17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако някой все още се интересува кой е НУЛЕВИЯТ пациент да проследи днешните изявления .

За какви "достатъчно строги " мерки говорим, когато от тази сутрин влаковете в метрото се движат през 15-18 минути и вследствие на това се струпват отново много хора на едно място и се обезмисля цялата идея за изолация и предпазване от заразяване????? До вчера се пътуваше спокойно, когато влаковете се движеха през 5 мин. Нямаше струпване на хора и имаше достатъчно пространство за пътуващите. Това днес е поредното недомислие на общината. Има хора, които не могат да работят дистанционно от домовете си и трябва да ходят на работа. Недоумявам кой е разпоредил такова разписание на градския транспорт, когато е близко до ума, че колкото по-голям е интервала между превозните средства, толкова повече хора ще се струпват????

Генерале, вече взеха да ти завиждат за популярността. По-добре се направи на болен и ги остави да се боричкат за евтина слава.

Колко болни са починали от корона вируса досега от началото на Февруари - според мен начало на разспространение на вируса ?? Внимавайте какво ще напишете !!

цената на бензина само ви следииии

Чудя се това клоунче когато лази пред Тиквата носи ли маска или само спрей за уста.

Хареса ми манекенчето на униформи Годжи Бери днес как се е барнал. Много е фешън.

Генералчето , май сте само статисти !!!

Подценяваш ме Фкфк,не съм само и единствено статист. След като преборим вируса ще бъда произведен във воинско звание армейски генерал или маршал! На тържествената церемония ще поканя и моя двойник Годжи.

След анализ на базите данни е направено райониране на страната по слънчев потенциал и България е разделена на три региона в зависимост от интензивността на слънчевото греене: Централен Източен регион – 40% от територията на страната, предимно планински райони. Средногодишната продължителност на слънчевото греене е от 400 h до 1 640 h - 1 450 kWh/m2 годишно. Североизточен регион – 50% от територията на страната, предимно селски райони, индустриалната зона, както и част от централната северна брегова ивица. Средногодишната продължителност на слънчевото греене е от 450 h до 1 750 h - 1 550 kWh/m2 годишно. Югоизточен и Югозападен регион – 10% от територията на страната, предимно планински райони и южната брегова ивица. Средногодишната продължителност на слънчевото греене е от 500 h до 1 750 h - 1 650 kWh/m2 годишно. Югоизточна и Югозападна България са в по- благоприятна позиция по отношение на слънчевата радиация и коронавируса!

Коронавирусът убива по един иранец на всеки 10 минути, написа в Туитър говорителят на Министерството на здравеопазването Кинуш Джанпур. На всеки час се заразяват по 50 ирански граждани.

Stiga ste lagali horata vece oyyy nestasnuci

Нали ще плащат по 60% от заплатата на съкратените от държавни пари...проблемът е, че ще ги дават на работодателите...пък после те да преценят.... представете си как някои ще си напълнят гушите за сметка на съкратените работници... ясно е вече, защо се създаде тая истерия - на избрани наши бизесмени пак да им се напълни гушата за сметка на държавния бюджет...

Мерките може и да са строги, но определено не са достатъчни. И това важи не само за София. Например: 1. Необходимо е много по-добре да се контролира потока на връщащи се в страната българи и граждани с български паспорти (особено циганите). 2. Необходимо е да се осигурят ефективни маски, очила, защитни облекла и дезинфектанти за медиците; 3. Необходимо е да се осигурят евтини и ефективни маски за всички хора; 4. Необходимо е да се осигурят дезинфектанти по аптеките; 5. Необходимо е да се осигурят респираторни апарати за бъдещите тежки случаи; 6. Необходимо е да се осигурят повече тестове за вируса и да се започнете по-масово тестване на всички, завърнали се в България през позлесдните 10 дни. ; 7. Необходимо е да се защитят болниците - например чрез специализирани външни приемни ... преди входа на всяка болница - дали ще са във фургони, дали ще са в палатки, където медици в защитни облекла ще проверяват всеки дошъл, преди да го пуснат в болницата; 7. Необходими са специални мерки за недопускане на разпространението на вируса сред циганските общности в България; 8. Осигурете възможност за снабдяване с храна на възрастните хора; 9. Вземете мерки за спиране на безцелните разходки на възрастни хора по улиците; 10. Викнете специалисти от Китай и ги слушайте ..... за момента това е единствената страна, справила се успешно с корона вируса. 11. Вече има няколко лекарства с доказан ефект срещу корона вируса - осигурете количества от тях и ги използвайте възможно най-рано. 12. Организирайте проверки на входовете на незаразените градове и села - дори и само с термоментри, така ще се намали вероятността от възникване на огнища на зараза в тях. 13. Спрете да всявате паника.

Странно ми е ,защо в любимото ни народно събрание след като не спазват никакви ограничения и карантини не са заразени,явно карантината е само за електората, любимците ни пак са имунизирани -вероятно с кюфтетата им дават и нещо друго

Имате формула де де..ба.. айде малко по-сериозно (C18H26ClN3O) Една камара завършващи на "ФАРМА" се навъдиха и не можем да го произведем ... ? !?!?

формулата е Сипи 2 На още 5 ОНаааа

за лекарства става ли дума? Болести с лекарства се лекуват, а не с диктатура.

Маршал Гешев е предупредил вируса да се покрие. В противен случай ще го арестува показно и безпощадно,както направи с кметицата Иванчева.

Предлагам стотиците къщи за гости да се превърнат в лазарети

Пандемията е измислена от хората с големи кредити и ипотеки, искат чрез извънредното положение да ми ги нулират. Така десетки бизнесмени ще си запазят луксозните автомобили и любовници...Ще стане същото като през 95-96 когато прецакаха дребните вложители, а мутробизнесмените-спекуланти се нагушиха, същите днес ни управляват...

А няма ли заради пандемията да намалят цените в публичните домове?

Така ще прилича на американски пандизчия и ще е по-впечатляващ отколкото със зелена или черна униформа.

Германия, няма промяна от снощи: заразени - 15 320 в болници - 113 починали - 44 смъртност - 0,287 %

Статистико ми мили. Толкова ли си тъп или на тъп се правиш?? Изчислявай смъртността на оздравели спрямо умряли а не на заразени спрямо умряли!!! И се научи да пишеш!!! Тъпанар!

Защо така изнервено? Вие нали от вкъщи си работите, и без това? 1. смъртността се изчислява починали към заразени 2. и да я сметнем, както предлагате, пак ще е близко число. 3. много е смешно, когато умрЯли граматици ме учат как да пиша :)

А защо само 114 души има в болниците, нима в Германия няма достатъчно болнични легла, или пък това са само най-тежките случаи. Ако е така оказва се, че този вирус изобщо не е толкова опасен !! Не мислите ли ??

исках да кажа, радвам се, че мислите.

- да държи кривата на нарастване на заразените плавна и което е особено важно- болните, нуждаещи се от интензивни грижи са малко. Здравната система е стабилна и не е застрашена от срив, както е в Италия и Испания.

е така или така ни карат да си мислим. А здравната ни система и преди вируса не беше стабилна, няма как сега да е станала.

И ПРЕДИ ВИРУСА И СЛЕД НЕГО, ВСЕ ЩЕ СМЕ НА ПЪРВО МЯСТО, ПОВТАРЯМ, ПЪРВО МЯСТО В СВЕТА ПО СМЪРТНОСТ! ПО ВСИЧКИ МЕЖДУНАРОДНИ КАЛСАЦИИ, НА СЗО, НА ЦРУ, НА ООН И ПР.! НАЙ-ПОСЛЕ ЕДНО ПЪРВО МЯСТО И ЗА НАС! ПОТРЕСАВАЩО!

Все едно са братя той и годжи

че са мобилизирани много тролове да ни плашат, показва, че положението не е страшно само по себе си.

Годжи ,ти ли си ?

Сега съм с черна униформа,но след като преборим COVID-19 ще се изтупам с бяла униформа като адмирал!

Все едно Годжи с униформа

Сега Мутафчийски е с черна униформа за повече респект и страхопочитание. След като извънредното положение бъде отменено ще се изтупа с бяла униформа като адмирал. Възможно е за особени заслуги в борбата с COVID-19 да му бъде присвоено воинско звание генералисимус!

Дори бедните български пенсионери, най-засегнатите, не хленчат и не плачат, както го правят някои "бизнесменчета", които пишат лъжливи новини за икономически апокалипсис Засрамете се!

трол ли?

Не твърдоглав комунист каквито са от ГЕРБ!

Предполагам повечето хора разбраха, че заразените са много повече от доказаните заразени. Това в никакъв случай не е лошо, защото тези които го изкарват леко, добиват имунитет.

2020-03-20 09:59:33 Deus Vult Чети малко.... Цялата работа с короната не е, че тя те убива, а че отваря вратата за бактериите да те довършат! ---- значи короната "отваря" ... а обикновен грип не отваря.... и като "отвори" врата за бактериите, аз не мога ли да ги тръшна с най-обикновен бронхиален антибиотик, м? СТИГА ГЛУПОСТИ ВЕ! СТИГА СТЕ ПЛАШИЛИ ХОРАТА ... ЗНАЕМ, ЧЕ ОБИЧАТЕ "СТРАХА" като инструмент за управление, защото самите вас ВИ Е СТРАХ от тези, които искате да страхувате! Знам, че ви преци естественият Индивидуализъм, заложен в Човека! Именно Индивидуализъма на Разума е в основата, правеща разликата между Мислещите и НЕмислещите организми. Всеизвестно е, че Разума НЕ търпи "стадо" защото в него, той НЕ може да се прояви! Тикайки хората чрез короната към "стадно мислене и поведение", ВИЕ фактически потискате Разума в Човека, превръщайки го именно в блеяща овца! ЧОВЕК НЕ Е СТАДНО ЖИВОТНО, А В НАЙ0ЛОШИЯТ СЛУЧАЙ Е ГРУПОВО! Ако не беше Индивидуализма на Човек, нямаше да хване "камъка" и да го превърне "чук"! Ако не беше Индивидуализма на учените и изследователите нямаше да знаете нищо в момента! кой от великети учени не е бил индивидуалист и/ли "особняк"?? Нито един! Всичка са били "особняци" и "отшелници"! Няма да ви излезе пасианса да направите хората аморфна , безлика маса! но пасаран!

Защо да затваряме някой възрастен в казарма, ако той не желае да разбере елементрни неща?! Ами нямаме нужда от него!

толкова...Има други мерки г-н хирург: Затваряне на летището за пътници,кпп-та и вечерен час в махалите, временно спиране на междуградските автобуси и влакове.

Все едно Годжи е облякъл генералска униформа.

това вече го четохме 10000 пъти

да нахлупи една фуражка и да гледа строго с кръвясали очи,за да е по респектиращ и авторитетен.

"бизнесменчетата" скърцат със заби, щото им прецакаха възможността за спекула...

ТВОЕТО ТВЪРДЕНИЕ ПОВЕЧЕ ОТ ГЛУПАВО! В МОМЕНТА СЕ ВИХРИ СПЕКУЛА С МАСКИ И ЛЕКАРСТВА! КАКТО И С ХРАНИ! ВИНАГИ Е БИЛО ТАКА ПО ВРЕМЕ НАКРИЗА И ТАКА ЩЕ БЪДЕ!

По целия свят правителствата помагат икономиката си , дават пари в частния сектор ,стимул да не скочи рязко безработицата ..у нас се мълчи. А пера коментари че не им пука за частния сектор о в същия момент искат солидарност. Българска работа и български морал.

солидарността не е едностранна...

Ако продължават да се заграждат градове убийствата и самоубийствата далеч ще надминат смъртността на грипа!!! Малко му трябва на 'асанчо. Що не заградите ма'алите,а?

Ромляните в маалите обикалят като обезумели, а т.нар. щаб и дума не обелва.

Банско го затворихте, защото е малко градче и така е най-лесно да извадите дебелия. Не ми разправяйте тия, че случаите в София били малко. Трябва да затворите и София, ама не ви стиска. Преди 2 седмици не ви стискаше въобще да предприемете нещо, но се стигна до извънредно положение. Историята се повтаря. Дали искате или не, София ще бъде затворена, въпросът е кога ще бъдете принудени да действате от отчаяние.

блокирайте! Не ти достига интелект и предвидливост.

Интелигентните хора разбират, кога се говори метафорично. Много са смешни хората когато не могат да разберат, кога трябва да приемат нещо буквално.

Депутатите да дадат пари от заплатите си, кметовете и общинските съветници също, партиите да предоставят пари от субсидиите, бизнесмените да развържат кесиите си, да се спрат милионите за стадиони, щото няма да има кой да ги посещава! И това трябва да стане незабавно!!!

Нека ме извинят здравомислещите хора, които пишат тък. Но повечето са платени идиоти! Кой и защо им плаща? Защо и кому е нужно, да умират повече хора? Замислетер се драскачи, че това може да се случи и с вашите близки! За вас не ми е жал, ползата от вас е тор за земята Прочетете колко пъти човечеството е било на ръба на оцеляването! Какъв процент са оставали живи и какви драстични мерки са взимане, за да няма епидемии. Нямало е интернет, нямало е конспирации. И навсякъде мерките по света са били еднакви и по строги, избивали са всички които са се опитвали да напуснат заразените селища. Масово са се преселвали от големите градове в села и имения, за да се предпазят,местели са се да живеят на острови! Мислете!

ех, човече, НЯМА ДА РАЗБЕРАТ...пишат няколко човека, които искат да използват епидемията за собствена изгода, като мародерите по време на война. ...но, мародерите, като ги хванат, ги разстрелват на място....

тук здравомислещите са рядкост, егоистично блато е...

Наивен ли си или просто много ТЪП?!! За всички здравомислещи хора стана ясно, че Короната е прекрасен начин да се изкарат пари от управляващите! Да тези над 60 може би трябва да се пазят, да им се носи храна, но това е някакъв скпан грип!!! Какво толкова? Аз съм карал супер тежко грип и какво от това? Оздравява се! Имам проблеми с белите дробове, гърлото (газирано не пия че се счупвам да кашлям) и какво от това? Ще го преживея маскар да не съм първа младост!! Отговорен съм към жена си и малките си деца, които няма да се оправят лесно без мен, но причина ли е това някой да краде, това което съм внесъл като данъци??? Корона вирусът е просто един от всички вируси и да умре някой млад това не е причина правителството да ни затваря като затворници ако не е доказан дори контакт с болен. И не не съм трол, никой не ми плаща за да мисля, просто го мога за разлика от теб!

Deus Vult

Аз пък виждам как частници потъркват ръце доволно и очите им стават на понички като видят оборота си... и не им пука за работниците. Познавам хора, на които е казано, че няма да получат заплата този месец заради мерките, а в същото време са на работа

Как така изведнъж изчезнаха 5 милиарда от бщджета? Купили са няколко милиона маски, няколко хиляди теста, поръчаха шиене на облекла... Друго какво?

я дай конкретни данни и източници, иначе те чака затовар за разпространение на фалшиви новини?

ПРАВИШ МИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ НА МНОГО НАГЪЛ! ДА НЕ СИ МИЛИЦИОНЕР?

Г-н Мутафчийски, не че се заяждам, ама ЗАЩО винаги, като давате пресконференции, Вие и тия около Вас сте на един … една педя разтояние??? … ЗАЩО, като се съберете в Съвета сте около масата на един … една педя разстояние??? … нали Вие и тия около Вас, сте ги измислили тия правила, а НЕ ГИ САЗВАТЕ!!! …, апропо те и журналята пред Вас са на един … една педя разстояние …

Маршал Гешев е наредил COVID-29 да не се докосва до генералите и висшите управници. В противен случай ще го арестува показно и безпощадно,както закопча Иванчева.

Предлагам на неграмотниците и на дилърите на наркотици, които дращят тука пълни глупости, да прочетат за ефекта на Дънинг-Крюгер, които се проявава в коментарите с пълна сила...

да си зададат въпроса защо продължава да се плаща на тролове да пишат и с какви пари? С тези, дето ЕС ни ги отпусна за компенсации на гражданите и дребния бизнес?

официална инфолмация за това - от всички умрели по света, колко са умрели именно заради короната, а не заради някакво съпътстващо хронично заболяване, което са имали към момента? някой официално показа ли статистика за това, колко от заразените с корона са били напълно здрави до този момент и колко от тези, които са били напълно здрави са умрели? по какава логика се прави "заключение", че ако някой е имал корона и впоследствие е умрял, то свъртта му се дължи именно на короната, а не на нещо друго, което той е имал заедно с короната? ВСИЧКО Е ГИГАНТСКА СВЕТОВНА МАНИПУЛАЦИЯ ... а тези които я пуснаха , в момента ви гледат сеира иви анализират поведението в "кризисна" ситуация! Опитни зайчета!

Пълно е в нета с данни, за нещата, за които питаш, ...но трябва известна грамотност и интелигентност, не знам дали ще разбереш!

Deus Vult

Чети малко.... Цялата работа с короната не е, че тя те убива, а че отваря вратата за бактериите да те довършат! Ето как действа един вирус: След като влезе в тялото и се "закачи" за клетките, той подава информация на тези клетки да правят вируси. Тези вируси заразяват и част от клетките, които трябва да се борят с вируса и подават грешна информация за сериозността на заболяването. Така организма изпраща повече "клетки убиици" които правят като военните - като не могат да се справят с 5 човека мятат бомба дето ще избие 200 След продължителната борба с вируса имунната система отслабва, а организма е отворен за бактерии, които до този момент не са били проблем Именно тези бактерии причиняват допълнителни симптоми и усложняват лечението

Защото, ако не се е разболял и от ковид19, с другото си заболяване е щял да си живее още!

Обаче трябва да им призная на сценаристите, че са избрали много добре актьора със зелената униформа и тъжната физиономия - вкъщи всички са здраво наплашени и само като видят чичкото с пагоните да чете статистиката за корона вируса по телевизията и вдигат кръвното

вече не е зелена , а е черна ...

и са фенове на "Ерика"

Имате чувство за хумор и ме карате да се разсмея на глас. Чао, Хубав и слънчев ден на всички българи.

Мутафчийски трябва да бъде произведен във воинско звание армейски генерал или маршал,да нахлупи една фуражка и да гледа заплашително и строго с кръвясали очи. За да всява респект и страхопочитание сред простодието.

"Ти записа ли се в Червената армия"

Мутафчийски и Годжи си приличат като братя.

ще получеш награда за десетхилядния досадник, написал това...

Пише се получиш,а не получеш. Защо си неграмотен и умствено ограничен?

И и Е са една до друга на клавиатурата, бе, келеш, може да се сбърка

грешката е неволна, но да не знаеш, че има интервал след запетайка, е ясен знак, че си неграмотен

Къде е правителството да укрепи икономиката и частния бизнес ? Няма да си разваля бизнеса за смъртта на петима старци с мн здравословни проблеми.

Deus Vult

А ти държавно предприятие ли си или частно? За един прЕател питам.... Ако си частник какви помощи чакаш от държавата?

Еми да не плащам данък тогава . Всички страни помагат бизнеса ,помагат илолонимстс си за да не рухне всичко. Ама тиквеник си тъп българин

Какво се правите, че плащате данъци - работниците на минималма, останалото в плик+отковени мутренско-робовладелски практики и заплахи, тук касов бон - там системен бон, а някъде вечно не им работи касовия апарат, точене на ДДС и т.н. шмекерлъци Лъсна на т.нар. бизнес голото дупе. 90% от бизнеса обаче си работи - днес ще си поръчам пица за вкъщи от любимия ни ресторант.

Като клиент няма да подкрепя с портфейла си твоя бизнес (и на всички като теб) след кризата, защото у дома си имаме петима старци, а бизнеса ти явно много отдавна си има финансови и управленски проблеми.

И аз няма да се кротна в къщи ,ще излизам и няма да ми пука за останалите както правите и Вие.

Хората са взели достатъчно мерки, точно заради такива като теб - щото сте много. А ти ако искаш и на ръце ходи и дръжките на вратите ближи - все ще се намери в един момент кой да те прибере и това няма да те защити от фалит. :) Вместо да се заяждаш с хората, вземи помисли как да си направиш бизнеса по-гъвкав и иновативен - инвестирай в онлайн магазин, ако си търговец на нехранителни стоки - всички IT фирми работят.

живеем в капиталистическо общество, фалитите са нещо обичайно, не съм длъжен нищо на частния бизнес... дори бедните пенсионери, най-засегнатите, не плачат и хленчат като вас, засрамете се! Продайте някоя скъпа кола, откажете от скъпите проститутки, и ще преживеете кризата...

Deus Vult

Докато пенсионерите не се стегнат и не вземат да спазват препоръките няма да се оправим!

До момента държавата не е помогнала с абсолютно нищо на обикновения човек. НИЩО. Нито помощ, нито облекчения. Само репресия, забрани и трудности. В символа на индивидуализма, егоизма и капитализма - Щатите, Тръмп раздава храна на бедните, дава им чекове за хиляди долари, за да посрещнат кризата. Какво общо има един мизерстваш български пенсионер с Кирчо Домусчиев? Нищо. В Китай корпорациите и милиардерите дариха милиарди юани - не на държавата, а за медиците - за маски, облекло, за почивка, осигуриха и м всякакави удобства, за да са заети само с мисълта за болните. В Блгария лекуващлите лекари бяха оставени без екипировка. Когато един смел лекар в Пловдив го обяви, го заплашиха и караха да подписва разни протоколи да не клател стабилността. ПРостащина и простотия - само това ще гледаме в битката с тази зараза.

Здравето ни се крепи на ракията на слънцето ,на лафа с приятели..ме можеш да ги спреш тия неща ,българина има необуздана душа ,законите не ги брои. Намерете друг начин за вируса ,ние ще излизаме на вън

Когато бях дете хинина се използваше доста и то в различни форми. Предполагам, че сме си го произвеждали. Но в модерните времена всичко унищожихме. Трябва да се мисли, анализира и после да се действа. Доказахме, че вече поколения наред сме полуграмотни, некомпетентни и не умеем да вземаме стратегически решения за държавата. На това му се вика "качулка след дъжд". Този медикамент и до днес се използва широко в света. Ние ли сме най-умни, че го изхвърлихме от употреба и не го произвеждаме?

Кирил Домусчиев, по Нова телевизия, каза, че в България се произвеждат медикаменти за ветеринарната медицина, за хуманната медицина много малко. Е, това е!!!

Еми Кирчо Домуовийски купи предприятия, които произвеждаха качествени и евтини антибитиотици за хора. Преобразува ги в такива за амфети и прасета. Това е положенето.

Не, просто в 1990 г. ни забраниха да си правим собствени ликарства на цена 1.50 лв. и ни набутаха западните лекарства на цена от 15 до 50 лв. опаковката. Просто и ефективно. В момента част от старите лекарства се произвежда в малки количества и се продава в Русия, например - неща от типа на аналгин-хинин. Имаше и други, като амидофен, аспирин, цитрамон, ефизол, ихтиол. С тия + калиев перманганат се лекуваха 90% от всички болести. За останалите 10% - антибиотик, и то много по-рядко от сега, може би 10 пъти по-рядко.

Всички европейски "лидери" доказаха , че не стават за нищо, след кризата трябва да си хвърлят оставките, ако живи де все още!!!!