, което ги открои, че просто си вярваха, че ще станат шампиони. А пък който иска да се скъсва от работа и живее в комунизма Меркел, ще му каже herzlich willkommen!

DE + RU + BG = прогрес

Абе дай да не се възхищаваме много-много на германците, че светът на два пъти е правил една и съща грешка през 20 век! Да не започнем 21 със същото!

Става въпрос за футбол, не за война, нали!

Да живее демократична Германия. Браво момчета. Само така. Показаха те на света какво означава отборен дух и сплотен тим. Така както са във всяко едно отношение.... за разлика от някой други държави дирижирани от тирани и кланящи се на парите от петрол или от газ.

в Германия се кланят на папата сигурно, парите изобщо не ги интересуват.

Малко прекален е този патос, граничещ с лакейство, така присъщо на българската журналистика. А може просто да се каже че здравословният национализъм, дисциплината и правилната кауза и стимулирането на интелекта печелят сърцата на хората и са предпоставка за успехите на такова общество.

Иване, има национализъм. Какво е това здравословен национализъм? Българската журналистика е лакей на партии, не и на друга държава. Много популистко писание, стимулиране на интелекта, печелена на сърцата и т.н. Дрън, дрън. Нищо такова не е Германия.

Здравословен по отношение на Германия, която има горчив опит с неговото изкривяване в уродлива форма. Освен безпочвена критика, някакви аргументи ще представите ли. Ако не , доста неподходящ е такъв един учителски тон. Дори смешен. Чакам да чуя какво има в Германия.

здравословен нациолнализъм е когато поставяш собствената си държава пред другите (не както правят русофилите и америкофилите), но се съобразяваш с мнението на тези който не изповядват твоите убеждения и не ги репресираш и обиждаш както го правят русофилите.

/Ред, дисциплина, постоянство, скромност, фокусирано обучение а не енциклопедичност и уважение пред закона който сам си създал и всичко това възпитано още от люлката. Това е тайната на немският успех по всички фронтове на живота. / Именно, те са машини, не мислещи, още по-малко чувстващи хора. Незная дали доминация на Германия е до бре -по-скоро е зле. Но в края на краищата таки или иначе нищо няма значение.

Пич, звучиш като снощен, още повече и с това последното изречение.

Тъжен ден за комунизма другари.

??????????

sonibvc@gmail.com

Ще го преживеем...нали имахме 25г светли дни на демокрацията!

Има хора които само една песен си знаят! Какво общто има тук това унико???

Всъщност объркал си се ...радостен ден за комунизма. Какво мислиш че има в Германия.....по комунизъм не знам да има. То и без друго си е тяхно изобретение.

Без да съм запознат с Германия както много БГ гастербаити, знам че швабите имат много качества за уважение. Тези качества се виждат във всичко което правят от коли и хладилници до футбол и война....даже обучиха руските спец войски! Със сигурност има на какво да се научим от тях. Веднъж ми се наложи да ида там за 2 дена и усетих едно студено отношение към хората което веднага се чуства. Единстевеното което малко ме притеснява е че не си поплюват много много...

Всъщност усещането наистина е такова, но през последните години си задавам въпрос какво като уж сме по топли...то това върви ръка до ръка и с лицемерието и със забиването на нож в гърба. Дали пък немската студенина не е за по-добро?

sonibvc@gmail.com

Като видиме фактите може и да си прав! И все пак...ако спечелиш $100 милиона от лотарията сигурно си представяш бял пясък, палми, топло време и по разхлабен начин на живот...едва ли виждаш, тъмна и мрачна германия където, едва ли не, се движиш в редица за това и онава. Според мойте виждания там е добре за бедните но не толкова за богатите :) Разбира се повечето от нас са по скоро по бедни отколкото по богати така че Германия блести.

Така е, бро, прав си. Българите са мързеливи, завистливи, прости, предатели, дребни тарикати, селски хитреци, подмазвачи, угодници, лентяи.

Гастарбайтери е израз който често комплексарите използват в привеждане под общт знаменател на всички които живеят в чуйбина! И ти с твойте 2 дена в германия не дей да ми правиш експертни оценки.

sonibvc@gmail.com

Както вече казах не съм експерт по Германия. Интересното е че хора които са живели там от дълги години споделят това. Няма идеална държава...това е ясно.

Виж сега, не всички хора трябва, като те видят да искат да си станете най-добри приятели, нали? Това, че хората са учтиви и не ти е кълната във вечна вярност и "ти мен уважаваш ли ме" на първа среща е положително качество според мен, но пък аз винаги съм бил "студен". А ти пробва ли да им се усмихнеш, или каква са тия гейски истории, ще се усмихваш на непознати. ;)

ти наи-напред стани софянец,а за немец не бурзаи. в този твои мизерен живот няма да стане... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ред, дисциплина, постоянство, скромност, фокусирано обучение а не енциклопедичност и уважение пред закона който сам си създал и всичко това възпитано още от люлката. Това е тайната на немският успех по всички фронтове на живота.

Не гледам футбол, не гледах даже "урока", който получи Бразилия, със седем "поправителни".Вчера поспорихме с един голям "разбирач" на футболните въпроси, който упорито твърдеше, че Аржентина ще е върха.Настоях, че Германия е връх и ще бъде такъв.И тъй, както недолюбвам немците, просто не си доспах и днес , на работа , съм като пребита.Но доволна! Браво, МЪЖЕ, браво, треньоре, браво , ГЬОТЦЕ! Велики сте!Привет, Германийо! Напълнихте душата ми със сила и борбен хъс!!!

като си германец, какво си тръгнал да пишеш в български форуми??? и то под няколко ника, оригиналният ти беше "от джърмани", помниш ли? и с какво си полезен на българите? с писане на пропагандните ти коментари в полза на мутрата ли?...

честито на германците, само не виждам, каква връзка има политиката с футбола ама нейсе, думата "ментално" какво трябва да означава??коментарите пак са залети с глупави политически коментари, нивото ви дира е паднало много.

Е как да няма... Путин стоеше 120 мин зад Меркел с наведена глава и стискаше палци за Аржентина. После въздиша, ухили и прегърна Меркал както прегръщаше баба си като искаше лакомство.

Малко народи са богати , без да водят войни, за да вземат ресурса на другите. В Европа са българи, швейцарци, баварци, белгийци, унгарци, чехи, финландци и словаци Останалите богати, първо са водили завоевателни войни

И България ли била от богатите? ;-)

A Белгийско Конго?

Искрено се радвам за победата им .Германците го заслужават а и имат нужда от такава победа като народ,ако успеят да се справят и с демографския си проблем то и шансовете на Европа се повишават.Аржентинците все още търсят своя път и дори победа във футбола не може да ги изтръгне от перманетната им икономическа и социална криза.

Е, през 24 години "винаги" ли е правилната дума???? по-скоро бих казал чат-пат...

С тренер като Доган,ляво крило серГЕЙ,дясно крило Местан и централен нападател Орешарски,нашия отбор е срам за футбола!

и бочката тренер умникут... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не винаги. Първата и Втората загубиха. Може би в Третата?

Студената я спечелиха, с отличен(6).

Спечелиха и 2рата световна чрез ЕС...малко със зкъснение но стана!

Радвам се за германците. Заслужена победа!!!

НЕ Е ВЯРНО!!!!!!!!!!!!! ТОВА СА ДОЛНИ ИНСИНУАЦИИ!!! Борисов е ВИНОВЕН!!! НЕ Германия, бсп СПЕЧЕЛИ!!! бсп НЯМА ЗАГУБА! :))))))

Дори не можеш да разбереш за какво ти пишат хората. Продължавай да си пишеш за герб, бсп, да си чоплиш семки, да си пиеш ракията и да си ядеш салатата и да се оплакваш колко си зле.

Точно... Втора Световна война - Германия губи и става No 1 - а съюзниците - мизерия и престъпност :D

Същото се отнася и за Япония! :P

а кой даде парите на Германия да се възстанови след като избиха толкова много народ, просто народ сме и това няма да се промени

Александър

СССР? :)

Коментари - И накрая винаги печели Германия | Днес.dir.bg

И накрая винаги печели Германия

Германският триумф снощи не оставя никаква възможност освен Линекер да повтори думите си от 1990 с вдигнат показалец и вперени в камерата очи: “И накрая ...”.

Обратно в новината

Коментари - И накрая винаги печели Германия | Днес.dir.bg

Коментари

не винаге. Втората световна война я загуби.

Искам да станем провинция на Германия. Тогава най-после отново можем да кажем, че сме били на световно по футбол. Ами то Бавария звучи почти като България. Г-жа Меркел да забрави за онзи търтей от Банкя и да вземе да се поразходи из целокупния български народ, за да види какви прекрасни данъкоплатци можем да бъдем.

Меси не се е държал олигофренски, а нормално за диагнозата си на аутист. Така че не обиждай гениалния футболист

Сега погледнах. Не бях прав. Има синдром на Аспергер и това го оневинява разбира се. Но пък останалите му съотборници нямат такъв синдром така че поне те можеха да зарадват привържениците си и да им благодарят за това, че цяло световно си дават парите в Бразилия и ги подкрепят.

Продължавай да четеш, може и твойта диагноза да откриеш-ненормалник.

Фамозният гол на Марио Гьоцке узакони германския триумф на световното първенство.

Меси се държа като пълен олигофрен след мача. Загубил - загубил. Голяма работа. Толкова твой сънародници са там. Вдигни тази златна топка да ги зарадваш бе серсем. Поне малко да се зарадват. Хората искат да се здравист с него като минава нагоре, той се дърпа все едно са прокажени. Такава идиотщина и в България няма. Все пак си втори, не си последен.

Бундесверът отново прегази футболния свят. А на финала германците издържаха всичко. Издържаха и италианския рефер и аржентинските футболни грубияни на терена. И пак победиха ....

Що сте още в България? Що не пишете по немските форуми? Айде на автобусите и към Deutschland, като ви е по-добре там.

евтините роби са добре дошли навсякъде! Arbeit macht frei! да не сте забравили!

Evtini ama vseki spored akala si - v Germania se pe4eli dobre i zivota e v pati po-dobar! V BG ste si robi a uz ste si v rodinata

Slava Bogu ve4e sam v Germania umniko! Tanete si v mizeriata i zlobeite! Deutschland über alles! MOJATA BALGARIA E NE TOVA PODOBIE NA DARZAVA V MOMENTA, A RODITELETE MI I SPOMENITE. Balgaria ne zasluzava decata si!

Всички емигранти се оправдавате, че чакате някой да ви направи "ХУБАВА" България и вие евентуално да се върнете наготово. Една държава се прави от народ, а не от измекяри, но вие не сте от български род, а говорите за България. Хубава или не това е моята родина. Едно време като е била под робство, народът да не е емигрирал - не, борил се е за свобода и по-добро бъдеще. Ако всички бягаха нямаше да я има днес.На кой му стиска да се бори?

Тази журналистка с този стил на писане направо може да тръгва към немското посолство и да ду.а на всички подред.

направи ми всилно впечатление как снощи след тази заслужена победа нямаше присъщите за държави като Б-я бомбардировки,крещене по нощите истерии и непремерени действия. Мда манталитет ли и ли култура или и двете. Все пак днес е работен ден, даже колегите са сдържани без еуфория но горди от победата. Всичко това кара човек да се позамисли...

всички трябва да ахнем от умиление, "колко велика е Германия" щото едни ритнитопковци взеха световната купа ли? Айде мерси на, а на журналистката и пожелавам да поживее и поработи в Германия и тогава да пише такива високопарни фрази.

В Германия успешно работят и живеят десетки хиляди български инженери, математици, лекари, физици, химици, работници, техници,..., като не малко от тях са дипломирани в Германски Университети.

слугуват приятелю! А,тези без образование робуват. Тръгвай натам, като ти е толкова по-добре!

не бях чел по-мазна и лакейска статия. Все едно годината е 1978 СССР е спечелил световното по футбол и чета работническо дело. Като задължително присъства как трябва да се поучим от съветските другари. Времената се променят, лакеите си остават.

Айде, холан. Чак пък толкова. Взеха си поука германците от една тежка загуба от Франция-5 или 6/0 преди няколко години. Поканиха испанец да им покаже тайните на испанския футбол и успяват. Учат се. Това е положителното.

По-лекичко с тези превъзнасяния. Вярно, че немците взеха купата, но с нищо не бяха по-добри нито от Гана, нито от Алжир, французите си ги биха по-инерция, а накрая аржентинците изтърваха 3-4 100% ви възможности. Единственото, което ги открои, че просто си вярваха, че ще станат шампиони. А пък който иска да се скъсва от работа и живее в комунизма Меркел, ще му каже herzlich willkommen!

DE + RU + BG = прогрес

Абе дай да не се възхищаваме много-много на германците, че светът на два пъти е правил една и съща грешка през 20 век! Да не започнем 21 със същото!

Става въпрос за футбол, не за война, нали!

Да живее демократична Германия. Браво момчета. Само така. Показаха те на света какво означава отборен дух и сплотен тим. Така както са във всяко едно отношение.... за разлика от някой други държави дирижирани от тирани и кланящи се на парите от петрол или от газ.

в Германия се кланят на папата сигурно, парите изобщо не ги интересуват.

Малко прекален е този патос, граничещ с лакейство, така присъщо на българската журналистика. А може просто да се каже че здравословният национализъм, дисциплината и правилната кауза и стимулирането на интелекта печелят сърцата на хората и са предпоставка за успехите на такова общество.

Иване, има национализъм. Какво е това здравословен национализъм? Българската журналистика е лакей на партии, не и на друга държава. Много популистко писание, стимулиране на интелекта, печелена на сърцата и т.н. Дрън, дрън. Нищо такова не е Германия.

Здравословен по отношение на Германия, която има горчив опит с неговото изкривяване в уродлива форма. Освен безпочвена критика, някакви аргументи ще представите ли. Ако не , доста неподходящ е такъв един учителски тон. Дори смешен. Чакам да чуя какво има в Германия.

здравословен нациолнализъм е когато поставяш собствената си държава пред другите (не както правят русофилите и америкофилите), но се съобразяваш с мнението на тези който не изповядват твоите убеждения и не ги репресираш и обиждаш както го правят русофилите.

/Ред, дисциплина, постоянство, скромност, фокусирано обучение а не енциклопедичност и уважение пред закона който сам си създал и всичко това възпитано още от люлката. Това е тайната на немският успех по всички фронтове на живота. / Именно, те са машини, не мислещи, още по-малко чувстващи хора. Незная дали доминация на Германия е до бре -по-скоро е зле. Но в края на краищата таки или иначе нищо няма значение.

Пич, звучиш като снощен, още повече и с това последното изречение.

Тъжен ден за комунизма другари.

??????????

sonibvc@gmail.com

Ще го преживеем...нали имахме 25г светли дни на демокрацията!

Има хора които само една песен си знаят! Какво общто има тук това унико???

Всъщност объркал си се ...радостен ден за комунизма. Какво мислиш че има в Германия.....по комунизъм не знам да има. То и без друго си е тяхно изобретение.

Без да съм запознат с Германия както много БГ гастербаити, знам че швабите имат много качества за уважение. Тези качества се виждат във всичко което правят от коли и хладилници до футбол и война....даже обучиха руските спец войски! Със сигурност има на какво да се научим от тях. Веднъж ми се наложи да ида там за 2 дена и усетих едно студено отношение към хората което веднага се чуства. Единстевеното което малко ме притеснява е че не си поплюват много много...

Всъщност усещането наистина е такова, но през последните години си задавам въпрос какво като уж сме по топли...то това върви ръка до ръка и с лицемерието и със забиването на нож в гърба. Дали пък немската студенина не е за по-добро?

sonibvc@gmail.com

Като видиме фактите може и да си прав! И все пак...ако спечелиш $100 милиона от лотарията сигурно си представяш бял пясък, палми, топло време и по разхлабен начин на живот...едва ли виждаш, тъмна и мрачна германия където, едва ли не, се движиш в редица за това и онава. Според мойте виждания там е добре за бедните но не толкова за богатите :) Разбира се повечето от нас са по скоро по бедни отколкото по богати така че Германия блести.

Така е, бро, прав си. Българите са мързеливи, завистливи, прости, предатели, дребни тарикати, селски хитреци, подмазвачи, угодници, лентяи.

Гастарбайтери е израз който често комплексарите използват в привеждане под общт знаменател на всички които живеят в чуйбина! И ти с твойте 2 дена в германия не дей да ми правиш експертни оценки.

sonibvc@gmail.com

Както вече казах не съм експерт по Германия. Интересното е че хора които са живели там от дълги години споделят това. Няма идеална държава...това е ясно.

Виж сега, не всички хора трябва, като те видят да искат да си станете най-добри приятели, нали? Това, че хората са учтиви и не ти е кълната във вечна вярност и "ти мен уважаваш ли ме" на първа среща е положително качество според мен, но пък аз винаги съм бил "студен". А ти пробва ли да им се усмихнеш, или каква са тия гейски истории, ще се усмихваш на непознати. ;)

ти наи-напред стани софянец,а за немец не бурзаи. в този твои мизерен живот няма да стане... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ред, дисциплина, постоянство, скромност, фокусирано обучение а не енциклопедичност и уважение пред закона който сам си създал и всичко това възпитано още от люлката. Това е тайната на немският успех по всички фронтове на живота.

Не гледам футбол, не гледах даже "урока", който получи Бразилия, със седем "поправителни".Вчера поспорихме с един голям "разбирач" на футболните въпроси, който упорито твърдеше, че Аржентина ще е върха.Настоях, че Германия е връх и ще бъде такъв.И тъй, както недолюбвам немците, просто не си доспах и днес , на работа , съм като пребита.Но доволна! Браво, МЪЖЕ, браво, треньоре, браво , ГЬОТЦЕ! Велики сте!Привет, Германийо! Напълнихте душата ми със сила и борбен хъс!!!

като си германец, какво си тръгнал да пишеш в български форуми??? и то под няколко ника, оригиналният ти беше "от джърмани", помниш ли? и с какво си полезен на българите? с писане на пропагандните ти коментари в полза на мутрата ли?...

честито на германците, само не виждам, каква връзка има политиката с футбола ама нейсе, думата "ментално" какво трябва да означава??коментарите пак са залети с глупави политически коментари, нивото ви дира е паднало много.

Е как да няма... Путин стоеше 120 мин зад Меркел с наведена глава и стискаше палци за Аржентина. После въздиша, ухили и прегърна Меркал както прегръщаше баба си като искаше лакомство.

Малко народи са богати , без да водят войни, за да вземат ресурса на другите. В Европа са българи, швейцарци, баварци, белгийци, унгарци, чехи, финландци и словаци Останалите богати, първо са водили завоевателни войни

И България ли била от богатите? ;-)

A Белгийско Конго?

Искрено се радвам за победата им .Германците го заслужават а и имат нужда от такава победа като народ,ако успеят да се справят и с демографския си проблем то и шансовете на Европа се повишават.Аржентинците все още търсят своя път и дори победа във футбола не може да ги изтръгне от перманетната им икономическа и социална криза.

Е, през 24 години "винаги" ли е правилната дума???? по-скоро бих казал чат-пат...

С тренер като Доган,ляво крило серГЕЙ,дясно крило Местан и централен нападател Орешарски,нашия отбор е срам за футбола!

и бочката тренер умникут... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не винаги. Първата и Втората загубиха. Може би в Третата?

Студената я спечелиха, с отличен(6).

Спечелиха и 2рата световна чрез ЕС...малко със зкъснение но стана!

Радвам се за германците. Заслужена победа!!!

НЕ Е ВЯРНО!!!!!!!!!!!!! ТОВА СА ДОЛНИ ИНСИНУАЦИИ!!! Борисов е ВИНОВЕН!!! НЕ Германия, бсп СПЕЧЕЛИ!!! бсп НЯМА ЗАГУБА! :))))))

Дори не можеш да разбереш за какво ти пишат хората. Продължавай да си пишеш за герб, бсп, да си чоплиш семки, да си пиеш ракията и да си ядеш салатата и да се оплакваш колко си зле.

Точно... Втора Световна война - Германия губи и става No 1 - а съюзниците - мизерия и престъпност :D

Същото се отнася и за Япония! :P

а кой даде парите на Германия да се възстанови след като избиха толкова много народ, просто народ сме и това няма да се промени

Александър

СССР? :)