Германският министър плагиат подаде оставка

Германският министър на отбраната Карл-Теодор цу Гутенберг, който беше уличен, че е преписал част от дисертацията си по право, заяви, че подава оставка от всички политически постове.

Обратно в новината

Коментари - Германският министър плагиат подаде оставка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Редакторченца мои ненагледни, чували ли сте за речници? В тях ще разберете разликата между "плагиат" и "плагиатор"

Ако Б.Б. беше почтен като този глупав германец, щеше да си подаде оставката, а митничаря дето рита топката също щеше да си даде оставката, ама нашите не са глупави като германеца.

Не разбрах Б.Б. обясни ли думите си по историята с Мишо бирата.

Tова говори все пак за някакво достоинство а българската лъжла??? Kъде се крие?

Абе ей, Гутенберг. Ти нормален ли си да си даваш оставката бе? Ела в България да видиш какво се прави в такъв случай. Ела да те консултира наш Цецо. Много няма да ти вземе - едни 100 бона за златна консултация с примери от собствената му практика и си оставаш министър. И Миро Найденов може много да те светне как да се правиш на тапа, когато те издъни твое протеже. А ако се помолиш както трябва на Бойко, да даде урок на Меркел как да се инати и да си брани министрите до кръв, считай че постът ти е гарантиран до края на мандата й.

Ако цветанов бе поне малко Европейси политик-честен и доблестен, би си сложил Бележниците Сам и отишъл в затвора. Но знам ли може той да иска,но Борисов да не му разрешава?:)

Достойно поведение! Искам да видя как някой в Бг ще направи подобно нещо! Ще си останем с чакането дребните душички да се откажат от благинките за поддържане на душата и тялото!:)

Цветанов да вземе пример от германеца и да не увърта за 130 000 лева.Ако политик беше укрил такава сума в Германия вече щеше да е политически труп.Цветанов покажи че си мъж и не се оправдавай с тъщата.Готино?

Агент Гоце да вземе пример от германеца. И да си подаде оставката. Гоцка, бъди мъж поне веднаж бе, подай си оставката. За Станишката и Яне е ясно - те са гейове, ама поне ти се покажи като мъж. Или тя твоята стана с каквито се събереш такъв ставаш. И тие трудно даже да се правиш на мъж.

Точно това ни различава от цивилизования свят. Точно това е разликата от полуистината и истината и от всички половинчати работи които ни заобикалят и заливат, с претенцията да са истини. Да ама не са. Помислете за това, сега и когато тръгнете да си избирате управниците, много скоро.

Така е. Лъжец и мошенник като агент Гоце, който скри агентурното си минало, когато се кандидатираше за президент, ако беше в някоя цивилизована страна веднага би подал оставка. В Япония би си направил сепуко. Че не веднаж, а цели два пъти скри че е бил доносник на ДС. Пък после, като се разбра се изптапани и каза че бил годр с агентурното си минало. Що не го каза преди 10 години бе, тулуп. Не за президент, за кмет на циганската махала нямаше да те изберат.

Ами аз съм чел едно писмо на въпросната "баронеса" до бълг. министерство на културата..рядка наглост, не искам да цитирам защото не мога дословно а не би било коректно.Явно иска да черпи с пълни шепи и да използва положението си .Та доведеното и синче е същото.Кой кого е научил ... или двамата са се доусъвършенствали един от друг ?

У нас е ясно,че доносниците не подават оставка, ама ако в Германия си я подават какъв го крепи и въпросната Меркел от бившите гедерешки служби?Явно ченгетата на всякъде взимат власт и си пробутват некадърните копелета на добри служби!Сега ми е интересно тъй наречената доведена майка на въпросния Любка Свиркова Ц.Гутенберг ( тителувала се като баронеса) как ще има очи да ни поучава отново.Българската парантия каквито титли и да и сложиш пак си остава същата.

То и там май стана като в известния руски виц: "Прийдет поручик Ржевский и все опошлит"

Той подаде оставка като видя че няма накъде. ЧЕ е преписал не си признава, чахаше да види как ще реагира тоя и оня и чак тогава под наиск подаде оставка. Не виждам по какво нашите политици се различават от тоя т.нар. европейски модел на поведение. Същата циганария и в Германия. За пореден път ви казвам, стига чувство за малоценност. Германия и Европа не е чак толкова принципна. Същите игри и тук на високо, същите корупции. Но хората са по-задоволени и не се интересуват чак толкова от тия игри като в България.

Гоцка, дане четеш ти тази новина, бре. Вие в с. Сирищник, Пернишко знаете ли да четете въобще. Или кавото чуете по партийните събрания - толкова. Що се отнася до затворите - трябват. Сериозни количества затворнически места - за БСП и компания. Пък и за Гоцката, защо не.

ех, като се сетя преди някакви си 8 години като се дипломирах, какво беше в българия....всичко се пазеше за ''наши'' хора - докторантури, специализации, или поне възможности в чужбина, като няма места у нас....само за ''наши'' хора. случаен човек пробиваше много бавно и много трудно. после нещата се отпушиха, а и ние нахитряхме. та, какво да му съчувствам на тоя мамин синковец? условията в германия предполагат да е налице 100% акуратност в хората.

Така е. Но нека кажем ясно за кого бяха запазени местата за докторанти. Да не би за партийната номенклатура? А пшосле се видя че с докторска титла или без такава си е все едно. За иузпълнителско място даже е по-зле - считат те за "overeducated". И тогава нещата се"отпушиха". Не че дотогава куцо кьораво и сакато, записало аспирантура не ставаше "кандидат на науките", но после нещата станаха наистина неуправляеми. Към "куцото, кьоравото и сакатото", се прибавиха тъпото, некадърното и подмазваческото. А резултатите същите - нулеви.

Не споря, даже се съгласявам, и то не от куртоазия :-) Обаче, не слагай всички под общ знаменател, моля. В момента в Блгария има останали много мои колеги - талантливи, работливи, мотивирани и много съвестни хора. Лошото е, че на фона на феодалите биват оплюти и те.

75% от обществеността е на страната на цу Гутенберг. Огромният натиск от опозицията е "пирова победа": колебаещите се за кого да гласуват сега ще знаят. Гутенберг спечели симпатиите и на военните и на гражданите. БСП следва да се замисли /ако има с какво да мисли!/, за такъв ефект и в случая с Цв.Цветанов.

Това че германците са на страната на цу Гутенберг е долнопробна лъжа. Тоично обратното е вярно: дори много от неговите съпартийци осъждат мошеничеството и особено факта, че той е пропуснал възможността честно да си признае грешката и да подаде навреме оставка, а е започнал да лъже и отрича престъплението си. Това може да го потвърди всеки, който като мен директно се информира, дори и сега в момента с информацията, която тече по немските информационни канали.

Може да си измисляш нещо, но допитванията сочат друго. Срещу него са само 24 процента. Другото ще го видим на изборите след седмици! Същото важи и за Цветанов. Говорилнята ви е празна работа. Ако той бъде посочен за кандидат, той ще е президента на РБългария.

ГОСПОДИН ГУТЕНБЕРГ МОЖЕ С ЧСТА СЪВЕСТ ДА ПОМОГНЕ НА ЦВЕТАНОВ КАТО МУ НАПМОНИ,ЧЕ ОСВЕН ПРЕМИЕР ИМА ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО. ТОВА, ЧЕ Е ПОПРЕПИСАЛ НАКОЙ РЕД ЗА ДЕСЕРТАЦИЯТА НЯМА ДА НАВРЕДИ НА НАРОДА КОЛКОТО ЦЕАНАТА НА ШЕСТ АПАРТАМЕНТА, МАСА ЕКСКУРЗИИ И САМОЧУСТВИЕТО НА ТЪСТА МУ.

Г-н Гутенберг може да помогне и на агент Гоце. Като му напомни че освен партийната повеля трябва да има чест и достойнство. И затова че е излъгал целокупния български народ за агентурното си минало, и за това че е бил доносник на ДС, трябва да подаде оставка. И като офицер от запаса трябва да има офицерска чест да го направи. ама той и офицерлъка на агент Гоце май е по партийна линия. нещо като овчарлъка.

Полегни си малко. Поспи следобеден сън, че така си пощръклял....като котарак през март!

Добре поне, че не е и бременен като мене, че ... Тегло голямо, начи!Поети ангажименти към наште хора- тежат, да пазиш некво благоприличие - тежи, отвътрее - пак тежи!Абее, тежко!

Добре че Станишката не е бременен. Въпреки че напоследък редовно правеше опити да забременее. Забремени ин-витро някава си там кощрамбетина. Защо ин-витро дявол знае. А още по-голям дявол знае дали е от Станишката това ин-витро. То човек заплоди някоя "витро" та не е сигурен, та "ин витро"ли.

Те са в друго измерение! У нас ДАЖЕ да си агент-доностник на 2 заплати и да клепаш колегата си по бюро по тънката част - звучи ГОРДО и може да станеш даже...ПРЕЗИДЕНТ!

То така ако погледнем дявол знае колко от "академиците" в БАН трябва да подадат оставки. И ако бяха в Германия със сигурност щяха да ги принудят. Че и щяха да ги накарат да се извиняват. а тук - доц. д-р Тракторов със средно милиционерско и Рабфак. Станишката и той с нещо като Рабфак но в Русия. Гоцкята - той пък по линията на доносник ан ДС се издига. Като виден специалист по история на БКП. А всички знаем у нас как се пишат и защитават дисертации. Резил.

Охооо я да видим кой си е дошъл от психиятрията???

Какъв рабфак те тресе, бе? Станишев е завършил МГУ. Ти имаш ли представа какво е МГУ? Не го прави Станишев зорлем симпатичен на форумците.

Наивник, пак те хванах, че си с модераторката: дарява ти любов в синьо дори, когато...заблуждаваш тук форумците!? Как ГО правиш не знам, да не СТЕ от Десибето? А, като си информиран за Станишев: изкарай МУ дипломната работа, че да се посмее малко народа тук, стиска ли ти?

Ало, коневръза. Оня с Червените ескадрони. Въпросът е как е влязъл в МГУ. дали като син на висш партиен функционер на бКП (както Рабфак-обците, с предимство), или като обикновен студент. Пък да станеш специалист пои съветските униформи, когато вече ч няма Съветската армия надали е особено перспективно. То и дипломата на Доган за доктор от АОНСУ не знам доколко е легитимна.

Станишев има магистратура-политология,икономика от Лондонското Икономическо Училище ,от най-добрите 10 В Света Университети!!! Или-Станишев е Най-добре образованият политик в България. Какво са учили Борисов и Цветанов?:) За калитко и кгб знам,че това не е важно:)

Да можеше и Цецко да прояви малко доблест, можеше Меркел да ни подкрепи за Шенген...

Да можеше агент Гоце да прояви малко доблест и да отзове посланниците - агенти на ДС. И потенциални шпиони на Русия. Не само Меркел всички щяха да ни подкрепят. ама къде ти доблест у един доносник на ДС. То доблестта не е като да лижеш дупетата на господарите в Кремъл.

у нас това не може да се случи по следните причини: нямаме министри с научни степени, нямаме морал както от страна на министрите, така и от гражданското общество щото да си искаме по-кадърни управници и Германия не е България... за наше огромно съжаление...

На този "обезпечен" господин произхода му изяда главата. Физкулт-привет.

За какви неща хората подават оставки, а! Аз например не съм знаел, че в дисертацията можело и да не се преписва:)))А пък нашите политици не са и чували, че може и да не се краде..

с това, което си завършил ти - вероятно може да се преписва. при нас не може. трябва да изградиш хипотеза, да я подкрепиш с реални резултати, които се изработват с месеци, да публикуваш и след няколко такива отиваш на защита. а тези, които решават дали трудът ти си заслужава да се публикува или не, нито те познават, нито пасат трева. не слагай всички под общ знаменател на базата на собствената си безпросветност.

Колко мъка има на този свят Боже! как трябва да бъде и как е в действителност са съвсем различни неща. Има маса "академици", някои даже със специялности в точните науки дето не знаят грам чужд език пък се пишат доктори и не знам какво си. И сега по-старите кадри в БАН не знаят езици. някои си мислят че знаят руски, ама го "знаят" на принципа: " Кон ритает къч хвърляет". А за чуждоезиковите познания на някои се носят легенди - "Легенда за неграмотността". Ако всички в БАН дето са преписвали за дисертациите ги изхвърлят то ще останат има-няма 100-ина души.

А нащ Цецо кога ще подаде оставка?!?!?!!!!!!

След агент Гоце. Може би. И за да го замести като президент.

Има една темичка за лъжите на Цецко, където не срешнах коментар как "Първанов и тройната коалиция са излъгали за мнението на Германия относно Шенген"

А бе Гоце така или иначе ще си отиде, защото мандата му изтича. Ама Цецко, както се вижда, се е впил във властта като репей на кучешка опашка - няма отърване от него