Коментари - До 14% здравна вноска по болнични легла | dnes.dir.bg
назад

До 14% здравна вноска по болнични легла

Броят на леглата в болниците у нас ще бъде намален от 45 000 в момента на 30-32 000 легла.

Обратно в новината

Коментари - До 14% здравна вноска по болнични легла | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да се премине към платен модел на здравеопазване,Т.Е. към осигуряване в здрани ЗК!!!

Опитайте се да намалите мнимо болните,които се правят на едва дишащи пред лекарите,за да вземат висок процент нетрудоспособност ,а в същото време продължават да ходят на работа и да си вземат заплатките.Инспекторите да не стоят в стаите,а да пообиколят из района си и да видят кой заслужава средства за социална интеграция,инвалидна пенсия и т.н.А в болниците като намалеят болните ,за да не стоят леглата празни,лекарите кажат на някой,че е много зле и трябва да постъпи в болницата веднага.Наивници много.А в ТЕЛК да не се поставят корумпирани лекари.Лесно маже да проверите кои са:Проверете диагнозите на не-повече от 10 освидетелствани и истината ще лъсне.Имам познат,който заради поставен стент ползва 6 месеца платен отпуск по болест,после се пенсиоинера по болест ,но нито един ден не е престанал да си ходи на работата и да си получава едновременно пенсия и заплата.А като отива на ТЕЛК охка,пъшка и едва ли не с носилка трябва да го изнесат.Но преди това се е отчел на шефката на комисията с прилична сума.Става въпрос за Сливенска област,ако някой го интересува.

Когато държавата плаща за лекуване,тогава ще се грижи както трябва за арода Така си беше преди 89-та година Да не се вдигат процентите,а заплатите-вноските ще се увеличават логично/щом е решено да е с вноски/,което е противоконституционно

Това са реалностите. Без пари няма качествена медицина. Наскоро едно дете почина във Варна и всички обвиниха лекарите. Ама лекарите не са с ренгенови очи, с които сканират децата. За това си има апаратура с която обаче болницата не е разполагала. Българските лекари използват методите, оглеждане, преслушване и почукване присъщи за началото и средата на минлия век. Ами естествено, че едно такова дете с рядко заболяване ще умре. Другия вариант е всяко дете дето го боли корема да го режат за да видят дали не е нещо по-сериозно. 10% от немските заплати може да са достатъчни за поддържне на здравната система там, но тук не са, защото почти цялата апаратура се внася. Има 2 вариант или по-висока вноска или да мрем и да обвиняваме и псуваме лекарите.

И какво като плащам на максимален доход? Като отида на лекар не получавам качествена услуга. Като отида в болница плащам са щяло и нещяло и докторите те гледат в ръцете и докато не видят нещо в тях въобще не ти обръщат внимание. Съгласен съм да плаюам повече, но никой не гарантира, че порочната практика няма да продължи.

Безплатен обяд няма! Здравната осигуровка трябва да бъде увеличена на 13% моментално, като тя трябва да бъда от РЕАЛНИЯ доход на населението, а не осигурителния. Само тогава ще може да има качествено и компетентно здравеопазване. Аз не искам да ме лекува лекар, който получава 300 лв и докато ме оперира си мисли за това къде са по-евтини доматите.

Как бе лекарите трабва без пари да работят, нали здравеопазването е безплатно, а те са положили хипократова клетва. Българинът може с усмивка да плати 500 лв на някой тенекеджия да му боядиса колата, но 2 лв на лекаря, никогиш!

А аз, докато произвеждам домати, в повечето случаи гладна или само залъгала глада си, трябва ли да мисля, че утре ще ми ги изкупят по 20, 30 или не знам колко стотинки,/а може и въобще да не ми ги изкупят, а да ми ги конфискуват полицаите, продавайки на улицата, за да не би евентуално много да забогатея/, след което отново няма да имам пари не само за лекар, за лекарства, или за даже и 1% здравна вноска, ами и отново ще си остана гладна?????????

направо да се взимат поне 160% и пак няма да им стигнат, да....

Определено трябва нова каца. Тази не само няма дъно и обръчи няма !!!