Коментари - 40-милиардна дупка в бюджета може да погълне управляващите в Германия | Днес.dir.bg

40-милиардна дупка в бюджета може да погълне управляващите в Германия

След катастрофалните за коалицията на канцлера Олаф Шолц европейски избори правителството може да не преживее продължителния спор за бюджета

Обратно в новината

Коментари - 40-милиардна дупка в бюджета може да погълне управляващите в Германия | Днес.dir.bg

Коментари

Да си ги търсят в Украйна. Ох, отдавна не са налични вече. Разхвърляни по разни офшорни сметки на украинци и германци от върхушката. Исках да кажа държавната мафия, но вие се сещайте.

Тази Бербок е една много неприятна шунда.

Аз само да кажа - "Саннкциите работят!"

Да съберем по една заплата за немските ни партньори!

спират кранчето за укрите и готово.

Елементарно, ама нашият страхуващ се от шмайзери на паметници Денкофф нали се сещаш как каза, че му било все едно какво се случва с българската икономика, стига да сме можели някак да навредим на РОССИЯ :))

ГАВРИЛЕ, Крим руснаците наистина си го присъединиха към Русия. Ясно ли ти е, обаче, защо? Това е единствената база на руския флот на Черно море и няма как да оставят страна с уклон към НАТО да контролира морето. Донбас не е бил окупиран от Русия. Преди тази война е просто регион подобен на Кърджалийско или преди войната в бивша Югославия на Косово, т.е. място населено ОСНОВНО с етнически руснаци. Проблемът с Донбас е, че украинците по тяхна си логика на омраза към руснаците няколко години всъщност воюваха със собственото си население там, бомбандираха, избиваха цивилни. Мислиш ли си, че Турция не би тръгнала да присъединява Кърджалийска област, ако ние почнем да стреляме всеки ден там, защото повечето хора в областта са етнически турци и много даже не говорят български? Между другото, и Крим винаги е бил населен основно с етнически руснаци. Можеха ли украинците да задържат Крим и Донбас и да няма война? Можеше, ако американците не бяха устроили майдан, за да се набутат във властта и да я контролират чрез свои марионетки(причината за отделяне на Крим), и украинците не бяха се отдали на много старата си омраза към руснаците, която е от създаването на украинската държава насам(Реално държава Украйна никога е нямало, а са били все полски или руски земи до 1918 и са създадени малко на принципа на нашите братчеди от Македония.), но всъщност става огромна през ВСВ, когато най-върлите бригади на СС са всъщност УКРАИНЦИ. Чувал ли си за Вълча глава, избиване на купища украински евреи, поляци, руснаци от украинските ССовци? За "героя" Бандера? От тогава като цяло руснаците наричат украинците нацисти. Знаеш ли, че огромна част от населението на Израел са всъщност с украински корени и са прогонени точно от украинските зверства през ВСВ?

Защото, когато монголците нахлуват в Полша, армията на Чингиз хан се състои от 90% руснаци. Полаците наричат руснаците "предатели" и "лъже-християни", затова че руснаците служат на монголците, за да воюват срещу Европейските държви. Въпрос към четящите: Виждате ли прилика между случилото се през 13-ти век и случващото се през 21-ви век?

Монголската армия се е състояла от руснаци, а :)) Украинци имало ли е, или то Киевска Рус си е била руска, ги ги ги :)) Ами германци мразят ли? Или и армията на Райха се е състояла от руснаци? :)) А впрочем твоите теорийки какво общо имат с 40-милиардния дефицит в Германия, който клати стола на и без това очевидно мразените от германците настоящи управляващи? :))

няма общо със Столцито и компания,които разориха Германия.

Аматьори, направете Бербок канцлер и няма да имате грижи!

Вие не призовавахте ли и германците, които масово гласуваха срещу Шолц, да "изчезнали от лицето на Земята"? :))

Хайде, от Кремъл призоваваме всички избиратели на Величие и Възраждане от Германия скорострелно и немедленно да се преселват в Русия на Урал! - Марчето Шекерова говорител на Кремъл

редно е избирателите путинисти да напуснат ЕС и да се преселят при Путин. Така е россо-патриотично. Но-о-о.... няма опашки за визи за емиграция в Россия. Россофилията е россофилиеята, но зарплатата в евро си е зарплата в Евро, а Германия лебен ист лебен, а жизнь в говне.

Ами иди го обясни на германците, защото очевидно според тях е редно да бият шута на антируското си правителство, вместо да си изоставят държавата. Може пък специално заради теб да те послушат, ги ги ги!

Вие не призовавахте ли и германците, които масово гласуваха срещу Шолц, да "изчезнали от лицето на Земята"? :))

50Б ЗА ГЕРМАНИЯ Е КАТО ЗА СРЕДНИЯ БЪЛГАРИН ДА ИЗЛЕЗЕ НА РЕСТОРАНТ ЕДИН ПЪТ ПОВЕЧЕ В МЕСЕЦА

Сигурно затова германците масово гласуваха срещу Шолц на евроизборите. Сигурно затова и в Берлин от години не могат да си позволят да си купят или даже наемат жилища, ги ги ги!

Руският бюджетен дефицит е 50 милиарда евро на година, но ние пак коментираме Германия. Много сме нахални и безочливи.

Обсебен си от Русия човече. Новината е за Германия, но не можеш да спреш да мислиш за Русия. Чак става нелепо. Ако публикуват новина за стоманени пирони, сигурно ще пишеш колко са зле пироните в Русия.

На мене Русия ми плаща. Русия е моят хляб и вода. Кремъл е моята звезда.

Като истински евроатлантик, хем плюваш по РОССИЯ, хем тайничко си прибираш рубличките, ги ги ги!

Руският икономически ръст е пъти над германския (който е рецесионен:)). РОССИЯ може да си позволи да инжектира пари в икономиката си, за да я подсили допълнително, ги ги ги!

Аурус Лада или Мерцедес Бенц?

Защо питаш? Ти ли ги раздаваш? :))

както казах вече: за педерунгелите, наци-юдеите, призрака от киев и дебелохгъзата, турска уруспия- защитата наречена "толерантност" никак не важи! бой до посиняване! с тая "толерантна" измет!!!! да започнем със сзо! .... Бог с нас

14 май 2024 - След преизбирането на президента Владимир Путин през март Кремъл отвори фискалните кранчета, което доведе до повторен дълбок дефицит в бюджета въпреки увеличените приходи от петрол. Недостигът възлиза на 1,5 трилиона рубли (16 млрд. долара) от началото на годината до април, което е повече от два пъти повече в сравнение с предходния месец, съобщи Министерството на финансите А СЕГА ДЕ

РОССИЯ е с по-висок икономически ръст от ФАЩ. Германия е в рецесия. Познай при кое от двете състояние можеш да си позволиш бюджетен дефицит, за да инжектираш пари в икономиката :))

Това според данните на Кремъл, нали?

Не, според МВФ. Провери в Гугъл, ако не вярваш. И ако ти стиска де, че да не получиш нови гърчове от безсилна злоба :)))

МВФ публикува само данните от Кремъл. Проверил съм. А те тия от Кремъл хич и никога не лъжат, нали? хи хи хи

Къде точно си проверил? Защото на страницата на МВФ пише, че това са техни собствени прогнози. Излиза, че или ти лъжеш, или МВФ, ги ги ги!

Добре. Русия е във война и подложена на санкции. Какво общо има това с Германия, която не воюва, не е грам санкционирана, показвана е като идеал за европейски ценности и успехи, бори световната бедност и ефекта на 0.00012% от атмосферата да е СО2 от човека(СО2 е 400ррм или 0.04% от газовете в атмосферата- 2 пъти над минимума да има живот заради простата причина, че растенията се хранят с СО2, който е 200ррм и сега е към 2 пъти под нивото по римско време преди 2000г и в най-ниското си съдържание, откакто има живот на планетата. В тия 0.04% 3% е произведения от хората и наистина да няма жив човек на планетата бихме променили 0.00012% от състава й, ако и кравите не пръцкат. Да, борим климатични промени с намаляне на 3% от газ, който е отделян от океаните, вулканите, гниещи растения и умрели животни и т.н. и се рециклира на 100% от растенията за 10-15 години.)? Войните и социализмът водят държавите към фалит и народите към мизерия. Това е известно отдавна. Русия- война. Германия- турбо марксизъм със зелена украска да не се набива много пред очите на шашкъните, че по принцип много(разбира се, младите грам не помнят) още помнят мизерията и "свободата" на соц.а. Малко твоето става като "Ама в Америка още бият н...те." от времето на соц-а.

Че кой и е виновен на Русия, че воюва? Сами си го направиха ватниците, защото са примитивни и агресивни.

Русия воюва, защото някой в НАТО реши да започне процес по влизане на Украйна в алианса, а украинците бяха събрали към 400 000 човека войска и всъщност бяха на ръба да влизат в Русия. Защо са подписвани минските споразумения? Русия ясно е казала, че няма да допусне бази на американците и НАТО на границата си и иска буфер. Можеше да не въоръжават Украйна и да не я бутат насила във война и нямаше да има грам проблем. Но САЩ си имат интереса да отслабят Русия и се случи поговорката "Атовете се ритат, а магаретата отнасят шутовете.". И ние си го отнесохме с инфлация, скъп ток и газ и т.н. Дано само не ни набутат да пращаме хора да мрат за интересите на американските корпорации.

Русия преди това окупира Донбас и Крим, а още преди това нападна и окупира части от Грузия и Молдова. Тия кремълски лъжи ги разправяй на червените бабички пред блока. Те може и да ти повярват.

Разкажи си теорийките на германците, може пък това да ги успокои за бюджетния им дефицит и следващия път Шолц като вземе пак да раздава техните пари на просяка Зелю, да му ръкопляскат, вместо да гласуват срещу него, ги ги ги!

Няма ли да съберем малко пари за изпадналата Германия? Нали на нея се крепи ЕС. Да не вземе да се срути преди да въведем еврото. Малко златни кюлчета "с отпаднала необходимост" ще им се отразят добре.

Не може да подпомагаме друга страна-членка на ЕС, простията на Западна Украйна кой ще я плаща?

После се чудим,защо Зеленски знаел какви оръжия сме имали и не ни трябвали:)))Сега ще каже на България какво и колко му е длъжна за топлоцентралите на Украйна.Този не е шпионирал за Русия:))))

нема зелена сделка! има само тотално пребити до смърт джендерал- педерасти. юдео-наци педерасти, добре забелязано! и на никоя юдейска фамилия нема да ви се размине- тоталната война! ли-чно! а кражбита от народите. просто ще ви я заврем на баща вив путката- гъзоебана! можете да заложите пагоните си, офшорните си сметки и целите си педераски медии, на това! че сте губещите отново! все едно ще загубите, както във Виетнам... афганистан, изсраел и ек! майната му на холокоста! ушатия! ,.... Бог с нас

Германия се упрвалява от глупаци. Спряха си атомните лектроцентрали, спряха си евтиния природен газ, загубиха химическата и металургичната индустрия. Даже Мерцедес се изнесе в Китай. Наложи се да отворят наново въглищните центали (за по-чист въздух). Натъпкаха се с мързеливи емигранти и чакат да те да ги оправят. Германия върви към дъното!

Давайте, давайте за Укрия и после?... Кръв ще с@рете за всичко, което сте пратили нататък!

Добре, де. Защо налагат Зелена сделка и от там трябва да плащат куп субсидии да не измират хората от студ и глад заради високите данъци и акцизи на енергията и непосилните цени на ВЕИ? Защо дават оръжия за милиарди на Украйна толкова време, вместо преди 2-3 години още да бяха тропнали, че тази държава няма да бъде член на НАТО и няма нужда да се готви за война с Русия изобщо, както всъщност украинците правеха преди влизането на руски войски още? Защо финансират куп кораби с нелегални мигранти? Да, излезе отдавна, че немското правителство плаща за вкарване на хора от Африка. Защо дават на килограм социални помощи и стимулират да не се работи и плащат данъци съответно? После защо "крайно десните" печелели... Ами, то държавата не е бездънна каца за пишман социалисти, даже да се пишат либерали и евроатлантически десни.

и вие наричата този безпределен, лунен кратер - яма! верно сте сладури. явно е, че не плащате данъци за тази поредна, юдео-нацистка система на циганското ограбване от балкона на "филантропизъма", който си посдтрои комунизъма за своите фамилии. не спа, франкофонните? ама верно сте медии на джендерала на цереуто - пан дер дьо педер, който дупа дава за един пробит долар повече! и уще - смелият бегач на обратни разстояния и собственик на Българските медии, като "санже политик тука-има-тука-нема". дали се разпозна в образа на вечния, лазещ по корем лузър, за да постигне още печалба в напечатани, вестници... чавето от "посолството"? не вервам. той утре ща ви наоправи гей прайд и всичко ще е пак все едно не майка, а баща ви е раждал! и сте си плюли в устата, боре с шланго празен на огнеборецо от трета низина! в същност. какво създадохте? мадафака джендералитето`защото Ние Много, Много добре знаеме какво окрадохте. и като умиргате, ще ви питам, гледайки в очите ви: "беше ли съучастник на ограбването на народите?" айде за това, че беше богоборец нека султана ти прости, мадафака надрусан педофил грозен, тъп и необразован фашага - курва бобр!! ..... Бог с нас ......

28 юни, 2022 "Мудис" потвърди фалита на Русия по външния дълг .......... Германия е на СВЕТЛИННИ години от този момент, копейки хи хи хи

Ти луд ли си, прост ли си ... или се правиш на смешен?

Руската централна банка запази основната си лихва непроменена на ниво от 16% на трето поредно заседание

Лихвата им си беше такава и преди началото на специалната военна операция. А в ЕСС каква беше преди 3 години и каква е сега? :))

Това за което са радваш, бе ТЕХНИЧЕСКИ фалит. Заради блокрането на руските пари.. Докато в Германия дупката е реална. При това вече със заеми доблжаващи 100% от БВП-то. Прибави към тях и обещаните от ЕС 50 милиарда. Дето ЕС ги обешава за пореден път, макар че и ТОЙ ГИ НЯМА В БЮДЖЕТА СИ. Та САЩ ще им дава нов заем, който и немците ша требе да повръщат..

Сам си признаваш, че Русия няма пари, защото са блокирани, а после се обясняваш.

Това ли си признава :)) Функционалната неграмотност на русофобите е доста забавна и истински продукт на западната образователна система :))

Една е да "дифолтнеш", понеже имаш пари, но получателите на дълга не желаят да го приемат по начина, по който желаеш да си платиш, друго е да се случи, защото пари нямаш, понеже си ги раздавал даром на някой си просяк. Ама ти това си го знаеш много добре, нали? Санкциониращите РОССИЯ не само пак се самосанкционираха да не могат да си получават рублите, ами и в собствените им бюджети вече зеят огромни дупки, а западът масово е в рецесия, ги-ги-ги!

Русия вече няма пари. Минало бешело. Затова рублата им е 1 рубла за 1 стотинка, а лихвите им са надути до небесата. Затова и Путин е нонстоп в Северна Корея и Китай за да проси оръжие.

„Въпреки войната и санкциите: Руските банки с рекордна печалба от 37 милиарда долара" Ръстът идва благодарение на рязкото покачване на дейността в ипотечното, корпоративното и потребителското кредитиране, като секторът се е възстановил от санкциите, наложени му през 2022г. В Международния валутен фонд (МВФ) очакват ръст за руската икономика, изпреварващ този на страните от Г-7" Ги-ги-ги!

Обединеното Кралство е с по-голяма дупка, санкциите срещу Русия действат в правилната посока.

При ЮК е заради Брекзит

Рецесията в Германия и тя ли е заради Брекзит? :))

Амиии, така работят санкциите

Не е лесно да си прост! Слава на Зеленски, човека който ще банкрутира ЕвроПедалският Съюз!

Гламавите шваби загубиха евтините руски ресурси и милиардния китайски пазар... Спечелиха дупка в бюджета и наградата Дарвин...ма квот си направиш сам...

Значи управляващите в Германия основно са загрижени как да се заобиколи конституционната дългова спирачка, за да опоскат специалните фондове? Вместо да спрат да хвърлят мангизи на данъкоплатците за Украйна, зелени сделки, санкции срещу Русия, помощи за навлеци в чалми и т.н.?

Да не забравяме и мигрантите: сирийци, афганистанци... евтината работна ръка която не работи май се оказа скъпа. И тя иска разходи. Тази сважа кръв Вече прави митинги за основаване на ислямски халифат в Германия.

Те социалистите са така. Харчат докато има в името на народа. После народа плаща.

Това отдавна вече е стандартна схема на запад и при нас, независимо кой управлява. Просто привидно законен начин на източване на държавни мангизи към джобовете на частни фирми и високопоставени лица.

много фитопланктон се навъди и сред "самите богове" - управляващи света от името на фамилиите на фаше-юдео-филантропето. "Според специалистите, нашествието на фитопланктон може да доведе до рязко понижаване на нивото на кислород в Черно море, а оттам и до масово измиране на морските му обитатели", където тукА "морските обитатели" са въсъщност данъкоплатците. а фитопланктона са целата бездарна пасмина, окупирала всички лостове за управление на една нормална, а не педофило-юдейска "демокрация". дълго ли ви е, дебили? ми режете си го на порции, инак ще натлъстеете, като гъза дженералитето. ....... Бог с нас "40-милиардна дупка в бюджета може да погълне управляващите в Германия" 40 милиарда? само???? ми, да са живи 0птимистите, копеле! но да ви кажа: социалдемократите не са социал-демократи, а шайка хиени, които с лека ръка бутнаха всички придобивки, които хората с жетртви по улиците успяха да придобият. социал-демократите са асоциал-шмъркалета, като здравния им министър на тая гавра с "демокрацито". тие педофил-третополови джндерасти от "либералите" педерста- с наци баща - линднер не могат нищо друго освен комундяшка шуро-баджанащина на най-високо ниво и тотална без хаберност по всякакви въпроси, не само по икономически. зелените пък са пълната , световна трагедия на образованието по американски адет, копеле. за здравеопазването да не говорим. но, на практика това е поредния "комунизъм" на юдео-нацитата! юдеите-наци- шеф! ти - нищо, данъкоплатец! биербок пак е нищо в сравнение с камала харис! ще ви го върнем, чрез камала, педи! но пък гледах как тлъстосерата, зелена пача... ка ѝбеше ѝмиту, да ни съветва как да пазим диета... такава смешка и клоунът ви, къевав, пан бжежински не може да измисли, без да му шушне на ухото най-голаматя империя на злото, а именно юдео-нацистката империя на "флантропите". богоборци, също. ... Бог с нас .... Бог с нас

Когато БГ русофилистиците гастарбайтери тръгнат от Германия към раССия, тогава ще им повярвам, че Германия е зле.

Малоумкин...само добичетата ходите..от нива на нива...

А на германските избиратели, които със засилка биха шута на Шолци, вярваш ли? :))

Абе няма ли останал някой милЕард за Украйна??? Не можем да повярваме!

Че как иначе? Ресурси, досега евтино купувани от Русия, са заменени със скъпите отвън; част от производството се изнесе от Германия, другото е изтеглено от руските пазари (само да споменем БМВ и др. ),; зелените щуроти вкупом бежанци от Украйна, Сирия, Афганистан и т.н., увиснали на соц. система. Плюс милиони помощи за войната. Ако те не са били наясно с това, какво ги очаква при подобни политики, значи са случайни идиоти и трябва спешно да се махат.

На тебе г..за е в България, парите ти са от Запад, но сърцето ти е в роССия. Като на всяка копейка у нас.

и по-сериозен рев ще слушаме от дебили като теб, още нищо не е станало споко

Руските тролчета се загрижили за германският бюджет хи хи хи

Самите немци са се загрижили........поне така се казва в статията. Ти си се загрижил за мнението на другите защото твоето е най-актуално!

Проблема на ФРГ не са тези 40 милиарда, а започналото унищожаване на индустрията, което в средносрочен план неминуемо ще доведе до сериозни проблеми.

"Един от ключовите спорни въпроси е свързан с отбраната и с това как да се намерят пари за изпълнение на обещанията на Шолц да възстанови германската армия и да изпълни целта на НАТО за разходи от 2% от БВП" Лесно!! Махате се от НАТО и отваряш крана на СП2 :)

Нека да позная ... Путин и Русия са виновни! - Защото не искат да дават ресурси без пари. - Не пускат разни олигарси, като Абрамович, да харчат милиарди руски пари в чужбина Хубаво беше преди, Русия нищо не произвежда, продава ресурси и купува всичко от Запада, че и къщи и яхти и цели футболни отбори си купуваха. Сега, за съжаление на Европа и най-вече на Германия, Русия почти всичко си произвежда и няма вече руски милиарди обратно в Европа ... ще трябва пак да се работи иначе мизерия ... ама сегашните поколения не са онези от след войната .... сега с розови кончета и дъгички е до никъде.

За кой идиот ги пишете тези глупости, бе? 40 милиарда за Германия са жълти стотинки. Ето ви пример: Бюджетът Технически университет Мюнхен е 1.8 милиарда Евро.

Добре, че е пълна информационна завеса в Кенефланда, за това не знаеш какво е истинското положение в Германия, не знаеш и какво тепърва предстои, фондовете се топят като снежинки в Август!

Коментари - 40-милиардна дупка в бюджета може да погълне управляващите в Германия | Днес.dir.bg

40-милиардна дупка в бюджета може да погълне управляващите в Германия

След катастрофалните за коалицията на канцлера Олаф Шолц европейски избори правителството може да не преживее продължителния спор за бюджета

Обратно в новината

Коментари - 40-милиардна дупка в бюджета може да погълне управляващите в Германия | Днес.dir.bg

Коментари

Да си ги търсят в Украйна. Ох, отдавна не са налични вече. Разхвърляни по разни офшорни сметки на украинци и германци от върхушката. Исках да кажа държавната мафия, но вие се сещайте.

Тази Бербок е една много неприятна шунда.

Аз само да кажа - "Саннкциите работят!"

Да съберем по една заплата за немските ни партньори!

спират кранчето за укрите и готово.

Елементарно, ама нашият страхуващ се от шмайзери на паметници Денкофф нали се сещаш как каза, че му било все едно какво се случва с българската икономика, стига да сме можели някак да навредим на РОССИЯ :))

ГАВРИЛЕ, Крим руснаците наистина си го присъединиха към Русия. Ясно ли ти е, обаче, защо? Това е единствената база на руския флот на Черно море и няма как да оставят страна с уклон към НАТО да контролира морето. Донбас не е бил окупиран от Русия. Преди тази война е просто регион подобен на Кърджалийско или преди войната в бивша Югославия на Косово, т.е. място населено ОСНОВНО с етнически руснаци. Проблемът с Донбас е, че украинците по тяхна си логика на омраза към руснаците няколко години всъщност воюваха със собственото си население там, бомбандираха, избиваха цивилни. Мислиш ли си, че Турция не би тръгнала да присъединява Кърджалийска област, ако ние почнем да стреляме всеки ден там, защото повечето хора в областта са етнически турци и много даже не говорят български? Между другото, и Крим винаги е бил населен основно с етнически руснаци. Можеха ли украинците да задържат Крим и Донбас и да няма война? Можеше, ако американците не бяха устроили майдан, за да се набутат във властта и да я контролират чрез свои марионетки(причината за отделяне на Крим), и украинците не бяха се отдали на много старата си омраза към руснаците, която е от създаването на украинската държава насам(Реално държава Украйна никога е нямало, а са били все полски или руски земи до 1918 и са създадени малко на принципа на нашите братчеди от Македония.), но всъщност става огромна през ВСВ, когато най-върлите бригади на СС са всъщност УКРАИНЦИ. Чувал ли си за Вълча глава, избиване на купища украински евреи, поляци, руснаци от украинските ССовци? За "героя" Бандера? От тогава като цяло руснаците наричат украинците нацисти. Знаеш ли, че огромна част от населението на Израел са всъщност с украински корени и са прогонени точно от украинските зверства през ВСВ?

Защото, когато монголците нахлуват в Полша, армията на Чингиз хан се състои от 90% руснаци. Полаците наричат руснаците "предатели" и "лъже-християни", затова че руснаците служат на монголците, за да воюват срещу Европейските държви. Въпрос към четящите: Виждате ли прилика между случилото се през 13-ти век и случващото се през 21-ви век?

Монголската армия се е състояла от руснаци, а :)) Украинци имало ли е, или то Киевска Рус си е била руска, ги ги ги :)) Ами германци мразят ли? Или и армията на Райха се е състояла от руснаци? :)) А впрочем твоите теорийки какво общо имат с 40-милиардния дефицит в Германия, който клати стола на и без това очевидно мразените от германците настоящи управляващи? :))

няма общо със Столцито и компания,които разориха Германия.

Аматьори, направете Бербок канцлер и няма да имате грижи!

Вие не призовавахте ли и германците, които масово гласуваха срещу Шолц, да "изчезнали от лицето на Земята"? :))

Хайде, от Кремъл призоваваме всички избиратели на Величие и Възраждане от Германия скорострелно и немедленно да се преселват в Русия на Урал! - Марчето Шекерова говорител на Кремъл

редно е избирателите путинисти да напуснат ЕС и да се преселят при Путин. Така е россо-патриотично. Но-о-о.... няма опашки за визи за емиграция в Россия. Россофилията е россофилиеята, но зарплатата в евро си е зарплата в Евро, а Германия лебен ист лебен, а жизнь в говне.

Ами иди го обясни на германците, защото очевидно според тях е редно да бият шута на антируското си правителство, вместо да си изоставят държавата. Може пък специално заради теб да те послушат, ги ги ги!

Вие не призовавахте ли и германците, които масово гласуваха срещу Шолц, да "изчезнали от лицето на Земята"? :))

50Б ЗА ГЕРМАНИЯ Е КАТО ЗА СРЕДНИЯ БЪЛГАРИН ДА ИЗЛЕЗЕ НА РЕСТОРАНТ ЕДИН ПЪТ ПОВЕЧЕ В МЕСЕЦА

Сигурно затова германците масово гласуваха срещу Шолц на евроизборите. Сигурно затова и в Берлин от години не могат да си позволят да си купят или даже наемат жилища, ги ги ги!

Руският бюджетен дефицит е 50 милиарда евро на година, но ние пак коментираме Германия. Много сме нахални и безочливи.

Обсебен си от Русия човече. Новината е за Германия, но не можеш да спреш да мислиш за Русия. Чак става нелепо. Ако публикуват новина за стоманени пирони, сигурно ще пишеш колко са зле пироните в Русия.

На мене Русия ми плаща. Русия е моят хляб и вода. Кремъл е моята звезда.

Като истински евроатлантик, хем плюваш по РОССИЯ, хем тайничко си прибираш рубличките, ги ги ги!

Руският икономически ръст е пъти над германския (който е рецесионен:)). РОССИЯ може да си позволи да инжектира пари в икономиката си, за да я подсили допълнително, ги ги ги!

Аурус Лада или Мерцедес Бенц?

Защо питаш? Ти ли ги раздаваш? :))

както казах вече: за педерунгелите, наци-юдеите, призрака от киев и дебелохгъзата, турска уруспия- защитата наречена "толерантност" никак не важи! бой до посиняване! с тая "толерантна" измет!!!! да започнем със сзо! .... Бог с нас

14 май 2024 - След преизбирането на президента Владимир Путин през март Кремъл отвори фискалните кранчета, което доведе до повторен дълбок дефицит в бюджета въпреки увеличените приходи от петрол. Недостигът възлиза на 1,5 трилиона рубли (16 млрд. долара) от началото на годината до април, което е повече от два пъти повече в сравнение с предходния месец, съобщи Министерството на финансите А СЕГА ДЕ

РОССИЯ е с по-висок икономически ръст от ФАЩ. Германия е в рецесия. Познай при кое от двете състояние можеш да си позволиш бюджетен дефицит, за да инжектираш пари в икономиката :))

Това според данните на Кремъл, нали?

Не, според МВФ. Провери в Гугъл, ако не вярваш. И ако ти стиска де, че да не получиш нови гърчове от безсилна злоба :)))

МВФ публикува само данните от Кремъл. Проверил съм. А те тия от Кремъл хич и никога не лъжат, нали? хи хи хи

Къде точно си проверил? Защото на страницата на МВФ пише, че това са техни собствени прогнози. Излиза, че или ти лъжеш, или МВФ, ги ги ги!

Добре. Русия е във война и подложена на санкции. Какво общо има това с Германия, която не воюва, не е грам санкционирана, показвана е като идеал за европейски ценности и успехи, бори световната бедност и ефекта на 0.00012% от атмосферата да е СО2 от човека(СО2 е 400ррм или 0.04% от газовете в атмосферата- 2 пъти над минимума да има живот заради простата причина, че растенията се хранят с СО2, който е 200ррм и сега е към 2 пъти под нивото по римско време преди 2000г и в най-ниското си съдържание, откакто има живот на планетата. В тия 0.04% 3% е произведения от хората и наистина да няма жив човек на планетата бихме променили 0.00012% от състава й, ако и кравите не пръцкат. Да, борим климатични промени с намаляне на 3% от газ, който е отделян от океаните, вулканите, гниещи растения и умрели животни и т.н. и се рециклира на 100% от растенията за 10-15 години.)? Войните и социализмът водят държавите към фалит и народите към мизерия. Това е известно отдавна. Русия- война. Германия- турбо марксизъм със зелена украска да не се набива много пред очите на шашкъните, че по принцип много(разбира се, младите грам не помнят) още помнят мизерията и "свободата" на соц.а. Малко твоето става като "Ама в Америка още бият н...те." от времето на соц-а.

Че кой и е виновен на Русия, че воюва? Сами си го направиха ватниците, защото са примитивни и агресивни.

Русия воюва, защото някой в НАТО реши да започне процес по влизане на Украйна в алианса, а украинците бяха събрали към 400 000 човека войска и всъщност бяха на ръба да влизат в Русия. Защо са подписвани минските споразумения? Русия ясно е казала, че няма да допусне бази на американците и НАТО на границата си и иска буфер. Можеше да не въоръжават Украйна и да не я бутат насила във война и нямаше да има грам проблем. Но САЩ си имат интереса да отслабят Русия и се случи поговорката "Атовете се ритат, а магаретата отнасят шутовете.". И ние си го отнесохме с инфлация, скъп ток и газ и т.н. Дано само не ни набутат да пращаме хора да мрат за интересите на американските корпорации.

Русия преди това окупира Донбас и Крим, а още преди това нападна и окупира части от Грузия и Молдова. Тия кремълски лъжи ги разправяй на червените бабички пред блока. Те може и да ти повярват.

Разкажи си теорийките на германците, може пък това да ги успокои за бюджетния им дефицит и следващия път Шолц като вземе пак да раздава техните пари на просяка Зелю, да му ръкопляскат, вместо да гласуват срещу него, ги ги ги!

Няма ли да съберем малко пари за изпадналата Германия? Нали на нея се крепи ЕС. Да не вземе да се срути преди да въведем еврото. Малко златни кюлчета "с отпаднала необходимост" ще им се отразят добре.

Не може да подпомагаме друга страна-членка на ЕС, простията на Западна Украйна кой ще я плаща?

После се чудим,защо Зеленски знаел какви оръжия сме имали и не ни трябвали:)))Сега ще каже на България какво и колко му е длъжна за топлоцентралите на Украйна.Този не е шпионирал за Русия:))))

нема зелена сделка! има само тотално пребити до смърт джендерал- педерасти. юдео-наци педерасти, добре забелязано! и на никоя юдейска фамилия нема да ви се размине- тоталната война! ли-чно! а кражбита от народите. просто ще ви я заврем на баща вив путката- гъзоебана! можете да заложите пагоните си, офшорните си сметки и целите си педераски медии, на това! че сте губещите отново! все едно ще загубите, както във Виетнам... афганистан, изсраел и ек! майната му на холокоста! ушатия! ,.... Бог с нас

Германия се упрвалява от глупаци. Спряха си атомните лектроцентрали, спряха си евтиния природен газ, загубиха химическата и металургичната индустрия. Даже Мерцедес се изнесе в Китай. Наложи се да отворят наново въглищните центали (за по-чист въздух). Натъпкаха се с мързеливи емигранти и чакат да те да ги оправят. Германия върви към дъното!

Давайте, давайте за Укрия и после?... Кръв ще с@рете за всичко, което сте пратили нататък!

Добре, де. Защо налагат Зелена сделка и от там трябва да плащат куп субсидии да не измират хората от студ и глад заради високите данъци и акцизи на енергията и непосилните цени на ВЕИ? Защо дават оръжия за милиарди на Украйна толкова време, вместо преди 2-3 години още да бяха тропнали, че тази държава няма да бъде член на НАТО и няма нужда да се готви за война с Русия изобщо, както всъщност украинците правеха преди влизането на руски войски още? Защо финансират куп кораби с нелегални мигранти? Да, излезе отдавна, че немското правителство плаща за вкарване на хора от Африка. Защо дават на килограм социални помощи и стимулират да не се работи и плащат данъци съответно? После защо "крайно десните" печелели... Ами, то държавата не е бездънна каца за пишман социалисти, даже да се пишат либерали и евроатлантически десни.

и вие наричата този безпределен, лунен кратер - яма! верно сте сладури. явно е, че не плащате данъци за тази поредна, юдео-нацистка система на циганското ограбване от балкона на "филантропизъма", който си посдтрои комунизъма за своите фамилии. не спа, франкофонните? ама верно сте медии на джендерала на цереуто - пан дер дьо педер, който дупа дава за един пробит долар повече! и уще - смелият бегач на обратни разстояния и собственик на Българските медии, като "санже политик тука-има-тука-нема". дали се разпозна в образа на вечния, лазещ по корем лузър, за да постигне още печалба в напечатани, вестници... чавето от "посолството"? не вервам. той утре ща ви наоправи гей прайд и всичко ще е пак все едно не майка, а баща ви е раждал! и сте си плюли в устата, боре с шланго празен на огнеборецо от трета низина! в същност. какво създадохте? мадафака джендералитето`защото Ние Много, Много добре знаеме какво окрадохте. и като умиргате, ще ви питам, гледайки в очите ви: "беше ли съучастник на ограбването на народите?" айде за това, че беше богоборец нека султана ти прости, мадафака надрусан педофил грозен, тъп и необразован фашага - курва бобр!! ..... Бог с нас ......

28 юни, 2022 "Мудис" потвърди фалита на Русия по външния дълг .......... Германия е на СВЕТЛИННИ години от този момент, копейки хи хи хи

Ти луд ли си, прост ли си ... или се правиш на смешен?

Руската централна банка запази основната си лихва непроменена на ниво от 16% на трето поредно заседание

Лихвата им си беше такава и преди началото на специалната военна операция. А в ЕСС каква беше преди 3 години и каква е сега? :))

Това за което са радваш, бе ТЕХНИЧЕСКИ фалит. Заради блокрането на руските пари.. Докато в Германия дупката е реална. При това вече със заеми доблжаващи 100% от БВП-то. Прибави към тях и обещаните от ЕС 50 милиарда. Дето ЕС ги обешава за пореден път, макар че и ТОЙ ГИ НЯМА В БЮДЖЕТА СИ. Та САЩ ще им дава нов заем, който и немците ша требе да повръщат..

Сам си признаваш, че Русия няма пари, защото са блокирани, а после се обясняваш.

Това ли си признава :)) Функционалната неграмотност на русофобите е доста забавна и истински продукт на западната образователна система :))

Една е да "дифолтнеш", понеже имаш пари, но получателите на дълга не желаят да го приемат по начина, по който желаеш да си платиш, друго е да се случи, защото пари нямаш, понеже си ги раздавал даром на някой си просяк. Ама ти това си го знаеш много добре, нали? Санкциониращите РОССИЯ не само пак се самосанкционираха да не могат да си получават рублите, ами и в собствените им бюджети вече зеят огромни дупки, а западът масово е в рецесия, ги-ги-ги!

Русия вече няма пари. Минало бешело. Затова рублата им е 1 рубла за 1 стотинка, а лихвите им са надути до небесата. Затова и Путин е нонстоп в Северна Корея и Китай за да проси оръжие.

„Въпреки войната и санкциите: Руските банки с рекордна печалба от 37 милиарда долара" Ръстът идва благодарение на рязкото покачване на дейността в ипотечното, корпоративното и потребителското кредитиране, като секторът се е възстановил от санкциите, наложени му през 2022г. В Международния валутен фонд (МВФ) очакват ръст за руската икономика, изпреварващ този на страните от Г-7" Ги-ги-ги!

Обединеното Кралство е с по-голяма дупка, санкциите срещу Русия действат в правилната посока.

При ЮК е заради Брекзит

Рецесията в Германия и тя ли е заради Брекзит? :))

Амиии, така работят санкциите

Не е лесно да си прост! Слава на Зеленски, човека който ще банкрутира ЕвроПедалският Съюз!

Гламавите шваби загубиха евтините руски ресурси и милиардния китайски пазар... Спечелиха дупка в бюджета и наградата Дарвин...ма квот си направиш сам...

Значи управляващите в Германия основно са загрижени как да се заобиколи конституционната дългова спирачка, за да опоскат специалните фондове? Вместо да спрат да хвърлят мангизи на данъкоплатците за Украйна, зелени сделки, санкции срещу Русия, помощи за навлеци в чалми и т.н.?

Да не забравяме и мигрантите: сирийци, афганистанци... евтината работна ръка която не работи май се оказа скъпа. И тя иска разходи. Тази сважа кръв Вече прави митинги за основаване на ислямски халифат в Германия.

Те социалистите са така. Харчат докато има в името на народа. После народа плаща.

Това отдавна вече е стандартна схема на запад и при нас, независимо кой управлява. Просто привидно законен начин на източване на държавни мангизи към джобовете на частни фирми и високопоставени лица.

много фитопланктон се навъди и сред "самите богове" - управляващи света от името на фамилиите на фаше-юдео-филантропето. "Според специалистите, нашествието на фитопланктон може да доведе до рязко понижаване на нивото на кислород в Черно море, а оттам и до масово измиране на морските му обитатели", където тукА "морските обитатели" са въсъщност данъкоплатците. а фитопланктона са целата бездарна пасмина, окупирала всички лостове за управление на една нормална, а не педофило-юдейска "демокрация". дълго ли ви е, дебили? ми режете си го на порции, инак ще натлъстеете, като гъза дженералитето. ....... Бог с нас "40-милиардна дупка в бюджета може да погълне управляващите в Германия" 40 милиарда? само???? ми, да са живи 0птимистите, копеле! но да ви кажа: социалдемократите не са социал-демократи, а шайка хиени, които с лека ръка бутнаха всички придобивки, които хората с жетртви по улиците успяха да придобият. социал-демократите са асоциал-шмъркалета, като здравния им министър на тая гавра с "демокрацито". тие педофил-третополови джндерасти от "либералите" педерста- с наци баща - линднер не могат нищо друго освен комундяшка шуро-баджанащина на най-високо ниво и тотална без хаберност по всякакви въпроси, не само по икономически. зелените пък са пълната , световна трагедия на образованието по американски адет, копеле. за здравеопазването да не говорим. но, на практика това е поредния "комунизъм" на юдео-нацитата! юдеите-наци- шеф! ти - нищо, данъкоплатец! биербок пак е нищо в сравнение с камала харис! ще ви го върнем, чрез камала, педи! но пък гледах как тлъстосерата, зелена пача... ка ѝбеше ѝмиту, да ни съветва как да пазим диета... такава смешка и клоунът ви, къевав, пан бжежински не може да измисли, без да му шушне на ухото най-голаматя империя на злото, а именно юдео-нацистката империя на "флантропите". богоборци, също. ... Бог с нас .... Бог с нас

Когато БГ русофилистиците гастарбайтери тръгнат от Германия към раССия, тогава ще им повярвам, че Германия е зле.

Малоумкин...само добичетата ходите..от нива на нива...

А на германските избиратели, които със засилка биха шута на Шолци, вярваш ли? :))

Абе няма ли останал някой милЕард за Украйна??? Не можем да повярваме!

Че как иначе? Ресурси, досега евтино купувани от Русия, са заменени със скъпите отвън; част от производството се изнесе от Германия, другото е изтеглено от руските пазари (само да споменем БМВ и др. ),; зелените щуроти вкупом бежанци от Украйна, Сирия, Афганистан и т.н., увиснали на соц. система. Плюс милиони помощи за войната. Ако те не са били наясно с това, какво ги очаква при подобни политики, значи са случайни идиоти и трябва спешно да се махат.

На тебе г..за е в България, парите ти са от Запад, но сърцето ти е в роССия. Като на всяка копейка у нас.

и по-сериозен рев ще слушаме от дебили като теб, още нищо не е станало споко

Руските тролчета се загрижили за германският бюджет хи хи хи

Самите немци са се загрижили........поне така се казва в статията. Ти си се загрижил за мнението на другите защото твоето е най-актуално!

Проблема на ФРГ не са тези 40 милиарда, а започналото унищожаване на индустрията, което в средносрочен план неминуемо ще доведе до сериозни проблеми.

"Един от ключовите спорни въпроси е свързан с отбраната и с това как да се намерят пари за изпълнение на обещанията на Шолц да възстанови германската армия и да изпълни целта на НАТО за разходи от 2% от БВП" Лесно!! Махате се от НАТО и отваряш крана на СП2 :)

Нека да позная ... Путин и Русия са виновни! - Защото не искат да дават ресурси без пари. - Не пускат разни олигарси, като Абрамович, да харчат милиарди руски пари в чужбина Хубаво беше преди, Русия нищо не произвежда, продава ресурси и купува всичко от Запада, че и къщи и яхти и цели футболни отбори си купуваха. Сега, за съжаление на Европа и най-вече на Германия, Русия почти всичко си произвежда и няма вече руски милиарди обратно в Европа ... ще трябва пак да се работи иначе мизерия ... ама сегашните поколения не са онези от след войната .... сега с розови кончета и дъгички е до никъде.

За кой идиот ги пишете тези глупости, бе? 40 милиарда за Германия са жълти стотинки. Ето ви пример: Бюджетът Технически университет Мюнхен е 1.8 милиарда Евро.

Добре, че е пълна информационна завеса в Кенефланда, за това не знаеш какво е истинското положение в Германия, не знаеш и какво тепърва предстои, фондовете се топят като снежинки в Август!